2020-07-24 nap bejegyzései

(3260) Vissza az aranyhoz

Tibor bá’ fordítása online

 

Mivel az amerikai dollár az összeomlás szélén áll, a világ készül visszaállni az aranyfedezethez – Peter Schiff:

Na jó, de ki ez a Peter Schiff? Peter Schiff is egy gazdaságelemző a kismillió gazdaságelemző közül, és még befektetési tanácsadó is, de arról híres, hogy időben és pontosan előre jelezte a 2008-as financiális krízist. Mi van, ha most is igaza lesz?

Miközben a világ a Covid-19 járvánnyal küszködik, a nemesfémek ára egyre feljebb kapaszkodik. Peter Schiff veterán részvényalkusz szerint az arany és ezüst árának jelentős emelkedése várható.

Az árak emelkedése még alig indult be, ami összecseng az összeomlás szélén álló amerikai dollár sorsával, és amikor ez bekövetkezik, az arany veszi át a szerepét.

A dollár bármely pillanatban zuhanni kezdhet, az arany ára bármely pillanatban felmehet az égbe. Ebből az következik, hogy ki kell szállnod a dollárból mielőtt nem túl késő – figyelmeztet Schiff.

A sárga fém vissza fogja venni történelmi szerepét, mint a pénzügyi rendszer középpontja, és a világ vissza fog állni az arany alapokra, ha tetszik ez a Federal Reservnek, ha nem, ami bekövetkezhet még ebben az évben, vagy a következőben, állítja Schiff.

Pillanatnyilag Magyarországon aranyat venni szinte lehetetlen. Úgy tűnik vannak akik már előre tudtak róla.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________