2023-02-06 nap bejegyzései

(4104) Ukrajna veszíthet

Tibor bá’ fordítása online

Rolo Slavszkij blogja

Ukrajna veszíthet

Köztudott, hogy az érvelés másik, optimistább oldalát alkalomadtán a sajátom ellensúlyozásaként mutatom be.

Ismétlem, NEM vagyok a pesszimista tábor képviselője. Az igazi pesszimisták, mint Strelkov, SOKKAL pesszimistábbak, mint én, és tudom, hogy sok olvasóm már most is túl erősnek és keserűnek találja álláspontomat. Eközben ott vannak a bohócok, az angol alt-médiában, akik azt hiszik, hogy minden Putyin terve szerint zajlott. Mindenki, aki ezt a blogot olvassa, szerintem sokkal pesszimistább, mint az 5D optimisták. Tehát ez a pesszimizmus spektruma, amelyen mindannyian együtt ülünk.

De ma van okunk egy kis reménykedésre.

Az olvasók rámutattak, hogy az ukrajnai helyzet miatti munkálatokban az amerikai meghátrálás jelei mutatkoznak.

Ott van az a RAND-jelentés, a Pentagon-jelentés, a korrupciós vádak, a Human Rights Watch-jelentés, a Washington Post cikke, Blinken kínai utazása és egy négycsillagos tábornok jóslata, hogy 2025-re háborút indít Kínával.

Ezek az újonnan felfedezett optimizmus-elbeszélés kulcsfontosságú összetevői.

A RAND jelentés röviden azt mondta, hogy itt az ideje, hogy a nyugati katonaságok Kína felé forduljanak, és ne költsenek annyi erőforrást Ukrajnára. Hogy Kínának túl sok idő áll rendelkezésére a virágzáshoz és a növekedéshez, és végül mindez átkerül katonai erőbe, így az is előfordulhat, hogy nem ad nekik időt a felkészülésre. Valószínűleg ezért lebegtetik a 2025-ös adatot is.

Eközben a Pentagon arról számolt be, hogy nem gondolták, hogy a Krímet egyhamar elfoglalja Kijev. Ami őszintén szólva nyilvánvaló. De néha elfelejtem, milyen őrült a nyugati média.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________