2023-02-28 nap bejegyzései

(4123) Még több mozgósítás

Tibor bá’ fordítása online

(angol nyelvű orosz blogger)

Még több mozgósítás

The Slavland Chronicles.

(sz: 1933.02.11.)

Mindenki azt feltételezi, hogy Ukrajna a 17. mozgósítási hullámnál tart, mert elveszítette az előző 16 hullámot.Ez nem tűnik igaznak.Igen, vannak most videók arról, hogy férfiakat erőszakkal elrabolnak, hogy harcoljanak a hadseregben.

A kijevi rezsim összegyűjti a férfiakat, hogy erőszakkal besorozzák őket a frontvonalra. Egyetlen állam sem tenné ezt, hacsak nincs súlyos emberhiány.

De valójában ugyanezt csinálták a nyáron. Emlékszel, a strandokra jártak, és ott fogták el az embereket? Ez azt jelenti, hogy szó szerint mindenki meghalt, aki előttük szolgált? Hát nem. Ez nem logikusan következtetés.

És ha az ukrán hadsereget megszűnt, akkor az orosz hadsereg miért küzd továbbra is a győzelemért?

Emberek használjuk az eszünket!

Tudjuk, hogy a gyilkosságok egyik oldalon sem számítanak.De láthatjuk, hogy a frontvonal még mindig patthelyzet, nem?Tehát, ha az egyik fél 600.000 katonát veszített az elmúlt évben, miért van az, hogy ellenfelei akkor nem tudnak jelentős nyereséget elérni?

Próbálj meg logikusan gondolkodni! Saker nemrég bejelentette, hogy összecsomagol, így a továbbiakban a saját agyára kell hagyatkoznia!

Egy dolgot nem tagadok, hogy az áldozatok száma szinte biztosan drámaian megnőtt legutóbbi beszélgetésünk óta.

Wagner ma elküldte a negyedik teherautó-konvojt a Soledar-csatában harcoló ukrán katonák holttesteivel, a teherautót egy elfogott ukrán katona vezeti

Volt néhány költséges ütközet, amely mindkét oldalon jelentős áldozattal járt.Ez a szó szoros értelmében a lehető legrosszabb stratégia, amelyet reméltem, szemben azzal, hogy Oroszország elkerüli a lassú városi és lövészárok-koptató háború vívását.

És komolyan hiszi valaki azt, hogy Wagner úgy foglalta el Soledart, hogy nem fizetett érte? Miközben tucatnyi Soledar, azaz lepusztult poszt-szovjet rozsdaváros van még Donbászban.

Hogyan vezet ez jó eredményhez a továbbiakban?Még ha minden orosz után 10 ukránt ölsz meg, 1 millió ukrán férfi megölése 100 ezer orosz életbe kerülne.Ukrajna ezen felül még egy milliót mozgósíthat, ha erre kényszerül.Szóval, 2 millió halott 200 ezerért megéri?

Akkor mi maradna Ukrajnából?

És ott vannak akik azt mondják, hogy egyszerűen nincs más módja a háborúnak.Számítanak a tudatlanságunkra, mert ez egyszerűen nem igaz.Azok az emberek, akik ilyen hülyeségeket mondanak, nem értik a manőver-hadviselés, a bekerítés vagy a helyi erőfölény fogalmát – vagy legalábbis úgy tesznek, mintha nem értenék.

Röviden, kellene lenni egy orosz tervnek amiben az elsöprő számokkal előnyt szerezzenek, és ezzel legyőzzék Ukrajna hadseregét.A numerikus fölény lehetővé teszi, hogy egy ellenséget megszorítson, bekerítsen, legyőzzön, áttörjön, felülmúljon és kövessen.Ehelyett Oroszország lemondott az ilyen előnyök felhasználásáról, hogy frontálisan harcolhasson az ellenséggel, és azok feltételei szerint.Ez ahhoz hasonlítható, amikor az ember csípőjénél kard van, de úgy dönt, hogy eldobja és bokszolni kezd az ellenfelével.Ukrajna ismét megvédte a megerősített állásokat.Ezzel még Wagner ellen is elegendő esélyt adtak a harcra annak ellenére, hogy a profibb erők felülmúlták őket.A másik oldal, amely azt állítja, hogy Wagner az emberi hullám taktikája révén nyert, szintén téved.

Íme néhány alternatív ok, amiért Ukrajna jelenleg több férfit mozgósít:

  • Több férfi = több siker a csatatéren
  • Ukrajna valójában soha nem hagyta abba a mozgósítást
  • Egyszerűen időbe telt az újoncok betanítása és felfegyverzése
  • Ukrajna több fegyvert és pénzt kapott a mozgósítás folytatásához
  • Arra törekszenek, hogy visszaállítsák azt a számszerű előnyt Oroszországgal szemben, amelyet a háború nagy részében élveztek.

Az a vicces, hogy mindenkinek, akit Kijevből vagy Lvovból ismerek, sikerült elkerülnie a mozgósítást.Szó szerint minden fiatal vagy középkorú férfi, akit én vagy a családom ismer, nincs a fronton.Nem vagyunk oligarchák, ne feledd, és ők sem.Úgy jellemezném őket, hogy középosztálybeliek.És mivel mindegyiküknek van némi pénze, csak kifizetik a mentesítést.Az igazat megvallva, egy idősebb férfi önként jelentkezett a frontra, de váláson ment keresztül, és valószínűleg öngyilkos akart lenni.

Úgy tűnik, az ágyútöltelékként toborzott emberek között aránytalanul a szegényebb falvakból és városokból származnak olyan helyekről, amelyekről még csak nem is hallottam, vagy olyan helyekről, ahonnan korábban nem toboroztak ilyen nagy mennyiségben.Mint Odessza.

A háború elején a kenőpénz mértéke meglehetősen észszerű volt.Fogalmam sincs, mennyibe kerül most.Feltételezem, hogy biztos több.De ha egyszer lekerülsz a listáról, egy ideig lent is maradsz.Különben minek vesződni a kenőpénz kifizetésével?Valóban elég szegénynek kell lennie ahhoz, hogy ne tudjon megvesztegetni a szolgálatból való kilépést.

A lényeg az, hogy ennek a háborúnak még koránt sincs vége.

Ukrajna nem fogy ki a férfiakból.A háború nem ér véget, mert a katonai rendőrség szeret embereket elrabolni és szolgálatba kényszeríteni.És ha azt akarja, hogy a háború véget érjen, feltételeznie kell, hogy Kijev és a Nyugat továbbra is harcolni fog, így felvetődik a kérdés, mit tehet Oroszország a háború befejezése érdekében?

Egy lehetőség: adja meg magát és adja át Putyint, az országot pedig feldarabolják és megszállják.

A másik lehetőség: nyerd meg végérvényesen a háborút.

De a nagyobb probléma az, hogy Oroszországnak nincs stratégiai terve, és a szétesett katonai parancsnokság csak arra törekszik, hogy elfoglaltnak látszódjon.

Ha nem értesz egyet az értékelésemmel, akkor magyarázd el nekem a stratégiájukat.Mi a győzelmi forgatókönyve Oroszország számára?

Hány ukrán katonát kell még megölni?

Ha úgy gondolod, hogy a kijevi kormány elég érzéketlen ahhoz, hogy szó szerint mindenkit a halálba küldjön, akkor a válasz valójában az, hogy „mindenki”. Ennek ellenére a történelemben még soha nem vívtak ilyen háborút.Szó szerint egyetlen katonaság sem arra alapozta stratégiáját, hogy megsemmisítse ellenségei teljes férfipopulációját.

Mennyire kell retardáltnak lenni ahhoz, hogy azt gondolja bárki, hogy Oroszország ténylegesen tervezett stratégiája, valószínűleg sikeres lesz?

Nézd: Oroszország viszonylag épen akarta hagyni Ukrajnát.Egy pofont akartak adni a NATO-nak, hogy meghátráljanak.Mindennek gyorsan vége  legyen.

Ebből semmi nem jött be.

És most minden egyes nap kibontakozik a szó szerinti rémálom forgatókönyve, hogy ez a háború nem zárul le hatékonyan.Oroszország kinyír néhány nyugatról érkezett zsoldost, igaz, de többnyire csak szegény ukrán hadköteleseket ölnek meg.És közben elveszítik saját katonáinak egy részét.

Az emberek most arról beszélnek, hogy ukrán vezető tisztviselők kongatják a vészharangot az újbóli orosz offenzíva miatt. Igen, van okunk azt hinni, hogy ilyesmi valóban bekövetkezik. Az ukrán tisztviselők azonban a háború kezdete óta a végzetet és a riadalmat terjesztik, hogy több fegyvert és támogatást kapjanak a Nyugattól.  Más az, amit az ukránok külföldre exportálnak, és mit mondanak a saját népüknek. Itthon arról beszélnek, hogy nyárra visszaveszik a Krímet. De hallod a bánatos segítségért és segélyért könyörgő kéréseiket, és feltételezed, hogy mindjárt bedobják a törülközőt.

Hacsak valami drámai módon nem változik meg, ez a háború továbbra is hasonló lesz.

Szeretném, ha bebizonyosodna, hogy tévedek.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________