2021-04-26 nap bejegyzései

(3526) B1617

Tibor bá’ fordítása online

2021 a 89. év

Miközben az Egyesült Királyságban a pandémia lecsendesedett, más országokban tovább vágtat. Amikor a vírus reprodukciója hatalmas méretű, komoly esély van arra, hogy a nagyszámú mutációban veszélyes egyedek keletkezhetnek.

Ilyen veszélyes variáns a B1617, ami Indiában lépett fel. Ezen a variánson két mutáció is életre kelt, amiről a tudósuk úgy sejtik, hogy kijátssza a vakcinákat. Valószínűleg sokkal fertőzőbbek mint a múlt év elején berobbanó eredeti vírus.

Ebben a pillanatban még nem világos, hogy a B1617 hogyan tesz keresztbe a COVID-19 elleni harcnak, de az angol hivatalos szervek veszélyt látnak benne. Ezért India és az Egyesült Királyság közötti utazást megszigorították. Ez valószínűleg nem lesz elég, hogy a variáns ne lepje el a szigetországot. Máris több száz fertőzésről tudnak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________