2021-04-17 nap bejegyzései

(3517) Két szék közül a pad alá

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A mondást Magyarországon mindenki ismeri, csak Orbán nem. Vagy, ha ismeri, nem érti, ha érti, akkor pedig egy gazember. Na, mire is gondolok?

Orbán a kecskét is jól akarja lakatni, de a káposztára is igényt tart. Úgy akar kevesebb halottat, hogy közben a gazdaság is „zakatol”, és ehhez felhasználja az emberek türelmetlenségét. Nyit, amikor nem lenne szabad. Helyette oltat és mellébeszél.

Három és félmillió beoltott esetén megnyílnak a teraszok. Korábban két és fél millió volt a bűvös szám, most már három és félmillió. Szép kerek szám, ezért tetszik neki? De, ez mit jelent? Három és félmillió ember kapta meg a védőoltást, de ebből csak 1,1 millió kapta meg a másodikat is, és a megkapás után még kell két hét a védettséghez. Vagyis jövő csütörtököm kb. 800.000 valóban védett beoltott lesz, mínusz 7,5 százalék (a hatásfok miatt). Orbán hozzászámol még vagy 2,5 millió betegségből kigyógyult, és így védett embert. Az nem zavarja, hogy a tapasztalatok szerint a kigyógyultak nem igazán immunisak. A lényeg, hogy ő az embereknek visszahozza a megszokott, régi életet. Hurrá! Mindenki rá fog jövőre szavazni.

Szakemberek, szakszervezetek könyörögnek, hogy az iskolák ne nyissanak 19.-én. Falra hányt borsó. Ez az ő országa, itt az van és az lesz, amit ő akar. Az egyértelmű, hogy elsődleges szempontja nem az emberek védelme, hanem a gazdaságé. A megnyitott iskolák lehetnek a fertőzések gócpontjai. Bármelyik felnőtt megfertőződött, otthon megkapja tőle a gyerek, aki másnap bemegy az iskolába és átadja a vírust az osztálytársainak. Az osztálytársak haza mennek és megfertőzik a szülőket, akik a munkahelyeken átadják a vírust a munkatársaknak. Tehát az iskolákat be kell zárni. Ez esetben a gyerek otthon marad és az egyik szülő is, mert a gyerekre felügyelni kell. Orbáni megoldás? Alsó tagozat ne maradjon otthon, így nem kell szülői felügyelet miatt távol maradni a munkától. Ettől felfelé viszont a gyerek maradjon otthon, mert 10 év felett már nem feltétlen szükséges a felügyelet. Minden szülő mehet dolgozni. Éljen a gazdaság. Hejehuja, haj, tudunk tovább lopni. Ez a kecske/káposzta esete.

Az orbáni nyitás miatt beindul a negyedik hullám, még mielőtt a harmadik befejeződött volna. Az aktív dolgozók nem a karantén miatt nem fognak termelni, hanem azért mert megbetegedtek. Eredmény? A termelés pont annyira, ha nem jobban vissza fog esni, mint karantén idején, és rengeteg magyar feleslegesen fog meghalni. Mert a tejhatalmú Orbán Viktor mindenhez ért. Egy közönséges faszfej.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________