2020-04-04 nap bejegyzései

(3150) Kihat-e a meleg a koronavírus hatékonyságára?

Tibor bá’ online

 

Jó lenne tudni, hogy kihat-e, vagy csak arról van szó, hogy az emberek imádják a wishful thinking-et (magyarul: vágy vezérelt gondolkodás).

Az egyik tanulmány szerint: New study says ‘high temperature and high relative humidity significantly reduce’ spread of COVID-19. Vagyis: egy új tanulmány szerint a magas hőmérséklet és magas relatív légnedvesség jelentősen csökkenti a COVID-19 terjedését.

Vannak józanabb hangok is: Another unknown is how COVID-19 will respond to changes in the seasons. The flu tend to follow cold weather, both in the northern and southern hemispheres. Some other human coronaviruses spread at a low level year-round, but then seem to peak in the spring. But nobody really knows for sure why these viruses vary with the seasons. Vagyis: egy másik ismeretlen, hogy fog a COVID-19 reagálni az évszakok változására. Az influenza iparkodik követni a hideg időjárást,, mind az északi, mind pedig a déli féltekén. Más koronavírusok egész évben fertőznek alacsony szinten, de aztán úgy tűnik tavasszal életre kelnek. De  valójában biztosra senki se tudja, hogy ezek a vírusok az évszakokkal miért változnak.

Vagyis ebben a témában is ránk van bízva. Mindenki azt fogadja el, ami neki szimpatikusabb, aztán lehet vitázni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________