2020-04-17 nap bejegyzései

(3163) Kiértékelés

Tibor bá’ online

 

Az életben felbukkanó problémák két csoportba oszthatók. Ismertekre és ismeretlenekre. Az ismertekre a különböző helyzetekre felkészülnek, és alkalmazzák, amikor azt szükséges. Az ismeretlen természetesen nem lehet felkészülni. Amikor bekövetkezik meg kell rá találni a lehető legjobb védekezést. Itt jön közbe az „intelligencia”. Mert mi is az intelligencia definíciója? Probléma megoldó képesség.

A COVID-19-el kapcsolatban   van   ismeretlen    probléma    elég.    A megoldás azok feladata lenne, akik hatalmon vannak.  Ezek  viszont  csak  a  politikához értenek,  az   ott   felmerülő problémákat   tudják   hatékonyan   megoldani,   a   koronavírus   nem   ilyen.  A COVID-19-el kapcsolatban csak az ész és a gondolkodás segít. Nézzük, én mire jutottam.

Már február elején megírtam, amint értesültem róla, hogy a kínaiak szerint nem lehetetlen a 28 napos lappangás se. Ebből kialakult véleményem szerint, ez a járvány kezelhetetlen, végig fog söpörni az egész Földön, és mindenki meg fogja kapni. (természetesen támadtak érte).

Azt is megírtam, hogy ha lehetséges az újra fertőződés, akkor az alagút vége nagyon messze van. [Újabban jönnek jelzések, hogy ennyi meg annyi gyógyult újra pozitív. Sejtésem beigazolódott.]

Aztán jött, hogy a kigyógyulás nem mindenkit tesz immunissá, de aki immunis annál is az állapot legfeljebb egy évig tart.

A következő hír, hogy elsősorban a mutáció miatt kétséges a vakcina gyártás. Védtelenek vagyunk.

Végül már februárban lehetett tudni, hogy a kigyógyultak nagy része emberi roncs, belső szervei alig funkcionálnak. Teljesen nyilván való, hogy az időseknek, krónikus betegeknek annyi. Megfiatalodik a társadalom, elhullnak az idősek.

És akkor tegnap Szlovákia nyilvánosságra hozta, hogy a 832 megbetegedésből 246 életkora 30-44 év közé esik, 221 életkora 15-30 között van. 171 pedig 45-60 között. A 60 felettiek száma pedig mindössze 152. Aki megkapja, nem feltétlenül hal bele első alkalommal. De újra megkaphatja, mindez csak idő kérdése.

És akkor most megmondom, a járvány nem fog lecsengeni a megjósolt néhány hónap alatt. A Magyarországra tudományosan kiszámolt görbe szerinti 400 halottnál jóval több lesz. Egyszerűen nem látom, miért lenne vége a járványnak. Amit látok, hogy különböző földrajzi helyeken nem egyformán viselkedik. Ennek pedig csak egy magyarázata lehet, eszeveszetten mutálódik. Az pedig kivédhetetlen (lásd fenn). Szerencsére, nálunk eléggé tisztességes ez a szemét vírus.

Végül térjünk át a politikára! Orbán elrendelte 36.000 szabad ágy biztosítását. Ez azt jelenti, hogy sok magatehetetlen beteget átadnak a rokonoknak (Müller Cecília szerint) oldják ők meg a betegellátást. Ez természetesen felesleges halálokhoz fog vezetni. Kérdés, Orbán ezt miért vállalta fel? Mert hisz abban, hogy az alagút végén van fény (csak még nem látja). Ha a 36.000 ággyal és a 8000 lélegeztető géppel a magyar elhalálozást alacsonyan tudja tartani, akkor ez a nemzetközi összehasonlításban igen jól fog festeni, ő pedig tetszeleghet a „nemzet megmentője” pózban. Senki se fog emlékezni az utcára kitett betegekre, Orbán kenterben nyeri a 2022-es választásokat.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________