(456) Tibor bá blogja – Az ébredező Közel-kelet

önarcképTunéziát már elfelejtettük, Egyiptom miatt a körmünket rágtuk a TV előtt, és fellélegeztünk, amikor Mubarak elment, de tudtuk, hogy semmi se változott, jön egy új diktátor, aki majd boldogan ki fogja szolgálni az USA és Izrael érdekeit. De nem! Az egyiptomiak milliószámra újra az utcán vannak és követelik, hogy a katonák adják át a hatalom gyakorlását a civileknek. A katonák pedig kénytelenek odafigyelni a népre. Őt napja Izrael jelezte, hogy két iráni hadihajó át akar kelni a Szuezi-csatornán, amit provokációnak fognak fel. Egyiptom közölte, nem kaptak értesítést. Pénteken bejelentették, hogy az iráni hadihajókat átengedik a csatornán. Az egyiptomi katonai vezetés pénteken megnyitotta a gázai kaput, igaz csak humanitárius céllal és az Egyiptomba rekedt palesztinok hazaengedése végett, de ez szerintem csak kozmetikázás Izrael felé. Gáza nyitott, az izraeli katonapolitika léket kapott. Tegnapra (vasárnap) kiderült, hogy az iráni hajók sehol sincsenek. Mindenki össze-vissza beszél. A csatornát ellenőrző hatóság nem hivatalosan kiszivárogtatta, hogy az iráni hajók hétfőn délelőtt várhatók: a 33.000 tonnás Kharg kiszolgáló hajó 3 helikopterrel, és az 1500 tonnás Alvand gyorsnaszád torpedókkal és hajóelhárító rakétákkal. Igaz, az egyiptomi hatóságok szerint a hajók nem szállítanak hadianyagot. Mivel utoljára iráni hadihajó 1979-ben, a sahot megdöntő forradalom előtt ment át a csatornán, számomra nyilvánvaló, hogy Irán ki akarja használni az arab országokban dúló lázadást, ami Izraelnek ad elég gondot. — na igen a lázadások:

Bahrain: Sok száz reformokat követelő tüntető a szombatról vasárnapra virradó éjszakát a főtéren töltötte az apró öböl-országban. Vasárnap hajnalban folytatódott a hangos tüntetés, követelték, hogy Hamad bin Isa Al Khalifa sejk lépjen le. A tüntetők szombat reggel visszafoglalták a főteret, ahonnan az előző nap a biztonsági erők brutális eszközökkel kiszorították őket. A visszafoglalást az tette lehetővé, hogy a biztonsági erők főparancsnoka, Salman bin Hamad Al Khalifa sejk nyugalomra intette a részvevőket, párbeszédet ajánlott az ellenzéknek, és a biztonsági erőket visszaparancsolta, miután  a főtér csütörtöki elfoglalásában négy tüntető meghalt és 231 megsebesült. Pénteken a hadsereg a főtérre igyekezők közé lőtt, megsebesítve több, mint 50 embert. A politikai vezetők gyorsan észre tértek és taktikát változtattak. A CNN interjúban Salman sejk azt mondta, hogy a tüntetőknek meg van engedve, hogy a főtéren (igazgyöngy-körforgalom) és környékén tartózkodjanak. Szerinte minden politikai pártnak helye van az asztalnál. Majd közölte, hogy nagyon sajnálják a tragédiát (nyilván a halottakra gondolt) és együttérzését küldte a családoknak, akik elvesztették szeretteiket. Aztán kiderült, hogy Obama és William Hague, a brit külügyminiszter is konzultált  velük és „javasolták” az emberi jogok tiszteletben tartását — Bizony. Mind a két oldal kezd rádöbbenni, hogy micsoda erőt képviselnek az elkötelezett tömegek a mai hírközlés birtokában.

Líbia: z észak afrikai országban 7 napja kezdődtek a tüntetések, ami alatt legalább 200 tüntető meghalt csak Benkházi, keleti városban, de tüntetések más városokban is fellángoltak. Mubarak trükkjét Gaddafi is kipróbálta, vagyis kiküldte embereit az utcára és mellette tüntettek Tripoliban. A tömegtüntetés főereje Líbia második legnagyobb városában, Benghaziban van. Az al-Jalah korház, nevét el nem áruló orvosa szerint, nem győzik ellátni a sebesülteket, és csak ők 44 hullát helyeztek el a proszektúrán három nap alatt. Közben 50 muszlim vallási vezető felhívást intézet Gaddafihoz, hogy hagyják abban a civil lakosság gyilkolását. Az eldurvulás akkor kezdődött, amikor egy laktanyát a lázadók elfoglalták. Ezt követve a katonaság kegyetlen gyilkolásba kezdett, válogatás nélkül mindenkire lőttek. Ennek ellenére a lázadás tovább terjed. Gaddafi emberei úgy tűnik készültek a felkelésre, mert a fő gyülekezési helyeken előre elhelyeztek megfigyelőket, akik néhány ember gyülekezése esetén is azonnal közbelépnek. Hírek nehezen jönnek ki Líbiából, mert az Internetet kikapcsolták, a TV adásokat zavarják. Érdemes megjegyezni, hogy az olajban gazdaág ország 6,5 millió lakosának 2/3-a havi 12.000 forint jövedelemmel rendelkezik.

Marokkó: Az észak afrikai királyságban a tüntetők széleskörű politikai és gazdasági reformokat követelnek. Az arab világ felhívásai Marokkóhoz is elértek, ahol sok ezer ember kitódult az utcára és oktatási reformot, jobbegészségügyi ellátást, munkalehetőséget és a költségek emelkedésének megállítását követelték. Itt nézhetünk szembe a korábban, többször is kitárgyalt ténnyel, hogy az emelkedő élelmiszer árakat a kiskeresetűek nem tudják megfizetni és lázongani fognak. Az államnak akkor is segíteni kell, ha erre pénze nincs. Alternatíva a politikai rendszer megbuktatása, de attól még nem lesz pénz a kasszában. Az egyenruhás rendőrök tisztes távolságot tartottak a tömegtől, de az álruhás rendőrök elvegyültek a népben. Néhányan követelték Abbas El Fassi miniszterelnök lemondását, de a királlyal szemben nem volt (eddig még) követelés. A Február 20 Mozgalom 19.000 résztvevő a Facebookon verbuvált. Salaheddine Mezouar, pénzügyminiszter felhívással fordult az állampolgárokhoz, hogy ignorálják a tüntetéseket, mert néhány nap alatt elveszíthetik mindazt, amit 10 év alatt építettek fel.

Jemen: Az egész országban fellángoltak a tüntetések, miután a szeparatista vezető Ádenben letaroztatták. A jemeni fővárosban a tüntetőkre lőttek a 11 Napja tartó zavargások során. Itt is volt ellentüntetés, természetesen jóval kisebb létszámban. A két tüntető csoport (50 – 3000 fő) lőfegyvert használt egymás ellen. Itt a főjáték a déli rész függetlenségének elnyerése, amit a kormány minden körülmények között meg kíván akadályozni.

Közel keleten egyre fokozódó bizonytalanság uralkodik el. Senki nem tudja, hogyan reagáljon az eseményekre. Bármi is legyen a végső fejlemény, az a politikai játék, aminek eddig a tanúi lehettünk, egészen biztos nem folytatódhat.  

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

84 gondolat erről: „(456) Tibor bá blogja – Az ébredező Közel-kelet

 1. Érdekes dolog ez, de szerintem nem „ébredező, hanem DÖGLEDEZŐ Közel-Keletről és világról van itt szó! Lehet, hogy az Olduvai-szakadék pereméhez érkeztünk és hogy itt nem kell megvárni a világméretű káosz kitöréséhez a durva olaj-, kaja-, stb. hiányokat, hanem már a helyzet romlása olyan politikai-utcai folyamatokat indít el, ami miatt az összeomlás előrejön.

  FŐLEG, HA VALAKIK DIREKT RÁSZERVEZNEK A SPONTÁN ESEMÉNYEKRE, HOGY A ZAVAROSBAN HALÁSZHASSANAK, PÉLDÁUL, MERT ŐK MÁR FELKÉSZÜLTEK KÉSZLETEKKEL ÉS SIETTETNÉK A RAKÁSRADÖGLÉST, HOGY HAMARABB JÖHESSENEK FEL A BUNKEREIKBŐL.

  http://olajcsucs.blogspot.com/2011/02/kovetkezo-forrongo-arab-orszag-az-usa.html

  „A következő forrongó arab országok: USA, Kína? Ki a következő?”

  „Sokat lehet olvasni az arab „Facebook-forradalmakról”, arról, hogy az eseményeket gyanúsan a modern hírközlés eszközeivel keltik, vagy minimum rászerveznek a spontán indult folyamatra.
  Ezt az „összeesküvéselméletet alátámasztani látszik az egyébként cionista-közeli amerikai STRATFOR hírelemzése:

  „Kína: Egy kínai „Jázminos forradalomra” való felhívás nyomán több városban, közte Pekingben és Sanghajban gyülekeztek az emberek február 20-án. Fontos, hogy a kínai gyűléseket ne csak a tunéziai és egyiptomi stílusú „forradalmak” lencséján át nézzük. Honan jött a felhívás? Miért nem voltak jelen szervezők a bejelentett gyülekezőhelyeken? Miért választották ki a 13 várost helyszínül és miért hagytak le másokat a listáról? Miért terjesztenek Kínában egy tömegtiltakozásra felhívást weboldalakon és blogokon, amiekt általában blokkolni, vagy megfigyelni szoktak az országban? Volt külső beavatkozás? Ez egy egyszeri akció volt, vagy további probálkozásokat jelez előre, illetve jelez egy potenciált egy Kína-szerte fellépő szélesebb mozgalomra?”

  VALAKIK mintha világméretű destabilizálásban lennének érdekeltek… „

 2. 1.-re:

  Akkor

  A fény után a hamu földet ér,
  a csend szétfolyik és megfagy.

  Kár mondanod: az élet többet ér –
  csak egy pillanat, s már nem vagy!

  Hazudj magadnak istent, s higyj neki –
  segít megásni sírodat

  és virághamut fog rád hinteni
  radioaktív ég alatt…

  Dinamikus

 3. A tömeg hergelése elképzelhető (1956 szabad európa rádió), de itt nagy a kockázat, hogy ráterjed az olajtermelőkre is a krach. Az meg túl kockázatos – mindenkinek. Abban lehetnek próbálkozások, hogy az élére álljanak a „változás”-nak, ha már így kiborult a bili.
  Kína szerintem nem fog lázongani, ott még jól emlékeznek a Tiannanmen térre.

 4. Líbia: „”Egyes források szerint mesterlövészek több mint 230 emberrel végeztek az összecsapásban.””

  Érdekes hogy ez megfogalmazás hogy „mesterlövész” életképes még mindig. Szerintem aki mesterlövésznek (azaz fizetett gyilkosnak) áll az az emberiség szégyene. Mert lehet Kadhafira meg a fiára ujjal mutogatni, de ha nincsenek a kitartott puskás ördögök, akkor a kadhafi félék mehetnének a picsába.

  Persze a kommentablak nyitott, ha valaki úgy véli hogy vannak olyan mesterlövészek is akik „csak” 20 méterről lőnek szét túlhevült gázpalackot (ez kb olyan nehéz mint a céllövöldében hurkapálca helyett seprűnyelet eltalálni), és itt meg is áll a funkciójuk, azaz az emberre célzott lövés parancsát boldogan megtagadnák, az hozzon csak példát.

 5. A mesterlövész csak egy (és valószínűleg nem elégséges) eszköz a hatalom fenntartására. Pénzért sokan bármire hajlandók, akik pedig fegyveres testületnél „szolgálnak”, esélyük van rá, hogy a fegyvert el is kell sütniük majd valamikor. Az úgy nem megy, hogy kapom a fizetést, aztán amikor „meló” van, szépen leteszem a puskát.
  Hogy Kadhafit rég ki kellett volna vonni a forgalomból, azt mindenki tudja. De annyi esze minden diktátornak van, még ha pszichopata is, hogy először a saját védelmét szervezi meg.

 6. A videon szerepel egy letepert néget zöld sállal, aki a bemondás szerint afrikai zsoldos Gadhafi szolgálatában.
  Kínában bizony nagyon komnoly forrongások vannak, csak a hír nem jut el ide, dwe persze a kormány nincs verszélyben, hiszen a agazdaság felfelé zakatol.

 7. Líbiáról olvasom egy olasz blogon, hogy az olaszok be vannak tojva, mert Líbia adja a világ olajexportjának kb 2% -t, (kb napi 1,7 millió hordót) de ennek a kivitelnek a 38% át az olaszok veszik át, (19% ot Németország is) ami az olasz saját fogyasztás 25% a. Tehát ha bukik Gadhafi, akit megvettek, akkor nem tudják ki jön utána, de gondolják hogy nem lesz könnyű vele megegyezni, mert mások is sorba állnak az olajért! és az új vezető valószínű el akar határolódni a korábbi főnök nagy barátaitól, ( lsd. Berlusconi háreme, akinek Gadhafi is vitte a lányokat)
  Szóval az olaszok nem tudják kivel, mivel helyettesíteni a libiai olajat. azt már csak halkan teszem hozzá, hogy olaszország is ott sorakozik a pigs országok között rögtön a spanyolok után. Lehet hogy a libiai olaj hiánya viszi padlóra az olasz gazdaságot és utána az eurozonát????

 8. Arma: nem lehet, hogy minden a háttérhatalom forgatókönyve szerint halad?

 9. De miért éppen most?

  Talán a zord időjárási körülmények miatt megdrágult élelmiszerárak miatt? (felment a cukor, búza ára.) + Olajárak miatt instabilitás?

  Talán Arma Gedeon verziója? „VALAKIK mintha világméretű destabilizálásban lennének érdekeltek…”

  Vagy mindkettő?

 10. ha esetleg valakiben kétségek támadnak, hogy az első olyan forradalmakat láthatjuk amiben nincs benne a CIA keze az olvassa el nálam a legutóbbi wikileaks fordítást:
  http://bit.ly/eFwDwb
  más,
  amikor a tunéziaiak elkergették Ben Ali-t azt énekelték az utcán, hogy „Egyiptom lesz a következő, Mubarak lesz a következő.”, arról nem szóltak a hírek, hogy az egyiptomiak énekelték-e, hogy
  „Líbia lesz a következő, Kadafi lesz a következő.” de én ezt írtam le febr 11.én
  http://bit.ly/g9C9F1
  más,
  Tibor bá te lyogosan felül állsz a hejesíráson, de „Benkházi” és „Benghazi” igazan szerepelhetne 2x ugyan úgy leírva

 11. 8: MINDEN biztos nem, mert ezek egyre kaotikusabb jelenségek. De ezt előre láthatták, hogy az erőforrásválság egy ponton ilyet indít el és természetesen manipulálhatják, szerintem teszik is.

 12. Miért hallgatnak az oroszok? Ez itt a kérdés…. 🙂

 13. 8: Az olaj adás-vétel nem így műúködik. Van egy világpiaci ár és ezen megy a kereskedelem. Libia – Olaszország viszonylatában a szállítási költség érdekes, ha Libia nem ad az olaszoknak, akkor máshonnan az olaj mindenképpen drágább lesz a szállítás miatt.

  9: A „héttér hatalomnak” nem lehet nagy szerepe, mert egy zendülésnél sose lehet tudni, mi a vége. Amikor az egyipotomi cirkusz eindult Obama szörnyen hezitált. ma már nyiltan hirdeti az emberi jogok betartását, a demokratikus vivmányok, szóval ő „helyesli” a rezsim váltást.

  10: Természetesen igazad van. Egy adott műben ugyanaz nem fordulhat elő két klönböző módon.

 14. „A “héttér hatalomnak” nem lehet nagy szerepe, mert egy zendülésnél sose lehet tudni, mi a vége.”

  Ó, dehogynem!
  Mindkét oldalt pénzeli, majd a végén kikecmeregnek a bunkerból, odamennek a győzteshez, és segítenek megszilárdítani a hatalmát, egy jól sikerült „deal”-ért cserébe. A nyertes meg azt hiszi, hogy a „big game”-nek vége.
  Pedig csak akkor kezdődik…

  „Amikor az egyipotomi cirkusz eindult Obama szörnyen hezitált.”

  Idézet egy klasszikustól: „Trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudnotok…”

  A zendülés mindig érdekében áll a tőkének, mert akkor aztán lehet halászni a zavarosban.

 15. 13:
  Olaj-szabadpiacról legkésőbb a forrdalmi hullám kezdete óta nem beszélhetünk, bár évek óta trend, hogy egyre inkább szabadpiacon kjvüli megállapodások körébe került az olajkereskedelem. Most ez bevégzi a folyamatot. Nemcsak Líbia van kidőlőben, pl. Bahrein is olajtermelő ország és a térsége kiesése esetén (mekkora a csend a szaudiaknál, pedig évek óta nő ott is a feszültség!!!), tehát most senki nem kész átadni a neki lekötött olajat pl. az olaszoknak. Semmi perc alatt kieshet a világkitermelés akkora része, ami bedönti a világgazdaságot. Elképesztően felgyorsultak az események, hogy igazolhassák a maja naptárat!!!

 16. 12-re:

  Az arab világ lázongásai miatt a kőolaj máris drágul. Ez pedig magával viszi némi fáziskéséssel a földgáz árát is. Ez pedig nem rossz Moszkvának.
  Ráadásul a dollár is a kőolaj világpiaci árához kötött, így ha drágul az olaj, az erősíti a dollárt is. Ez pedig Kínának jó.

 17. 15.-re: Nem kedvelem az összeesküvés-elméleteket, de azt hiszem ebben igazad van! Érdek fűződik a katonai diktatúrákba való átmenethez, másrészt ez a terület kitűnő gyakorlóterep arra, miként lehet „levezényelni” egy ilyen „átalakulást”, hogy majd a nyugati demokráciákban is működjön a dolog.

 18. Ragaszkodöom ahhoz az elképzeléshez, hogy ilyen, több országot érintett felfordulás végső kimenete nem megjósolható.

 19. 19: Igen, csak tervezhető. Viszont akik a lapokat keverik esetleg vannak annyira elbizakodottak, hogy a következményeket is az uralmuk alatt hiszik.

 20. 22: Kétségtelen, hogy érdekes időket élümk.

 21. Igen, érdekesnek is mondhatnánk…., inkább rémisztő.

  Én két alternatívát látok az események mögött. Mindkettő előfeltétele természetesen az évtizedek óta megalázott és elnyomott arab tömegek megléte.

  „A” verzió:
  Izrael és az USA bizonyos közös érdekkörei a nyugat-ellenes arab kormányokat akarták megbuktatni, de túl jól sikerült a szarkeverés és visszanyalt a fagyi. A nyugat-barát kormányok kezdtek bedőlni, illetve a pár éve az USA oldalára állt Kadhafi következik.

  „B” verzió:
  A nyugat ellenlábas hatalmai indították be a balhét azért, hogy
  – felnyomják a kőolaj árát, így hozva még nehezebb helyzetbe a Nyugatot
  – a Közel-Kelet feletti amerikai szupremáciát megbontsák, ezzel is lekötve az USA erőinek egy részét
  – szükség esetén kenyértörésig juttatni Izraelt és az arab világot – így állítva falhoz az Egyesült Államokat is: Kit választ? Mindkét választás katasztrofális hiba lesz.

  M

 22. Olduvai szakadék. Egyiptom nem tud 80 millió embert eltartani. Szaud-Arábia se annyit, amennyi ott van (ott még Nílus sincs)
  Kezdődik a rakásradöglés.

 23. 13: „A “héttér hatalomnak” nem lehet nagy szerepe, mert egy zendülésnél sose lehet tudni, mi a vége.”

  „””Rendkívüli Arab Liga-ülést hívna össze Katar

  Katar miniszterelnöke felvette a kapcsolatot Amr Moussával, az Arab Liga főtitkárával és az arab országok egyeztető fórumának rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte holnapra – írta az al-Dzsazíra. Korábban Katar külügyminisztere elítélte a légierő bevetését Líbiában és kritizálta a nemzetközi közösség hallgatását az ügyben.”””

  ( http://www.antalffy-tibor.hu/2011/01/25/434-tibor-ba-blogja-a-hatodik-erzekszerv/#comments )

 24. Ha az eddigi status quo fenntarthatatlan az arab világban, annak drámai következményei lesznek. Márpedig úgy fest, hogy fenntarthatatlan. Az amerikai hegemónia térségbeli bedőlése meggondolatlan, pánikszerű reakcióra és lépésre sarkallhatja Izraelt.
  Nehéz lesz az USA-nak a zsidó államot megnyugtatnia úgy, hogy közben már maga sem fog hinni a befolyásában. Attól tartok, hogy a mostani átrendeződés a nyitánya lehet egy háborúnak.

  M

 25. 27: ahogy Egyiptom se képes ellátni a mai lakosságát az olcsó olaj korának végeztével, úgy természetesen Izrael se. Mai formájában halálraítélt ország, x atomtöltettel, veszett agresszivitással és eleve az egész világ iránti bosszúvággyal, még békeidőkben is. Most pedig nem békeidők jönnek.

 26. Milyen jó lett volna megépíteni azt a Nato radart Pécs mellett, legalább tudnánk, ha jön az áldás.

 27. Ja, tök jó lett volna. Az első célpont, amit kilőnek. 🙂

 28. Korai még ilyesmiről beszélni. Kíváncsi vagyok, hogy ezek az államok ahol most dúl a forradalom, ismét Amerika báb államai lesznek, ezután , csak más vezetővel, és másképp tálalva a népnek. Vagy, pedig egy Iránhoz hasonló dolog fog kialakulni, ami tényleg egyenes út a háborúhoz.

 29. Sajnos én nem látok kibontakozási irányt. Semmilyen trend nem lelhető fel. Senki nem említette példáu Kínát. Kína fantasztikus mértékben függ a közel-keleti olajtól. Amit Irántól kap, az messze nem elég. Kína pedig hallgat.

 30. 32:

  Kína hallgat, Oroszország hallgat (csak a hülye Gorbi fecseg baromságokat), és főleg SZAUD-ARÁBIA HALLGAT…
  Ebben a helyzetben minden autokratikus kormányzat visszavett magából és megszeppenve próbálja összehúzni magát, hogy ne nagyon látsszon…
  A fenébe, itt hetek alatt bedőlnek a rezsimek…

 31. 33: Tiszta röhej, de ez is benne van a kalapban.

 32. 4, 26: „azaz az emberre célzott lövés parancsát boldogan megtagadnák, az hozzon csak példát.”

  Az élet nagy rendező, alighogy elhangzott a kérdésem, máris lett egy félpélda, két líbiai vadászgép dezertált Málta szigetére, mert nem voltak hajlandók a saját népükre tüzelni. Azért félpélda, mert ha Kairó (szintén arabok) megszórása lett volna a parancsuk -szerintem zokszó nélkül mentek volna bombázni- .

  „23.24 Tripoli szerint nem volt tömegmészárlás
  A líbiai külügyminiszter-helyettes szerint nem történt tömegmészárlás sem Bengáziban, sem máshol. Az al-Dzsazíra (Katar-Doha) szerint a politikus a televíziót hibáztatta és felbújtással vádolta meg.”

 33. 35: Ha izrael csak eszköz, akkor engem a CÉL nagyon érdekelne. 🙂
  Ez a HunDNS egy tipikus értelemetlen szélsőség. Nem kell túllőni a célon. Tisztességes analíziseket kell készíteni. Az nagyon valószínű, hogy ha lesz III. világháború, akkor annak legfőbb okát Izrael fogja adni. De ez nem azt jelenti, hogy a 150 éves cionizmus ezért jött volna létre, joval az I. világháború előtt. A zsidók szét is vannak szóródva és tömörülnek is Izraelben. Egyedileg döntenek, hol jobb nekik. Nagy részüknek komoly érzelmi kapcsolata van Izraellel.

 34. 10: Ne basztassátok már Tibor Bát a helyesírással, tudnátok milyen nehéz a táltosoknak a hat ujjukkal a hagyományos klaviatúrán… 🙂

 35. A brit külügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy tudomása szerint Moammer Kadhafi líbiai vezető esetleg már elmenekült az országból és Venezuelába tart. Venezuela cáfol.
  http://bit.ly/hk3OS9

 36. 37.
  Azért ezt a Pike-ügyet jó lenne tisztába tenni! Drábik is többször foglalkozott vele a könyvújságjában, de láthatóan a Hetek c. (szerinted nem szélsőséges?) újság is:

  http://surl.hu/glJA2B

 37. A következő cikk nem tartozik szorosan a poszt témájához, de a hozzászólásokban Izraelről is szó volt, itt egy rövid humoros írás. (Vagy mégse humoros? Döntsétek el. 🙂 )

  Kóser mosópor goj háziasszonyoknak (képekkel)
  http://bit.ly/fPpYum

 38. 37.-re
  „A zsidók szét is vannak szóródva és tömörülnek is Izraelben. Egyedileg döntenek, hol jobb nekik. Nagy részüknek komoly érzelmi kapcsolata van Izraellel.”

  Ez a téma nagy fa az én fejszémnek, ezért csak farigcsálok:
  1. a szétszórattatás 2000 évig állt fenn, a jelenlegi tömörülésük alig 60 éves;
  2. nincs egységes zsidóság: a kazárok története nélkül a cionizmus nem érthető meg – az illuminátusok nagy lehetőséget láttak benne, mint a kommunizmusban és a fasizmusban, majd a globalizmusban a világ javainak megszerzéséhez; ahogy e program halad, úgy adják fel a korábbi módszereiket. A cionizmust is feláldozzák az Izraelben „véletlenül” ott maradó, mesterségesen kialakított érzelmeiktől vakká tett tömegeikkel együtt…

 39. 42: Az kétségtelen, hogy hajlasz a dogmatizmus felé. Nézzük csak. Az orosz progromok elől a XIX és XX század forduló körül rengeteg orosz zsidó tömörödött New York környékén. Nem menekültek volna, ha a cári Oroszország betiltja a perogromokat. Akkor tehát az illuminátusok valahogy rávették a cárt a progromok helybenhagyására? U.i. a mai USA oligarcha zsidóinak ősei ezek a valaha bevándorolt orosz zsidók. Ezeket az irományokat több kritikával kell olvasni, még akkor is, ha úgy különben kedvedre valóak. Ezt a mániát hagyjuk meg Gedeonnak. 🙂

 40. 43. Nem hajlok én semmi felé, csak olvastam Marschalkó Lajos, Málnási Ödön, Tormay Cécile, Hernádi Tibor könyveit, Németh Lászlótól a Kisebbségben-t, Bartha Miklóstól a Kazárföldön c. – akár szociográfiának is mondható – írást. Ha a kazárok, mint zsidó vallású, de nem zsidó génállományú népcsoport emlegetése ezen a honlapon (blogon) nem kívánatos, úgy azt egyenesen ki kell jelenteni! Én sem a középiskolai érettségire készülés közben botlottam ezen dogmatika-skatulyába gyömöszölendő elméletekbe – valakik elém tették a rendszerváltás után e korábban „nem létező” gondolatokat, én pedig elolvastam őket. Mostanában Antalffy-gondolatokkal ismerkedem – idő kell az eligazodáshoz, pl. egy egész élet…

 41. 44: Tibor bá villámgyorsan kioszt bárkit egy-egy poszt alapján. Nem kell mellre szívni.

 42. 44: Itt csak a hülyeség, és propaganda nem kivánatos, de egy bizonyos szintig még azokat is megtűröm. Különben, valóban úgy van, nem kell mellre szívni! Az én álláspontom az, hogy a ZSIDÓ nem vallás, nem génállomány, hanem elmeállapot, finomabban: szubkultúra. Ha egy zsidó házaspár kivesz az állami gondotzásból egy 2 éves cigány gyereket és felneveli. Az a gyerek zsidó lesz. EZ A LÉNYEG! Nem kell szociográfiázni.

  45: Szerintem ezért tartotok. 😀 Itt kérem nem lehet eltévelyegni. 😀

 43. 46: Szegény gyerek ezután tényleg elmodhatja majd, hogy hátrányos helyzetű, és ezért több segély jár neki plusz még a kártérítés a holokauszt miatt. Tibor bá, ilyen példákat ne írj, hátha azok is olvasnak! 😀

 44. 47: Ezt ők is elég régen tudják. A janicsárosítás nem mai gyakorlat.—- Különben már egy ideje rajta vagyok a fekete listájukon. 😀

 45. 43: amikor a 19. sz. végi pogromok elől mentek a zsidók Amerikába, azt már rég zsidók kormányozták. Tehát a nagyoligarchai helyek már foglaltak voltak. A pogromok történetét iis érdemes tanulmányozni.
  Hogy az illuminátusok vetek-e rá cárokat bármire? Nagy Katalin cárnő több, mint száz évvel az általad említett időszak előtt illuminátus rendtag volt!!!
  Szabadkőműves volt Lotharingiai Ferenc német császár, Mária Teréziánk férje és fia, II. József a kalapos király. Majd utóda II. Lipót is.
  II. Józsefnek szeretője volt Eva Frank, a hírhedt álkatolikusssá betérő zsidók álmessiásának, Jacob Franknak a leánya, akinek az összeesküvéselmélet-irodalom komoly szerepet tulajdonít az illuminátus mozgalom létrejöttében.
  A szabadkőművesség Magyarországon lényegében FELÜLRŐL, a császári-királyi udvarból és főhivatalnokaiktól, testőreiktől, udvari tudósoktól kezdett elterjedni…

 46. Figyelem emberek! Ha Gedeon, a honlap főzsidoológusa, és az én véleményem között eltérés mutatkozik, akkor minden esetben a Gedeon tézise a mérvadó. 🙂 😀
  Amennyiben az elképzelésemet csak kiegészíti, akkor meg pláne. 😉

 47. Nektek nem gyanús ez a Gedeon? Belső információi vannak… 😀

 48. 46. Osztom a véleményed: az USA lakosságának több, mint a fele zsidó – úgy, ahogy a 2 éves cigánygyerekből az válik adott körülmények között. Amerikában ezek a körülmények adottak voltak, a lakosság átnevelődött – de megmaradt 2 évesnek…

 49. 52: A másik fele meg néger és mexikói. De hova tűntek az „alapítók”? 🙂

 50. 54: Csak nincs ott mind? Persze az alapító atyák már porladnak egy ideje 🙂

 51. 52: Az USA férfi lakosságának 90%-a körül van metélve „hivatalból”.

 52. 56: Ez egy „divat”. Meg vannak dumálva, hogy metélve egészségesebb. A férfiak elkerülik a fityma rákot, a nőknek kisebb az esélye, hogy méhnyakszáj rákot kapjanak. de létezik ellenmozgalom is.

 53. 58: És hogy teszik vissza az ellenmozgalmárok? 🙂

 54. frissebb hírek:
  Libyan Pilots Ordered To Bomb Protesters! So They Defected To Malta

 55. 61: Ez már délelőtt be lett linkelve. Hol csavarogsz te délelőtt? 😀

 56. 62. jajj, bocsánat. igyekszem pontosaban követni a blogot, de rabszolgáskodok közben. Szerintem látod, hogy hol 🙂

 57. Kadhafi nyilatkozott, hogy mártírként fog meghalni Líbiában. Úgy látszik, már Guantanamón sem akarják befogadni. 🙂

 58. 63: Persze, ha akarom akkor látom, de ez „személyes adat” és ha kiadom beperelsz. 🙂 😉

  64: Kadhafi meg fog halni, de előtte sokan mások. Volt neki egy teljes hónapja, hogy felkészüljön. Most már csak a halál. 🙁

 59. 65: Vagy elrepül a Pan Am 103-as járatával Skóciába 😀

 60. „Az ember probléma nincs ember nincs probléma” /Stálin/

 61. Líbia, olaj
  olyan hírek keringenek a neten, http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2052961,00.html
  hogy Kadhafi elrendelte az olajinfrastuktúra felrobbantását, mert csak a saját törzse van mellette, és neki minél rosszabb, annál jobb. Azt tudjuk, hogy nem komplett a figura, emiatt nem is kiszámítható.
  Az olaszok már érzik a bajt, a gáz is Líbiából jött, most elzárták, a stratégia készleteket nyitották meg. de nem is a fűtés a gond, hanem az áramtermelés gázüzemű turbinákkal.
  lesz még itt sorbanállás a benzinkúton..

 62. 68: Van egy kitétel, „lehet, Kadhafi csak blöfföl.”

 63. Vajon miért egyszerre lázad a Közel-Kelet? Facebook-forradalom, meg miegyéb? Nem az lenne az érdeke a lázongó államok mellett fekvőknek, hogy ott nyugi legyen, ahová könnyedén át lehet vinni a tőkét a szomszédból?

  Probléma – reakció – megoldás

  Probléma: az észak-afrikai arabok lázonganak, mert hirtelen nincs élelem. Megy fel az olaj ára, és villámléptekkel halad a 2008-as csúcs felé.

  Reakció: „Jajj, összeomlik a világgazdaság”

  Megoldás? Netán amerikai invázió az olajlelőhelyek tőszomszédságába? Vagy háborús helyzet előidézése, hogy a fegyverkiadások meghatványozásával szuperhatalom maradjanak még egy kis ideig?

 64. Mindenki összeesküvés elméletet gyárt. Egyszerűen beindult egy láncreakció, az arabok rájöttek, hogy a vén szaros diktártoraik már nem elég erősek. A szomszédság sikere (Mubarak kirúgva)nem csillapítja, hanem erősíti a folyamatokat. Ceausescu-t is akkor passzírozta ki a népe, mikor már pelenkázni kellett.

 65. 71: Köszönöm, sikerült engem leredukálni senkivé. U.i., ha nem tartozom a „mindenki”-be, akkor már csak senki lehetek. 😀

 66. A helyzet tényleg fokozódik, ha már a HVG ilyen geddonista cikket közöl:

  http://hvg.hu/gazdasag/20110222_arab_zavargasok_olajar_elemiszerar

  „Olaj és élelem: mi is megfizetjük a zavargások árát”

  „Az emelkedő olajárak már a 2008-as élelmiszerár-csúcsdöntésben is szerepet játszottak. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) tavaly novemberi jelentése szerint elértük az olajhozam-csúcsot (peak oil), azaz a kitermelés világméretekben már nem növelhető tovább.”

  Sötét képet fest a cikk a túlnépesedésről, talajromlásról, vízkészlet-csökkenésről, felmelegedésről és olajcsúcsról.

  Hangoztatja, hogy e válságnak mi is részesei vagyunk.

  és a cikk végén NINCS SEMMILYEN ELLENSÚLYOZÓ OPTIMISTA VÉLEMÉNY!!!

 67. Amikor Egyiptomban kitört a „balhé”, akkor az első 2 nap után arra a következtetésre jutottam, hogy a forgatókönyv hasonló, mint 1989 végén, Romániában. Diktátor, nép mellé álló hadsereg, és tüntetők, akik azt hitték, hogy saját akaratukból tüntetnek.
  A különbség csekély: Ceausescu-t kivégezték (túl sokat tudhatott).
  Mikor ezt így szépen összeraktam, tovább már nem is nagyon követtem az eseményeket.
  Ki vezet most Egyiptomban? A hadsereg, mely 100% amerikabarát.
  A tüntetőknek elfogyott az erejük, a stabilitás vaskézzel megvan, majd 50 év múlva tudni fogjuk, mi is történt.És főleg, hogy miért. Kína nem véletlenül hallgat.

 68. 75: Nem teljesen. Csau kivégzése idején még előttünk állt közel 20 évnyi fogyasztósdi (privatizációsdi). Most ilyenre semmi esély, pár hónapon belül kezdenek a fellázadt népek rakásra hullani az éhségtől.

 69. Értetlen vagyok abban a témában, hogy:
  – ha az arab világ teljesen magára ébred, az erősen befolyásolja Európát vagy a dollár/euró-t, az hogyan érinti majd Svájcot ill. itthon elsősorban a „svájci frankosokat” ?

  Az arab válság biztosan eljön Európa azon országaiba is, ahol jelentős számú muszlim közösség van.
  Persze a cukor, liszt, hús emelkedő ára erre, még ezévben rátesz egy lapáttal. No akkor a külföldön éldegélő fajtársaink, akkor majd mihez kezdenek az idegengyűlölet közepette ? Hazajönnek a semmire ?

  No akkor térjünk az egyik lényegre: hány liter benzint tároltál le az áramfejlesztődhöz ? Esetleg havi szinten mindig fogsz szerezni 4-5 litert ?
  Valamelyik barkácsáruházban veszel generátort vagy szerszámkereskedésben ? A Praktikerben már van „barkács” 40 ezerért (0,7 kW) ill. szerszámkereskedőnél „félipari” (1 kW) 80 ezerért. A különbség durván 100 liter benzin ára, ami 0,5 l/h-val számolva, 50 kWh-t jelent !!! Hűtőládára számítva: 50 nap.
  Névleges teljesítményt meg mindenki aszerint számolja, hogy pl. csak hűtőgéphez meg világításhoz, vagy néha sarokcsiszoló esetleg hegesztőgép üzeméhez kell…mert ugye egy kis kézikocsi vagy ablakrács készítés még sokáig sláger lehet !

 70. Tibor !

  Izrael és Egyiptom közt van valamilyen gazdasági kapcsolat ? Egyiptom véletlenül nem gázexportőr ? Mi lenne, ha csak úgy a perzsákat támogatva, fojtana az Izraelbe vezető gázcsapon…?

 71. Mi lenne mi lenne.Ne adj ötleteket az esetleges iszlamista ügynök-olvasóknak. 😉
  PB gázzal kéne főzni.

 72. http://hvg.hu/vilag/20120312_izraeli_nagykovet_egyiptomi

  „Kiutasítaná az izraeli követet az egyiptomi parlament

  Egyhangúlag jóváhagyta hétfőn az egyiptomi parlament alsóháza azt a javaslatot, amely az izraeli nagykövet kiutasítását és az Izraelbe irányuló gázexport felfüggesztését irányozza elő.”

  Lehet, hogy el vagyok könyvelve antiszemitának, de szerintem ez egy súlyosan önsorsrontó döntés az egyiptomi nép ellen…
  De azt nem zárom ki, hogy zsdó nagykutyák esetleg direkt ebbe az irányba befoplyásolták az eseményeket. Ne feledjük: a cionizmus nem a kiszsidók érdekvédelmi mozgalma, azt ők esetleg csak hiszik…

 73. A földgázzal működő villamosáram termelő erőművek(talán 30%-át termelik az áramnak) fokozatosan kőolajra állnak át amúgy is, abból meg rengeteg van tartalékolva, és még lesz is. Indiától, svájci székhelyű orosz érdekeltségűtől, és még egy szállítótól, akit elfelejtettem. Az átváltás olajra nem is a föntebb említett egyiptomi esetleges gázelzárás miatt kell, hanem amúgy is állandóan felrobbantgatják az onnan jövő vezetéket ,így az azon jövő gáz már így is eléggé megbízhatatlan. Az egyiptomi tavasz-események óta. Amit belinkeltél, abban az áll, hogy valaki benyújtotta a törvényjavaslatot, az alsóház rábólintott, de ez szimbolikus, mert a katonai tanács meg nemigen fog így dönteni. Aztán ha mégis ez lesz a vége, akkor elég nagy mázli hogy télen is elég jól meg lehet lenni fűtés nélkül. Hideg telekkel húzós lenne a gázhiány…

 74. 80:
  Gedeon! Ne akard megváltani a kis-zsidó világot. lehet, hogy igazad van, és a gazdag zsidók szívatják a szegény zsidókat, de azok így érzik magukat jól. Akarata ellenére senkit se lehet boldoggá tenni, mert éppen attól lesz boldogtalan.

 75. 82: nem is erről van szó. Én magamat teszem boldoggá azzal, hogy átlátok a szitán. Engem nem vernek át… 🙂

 76. 81: ott valóban nem a fűtés a szűk keresztmetszet válságban, hanem a kaja és a víz. De azok nagyon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük