Tibor’bá VIP

Küszöbén állunk-e egy nukleáris háborúnak?

By Paul Craig Roberts

 

El kell azon gondolkodni, hogy ez az utóbbi időben végrehajtott szélsőséges provokáció, és durva, Oroszország ellen szóló vád, amihez a Washingtoni birodalom odaállt, háborús előjáték-e?

Az amerikai külügy minisztérium március 4.-i közleményének semmi alapja, ami szerint az oroszok katonai minőségű ideggázt alkalmaztak volna, hogy Salisbury-ben megöljenek vele egy angol állampolgárt és lányát.

https://www.zerohedge.com/news/2018-03-26/trump-expel-60-russian-diplomats-shut-seattle-consulate

Megfontolás tárgyává téve azt a tényt, hogy semmiféle bizonyítékkal nem álltak elő, hogy bármiféle ideggáz kimutatható lenne, hogy orosz eredetű ideggáz lett volna, hogy a megbolondult angol külügyminiszter szerint oroszok vagy maga Putyin elnök állna a merénylet mögött. Ez a legfelelőtlenebb és leglehetetlenebb vád, ami elképzelhető.

Ha az oroszok még mindig nem jönnek rá, hogy a Nyugat részére kizárólag az elfogadható, ha hajlandóak felvállalni a Nyugat vazallusának szerepét, akkor, mint reménytelen eset, csak a megsemmisítésük marad. Amennyiben, az Orosz Atlantista Integrácionisták továbbra is paralizálják az orosz kormányt, akkor Oroszországnak annyi. Oroszország részére nincs nagyobb fenyegetés, mint amit az Atlantista Integrácionisták jelentenek.

Mi lesz Washington következő manővere, olyan vazallus országon keresztül, mint amilyen például „Nagy” Britannia? Lehet még ennél rosszabb? Ha az orosz kormány reálisan gondolkodik, akkor felkészülhet egy nukleáris ICBM támadásra. Egyszerűen nincs más magyarázat az Oroszország ellen irányuló hamis vádak sorozatára, mint a háborúval nem törődő nyugati emberek megdolgozása. Ha az orosz kormány nem jön rá, hogy Washington háborút akar Oroszországgal, akkor az orosz kormány veszélybe hozza Oroszországot.

Ha az orosz kormány továbbra is azt hiszi, hogy „a párbeszédre még mindig nyitott az ajtó” akkor az orosz kormány menthetetlenül be van csapva.

A hanyag nyugati emberek, akik azt hiszik, hogy nincsenek következmények, csücsülnek a hülyeségükben, miközben a korrupt politikusai hazudnak nekik. A nyugati társadalom annyira hülye, hogy fogalmuk sincs, hogy milyen következményekkel járnak a velük megetetett hazugságok.

 

By Paul Craig Roberts

41 gondolat erről: „Tibor’bá VIP

 1. Azt nem tudom hogy nukleáris háború küszöbén állunk e.
  Talán igen, talán nem.
  De ha úgy vesszük 1945 óta mindig is ott álltunk.

  Azt azonban egészen biztosan tudom hogy e blog akkor vonzza a legtöbb embert, akkor keletkezik sok hozzászólás, ha színes sok témát érint, pluralista, sokféle ízlést és világnézetet, életérzést véleményt , ideológiát megszólaltat.
  Ennek pedig az általam ismeretlen jelenlegi post kiválogatási szempontok a legeslegkevésbé sem kedveznek.

 2. Egészen sajátságos szemléletmód Oroszország fenyegetettségét hangoztatni, akkor amikor szinte már porig rombolta Ukrajnát.
  A pusztítása pedig folytatódik.
  De tudom, sokaknak a mainstreamet cáfoló artikulációk hitelesek.

 3. Nem, és nem is effektív.
  Az oroszokkal semmi gond nincs, nem szaporodnak túl, nem fogyasztanak túl. Az usa már problémásabb.
  Kína erőfeszítéseit a népességracionalizálás terén nagyra értékelem. Az EU próbálkozik. Egyébként meg Ázsia, Afrika, Közép és Dél-Amerika kezelésre szorulna.
  Meg kellene érteni a Föld nevű bolygó nem egy végtelen valami. Korlátozott mennyiségű elérhető energia és ásványkincs van. Ezt kell arányítani a népességhez és a fogyasztáshoz.
  Fenntartható fejlődés csak a mesében létezik, valójában csak kis populacióval is rövid ideig tartható.

 4. Az oroszok hamis ürüggyel megtámadták Ukrajnát és mérhetetlen károkat okoztak az Ukrán Népnek.
  Ennek következtében ,oroszok és ukránok tízezrei haltak meg, hatmillióan elmenekültek a hazájukból és az ukránok 80 %- a kénytelen volt elhagyni az otthonát.
  Európa meg nyögi a fegyverszállítások brutális költségeit.
  „az oroszokkal semmi gond nincs”

 5. S.Endre
  Az oroszok természetesen nem ” hamis ürüggyel” támadták meg Ukrajnát. Aki figyelemmel kisérte mondjuk 2013 decemberétöl az ukrán eseményeket, az tudja.
  – volt USA által gründolt puccs Kijevben virtigli nácik bevonásával
  – volt szélsöségesek randalirozása, náci szabadcsapatok, polgárháború, odessai oroszellenes peogrom
  – volt 2014 töl kezdve a kelet ukrán oroszajkú lakosság szisztematikus gyilkolása
  – volt minszk I. Minszk II, amit az ukránok rúgtak fel, a derék nyugat conkos tánogatásával
  – volt Natoba szándék, hogy ellepje ukrajnát
  – volt Putyin 8 évig tartó tárgyalása, amit le se szart a nyugat
  – 2021 decemberében Putyin irásban jelezte, mit kér. A nyugat vihogott egy jót.
  – 2022. febr 19 én Zelenszkij bejelentette, hogy atomfegyvert akár ( azaz kilép a Bp I memorandumból ) A nyugat állva tapsolt.

  – 2022. febr. 24 én az oroszok mehelöző katonai csapást indítottak.

 6. 5.

  Megkérdezhetem, hogy milyen – a lassan két éve dúló ukrajnai háborúnál – nagyobb katasztrófát előzött meg ezzel Putyin ?

 7. Endre, ezúttal egyetértek veled. Hozzátenném, hogy a cikk öt és fél éves, akkor még az ukrán háború nem kezdődött el. Szerintem rosszul öregedett ez az írás.

 8. 5. S.Endre:
  “ Megkérdezhetem, hogy milyen – a lassan két éve dúló ukrajnai háborúnál – nagyobb katasztrófát előzött meg ezzel Putyin ?”

  Igaz, nem engem kérdeztél, de válaszolok!

  Mit előzött meg:
  – Az orosz és az orosz kötődésű lakosság módszeres kiirtását, elüldözését.
  – Ukrajna Nato taggá válását.
  – Felszámolta az amerikai kötődésű, népirtó szándékkal létrehozott biolabor hálózatot.
  – Megakadályozta amerikai támaszpontok kiépítését és fegyverrendszerek telepítését.
  – Megakadályozta a további amerikai földvásárlást.

  Hirtelen ennyi, de lehetne még sorolni!

 9. 8.
  Szerinted megérte ?
  Mert szerintem, egészen biztosan nem !

 10. 9. S Endre

  Az oroszok szerint megérte: ma nagyobb Putyin támogatása, és az orosz egység, mint a háború kezdetektór.

  Atlantista rablócégeknek persze nem érte meg: szegin Hunter Biden sem élvezheti a playboyélwtet havi 50 ezer dolláros zsebpénzzel ( miközben az ujrán nép nyomorgott ).

  Bizony, a Burisma és hasonszörű rablóknak ez szörnyen veszteséges lett. A szar génkezelt, hulladék gabonáikat is alig tudják elsózni.

 11. 9 – Közben Ukrajnát sikerült kiüríteni, az aktív korú férfiak meghaltak, a hozzájuk tartozó nők meg kiköltöztek Nyugat-Európába és fogtak egy-egy pénzes pasit. A hiányzó népességet majd lehet helyettesíteni afgán menekültekkel. Szóval meg.

 12. Éljenek a Hős Orosz Felszabadítók !
  Éljen Putyin !
  Vesszen az Usa és Brüsszel !
  Vesszen a szabadság és a demokrácia !
  Éljenek a despoták és a maffiaállamok !

 13. 12 – Látod, megy ez! Csak ne lássák rajtad a szarkazmust, mert abból még baj lehet…

 14. 18.A propaganda szagú szöveget lehet mellőzni.
  Mindenkinek lehetősége van a meggyőződése szerinti véleményre, de ne csípőből.

 15. S. Endre: Fényhozó Kerub érveket sorolt azt cáfolandó, hogy a történelem 2022. februárjában kezdődött volna. Te is érvelhetnél, de amit iróniának szántál, csak tehetetlen vagdalkozás. Vitapartnereidre pedig sértő lehet hogy igaztalan állításokat próbálsz a szájukba adni.

  Fényhozó Kerub érvei számomra azért elfogadhatók, mert annak idején magam is úgy éreztem, nem kéne az oroszokat a tűrhetetlenségig csesztetni. Örülnek azok hogy luk van a seggükön és végre tömegeknek is érezhető a gazdasági fejlődés (ami persze ellenlábasaiknak nem áll érdekükben). Hogy demokrácia fejlődésük nem optimális az pedig ne a kívülállóknak fájjon legjobban.
  Akármennyire is végét éreztük a hidegháborúnak tagadhatatlan, hogy szemben maradt egymással két nagyhatalom, atomarzenáljuk egymásra célozva, élesítve. Én úgy gondolnám az ilyeneket jobb, biztonságosabb minél távolabb tartani egymástól. Pl. a „szabadabbá” vált kelet-európa lehetett volna északtól délig egy nagy elválasztó sáv politikailag és katonailag. Gazdaságilag pedig mindent bele mehet az együttműködés bármi irányba. De hát ilyen békés jellegű fejlődés csak kelet-euróának állt érdekében, az pedig kevés volt. A NATO gyakorlatilag átvonult rajtunk és máris ott állt a szétesett SZU határainál. És úgy tűnik nem fékezni akart, hanem annak a szétesett SZU-nak a húsába marni.

  Én úgy érzékeltem Oroszország annyit kért a még államiságában sem eléggé kifejlődött Ukrajnától és tulajdonképpen a Nyugattól: legyetek semleges szomszédok, ne ellenségesek! De Ukrajna fel lett világosítva, hogy nekik nem kell az oroszok elvárásaihoz igazodni, jogukban áll ellenségnek lenni. Most aztán gyakorolják.
  Nem vezetőiket és „védőiket” szánom.
  Nem mondom, hogy biztosan mindent jól látok, hiszen tudom, hogy elvakít naív békevágyam.

 16. 14. Kedves Éva! Örömmel üdvözlöm minden megszólalásod! Egy ideje latolgatom a kérést, nem volna-e ide a blogba a címlapra is meg a hozzászólásokhoz is egy olyan kép ahol Tibor bá’-val együtt vagytok. (Ahogy amúgy is örökre.) Én gondolom sokan szívesen látnánk így benneteket.

 17. Kedves Csont!
  A kép felrakása nem olyan egyszerű dolog ( legalábbis részemre ).
  Megpróbálok jobban belemélyedni a dologba, hátha megtudom oldani.

 18. 15 Mi is itt voltunk már 2022 februárja előtt. És már akkor sem akaródzott kritika nélkül lenyelni az orosz propagandát.

  Értem én, hogy nem tetszik az amerikai sem, de hadd utasítsam már el az oroszt is.

 19. 18.

  Meggyőződésem
  – hogy a leghétköznapibb szóhasználat szerinti normális jóindulatú ember –
  nem helyeselheti se Putyin, se Izrael hadicselekményeit.
  Rengeteg áldozattal, szenvedéssel és pusztítással járnak ezek.
  Az így elért célok, a legeslegkevésbé sem arányosak ezekkel !

 20. 19 – Azért szerintem vannak különbségek. Oroszországot lehet, hogy provokálták szavakkal, de katonai erővel nem támadta meg senki Hitler óta.

  Ezzel szemben Izraelt megtámadták, civileket gyilkoltak halomra. Kutya kötelessége az IDF-nek ezek után mindent elkövetni, hogy a Hamászt egyszer és mindenkorra felszámolják. Lehet, hogy valóban történnek túlkapások, olyan atrocitások, amik elkerülhetők lennének. Ezeket nem tudom ellenőrizni, mert bármelyik „hír” lehet propaganda, de őszintén szólva nem is igazán érdekel. A háború sajnos már csak ilyen, a palesztinok maguk hívták a saját fejükre mindazt, amit kapnak, az engesztelhetetlen ellenségeskedésükkel.

 21. 19. Ábel
  “ Ezzel szemben Izraelt megtámadták, civileket gyilkoltak halomra.”
  Hát még, ha azt is tudnád, hogy a Hamaszt Izrael hozta létre, hogy megossza az arabokat! Ezt maga Netanjahu ismerte be az egyik beszédében és megkérte Szaud-Arábiát, hogy továbbra is pénzeljék őket! Kicsit túlnőtte magát és ennek
  isszák a levét!
  Ugyanaz a műsor forog mint a Binladenes, csak abban Amerika képezte ki Binladent.
  Színház az egész világ!

 22. Álláspontom szerint, ami ma Ukrajnában folyik az egy hadgyakorlat, az elesettek száma kb fél millió. Ezt a veszteséget pár nap alatt pótolja ez a Föld nevű „keltetőgép”.
  A fejlett tőkés országok életszinvonalán van mit faragni! Ez fogyasztás csökkenést eredményez, az meg jó. Bár szerintem már késő, elcsesztek mindent ‘zemberek.

 23. 22 Pótolja, de kivel? Ez is a nagy helyettesítés része. A fehéreket lecserélik színesekre.

 24. 23. Mi az, hogy fehér és mi az hogy színes?
  Csak egyfajtát ismerek,úgy hívják: Homo Sapiens

 25. 24.

  Ábel még azt sem tudja úgy tűnik hogy :
  Gáspár ,Menyhért és Boldizsár a szerecsen király !
  Imádja a „sajátjait”a „fehéreket” a többi csak reszli neki.
  Rasszista ! Ennyi se több se kevesebb.

 26. 24-25.

  Éltetek valaha külföldön, fekete vagy arab többségű környéken?

  Esetleg cigányok közelében?

  Ajánlom az alábbi blogbejegyzést, talán volt már itt:

  https://vandorboy.com/africa-summary/

  A rasszizmus nem feltétlenül elő-, hanem sokszor utóítélet.

 27. 24 Te nagyon új lehetsz ezen a sárgolyón, ha úgy tűnik számodra, hogy minden „homo sapiens” egyforma. Ha az ember kimegy a világba, tájékozódik innen-onnan, beszélget emberekkel, látja, ki hogyan viselkedik, hamar feltűnik neki, hogy nem vagyunk egyformák. Se adottságokban, se szokásokban, se erkölcsökben, se felfogásban.

  25 Ez szimplán marhaság. Én egyvalakit imádok: Istent. Ha felfogtad volna, amiket korábban írtam, akkor tudnád, hogy nem gondolom sem azt, hogy minden fehér jó volna, sem hogy minden fekete rossz. A Te egybites gondolkodásoddal szemben értem, hogy mit jelentenek a statisztikai eloszlások, mit jelent, ha két csoport tulajdonságai szignifikánsan eltérnek, és mit nem jelent. Ugyanis statisztikával foglalkozom civilben.

 28. 24 Itt egy amerikai fekete lelkész beszél arról, mért fontos, hogy legyenek fehér babák: #//www.tiktok.com/@toneandkate/video/7202727627201760554

 29. Vannak olyan cselekedetek és tartózkodások, amiket a környezet vagy az élmények kikényszerítenek és tagadhatatlanul diszkriminatívek , rasszisták.
  Ezt talán mindenki belátja.
  De a rasszizmus nyilvános hirdetése, véleményem szerint mégis össztársadalmilag kártékony bűncselekmény.
  ” őspatkány terjeszt kórt közöttünk ”
  Mindenki jól teszi, ha a lehetősége határaiig, ellenáll annak, hogy aktív részese legyen a barbár törzsi háborúknak.

 30. 29 Szerinted ez a cikk téged erősít meg? Mert szerintem meg pont engem. „Ez ugyanolyan agyrémmel házasított képmutatás, mint hogy Bécsben arra kényszerítették az 1350-ben alapított Mohren Apotheke tulajdonosát, hogy a kínosnak kikiáltott nevet megváltoztassa. Rossz hírem van odaátra: Magyarországon bizony léteznek Szerecsen nevet viselő gyógyszertárak. Nem tudok elképzelni olyan bolondot, aki ebben faji megkülönböztetést lát. Ha jól belegondolunk: ebben az elnevezésben éppen elismerés rejlik”…

  30 Úgy látom, nem vetted még észre, egy faji alapú polgárháború közepén vagyunk, ami 2020 májusában, George Floyd halála után kezdődött. A feketék egy része gátlástalanul és erőszakosan rasszista a fehérekkel és ázsiaiakkal szemben, de a mainstream ebben nem lát semmi problémát. A kívánt magatartás a fehérek részéről az önutálat, a behódolás, amit sok idióta meg is tesz. A lecserélésünk folyamatban van, ezerféle módon, de következetes koncepció mentén kivitelezve, a saját vezetőnk által kikényszerítve. Úgy Európában, mint Amerikában.

  Soha nem mondtam, hogy csak és kizárólag a fehér ember lenne értékes, de vannak olyan értékek, amiket elsősorban és leginkább mi hordozunk. Genetikaiak és kulturálisak egyaránt. Az eltörlésünkkel szegényebb lesz a világ.

  Véleményem szerint azzal, hogy az eltörlésünket támogatod, Te követsz el bűncselekményt, az egész emberiség ellen.

 31. 32 – Szóval Te vagy Mosógépszerelő Barcelonából! Sejtettem egy ideje. Szevasz!

  Akárhogy írod le az identitásod, európai őslakos vagy, ami meghatározza nemcsak azt, hogyan nézel ki, hanem a kultúrádat, az értékeidet is. Még az is ennek következménye, ahogyan a rasszokról gondolkodsz, mert nincs még egy ilyen önostorozó, önsorsrontó rassz a világon, mint a fehér manapság.

 32. S.Endre
  „Jószándékú és eltökélten tisztességre törekvő személyként tartom magamat számon.”

  Egy szemét, gerinctelen – sunyi, elmebeteg személy vagy, Mosogépszerelö.
  Hogy Te mit képzelsz magadról az semmit nem jelent. A tetteid és beteges agyműködésed mindent elmond arról, hogy milyen ember vagy.
  Te szerencsétlen flótás.

 33. Kedves Ábel

  A nikek az anonim fórumozást hivatottak biztosítani.
  A nik személyének felfedése etikai vétség.

 34. 34. Ábel
  Nagyon finoman fogalmaztam. Nem valamit, sok mindent tudok. Múltját – jelenét.

 35. Melike!
  Ebben igazad van, de egyesek a nick nevet tisztességtelen hátsószándékkal állandóan változtatják, mint más a fehérneműt. őket nem illeti meg, hogy tiszteletben legyen tartva az anonimitás.
  A sikeren felbuzdulva a beteg elme csak szárnyakat kap.

 36. 39. S. Endre
  Ugyan már! Végig érezhető volt, h ki vagy. Mindig kiderül. Csak idő kérdése volt…


 37. Sem mint személy, sem mint hozzászóló: S.Endre, Mosógépszerelő, B.G. nem kívánatos személy a honlapon.
  Ez a legkevesebb, amivel tartozom a honlap alapítójának, munkásságának, a felém nyújtott gondoskodásának, szeretetének és emlékének.
  A téma lezárva.

 38. A tárgyalt személy legutóbb már az én nickkemmel jelentkezett be, remélem senkit nem tévesztett meg, a stílusa elárulja.
  Nem is nevezem néven, mert úgy látom, már az is letiltja a hozzászólást, ha a nickje megjelenik benne…

 39. 40 Na ne! Akkor a genderről nem is veled vitatkozom, hanem vele? Ez mondjuk érthetőbbé teszi valamelyest.

  Engem személy szerint nem zavar, ha egy ezeregyedik néven kezd el vitatkozni, még ha nem is értek vele egyet, na de egy létező másik ember nickjét használni?!? Ez a legalja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük