Tibor bá (szatirikus) blogja (506-sz) – Ügyintézés

öNormál körülmények között az ügyintézés áll egy ügyből és annak az intézéséből. Tiszta sor! Valami azért egy kicsit bűzlik. Ha ez olyan egyértelműen tiszta sor, akkor miért vannak olyan szavaink, mint: ügyintéző, ügyfél, ügyfélfogadás, ügyfélszolgálat, stb? Ezek a szavak nekem azt sugallják, hogy azt a fránya ügyet nem is olyan könnyű intézni, ha például külön erre a feladatra ki vannak képezve egyesek.

Kutakodjunk csak egy kicsit. Vegyünk egy ügyet. Mondjuk lejárt a személyi igazolványom. Hogy ez mit jelent azt minden magyar tudja, pedig ez a lejárás nem semmi. Mi az, hogy lejárt? Ez nem egy bérlet. Én vagyok, az igazolvány van. Semmi nem változott. Mi a fenének jár le, mint egy rossz vekker? Na, jó, nem érdekes! Szóval lejárt a személyi igazolványom és meg kell újítani. Ilyen esetben mi van például Angliában? Semmi. Angliában nincs személyi igazolvány. Rendben van, akkor újra kezdem. Mi van akkor, ha Angliában lejár a jogosítványom? Nehogy nekem avval gyere, hogy az sincs Angliában. Na, ugye. Hát, ha lejár a jogsid Angliában, akkor elmész az Okmány Irodába, ami körülbelül száznyolcvan éve ugyan ott van. Egy erre a célra rendszeresített ablaknál befizetsz 5 fontot, ők beütnek egy pecsétet és három évre oké vagy.

A nagy büdös helyzet az, hogy nekem is lejárt a jogsim, de nem Angliában, hanem itt, Pilisborosjenőn, ahol élek. Mivel van már némi (de közel se elégséges) érzékem az ügyintézéshez, egyből beugrik, hogy utoljára a Vörösvári úti rendelőben kellett kezdenem, és mert akkor hazaküldtek avval, hogy másnap reggel jöjjek újra saját vizeletemmel együtt, hát mindjárt vittem magammal két decit egy kólás üvegben. A rendelőben kiröhögtek, és azt kérdezték, uram ön hol él? Kiderült, nem hozzájuk tartozom. Újabban a körzeti orvos ügyintéz. Loholok a körzeti orvoshoz, még mindig a két deci vizeletemmel, aki kiröhög, nem kell neki a vizelet. Ami neki kell, az a TAJ-kártyám, adjam le. Haza, keresgélés, kiderül nekem még nincs. Rohanás a TB-be, sorbaállás, fizetés, sorbaállás. Van már kártya, amit leadok a körzetinek. Most derül ki, hogy nincs több hely a jogsimon, nem tud beütni, tehát új igazolvány kell. Gyerünk a rendőrségre!

Engem utoljára a pilisvörösvári rendőrségen ügyintéztek, de ez még az ágycsökkentés előtt volt. Mindegy, tépek Pilisvörösvárra. Úgy kell nekem, miért tartozom oda. Vörösváron kiderül nincs félfogadás. Úgy kell nekem miért nem telefonáltam oda előbb. Miért? Megmondom, mert vagy foglalt, vagy nem veszik fel. Különben ne jöjjek holnap újra, mert nem hozzájuk tartozom, hanem Budaörsre. A Buda környéki lakókat ott ügyintézik. Közben kisütök valamit. Van ugye Buda és van Budának környéke, ez utóbbi Buda körül terül el félkörben. Pilisborosjenő Budától északra van, Budaörs délre. Úgy tudok odamenni, hogy előbb beutazok Budára, átmegyek rajta, délen kilépek Budából és lemegyek Budaörsre. Oda-vissza közel száz kilométer. Valaki jól kitalálta. Nyilván ezt nevezik szakértelemnek, amivel a szakemberek rendelkeznek. Bizony, bizony, a szakembernek van szakértelme, de nincs esze, erre esküszöm. Ugyanis koromból kifolyólag elég gyakran kell megújítanom a jogsimat. Közben persze a szakemberek tevékenykednek, aminek hatását mindenki a saját bőrén érezheti. Szóval megyek a háziorvoshoz, vidáman lóbálom magam. Ez kérem ma már egyszerű rutin vizsgálat, és már ütik is a pecsétet. Ütnék apukám, ütnék, de újra változtattak rajta. Jogosítványt ezentúl csak az okmányiroda ügyintézhet! Na, rajtam nem fognak ki. Befogom a lovakat, mind a harminckettőt, és már tépek is ki Budaörsre. Hülyeség, hogy oda kell kimenni, de hát ez van! Akarom mondani ez volt. Budaörsön a pofámba heherésznek és közlik velem, hogy az ügyfelek érdekében az okmányiroda Pilisvörösváron van, jobban mondva ott is van, és én persze oda tartozom. Ezek szerint ezeken a rohadékokon nem lehet kifogni.

De most már nem dühöngök, sőt dúdolok, mint Mici mackó, miközben intézem az ügyem. Miért dúdolok vidáman? Hát, mert összefutok az egyik szomszédommal, aki a Földhivatalban próbált tulajdonlapot szerezni. Amit ő mesél… A röhögéstől csurogtak a könnyeim. Meg is sértődött, de addigra már elmesélte az ügyet. Figyeljetek! Kezdem azzal, hogy a Földhivatal túl van terhelve. Ezt ugyan nem értem, mert tízezer számra élnek országunkban munkanélküli diplomások, akik könnyedén megoldanák ezt a túlterheltséget, de hát szivacs reá. Túl vannak terhelve és kész. Mivel minden (de sajnos nem az összes) hájjal megkent polgár vagyok, telefonon megkérdezem, mikor van félfogadás. A válasz: hétfőn fél kilenctől tizennégyig. Ilyenkor mit tesz az ember? Oda megy hétfőn reggel fél kilenc helyett nyolcra és vigyorog, hogy milyen könnyű túljárni a hivatal eszén, aztán szép lassan arcára fagy a vigyor.

A Földhivatalban kismillió ember nyüzsög, mint egy kaptárban a méhek. Veled nem áll szóba senki. Az ügyintézők azért nem, mert ők ügyeket intéznek és te nem vagy ügy. Az ügyfelek pedig azért nem, mert intézik az ügyeiket, és legfeljebb kajánul mosolyognak rajtad, tudnak valamit, amit te nem tudsz, és ezt a valamit nem árulják el. A portás, nos a portás az szóba áll veled, és atyaian ki is oktat. Elemében van. Fontos embernek érzi magát. Rád pedig rád szakad a nagy magyar valóság.

Reggel sorszámot osztanak, általában negyvenet. Ennyi ügyet ügyintéznek az ügyintézők egyetlen nap alatt. Jöjj tehát szerda reggel, jó korán és akkor majd kapsz sorszámot. Na de milyen korán? A portás mosolyog és rángatja a vállát. Jó korán. Mégis? Nem tudja, ő minden esetre 7-kor jön ki a kapun sorszámot osztani.

Másnap odamész, frászt, nem mész oda, másnap kedd van. Szerdán odamész fél hétre, ami ugye két órával van korábban, mint a hivatal nyitása. A hajnali szürkületben ott topog nyolc ember a kapu előtt, rád förmednek, te vagy a kilencedik. Sorban állsz tehát, hogy sorbaállási sorszámot kapj. Hétkor kilép a portás, és osztani kezdi a számokat, de az első szám mindjárt az ötös. Hová lett az első négy szám? Tizenkettő körül rád kerül a sor, de hamar végzel. Kiderül, ez kell, az kell, amaz kell. Vagyis hétfőn vissza kell jönnöd. Na ekkor kezdtem én röhögni. Kifelé menet az utcán eléd lép egy feketegazdasági ügyintéző és azt állítja, 2000 forintért soron kívül azonnal ügyintéz bármit. Kipróbálod. A feketegazdasági ügyintéző tíz percen belül hozza a tulajdonlapot. Ne kérdezd, hogy csinálja, mert legfeljebb csak sejtem, ezt hívják összefonódásnak. A végrehajtó hatalom és a feketegazdaság összefonódása kétezer forintos alapon.

Ez a sztori azonban gólyafing ahhoz képest, amit tegnap olvastam egyik napilapunkban. Budapesten egy hullát már két éve nem tudnak eltemetni, mert speciel erre a hullára nem  volt kidolgozva ügymenet. Hogy az mit jelent, nem tudom, még nem voltam hulla. A hullát plusz két fokon tárolják, és szabályos időközönként cserélik alatta a lepedőt, mert elrohad. Már mindenki kiborult miatta, beleértve az újságírót is. A korház igazgató jajgat, forgatja a szemeit, és a költségről beszél. Az önkormányzati jegyző hörög, kiveri a hideg verejték, mert az ottfelejtett hullára nincs ügyintézési lehetőség. A gyámhatóság hápog és hüledezik. A hulla szép csendben rohad tovább. Aztán kiderült, hogy az elfekvő hulla nem egy elszigetelt eset. Felesleges, hátrahagyott  hullák minden korház hullaházában vannak, sőt gyülekeznek az igazgatók nem kis bosszúságára. Micsoda balfácánok! Adjanak ennek a feketegazdasági ügyintézőnek hullánként egy ezrest, szerintem tíz perc alatt el fogja őket tüntetni.

Persze az is elképzelhető, hogy csak én dramatizálom túl a dolgokat, hiszen a Nyugat beengedett minket hullákkal együtt. Akkor meg mi a fenének költünk annyit temetésekre. Temesse el őket Brüsszel, esetleg velünk, élőkkel együtt.

42 gondolat erről: „Tibor bá (szatirikus) blogja (506-sz) – Ügyintézés

 1. És a kétdecis flakont végülis hol dobtad el? 😀
  Látod ezért jobb vidéken, itt egyszerű minden. Okmányirodában mindenki rokon és szakértő, az autós ügyintézőnek még a neve is lada. 😀 Nem száz km van az okmányiroda és a posta között csak 300 méter de ez is meg szokott néha borítani.
  A posta! Ez megér egy új bekezdést. Hallod ami a postán nálunk van, az katasztrófa. Nincs sorszámhúzó gép, elvileg minden ablaknál lehet mindent de mégse. Ez szívás mert nyilván a legrövidebb sorba álsz de át kell állni…
  Mindig rengetegen vannak de a legszebb, hogy a saját ajánlott leveleimet nem vehetem át, ha nem a megfelelő címre érkeztek és nem stimmel a lakcímkártyámmal! A feleségem és az anyósom meghatalmazással átveheti 🙂 Viszont a feleségem volt anyósa mindent átvehet, még a nejem pénzét is felveheti!
  Ezt hogy csinálja??

 2. 1: Mit hülyéskedsz velem. 1800 lélekszámú faluban élek. EZ VIDÉK! És a posta nem katasztrófa, sőt áldás. A 20 éve lelépett volt feleségemnek címzett levelet is odaadják nekem, mert olvasás közben a vezetéknév után leállnak, a keresztnév már nem érdekli őket. Sőt az önkormányzat még mindig nyilvántartja mint itt lakót, felmarja utána a pofapénzt és rajta van a szavazólistán, minden évben kiküldik neki a súlyadót + sok éves hátralékra kijáró bűntetést. Már csak az hiányzik, hogy lefoglalaják az ÉN tévémet, mert megegyezik a családinevünk, amit ő már nem is használhatna legálisan. 😀 Miközben lehet, hogy már évek óta nem is él.

 3. Adott egy hivatal, ahol ügyintézés folyik. Teljesen mindegy milyen, lényeg, hogy az állampolgárok számára megkerülhetetlen.
  Kontraszelektált vezetés jó magyar szokás szerint. A vezetés nem bízik a beosztottakban (magukból indulnak ki) a hibáknak következménye nincs, a karrier kulcsa nem a jó munkavégzés( ez is általános). A technikai lehetőségek bővülésével (informatika) a vezetés az ügyintézőket csak digitalizáló gépeknek tekinti, minden döntési jogkört el akar venni tőlük. A beosztottak nem lázonganak, mert így a felelősségük is 0. A posztban felsorolt anomáliák a gépi logika következményei. A gépi logikával végzett ügyintézés soha nem lesz problémamentes, egy ügyintéző programot nem lehet minden kivételre felkészíteni. Humán logikát pedig csak akkor lehet tapasztalni, ha a „olajozod” a gépezetet.

 4. Tibor bá, néhány lövést csak csípőből adtál le (okmányiroda), mielőtt ilyeneket leírsz, járj utána. Tudni illik jogsi, útlevél, személyi, stb. ügyintézést az ország bármely okmányirodájában elvégezheted. Én már lassan tíz éve nem a lakóhelyemen intézem. Budaörsre meg pont azt mondhatom, hogy korrekt. A többivel többnyire egyetértek…

 5. Tibor bá!

  Mintha azt mondtad volna hogy azért költöztél Pilisborosjenőre hogy túlélj..Hát igy hogy fog ez menni? .. 😀
  Vagy nem nagy ügy? 🙂
  De amit olvasom,aki esetleg nem élné túl,annak sem könnyebb a dolga..
  Úgyhogy inkább nem költözök.. 😀

 6. Az elfekvő hullák ügye pofonegyszerű: csak fel kell hívni egy kínai éttermet, lehet, hogy még adnak is érte darabonként 2000 ft-ot!!! 😀

 7. Az interneten rengeteg (kormányzati) információ megtalálható, hogy mit hol lehet intézni, mibe kerül stb. Tibor bá, ne mond, hogy nem néztél utánna, mielőtt kocsiba ültél? 😀

  A földhivatal az tényleg más tészta. 🙁

 8. 4 & 8: Azon én nem tudok segíteni, hogy nincs himorérzéketek, pedig kiírtam, hogy „szatirikus”. 😀

  Úgy mellesleg, természetesen nem vagyok ilyen balfasz.

 9. Na ezért váltottam én ki ügyfélkaput…
  Mondjuk az is egy csoda volt, falunkba nem csinálják, bementem Kisvárdára (100 km oda vissza), ott meg nem is hallottak róla, hogy ilyent lehet személyi nélkül, csak útlevéllel… (Anglia hagyatéka) Úgyhogy átmentem Naményba (megint 15 km), ahol azt mondták, hogy menjek következő nap. Erre bepipultam, felmentem Pestre a 13.ker-i okmányirodába, és ngyjából 3 perc alatt megoldották, és közölték, hogyha akarom, akkor a TB-hez se menjek el, mert a taj kártya újraigénylés benne van az ügyfélkapuba…
  Szóval ahhoz, hogy ügyet tudjak intézni, ügyfélkapu kell, ami ott nem megy, ahhoz Pest…
  Postáról még lesújtóbb a véleményem… Lassú és drága… Pénzt kell küldeni on-line e-bank, levelet meg, futár. Olcsóbb is egyébként.

  Nem az a baj egyébként, hogy túlterheltek, vagy túl sok az ügy. Mindent három különböző számítógépes rendszeren intéznek, ami csak bonyodalmat okoz, és kavarodást, senki nem tudja mit hol kell, és az ügyintézők nem hogy ahhoz nem értenek, hogy hogyan működik, vagy mi mivel kapcsolódik, és miért ez, vagy miért az. Még gépelni se tudnak. Két újjal gépel, nyolccal keres. Ha hibázik két-három percig tétovázik az egérrel, amikor van egy három újjas billentyűparancs…
  Nem azt mondom, hogy kirugni mindenkit az önkormányzatokról. Csak hogy először tanulják meg, mit hogy kell kezelni, hogyan működik a rendszer, és a számítógépes programjaikat egy egységesre lecserélni.
  Ezt a megoldást pontosan tudják. Hogy miért nem csinálják? Mert akkor elég lenne fele annyi ember kétszer annyi ügymenetre. Ez miért baj? Tele van az ország munkanélkülivel. Ha kiraknák az átlagban 50-es, szemüveges, túlsúlyos ügyintézőket, akik már a múlt rendszerben is ezt csinálták, és máshoz nem értenek (tény ehhez sem – tisztelet a kivételnek, van egy-kettő, de ritka), akkor azok biztos nem tudnak új munkahelyet találni átképzés nélkül, mert már privatizált cégek olyan munkaerőt keresnek, aki ért is ahhoz amit csinál, nem csak csinálja, mert máshoz nem(sem) ért.
  A hatalmas feleslegesen beosztott munkaerő állami pénzeket zabál, amikből lehet a vezető rétegnek kaszírozni. A fiacskáját a tizenkét igazgatói szék közül valamelyikbe beültetni. Ha a ma az önkormányzatba ölt pénzeket befektetnék, ötször annyi munkahelyet teremthetnének, mint amennyit most fenntart az ügyintézés. Egyszerűen abból nem lehetne kaszírozni, és semmihez sem értő embereket tologatni a bértáblán, hogy egy szavuk ne legyen.

  Bocsássatok meg, kicsit indulatos voltam, de erre a témára kikívánkozott…

 10. A növekedéselvű rendszernek a spórolás méreg. A jövőben persze, hogy más lesz, de az átmenet halálosnak igérkezik.

 11. Gépjármű ügyintézés:
  Ellopták a kocsimat. Rendőrség, feljelentés 22 órától 23.30 ig tartott, ebböl cirka 40 perc várakozás, forró nyomnak annyi… Oké, akkor a súlyadót, kötelezőt cascót legalább nem kell fizetni, tévedés! Fizetnem kellett amig a jard urak méltóztattak néhány hónap alatt kiállítani egy papírt, hogy megszüntették a nyomozást.
  Mit volt mit tenni, rendben fizettem. Minden megoldódni látszik, vettem másik autót, erre mit ad isten, megtalálták a kocsit. Motorszám átütve, román rendszám, román forgalmi, de papír, hogy az enyém. Cascó vissza, új autót ezért eladni, buktam az illetéket, buktam a megtalált autó értékének jó részét, mert le volt lakva, mert af-es alvázszámot kapott, és örüljek, mert meglett. Normális?
  Az orgazdát nem lehet perelni mert kölcsönszerződése volt, a tolvaj röhög a markába én meg a hajam tépem, és mire minden ügyintézőnek elmagyarázom hogy mi a jo istent akarok…

 12. Tibor bá, ez igen jó volt. Rég szórakoztam ilyen jót. Gedeonnak meg mindenről csak „AZ” jut eszébe. :))

 13. @10 : Úgy vélem, Einsteint kell idézzem, hogy a „probléma” nem oldható meg azon a szinten, ahol keletkezett… :-\

  A „döntést hozók” pedig – szerintem – nem is akarják megoldani. 😐

  Először is egy személyes élményem: kb. 6 évvel ezelőtt egy fiatal cimborám kiment Némethonba dolgozni… ő mesélte, hogy az adott kisváros önkormányzatánál lement az alagsorba, ott volt az „okmányozó”, ahol tolószékes fiatal kölkök voltak hatan, nyolcan, pikk-pakk elintéztek mindent a számítógépeikkel, percek alatt. A postás tablettel|palmtopal jár, az elismervényt a tapipadon írod alá, nincs papír, nincs szarral gurigatás… 😐

  Átlag polgárban fel sem merül, hogy bőven meg van az a számítógépes technika már, hogy gyakorlatilag EGYETLEN korszerű játék-gémer pécén le lehessen menedzselni Mo. teljes adat nyilvántartását … ingyenes -nyílt forrású – adatbázis szofverrel… 🙁

  Most elgondolkodtam, hogy mekkorát mondtam… :-O Na, jó, legyen kettő… nem… három gép! 😀 De csak azért, hogy legyen biztonsági mentés is! 😀 Mindegyikben dupla merevlemezzel…. 😀

  Semmi kicsi-puha ablak, semmi „jós” (oké, ideírom: Oracle) :-} szofvertermék… 😀

  S ekkor meg is jöttünk: ha így lenne… akkor egy csomó ember… mint Drakonisz írod is… mehetne a „meszes gödörbe” … :-\ Más megoldás nincs… szerintem. 🙁 Teljesen inproduktív droid az egész falka, amit fentebb felvázoltatok…
  Ezt meg elfeledem: a fenti kompániák az irányítókat, mindezért erőst honorálják is ugye… 😉

  Tibor bá, you made my day 😉 , ezer kösz a reportért a droid zónából. 😀

  Még egy… személyes és szubjektív módszerem: nagy levegőt veszek, ha „ügyintézni” megyek, s jó mókának tekintem, ha megyek okmányt csináltatni a droid zónába… 😀
  Mit lehet tenni… ? 😀 Ez ilyen. 🙂

 14. 10.-re!
  A számítógépes programok egységesre cserélésében benne vagyok, mondhatni azon dolgozom.
  Nem egyszerű…
  Nincs ember aki meg tudná mondani, hogyan kellene egy rendszernek működnie. Egy meglévőre van aki azt mondja így kell, van aki azt, hogy úgy, rezsimeket a vezetők nem hajlandóak bevezetni, mert az ugye felelősség. A törvényi szabályozások sokszor hiányosak, ellentmondásosak. De ezeket a nehézségeket meg lehet oldani. De a géplelkűvé, gépagyúvá vált ügyintézők problémáját az egységes, jó számítógépes rendszer még jobban megmutatná.

 15. Pont ma csináltattam meg az útlevelemet. Miután a kerületi és a központ okmányirodába is egy hétre lehetett csak időpontot foglalni, ma bementem foglalás nélkül a központiba és sokat mondok, ha egy óra alatt megvolt várakozásokkal, csekk befizetéssel együtt az egész..
  Az mondjuk számomra kicsit felháborító, hogy már ujjlenyomatot is kérnek az amcsik kedvéért az útlevélhez.. a kinti paranoia szépen lassan ide is beszivárog, egyre inkább mindenki gyanús és gyanúsított.

 16. @ 17: És tudod-e, hogy mit csinál az útleveled hátuljába ragasztott RFID csip? 😉 Egyelőre még nem a bőröd alá üttötték be… 🙁 De ami késik… 😛

 17. Nem sokára belövik a csipet és nincs több ügyintézés, nagytestvér mindent intéz 🙁

 18. @ azért nem eszik olyan forrón a kását, ember! 😀
  Mondjuk angol… de aki érti, az rájön, hogy, az „irányítók” is ritka nagy droidok… 😀
  http://www.youtube.com/watch?v=9isKnDiJNPk

  A srác elmeséli, milyen könnyű begyűjteni az adatokat, megváltoztatni, amik a csipekben vannak… 😀 Egyetlen „védelem” a csipek ellen: az emberek képzetlensége, butasága és lustasága. 😐

 19. 12: „A növekedéselvű rendszernek a spórolás méreg.”

  ZSENIALIS mondat! You`ve made my day.

 20. Úgy értem: az emberi képzetlenség adja az RFID csipek hatalmát.

 21. 18: na ne már? komolyan lesz benne már most is?? mert akkor itthon is alufóliában fogom tartani..

 22. @ Ami EU-s barna útlevél, abban már mind van. A régebbiekben csak az arckép,meg az azonosító sorszám, az újabbakba már az ujjlenyomat is.
  Jó reggelt kívánok! 😀

 23. 20 akkor tehát továbbra is lesz ügyintézés, csak fekete ügyfélkapun…

 24. Most jött a gondolat: igazából jobban tartok a fércbúkon felnőtt, felnövő generáció(k)tól, mint a jelenlegi-jövőbeli vezetéstől… 😐

 25. 27: van egy Idiocracy c. film, ami filmnek elég gyenge, de az alapötlet, hogy a bulvármédia zabáló egyre egyszerűbb gondolkozású tömegek határozzák meg a politikai irányt és a jövőt, vagyis egyre inkább a saját „primitív” életük felé terelik azt, előbb utóbb az ő világuk valósul meg minden szinten. A jövőben az amerikai elnök a beiktató beszédét rap-ben nyomja, a földeket üdítőitallal locsolják és csodálkoznak, hogy nem nő a gabona. 😀

 26. Ne viccelj! Lassan olcsóbb a cola ,mint a víz.

 27. @28: Az magyarul a „Hülyék paradicsoma”. 😀
  Csakugyan. Alapmű! 🙂

 28. Kössétek fel a gatyátokat, mert holnap keményebb dió jön.

 29. 27. A „fércbuk”, iwiw stb.Itt van a világ legátfogóbb adatbázisa az emberek életéről, kapcsolataikról, a név, cím, a kommunikáció egymással és hozzátartozóikkal.Az összes hírszerzés, beleértve még a magyar rendőrséget is, először itt néz körül a könnyű zsákmány érdekében, és legtöbbször bele is trafálnak, mert tudják, hogy a mai információs társadalom nélkülözi a magányos remetéket, és nem lehet eltitkolni semmit.
  Szóval ehhez a felgyorsult,digitális társadalomhoz képest tényleg szatirikus a mai magyar ügyintézés 🙂

 30. A házidoki ad egy kémcsövet, azt kell eltalálni 2m-ről, utána leadni a laborban. A doki egész biztosan nem pecsétel már sehova, mert plasztik jogsit csinálnak az okmányirodában.

 31. 35!
  Hát én nem is tudom.Nekem a fészen csak olyan ismerőseim vannak,akiket még életemben nem láttam,és nem beszéltem velük..Akiket ismerek,azokra vagy én nem vagyok kíváncsi,vagy azok rám nem kiváncsiak… 😀
  10!
  Egyetértek..

 32. Mai (tegnapi) sztori:

  Anya tegnap(tegnapelőtt) idézést kap a NAV tökömtudja milyen „bűnügyi” igazgatóságágától. Jelenjen meg tanúként valamilyen bűnügy kapcsán. Hígfosás rájön, nincs hozzászokva, mi a francot akarhatnak. Telefon az ügyintézőnek. Ok, egy régi már nem létező ügyfél. Öt éve elváltak útjaik.
  Állampolgári kötelezettség teljesítve. Bemegy, vele szemben a fiainak megfelelő korú surmó – anyuci köszönni nem tanította meg, egyszerű, mint egy zuzmó – az a típus aki „a passzátszelet puppolta” ő itt „valaki”, halandó nem érhet a nyomába. A dolog tisztázódik, nem ő a hunyó, csak az országos rendszerből öt év alatt nem sikerült kivezetni, miután szabály szerint kijelentkezett. Elnézést a zavarásért elmarad, jegyzőkönyv elkészül. Másolat nem jár(!). Most figyelj! Ha átmész a postára – kp. nem jó – veszel oldalanként 100 forintért illetékbélyeget, majd visszahozod, akkor kapsz egy példányt a jegyzőkönyvből. BESZARÁS! Ha mindezt elvégezted, surmó nem köszön (se ki, se be), elédbassza a másolatot és húzhatsz a 3,14-csába. Szolgálunk és védünk! Magyarország 2011. május 5. Európa(?). Értünk, nekünk, velünk, a mi adónkból. Gratula.

 33. 38: IGEN. Az én „elháritásom” a szatirába menekülés. Baszok én nekik idegeskedni.

 34. Egy kérdés, Tibor bá: úgy két hete egy kommentben írtam pár szót az új alkotmánnyal kapcsolatos aggályaimról. Ez ugyanakkor volt, amikor a „Gyönyörű szakma az orvostudomány” című poszt született. Akkor mind a két kommentet (az orvostudományosat és az alkotmánnyal kapcsolatosat) levetted, az egyikből poszt lett. A kérdésem pedig: a másikkal mi lett? Lesz abból is poszt majd, vagy egyelőre nem tárgyaljuk ezt a témát? Szerintem nagyon aktuális, lévén, hogy pont most születik az új alkotmány.

 35. Januárban lejárt a jogosítványom. Azóta sem hosszabbítottam meg, bár az okmányiroda többször is bombázott levelekkel.
  Autóm sincs már. Megettem. 2005-ben gazdasági totálkárosra törték. Jól jött az a pár százezer amit kaptam, mert már én magam is a gazdasági totálkár szélén álltam. A helyzet azóta mit sem változott, bár most éppen van munkám. Akkor nem volt. Türelmetlenül várom, én mikor járok le már végre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük