Tibor bá (szatirikus) blogja (486-sz) CH3-CH2-OH

Jól tippeltél, a címben az alkohol vegyjele van. Tehát az alkohol! Tegnaptól az országunk védő és szolgáló angyalai a közutakon 3 héten át a kerékpárosokat is ellenőrizni fogják, nem piáltak-e. A büntetés 30.000 forint is lehet. Miért? Mert a közutakon balesetveszélyes az ittas ember. Pedig a magyar imád inni, elsősorban sőt a TV előtt és közben nézi a meccset. Milyen meccset? Az teljesen mindegy, a lényeg a meccs. Ennek hagyománya van, csak úgy mint a sörnek. Pedig a sörivás hatalmas veszélyeket rejt magában, hatására az ember rózsaszínűnek látja a világot. Minél több sör, annál rózsaszínűbb. Tehát elveszítjük józan ítélőképességünket, és ez hibás döntésekhez vezethet. Aki nem hiszi, kattintson ide. Ez egy amerikai demonstráció, de nem kell hozzá tudni angolul. Nemzetközi! 😀

Beer Demo  

_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________

K Ö Z L E M É N Y

Amerikából kaptam egy 680 oldalas túlélési kézikönyvet (kézi? 2,5 kiló). Ennek a legfontosabb része A túlélés alapvető egészségügyi útmutatója. Ez a fejezet aprólékosan, mindenre kiterjedő, részletes leírás 35 oldalt tesz ki. Ennek a jó minőségű fordítása 175.000 forintba kerül. Ekkora munkát önszorgalomból nem tudok felvállalni, de ha @ 2000 forintért jelentkezik 20 megrendelő, akkor nekifogok a munkának és néhány nap alatt elkészülök vele. Aki tehát úgy gondolja, hogy megér neki 2000 forintot egy olyan leírás, aminek segítségével vészhelyzetben, orvos nélkül is meg tudja oldani a családban adódó összes egészségügyi problémákat, az E-mailben jelezze felém ( evatibor(kukac)t-online.hu ).  Az egészségügyi fejezet a következő alfejezetekre tagolódik (tájékoztatás):

– Az egészség fenntartásának minimális feltételei

– víz

– élelmiszer

– növények

– állatok

– személyes higiénia

– kéz tisztántartás

– haj tisztántartás

– ruházat tisztántartás

– fogak tisztántartása

– a lábak karbantartása

– a kellő pihenés szükségessége

– az ideiglenes lakóhely tisztántartása

– egészségügyi vészhelyzet

– probléma a légzéssel

– erős vérzés

– sokk

– életmentő lépések

– légutak bedugulásának elhárítása, és nyitva tartása

– vérzés elállítása

– nyomókötések alkalmazása és helyének megválasztása

– testhelyzet optimális felvétele vérzésnél

– nyomó pontok és a helyes nyomás megválasztása

– sokk megelőzés, és kezelés

– csont és ízületi sérülések

– csonttörés

– ficam visszaállítása

– csípések, harapások

– méhek, darazsak,

– kígyók,  pókok, és mérgező bogarak

– sérülések

– nyílt sebek

– bőrbántalmak

– kelések

– gombamérgezés

– kiütések

– égési sebek

– szabadban elszenvedhető sérülések

– napszúrás

– fagyás

– feldörzsölés

– test kihűlés

– hasmenés

– bél paraziták

– gyógyfüvek

A kész munkát papírra kiprintelve, és CD-re másolva postai címre lküldeném el.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

63 gondolat erről: „Tibor bá (szatirikus) blogja (486-sz) CH3-CH2-OH

 1. Az, hogy az emberkénk meccs közben iszik, azzal magának árt, bár ha agresszív, a környezetének. De a meccs után – vagy említhetnék példákat (kocsma, diszkó, stb.) ittasan ne üljön volán mögé. Én személy szerint még jobban büntetném őket, magasabb büntetés, azonnali jogsi bevonás, aztán vizsgázhat újra.
  Más, ott van S. A. , aki átmulatott éjszaka meg egy kis kokó után száguldozott az éjszakában. Nem csak egyedül őt akarom példának felhozni, csak az ő neve jut eszembe most, de ez vonatkozik mindazokra, akik hasonlóakat csinálnak.
  És mire az ítélet másodfokon megszületik, már több, mint 1 éve lesz az esetnek !

 2. Botrány, legközelebb már gyalog sem mehetek részegen az utcán mert még lehet,hogy meg találok verni valakit! Hol itt az ártatlanság vélelme? Mi van akkor, ha egész életemben részegen szálguldozok, mégsem csinálok balasetet soha??
  Szabadságjogok sérelme!! Az a véleményem, hogy ameddig nem okozok balesetet addig senkinek semmi köze hozzá, hogy mit iszok, meg mit eszeg, meg mit szívok, meg be kötöm-e, meg betartom-e! Ám, ha egyszer balesetet okozok akkor aztán legyen tanfolyam, hogy miért történhetett, meg tisztában vagyok-e vele, meg újra vizsga, meg holibiris büntetés.
  Szerintem ez így igazságos és ráadásul végre felnőtnek kezelné a törvény az embert.
  Na ezen lehet rágódni mert eddig még mindenki felhördült ezek hallatán…

 3. 1. Hát engem is bosszantott a S.A. eset, mert látni lehet a bíróság „eredményes” tevékenységét a VV-ben!
  Én is egyetértek Csabi_Pécs kifingatnám azt aki úgy ül a volán mögé, nem félnek nagyon büntetésétől, mert az nem elég nagy visszatartó erő, mert pénz az van dögivel mi az a kis bünti. Persze az, hogy valaki nem beszámíthatóan ül a volán mögé az oké lehet büntetni,de a politikusokkal ezt nem lehet megcsinálni 🙂
  http://surl.hu/6ac7Ab ,mert őt nem dolgoznak 🙂

  Téma:
  Hát jó lenne sok mindenkinek Tibor bá, de lehet, hogy később lesz nekem is elegendő pénzem rá 🙁

 4. A linkre: Nem csak az általunk elfogyasztott alkohol szépíti a nőket. Volt professzorom mondását idézem: Ahogy öregszem, egyre több nő tetszik. 😀

 5. 2: Ne aggódj, a gyalogosokra is ráálltak:

  „Tilosban járó gyalogosokra vadászik a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Megbújnak a háttérben, majd amikor látják, hogy a gyalogos átmegy a piros lámpán, lecsapnak, és írják a csekket.”

  http://bit.ly/gL6R56

 6. 3. Ja a politikusok, hát rájuk hatványozott tanfolyamot és büntit rónék mert hatványozott a hatásuk is az emberekre mint példaérték és természetesen azonnali lemondás visszahívás, nemhogy mentelmi jog…S.A. is mint közszereplő helyböl fejbelövés, aztán lehetne közszerepelni, ez lenne a váló világ, nem ez a mismásolás részrehajlásmaszatolás.
  Ilyen szempontból az iszlám korrektebb sokkal!

 7. 5.re Csapjanak le a bűnözőkre nagy erőkkel, ne a szegény ótósra, gyalogosra. Megkerült a kocsim, pl. és természetesen kár van benne de nem lehet rábizonyítani arra aki benne ült, hogy ő lopta el mert volt nála egy papír, hogy kölcsön kapta valakitöl aki nem is létezik :-O erre varjál gombot.
  ezt hozzák helyre, ne a gyalogost közbiztonságolják!

 8. 3: endy
  Van (kenő)pénz, van összeköttetés, drága ügyvédek, akiket megfogadhatnak a „celebeknek” nevezett egyének. És akiknek nincs meg ez (a lakosság nagy részének), azok egyértelműen hátrányban vannak. Sajnos már régóta nincs egyenlőség.
  Ami meg a politikusokat illeti, én az összestől megvonnám a politika-mentességet, mire föl jár nekik ez?? A jól végzett munkájukért? 🙂

 9. 8. „Sajnos már régóta nincs egyenlőség.” -Több millió éve 😀
  Összeköttetés -OK, Drága ügyvédek -OK, de részrehajlás ne legyen a pénz miatt, na ez a legfőbb probléma mindenhol!

 10. 2. „Az a véleményem, hogy ameddig nem okozok balesetet addig senkinek semmi köze hozzá, hogy mit iszok, meg mit eszeg, meg mit szívok, meg be kötöm-e, meg betartom-e!”
  Én ezt így el is fogadom. Abban az estben, ha mind ez a négy fal között történik. De, amint kimegy a jóember ittasan az utcára,gyalogosan, biciklivel, motorral vagy autóval, nem csak saját magát veszélyezteti. Hanem ENGEM is !!! Nap mint nap részeg gyalogosokat, bicikliseket kerülgetek. Itt a faluban fel vannak háborodva, hogy miért szondáztatja őket a rendőr??!!! meg miért büntet a láthatósági mellény hiányáért??!!! Hát azért, hogy engem védjen!!! Aki betartja a szabályokat, sőt kitágult szemekkel lesem, hogy nehogy elüssem valamelyik hülyét. Részegen kisétál, kiesik elém, nekem jön és én vagyok meghurcolva, hogy jól választottam e meg a sebességet, ittam e!!! Ha meg ne adja isten meg is hal ,mert én elütöttem, hiába nem vagyok hibás, egész életemben ezt nyögném, soha nem tudnám feldolgozni. Igen is büntessék meg az ittasan biciklizőket, motorozókat, autósokat. Aki a piros lámpánál gyalogosan átmegy azokat is !!!!! Nagyon sok szabályt nem tartanak be az emberek, legalább a biztonságos közlekedés szabályait be kellene . Ne veszélyeztessék saját maguk és mások épségét. Ne csak mázlim legyen, hogy ma sem ütöttem el részeg biciklist ! 🙂

 11. Most akkor hogy jöjjek haza a kocsmából kerékpár nélkül?? Sokan mondták milyen jól tekerek 2-3 pohár bor után.
  Ha ilyenkor taxival közlekednék az többe kerül mint az ital.
  A lovamat pedig mégsem köthetem a kocsma elé:)

 12. 11. megnevettettél !! 😀

  Javaslatom, vagy gyalog vagy hazatelefonálni, hogy jöhettek értem 😀 😀

 13. Nem az itallal van a gond,hanem nélküle.. 😀
  11!
  Tolni nem lehet azt a kerékpárt?És muszáj inni ha meghalunk is?.. 😉
  12!
  na képzeld el Marianna, ha asztalos mindennap haza telefonálna a kocsmából.Mennyi lenne a telefonszámla..Meg hát az asszony jól el is verné a fejét,hogy két emberes a kocsmázás,mert asztalos iszik,ő meg hozza haza… 😀

 14. 13.
  melike00 röhögök

  ha az én párom kocsmázna szimplán fejbe verném, ha részegen jönne haza.
  Ugye belefér elméletileg a haverok, meg a társaság,meg jót dumálnak,inkább kicsit megemelkedett telefonszámla, de mennék érte 🙂
  Azért mázlim van, mert soha nem iszik alkoholt 😀 még itthon sem .

 15. Pár éve még úgy volt hogy aki nem gépi meghajtású járművet vezetett /kerékpár, lovaskocsi/ az nyolc ezrelék véralkohol szint felett szabálysértést követett el. Akinek ez alatt volt a véralkohol szintje az semmi, megengedett volt.

  Aki gépi meghajtású járművet vezetett alkoholos befolyásoltság alatt nyolc ezrelékig szabálysértés volt a fölött bűncselekmény.

  Várom azt a szigorítást mikor már a személyautót is bukósisakban kell vezetni…….

 16. Ha megszűnne az alkoholizmus, a Mentőszolgálat feladatainak száma feleződne, ha a dohányzás is, harmadolódna…

 17. Én csak a gondolataimat, véleményemet írtam le az ittas vagy kábítószer hatása alatt lévő közlekedőkről,sofőrökről. Na meg jót szórakoztam azon, hogy mennyi mindent meglehet magyarázni,hogy miért is kell felülni ittasan arra a biciklire 😀 Elméletben tudom elmondani,hogy tudnám e tolerálni, ha a párom ittasan hazatelefonálna. Az sem mindegy ugye, hogy ez mennyire rendszeres, esetleg napi program lenne-e hazafuvarozni. Talicskával, biciklivel, autóval vagy kinek mi van otthon 😀 Én tényleg büntetném szigorúan aki ittasan vezet, legyen az akár ló is. (hiába talál haza magától is)
  14.
  🙂 védeném is ,de nincs miért. Számomra tökéletes ! 😀 az meg, hogy nem iszik alkoholt, hab a tortán. Bátran fújjuk a szondát.

 18. 16.
  Nem is lenne gond ezekkel véralkohol szintekkel . Az a gond, hogy ha egy kicsi meg van engedve az nem elég. Nem egy sört dob be, hanem kettőt. Nem egy kis pálinkát iszik hanem kettőt. Az én véralkohol szintem kilenc ezrelék,éppen hogy csak egyel több mint a megengedett, az még semmi!!!!!
  Hidd el, az esetek 99,9% -ban így álltak az emberek az ittas vezetéshez. Ha betartották volna , nem lett volna zéró tolerancia.

 19. 20.ra Zéró tolerancia nem azért lett mert annyira vigyáznak rád, hanem így sokkal-sokkal több pénzt lehet beszedni!
  De milyen alapon büntetnek meg azért, amit LEHET hogy el fogok követni?? És ha soha? Akkor fizessen az is akinek nincs jogsija mert HÁTHA lesz, és LEHET, hogy fog is ittasan gázolni! Van olyan ember, aki macska részegen is jobban vezet mint az anyósom józanul, neki mégsem vonják be a jogsiját abban a pillanatban amikor megfordul a fejében hogy kocsival megy valahova! Akkor most ez nóórmális? 🙂
  Mert mi is a baj az alkohollal? Lassuló reakcióidő, romló helyzetfelismerés, korlátozott jelenlét a szituációban igen, ezek jellemzőek a mamára is…most nem azért mert öreg, hanem mert balfasz.
  Nem akarok mindenáron ittasan vezetni, de értitek a logikai részét?

 20. 18!
  Akkor meg az ideg gyógyászatnak lenne háromszoros munkája.. 😀
  Meg tönkrement kocsmárosok ezrei a munkaügyi központba.. 🙂
  19!
  Na jól van,Marianna hazatelefonálna a férj Úr,mert ivott ,menjen érte az ember.Rendben.Na De mindennap?.. 😮
  Hál istennek nekünk erre nincs pénzünk.A kéne még csak!A kocsmáros nélkülünk is megél..Nem hiányzik a kocsma feeling..

  De ha megnézzük a statisztikát,lehet kiderülne, hogy józanon több balesetet okoznak,mint részegen.Mondom hogy nem az itallal van a gond,hanem nélküle.. 🙂

 21. 21!
  És ezt megmondtad a kedves mamának is?Na kíváncsi lennék.. 🙂

 22. 20.
  Most kicsit elterelem a témát.

  Akkor még nem is beszéltünk a dolog pénzbehajtás jellegéről.
  Egyik megyeszékhelyen /lehet több ilyen is van/ kimutathatóan csökkentek a gyorshajtásból befolyó büntetési bevételek.
  Elkezdték videózni a lámpás kereszteződéseket. Egy ilyet láttam kikockázva: illető a lámpa előtt járt kb 3-4 métere mikor sárgára váltott a lámpa de nem tudott gyorsan áthaladnia kereszteződésen mert az előtte haladó jármű lassan haladt.A lámpa akkor váltott tilos jelzésre mikor az illető a kereszteződés közepén járt.
  Államigazgatási eljárás keretén belül 50.000 Ft bírság
  Ha pirosra hajtott volna be 100.000.

  Ha valaki ilyen sárga lámpába fut bele véletlenül de rálép a fékre a videó rögzíti a felvillanó féklámpa fényét és ebből az eljáró hatóság arra következtet hogy a járművezetőnek szándékában volt megállni de azt nem tudta biztonságosan megtenni és beengedte az autót a kereszteződésbe. Azt hiszem ebben az esetben mérlegek a bírság kiszabását ill elengedését.

  Szóval nem tartom kizártnak ha a járművezetők nagy részek beköti magát akkor a kevés bírság miatt mégiscsak jöhet a bukósisakos vezetés.

 23. Nem beszélve arról, ha valaki családi veszekedés után, vagy bíróságra menet, onnan jövet, vagy más lelki megrázkódtatás hatása alatt ül autóba (vagy gyalogol) erre nincs szonda!!
  Menjenek a picsába én azt mondom és büntessenek akkor, ha létre jött a feltételezett baleset! Lehet, hogy az istenek mentenek meg, lehet hogy puszta véletlen, de akkor se történt meg…Itt nincs helye statisztikának mert ekkora büntetési tételeknél az ember puszta léte forog kockán

 24. Osztsd meg és uralkodj. A hatalom egyik alapja. Itt is látszik, hogy a kerékpárosok szondáztatásával össze lehetett ugrasztani két alkalmi csoportot. Ezek most jól elvannak egymás fricskázásával, a hatalom meg röhög a markába.
  Egyéb praktikák: Ellentét szítása dohányosok és nem dohányzók közt. A kórházban szülők hergelése az otthonszülők ellen. A dolgozók felpiszkálása a nyugdíjasok ellen. A koros nyugdíjasok összeugrasztása a korengedményes nyugdíjasokkal. Folytathatnám.
  Közben meg össze kéne tartanunk, mert egy csónakban evezünk ebben a (Kárpát) medencében.

 25. 23. mondogatom neki már egy ideje, de mint mondtam, lassú a reakcióideje 🙂 de nem öreg, 52éves. Sima balfasz, nem volt jobb 20 évesen se

 26. 22. 🙂

  24. Persze nagyon sok büntetés a pénzről szól. Sárga lámpa-piros lámpa, ha büntetni akarnak megteszik. Itt is vannak előírt szabályok. Engem a 24 év alatt egyszer büntettek meg ,telefonálásért. És igazuk is volt, telefonáltam. Azóta csak a „fülesen” keresztül. Soha többet nem vettem a kezembe a telefont vezetés közben. Ráadásul az is más,ha azért vagyok szabálytalan, hogy egy balesetet elkerüljek.

  25. Igen, büntessék meg ,ha valaki balesetet okoz. Úgy is okozhatok balesetet, ha nem ittam csak „figyelmetlen” voltam, de azt is büntessék aki iszik és még nem okozott balesetet. Miért kell megvárni, hogy baj legyen??
  A balfaszságot tényleg nem lehet szondával kimutatni, de ,ha balesetet okoz akkor azért kapja meg a büntetését. Képzeld el azt a szitut, ha valaki balfasz és még esetleg iszik is 🙂 Akkor szűrjék ki amikor ivott és ne már csak akkor, ha a baj is megtörtént.

 27. de csak akkor, mert a többi puszta feltételezés, ennyi erővel
  csukjanak le mindenkit két évre nehogy elüssenek valakit :-))

 28. akkor egyről beszélünk ! 😀

  Kiszűrni meg csak úgy tudnak, ha ellenőriznek. Ha nem ittam akkor viszontlátásra ,további szép napot 🙂

 29. 24!
  Még jó hogy nem ittasan, telefonáltál.. 🙂
  Ha valaki iszik,meg balfasz is ,arra vigyáz a jó isten.. 🙂

 30. várjál, nem volt bekötve az öv, 5000ft csekken és most további szép napot! Ja, meg kötelező biztosítás…renben, kell. De akkor szépen adják vissza az összeget év végén, mert nem okoztam balesetet. És tovább megyek, büntessenek meg ittas vezetésért, de ha hazaértem baj nélkül, akkor adják vissza a pénzt :-)és természetesen a jogsit is.Sőt 100000ért már haza is kisérhetnének, hogy ne legyen baj!!
  Nyugodalmas jó éjszakát ittas úr :-)))

 31. Ebben az a vicc, hogy nem vicc hanem színtiszta logika és emberi szabadságjogok alkalmazása, szolgálunk és védünk :-))

 32. 26.

  Maximálisan egyetértek az utolsó mondatoddal. Az összeugrasztás az aszem kicsit erős kifejezés ránk. Megvitatjuk. 🙂 Én nem iszom alkoholt ,de dohányzok. Ha nem otthon vagyok mindig megkérdezem, hogy zavar e valakit, ha rágyújtok. Utcán soha nem dohányzom és nem azért mert nem kívánom, hanem mert figyelek másokra. Étteremben soha nem gyújtottam rá, pedig kaja után a legjobb. Igen, ahogy mondod, figyelni kell az ember társunkra.

 33. 22:
  „Akkor meg az ideg gyógyászatnak lenne háromszoros munkája.”
  Hát ha vannak alkoholisták, – márpedig vannak szép számmal (most nem akarok rákeresni), de tök mindegy hogy 7-800 ezer vagy 1 millió (a pontos adatot nem tudom, de e környékén lehet).
  És ha vannak, vagy nincsenek, a pszichiátriának van és lesz munkája. De ha nem lennének (ami 1 nagyon ideális állapot lenne), legalább nem lennének ittas vezetők által elkövetett balesetek. De én úgy gondolom, h amik alkohol létezik, lesznek ilyen felelőtlen balesetek is.

  okos.kodo, mazsolák mindig voltak és lesznek is. 😀

 34. Csabi!Most össze akarsz ugrasztani a pszihiáteremmel?

 35. 37:
  Az is van Neked? De jól megy egyeseknek 😀 😀

 36. A józan kerékpározás csak az egyik feltétel.
  A kerékpárnak is meg kell ám felelnie bizonyos követelményeknek.
  Meg majd műszaki vizsgát a kerékpárra nem?
  Fél évente jó kis vizsgadíjjal.
  Rendszámmal persze és kötelező biztosítással.

 37. 39.
  Végre megláttad a lényegét a túlzott bürokráciának és jogszabály gyártásnak.
  1. rendszámot a kerékpárra
  2. bukósisakot autóvezetéshez
  3. minden sarokra térfigyelő kamerát és aki gyanús annak csekket íni
  4. összefoglalva:
  számtalan sok hülyeséget lehetne írni még a 3. pont után amiért az állam pénzt szedhet be DE HIVATALOSAN MINDIG A TÁRSADALMI EGYÜTTÉLÉS SZABÁLYAIRA FOG HIVATKOZNI HOGY AZ AKTUÁLIS JOGSZABÁLYT A TÖBBSÉG ÉRDEKÉBEN ALKOTTA MEG

  Nagyon ritkán dohányzom de az emberek védelme érdekében az állam miért nem az autókat tiltja be a dohányzás helyett /többet füstölögnek/:)Lehet mások a piac érdekei….

 38. Az alkohol öl,butit és a nyomorba dönt.Pia helyett inkább pina -én emondó vagyok.:)

 39. 40!
  Nahát asztalos,nem elég hogy a kocsmába jársz,néha még dohányzol is,még az autókat is be akarod tiltani?Na neee..Ami sok az sokkk…
  Az üzemanyag ára,már állítólag olyan magas hogy állítólag sokan nem autóznak.Én ezt hogy nem veszem észre..

  Hiába tiltakozol,lesz ez még rosszabb is..Minden mozdulatod figyelni fogják..Meg figyelik is..

 40. 42
  Ma este én figyelek. Pár alkalommal én is észrevettem hogy figyelnek, tényleg véletlenül vettem észre.

  Amíg még tudjuk jobban szennyezni a környezetet autózzunk egyre többet, pöfékeltessük a motorokat !!!

 41. 32: Látom jól elszórakoztok, de egy szó sde esik a megszépülő banyáról. Viszont ezt a mondatgodat már nem voltgam képes megemészteni: „De akkor szépen adják vissza az összeget év végén, mert nem okoztam balesetet.” Ha pedig okozol balesetet, akkor a befizetett 18.000 forintodból fizessék ki a másfél milliót a károsultnak? Hm, érdekes okos.kodás.

 42. Persze hogy nem írnak a banyáról csak én mertem leírni hogy kocsmába járok.
  Azt már tényleg nem mertem leírni hogy milyen szép nőket látok akkor ott:))

 43. Milyen alkohol a CH3-CH(OH)-CH2-CH3? A hagyományos etil-alkohol képlete: CH3-CH2-OH. (A rossz minőségű italokban lévő még veszélyesebb metil-alkohol pedig CH3-OH.) Ami a címben szerepel, az egyfajta butil-alkohol, ami talán nincs is a szeszes italokban…

  Alkohol és balesetek: én helyeslem a zéró toleranciát. Az alkohol köztudottan lassítja az észlelést, növeli a reakcióidőt, és ettől balesetveszélyes. (És hiába érzitek úgy, hogy nem veszélyes, akkor is az, mert nem a hétköznapi helyzetekben lehet észrevenni ezt a lassulást, hanem akkor, amikor hirtelen kell reagálni valamire, pl. kiszalad egy gyerek az útra. Olyankor minden tizedmásodperc számít.) Aki balesetet okoz, azt nem engedném vezetni, attól függetlenül, hogy ivott-e vagy sem.

  Az alkoholba nem csak jövedéki adót építenék be, hanem egy olyan adót is, amely a balesetek károsultjainak kórházi költségeit (elhalálozásuk esetén pedig a temetést és a család segélyezését) fedezi. Talán így kevesebb baleset történne (mert drágább lenne az alkohol, kevesebben és kevesebbet innának), és megoldódna az ártatlan áldozatok támogatása is. Aki felelőtlenül iszik, az legalább anyagilag vállalja a felelősséget az ivásból eredő balesetekért!

  Az egészség könyv biztos nagyon érdekes lehet, és sokkal többet ér, mint 2000 Ft, de most még ennyi pénzem sincs. (Váratlan kiadásaim voltak.)

 44. A videó tényleg jó, nagyon tetszik. 😀 Talán igaz is, nem tudom, én még nem ittam ennyit… (Egyáltalán nem iszom alkoholt.)

 45. 46!
  Én is helyeslem a zéró toleranciát.
  És én minden más esetben is..

  De Tibor bá!
  A férjem és munkatársai azt szokták mondani mikor haza jönnek külhonból,hogy 30 nap után minden nő szép.. Pedig ők még nem is ittak.. 😀

 46. Filozófiám: Élni és élni hagyni.
  Még vannak országok, ahol lehet élni. Sajnos a mienk nem ilyen. Kedves hozzászólók. Nem veszitek észre, hogy az állam a többségi akaratra hivatkozva erősen bekorlátozza a szabadságotokat. A vége mindig az, hogy nincs rajta sapka.
  Én Budapesten élek. Már megfigyelnek kamerával szinte mindenhol. Most olyan BKV bérletet akarnak bevezetni, amely regisztrálja, mikor és hol utaztam. Persze csak a biccelők kiszűrése érdekében.
  Van még valami, amiért nem büntetnek? Mindenki meg van félemlítve. Valamiért mindenkire rá lehet húzni a vizes lepedőt. Van valakinek még saját akarata?

 47. Én jobban bringázok pár sör után, mint nélküle.. Innen a legközelebbi normális kocsma 3,5 km. Mi a fenével menjek ha nem bringával!? És végig autóforgalomtól mentes külön kerékpárút van. Ezen is büntessenek meg??

 48. T Tiborbá… NAgyon érdekel az egészségügyi könyv, illetve kivonata. és szeretnék hozzájárulni….A Sapro mira krumplit is igy sikerült az Öldala segitségével rendezni…./ megtalálni, intézni fkapcsolatfelvétel, és uton a vetőmag…

  Kérem, segitsen, hogyan lehetek én is segitője a többieknek…..

  köszönettel: gajdács jános 5700 gyula, kertész u 21.
  gajdi20@freemail.hu.

 49. 48: Nekem átkozott természetem van. Én még 30 nap után is objektív vagyok. Volt már 30 nap kihagyásom, amikor összefutottam egy bányarémmel. Persze nem utasítottam el (legyen egy jó napja 😀 ) de végíg tudtam, hogy egy bányarém. Még véletlenül se nyitottam ki a szemem, csak a mikor nem találtam a zoknimat. 😀

  49: Tudod Béla, ha már te felemeled a hangod, akkor tényleg nagy gáz van. Különben igazad van, de ez várható volt. A hatalom mindig csinálta volna, de nem volt meg hozzá a fejlett technológia. Most megvan. Az USA ugyan ebben a cipőben jár, de ott legalább van fegyver tartás. Aki sokat lehallgat, azt le lehet lőni. 😀

  51: Kedves Gajdács János! Először is tegező viszonyba lendülsz valamennyiünkkel, beleértve engem is. Másodszor figyeled a posztokat, de főleg a hozzászólásokat, és ha valakinek a kérdésére tudod a választ, akkor szépen beírod. Ha meg valamit tudni akarsz a porondon lévő témával kapcsolatban, akkor kérdezel. Hát ennyi.

  46: A kedvedért kijavítottam.

 50. 49.Igazad van.
  Már az sem saját akarat ha vásárolni akarok egy terméket mert meghatározzák az ízlésemet.

  50.
  Jó neked 3,5 km bezzeg nekem a „normálisabb hely” 8 km, ennek a fele tök sötét kerékpárút.Ezen max a csigákat és békákat ütöm el.

 51. hmm.

  50-re: Igen, nekem van.

  okos.kodo-nak: Anyóst eltiltani a kormánytól, vagy jelezni a rendőrségre, ha elindul kocsival, fogják meg egy mustra erejéig. Az okfejtésed pedig hibás. Ne butítani akard magad és úgy jófiú lenni, hanem tudatmódosítók nélkül próbálj meg rendesen közlekedni.
  Igenis minden piást büntessenek meg a volán mögött. akár gépjármű, akár bicikli, akár vonat, vagy repülő az. Én mindig színjózanon ülök a volán mögé, és bizony hidd el, hogy sok esethez mennek a kollégáim, ahol a pia a hibás.
  Gondold végig, te drogosan, piásan akarsz vezetni, mert az hűdeb*szottkeményen szabadságjog, meg ilyenek. Pukkansz egyet frontálba. több millás vagyoni kár, mellé még egy-két emberélet. Ha extrát akarsz, akkor gyerek is ült az egyik autóban. És te még ezek után jössz azzal, hogy no ekkor legyen tanfolyam, meg hogy miért? ne haragudj meg, de én ott a helyszínen (miután bebizonyosodik egyértelműen, hogy piás, drogos voltál) raknálak el úgy istenesen, esetleg láb alól is. mindenzt józanul hirtelen felindulásból.
  Mindennek van helye és ideje ezen a qrva földön. Baszni az ágyban inni a kocsmában drogozni pedig ganja bulin kell. Ezek egyike sem az utcára való, ahol szinte már túlélőkiképzés kell az életben maradáshoz a sok lökött majom miatt. igenis kapjanak le mindenkit a tíz körméről.

  Tibor Bá, a banya az a végén is banya, biztos tudatában annak, hogy ő B.S. Rühellem a bigét, még bottal sem piszkálnám meg. Amúgy tetszett a vidijó.

  Az egü cuccal kapcsolatban küldtem mailt amúgy.

  Asztalos, a ló egy okos állat, nyugodtan vidd magaddal a kocsmába, legalább ő biztos hazavisz. Csak hazafelé induláskor kicsit bajos egyedül felülni rá.

  No, áve.

 52. Tibor Bá, először azt hittem, ma minden értelmes beszéd moderálásra került, de aztán láttam Kalotaszegi átcsúszott a szűrőn, majd andrás is észrevette a butilalkoholt. 🙂

 53. Mérnök Úr ! Isten hozott a demokráciában…
  Fokvárosban magasabb az alkohol tolerancia.
  Dolgoztam 1- pizzériában ,volt olyan vendégünk kilenc után,hogy alig birta kinyitni a kocsiját, mert úgy bevolt @va, és elhajtott a kocsival.Szinte senki nem foglalkozik az alkohol fogyasztással.Viszont a városban lévő gyorsforgalmi utakon,300 méterenként trafipax működik.A birság az anyagi viszonyodnak megfelelő( adóhatóságtól kérik le ),tehát ha porschével száguldozol, ennek megfelelő birságra számíthatsz.
  Más !
  2002-ben voltam egy marketing konferencián Zürich-ben, a Nővérem ott lakik.Akkor még b-kategóriás jogsija volt.(5x bukott meg, nem értem miért…) Tehát felügyelet nélkül nem vezethetett.Elmentünk egy bérelt autóval este egy koncertre a tó partra. 9-után volt, ittam aznap pár pohár roset, megkért vegyem át a volánt. Nem volt probléma haza vezetni…
  Más ! 2004-ben mentem utoljára autóval svájcba, hosszú út 1200 km. Osztrákoknál, németeknél megengedett a minimális alkohol fogyasztás.Megittam 1-doboz sört dél után, majd beléptem svájcba. Már nagyon sok volt az út, oda léptem ,elfelejtettem matricát venni.Közel 200 km-Zürich,( autópálya max 130, azért tudtam ennél többet is…) mikor megérkeztem sikerült behajtanom egy egyirányú utcába, ahol szembe jött velem egy rendőr autó, aki egyből igazoltatott. A Nővérem lakásának sarkán.Matrica nem léte, ittas, fáradt vezetás, kézzel telefonálás, behajtás rossz irányba, öv nem bekötése ! Ezek voltak a vádak, ergó : 3500 Frank. Nővérem lejött értem ,és 250 frankkal elintézte ! Nézzék el kelet európából jövök…
  Demokráciák lesznek, vanak, hol hogyan működik…
  Nyilván itthon nem iszom alkoholt, ha vezetek soha !!!
  Jó éjt mindenkinek:)

 54. 40-re:Jól beszél az asztalos.Kit érdekel itt a balesetmegőrzés…
  Amúgy meg azért lehet a kerékpáros balesetek 1 nagy része,
  mert egyszerüen nincs kerékárút kiépítve.
  Vagy felfestett kerékpársáv.Ezért bizony kerékpárral ott kell
  harcolni a kocsik,kamionok között.Kaszkadőrmutatvány!
  Ha van is kerékpárút,arról biztos hogy le kell térni valahol…
  De hogy is lenne péééz a kerékpársávra ,mert elmegy az
  törlesztésbe tudjuk…

 55. 56!
  És persze kaszkadőr mutatványt csak ittasan lehet végrehajtani kérem szépen, mint tudjuk..Hát ha részegen kivilágítatlanul keresztbe mész az úton..Király!
  Én még józanul se tudok kerékpározni. 🙂
  52!
  Tibor bá nagy franc vagy Te.. 😉

 56. A nép akkor jó ,ha hülye.Mig a koleszterin, a só és a dohányzás ellen valóságos irtóhadjáratot folytatnak a médiában, a sör és a többi alkoholos készitmény reklámozása valahogy nem vonja magára ezt a kiterjedt emberéletmentő figyelmet és ennek súlyos következményeit,mint az egyén,mint a család ,mint a társadalomra kiveitve .
  Mig a dohányzás négyezer rákkeltő anyagát már a kisiskolás is tudja kivülről,az alkoholhol mérgező igazságairól nem tesz számára emlitést senki. Az apjától elvált anyja sem. Tabu.

  Mivel az alkoholfogyasztás a józangondolkodás legnagyobb ellensége nem kell elcsodálkozni a sorozatos családon belüli és kivűli rengeteg erőszakon,gyilkosságokon ,rossz és helytelen döntéseken , sértödékenységen és lobbanékonyságon ,amely az egész társadalmunkat lassan jellemzi.
  A mai fiatalság túlnyomó részt alkoholfüggő.Zavaros aggyal pedig csak debil társadalmat lehet szörnyszűlni.

  Az Észak-amerikai indiánokat nem lehetett semmiféle fegyverrel , sem kinnal ,sem halállal megalázni ,árúlová vagy rabszolgává tenni.
  Ezzel szemben a tűzesviz könnyen elbánt velűk,szűz erkölcsűk megromlott és egy generáción belül megszünt a tizezeréves indián szellem.Dokmunkások lettek saját szülőföldjükon.

  A rendszeres alkoholfogyasztás nem csak a szellemet vágja sutba ,hanem a testet is,rákkeltő.
  Ennál halálosabb kábitószer nincs a világon.
  Rozoga testben,rozoga lélek.

 57. Tiborbá! Ha akarsz, fizethetsz mégtöbb kötelezőt de ha nem okozok balesetet akkor visszajár akármennyi is az. A közteherviselés nem igazságos.(a demokrácia se)
  Gorgon!
  A tétel, elvi tétel volt,feltéttel! Nem feltétel! Érted?
  Üljél le, nyugodjál meg, senki nem akar részegen, bedrogozva vezetni!

 58. 60: Egy picit hibádzik a logikád. Ha bebiztosítom a házamat tűz ellen, és egy év alatt nem lesz tűzeset akkor visszakapom a pénzt? Akkor miből fedezik azt a kifizetést, amikor valakinek leég a háza? Abból a 20 ezerből, amit befizetett? Ez nem politika, ez matematikai logika. Te a kockázat átvállalásáért fizetsz egy adott időre. Megvetted a rizikó átvállalást. Ez egy befejezett adásvétel. A pékhez se viheted vissza a szart miután megetted a kenyeret, hogy „nincs már kenyér, kérem vissza a pénzt”. 😀

 59. Ez igaz,engem inkább a kötelezősége zavar és az volt az elvi kiindulópont, hogy igazságtalan ha nem okozol balesetet. Értem uram, adásvétel, üzleti cég, pont(.)Szót se róla többet 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük