(611) A születendő palesztin állam

Tibor bá’ online

Előljáróban hadd idézzem mindenki kedvenc hozzászólóját, Dorkát: „Arma, az izraeli állampolgár arabok beletartoznak az izraeli nemzetbe. Ezzel semmi baj. Bele is akarnak tartozni. Izrael eléggé multikulti hangulatú hely, sajátos izraeli hangulattal.” A megjegyzésből kisüt a megértés, az együttműködés, a testvériség, szóval minden ami szép és ami jó. De vajon ez-e a  valóság, vagy csak egy ügyes propagandistával állunk szembe, aki megpróbálja befolyásolni néhány tucat értelmes (tehát veszélyes) goj véleményét? Mindjárt meglátjuk.

Eric Yoffie rabbi a Megreformált Judaizmusért Egyesület (Union for Reform Judaism) elnöke, egyértelműen Izrael egyik legfontosabb személyisége a recent blog post for the Jerusalem Post aki a Jerusalem Postban a következőket írta a Palesztin Állam megalakításának érdekében: „Szeretem az emberiséget, de saját fajtámat jobban szeretem, jobban érzem magam közöttük. Ha nem engedjük a Palesztin Állam megszületését, akkor Izrael nem lehet az én fajtám országa. Két nemzet fog benne élni, kizárólag zsidók helyett. Nem lesz az az ország, ahol én és a zsidók többsége élni akar.” Tiszta sor, én magam is így gondolom, de akkor mi ez a szédítés Dorka részéről a multi-kultúráról, a sajátos izraeli hangulatról? Szín tiszta megtévesztés.

Közben Amerika készül megvétózni azt, amit az ENSZ többsége megszavaz. Csak érdekességként 1972 óta kizárólag az USA vétózott méghozzá 42-szer (most lesz a 43.) és minden esetben Izrael védelmében. A világ elítélte Izraelt, az USA megvétózta. Ahogy Dorka írná, „ezzel semmi baj” (ahá, neki).   

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

 

224 gondolat erről: „(611) A születendő palesztin állam

 1. Ó. Naba*meg poszt lettem. Skajach…
  Jobb lenne holnapra tenni inkább,vagy ma estére, hogy érdemben hozzá tudjak szólni mert most nem 11-re megyek hanem fél kilencre. Addig meg a kölköket készítem iskolába, és hajat is kéne mosnom..
  Tök komolyan kérlek, mert így mire este ideérek, már szét leszek szedve anélkül hogy bekapcsolódtam volna .. “mindenki kedvenc hozzászólója” ne vicceljünk már…
  A hozzászólók töke/ és/vagy egyéb alternatív tárolóhelye tele van már a zsidó és izraeli témákkal, talán leszámítva Armát. Szóval nem tudom itt vagy e vagy nem, mindenesetre tisztességes lenne halasztani míg ráérek. Amúgy is teljesen egyedül vagyok, és most össztűz alatt lennék.

 2. 1: Dorka, igazi kihívás egy olyan véleménnyel vitázni, vagy csak „megbeszélni” dolgokat, mint a tied. Engem kifejezetten érdekel, milyen azon az oldalon lenni, vagyis született vallásos zsidóként nézni a világot. Várjuk majd véleményed.

 3. 1:
  Dorka! Ez a poszt nem rólad szól. Marginálisan vagy megemlítve. 🙂
  Ez a poszt arról szól, hogy Izrael imádja a háborút, nem akar békét kötni, átveri a fél világot, fenét az egészet. És vannak olyan tekitélyes zsidók (Eric Yoffie) akik pont úgy vélekednek, mint én a leantiszemitázott goj. Szóval, ha szerinted multikulti hű de fasza, akkor helyettem talán Eric Yoffie-t kellene meggyőznöd. By the way, van neki honlapja. lehet vele vitázni. Csak kattints rá a vörössel aláhúzott címre.

 4. 3: No, szerintem a palesztinok is átverik a világot. Eszük ágában sincs saját államot igazán kívánni, mert akkor ugye, azt az országot-államot nekik kell kizárólag fenntartani, coki a nemzetközi segélyeknek. Persze, majd megtalálják a módját, hogyan kapjanak továbbra is segélyeket munka helyett 🙂

 5. 4:
  Engem csak azérdekel, hogy a zsidó-palesztin konfrontáció ne veszélyeztesse a világot.

 6. Jó a téma, ezt érdemes kivesézni. Nekem sem tűnik annyira multikultinak Izrael. Csak azt látom, hogy mindenkinek beszól, ha kell rálövöldöz, mindenkit utál és antiszemitázik.

 7. A magyarok pedig egy nyughatatlan, irredenta nép, minden áron, először megtévesztéssel, beépüléssel, aztán fegyverrel vissza akarják foglalni korábbi birodalmukat. Soha egyetlen magyarban ne bízz meg, mert az első alkalommal hátba döf. Lehet, hogy van normálisnak tűnő magyar ismerősöd, aki ennek ellenkezőjét állítja, de az csak távvezérelt propagandista dög, jobb, ha minden alkalommal a képébe dörgölöd, hátha végre leszokik arról, hogy beszélgessen veled, akkor könnyebb lesz utálni „a többivel együtt”.

  Jó érzés ezt olvasni, ugye? Pedig csak pár kilométert kell északra, keletre vagy délre menni érte, és elhinni ugyanazt a megkülönböztetés-alapú közösségi propagandát, amit éppen most népszerűsítesz. Ugyanilyen érvek mentén cselekszik az izraeli kormány („a Korán alapján világuralomra törő, békés civileket lerakétázgató, megbékíthetetlen népség ellenében”), és amely kormányt tudtommal az ottani zsidók éppen olyan lelkesen támogatják, mint mi a miénket, az amcsik az amcsit, az egyiptomiak az egyiptomit, …

  Csak a címkék felirata más, az üvegben ugyanaz van. Frusztrált, identitás-válságban lévő, jövőkép nélküli emberek. Veszélyes anyag.

 8. 7:
  Ma reggel nem vagyok formában. Lennél szíves ezt számomra érthetőbbé tenni? „közösségi propagandát, amit éppen most népszerűsítesz”

 9. 7: „Csak a címkék felirata más, az üvegben ugyanaz van. Frusztrált, identitás-válságban lévő, jövőkép nélküli emberek. Veszélyes anyag.”
  Ja, elég veszélyes vagy!

 10. 7: mint emlegettem, korunk összes modern nemzettudata beteg, a cionista eszme egyike a modern nacionalizmusoknak.
  Én a „politikai nemzet” kategóriát tartom helyesnek, amibe mindenki beletartozik, aki egy országban él, ebben az esetben a határváltozásokért folyó harcok szimplán az uralkodó osztály hatalmi bunyói, nem kell az egyszerű polgárnak érzelmileg túlzottan azonosulnia ezekkel. Mo. történelmének nagyobb részében ez volt az uralkodó felfogás.

 11. 8, Tibor bá,

  Valószínűleg én nem vagyok formában. Csak szerettem volna lefordítani a posztod tartalmát más címkékkel.

  Tegyük fel, hogy szlovák vagy, Dorka magyar, és Léván (Levice) éltek. Olvasol egy újságban egy ordító baromságot mondjuk valami nagymagyarországos csókától, és igazad teljes tudatában fújod a tülköt, hogy a lám a magyarok már megint. Hogy mennyire a legfontosabb ember az az akárki? Én nem tudom megítélni, de nyilván pontosan tudod, a zsidók hány százaléka veszi komolyan, ugye? Persze ahogy most mennek a dolgok, tippelhetünk, milyen arcok lesznek a (talán nem is rendes időben) következő választások után itt Magyarországon, és miket fognak mondani az egyre durvuló helyzetben…

  Elnézést, a véleményem természetesen teljes mértékben szubjektív, de a te hozzáállásod semmilyen pozitív tartalmat nem hoz, míg Dorka megközelítése egyértelműen konstruktív. Csak ennek szerettem volna hangot adni, bár igazad van, feleslegesen pazarlom a karaktereket, hiszen csak ismétlem magam.

  9, Nim_Rod: „Ja, elég veszélyes vagy!”

  Igen, én is ezzel szoktam fenyegetőzni: nekem van agyam és nem félek használni! Bár, ha esetleg részletes indoklással is megtisztelnél, meg is vitathatnánk…
  🙂

 12. 10: „a “politikai nemzet” kategóriát tartom helyesnek, amibe mindenki beletartozik” Ez csak akkor működik, ha mindenki elfogadja az adott társadalom alapnormáit és a társadalmon belül egy adott csoportba tartozóként nem érzi háttérbe szorítva/kizsákmányolva magát. A középkorban ez azért működhetett, mert volt úr és paraszt /akik azért néha lázadtak – tudom, a vakolók felbujtására 🙂 /, az embereket nem a nemzetiségük alapján határozták meg /a cigányt azért megkülönböztették 😉 /. De aztán jött a XIX. század…, nyelvújítások, nemzettudat stb. máig tartó hatással. Szóval ez pillanatnyilag nem működik – szerintem.

 13. 10, Arma:

  Ja. Már csak azt kellene eldönteni, hogy egy zsidó egyben automatikusan cionista is, egy arab terrorista, egy német náci, egy magyar pedig csak akkor magyar, ha hatvannégy vármegyés párnán alszik és fehér lovakkal álmodik – aki pedig egyszerre több… ööö… nemtudom 🙂

  A megoldást én messzebb keresem: szerintem piros vonalak papírra rajzolgatásával és tologatásával marhára nincs értelme foglalkozni, mert ezek az emberi hülyeségen kívül valódi dolgokat (cián, atom, árvíz, lúg, a klímaváltozással kapcsolatos ökológiai, esetleg nemsokára tömeges emberi migráció, …) nem fognak meg…

 14. 11: Egyszerűen nem kellene összemosni az egyértelmű sértegetést az építő bírálattal.
  Nekem is meg van a véleményem a valóvilág elé merevedett magyarokról, de tisztában vagyok vele, hogy oka van annak, hogy miért váltak ilyenné, másrészt nem kürtölöm szét külföldön.
  Azonban Kertész Ákos sértegetését miért kellene szó nélkül hagyni? Azért, mert zsidó?

 15. 11:
  Ez neked érthetőbb? Halvány fogalmam sincs, mit akarsz felém kommunikálni, és ezt nem viccből írom.
  A posztom tartalma egyértelmű. A cionisták nem akarnak megalkudni a palesztínokkal (ki akarják őket irtani). Az épeszű zsidók tudják, hogy ez lehetetlen, meg akarnak velük egyezni. Miért? mert nyugodtan akarnak élni egy homogén zsidó országban. Hogy jön ide Dorka? Úgy, hogy szerinte a zsidók békésen együtt élnek az aranokkal és ez így jól van. De ez csak egy alaptalan propaganda, amit Európában el lehet sütni azt célozva, hogy dehogy akarják ők kiirtani, elkergetni az arabokat, békésen együtt akarnak velük élni egy társadalomban, de nem lehet, mert terroristák (akiket a zsidók pénzelnek, hogy robbantsanak). Remélem, most már érted a poszt lényegét?

 16. 11 Kedves Loránd

  „míg Dorka megközelítése egyértelműen konstruktív.”

  Igen… Igaz, mint Nyetanjahu-é is… Amíg lépéselőnyben érzi magát, folytatja az illegális telepek építését, a nyilvánvaló túlerővel szemben pedig „kész az azonnali, feltétel nélküli tárgyalásra”.

  Bár az utolsó hírek azt mondják, hogy a palesztínokat megzsarolta Izrael, hogy ha a teljes tagságot igénylik, akkor Izrael megtagadja az adók meg a vámtarifák átutalását…
  És már puhulnak a palesztínok.

  Igaz, nem mindenzsidó automatikusan cionosta, de Izrael a cionizmus eredménye, és lakói többsége nagy valószínűséggel minimum cionista szimpatizánsok. Nyilván sok zsidót aggaszt az Izraelt érő kritikák özöne, és szeretnének egy kevésbé konfrontációs kormányt… Sajnos az ő hangjuk elég gyenge.

 17. 15, Tibor bá:

  A poszt megértése, hiszed vagy sem, nem jelentett problémát elsőre sem, és kissé felemás érzéssel köszönöm meg, hogy ennyire hülyének nézel és mégis igyekszel megmutatni valamit, amit köszönöm, a magam sajátos módján nagyszerűen látok.

  Ezt úgy hívják, hogy provokáció. Valaki beszól az utcán, lehülyéz, leköp. Mi a megoldás? Agyonverni? Hát, felemásnak tűnik, jelen esetben ráadásul nem lehetséges. Akkor mi következik? Ordítok mindenkivel egész nap, ha olyan sapkája van, mint annak a bunkónak? Vagy bárkivel, mert ideges vagyok? Ez jó?

  Ez az egész politikai diliház pár ezer ember játéka egy, a mi vállunkra épített színpadon. A zsidók túlnyomó többsége tudod mit csinál Izraelben szerintem? Él. Főz, mosogat, kapál, reszel, beszélget. Ahogy a magyarok, szlovákok, stb. Sőt ugyanúgy, ahogy az etiópok, kínai gyári munkások, bangladesi hajóbontó munkások – meg szerencsétlen palesztinok is SZERETNÉNEK.

  Ezt a pár ezer majmot az tartja a hátunkon, hogy tovább szajkózzuk a hülyeségeiket ahelyett, hogy megvonnánk a vállunkat és csinálnánk a dolgunkat, és végre bebizonyítanánk, hogy NÉLKÜLÜK és az ostoba rendszereik, elveik nélkül JOBBAN megy, mint velük. Ráadásul most annyira hülyék, hogy az egész bolygó népességét, az emberi civilizációt veszélyeztető marhaságokat csinálnak – pontosabban ilyeneket kiabálnak, mi meg folytatjuk.

  Na jó, elég belőlem, sziasztok 🙂

 18. A Palesztín állam csak álom marad:

  Obama legfrissebb állásfoglalása az ügyben. Ennyire egyértelműen izrael-párti még sosem volt.

  Obama:
  „Legyünk magunkhoz őszinték: Izrael olyan államokkal van körülvéve, amelyek eddig már több háborút viseltek ellene.
  Izraeli állampolgárok haltak meg olyan rakétatámadásokban amelyek a házaikat érték, és olyan merényletekben, amelyek a a buszaikon történtek.
  Izraeli gyerekek abban a tudatban nőnek fel, hogy az egész régióban arra vannak tanítva a gyerekek, hogy gyűlöljék őket.
  Izrael, ez a kis ország 8 millió lakóssal egy olyan külvilággal néz szembe, ahol más, nagyobb nemzetek vezetői azzal fenyegetnek, hogy elsörik őt a föld színéről.
  A zsidók sok évszázados száműzetésnek és üldöztetésnek a terheit viselik magukon, és még mindig frissen él az emlékezetükben, hogy 6 millóan pusztultak el közülük, egyszerűen csak azért mert zsidók voltak.
  Ezek tények. Ezeket nem lehet félresöpörni.”

  Oly megható nem? Mindjárt elsírom magam.

  A színfalak mögött egyébként egyre nagyobb nyomás nehezedik a palesztín hatóságra annak érdekében, hogy ne erőltessék annyira ezt a szavazást.
  Akik a legjobban ellenzik a palesztín államot (ki más): Amerika, Európa és még a Hamasz is.
  Ezért most a legfrissebb hírek szerint, a palesztínok feladták, és adnak még egy kis időt a az ENSZ Biztonsági Tanácsának arra, hogy az tanulmányozhassa a kérést.

  Ezek szerint nincs Izrael lobby, és a Hamasz sem Izrael kreálmánya…

  off topic: Eropuniós (jó) hír

  Jens Weidmann, a Bundesbank (német központi bank) elnöke találkozót szervezett az ECB (európia központi bank) „disszidens” tagjaival (ők ellenzik az ECB QE politikáját: QE=quantitive easing=mennyiségi lazítás).
  A meeting célja az volt, hogy stratégiát dolgozzanak ki arra, hogy hogyan lehetne rákényszeríteni az ECB a QE politika feladására.
  A disszidensek mellett mások is csatlakoztak a találkozóhoz: Luxemburg és Hollandai központ bankjai.
  Bár a találozó titkos volt, a résztvevők utólag nem cáfolták azt.
  http://english.capital.gr/News.asp?id=1286530

  Ha ez a mozgalom kellőképpen megerősödik -márpedig erre nagyon nagy az esély- akkor lőttek az európai szuperállamnak.

  Ezzel szemeben az atlantista-globalista-kommunista-bildelberges-III/II stb. Martonyi más f.-val veri:
  „Senkit nem lehet kihagyni a hajóról (mármint országot). Mindenkit meg kell menteni. Olcsóbb, mint hagyni valakit elsüllyedni”

  A magyar külügyminiszter arra is emlékeztetett, hogy Magyarország jogi kötelezettséget vállalt az euróövezethez való majdani csatlakozásra.
  „Pár év múlva mi is része leszünk a rendszernek” – mondta
  http://www.magyarhirlap.hu/online/martonyi_mindenkit_meg_kell_menteni.html

 19. 17. Kedves Lóránd

  „A zsidók túlnyomó többsége tudod mit csinál Izraelben szerintem? Él. Főz, mosogat, kapál, reszel, beszélget.”

  Hát ez az.

  A zsidók túlnyomó többsége Izraelben pontosan azért „él, főz, mosogat, kapál, reszel, beszélget” mert a palesztínok túlnyomó többsége ezt nem teheti ugyanezt, mert el lettek űzve, akik meg nem, azok meg megszállás alatt vannak, elviselheten életkörülmények között.

 20. 7. „Pedig csak pár kilométert kell északra, keletre vagy délre menni érte, és elhinni ugyanazt a megkülönböztetés-alapú közösségi propagandát, amit éppen most népszerűsítesz.”

  Értem. Szóval neked szimpibb a mindenkiegyenlő-alapú közösségi propaganda. Éljen a kommunizmus!

 21. Kedves Dorka, szeretettel várunk vissza munka után.
  Megnyugtatlak, a zsidó-téma van annyira érdekes, hogy ébren tartsa a közfigyelmet, főleg most, hogy közeleg az ENSZ-szavazás.

  Kedves Lóránd addig bejelentkezett helyetted és sokkal alkalmasabb „boxzsáknak” bizonyul, mert a realitásérzékben jóval elmarad mögötted…bár néha nehéz kibogarászni, mit is akar mondani. 😆

 22. „1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebből 75 000 bevándorló volt. Az arabok száma ekkoriban megközelítőleg 500 000 fő volt.” … „Ekkor (1944) 445 457 zsidó és 1 501 698 fő arab élt a mandátum területén.”/wiki/
  „Etnikai csoportok /Publicon/:
  zsidó 76.4% (európai/amerikai születésű 22.6%, izraeli születésű 67.1%, afrikai 5.9%, ázsiai 4.2%), nem zsidó 23.6% (leginkább arab) (2004-es adat)”
  Ha így folytatódik a dolog, lőttek a multikulti-nak, „elszíntelenedik” Izrael. 🙁 Nem ok nélkül.

 23. 17: Te nagyon kevered a szezont a fazonnal. A zsidó egy folyamatos vándorlásban levő, parazita életmódot folytató nép. Ahova nagy számban betelepül, ott szétrombolja a hagyományos kultúrát és gazdaságot, beépül, és hatalomra tesz szert. Erről szól több ezer éves történelmük. Tagadni teljesen értelmetlen, elég csak elolvasni az Ószövetséget. Na most őket hasonlítani a magyarokhoz, és ugyanazokat a bűnöket felróni, akik legalább 1000 éve folyamatos befogadók voltunk, enyhén szólva félrevezetés. (A magyar sem egy teljesen bűn nélküli nemzet, de hozzájuk képest ártatlan, főleg ha azt vesszük, hogy itt a hatalom ezer éven át az arisztokrácia kezén volt, az egyszerű magyar parasztnak ugyanannyi joga volt, mint egy más nemzetiségűnek). Ezzel csak a színtiszta zsidó médiában lehet nyomulni.

 24. 19, Attila:

  Igen. Sőt: jelen pillanatban a terület erőforrásainak aránytalanul nagy részét használják az általuk alapnak tekintett életminőség megteremtésére, míg a menekült táborokban meg hasonló helyeken élő (vegetáló) palesztinoknak erre esélyük sincs, amitől jogosan kétségbeesettek és dühösek. Ahogy a hétköznapi életük álomvilágából egy-egy rakétával felébresztett zsidók szintén. Vagy ahogy a háborúk és egyéb ökörködések során ide-oda telepített mindenféle népcsoportok szerte a világban. Azért még mindig jobb, mint a machetés fejlevágós afrikai változat. Szerintem az elűzéssel nem sokat lehet utólag tenni, az életkörülmények adják az igazi kérdést, meg a demográfiai folyamatok.

  Itt jön az én hitem, hogy a technológiánk birtokában, ha hajlandóak lennénk kiteríteni a lapjainkat (ez van nálam, ez van nálad, hogy hozzuk ki belőle a lehető legjobbat mindannyiunk számára), akkor igen, az izraeli zsidó életszínvonal „csökkenne”: értelmes dolgokat csinálnának sokéves katonáskodás, tárgyak vagy pénz gyűjtögetése és utazgatás helyett. A palesztinok életszínvonala viszont óriási mértékben emelkedne: jövőt láthatnának saját maguk, még inkább a gyermekeik előtt. A zsidó pedig nem a katonai kiképzésben és az Uziban látná a biztonságot, hanem a mellette élő palesztin reményében.

  Na ez nem lenne szimpatikus a mai irányítóknak, ezért minden eszközzel küzdenek ellene, mindkét oldalon (nyilván mindig az éhesebbek oldalán korrektebbek a vezetők, az erősebbek meg bunkók): gerjesztik a feszültséget minden eszközzel és fórumon. Ez aztán mi, onnan ezer kilométerre átveszünk, szajkózunk és folytatjuk itthon a szomszéd szappanoperáját. Ami meg jó azoknak, akik a mi nyakunkon üldögélnek.

  Így aztán szomorúan lehajtjuk a fejünket és belenyugszunk abba, hogy ez a „normális emberi természet”, csak úgy vagyunk alkalmasak együttélésre, ha közben rácsok mögé zárnak minket, és okos emberek figyelnek, hogy össze ne keveredjünk (valójában viszont arra vigyáznak, hogy ne bántsuk a rácsokat, amiket mi magunk tartunk magunk előtt). Ja, hogy ez börtön? Hát, akkor börtön, de még mindig jobb, mint szabadon, „amazokkal”. Az idióta meg én vagyok…
  😀

 25. A cionizmus még a modern nacionalizmusnak is egy extrém durva, különösen falanszterjellegű, mesterséges formája.
  Más nacionalizmusoknál is felmerül ugyan a nyelvváltás erőltetése, a kisebbségek eltüntetése, de a nacionalista csoport saját nyelve, amit ki akar terjeszteni a kisebségekre, legalább valóban létezett és természetes módon keletkezett valamikor a múltban. (azért a nylvújítások eléggé durván hoztak ki valami standard változatot a sok tájszólásból, lásd pl. szlovák nyelv)

  Ezzel szemben milyen „nemzet” volt a zsidó, amit a cionisták „vissza” akartak vezetni PALESZTINÁBA?

  A megcélzott delikvensek számtalan országban éltek, többnyire annak nyelvét beszélve. Különféle helyeken éltek ugyan zsidók, akik kisebbségi nyelven beszéltek, legnagyobb csoportjuk jiddisül, ami azonban egyfajta zsidós német nyelv. Máshol zsidós spanyol, stb. nyelven beszéltek, ami jelezte egy eggyel korábbi állomáshelyüket.

  A cionisták az általuk LEGYÁRTANI kjvánt nemzet céljaira laboratóriumban voltak kénytelenek előálljtani egy új nyelvet, az ivritet, amit a lelkes cionistáknak tanfolyamokon kellett megtanítani! Az izraelbe vándorló zsidók gyakran héberizálják neveiket, a korábi német, szláv, vagy magyar névről, így lesz Kishont Ferencből Efrájim Kishon, stb. (máshol is magyarosítottak, németesítettek, vagy angolosítottak, de létező nyelvekre, nem kitaláltra)
  A légihíddal Izraelbe hordott oroszok számára az állami segélycsomag része volt az ingyenes hébertanfolyam is.
  Milyen „hazatérés” az ilyen??? Szimpla gyarmatosítás.

 26. 11:
  „nekem van agyam és nem félek használni!” – ejnye-ejnye. Ilyen magas labdát adsz, és ha valaki lecsapjaa, akkor megsértődsz.
  17:
  Hagyd ezeket a bugyuta analógiákat, amikből neme lehet kilábalni. Mond meg egydszerű mondatokkal, mi a kifogásod.

 27. 25: „A légihíddal Izraelbe hordott oroszok számára az állami segélycsomag része volt az ingyenes hébertanfolyam is.
  Milyen “hazatérés” az ilyen??? Szimpla gyarmatosítás.”

  Kedves Arma, hogy a fenébe hívhatod ezt gyarmatosításnak? Az orosz zsidók többsége nagyon nagy örömmel hagyta maga mögött Oroszországot (mondhatjuk, hogy a SZU-t is), és volt persze olyan, akinek ez nem annyira okozott örömet, de muszáj volt, mert félt, mert nem volt
  munkalehetősége és szabad vallásgyakorlása.
  A nyelvet meg kell tanulni minden országban, tehát örülhettek, hogy ingyen járhattak héber nyelvtanfolyamra. Ebben aztán végképp semmi rossz nincs.

 28. 24:
  „Ez van nálam, ez van nálad, hogy hozzuk ki belőle a lehető legjobbat mindannyiunk számára”.

  Naív vagy. A „mindannyiunk számára” a zsidóknak értelmezhetetlen. Ellentétes a vallási előírásaikkal. De nem is kell vallásosnak lenni, az ateista zsidók is elfogadják, hogy ők Isten választott népe.

  Ennek a technológiás bekezdésednek számomra kicsit Zeitgeist-os „mellékíze” van. Jól gondolom?

 29. Re:

  7.a megkülönböztetés-alapú közösségi propaganda és identitás-válság van szerinted.
  U.akkor isteníted az internacionalimust, ami pontosan a gyökere ennek a problémának, hiszen a globalizáció folyamata gyengíti a nemzeti identitást, miután megpróbál homogenizálni és elmosni a különbségeket.

  Közösségi szinten az identitásválságot pontosan a nemzettudat megerősítésével lehet legyőzni.

  „Látod, a Tito itt nálunk a legnépszerűbb ember, pedig már kényszer sincs. Az, hogy mindenki, mindenkivel egyenlő, az internacionalizmus ma is kell, mert kényelmes.”

  „Régen mi is hittünk neki azért is volt jó, örültünk, hogy nem kell mindig harcolnunk, hogy magyarok vagyunk, meg nem kell félnünk a csetniktől. Észre se vettük, hogy leépíti a lelkületünket. El kell ismerni Tito, zseni volt.”

  „El kell telni egy időnek mire ez lecsapódik, amíg újra megtanuljuk kik vagyunk. Régen úgy vállalhattad, hogy magyar vagy, hogy napközben jugoszláv voltál meg minden, otthon meg magyar. Ez már kialakult, nem kellett gondolkodni, természetünk lett ez, kényelmes is volt. Sok embernek ma is jobb ez, mint felébredni.”
  http://www.mtaki.hu/tanulmanyok/papp_richard/tan06.doc.

  A homo globalis állampolgársága

  a homo globalis
  1.elhomályosítja, tudatosan relativizálja, elfelejti és elfelejteti származásának adottságait, kötődéseit, anyanyelvét, öshonosságát;
  2. országok, nyelvvidékek, kultúrkörök határait átszelve, semmibe véve, a keresletet követve bolyong,
  3. kedve szerint, válogatás nélkül keveredik, s
  4. emberi kapcsolatait általában a pillantnyi keresletre és kínálatra épülő piaci viszonyokról mintázza: a pénzzé tehetőség, a fizetőképesség, a tőkeerő a viszony paradigmatikus differenciálója.
  A globalizmus propagálta mozgékony és flexibilis homo globalis önmaga teremtette lény (s még szaporodásában is ideálisan autogám).

  A globalista utópia tehát olyan végállapotot ígér az emberiségnek, amelyben mindenki szétszóródott, hontalan és egymás számára egyetemesen idegen homo globalis, és így, ezen az áron, a világtörténelemben először – a “jelenlévők” közül –senki sem lehet negatív megkülönböztetés áldozata. A világjáró és a bennszülött minden vonatkozásban a megkülönböztethetetlenségig egyforma, akárcsak az állampolgár és az idecsábított, illegálisan bevándorló munkaerő.
  Ebben az új világrendben a szabadelvűség „felvilágosult” embere megszabadult származási helye, ősei, gyerekkori története kötöttségeitől.

  A globalizmus a fajok közt észrevehető különbséget, amely gyakran egybeesik a kultúrkörökével, a válogatás nélküli keveredés révén reméli eltörölni.

  Ahomo globalis elvárt életfelfogását jól jellemzi Yi-Fu-Than Escapism című munkájában. Az eredeti környezetétől “elidegenedett”, mindenkitől elváló, “meghasonlott”, abszolút önteremtette ember számára az élet folytonos menekülés – térben és szerepkörökben is – önmagától és a tartós felelősségvállastól – gyerektartástól – való (tovább)menekülés láncolata: a továbbállás, a valamitől való távollét képezi a fő élményt.

  http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=915&lap=0

 30. 29: Ha nem haragszol, azért elég nagy barom volt az, aki ezt a homo globális hülyeséget összehordta.

 31. 31: Miért és mi is látszik? A cionizmus pedig nem a modern nacionalizmus mesterséges formája, hanem régi vágy a zsidókban a Cion (Izrael) földjére való visszatérés. Izreal „Cion” megnevezése a héber kijárat, Yetzia szóból ered. (Neten néztem utána, nem azért, mert nem vagyok palesztin – magyar vagyok – hanem mert érdekelt.)

 32. 32: milyen „visszatérés”, amikor oroszokat, németeket, lengyeleket, arabokat csődítenek egy gyarmatba, aminek (mesterséges) nyelvét ott kell megtanulniuk?

 33. 33: „A héber nyelvet a zsidók már a Krisztus születése előtti századokban egyre kevésbé használták, a mindennapi élet nyelve a hellenizált, utóbb római fennhatóság alá kerülő Júdeában az arámi és a görög, ill. valamelyest a latin volt. A héber mindinkább liturgikus célokra szolgált, bár a diaszpórában szétszóródó zsidóság összekötő kapcsa mindig is a héber nyelv maradt.”

  Senkinek nem tartottak fegyvert a homlokához, aki Izraelbe akart „hazatérni” más országból. A nyelvújítással felélesztett nyelv nem mesterséges nyelv. Kazinczy és a többiek ezek szerint kreáltak egy mesterséges magyar nyelvet? Nekem sem hiányozik ma az Ómagyar Mária Siralom nyelve 🙂 De ettől még nem mesterséges nyelv a magyar.

 34. 26, Tibor bá:

  „Elnézést, a véleményem természetesen teljes mértékben szubjektív, de a te hozzáállásod semmilyen pozitív tartalmat nem hoz, míg Dorka megközelítése egyértelműen konstruktív. Csak ennek szerettem volna hangot adni, bár igazad van, feleslegesen pazarlom a karaktereket, hiszen csak ismétlem magam.”

  ismétlem magam. ismétlem magam… Ha sem direktben, sem analógiákon keresztül nem tudom megmutatni, mennyire sematikus, értelmetlen szócséplés mindez, akkor tényleg kár a gőzért.

  —-

  Értem, nincs realitásérzékem.
  Akkor miért van az, hogy pont számomra nem érv a folyton hivatkozott ezeréves történelem meg Ószövetség (amiből ízlés szerint válogatjuk a szép és csúnya részeket); vagy többek varázslatos képessége, mellyel belelát „mindenzsidócigánypiréz” fejébe (hiszen saját maga a szemével beleolvasott az Ószövetségbe), és ennek birtokában egyértelmű megállapításokat fogalmaz meg?
  Teljesen tévesen ugyanis KIZÁRÓLAG azon gondolkodom, hogy MOST, ebben a pillanatban, amikor tényleg baromi nagy bajban vagyunk, a mai emberekkel, minél kevesebb fájdalmat okozva hogyan találhatnánk megoldást, amiben MINDNYÁJAN elférünk. Ez szerintetek hülyeség.
  A technológiás témában pedig kéne kicsit gondolkodni… kommunikációról, szervezettségről, vízgazdálkodásról, terméshozamokról, energiáról – és az emberi faj egyedszámáról. Realitások. Egyébként a Zeitgeistes fórumon is hülyének néznek, ha ez megnyugtat 🙂

  Viszont megkérdezném tisztelettel: mondjuk „nippur”, neked mi a terved ezzel a „parazita néppel”? Tudományosan megállapítani, hogy pontosan kik ők? Aztán csillagot ragasztani rájuk? Aztán… ? Talán elégedettséget éreztél, amikor cigányokra vadásztak, ma, Magyarországon? Csak folytatni kell ezt az ostoba gondolatmenetet, és máris ott vagyunk. Persze, persze nem te lősz, hanem valaki, akitől elhatárolódsz, és nem is úgy gondoltad. Ő viszont úgy fogja gondolni, és biztos lesz az igazában, hiszen tőled is ezt hallotta…

  Á, basszus, nincs ennek értelme, már én is felhúztam magam. Nem azon, hogy hülyének néznek (tudatosan gondolkodom „másként”) hanem az elvesztegetett időn és az értelmetlen sablonokon. Meg most néztem, hogy mit istenítek, ihaj-csuhaj ripityom!

  Valóban nem nekem való ez a téma, kár volt beleártanom magam. Ha megoldottátok Palesztina kérdését, majd úgyis megtudom…
  😀

 35. 30.
  ANKERL GÉZA
  (*1933) építész, szociológus. Az M. I. T., a Genfi Egyetem és a BME tanára; az ENSZ tanácsadója.

  „Professzori minőségben oktatott a montreali egyetemen, a Cambridge-i Massachusetts Institute of Technology-a és a genfi egyetemen. Vendégelőadásokat tartott a lausanne-i és a legjelentősebb német egyetemeken, valamint Pekingben és Szöulban. Az ENSZ megbízottjaként Távol-Keleten, Indiában, Afrikában és Dél-Amerikában is dolgozott. Svájcban él.”

  Valszeg tényleg barom:)

 36. 35: Kicsit fura olvasni, hogy te tudatosan másképp gondolkodó vagy, de értelmetlen szócséplésnek tartod egy teljesen értelmes (érzelmektől mentes állítás) poszt megvitatását. A megvitatásból szoktak ugyanis jó dolgok születni, nagy meglátások is akár, ami el is terjedhet. Akkor miben is vagy másképp gondolkodó?

 37. 36: Na és, mert valakinek titulusai vannak, attól még neked nem lehet véleményed?

  „A globalizmus propagálta mozgékony és flexibilis homo globalis önmaga teremtette lény (s még szaporodásában is ideálisan autogám).”

  Az autogám önmegporzót jelent, a virágoknál alkalmazzák ezt a megnevezést. Szóval ez egy jó szatirikus megállapítás, ez a homo globalis, de nem túl értelmes.

  Felőlem Ankerl Géza Nobel-díjas is lehet 🙂

 38. 34: „Senkinek nem tartottak fegyvert a homlokához, aki Izraelbe akart “hazatérni” más országból.”

  Ezt temondod, aki nem vagy zsidó és nem telepedtél Izraelbe egy másik országból, szülőföldedről.
  Ezzel szemben egy iraki zsidó, aki megtette, bizonyjtja, hogy igen, pl. az iraki zsidók tömegeit fegyverrel-bombákkal-titkos diplomáciával a cionista terrorszervezetek űzték hazájukból Izraelbe:

  http://www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html
  „The Jews of Iraq
  by Naeim Giladi”

  Nem túl hosszú, olvasd el, aztán döntsd el, visszavonod-e állításodat.
  Ha Dorka ráér, az ő véleményére is kíváncsi leszek, ahogy Vári Györgyére is kíváncsi lennék.

 39. Bocsánat, elnézést, nem vagyok én semmi senem, igazatok van, értelmesen vitatkoztok és előremutató érveket hoztok fel, befogadó szemlélettel kezelitek a különféle szempontokat. Ennek óriási jelentősége van a különféle gondolkodású, identitású emberek megbékélése szempontjából úgy itt Magyarországon, mint Izraelben és az egész világon. Különös tekintettel a közeljövőre, amikor az egyéni fenyegetettség miatt ezek a feszültségek tovább fognak éleződni.

  Abban gondolkodom másként, hogy ez számomra mást jelent, és amit én értek alatta, alig látom (nem hivatkoznék senkire, hogy ne okozzak kellemetlenséget). Elnézést kérek amiért beleugattam az eszmecserébe. Így oké?

 40. 39: „The Giladis, now U.S. citizens, live in New York City. By choice, they no longer hold Israeli citizenship. „I am Iraqi,” he told us, „born in Iraq, my culture still Iraqi Arabic, my religion Jewish, my citizenship American.”

  Miért kellett volna visszavonnom? Ezért?

 41. hmm. Nem tudom mi a gond. Ha a palesztínok és a zsidók saját államot akarnak, akkor hajrá, lelkük rajta. Dorka by: Ezzel nincs semmi baj.
  Sajnos az viszont, hogy ez kihat mindenkire, az már probléma. Mi, akiket qrvára nem kellene, hogy ez foglalkoztasson, mert nem a mi business-ünk, mégis itt csorgatjuk a nyálunkat a témában.
  Miért? Mert kihat ránk.
  A zsidó tömegek terjeszkednek. jönnek mennek a világban. Mint minden nép. Mint a magyarok is. Vagy mint az inkák. Újra csak Dorka by: Ezzel nincs semmi baj.
  Az viszont, hogy az ő terjeszkedésük látványosabb és jobban köztudatba kerülő, no ez itt a gond. Ha nem is akarsz vele foglalkozni, akkor is a pofádba nyomják, hogy na igen, már megint a zsidók. Talán ez itt a lényeg. A mai korban már mindenkinek tudni kell mindenről, hogy mi folyik ezen a planétán. Ez pedig kihat mindenkire. Rám is. A mindennapos zsidó témákkal foglalkozó hírek, cikkek már kezdenek az agyamra menni és kezdem ténylegesen is utálni azt, hogy zsidó. Ez nem olyan utálat, mint az inka vonal, mert ott tapasztalati téren is voltam már, ott az alapján alakult ki az unszimpátia. Viszont itt már a környezet nyomására.
  Lassan kezdem azt érezni, hogy Izraelbe kellene költöztetni az összes inkát, mert a két népcsoport szinte teljesen ugyanazzal a mentalitással bír, csak a bőrszín különbözik. Mindkét vonal birtokolni akar olyan javakat, amelyek nem az övé, esetleg nem tett értük semmit. Sír, rí, nyavajog, hogy neki az kell, és hogy az neki jár anélkül, hogy tennie kellene érte bármit. Ha pedig nem kapja meg, akkor addig furmányoskodik, amíg meg nem szerzi magának, akár erőszakkal is. A békés zsidó, mint olyan, némi youtubozás és netezés hatására számomra már csak egy vicc. Lehet, hogy én olvastam félrevezető dolgokat, hogy mik találhatók leírva a Talmudban, illetve még sok más egyéb is, de számomra az jött le, hogy hasonló mentalitású a zsidó nép, mint annak idején a nácik. Egy felsőbb réteg, és az összes többi pedig csak alávaló. Goj.
  Dorkára visszatérve. Nem hiszem, hogy ő bármiféle ellenség lenne, vagy hasonló, mert a cikkből valai ilyesmi jön le első olvasatra, hogy ő direchte nyomatja itt a fal szöveget, de közben ő is egy sötétben bújkáló ellenforradalmár.
  Dorkával kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem ő nem olyan ember. Személy szerint Dorkával semmi bajom. Az viszont, hogy folyton megy a zsidó téma, a különféle zsidó dolgok emlegetése, kifejezések, amiket én személy szerint nem tudok és nem is akarok értelmezni, nos ebből kicsit sok.
  Tibor Bá masszívan rá van mozdulva erre a témára. Ezekből mostanában már kicsit sok volt. Szívesen olvasnék valamit kis hazánkról, pl. hogy milyen belső folyamatok folynak jelenleg az országban. Szakszervezeti tüntetések, újabb megszorítások, azok hatásai, a leendő Slota által ötletként felvetett Romaland, ezek mind jó témák lennének. Elég volt már Izraelből, meg a mocskából.

 42. 42: A poszt címe: A születendő Palesztin Állam.
  Azért az elég nagy történelmi esemény lenne, ha most tényleg megszületne. Ezért helye van a témának. Viszont igazad van, van egy csomó jó téma.

 43. 40: „értelmesen vitatkoztok és előremutató érveket hoztok fel..” „Abban gondolkodom másként, hogy ez számomra mást jelent, és amit én értek alatta, alig látom..”
  Hát ebből nehéz összerakni bármit is. Az első mondatodat csípősnek szántad, megrovónak, a másodikból viszont némi lekicsinylés sejlik ki.
  Azért itt tényleg nem szellemi fogyatékosok írnak véleményt, még akkor sem, ha alig látsz a tiédhez hasonlót.

 44. 44, Moli59: Oké, nyilván jobban ismersz, mint én saját magamat, nem tudok mit hozzátenni. Sajnálom, hogy egyáltalán belekezdtem az egészbe. Úgyis off topic voltam.

 45. 39-41: Nem olvastad végig a cikket. Ezért kellene visszavonnod a mondatodat:

  http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0964237903/qid=1035411207/sr=8-1/ref=sr_8_1/002-3260180-2424812?v=glance&n=507846

  „Ben Gurion’s Scandals: How the Haganah & the Mossad Eliminated Jews”
  „Ben Gurion botrányai: Hogyan gyilkolt a Hagana és a Mosszad zsidókat”

  A fenti Giladi könyve. Jellemző, hogy az Amazon lehagyja a cím „kényes” részét, és hogy :”Out of Print–Limited Availability.” a könyv elfogyott…

  „Naeim Giladi, Iraki születésű amerikai zsidó újságíró: „Azért írtam ezt a könyvet, hogy elmondjam az amerikai embereknek, főleg a zsidóknak, hogy az iszlám országokból a zsidók nem önszántukból emigráltak Izraelbe, hanem azért, hogy erre kényszerítsék őket, zsidók zsidókat öltek; és hogy még több arab föld elkobzására nyerjenek időt, zsidók számos alkalommal elutasítottak őszinte békejavaslatokat arab szomszédaik részéről. Arról írok, amit az első izraeli miniszterelnök „kegyetlen cionizmusnak” nevezett. Azért írok erről, mert én is résztvevője voltam.” Giladi bemutatja a fájdalmas igazságot Palesztina cionista meghódításáról és arról, hogy David Ben-Gurion hivatali idejében mesterségesen keltettek antiszemitizmust az iraki zsidó közösségek ellen, hogy az iraki zsidókat Izraelbe vándorlásra ösztönözzék. A cionisták célja a nyers zsidó munkaerő importja volt a Közel-Keletről, hogy legyen, aki szánt és vet a frissen üressé tett földeken. Szintén fel kellett tölteni a hadsereget sorkatonákkal, hogy legyen aki megvédje a lopott területeket.”

  A fentebb linkelt cikkben részletezi a zsidó titkosszolgálatok által zsidók közé dobott gránátokat, bombákat és általuk gyártott és Irakban terjesztett antiszemita röplapokat. Hogy az izraeli kormány az iraki- angolbáb kormányt rávette, fossza meg a zsidókat állampolgárságuktól, mert zömük inkább maradt volna. A tapasztalatlan fiataloknak meg fűt-fát igértek az „igéret földjén”.
  Nem minden zsidó ősi álma volt az alija, ezeket ösztönözni kellett, szó szerint „fegyvert tartva a homlokukhoz”. A fegyvert cionista zsidók tartották.

 46. 46. mert felismerték a bűnöst, és rámutattak! …

 47. 42 Gorgon

  „Szívesen olvasnék valamit kis hazánkról, pl. hogy milyen belső folyamatok folynak jelenleg az országban. ”

  Azért van jó sok abból is…

  De szereintem egylőre annak is lehet örülni, hogy KÜLÖN posztokban olvashatunk minderről.
  Mert ha belekakil a cica a ventillátorba, és a palesztinok nem várnak tovább az ENSZ bólogatására és belecsapnak a levesbe, akkor végre kiderül, hogy Magyarország tényleg célország-e az Izraelből menekülő zsidók számára.

  Mert ha igen, Tibor bának napi 5 posztot is indítania kell majd, hogy az áramló információkat a túlélési ötletektől kezdve a a kormány intézkedésein, a világválságon és az arany árán keresztül a közelkeleti kérdéseket is meg lehesen tárgyalni…

 48. 42:
  Idézet: „Dorkára visszatérve. Nem hiszem, hogy ő bármiféle ellenség lenne, vagy hasonló, mert a cikkből valai ilyesmi jön le első olvasatra, hogy ő direchte nyomatja itt a fal szöveget, de közben ő is egy sötétben bújkáló ellenforradalmár.”

  A cikkből az jön le, hogy míg én (és többen) az igazságot, a valóságot, a tényeket keressük, Dorka egyértelműen PR szöveget nyom. Esetünkben a izraeli multikulti nagyszerűségét. Implikáció: Nekünk is szájon kellene csókolni a cigányokat és a zsidókat. Közben ők a legnagyobb kirekesztők, fajgyűlölők, népírtók (öntött ólom hadművelet), szó sincs multikultiról, ez csak szöveg. Magyarországon nyájasak (mert nem lehetnek mások). Izraelben tömeggyilkosok (mert büntetlenül megtehetik). Képzeld el, mi lenne, ha itt is megtehetnék.

 49. hozzászólás 1-dorkának 2- kedveslórántnak-
  szervusztok amerikai vagyok, magyarságom ne tévesszen meg titeket. Tibor bá és a régebbi fórumtársak ismernek engem és magyartudásom titkát. Nos,nem akartam beleszólniáde tipikus zsidó mellébeszélésetek kihúzta nálam a lutrit éspedig-vasutas voltam, most már nyugdijas, és nem felejtem el , hogy annakidején, a 90-es évek elején, a syovjetunió összeomlása után hatalmas orosz-zsidó bevándorlók özönlötték el országomat. sokan voltak,jutott belőlök missisippibe is.ezek a zsudók nem voltak ám afféle fehérgalléros valakik,hanem akadt közöttük szakember is bőven, többek között vasutas is szép számmal. jó szakemberek lévén, persze hogy sokan közülük bekerültek hozzánk is.tőlök hallottam, nem is titkolták ,hogy még bécsben-a tranzitállomáson- átpasszolták az öreg szülőket izraelbe, de nekik, a fiataloknak eszök ágában sem volt valaha is izrael földjére lépni.nos, ennzit arról a kedvenc zsidó-izraeli dajkameséről, miszerint minden szidó leghőbb vágya izraelbe jutni. egy frászt, hogy finoman fejezzem ki magam. tovább-nagyon hamar kiderült a jómadarakról, hogy amilyen jó szakemberek, olyan jó iszákosok is, akikre épeszű felügyelő nemhogy szerelvényt, de még egy üres pléhdobozt sem bizhat, a lopásaikról meg jobb ha nem is szólok. nosá erre mit válaszoltok ti, ciont oly nagyob szerető zsidók??????????

 50. 48:

  Miért menekülnének onnan?
  Ideális helyen vannak atom szempontból, minket meg a reaktorok mocska elmos majd.
  Meg fogják oldani hogy ne kelljen menekülni, függetlenül a palesztin állam lététől is.

 51. 50.
  először is megsértődnek, aztán megbélyegeznek hogy antiszemifaszista vagy:)

 52. 51 elfmage

  Hááát… erős a te hited !

  Bár ahogy az USA-t elnézem, már nem fog tudni sokáig vigyázni Izraelre…
  Az USA vétó hivatalosan sóhivatallá minősíti az ENSZ-et és a világ úgy is fogja kezelni.
  A gyengülő USA mellett az egyre kevésbé barátságos Törökország és a még kevésbé barátságos Egyiptom toporog a környéken. A többi országban is nagyon necces a helyzet.
  A mozgástér eléggé szűk.
  De majd meglátjuk…

  Mondjuk én is örülnék, ha igazad lenne és a zsidók még sokáig békében élnének Izraelben.

 53. 53:

  Ha ide jönnek annak milyen káros hatása lesz ránk? 🙂

  Legalább lesz aki majd fegyvert fog az itteni arabok ellen.

  Viccen kívül, az izraeli mentalitás kimondottan jót tenne egy ilyen teszetosza népségnek mint mi.
  Farvizen evezve ezzel mi helyiek is jól járhatunk.
  Hely meg van mert fogyunk erőteljesen.

 54. 50 alfréd, (és 52 mijou): de miért értenéd jobban a válaszomat, ha ennyire nem esik le semmi abból, amit eddig írtam? 🙂

  De tényleg. Tibor bá, és mások alapvetése az, hogy minden zsidó cionista világuralomra törő összeesküvő szörnyeteg, ha emellett tud beszélni, türelmes és kész elnézni a folyamatos bunkóságot, akkor kétszeresen az.

  Erre te leírod, hogy épphogy nem, ezek tök olyan népség mint bárki más, keresik a saját boldogulásukat, lepasszolják a nagyit, bénáznak, sima emberi hibáik vannak, és ahelyett, hogy befurakodnának és átvennék a hatalmat, lopnak és isznak. Még ilyet!

  Köszönöm a segítséget, pont ezt próbálom itt ugatni egy ideje. Meg Arma meséli még, hogy a cionizmus rájuk nézve is ugyanolyan durva veszély (sőt, rosszabb), mint bárki másra, de ez sem tűnik fel senkinek.

  De mit is kérdeztél tőlem? Kiábrándít, ha megtudod, hogy nem vagyok cionista? Meg hát zsidó se, meg szabadkőműves se, meg mittudomén mi se, csak fáj ez az egész… nem tudom minősíteni, mert abból megint új hörömpölés lesz. És már nagyon régen megbántam, hogy beleszóltam, de ezt se tudtam válasz nélkül hagyni. Elnézést.

 55. 54. elfmage.

  „Viccen kívül, az izraeli mentalitás kimondottan jót tenne egy ilyen teszetosza népségnek mint mi.”

  Hogy maguknak jót tennének, azt nem kétlem… de NEKÜNK?

  Az 1800-as években többszázezren jöttek be Galíciából.
  Beindult az élet, paloták épültek, ment az üzlet… A hitel, uzsora…
  Igaz… Akkor vált az ország a 3 milló koldús országává, akkor vesztette el minden vagyonát a parasztság, a kis és középnemesség…

  A középbirtokosság földjének mozgósítása után a kisbirtokos osztálynak szegezte tőrét az uzsoráskodó spekuláció, melyet az akkori Magyarországban üzleti szellemnek neveztek. A közgazdasági szabadság pompásan csillogó leple alatt sorvasztó folyamatindult meg s egész vidékeket ítélt halálra. Az üzérszellem hitel formájában adta be mérgét a falu népének, mely a mezőgazdasági bajok közepette kapva-kapott a halálos segítség után. Országszerte merészen tombolt a hiteluzsora. A hegyvidékeken, a rutén (ruszin) földön és az erdélyi részeken minden falunak megvolt a maga bankárja, aki batyuval és síppal érkezett a faluba s rövidesen a korcsmajog birtokába jutott. Italmérések, a pálinkabodegák jobbára idegen, a galíciai határon át bevándorolt elemek kezébe kerültek. Ezek készítették elő a védtelen földmíves nép csődjét. A szorulthelyzetbe került falusi gazdák előre eladták termésüket a falubeli uzsorásnak, aki gyakran váltót vett s az így kiszolgáltatott adós feje fölött hamarosan megüttette a dobot. A kényszerárverések járványszerűen terjedtek.

  Ahogy kihalt a középbirtokos osztály, úgy kezdtek hajléktalanná válni egykori jobbágyaik is. Erre az időszakra vonatkozik az a mondás, hogy kitántorgott Amerikába hárommillió koldusunk. „A törvényhozás sem a föld népét, sem a föld termését nem védte a külföldi verseny megsemmisítő támadásával szemben. Galíciát nem zárhatta el, mert a bécsi politika nem tűrt sorompókat a monarchia két állama között, de a mezőgazdasági vámvédelemről sem lehetett szó, mert az osztrák iparnak ez nem volt érdeke. Az uzsora ellen s a kereskedelmi leleményesség (gépmegrendelések, részletfizetéses rendelések gyűjtése, váltókkal való visszaélések) sokféle fajtája ellen védhette volna ugyan a törvényhozás a falusi népet, de ki gondolt erre az „állami beavatkozásra” a közgazdasági liberalizmus mézes heteiben?!

  Szerinted most másképp lesz?

 56. 56:

  Nem kétlem hogy nem levágni való báránykák jönnek az országba…

  Más aspektusból megnézve.

  Ezek az emberek ha ide kerülnek akkor érdekeltek lesznek a kösszolgáltatsok fentartásában, saját védelmük érdekében a közrend is mûködni fog, ugyanezért lesz élelem ellátás akkor is ha már sok helyen nem lesz, stb.

  Szerintem mivel jó érdekérvényesitôk ezért elôbb meg fogunk lépni általuk olyan dolgokat is amit egyébként nem mernénk.
  Nem mondom hogy könnyebb lesz, de senkinek sem lesz könnyebb ahogy haladunk elôre az idôben.

 57. 55. „ahelyett, hogy befurakodnának és átvennék a hatalmat, lopnak és isznak.”

  Annyira nem vették át a hatlmat, hogy amerika meg fogja vétózni a palesztín államot.

 58. 58, mijou:

  Könyörgöm, legalább próbáld megérteni amit írok!

  NEM azt mondom, hogy a cionizmus nem létezik. LÉTEZIK. NEM azt mondom, hogy nincs hatalma. VAN. NEM azt mondom, hogy bármivel igazolható az, ahogy használja. TŰRHETETLEN.

  Eddig érted? Mehetünk tovább?

  Azt mondom, hogy a cionista RÉTEG az, amivel baj van, ami nem keverhető össze az Ószövetséggel, a zsidó vallással, fajjal, identitással, lelkiállapottal, bárminek is nevezed. Éppen Arma és alfréd szolgáltatja a példákat arra, hogy két tűz között pont ők szívják meg a legjobban.

  Egy csomó zsidó él (szerintem) a világon, akik ugyanolyan emberek, mint bárki más. A hitükből ugyanúgy nem vezetik le a szomszéd legyilkolását, mint a békés muszlimok vagy keresztények – és a kereszténységnek ugyanúgy megvoltak (sőt, ha őszinték vagyunk, ma is megvannak) azok a démoni vezéregyéniségei, akik viszont IGEN, sőt, a saját békés hittársaikat IS legyilkolják, feláldozhatónak tartják azért, mert nem hisznek ELÉGGÉ abban, hogy a szomszéd megölhető.

  Az a bajom, hogy szerintem a folyamatos „zsidózás” elmossa a határt egy népcsoport / identitás / vallás / kultúra – és egy valóban veszélyes hatalmi csoport között, amely utóbbi (egyébként az arab, amcsi neokon, putyinista orosz, stb. bagázzsal karöltve) röhög a markába a MI hülyeségünkön, mert pont ez biztosítja a cionista (terrorista, nagyorosz, …) gondolkodás utánpótlását a folyamatos csesztetést végül megunó zsidók (…) közül. Erre mondom, hogy csak a címkék mások.

  Lehet, hogy tévedek, de sokkal életszerűbbnek látom ezt az elméletet, mint nippurét (akinek valamit kellene mondania alfréd személyes tapasztalatára, hogy az általa említett zsidókban hol bujkált a cionista világrontó felsőbbrendűség).

 59. Azt mondta Netanyahu,ha Izrael azt akarja,nem keleten fog felkelni a nap,hanem nyugaton..Na ez azért mindent elmond,magáért beszél..Ez felér egy beismerő vallomással..
  Tehát a passzát szelet is ők fujják..

 60. 59.Lóránd

  Renben. Így már értem és elfogadom.
  Nekem is csak a wall streetiekkel van bajom közülük, nem pedig úgy általában.

  ps:
  Egyébként tegnap láttam valahol a youtubon egy new yorki rabbit, aki a palesztín állam mellett tüntetett. örültem is neki.

 61. off topic

  vérfürdő a tőzsdéken. Az eus indexek -5% köül zártak. A DAX (német) 2 nap alatt 10%-t zuhant.

  leht, hogy hamarosan szükség lesz erre:
  A 96 éves Klára mama főzési praktikái, receptek az 1929-es világgazdasági válság idejéből.

  Great Depression Cooking
  http://www.youtube.com/user/DepressionCooking

 62. A posztra( az engem érintő felvetésre) válasz teljesen egyszerű lesz, mert Tiborbá az alapfeltételezésed egy banális félreértésen alapul. Mondtam valamit, a multikultiról és az izraeli ÁLLAMPOLGÁR arabokról ami fatálisan félreértődött. A multikulti fogalma is.Lehet csak rosszul fejeztem ki magam. Tisztába teszem a dolgot,tényleg teljesen egyszerű, de előtte átfutok a kommenteken, (előre mondom hogy bocs, ha valaki tőlem várna mélyrenyomulást valamelyik kommnetjében, nem fogom tudni megtenni)kevés vagyok egyedül fizikailag, és sok egyszerre.

  Loránd köszi hogy átérzed és aggódsz!!!! Tök jólesik. De lassan megtanulom kezelni „helyiértékén” az összes „jelenséget” kapálózni ellene fölösleges.

  Tiborbá, vissza fogok jönni multikultit és állampolgár arabokat kibogozni, meg elolvasom Eric Yoffyt is a Jerusalem postban.Kicsit később..ha mindenki elaludt itthon.

  Addig azért van valami amit szeretnék szóvá tenni. Példabeszéd jöhet?:-)
  Van egy úr, aki vendégekat lát otthonába, egy szépen megterített fehér abroszos asztalhoz. Az asztalhoz érkező vendég leül a vacsorához, látja hogy vannak a változatos fogások közt olyan ételek amiket kedvel, és vannak olyanok amiket nem, de mindegyik ehető, az evőeszközök szabályos sorban letéve, tudja hogy az általa elsőre nem tetsző ételeket is megkóstolja majd, udvariasságból, és azért mert hátha mégis értékes alapanyagokban gazdagok.
  A vendég pásztázó szeme azonban az asztal egyik sarkán egy kis porcelántányérkán , ízlésesen elrendezve a többi közt észrevesz egy egészen kicsike darab szart.
  Lesz e kedve jóízűen folytatni a vacsorát?

  Ha valaki nem lenne ma jó formában és nem értené mit akarok mondani:
  Nippur-komment.
  Nem tapasztaltam hogy a blog helyt adna szádékos sértegetésnek (nem hinném hogy bárki moslékzabálózhatna, alattvalózhatna, lustázhatna kollektíven fröccögve, azaz ha megteszi, nem hinném hogy helyt és nyilvánosságot kellene adni az effajta „véleményeknek”
  Törölve lett általam nem olvasott Fispán komment, és áltlam olvasott Dobó komment. Nem sértegetünk, nem nácizunk, nem antiszemitázunk. Tőlem sem hallotta senki. ha megjelent itt ilyesmi vélemény, azonnal törölve lett.(jogos)
  Parazitázni, és kurucinfós propagandát beengedni ide pedig szerintem egyszerűen méltóságon aluli.
  Vajon elvárja e a vendéglátó úr a vendégétől, hogy odaüljön az asztalhoz, és úgy tegyen mintha az a kicsike darab szar nem lenne ott az asztalon egy egészen pici kis finommetszésű tányérkán?

 63. Tiborbá, egy viszonylag hosszú ügyrendit írtam, elküldtem, elszállt, nem néznéd meg nincs e a spamek közt? ha nem muszáj nem pötyögném be még egyszer ha megvan. Megtörtént, itt van felül – Tibor bá’

 64. Amúgy a posztban a velem kapcsaolatos megjegyzés egy banális félreértés alapján íródott, a csomó átvágása egyszerű,(multikulti és izraeli ÁLLAMPOLGÁR arabok témában) de mást is szeretnék mondani, lehetőleg egy komment alatt hogy ne legyen dorka dorka dorka dorka sorozatlövés minden gondolatom alatt.Ezt összehozom ha mindenki elaludt, és kommentelői minőségemen kívül senkinek nem lesz égető szüksége rám itthon.
  igyekszem majd tabudöntően öszinte lenni, és/de nagyon remélem hogy nem fogok megbotránkoztatni hozzám jószándékú embereket semmivel.

 65. 57 elfmage

  „Ezek az emberek ha ide kerülnek akkor érdekeltek lesznek a kösszolgáltatsok fentartásában, saját védelmük érdekében a közrend is mûködni fog, ugyanezért lesz élelem ellátás akkor is ha már sok helyen nem lesz, stb.”

  De miből gondolod, hogy nekünk bármi hasznunk lenne az infrastruktúra felfuttatásából?

  Amikor a britek beadták a derekukat, azzal a feltétellel engedték be Palesztínába a zsidókat, hogy az eredeti őslakosok jogai nem csorbulhatnak…

  Nagyjából ennyi fog jutni nekünk is… Az 1800-as évekbeli invázió annyira legyengítette az országot, hogy Trianon lett belőle.
  Ha most jönnek, maguknak követelik mondjuk Budát, és a Holokaustra való hivatkozással kitiltják onnan a magyarokat…
  Aztán a Balaton, a vízkészlet, a még működő iparok…
  A magyarok meg örüljenek, ha kapnak munkát a falakon belül…
  Ez a szcenárió már a szci-fik világába való, és joggal háborítja fel a zsidókat, mert irreális. – Tibor bá’

 66. Jövőre JERUZSÁLEMBEN !!!
  MARANATHA !!!

 67. 65:
  Lehet, de itt akkor is tovább létezhet egy szervezett rend, mint adott esetben egy másik országban ahol nincs jelen akkora zsidóság.

  Egyébként már így is a multikulti rabszolgái vagyunk nem?
  Mi változik?

  Földet zsebszerződésekkel felvásárolták, titkos lakóparkok épülnek ahol nem lakik senki, ipar, energetikai szektor mind-mind külföldi kézben.
  Tökmindegy ki az úr.

  Ha csak morzsákról is beszélünk, az a pár morzsa lehet hogy években mérhető túlélést jelent majd a nagy tömegeknek.

 68. 67. „Egyébként már így is a multikulti rabszolgái vagyunk nem?
  Mi változik?”

  Bármi is változna, az számunkra semmi jót nem jelentene. Nagyon rég óta rosszul jövünk ki midenféle változásból, és félek hogy nincs már sok hátra…

 69. elfmage: Te magad kívánod, hogy gyarmatosított legyél mert azt hiszed azzal jobb lesz nekünk?

  Most ugye viccelsz?

 70. 67: „Ha csak morzsákról is beszélünk, az a pár morzsa
  lehet hogy években mérhető túlélést jelent majd a
  nagy tömegeknek.”

  Ez itt Magyarország.
  Te is meg én is magyarok vagyunk.

  A miénk nem a morzsa, ne legyünk már ilyen „bocs, hogy élek” emberek!

 71. 67-71:
  nem menjen már ennyire off-ba a téma, kedves hozzászólók!

 72. 56: Attila, rendkívül jó a meglátásod az 1800-as évekkel és a hitellel kapcsolatosan. Én Széchenyi István könyvét (A hitel) kb. a felénél majdnem kivágtam…nem olvastam tovább, annyira fárasztott, no meg túl régies volt a stílusa is..viszont 1830-ban Széchenyi jó nagy vihart kavart vele, mert állítólag nem kapott hitelt az osztrákoktól. Szóval Széchenyinek is megvoltak a maga hibái.
  Szerintem is a hitel már a 18. századtól kezdve egyáltalán nem volt gazdaságélénkítőnek tekinthető, inkább egyfajta rabszolgaságot teremtett. Nem véletlen, hogy megjelentek az olyan elméletek, mint pl. Silvio Gesellé, amit Síklaky István kitűnő könyvében némileg átvett (Létbiztonság és Harmónia). Síklaky kitűnően ismertette a hitel szerepét a régmúltban és kártékonynak is tartotta sok szempontból.

 73. 32 Moli59:

  „A cionizmus pedig nem a
  modern nacionalizmus mesterséges formája, hanem
  régi vágy a zsidókban a Cion (Izrael) földjére való
  visszatérés. Izreal “Cion” megnevezése a héber
  kijárat, Yetzia szóból ered.”

  Attól hogy van nevük rá, még nem az övék.
  Sőt, attól sem, hogy a vallásuk szerint az nekik fontos hely.

  Gondold el, ez milyen üzenetet hordoz a többi vallás követőinek!

  A szcientológusok hamarosan kisajátítják az Andromédát? 😉

 74. 74: Azért ne döntsük el a zsidók helyett mi, magyarok, hogy Krisztus előtt mi volt övék és mi nem..idáig én nem mennék el….

 75. 73.Moli59 A hitel már i.e.hatszázban Mezopotámiában sem volt gazdaságélékítő hatású! 😀 Pont nemrég idézte egy tanulmányból, kedves fórumtársunk. Ha érdekel, kikeresem.

 76. „Tömeges hánytatásra készül az izraeli rendőrség. A Ciszjordániában szolgáló izraeli egységeket zendülésellenes felszereléssel látták el – közölte egy rendőrségi forrás. Többek között olyan hánytató szer is szerepel eszköztárukban, amelyet helikopterről lehet leszórni.” /fn.hu/

  Gondolom, ez is a multikulti része. 😉

 77. 76: persze, ezt vissza lehet vezetni egészen régre, amióta nem árucsere működik…

 78. 75. Akkor sem ha kijelentik, hogy igényt tartanak Magyarországra? Az államalapítói igényt már pedzegetik.

 79. Tiborbá,

  Kérlek, hogy engedd, Dorkát válaszolni.

  Lehet, hogy nekem is jó lesz, ha tőle hallom, hogy tényleg sci-fi az ami valamilyen szinten szerintem elképzelhető.

  1,) Elképzelhető-e hogy a közeljövőben a közel-keleten annyira felforrósodik a helyzet, hogy sok zsidó elhagyja Izraelt?

  2,) Elképzelhető-e hogy a magyar származású zsidók egy része Magyarországra jön vissza?

  3,) Magyarországon beérnék-e alacsonyabb biztonsági szinvonallal mint Izraelben, ha anyagi és haditechnikai képességeik hasonló színvonalon megvannak ?

  4,) Hány Izraeli jogosult a kettős (magyar) állampolgárságra?

  Köszönöm…
  Igérem ezentúl ezzel többet nem hozakodok elő. (hacsak nem lesz belőle „forró” topik, azaz nem maradok egyedül a sci-fimmel)

  Dorka nincs akadályozva a legkisebb mértékben se. Nem is teszek ilyet. Dorka stílusa tökéletesen szalonképes. – Tibor bá”

 80. 75: Nem ezt akartam mondani, hanem azt, hogy nem úgy van az, hogy „ez a mienk, oszt kuss”.

  Ezzel az erővel bármely vallás követői elfoglalhatnának bármilyen területet.

 81. 79: hát igényt lehet tartani (ha az ominózus Simon Peresz kijelentésre gondolsz), de azért ne feledd a magyarok múltját sem.
  Nem fogjuk engedni, ezt mindenki tudja. A zsidók is tudják, ezért szofisztikusabb módszereket alkalmaznak. A HVG ebből a szempontból egészen „független” szakmai lapnak tekinthető, hiszen pl. ők írták le, hogy a PSZÁF krisztina körúti épülete arab kézben van többek között. Sok mindenről nem tudunk, ami folyik országunkban a felszín alatt.

 82. 73: Széchenyi egy nagy barom volt. Természetesen nem „az osztrákoktól” nem kapott hitelt, eleve miért is kellett volna pont azoktól kapnia? A tény az, hogy Mo-on akkoriban működtek bankok és egyéb hitelintézetek és természetesen földbirtokosoknak is kölcsönöztek, éppen azok voltak az egyik kiemelt ügyfélkör. Voltak külföldi eredetű bankok és bankárok akkor hazánkban és voltak echte hazai kézben levő hitelintézetek, pldául a sárospataki és debreceni református kollégiumok az adományokból és birtokaikból származó pénzt tőkésítve ezúton fialtatták. Igaz, azt elsősorban reformátusok kaphatták, Széchenyi pedig katolikus volt.

 83. 85: annyit, mint mi Etelközre, vagy Levédiára, vagy Sumériára, ki miben hisz…
  Shlomó Sand elméletét ismered? Az összes népre igaz valamilyen fokban. (eldugott szigetlakókra néha kevésbé)

 84. 80: 4. pont. Herzl Tivadar / בנימין זאב הרצל / miatt az összes! 😀

 85. 86: Mindenki tudja, hogy ebben neked is van igazad, de ne általánosítsunk. Giladi esete biztos igaz, de ettől még nem általános.
  Azt is mindenki tudja, hogy a magyar ÁVO-ÁVH szervezetében az izraeli vallásúak igen számosan voltak, mintegy teret kaptak a II. világháborúban elszenvedett sérelmeik (bocsánat, szörnyű szenvedéseik) megtorlására és meg is tették.

 86. 87: nem, de ha adsz egy linket hozzá, megköszönöm. Érdekel.

 87. 89: Érdekes, 1919-ben milyen sérelmeket toroltak meg Kun Béláék? Nem lehet, hogy ez a kegyetlenség egyszerűen csak jellemző? Mint a vad rácok…

 88. 92: A magyarokra (a hét törzs vérszerződése előtt is) is jellemző ez.
  Szinte minden népre. A japánok is kegyetlen nép. És akkor még nem beszéltem az emberevő afrikai törzsekről 🙂

 89. 91: mit toroltak meg a perzsákon, amit Purimkor ünnepelnek? Egy megelőző csapás volt az ország őslakóinak legjobbjai ellen a kisebbség részéről, mert még árthattak volna nekik…

 90. 82. Arra is, meg erre is: „A mai napon, a Zsidó Nyári Fesztivál megnyitóján, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója, többek között a következőket mondotta:

  „Mi (a zsidók), a többségi nemzettől elvárjuk, hogy államalapítóként ismerjenek el minket is!”

 91. 96: Metapédiát nem olvasok, az még a kuruc.infonál is rosszabb. A cél nem szentesíti az eszközt.

 92. 95: Többségi nemzet nincs. Egy nemzet van csak.

 93. 70, 71:

  Nagyon sok ember rabszolga már, függetlenül attól hogy kit gondolunk az urának.

  Értem ezt mindenkire aki nap mint nap dolgozik valahol hogy megélhessen. Modern rabszolgaság ami a pénz természetéből adódóan is jött létre (kamat kitermelése amire sehol sincs fedezet).

  Teljesen független attól hogy melyik országban él, milyen nemzetiségű, stb.
  Az urak mindig azok voltak akik megengedhették maguknak hogy ne őrlődjenek fel a hétköznapok túlélésért vívott harcában.

  Magyarok 95%-a sem ilyen, de más nációkban sem állnak jobban, csak magasabb életszínvonalon művelhetik ugyanezt, és persze sok helyen meg egy marék rizsért hajt a melós.

  A szabad ember sosem attól szabad hogy van-e lova, vagy saját lakása, s az emberek zöme önként hajtja rabigába a fejét a biztonságért amit az nyújt (kutyák és farkasok dala).

  Szóval hagyjuk ezt a magyarok vagyunk és Magyarország a miénk dumát. Erre is az igaz amit már írtam máshol, az a mienk amit meg tudunk védeni.

 94. 92: Akkoriban még mások voltak az erkölcsi normák. Ne hasonlítsd a közelmúlt eseményeihez.
  Amúgy mivel bizonyítod, hogy a magyarok ok nélkül kegyetlenkedtek volna bárkivel abban az időben?

 95. 99. Igen. Igy mondják, s milyen szépen hangzik…

 96. 73 Moli59

  Szerintem nem a hitellel van a baj, hanem az uzorával.

  A hitel, amint a neve is jelzi, a felek őszinte hitét jelenti, hogy az ügylet mindkettőjüknek gyümölcsöző.

  Onnan kezdve uzsora, amikor a hitelező tudja hogy az adós függésbe fog kerülni, és ezt a függést aktívan alakítja ki és tartja fenn. Ez akkor is uzsora, ha polkorrekten hitelnek hívják. De jobb ha nevén nevezzük a dolgokat, és akkor tisztábban látunk.

  Ezért nem lehet hitelnek hívni, amikor az egész világ gazdasága FOLYAMATOSAN uzsorások pénzétől és hangulatától függ.
  A hitelminősítők tulajdonképpen uzsorafüggőség-minősítők…
  Ezért nem szerenek olyan helyre befektetni, ahol nem ők diktálják a szabályokat.

 97. 99: nemzet összefügg a nemzéssel. Magyar magyart nemz, olasz olaszt stb. Egy államon belül miért ne lehetne többségi nemzet /legnagyobb létszámú, azonos eredetű nép értelmében/?

 98. 101: Hát azt talán BESENYŐ Pista bácsi tudná bizonyítani 🙂

 99. 98: ez egy korrekt könyvismertetés, a Metapédia szerkesztői semmilyen kommentet nem raktak hozzá. Kikeresheted bárhol angolul, guglizz rá Shlomo Sand nevére. A kuruc rosszabb, mint a meta, semmilyen gyalázkodás nincs, nekem túl forradalmárok.

 100. 105: Ha jól tudom, a besenyők minket inzultáltak, és nem fordítva! 😀

 101. 103: Ha én kölcsönkérek a barátnőmtől, az hitel, de nem kér kamatot. Ha mégis adok, mondjuk veszek neki valamilyen ajándékot, attól ő még nem uzsorás. A hitel nem lenne uzsora, ha a kamat maga, amit a hitelre (tőkére) szednek nem kizsákmányolásra épülne. A kamat szó értelmét jó lenni az első ilyen szóhasználattól kezdve értelmezni. Majd utána nézek, mikor jelent meg az a szó az emberiség történetében, hogy kamat.

 102. 107: Igen, csak viccelek. Lovas nomád nép kegyetlen hajlamok nélkül szerintem az kész éhen halás lett volna…tévednék?

 103. 89: ez nem válasz. Azt írtad, senkinek nem tartottak fegyvert a fejéhez, hogy alijázzon. Bizonyítottam egy szemtanúval, hogy de igen, százezerszámra, tehát vissza kell vonnod állításodat.
  (más zsidó források még durvább eseteket sorolnak, mint az iraki)

  Dorka meg se kukkant még ez ügyben.

 104. 109: tévedsz. Páratlanul fegyelmezettek voltak pl. a magyar kalandozók. Ott pusztították az ellenfél hátországát, ahol ez volt a harci feladat. Máshol csak gyorsan átszáguldottak. A kor nyugati feudális anarchiája kegyetlenebb volt. Vagy a civilizáltak gyarmatosításai.

 105. 111: Nem éltem akkoriban, nem tudhatom, mi az igazság. A magyar kellően harcias nép ahhoz, hogy legyen ősei vérében is „kegyetlen” vagy másképp fogalmazva vad harci szellem. Különben nem is sikerült volna olyan hatalmas területet kiszakítani a „honfoglalás” után.

 106. 109: Olvasd el, mit írt Constantinus Porphyrogenitus a magyarokról. Ne a nyugati propagandára alapozz.

 107. 110: Még mindig nem általánosítok, de ha ez így igaz, akkor elég baj az Izraelnek. Adott esetben ez széthúzáshoz fog vezetni köztük. Egy ismerősöm kint élt egy darabig az USA-ban és egy „perzsa zsidó” üzletében dolgozott. Azok is teljesen mások, és a perzsa ott maradt a zsidó szó mellett…ragaszkodott a pasi ehhez.

 108. 112: Nem voltál katona 🙂 , vagy igen? A kegyetlenkedés nem kötelező a harcban (nincs is rá lehetőség), meg utánna se.
  Olvass utánna, miket műveltek a rómaiak, a legyőzött ellenséggel, pl. az isteni Julius Caesar. A magyarok ahhoz képest kiscicák voltak.

 109. 116: Nőként Magyarországon nem 🙂 Apám viszont volt bőségesen a II. vh-ban, meg egyik bátyám is katonatiszt volt (nyugdíjas).

 110. 116: Nem kellett ahhoz ellenség, már a legyőzött rabszolgák oroszlánokkal való széttépetése is bőven elég 🙂

 111. 98. Moli59

  Ne a borítója alapján itélda könyvet.
  Szerencsétlen dolog hogy metapédiás linkkel kerül szóba.

  Shlomo Sand Holokauszt túlélő szülők gyermeke, történész, Tel Avivban, Kaliforniában tanít… Sokan vitatják – nyilván – viszont érdekes nézőpontot ad a témában érdeklődőknek.

 112. 118: Gondolom, a rómaiak nem tudták, hogy az oroszlán védett állat. Jól ráfaragnának a mai Magyarországon, mennének a dutyiba oroszlánkínzás miatt. 😉 🙂

 113. 119: Amúgy Ahmadinezsád állítólag zsidó 🙂

 114. 120: Megtaláltam, köszi a Le Monde eredeti cikkét, hála istennek angolul van, nem tudok franciául.

  http://mondediplo.com/2008/09/07israel

  Érdekes, megnyitottam az ajánlott Metapédia oldalt, de ott Shlomo Sand nevére kattintva ezt az üzenetet kaptam: törölve!

 115. 90:
  Moli! Üsd itt be Shlomó Sand-ot a keresőbe.

 116. 108. Moli59

  Nem a kamattól uzsora a hitel.
  A kamat egy SZABAD és KÖLCSÖNÖS megegyezés, egyenrangú felek között részben a kockázat, részben a nyereség megosztására.
  Magas kockázat, vagy magas nyereség esetén a magas kamattal sincs baj.

  A baj a MESTERSÉGES FÜGGŐSÉG kialakulása… Itt kell a vonalat meghúzni.

 117. 124: Köszönöm, Tibor bá, miről maradtam le 🙂
  No, meg fogom venni, ha már magyarul is kiadták. Épp ezért akarom pl. Kubínyi Tamás Bartók című 2 kötetes művét is megvenni, az is nagyon érdekes lehet.

 118. 125: Én ezzel nem értek egyet. Ha a barátnőm (egyszerű példánál maradva) kölcsön ad nekem 5000 Ft-ot, mert ki kell fizetnem a villanyszámlát és már nincs pénzem, és nem kér kamatot, hol itt az uzsora? Szerintem a hitel, mint tőke, önmagában nem uzsora, a kamat teszi azzá, mivel a kamat olyan ellenértéket is tartalmaz, ami mögött már nincs munka és túlmegy a pénzkölcsönzés díján. Ha én jövő héten, ahogyan szándékozom (újabb egyszerű példa) bemegyek az Auchan áruházba és megveszem 10 havi kamatmentes részletre az egyik kiválasztott hűtőgépet, és csak egyszeri kezelési költséget kell letenni, az miért uzsora? Nekem szükségem van a hűtőre, előbb jutok hozzá, tehát sok mindenben tudok vásárlás oldaláról takarékoskodni. 10 hónapon át csak a részleteket fizetem kamat nélkül és az első alkalommal, az áruházban leteszem a kezelési költséget. Számszerűsítve: egy 57 ezer forintos hűtőt megveszek 10×5200 Ft+egyszeri 5700 ft kezelési költségért. Mi ebben a mesterséges függőség, ami káros? Szerintem a kamattal van baj, nem a tőkével.
  Nyilván a tőkehasználat kamat nélkül is előidéz mesterséges függést, de a bajt mindig a kamat okozza.

 119. 125: „A kamat egy SZABAD és KÖLCSÖNÖS megegyezés, egyenrangú felek között részben a kockázat, részben a nyereség megosztására.”
  Kár, hogy a magyarországi, frankhitelt nyújtó bankok nem olvasták a definíciódat… 🙂

 120. 128. Moli59

  Nagyjából ugyanazt mondjuk.

  Viszont attól, hogy kezelési költségnek hívják, az attól kamat.
  És egy hűtőbe általában nem szoktak belerokkanni az emberek.
  De ha neked lapos TV is kell, meg házimozi, maszírozós fotel meg konyhabútor, akkor abba a helyzetben találod magad, hogy egyre-másra elmaradozol a részletekkel, és a „kamatmentes” kölcsön végülis az eredeti érték többszörösére rúghat.
  A kincstári válasz erre az, hogy nem kell többet költeni, mint amennyit törleszteni tud az ember.
  Viszont az emberek többége nem matekzseni…
  Azt ugyan ki tudják számolni, hogy alapesetben mennyit költhetnek, de az már rázós, hogy ha mondjuk egy betegség miatt borul az egyik részlet, az hosszútávin milyen hatással van a többi különböző méretű és időtartamú hitelekre.
  És a bankoknak ezek az igazi fejőstehenek…
  Ezek után a kérdés inkább morális: Jogos-e uzsorával kiszedni emberek zsebéből a pénzt, akiknek nincsennek alapfokú gazdasági, könyviteli ismereteik?

  Nyilván az uzsorásnak a kamat mellett más eszközei vannak a függőség kialakítására. Például az adóssal elhitetni, „megengedheti magának” a költekezést és hogy ő a legjobb hitelforrás. A függés kialakítása után pedig a végrehajtóval való fenyegetés.

  De ez itt már nagyon off…

  Hátha nyit Tibor bá egy hitelezős posztot… Ott majd folytatjuk.

 121. Kedves hozzászóló szaktársak!/Attila

  „Dorka nincs akadályozva a legkisebb mértékben se. Nem is teszek ilyet. „- írta Tiborbá_

  DE: egy kicsit akadályoztatva vagyok, de nem Tiborbá által.
  Van egy kis zsidó, aki 7.4 centis méretét meghazudtaolva komoly hatékonysággal akadályoz.Nem hagy kávét inni, és bojkottálja az éjféli fennmaradást- Elaludtam, ez van. Most meg felkeltem hajnalban, de nem tudom leírni a kimerítő választ, mert 0 azaz nulla a motiváltságoma politikához:)
  VÁLASZOLOK! ígérem, de nem mondok már időpontot, és elnézést kérek attól aki esetleg várt a válaszra. vagy ma, vagy holnap, vagy vasárnap megérkezik, bocs!!!!!!!

 122. Ja, Attila, foggalmam sincs hány izraeli államplgár jogosult a magyar álampolgárságra, és azt sem tudom hány magyar jogosult az izraeli állampolgárságra, vagy hány kettős állampolgár van. én biztos hogy az vagyok.Mármint kettős áll. polg.

 123. 134: Kadhafi tényleg az:))) de csak származásilag, mint Pl Sárközy . Unokatesói Izralbe élnek. Ahmadinejad nem.

 124. 136:
  A 136. alattiakat az igazi Dorka írta. 😀

  Estig off vagyok, de akkor JÖVÖK. reszkessetek 7,4 felettiek! 😀

 125. 136: Kedves Dorka, gratulálok a 7.4 cm-es kicsi emberhez. Gondolom gyermeket vársz, ez azt jelenti.

 126. Ha én dorka lennék, ezt mondanám Sandra:

  „Amikor az oxfordi egyetem professzora, az ókori zsidó történelem egyik legnagyobb élõ szakértője, Martin Goodman megsemmisítő kritikát írt Sand könyvéről, szerzőnk sajátos módon vágott vissza: nem Goodman érveit vitatta, hanem személyének hitelességét próbálta aláásni. Goodman ugyanis egyik monográfiájának előszavában megköszönte a jeruzsálemi Héber Egyetemen dolgozó kollégák segítségét, és Sand szerint ez a tény a napnál világosabban bizonyítja, hogy egy elfogult, „etnocentrikus” (értsd: cionista) történésszel van dolgunk, akinek a véleményére ezért ügyet se vessünk.”

  http://szombatfolyoirat.blog.hu/2010/10/27/a_cionistak_mar_a_spajzban_vannak

 127. 143: Szerintem Dorka magától is tud a Szombatból idézni.
  Nekem Sand elmélete azért meggyőző, mert automatikusan beugrik, hogy mennyire igaz valamilyen fokban az összes nacionalista nemzettudatra, ahol kiragadnak valamilyen mitikus eredetmondát és agymossák a lakosságot, hogy ők mind mondjuk Hunor és Magor leszármazottai, nem a rohadt Szvatopluké.

 128. 144. Még mindig jobb mint a finnugró „eredet”elmélet. 🙂

 129. 145: az is politikai okból született a nevével együtt, de ebből következően nem Habsburg (az dajkamese), hanem finn politikai okból. Az az elmélet is egyből vonzóbb lenne a hazafiaknak, ha nem finnugor, hanem mondjuk magyar-nyelvcsaládról beszélnének a hívei. Az elmélet születésekor a magyarság létszáma egymagában nagyobb volt, mint a finnek-sztek-lappok és ugorok összlétszáma és a szóbanforgó népek közül egyedül a magyar rendelkezett önálló államisággal, úgy értve, hogy a többi nép azelőtt a múltban se rendelkezett ilyennel soha. Ehhez képest finn-ugornak nevezték el. Ez olyan, mintha az indogermán nyelvcsaládot elneveznék mondjuk Fríz-Faroer nyelvcsaládnak…

 130. 144 Arma: „Szerintem Dorka magától is tud a Szombatból idézni.”
  + 57 elfmage:
  „Ezek az emberek ha ide kerülnek akkor érdekeltek lesznek a kösszolgáltatsok fentartásában, saját védelmük érdekében a közrend is mûködni fog, ugyanezért lesz élelem ellátás akkor is ha már sok helyen nem lesz, stb.”

  Előre nyalok az izraelitáknak, hogy ha idejönnek, nekem minél jobb legyen. 😉

  Hogy is mondta Howard Beale a Networkben?
  „Please – at least – leave us alone in our living room”

  Ui: Egyáltalán nem hiszek abban, hogy a gyarmaton élőknek jobb lesz attól, hogy ők a gyarmatosítottak, sőt!

 131. dorka,nem fejeztem be tegnapi hozzászólásomat:
  a cionizmus szerintem egy zsidó agymenés, amivel vagy önmagát vagy a gójokat akarja hülyiteni! Mert miféle felfogás az, hogy ha ük-ükapáim évezredekkel ezelött valahol voltak, az a föld azóta is az enyém???????????????Azt a területet ti azóta ezerszer jószántatatokból elhagytátok,nemde?Először valami 3000 évvel ezelött lesétáltatok egyiptomba egy kis rokonlátogatásra József testviretekhez, mert Kaanaánban valami gonosz szárazság vala,azaz öntözni kellett volna a földeket, azaz horibile dictu kutakat ásni , majd cipelni a vizet a földekre, hát hogy, hát mi vagyunk mi, gójok, hogy ilyen munkára vetemedjünk? akkor inkább elmegyünk máshova, ahol van kitől mi eksinkófálni való.És ez igy igaz dorka, mert tény , hogy a sok többi népség, a moabiták,a filiszteusok, a somroniak stb. nem mentek sehova a szárazság miatt, hanem otthon maradva keserves munkával ÖNTÖZTEK!!!!!!

 132. Pontosan ezt mondta Howard Beale (Peter Finch) a Network-ben:

 133. 148: erre mondja Shlomo Sand, hogy a Biblia tele van mesékkel. Ezt nemcsak ő mondja, hanem a bibliakutatók jó része is, a keresztény papnak felszenteltek is. Olvassunk csak bele pl. egy mai katolikus biblia kommentárjaiba…

 134. Amit jelenkorban bibliaként olvashatunk, az eleve egy önkényes válogatás a korabeli történetírók és mesemondók szövegeiből. Ami nem passzolt az egyháznak, azt ki is hajigálták belőle, mert bizony volt bőven ellentmondás, és nem tetsző rész is.

  Így aki a teljességre törekszik amennyire lehet, az figyelembe veszi a kihagyott tekercseket is, és az így fellelhető ellentmondástömeg feloldása csakis ízlés szerint lehetséges. Persze vannak akik ásni kezdenek és bizonyítékokkal próbálják alátámasztani állításaikat – le a kalappal előttük.

 135. 150 Kedves arma gedeon, ez – a ,zsidók kivándorlása egyiptomba- nem mese, hanem dokumentált tény.ugy a zsidók mint a régi egyiptomi források beszámolnak róla.akkor hol a mese?Engem nagyon zavar ama zsidó logika, hogy elhagyhatom országomat, szülőföldemet, de jogot és igényt tartok akkor visszarérni oda, amikor nagyságos úri kedvem úgy tartja.te is, ém is szennyes ingünket,fehérnemünket kimossuk, de semmi esetre sem dobjuk el,igaz?nos, a zsidók szennyes holmiként dobták el országukat-ha egyáltalán hazájuknak tekintették azt a földet-abban a pillanatban mikor az élet azon földön nehézzé vált!De ismét leirom, a,többi környező népek, a nemzsidók, akiknek ugyanazzal a szárazsággal volt megküzdeni valójuk, azok nem mentek el sehova!ők ottmaradtak, kikoplalták a nehéz időszakot,de nem hagyták el földjöket amely számukra otthont, hazát és országot jelentett!Ki ment el???A zsidó, csak a zsidó, egyedül a zsidó!eme logika szerint nektek, akárhányszor árviz van, el kéne hagyni magyarországot, aztán majd valamikor, ha már lement az árviz , visszajönni Ha beletelik 2000 év, ám legyen. ha az évezredek folyamán betelepszik egy másik nép a gazdátlan területekre, azt visszajövetelünkkor majd lemészároljuk, mint a zsidók a shökhemieket, nemde?

 136. 144:A mitikus eredetmonda az arisztokraciara,a vezeto elitre vonatkozik,mivel a magyar nepi kulturat nem jellemzi madar es ragadozo allat abrazolasa.A Karpat medence oslakossaga letelepedett eletmodot folytathatott,a regeszeti leletek(sirok,telepulesmaradvanyok)sokasaga a „honfoglalast megelozoen ott elt nepesseg sokkal nagyobb lelekszamara utal,mint a betelepuloke.A sejti atorokitok jelzoinek eloszlasa kizarja,hogy a Karpat-medence mai lakoi messzirol jottek,igy felvetodik,mi mar itt voltunk,a betelepulok pedig nem magyarok voltak,hanem hoditok(pl.kazarok).A kis lelekszamu betelepulo lakossag genetikailag elveszett az oslakosok tengereben(ez bizonyitva van),ezaltal azt is kizarhatjuk,hogy a bevandorlok raeroszakolhattak nyelvuket az oslakossagra.Ha genetikailag kihigultak,akkor nyelvileg is ez tortenhetett.Anonymus sclavi nepelnevezese nem jelent feltetlenul szlavot,a szo eredeti latin jelentese:fogoly,hatalom alarendelt.Ha a Karpat-medence oslakoi szlavok lettek volna,akkor ma mindannyian szlav nyelven beszelnenk.A Karpat-medence tobbszor megtortent kiurulesevel a kutatok,torteneszek eltusolni kivanjak az oslakossagra allandoan ratelepedett rablo,nomad hordak altali kirablasat,kiirtasukra azert nem torekedtek,mert a foldmuvelok munkajara szukseg volt,egeszen a motorizacio megjeleneseig.Az oslakok igyekeztek bekeben elni a szomszedaikkal,anyajogu,mellerendelo szemlelet szerint,ezt az idillt boritottak fel az allandoan beerkezok,legutobb Arpad nepe,akik verszerzodest kotottek az itt elo nepekkel,majd elhintve a beketlenseg magvat(es ezzel megszegve a verszerzodest)nekilattak az oslakossag leigazasanak.Ezt segitette a Kiralysag intezmenyenek felallitasa,idegen fegyveres ero segitsegevel.Meg mielott valaki felvetne,az u.n. Szent Korona Tan nem mellerendelo szemlelet.A korona,mint targy nem lehet a hatalom gyakorlasanak az alanya.Az alany a kiraly,okelme osztogat es fosztogat egy szemelyben,azaz egy diktator.Ilyen vereskezu volt a „szentkiraly”.Ilyenektol ments meg Urunk minket.

 137. http://www.occupation101.com/

  Ez a film nekem hatalmas és döbbenetes élményt nyújtott. (pl. hihetetlen volt látni azt a rabbit aki azért kardoskodik, szűnjék meg a palesztinok megaláztatása) Korábban nem foglalkoztam a zsidósággal és az általuk elkövetett embertelenségekkel. Furcsa látni, hogy néhány évtized elteltével az általuk elszenvedettekhez nagyon hasonló körülményeket kényszerítenek egy népre…
  Nincs zsidó ismerősöm, nem tudom megítélni közvetlenül népüket, de a filmben látottak alapján menjenek a picsába.

  U.i.: ha valakinek kedve támadt megtekinteni a filmet, és nincs forrása szívesen segítek 🙂

 138. 153: Már csak a Szíriusz meg az Arvisura „hiányzik”.
  ;-S

 139. 147:

  Azt kéne belátnod hogy nem attól leszünk gyarmatosítva hogy jonnek izraelből, hanem már most is gyarmatosítva vagyunk.

  Max a gyarmattartó változik.

  Innen nézve egy sikeresebb gyarmatosító működtetheti hatékonyabban a gyarmatát, ami lehet jobb a gyarmatnak is.
  Nyilván nem feltétlen, de ha a gyarmattartó is a gyarmatban él akkor talán jobb mintha nem itt élne.

 140. 157:
  Ez logikus gondolat, de meg lehet közelíteni fordítva is indiai példa alapján. Ha a gyarmatosító a helyszínen él, jobb hatásfokkal tud kizsákmányolni.

 141. 156:Is.Az igazsag az,hogy az utobbi par ev alatt,mivel volt ra idom es penzem,szabadidom tulnyomo reszet olvasassal toltottem el,erdekel a tortenelem,a mondavilag es foleg nepunk eredetenek kulonfele valtozatai.termeszetesen ez nem jelenti azt,hogy a „felforgatok” embere lennek,hiszen a legynek sem kivanok artani.Foleg az erdekel,mi lehetett az oka,hogy egyre csak fogyatkozunk,pedig belaktuk csaknem az egesz Karpat-medencet.Ha azonban azt mondom,hogy Cser Ferenccel ellentetben nem tartom a Szent Korona Tan-t mellerendelo szemleletu eszmerendszernek.A jogrendszernek nem lehet alapja egy targy,amit nem lehet felruhazni szemelyisegi jogokkal.Tehat egy korona,megha aranybol van is,nem lehet jogi szemely.Ugyhogy kiralysag meg szakralitas reszemrol kilove.Allaspontom kialakitasaban nagy szerepet jatszanak a rabakozi hagyomanyok,ahol szoban,azaz mondaszeruen fennmaradtak oseink kulturajanak szerintem igen fontos elemei,termeszetesen a hokusz-pokuszokat igyekszem mellozni.

 142. Na. képes vagyok 5. 45-kor kifejteni a véleményem,mert van, és tapasztalaton alapszik ///////Tiborbá szerint: lenyomni a napi kreditet a propagandából 🙂 elévágre a google maps kirakásaával a tarkómon érzem a moszad tekintetét:D.
  dE EZ MÉG CSAK URL PRÓBA.
  Mivel a multikultit nem lehet magyarázni csak hangulatot visszaadni, tele leszek linkekkel.
  http://www.youtube.com/watch?v=xPM-rICZbH0&feature=related
  Mira Awad izraeli palesztin sikeres népszerű énekesnő, és Noa Aahionam Nini, izraeli zsidó énekesnő. Multikulti csavar:-) Mira, az arab szőke zöldszemű lány, Noa a fekete hajú.

  Együtt mentek az eurivíziós df.-re, a linkelt számmal, de azóta is együtt nyomják, arabul, héberül.
  az izraeli lakosság túlnyomó része/leszámítvana mindkét oldalon meglévő és teljeen egyforma fanatikusokat nem politizál. Élni akar, békében, az arabok nem szimpatizlnak a Hamasszal. (Izraeli ÁLLAMPOLGÁR arabok-palesztinok) ideteszek egy hozzászólást, egy palesztin sráctól:

  “STOP THE HATE! im arabic and i live in Israel! i have jewish friends, christian friends and even muslim friends ! guess what? we have such a good times together! have you ever visited israel? in ramle Haifa Lod and other cities the children& the other people are living together. its no meter which religion you are.

  We love each other&we’re good friends.

  we just want to live in peace!

  you7abibi 5 hónappal ezelőtt 37
  Válasz
  I am Palestian but i don’t live in Israel.. this song really touched me.

  ImmaCheetah 8 hónappal ezelőtt 10

  Elküldöm részletekben, nehogy megint írjak egy hosszút és a spamek közé menjen

  Hadd legyek egy kicsit lokálpatrióta, és írjak Karmileről. Ha izraelikenek kéne írnom Magyarországról, akkor Szegedről írnék, és Budapestről. Lieblingek..
  Karmiel … Galilea szíve, vagy az együttélés városa, címerében a kalanittal, a mindenütt növő szélrózsával.
  44 ezer lakója 80 országból érkezett, és 74 nyelven beszél. Sokan vannak oroszok.. orosz zsidók. Érdekes, ők valahogy ehezeben talnulják az ivritet:)
  Szóval az héber mellett itt 74 nyelv használatos, 80 ország irodalma, nyelve, költészete, gasztro kultúrája. Mi ez, ha nem multikulti? sajátos hangulatú multikulti, mert mindenki vagy zsidó, vagy arab. Arabok:(Dir-Al-Assad, Majd-Al-Krum, Báane és Rama)szomszéd városok, kb olyan viszonyban vanak Karmiellel, mint M O.-n Sárospatk Sátoraljaújhellyel. a emberek átjárnak dolgozni szórakozni szexelni…

  No és most URL-t cseréltem a nevem alatt. Az etióp, Afrikából jött zsidók miatt. Afrikai kultúra, Judaizmussal. Fekete bőrű emberek, és Cabra Kashay..Salamon és Sába gyerekei:) Szept 4-én ez a fekete bőrű énekesnő vette e a lábáról a budapesti zsidóság 5000 tagját.ennyien voltunk az Idan Raichel koncerten.
  No és Idan Raichel, a békét hirdető lengyelországi nagyszülőkkel rendelkező izraeli szupersztár, aki úgyszintén arabokkal együtt dolgozik. http://www.youtube.com/watch?v=gO-5lobS_8c&feature=related

  Hadd legyek egy kicsit lokálpatrióta, és írjak Karmileről. Ha izraelikenek kéne írnom Magyarországról, akkor Szegedről írnék, és Budapestről. Lieblingek..
  Karmiel … Galilea szíve, vagy az együttélés városa, címerében a kalanittal, a mindenütt növő szélrózsával.
  44 ezer lakója 80 országból érkezett, és 74 nyelven beszél. Sokan vannak oroszok.. orosz zsidók. Érdekes, ők valahogy ehezeben talnulják az ivritet:)
  Szóval az héber mellett itt 74 nyelv használatos, 80 ország irodalma, nyelve, költészete, gasztro kultúrája. Mi ez, ha nem multikulti? sajátos hangulatú multikulti, mert mindenki vagy zsidó, vagy arab. Arabok:(Dir-Al-Assad, Majd-Al-Krum, Báane és Rama)szomszéd városok, kb olyan viszonyban vanak Karmiellel, mint M O.-n Sárospatk Sátoraljaújhellyel. a emberek átjárnak dolgozni szórakozni szexelni…

  No és most URL-t cseréltem a nevem alatt. Az etióp, Afrikából jött zsidók miatt. Afrikai kultúra, Judaizmussal. Fekete bőrű emberek, és Cabra Kashay..Salamon és Sába gyerekei:) Szept 4-én ez a fekete bőrű énekesnő vette e a lábáról a budapesti zsidóság 5000 tagját.ennyien voltunk az Idan Raichel koncerten.
  No és Idan Raichel, a békét hirdető lengyelországi nagyszülőkkel rendelkező izraeli szupersztár, aki úgyszintén arabokkal együtt dolgozik. http://www.youtube.com/watch?v=gO-5lobS_8c&feature=related

  A félreértés a multikultiról Tiborbá. Nálad úgy jöhetett: nem volt világos, kire gondolok. Nem a Gázai palesztinokra, csakis az izraeli palesztinokra, ezt elég hosszú elmagyarázni,de nyugodtan el lehet hinni nekem, hogy ők szeretnének Izrael részei lenni, izraeli arabként. Munkahelyük lakásuk, egzisztenciájuk kisebbségi jogaik vannak. Én nem szeretném ha nem lenne választási lehetőségük mert értékes és szeretnivaló részei Izraelnek.nem a HAMasz által szerencsétlenné tett palesztinokra gondolok. legyen külön országuk nem lehet egy országban élni , természetellenes, és majd kifejtem.. Önálló palesztina legyen, ezt szeretném mint az izraeliek 70%-a.
  De ne kelljen az izraeli álampolgárságú palesztinoknak lemodani az állampolgárságukról…
  EWlkések az Káp megyeri focikupáról nem tudom folytatni, de nem végeztem még.. folyt köv.

  Soha nem létezett palesztin állam. Ideje hogy létezzen.

  Anmúgy. Itt a honlapon ez alatt a poszt alatt még jól kifejtem a magamét, ha lehet tényleg Befejezem vagy este vagy holnap: DE ez lesz az utolsó. Épp írni akartam, hogy soha többé nem szólalalok meg zsidó témájú posztok alatt, mert sokkal több sokkal fontosabb téma van, amihez hozzá tudnék tenni a magam kis tapasztalataival.

  (más támájú posztok alatt meg fogok szólalni, félreértések elk .vég.

  Muhaha:DD
  Ha egyáltalán még lesz olyan poszt az életben:)
  most látom a vadi új posztot:-)

 143. 158:

  Igen ez is egy nézőpont, de én nem emelném ki a világ helyzetéből a gyarmatot.

  India egy fejlődő világban volt gyarmat, és ott az ott lakó gyarmatosító ezek szerint hátrány.

  Mi pedig egy visszaeső világban vagyunk gyarmat, ezért egy itt lakó gyarmatosító a saját biztonsága érdekében a minimális közszolgáltatások létében érdekelt.
  Nem szívjóságból, csupán azért hogy őt és családját ne sodorják el az események.
  Ráadásul ehhez eszköze, hatalma, befolyása, stb. van.

  Ezzel nem azt mondtam hogy gyarmatnak lenni jó, csak azt hogy lehet benne jó is.

 144. 160:
  Dorka!
  Ez az érzelmi ömlengés, ez a kotyvalék egy hatalmas nulla. Csak arra jó, hogy engem megdolgoztass. Olyan nagy kérés lenne, hogy szedd össze a gondolataidat, írd rá egy doc-ra, javítsd ki, szerkezd meg, és amikor kész, tedd vágólapra és másold be. Ez az ámok futás megválaszolatlan.

 145. 160: Valóban, kissé ámokfutásszerűen összelapátolt a véleményed. A második linkkel kapcsolatosan: Idan Raichel számomra
  érthetetlen, miért szupersztár – számomra Barbra Streisand lehetett szupersztár, mert igényes hangon igényes dalokat énekelt, lehet szupersztár évtizedek óta a ghanai Osibisa zenekar, mert rendkívül igényes zenét szereznek és játszanak, de ez az Idan Raichel-féle dolog nagyon gyenge..vagy én vagyok gyenge a nemzetiségi zene világában 🙂 )
  Szóval, a zsidók (is) hajlamosak szentimentálisnak lenni, ennyit leszűrtem a válaszodból. És örülnek a gyenge színvonalú zenei teljesítménynek, még ennyit is. Én pl. azt sem tudom megérteni, mi a jó az arab hastáncban, engem hidegen hagy 🙂 Az én bajom.

  Viszont Karmiel városka összetétele felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy utána nézek a neten. Az ilyen információ már érdekel.

 146. Siettem, és csak egy csöpp multikulti hangulatot akartam cseppenteni, nem magakultúráz terjeszteni, én imádom Idant, de az arab hastáncot is,Barbara Sterisandtól meg ásítok. Itrael egy érzelmes hely, valóban:) és az emberek ki vannak éhezve mindenre ami egy kicsit a békéről a szereteről és az egymás
  ás felé fordulásról szól.

  Alényeget azért kiszűrhetted volna Tiborbá- Az Izraeli arabok, akik izraeli állampolgárok és akiktől nem szeretném hogy elvegyék az állampolgárságot nem egyenlőek a Farfour Hamasz mikegéren szocializálódott palesztinokkal, akiknek igenis külön állam kéne, mert így velük együtt ez egészségtelen és senkinek sem jó. Ennyiből teljesen igaza van Eric Yoffie-nak.
  Legyen két külön állam, de nem baj ha marad az amúgy már izraelivé vált keresztény és muszlim arab kisebbség, sőt jó.
  Mint egyszer már említette, kelet-jeruzsálem ha a palesztin állam része lesz, és ha az ottani arabok nem tartjatják meg az állampolgárségukat emiatt, akkor elkültöznek onnan. persze nem mindenki,de javarészt.senki sekm mond le szívesen már megszerzett jogokról.

 147. Bocs, új a billentyűzetem, nem szoktam még meg, betűket ütöttem el. Nem szándékozom komolyan összeszedni a gondolataimat, mert komolyan már én is halálosan unom a zsidó témákat, főleg hogy még minden régi hozzészólásomat is külön magyarázni kell, mert különben ki van posztolva hogy mit mondtam és hogyan értettem. Nem olyan fontos itt Magyarországon ez az egész téma, aki nem hiszi el hogy IL multikulti hely sajátos hangulattal az menjen ki és nézze meg. Vagy dolgozzon egy kibbutzban egy hónapot, akkor a szállás meg a kaja ingyen van.
  A vitatott mondatom ami ki lett posztolva, az a multikulti HANGULATRÓL szólt, arról meg nem változtatom meg a véleményem, és hangulatról csak hangulatfestésssel tudok beszámolni, statisztikai adatokkal és számokkal nem.Occam borotva emlegetéssel sem, és Izrael Shahak féle áltudományos faszságokkal sem, és azok cáfolatával sem. De nem kötelező elhinni amit mondok, nem is olyan lényeges ez az egész, ha meg valakinek annyira az hogy nem bír tőle nyugodni, az mondo, menjen és tapasztalja meg.

 148. 164:
  Ha jól szűröm ki a lényeget, akkor arról van szó, hogy az Izraelben maradt arabok (akiket nem lehetett elüldözni még gyilkolásokkal sem) a palesztín állam létrejötte után is Izraelben kívánnak maradni. A megállapítást el tudom fogadni, de mi ennek az oka? Ezt kellene boncolgatni.
  Tapasztalat szerint a különböző nemzetiségeke egymás mellett élése békés és baráti akkor, amikor prosperitás van. De baj esetén azonnal egymás torkának esnek. Erről legutóbbi „élmények” alapján a vajdasági magyarok tudnának mesélni. Szóval ne eröltessük a multikultúrát, mert nem járható út. Ütközik az alapvető emberi természettel.
  Vágül lenne egy bizalmas kérdésem, amit – ha kedved úgy diktálja – tökéletesen ignorálhatsz. 37 évesen, három élő gyermeked után, világgazdasági válság előtt, nyomorba menetelő Magyarországon, a társadalmak várható összeomlását megelőzve, egy elviselhetetlen globális klímaváltozással szembe nézve, miért vállalsz egy negyedik gyereket?

 149. 167:
  Amikor fiatal magyar értelmiségieknek a gyerekvállalás a legnagyobb problémája, akkor ez egyáltalán nem egy hülye kérdés. Nem kellett volna rá válaszolnod, mint ahogy nem is válaszoltál, de nem kellett volna minősítened se.
  Amúgy én is unom a témát, de amíg „aktívan” részt veszel benne, és nagyokat félrebeszélsz, elkerülve a pontos válaszokat, nem tudom befejezni. Hangulat keltéseddel nem lehet lezárni egy vitát. Az nem válasz, hogy gyermeket várok. Senki nem tartott pisztolyt halántékodhoz, hogy „de most azután tessék kommentálni!” Napi minimum 1200 látogató van, ebből 1180 nem szól hozzá. Nem kötelező a húszhoz tartozni. Te is önként vállaltad fel.

 150. 165:ha IL olyan sajatos multikulti hely,akkor miert epitenek Jeruzsalemben elkerito kofalakat?Szerinted van e celja annak,hogy megerositik az egyiptomi hatarvonalat?Ugye ennek menten van a GAZA-ovezet,a palesztin menekulttaborokkal.Mondcsak,ha IL-ben olyan jo a hangulat,miert vannak menekulttaborok?Ha rank magyarokra azt mondjatok,hogy antiszemitak meg irredentak vagyunk,mert jottok ide? Bunos nep vagyunk vagy sem? Ajanlott irodalom:Perfidy by Ben Hecht

 151. 168: Persze persze. Nem is akartam, de basszus benn vagyok a posztban!

  Kérdésedre. csak hirtelen nem tudtam mit mondani: Természetesen egy jó magyar állampolgár igyekszik példát venni a hőn szeretett miniszterelnökről:D

  Amúgy meg válaszolhatok, de semmi különös. Ha az ember észreveszi hogy legnagyobb megdöbbenésére teherbe esett, akkor végigpörgeti az ijesztő és a megnyugtató dolgokat. Nem mondom hogy pro és kontra, mert gyerek ellen nem tudok kontrázni, számomra a ki nem mondom mi, nem alternatíva.Tehát rábólint, hogy na gyere ha ennyire jönni akartál töki.
  Ilyenkor az ember bejelenti hogy bővül a család, (erre mindenki azt hiszi hogy „anyátok megint hazahozott egy macskát” A tisztázás után a már szőrőslábú férfigyerekek röhögni kezdenek, a legkisebb pedig örvendezni, hogy juhhé, nem ő lesz a legkisebb:)Apa egy darabig maga elé mered, majd azt mondja, hogy egészségesek vagyunk, fel tudjuk nevelni, és taníttatni is fogjuk tudni.Ezek után napokig vigyorog, csak úgy maga elé merengve. Majd megint elkezd reménykedni hogy ezúttal kap egy kislányt, aki apás lesz,mert mindig is arra vágyott. Na ez még izgalmas dolog lesz.
  Az olyan kérdések pedig hogy „nem fogunk beférni a kocsiba” vagy Pont most neveztek kis csoportvezetőnek vagy pont mostanra felejtettem el hogy egyáltalén milyen pelenkázni meg éjszakázni, nem olyan fajsúlyúak, hogy egy ember élete megkérdőjeleződjön miattuk.

 152. 170:
  Ügyes, nagyon ügyes!
  Csak az a helyzet, hogy egy értelmnes, művelt, tapasztalt nő teherbe esési, és teherben maradási valószínűsége elhanyagolhatóan kicsi. Ami azt jelenti, hogy a szándék hiányát én nem tudom elfogadni. Te pedig az igazi indokot nem vagy hajlandó felfedni. Akkor maradjunk ennyiben. Minden esetre nem hiszem, hogy a gyerekeket vállalni nem merő (nem zsidó) értelmiségi fiatalokat meg tudtad győzni. 😉

 153. Ja hogy meg kellet volna győzni?
  😀

  Kedves nem zsidó értelmiségi fiatalok!

  CSINÁLJATOK GYEREKET!

  Ja, természetesen én meg szándékosan, és világuralmi céloktól fűtve vállaltam gyereket. Hogy kiszorítsam a magyarokat a saját hazájából természetesen.Na jó, téma lezár mert vitzes:)

 154. 172:
  Vicces vagy nem vicces, egy témát én zárok le, nem te.
  Ez a mondatod: „Hogy kiszorítsam a magyarokat a saját hazájából” remélhetően nem freudi elszólás. 😀

 155. 170: Így jár az, aki nem megy el a feleségével Dr. Czeizel Endréhez „megtervezni” a gyermek nemét 🙂 Remélhetőleg a papa a három fiú után kap egy kislányt, megérdemli. Az apák számára pótolhatatlan a lánygyermek.
  Rólad volt barátnőm jut eszembe: 53. éves és boldogtalan, mert kétszeresen elvált (4 nyelven beszélő, sikeres nő). Az első válás érthető volt, a másodiktól azért vált el, mert a férje zsidó vallású volt és mivel édesanyja (a férfi zsidó mamája) ragaszkodott ahhoz, hogy a születendő gyermek a zsidó vallás szerint nevelkedjen, barátnőm nem vállalta a gyermeket. A férfi hivatásos zenész volt, imádta (!) a feleségét (aki nem zsidó volt). Elváltak, barátnőm külföldi férfit szeretett meg, de az soha nem engedte meg, hogy gyermeket szüljön neki. 53. évesen itt áll a világban szülők és gyermek nélkül, és külföldi társsal.
  Amit tőlem kapott a barátnőm, azt ne tudd meg. Még hogy azért elválni, mert nem akarom, hogy a zsidó vallású férjemtől „várható” gyermekem ne legyen zsidó vallású..ez nekem sok volt.

 156. 174: nem akart kitolni a leendő gyerekkel. Valahol hősiesség, de minek ment akkor hozzá a zsidó emberhez, ha amúgy akart gyereket, de zsidótól nem???

 157. 164: „Izrael egy érzelmes hely, valóban:) és az emberek ki vannak éhezve mindenre ami egy kicsit a békéről a szereteről és az egymás felé fordulásról szól.”

  Minek pazarlod a billentyűt ilyen közhelyekre, mind erről ismerjük Izraelt! 😀

 158. 174: Szerintem a gyerekcsonkítás csak a hivatalos váló ok volt, az igazi a sóher természetű férj lehetett.

 159. 176:
  Amit nem értek, (de Dorkát nem kérdezem, mert csak mellébeszélni tud), ha ez közhely, akkor mi a fenének szavazzák be a hatalomba a jobboldalt? Szívet tépően szeretik az arabokat és közben hatalomba segítik a tömeggyilkosokat!
  177:
  A zsidó férjek nem sóherek. Tenyerükön hordják a feleségeiket, mert a zsidó nők náluk is rafináltabbak.

 160. Moli. Biztos ezt adta elő, de nem életszerű. Valószínűleg nem lehett gyereke, de nem bírta volna elviselni hogy emiatt sajnáld.. ezért kitalálta ezt a mesét.. hogy nem is akart, mega másik férje megtiltotta…

 161. Ha meg lehetett, és elvetette az említett okból az egészséges kisgyerekét (ha ezt jelenti a „nem vállalta a gyereket”). akkor jobb is ha nem lett gyereke később sem. Nem lett volna jó anya.

 162. Szerintem meg Dorka név alatt immár nem Dorka kommentel… 🙂
  Még így is túlságosan sok engedményt tett a párbeszédnek, ezért a Moszad elvitte egy átnevelő táborba és a helyére ültette az egyik kiképzett kommentelőjét… 😀
  Aki úgy tűnik,éppen csak kettessel ment át a szakosító képzésen… 😆

 163. 181:
  Adtál egy tippet, mindjárt leellenőrzöm. 😀
  jelentem: Ez még az igazi Dorka. Csak lefokozták, és tartalékba helyezték. 😉

 164. 166 Tibor bá

  „Szóval ne eröltessük a multikultúrát, mert nem járható út. Ütközik az alapvető emberi természettel.”

  Nem ütközik.
  Ami ütközik, az a politikai okoból multikultinak hívott, polkorrekt beszédstílussal védet ármánykodás, ami valójában a népeket egymás ellen fordítja, a jó öreg „oszd meg és uralkodj” elv alapján.

  A történemlmi Magyarországon például az idő túlnyomó többségében nem volt feszültség a multikultiból… Sőt, Szt István intelmei alapján támogatva is voltak.

  De szinte sehol se volt Európában tiszta nemzet… a sok határtologatás miatt népek hol ide hol oda tartoztak…

  Egyébként amiről Dorka ír az a multikulti inverze.
  Izrael tele van a világ minden sarkából oda-alijázott zsidó identitású, a felszínen más kultúrájú népekkel, akik tényleg hoztak magukkal tücsköt, bogarat.
  A valódi multikultúra különböző identitású egyedek, csoportok olyan integrálódása egy nemzeti közösségbe, ahol nem válik akadállyá a különbségek kifejezése.

  Ez adhat multikulti „feelinget” de

 165. 183:
  Kitalálhatsz „Attila dokrinákat”, mert (leglább is ezen a honlapon) szólás szabadság van, és bármekkora valótlanságot be lehet kommentelni, de nem túl szerencsés, mert élete tiszavirágú lesz. A magam részéről még arra se vagyok hajlandó, hogy cáfoljam a saját szád íze szerinti meghatározásokat, meghagyom másoknak.

 166. 180-181: Dorka, ez nem vicc, te szép pénzt kereshetnél a Moszad propagandaosztályán! (vagy már rajta vagy a fizetési listájukon?)

 167. Mi van, hogyha Dorka egy Akrod nevű férfi hírszerző (a héber írást jobbról balra kell olvasni!)és a név rímel pl. Asdod-ra, meg egyéb szentföldi zsidó földrajzi és személynevekre?
  Moshe Akrod? Ariel Akrod? Mordechaj Akrod???

 168. 186:
  Kösz, nagyon kösz, most jól letiltanak a fizetésemből 25%-ot!
  MInden egyes lebukásért!De hát ezt te tudhatnán a legjobban.
  Legközelebb légyszi privátban!
  üdvözlettel
  Mordechay AKrod

  Ps:még egy ilyen, és közhírré teszem hogy egy cionistalelplező anticionistának álcázott kettős ügynök vagy, aki összeesküvésmániát színlelve igyekszik komolytalan színben feltűntetni az anticionistákat!!
  Azt hiszed nem tűnik fel hogy gyanús vagy? Lengyelország, /persze GALÍCIA, meg már ez a név is Gedeon.. Gideon Gad..
  Nekem legalább volt annyi eszem, hogy megfordítottam a nevemet.. Nomeg persze Sátoraljaújhely.. tudjuk róla amit tudunk róla.. Kossuth apánkat is ott gyógyította meg teitelbaum csodarabbi. lehetnél kicsit óvatosabb.

  ——————————————————–

 169. na menjen akkor link nélkül:
  Amúgy kösz a kellemes perceket, besza.- behu, komolyan, még az íróasztal szélét is lebólintottam a nevetéstől:-))

  Node komolyra. megnézem az olvasnivalót. de én is ajánlok egyet. semmi komoly,de sokszor hasznosabb a hétköznapi srácok közé bekukkantani, mint kiókumlált írásokból szívn a “tudást”

  Nem akarok visszaélni a linkelési lehetőséggel
  YaLa-Young Leaders de így körülményes megtalálni.. ahhoz nyúltam ami legközelebb volt, és úgy hogy mostanában bele sem olvastam. Ez egy facebook csoport, közös arab zsidó. nyugi, főleg angolul van, bele lehet olvasni, hogy ki az arab ki a zsidó, azt láthatod a nevekre kattintva, mert a saját oldalán főleg saját nyelven van mindenki. Semmi sem fekete és fehér, meg a multikultit is definiálgathatnénk tovább, de minek..ideteszem inkább őket, akit érdekel beleolvas, vagy esetleg bele is szól.. nyitott csoport, meg tudod nyitni az üzenőfalat, akkor is ha nem vagy ismerősnek jelölve, vagy nem lájkolod.Ne kell magas színvonalú occamborotvás elmélkedéseket várni, ezek fiatalok. 15- és harminc közt
  YaLa-Young Leaders, és facebook csoport.

 170. 188:
  Egy kicsit lassabban! Miért kell egy cionista leleplezőt anticionistának álcázni? Gondolom különben is az. Falon van, ketyeg és vért köp? Falióra stupid! De akkor miért köp vért? Hogy nehezebb legyen kitalálni. ha-ha-ha
  Ja, ezzel a bejegyzéseddel nálam lebuktál. Viccesen beismerem a valóságot és akkor ezzel plauzibilisen tagadom. Ismert trükk, de engem nem érdekel, mert sokkal jobb pozícióban vagyok. Nekem az igazságot kell védenem, ami sokkal könnyebb, mint a hazugság védelme. Én meg tudok minden felvetést válaszolni, te legfeljebb agyon hallgatod azt.

 171. 189:
  Köszönöm, de nem élek vele. Az olvasnivalóimat magam válogatom. Különben, aki a facebookba belép az komolytalan ember, minimum exhibicionista.

 172. Tibor bá’
  nemveszed észre hogy egyszerűen kihagyahatatlan poénlehetőség volt?
  De mondd meg te, mit kellett volna mondanom?
  (úgyis mindig megmondod hogy mit hogyan kéne gondolnom) csak az a baj, hogy nekem csak ez az egy saját fejem van csak..

 173. 192. Tiborbá, nekem meg ez mond el mindent.
  Ami nem egyezik a saját magad által /meg az Arma Gedeon által kiválogatott ‘valósággal’ azelőtt becsukod a szemed, és leminősíted. Propagandának, érzelmi ömlengésnek, komolytalanságnak. de azt is jobban tudod, miért vállalok gyereket. csak azt mondhatom (ha ki bírom találni, amit hallani akarsz, hogy megfeleljen annak a képnek ami a fejdben van… de nem csak velem szemben ez így.. Persze tudom mit fogsz mondani, senki se hívott, stb, ebben igazad van, de az igazság az igazság, akkor is ha tiszteletből nem szállnak veled szembe.. én sem. Tulajdonképp tök mindegy , lehetek akár a szemetekben beépített ügynök is, mit változtat az bármin?

 174. Azért a Facebookot ne szóljuk le. Kormányok is bukhatnak meg a segítségével.

 175. Aki az észak-afrikai események óta a Facebookot (meg az összes többi hasonszőrűt) propagálja az vagy gyengeelméjű vagy hátsó szándékkal teszi.
  Ha azelőtt nem lett volna világos, azóta az kell legyen, hogy mi az igazi értelme.

 176. 193:
  Ez a tényekkel szembe megy. Mi az, hogy tiszteletből nem szállnak velem szembe? Nagyon sok ellenvéleményt olvastam ezeken az oldalakon. De boncolgassuk csak a gyerekvállalásodat. Teljességgel szokatlan, hogy 37 éves korban, ma, Magyarországon szüljön egy nő (hacsak nem cigány), akinek már van 3 gyereke. Ezzel mindenki egyet fog érteni, mert igen sok fiatallal beszéltem, akiknek ez egy nagyon komoly téma. Erre te 2011-ben előállsz azzal, hogy „véletlenül” estél teherbe. Ez megint meglehetősen furcsa. 16 évdes lányok esnek véletlenül teherbe, nem pedig 36 éves, művelt, intelligens nő. Ne búj alattomos támadás mögé. Nem kell kitalálnod mire gondolok, mert csak azt fogadnom el. Nem, plauzibilis indokot várok. A véletlen teherbe esés nem plauzibilis. Mond azt, ami a te fejedben van, de legyen elfogadható, mert a te magyarázatod szerint már a húszadik gyereknél tarthatnál. Nem az az elvárásom, hogy elfogad a véleményem. Az az elvárásom, hogy a véleményed indoklása plauzibilis legyen. Ez ilyen egyszerű.

 177. Hát akkor biztos cigány vagyok. Ha ez elég pauzibilis.(meg buta műveletlen is, meg elővigyázatlan.’ Fehérmájú’. Felelőtlen. már 19 évesen is az voltam, hisz a legnagyobb fiam akkor született. és akkor is örültem, és akkor is elvégeztem mindent amit kellett. Hadd örüljek már a saját kisbabámnak légy szíves , hiszen ez a természetes nem? Amúgy a kolléganőim közül kettő is 5 gyerekes, lehet hogy szakmai ártalom?:)lehet hogy szeretnék még egyszer bébinyakat csikolni hogy kacagjon?Lehet hogy túl korán felnőttek a fiaim, és nem bírok az energiáimmal? vagy kapuzárási pánik? Vagy az apjuk által rendszeresen előhozott ‘ennek is most lesz gyereke, annak is, pedig olyan idős mint ő (apa)?? Talán nem vigyáztam ANNYIRA? talán direkt ő sem??? Talán mostanra élünk olyan körülmények közt hogy már nem teljesen csórón csupasz seggel tologathatom a babakocsit? talán mostanra tehetem meg, hogy itthon maradjak, és ne cipeljek szopós babát zárthelyi dolgozatra?

  De teljesen komolyan meghallgatnám a te véleményedet.

 178. Istenem. Magyarázok itt, mintha legalábbis Tibor bá’ tőled kérnék gyerektartást.

 179. Van olyan helyzet, amikor kimondatlanul és megfogalmazatlanul benne van a levegőben, hogy ok, nem tervez az ember még egy gyereket, de nem tragédia, ha mindennek ellenére ‘besikeredik’
  Elvégre egy házasságra mikor rámondják az áldást, mit mondanak? Tényleg a pap mit mond? Hogy kellemes időtöltést, és minél kevesebb gyereket? Vagy hogy kedves ifjú pár, vegyetek kocsit, házat, iparkodjatok, és addig tököljetek megfelelő pillanatra várva az első gyermeketekkel, hogy a következő már meg se foganhasson? Hogy gyereket nevelni kínszvedés? Hát nem mondom hogy nem látom én is ezt mármint hogy fiatalok évekig gondolkodnak, hogy egyáltalán kell e. Vannak a környezetemben, akik így, van akik úgy állnak a gyerek kérdéshez, ahogy én. Node mi a normális? Ismerek olyat, aki rosszul van a gyerekektől, és el sem tudja képzelni hogy le legyen kötve. De elég sok nagycsaládos van a barátaim közt.A példa pedig ragadós. Olyan példa, amit látsz, hogy működik. (működhet)Azt meg ne mondja senki, hogy csakis anyagi okokból nem szül. Ettől sokkal rosszabb, sőt egészen borzalmas körülmények közt is erősebb élniakarás volt az emberekben mint most.

 180. 197-199: Nem győztél meg. 🙁
  De azért köszönöm a fáradozásodat. 😉

 181. Mondjuk most tök jó lenne ha nem ketten folytatnánk dialógust Tibor bá’val, hanem más is kifejtené saját verzióját, hátha kurvára nincs igazam.
  Hiszen ennek a fórumnak sem az a lényege hogy én itt birkózzam, egy egy téma kicsúcsosodott, de már várom hogy sima olvasó-kommentelő legyek. Ha még ez egyáltalán lehetséges:-(

  Okos enged, szamár szenved, Tiborbá, légy te az okosabb (úgyis az vagy)

  semmi cionizmus. már a numerus claususba sem szóltam bele. pedig VM poszt.

 182. Tiborbá, nem ér.
  Ok, nem győztelek meg. nem baj. de most már mondd el, hogy te mire gondolsz, mert kifúrja az oldalam. Férjfogás kilőve.
  Bármit mondasz, lehet hogy az is jobb, mint amit sejtek.

 183. 201:
  A Numerus Claususba nem is lehet beleszólni, mert az többnyire visszaemlékezés, meg tények. Semmi vélemény, legfeljebb Haller lelkiállapota némi spekuláció.

 184. 202:
  Dorka! Bizonyítékok nélkül nem szoktam spekulálni, mert értelmes ember ilyet nem tesz. Amit nem tudok, nem ismerek, arra rákérdezek, megtanulom. Ha 25 lennél és egy gyereked lenne, eszembe nem jutott volna feltenni a kérdést, mert az tök normális. És azt se felejtsd el, hogy írtam nem kell rá válaszolnod elkerülhetted volna a polémiát, de te úgy döntöttél, hogy nem kerülöd el, plusz kitaláltad, hogy én egy bizonyos dolgot akarok hallani. Nem, én plauzibilis dolgot akartam hallani (olvasni), helyette kaptam egy 30 soros halandzsát.

 185. Tiborbá:)
  azért vállatam gyereket, hogy a fórumon hivatkozhassak rá, ha le akarok lépni egy ‘kínos’ téma elől:DDD ???

 186. Sajnálom,ha halandzs halandzsa, nem tudok mást mondani, mert ez van. de akkor is kíváncsi lennék rá, hogy mi lett volna a pauzibilis válasz. Tiborbá, lehet hogy meglepő,de én alapvetően egy izé vagyok. ÖSZTÖNLÉNY.

 187. pont olyan ez itt mait csinálunk mint a palesztin állam születése. hosszú , küzdelmes, és egyik se érti mit akar a másik.
  jó éjszakát.

 188. A gyermekvállalás témához. Ismeretségi körömben is előfordult, hogy szinte felnőtt gyerekek mellé véletlenül bepottyant egy baba, miközben a szülők már középkorúak. (Azokról persze nincs infó, akik hasonló szituban az abortusz mellett döntöttek.) Jellemzően ezek a családok viszonylag jó anyagi körülmények között élnek – nem okoz gondot a gyerek felnevelése – és láthatóan örülnek a későn jött babának. Szerintem felesleges emiatt bárkiről „véleményt alkotni”, vagy azért faggatni, hogy miért vállalta be. A gyerekvállalás szerintem elsősorban érzelmi kérdés – innentől kezdve nehéz megmagyarázni – vagyis Tibor bá , hiába vársz racionális érvelést, ebben az esetben nem fogsz kapni.

 189. 208: Na, Dorka néni, Arkod bácsi (a felesleges kihúzandó): elég a mellébeszélésből!
  idézek a mai poszthoz írt megjegyzésből Tibor bától:

  „Semmiben nem hiszek. A tények bizonyítását várom el. Nincsenek “vágyaim” amiket szeretnék bizonyítottnak látni. Elfogadom a világot olyannak, amilyen (az embereket is). Persze a természettudományos képzés, sok évtizedes tapasztalat segít eligazodni, jó közelítéssel “ráérezni” a lényegre. Egynél több lehetséges válasz esetén megpróbálom mérlegelni a választékon belüli valószínűségeket, ami viszonylag alacsony hibaszázalékot biztosít. Valahogy így.”

  Akkor reagálj a Naeim Giladitól linkelt könyv és cikk konkrét állításaira, hogy az iszlám országok zsidósága egyáltalán nem akart csak a csábító propaganda hatására Izraelbe vándorolni, ezért a „Kegyetlen cionizmus” (Ben Gurion kifejezése) keretében zsidó titkosszolgák szerveztek terrorakciókat pl. iraki zsidók ellen, ölve is, hogy megmozgassák őket és ne hagyjanak nekik más kiutat, mint az aliját. Ha az állítás igaz, megdől a mítosz, hogy a cionizmus egy zsidó érdekvédő mozgalom és Izrael a világ üldözött zsidóinak menedékhelye, épp ellenkezőleg, a farok csóválja a kutyát, az összeesküvő cionista elit terrorizálja a világ zsidóságát állandóan merényletekkel, holófenyegetéssel, stb, hogy urakodhasson felette és saját gonosz céljai eszközeként használhassa fel.
  Ha nem tudod cáfolni Giladi állításait, akkor vagy el kell fogadnod őket és ez esetben belátnod, hogy ocsmányságot védelmeztél eddig, vagy teljesen hiteltelen vagy. (retorikai felvetés, mindenki sejtheti, hogy szerintem az utóbbi)
  Ja, Mazel Tov a kicsinek.

 190. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában kell inokolni a vétót? Vagy elég a „nyet” – vagyis no amerika részéről? Nem lesz könnyű megmagyarázni az USA részéről, ha indokolni is kell a döntést. (Azt nem hinném, hogy átlépnének a saját(?) árnyékukon, és beszavaznák a palesztínokat – bár ki tudja, milyen érdekek húzódnak a háttérben.)

 191. 209:
  Idézet: „vagyis Tibor bá , hiába vársz racionális érvelést, ebben az esetben nem fogsz kapni.”
  Ne olvass ki mást az írásaimból, mint ami ott van. Nem kértem racionális választ. A motivációra voltam kiváncsi, helyette kaptam egy rakás blablát. Jólehet, előre bocsátottam, hogy a válasz opcionális. Vagyis, blabla helyett lehetett volna ignorálni is. Dorka döntött a blabla mellett, nem én. De tudod mit, unalmas a téma, csak udvarias vagyok, ezért válaszoltam neked.

 192. Jó.
  De ahhoz előbb el kéne olvasnom.
  De akkor te is nézz bele a YaLa-Young Leaders -be.
  hamár Tiborbá’ facebook ellenes. (Te fent vagy ha jól tudom, nem kell külön regelned.)
  Hit nem hit? Tibor.bá’ nem „hívő”. De állít valamit, aminek az a lényege, hogy az izraeli arabok és az izraeli zsidók nem élhetnek egy országban békében, hanem ha jól értelmezem tiszta zsidó,és tiszta palesztin állam kell.Mert a zsidók „ki akarják irtani a palesztinokat” vagy másik oldalról idézzek A palesztinok a tengerbe akarják szorítani Izraelt. Én ezzel nem értek egyet, és azt mondom, hogy legyen palesztin és zsidó állam külön, de fogadjuk el egymás kisebbségeit,mert nem lehetetlen.Lásd pl a jemeni zsidó közösség. A lakosság normális. A politikusok nem mindig. Persze a lakosság választja meg a politikusokat, mit Gyurcsányt és Orbánt is, de sokszor „jobb híján”

  Ha valaki azt szeretné HINNI hogy a zsidók és az arabok zsigerből utálják egymást, akkor nem fog Izrael Shahakon kívül belenézni olyan információs forrásokba, ahol arab-zsidó párbeszédet lát. Pedig ezek az emberkék ott élnek benne a lekvár közepibe, és beszélgetnek. Kicsit normálisabban mint mi itt néha ebben a témában. (akkor is ha nem elméleti fejtegetésből álla a mondanivalójuk, mert egyszerűen fiatalok.)

  Hit kérdés, és én és a cionizmus: szóval sem, soha nem mondtam, hogy a cionizmusnak nem voltak embertelen és téves lépései. De azóta eltelt egy kis idő, minden változik, a cionista értékrendszer és irányelvek is.

  Ps: különben röhejes, ahogy pl. a jobbik próbál bepuncsolni a palesztineknél/noknál ezzel mindig bajban vagyok,(hangrendiséggel)És meg vannak döbbenve, hogy a palesztinok nem vevők rájuk. 😀
  ” mindenesetre elgondolkoztató, hogy a legutóbbi két palesztin nagykövet a népük ellenségeivel, a valóban rasszista és szélsőséges cionista személyekkel szívesen találkoztak, bratyiztak, s adtak/adnak interjút magyar- és palesztingyűlölő lapoknak.” by Hering József

  „A palesztin nagykövetség diplomatái a Jobbik létezésének kezdetétől igyekeznek tisztes távolságot tartani a magyar nemzeti párttól, mondván, hogy az szélsőséges és rasszista. ”
  by Hering József úgyszintén.

  Szóval nem vagyok én hívő, (azt nem mondom hogy elfogult se)de ha arra amit én mondok vagy idézek, vagy linkelek az a válasz, hogy kösz, magam válogatom meg az olvasnivalóimat, vagy „propaganda” vagy „érzelmi ömlengés” vagy „félrebeszélés” addig miért legyek egyoldalúan nyitott és vitára kész kontra?

  Főleg, és kiemelem, hogy amit én mutatok, ott mindkét fél jelen van, és interaktív. lehet kérdezni annak aki mer. Araboktól is, nem „cionistáktól”

 193. 212: Ha ebben az esetben a motiváció értelmes mondatokban megfogalmazható, akkor az már racionális érvelés a gyermekvállalás mellett. 🙂
  37 évesen bevállalni egy negyedik gyereket, nem az ördögtől való. Ha jól tudom , Fehér Anna 53 évesen szülte az elsőt! Na, vajon mi motiválta? (Miközben itt már valóban komoly a kockázat.)
  Bocs, hogy uncsi voltam. 😀

 194. 210 re, immár nem 211-re!! bocs, el van számozva nálam a sorrend, mert benne volt egy moderált linkem, ami nálam bele volt számolva, most meg nincs.

 195. Egyébként meglehetősen elbeszéltek egymás mellett. Lehet, hogy Izraelen belül működik az egymás mellett élés és a multikulti.
  A jóval nagyobb probléma az Izrael által megszállt területeken keresendő: Telepesek, körbefalazások, szisztematikus palesztin települések dózerolása, egyes utak használatának tiltása a palesztinok számára, ellenőrző pontok tömkelege, ami az öngyilkos merénylőket nem állítja meg, de akinek sürgősen korházba kell menni garantáltan még az úton meghal, víz problémák, stb.

  Aztán ott van még a média ferdesége: csak az izraeli áldozatok mutatása, csak azt láthatjuk, hogy izrael visszalő, de, hogy kit hogyan találnak el, arról semmi.

  Jöhet még az USA szerepe is: Izrael annyi támogatást kap, mint a harmadik világ összesen, számszerűleg egy izraeli lakosra több, mint 10000$ esik, míg a többiekre fejenként 59$. Az emberi jogok sorozatos megsértésére mindig kimondott kétes USA vétók.

  Az új palesztin állam pedig Izrael igényei szerint úgy néz ki, hogy a megszállt területek 90%-át visszaadnák, csak éppen az nem egybefüggő terület lenne, hanem 50-100 db mini palesztina. A legfontosabb erőforrás (víz) ellenőrzése, és a legjobb földek „véletlenül” izraeli kézben maradnak.

 196. 213: Világos volt, hogy nekem válasz.
  Őszintén szólva nem hiszem, hogy nem olvastad még ezt, de gondolom, tudsz angolul, elolvashatod. Mellesleg a Kitalált Újkor blogomon is előhoztam a témát, lehet ott is kommentelni, judapesti kollégáidat is küldheted, ha ráérnek.

  Azt velem ne vitasd, hogy vannak izraeli zsidók, akik szeretnének a palesztinokkal békében élni és viszont, mert ezt sose kérdőjeleztem meg.

  „Ha valaki azt szeretné HINNI hogy a zsidók és az arabok zsigerből utálják egymást, akkor nem fog Izrael Shahakon kívül belenézni olyan információs forrásokba, ahol arab-zsidó párbeszédet lát.”
  Ez értelmetlen, hiszen Sahak is a megbékélés híve volt, mellesleg őt mivel tudnád cáfolni? Jópofa, hogy ha goj ír a Talmudról, akkor szerintetek meghamisítja, ha egy zsidó ír a Talmudról a Héber egyetem professzoraként, akkor ő is hamisítja, meg áltudomány, amit ír, meg biztos náci is.

  „Hit kérdés, és én és a cionizmus: szóval sem, soha nem mondtam, hogy a cionizmusnak nem voltak embertelen és téves lépései.”

  Köszönom, kb. ennyi.
  Anyi különbséggel, hogy szerintem és sok zsidó szerint csak olyanok voltak és vannak.

 197. Na ez így már vitaalap, ezzel lehet mit kezdeni d311c.
  bővebben holnap, most jönnek jönek jönnek.. a zügyfelek..

 198. http://www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html

  Naeim Giladi: Az iraki zsidók

  részlet:

  „Ben Gurionnak a „keleti zsidók” azért kelettek, hogy megműveljék a sokezer hektár földet, amit az izraeli csapatok által 1948-ban elűzött palesztinok hagytak hátra.

  És kezdtem megtudni, milyen barbár módszerekkel szabadították meg a születő államot annyi palesztintól, amennyitől csak lehetséges. A világ ma hátrahőköl a baktériumhadviselés gondolatától, de valószjnűleg Izrael használta ezt először a Közel-Keleten. Az 1948-as háborúban a zsidó csapatok kiűzték az arab falvak lakosságát, gyakran fenyegetéssel, néha egyszerűen lelőve egy féltucat fegyvertelen arabot, elrettentő például a többiek részére. Hogy az arabok ne térhessenek vissza újrakezdeni az életüket ezekben a falvakban, az izraeliek tífusz- és vérhasbaktériumokkal fertőzték meg a kutakat.

  Uri Mileshtin, az Izraeli Hadsereg hivatalos történésze írt és beszélt a baktériumfegyverek használatáról. Mileshtin szerint Moshe Dayan, akkoriban hadosztályparancsnok adott parancsot 1848-ban az arabok kiűzésére falvaikból, házaik lebulldózerezésére és kútjaik használhatatlanná tételére tjfusz- és vérhasbaktériumokkal.

  Acre olyan fekvésű volt, hogy gyakorlatilag egyetlen géppuskával meg tudta magát védeni, ezért a Hagana baktériumiokkal fertőzte meg a forrást, amely vízzel látta el a várost. A forrás neve Capri volt és északról, egy kibuc mellől folyt a vize. A Hagana elfertőzte a vizet, a lakosság megbetegedett és a zsidó csapatok megszállták Acre-t. Ez olyan jól ment, hogy egy hagana-osztagot arabnak öltözve beküldtek Gázába, ahol egyiptomi csapatok voltak, és az egyiptomiak elkapták őket, amint két doboz tífusz- és vérhasbaktériumot juttattak a vízellátó rendszerbe, mit sem törődve a civil lakossággal. „Háborúban nincsenek érzelmek” mondta az egyik elfogott Hagana-tag.”

 199. Folytassuk Giladi könyvét, arról, hogy született a terület máig egyetlen állama, Izrael Palesztina területén, miután láthattuk fentebb, hogy akadályozták meg, hogy palesztin állam is szülessen már akkor. És hogy igaza volt-e Mollinak, amikor azt írta, egy zsidónak se tartottak fegyvert a homlokához, hogy Izraelbe vándoroljon:

  „Az 1950-51-es es bombamerényletek

  Az 1941-es zsidóellenes zavargások kiváló ürügyet teremtettek a briteknek, hogy bevonuljanak Bagdadba visszajuttani a hatalomba a britpárti régenst és britpárti miniszterelnökét, Nouri el-Szaidot. Szintén ürügyet nyújtottak a palesztinai cionistáknak egy iraki illegális cionista mozgalom létrehozására, először Bagdadban, majd más városokban is, Bászrában, Amarában, Hillában, Diwaneiában, Abrilban és Kirkukban.

  A második világháború után gyorsan váltották egymást az iraki kormányok. A palesztinai cionista hódítás, különösen a deir jasszini palesztinok lemészárlása felerősítette a britellenes mozgalmat Irakban. Amikor az iraki kormány új barátsági szerződést írt alá Londonnal 1948 januárjában, az egész országban zavargások törtek ki. A szerződést nemsokára érvénytelenítették és Bagdad követelte a brit katonai misszió kivonását, amely 27 éve irányította az iraki hadsereget.

  1948 folyamán később Bagdad Palesztiinába küldött egy katonai különítményt a cionisták eleni harcra és amikor Izrael májusban kikiáltotta függetlenségét, Irak lezárta a haifai olajfinomítót ellátó olajvezetéket. Abd al-Ilah azonban még mindig régens volt és a britek quislingje, Nouri el-Said újra miniszterelnök volt. Én az Abu Gréb börtönben voltam 1948-ban, ahonnan csak 1949 szeptemberében szöktem meg Iránba.

  Hat hónappal később – konkrétan március 19-én – bomba robbant Bagdadban az Amerikai Kulturális Központ és Könyvtárnál, megrongálva az épületet és többeket megsebesítve. A központ a fiatal zsidók kedvenc találkozóhelye volt.

  Az első közvetlenül zsidókra dobott bomba 1950. április 8-án 9.15-kor robbant. Egy három fiatallal arra hajtó autóból dobtak gránátot a bagdadi El-Dar El-Bida Kávézóra, ahol zsidók ünnepelték a Pészahot. Négy ember súlyosan megsérült. Azon az éjjelen szórólapokat osztogattak, amelyek a zsidókat Irak azonnali elhagyására szólították fel.

  Másnap rengeteg zsidó, többségükben szegények, akiknek nem volt mit vesztenie, zsúfolódott össze a kivándorlási hivatalokban, hogy lemondjon állampolgárságáról és beadja Izraelbe vándorlási kérelmét. Olyan sok volt a kérelmező, hogy a rendőrségnek zsidó iskolákban és zsinagógákban kellett regisztrációs irodákat nyitnia.

  Május 10-én hajnali 3-kor egy gránátot dobtak a zsidó tuljadonban levő Beit-Lawi Automobil Vállalat kirakata felé, részben lerombolva az épületet. Személyi sérülés nem történt.

  1950. június 3-án egy újabb gránátot dobtak ki egy száguldó autóból Bagdad El-Batawin negyedében, ahol a legtöbb gazdag zsidó és középosztálybeli iraki élt. Senki nem sérült meg, de a robbanást követően cionista aktivisták sürgönyöket küldtek Izraelbe, hogy az Irakra szánt bevándorlási kvótát növeljék meg.

  Június 5-én 2.30-kor bomba robbant a zsidó tulajdonban levő Stanley Shashua épületnél az El-Rashid utcán, anyagi kárt okozva, de személyi sérülés nélkül.

  1951. január 14-én délután 7-kor gránátot dobtak a Masouda Shem-Tov zsinagóga előtt tartózkodó zsidók csoportjára. A robbanás elszakított egy nagyfeszültségű vezetéket, három zsidót ért halálos áramütés, köztük egy fiatal fiút, Itzhak Elmachert, és 30 másik sebesült meg. A támadás után a zsidók kivándorlása napi 6-700 főre ugrott.

  A cionista propagandisták máig azt állítják, hogy az iraki bombákat zsidógyűlölő irakiak robbantották, akik ki akarták űzni a zsidókat országukból. A szörnyű igazság az, hogy a bombákat, melyek iraki zsidókat öltek és nyomorítottak meg és megrongálták a tulajdonukat, cionista zsidók dobták.

  Úgy gondolom, hogy a könyvemben szereplő dokumentumok között a legfontosabbak közé tartoznak két röpcédula példányai, melyeket az illegális cionista mozgalom adott ki és amiken a zsidókat Irak elhagyására szólították fel. Az egyik 1950. március 16-I, a másik 1950. április 8-I keltezésű.

  A kettő közötti különbség döntő jelentőségű. Mindkettő feltüntették a kiadás dátumát, de csak az április 8-i mutatja az időpontot: délután 4 óra. Miért tüntették fel az időpontot? Ilyen pontosság példa nélküli volt. Még a vizsgálóbíró, Salaman El-Beit is gyanúsnak találta. Vajon a du. 4 óra feltüntetői alibit akartak a bombamerénylet idejére, amiről tudták, hogy öt órával később fog bekövetkezni? Ha igen, honnan tudtak a merényletről? A bíró arra következtetett, hogy onnan tudták, hogy az illegális cionisták és a merénylők kapcsolatban álltak egymással.

  Erre a következtetésre jutott Wilbur Crane Eveland, a CIA korábbi magasrangú tisztje is, akivel volt alkalmam találkozni New Yorkban 1988-ban. Homokkötelek c. könyvében, melynek megjelentetését a CIA ellenezte, Eveland ezt írja:

  „Abból a célból, hogy az irakiakat Amerika-ellenesnek mutassák és hogy megrémítsék a zsidókat, a cionisták bombákat telepítettek az USA Információs szolgálat könyvtára és zsinagógák közelébe. Nem sokkal később röplapok tűntek fel, Izraelbe vándorlásra biztatva a zsidókat. . . . Bár később az iraki rendőrség bizonyítékokat adott át nagykövetségünknek arról, hogy a zsinagóga és könyvtár elleni támadások, valamint a zsidóellenes és Amerika-ellenes röplamkampányok a földalatti cionista szervezet művei voltak, a világ nagy része elhitte a jelentéseket, hogy arab terrorizmus váltotta ki az iraki zsidók menekülését, akiket a cionisták “megmentettek”, valójában azért, hogy növeljék Izrael zsidó lakosságát.”

  Eveland nem részletezi a cionistákat a támadásokkal összekötő bizonyítékokat, de én megtettem a könyvemben. Pldául 1955-ben szerveztem egy bizottságot iraki származású zsidó ügyvédekből, hogy képviseljék olyan iraki zsidók követeléseit, akik még mindig rendelkeztek Irakban tulajdonnal. Egy jól ismert ügyvéd, aki kérte, hogy ne közöljem a nevét, tudomásomra hozta, hogy az iraki laborvizsgálatok igazolták, hogy az Amerikai Kulturális Központ elleni bombatámadásnál talált röplapok ugyanazon az írógépen készültek és ugyanazon a stencilgépen lettek sokszorosítva, amiken a cionista mozgalomnak közvetlenül az április 8-i bombatámadás előtt terjesztett röplapjai.

  Elemzések kimutatták azt is, hogy a Beit-Lawi támadásnál használt robbanóanyag megegyezett egy Yosef Basri nevű iraki zsidó aktatáskájában talált robbanóanyag-maradványokkal. A jogász Basrit Shalom Salih cipésszel együtt 1951. decemberében perbe fogták a támadásokért és a következő hónapban kivégezték. Mindketten a Hashura, a földalatti cionista szervezet katonai szárnyának tagjai voltak. Salih végül bevallotta, hogy ő, Basri és egy harmadik férfi, Yosef Habaza hajtották végre a támadásokat.

  Az 1952 januári kivégzések idejére a becslés szerint 125 ezres iraki zsidóság 6 ezer fő kivételével már Izraelbe menekült. Ráadásul a britbarát és cionistabarát báb el-Said befagyasztotta a vagyonukat, beleértve a készpénzt. (Volt lehetőség iraki dinárok kivitelére, de amikor a bevándorlók beváltották őket Izraelben, azt kellett tapasztalniuk, hogy az izraeli kormány megtartotta magának az értékük 50%-át.) Még azok a zsidók is elveszítették állampolgárságukat, akik nem jelentkeztek kivándorlásra, de éppen külföldön tartózkodtak, amennyiben nem tértek vissza egy meghatározott időn belül. Felszámoltak egy ősi, kulturált, prosperáló közösséget és tagjait áttelepítették egy keleteurópai zsidók által uralt országba, akik kultúrája nemcsak idegen, de teljesen gyűlöletes volt számukra.”

 200. 186.
  Nem is hulyeseg ! Dorka valamiert szeret kommentelni olyan oldalakon, ahol tapasztalhato nemi tisztanlatas a cionizmus, zsidosag kerdeseben.
  Jopar evvel ezelott pl SoDi blogjan osztotta az eszt, kisse „kemenyebb” stilusban.
  Kerdes, miert ? Ennyire unatkozik ? Vagy az adott oldal keplekeny allaspontu olvasoinak szeretne a velemenyet formalni ?
  Ezt csak Dorka tudja. Vagy meg Akrod ur megbizoi is 🙂
  Dorka ?

 201. 222:
  A szöget a „az adott oldal képlékeny álláspontú olvasóinak szeretné a veleményét formálni” mondatoddal találtad a fején.

 202. 223: de te is, Tibor bá… 🙁
  bár a kérdést a „Hogyan győzzük meg…” bejegyzésedben tetted fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük