(615) Oroszország, Kína és Irán

Tibor bá’ online

 

azt fontolgatják, hogy létrehoznak egy közös rakétapajzsot, aminek szerepe az USA és NATO elleni védelem lenne.

A hírforrás természetesen „nem hivatalos”, de a lényeg az, hogy az említett három ország tárgyalásokba kezdet annak érdekében, hogy létrehozzanak egy közös rakétapajzs védelmet. – jelentette a Mehr News Agency (MNA = 2003-ban alapított Teherán székhelyű hírügynökség, amely angol, arab, udru, török és német nyelven tájékoztat, hogy a ferde mainstream médiát ellensúlyozza)

A jelentés vasárnap jelent meg a Kayhan elnevezésű, iráni napilapban, és kitért arra, hogy a komoly szándékú konzultációra, két okból kifolyólag került sor: 1) Mind a három ország arra a következtetésre jutott, hogy az amerikai állítás,  miszerint az iráni és az észak koreai termonukleáris fegyverek és rakéták miatt kénytelenek létrehozni egy védelmi rakétapajzsot, lényegében csak kifogás, míg a valós ok Oroszország és Kína veszélyeztetése.

Ehhez most hozzájön, Törökország déli részére tervezett radarrendszer telepítése, ami a NATO védelmi rakétapajzs részét képezné, amihez az amerikaiak további egységeket terveznek felállítani Dél Koreában és Taiwanon. Ezek egyértelművé teszik, hogy Washington az állítólagos iráni és észak koreai veszélyeztetést csak ürügynek használják, a valóságban Oroszország és Kína elleni lépésnek szánják.

Jól informált szakértők szerint, Kína most kezd rádöbbenni az új rendszer által képviselt igazi veszélyre. Az orosz kiértékelés egybeesik az irániakéval, amit Nikolai Patrushev, az orosz biztonsági tanács titkára ismertetett a közelmúltban végzett teheráni látogatása alkalmából.

Következésképpen a három ország arra a következtetésre jutott, hogy itt az idő a komolyabb megbeszélések beindításához.

Katonai szakértők véleménye szerint Oroszország és Kína komoly előrelépéseket értek el repülőelhárító rendszerek tervezésében. Éppen ezért egy rakétapajzs rendszer megépítése nem fog különösebb nehézségekbe ütközni.

Eddig a hírügynökségi jelentés fordítása. A jelentéshez mellékeltek egy német nyelvű térképet is a szituáció vizualizálása céljából. Ez egyben azt is elárulja, hogy a hír Németországon keresztül érkezett!

______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________

 

39 gondolat erről: „(615) Oroszország, Kína és Irán

 1. Lehet hogy most egy buta kérdéssel kezdődik majd a kommentoszlop, de úgy tűnik, hogy az oroszok bárhova telepít bármit az USA, azt magukra veszik. Az USA meg mit tudom én mit akar, akkor tudnám, ha megmondaná világosan.
  Ez ugyanaz a hidegháború, mint anno gyerekkoromban, mikor osztályfőnöki órán meg kisdobosgyűlésen leveleket kellett írnunk Ronald Reagennek, hogy kérjük szépen az elnök urat, ne rakétázzon le minket, mert békét akarunk? Rajzoltunk is hozzá, és aláírtuk.
  Egészen komolyan be voltam tojva.
  Most meg jól körbepajzsoz mindenki mindent, egy csomó pénzért..

 2. Na most úgytűnik az USA + NATO visszakapja amit a SZU és társaival csinált.

  Adósághegyek már megvannak, most már csak katonailag kell bevédeni magukat, mielőtt az adós ugrálni kezd.

 3. 1: én nem is értem, miért fegyverkeznek ennyit ezek a csúnya militaristák, mert kettőig se tudok számolni, de amúgy én pacifista vagyok, mint nálunk, izraeli állampolgároknál mindenki…

  Van egy új kommentem a palesztin államalapításnál, sürgős cionista magyarázatra vár, mert így magában még sokan félreértenék és azt hinnék, hogy a zsidók Holokausztot követtek el a palesztinok ellen.

 4. 3. Kérdezz egy izraelit:-)
  Kérdezz egy palesztint 🙂
  Yala Young leaders
  Én most ezt nem vállalom.

 5. 4: azt írtad, izraeli állampolgár vagy.

  Nem is kell vállalnod semmit, bőven elég lesz alázatosan bocsánatot kérni. Tudod, nekünk „gojoknak” legalább naponta rituálisan bocsánatot kell kérnünk a zsidóüldözések miatt, mint azt Kertésztől is tudjuk.

 6. 6. Életvitelszerűen Magyarországon élek.

  2. Csak Ön után.Ha már Te jogosnak érzed Kertész követelését,én nem érzem annak) akkor jogosnak fogom én is érezni, hogy TŐLED bocsánatot kérjek.

 7. Már ha legalábbis palesztin vagy. Amúgy ne vigyük el a témát !!!!

 8. 2 elfmage

  A párhuzam jó… Az afgán vereség is küszöbön: Líbiában „eltűnt” 20000 vállról indítható rakéta… Az amerikaiak aggódnak, hogy az Al Qaida nyúlta le őket a nagy kavarodásban.
  Ha így van akkor nekik annyi.

  Hogy az USA mit akar ahhoz el kell olvasni a Project for the New American Century című kiadványt. Egyesek úgy emlegetik, mint az amerikai Mein Kampfot… Olyan neokonzervatívok voltak mögötte mint Wolfovitz, Cheney, Rumsfeld…
  Mióta nagyon kilógott a lóláb 2001-09-11 után, már nyíltan nem hivatkoznak rá:
  „Rebuilding America’s Defenses” produced by the Project for the New American Century, which noted that only a „new Pearl Harbor” would enable the military and defense policy transformations the group desired to rapidly take place.

  Azt hiszem, ezért támogatja Oroszország és Kína is Iránt és helyi ambícióit.
  Végülis, igaz, hogy az USA háborút nyerni már, de dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon nagyon sok kárt tud okozni.

  Az igazat megvallva, az USA-t gazdaságilag könnyebb lenne térdre kényszeríteni, mert ahhoz már szinte minden eszköz kész, a rakétapajzs meg még eltart egy darabig.

 9. 1-5. No… De most nem az Izrael elleni védelem a téma. Vagy a zsidó holokauszt. Volt egy rakás ilyen poszt, jól csöndben is maradtam nagyrészt…
  Ez egy kicsit talán komolyabb, mert ez a hír előrevetít egy újabb fegyverkezési versenyt, amiben két új nagyjátékos lép be (Már régen belépett, csak most próbálgatja a szárnyait) Irán és Kína egyértelműen oroszpárti volt mindig is. Most ezek együtt építenek ki egy védelmi vonalat arra az esetre, ha a süllyedő Titanic személyzete megpróbálná a jéghegyet szigonyokkal szétbökdösni… A baj csak az, hogy azoknak a szigonyoknak a végére nukleáris robbanófejeket lehet szerelni…

 10. Titkosszolgákat ismerve, ha egy ilyen kiszivárgott, akkor ott már megegyezés is van, szerencsére (de nem a miénkre… nem tudjátok mi újság azzal a durva pletykával, hogy már megkezdték izraeli nukl. eszközök áttelepítését Magyarországra?)
  Mégiscsak közröhej, (de legalábbis AIPAC-nívó) hogy Iránt sakkbatartani raknak nehézröppentyüket Lengyelországba. S Európának ezt illene lenyelni …

 11. Szerény véleményem szerint nem lesz itt nukleáris háború NATO és O.K.I. között. Annyira senki se őrült, de viszont el lehet költeni egy jó nagy rakás pénzt a fegyverkezésre. Már pedig ez az egyetlen módja a gazdaság régi módi felfuttatásának. Hogy sikerül-e, azt nem tudni. Szerintem nem fog sikerülni.

 12. 9. Egyetértek, de nem 1-5,hanem 3.5.6. Armára szólj rá.Mindig ő kezdi.

 13. Szerintem egyébként ha Kínának-Oroszországnak-Iránnak lenne egy kis esze egy egyszerű műholdjelblokkolót építene, ami lefedi az Eurázsiai kontinenst, mert az amerikai rakéták, repülők, tankok, de szerintem még a gokartjaik, meg a tábori túzhelyeik is katonai GPS-ektől függnek, ha ezt elvágják vakvezetés van a teljes amerikai hi-tech csodagépezetnek…

 14. 12: én ebben nem vagyok biztos. Még sosem omlott össze globális világgazdaság, most fog. Mi lesz az atomfegyverekkel, plusz erőművekkel?

  13: de reagálni kell. Kimazsolázod a feladat könnyebb részét, és az izraeliek multikultiságáról, palesztinszeretetéről, békevágyáról folytatsz propagandát, amikor viszont idézek egy zsidó szerzőt a cionista Végső Megoldásról, akkor passzolsz.

 15. 15. Nem passzolok, átadom a stafétát nálam illetékesebbeknek ha tényleg nem engem akarsz piszkálni, hanem kíváncsi vagy, akkor tessék ott a cím,meg még ezer másik, de NE OFFOLJUNK!!

 16. a Helsinki SALT atomsorompó tárgyalások. MOST 2011-ben is érvényesen, USA ÉS IZRAEL KIVÉTELÉVEL – de 151 állam aláírta – ők vajon MIÉRT NEM?

 17. 18: A SALT-1-et és az atomsorompó-szerződést aláírta az USA, Izrael tényleg nem (meg valószínűleg Pakisztán és India sem, mert nekik is közben lett atomfegyverük).

 18. Üdv Tibor Bá és Mindenki!
  Nem tudom /talán az idősebbek/ emlékeznek rá, hogy 90′ körül, az al- és szürkevilág mennyit szaladgált vörös higany, urán, kígyóméreg után? Pár embert lecsuktak, még többet „lehúztak”. Most akkor újra lehet indítani a bizniccet?
  No, majd körbeszimatolok a „piacon”…. 🙂
  Bár kicsit idegesít, hogy O.K.I.-ban nem egészen ideálisak a börtönviszonyok.

 19. 20: Mi az a vörös higany és főleg mire jó? Vörös iszap nem jó helyette? 😀 Abból van doszta 🙁

 20. 14: Nehogy azt hidd, hogy a GPS műholdak blokkolása kis zavaron kívül mást is okozna. (pl. Nem találnak el a tábori WC-re.)
  Már nagyon régóta van pl. olyan hordozórakétájuk, ami teljesen automatikusan, vizuális tájékozódással/felismeréssel képes célbaérni, mindezt radar szint alatt.

 21. 12. Tiborbá

  A háború csak akkor futtatja fel a gazdaságot, ha van rá pénz.
  Fegyverkezésre még ki lehet facsarni az USA-ból pár milliárdot, de háborúra már nem adna neki senki egy fityinget se, mert nyerni nem tud. Sőt, egy közepes háborútól az USA már padlót fogna, és gyakolatilag a káoszból sem tudna már hasznot húzni az USA oldalán se senki.
  A hadianyagban benn rothad egy halom pénz, de már hírszerzésre se fussa… Látjuk hogy Kabulban egyre másra robbantgatják az USA követséget, a CIA központot meg a többit.

 22. 22 d311c

  A kis zavar már elég : Homok a gépezetben.
  Ezek úgy vannak összerakva, hogy csak akkor működik, ha MINDEN olajozottan megy.
  Ha a hordozórakéta indításához (indítás megerősítésére) műholdas kepcsolat kell, akkor például megette a fene a vizuális tájékozódást.
  De a háborúkat egyébként sem ezek a kütyűk nyerik meg.

 23. 21. Observer
  Én sem, és mások sem tudták, hogy mi az mert senki sem látott még olyat. 🙂 De állítólag nagyon drága 🙂 Az okosok azt híresztelték, hogy az atom bomba gyártáshoz van köze, vagy ezzel fetik le a lopakodókat.
  Én jól kerestem vele. Írtam róla egy vicces glosszát. Kaptam érte kettő-ezer forintot. 🙂
  A legenda szerint a kígyóméreből mérges gázt készítenek. Nagy az Isten állatkertje. 🙂
  Hát, ha a Hídegháború fokozódik, – keresnek a fegyvergyárak – akkor újra tér nyílhat az „élelmes” Magyaroknak is.

 24. 25: „A kis zavar már elég : Homok a gépezetben.
  Ezek úgy vannak összerakva, hogy csak akkor működik, ha MINDEN olajozottan megy.”

  Ez marhaság. Ha az Internet példáját nézzük – ami ugyebár katonai célra készült – nyilvánvaló, hogy a katonai rendszerek egyik elsődleges tervezési szempontja, hogy ne legyen kizárólag a GPS-re vagy bármi másra utalva. Nem beszélve arról, hogyha nem lövöd le a GPS műholdak nagyobbik részét, akkor nem érsz el semmit, mert a földi zavarás kiküszöböléséhez csak irányított antenna kell, semmi más.
  Nem gondolhatod komolyan, hogy a sokmilliárdos hadibiznisz komolyan elcsúszna a GPS banánhéjon? Tényleg azt hiszed, hogy erre még senki sem gondolt???

  „Ha a hordozórakéta indításához (indítás megerősítésére) műholdas kepcsolat kell, akkor például megette a fene a vizuális tájékozódást.”

  Na de az sem a GPS műholdon át fog menni…

  „De a háborúkat egyébként sem ezek a kütyűk nyerik meg.”

  A kütyük, és sokminden egyéb tényező. Ha nem lenne szerepük, nem fegyverkezne és fejlesztene senki. Nem azért gyártják ezeket, mert a haverok megveszik, hanem lehet, hogy jók valamire.

 25. 27 d311c

  Hááát…

  Lehet… De ahogy az afgán háborút elnézem, a kütyűkkel nem sokra mennek.
  Irakban se a technika nyert, hanem hogy a síítákkal levadásztatták a szunnikat…

  Szerintem a technika elsősorban pénzcsináló parasztvakítás.
  Ahoz képest amennyibe kerül, sokkal jobb biznisz bele se kezdeni a háborúba, mint kinyögni a techmika árát a bedőlő gazdasággal együtt.

  Nem vagyok technika ellenes, de ha nincs meg mellette a hasonló politikai szinvonal is, akkor a technika inkább árt mint használ.

 26. Mondjuk, ha a politikai színvonalat nézzük, akkor tényleg jobb ha nincs.
  Az viszont más kérdés, hogy ezek a technikai fejlődések jók-e vagy sem az emberiségnek. Jó példa erre a GPS: mióta polgári használata is van, nem sokan bánják, hogy erre milliárdokat költöttek/költenek.

 27. Tibor bá! Háborús helyzet van? Az a pletyka, h Irán hadihajót vezényelt USA partjaihoz. Ez igaz?
  nálunk csak ez van:
  http://hvg.hu/vilag/20110928_pakisztan_usa_media
  „Miközben az Egyesült Államok a pakisztáni feszült helyzet megoldásait latolgatja, az ázsiai országban már fegyverropogást jósol a média – írta szerdán a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.”

 28. Megvan. Csak tervezi:
  http://bit.ly/oAhWxV
  „Irán azt tervezi, hogy hadihajókat vezényel az Egyesült Államok atlanti partvidékének közelébe – jelentette szerdán az IRNA hivatalos iráni hírügynökségre hivatkozva a CNN.”

 29. 1ű!
  Dorka Te is úgy vagy mint az amerikai akció filmekben,hogy mindig az Oroszok a célpont,és azok a rosszak…
  Nem az oroszok a rosszak.Vagyis nem annyira.Hogy Amerika nem mondja meg mit akar?Hát nem látod?Két poszttal ezelőtt irtam,hogy nem lehet valakinek elmagyarázni valamit,ha nem tudja felfogni önmaga..
  Az USA a mértéktelen fogyasztásra van alapítva,és a fegyverkezésre.Na most mond egy oroszlánnak ,hogy legeljen füvet,mert elfogyott a gnú.Nem látod hogy a világon mindenki le akarja magáról rázni őket?Vajon miért ?Szerinted?Az egész világ arra dolgozott hogy ott úgy éljenek ahogy élnek.(éltek)Izraellel karöltve,egymást támogatva,használták ki a a világot..Meg természetesen keverték a …..-t.Most már nyílt titok minden..

 30. 1:
  „…úgy tűnik, hogy az oroszok bárhova telepít bármit az USA, azt magukra veszik.”
  Nem bárhová telepítik, hanem Oroszország köré, amit nehéz félreérteni. Még a hírhez tartozik:

  „Továbbá, Románia megegyezett Washingtonnal abban, hogy szárazföldi SM3 elfogó rakétákat és több mint 100 amerikai katonai személyzetet fog állomásoztatni Románia területén. A megállapodás tartalmazza az amerikai haditengerészet cirkálóinak és a légvédelmi rendszer elfogó rakétáinak haditengerészeti változatának telepítését a román tengerpart mentén.
  A projekt aggodalmat keltett Oroszországban, amely szerint a rendszer Oroszország nukleáris elrettentő képességei elleni fenyegetés lehet. Washington nem volt hajlandó egy közös orosz-NATO rakétavédelmi rendszert építeni, mely védelmet jelentene Oroszország számára is, ahogy azt Moszkvában javasolták.”
  Volt ugyan szó erről – mármint az együttműködésről – NATO részről is, de Rogozin így nyilatkozott róla:

  „Nem tudjuk, hová is hívnak meg bennünket”. „Hiszen két külön rendszerről van szó: Európában az amerikai rendszerről és az oroszról. Az amerikai – európai projekt a Közel-Keletről kiinduló fenyegetés elleni védelemre van orientálva. Ugyanakkor Európa északi részén van a telepítés, és ez a rendszer Rogozin szavai szerint képes akár az Urálig „megdolgozni” a célokat. Miközben Oroszország nem kérte saját biztonságának szavatolását a NATO-tól.”

  „Az USA meg mit tudom én mit akar, akkor tudnám, ha megmondaná világosan.”
  Nem fogja nyíltan megmondani, de nem is kell, beszédesek a tettei. Oroszország szálka a cionista szemben és az első adandó alkalommal megkapja érte a magáét.

 31. 30:
  Én úgy tudom, hogy Irán csak a Földközi tengeren akar jelen lenni, de ez is több hóbnapos hír. Az USA partjainál lenni több, mint öngyilkosság.
  33:
  Nem érddemes vele foglalkoznod. Dorka ide van telepítve intellektuális destruktív szándékkal. Az is lehet, hogy mindössze öntevékeny.

 32. Szerintem Irán csak teszteli az USA-t.
  Nyilván nem akar öngyilkos lenni, csak kiváncsi, hogy a nagy testvérekkel a háta mögött meddig tud elmenni…
  A testvérek is kiváncsiak lehetnek.
  Az USA meg már vért hány az idegességtől mert ennyi ellenségre nincs berendezkedve… Az egész hadserege az oroszokkal való gigantikus csatákra van kihegyezve, és nem apró-cseprő konfliktusokra amikre maga a felvonulás is horribilis összegeket emészt fel. Nem beszélve az asszimetrikus háborút, amik eddig a legsikeresebbek az usa ellen.

  Szerintem Dorka önszorgalomból védi a mundér becsületét. Végülis a zsidók egy része elhiszi hogy ők mennek jó irányba az autópályán, csak a világ túl buta ahhoz hogy megértse.

  Előbb utóbb ő is rájön, hogy kívülről nézve Izraelnek is kb annyi joga van a létezéshez, mint a többi mesterséges országnak… Ha nem fér a bőrébe, akkor annyi se, mint mondjuk Jugoszláviának… például.

 33. 35:
  Ne hidd, hgy a Dorka félék nem tudják mi az ábra, mint ahogy az amcsik is tudják, hogy az „American way of life” árát a világ fizeti, de mit bánják ők! Ameddig a világ hajlandó, élvezik azt. A tevékenységük éppen ezért arra van kihegyezve, hogy minnél tovább fennálljon a „rendszer”.
  36:
  Fidel Ramos kiértékelése hamis. Kína egyszerűen elég erős már ahhoz, hogy közvetlen környezetében a tengereken ne engedje Amerikát úgy garázdálkodni, ahogy azt 150 éve megszokták.

 34. Persze hogy tudják… De kell valami fügefalevél.

  Biztos ismered a régi viccet:
  Az angol férj hazajön és az ágyban találja a feleségét a barátjával. Felháborodva rászól:
  – Legalább azt mondd meg miért csinálod ezt!
  – Hát mert nem tudtam hogy ma hamarabb jösz haza – mondja a feleség.

  Valahogy ilyen az izraeli védekezés is.

  A cikket a tény miatt idéztem, ami mutatja, hogy az USA ereje halványodik a Csendes Óceánon is. Ramos nyilván a saját szája íze szerint értékeli.

  Ott látom a veszélyt, hogy az USA olyan mértékben veszíti ell befolyását, hogy esetleg a neokonzervatívok újramelegítik a „Project of the New American Century”-t hogy egy utolsó próbálkozássál mentsék ami menthető és 9-11-nél is nagyobb durranást csinálnak, amibe esetleg Európát is belehúzzák.
  Ugyanis egyetlen dolog maradt meg ami még valamilyen szinten működik, és az a hadsereg…

 35. Ma ár olvastam ezt rakétapajzsot az elhallgatotthirek oldalon is..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük