(551) Déjá vu – őszi repríz 06

Tibor bá’ online

Ez a poszt eredetileg július 4-én jelent meg

öNapjainkban állandóan eszembe jutnak a Rákosi évek. Nem tehetek róla, az egész folyamat automatikus. Hetente támad Déjá vu érzésem. Emlékszem például, hogy Rákosi hatalomra jutása után az első ténykedése az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) létrehozása volt. A testületbe percek alatt 3000 fő kapott alkalmazást, kimagasló fizetést, különleges megbízatást.

Amikor a bankok különadóját bejelentették eszembe jutottak Rákosi Mátyás 1947 október 31-i beszédének egy részlete: „Mi megígértük, hogy csökkenteni fogjuk a felesleges állami kiadásokat. Takarékoskodásra veszünk irányt. Csökkentjük a minisztériumok és államtitkárok számát. Mindenki tudja, hogy ezen a téren már egy sor intézkedés megtörtént, vagy folyamatban van. A hároméves tervvel kapcsolatban, mint első döntő lépést követeltük a bankok államosításának megvalósítását. Az idevágó törvényjavaslatot a minisztertanács már elfogadta és a jövő héten a parlament elé kerül.” És természetesen a parlament elé került, és ami oda került, azt szépen, sorba mind megszavazta. Nem a kétharmad  jogán, hanem Vorolsilov marsall, és megszálló csapatai miatt.

Nagy Ferencnek, Magyarország törvényesen megválasztott miniszterelnökének féltenie kellett az életét, mert Rákosinak útjában állt. A végén egy hivatalos svájci látogatásról nem haza, hanem az Egyesül Államokba ment „vissza”, soha nem tért meg, ott halt meg, idegen földön, 1971-ben.

Nem tehetek róla, de Sukoró engem a Standard perre emlékeztet. Emlékszik még erre valaki? Standard Villamossági Rt. egy rádiókat és telefonközpontokat gyártó holland érdekeltségű vállalkozás volt a Fehérvári úton. Rákosi példát akart statuálni és erre a célra a Standardot szúrta ki. Megbízta hűséges kiszolgálóját, Radványi Dezső ÁVH tisztet, aki Geiger Imre, Radó Zoltán és Kozma László mérnökök ellen vádat emelt hazaárulás címen, majd a koncepciós per végén ezeket bűnösnek találta az időközben testre szabott bírói testület és a három fővádlott közül kettőt fel is akasztottak.    

Galambos, Szilvási és Laborc letartóztatása valahogy  eszembe jutatta, hogy Kovács Bélát, a parlamenti választásokon 57 százalékot kapott Független Kisgazdapárt főtitkárát, 1947 február 25-én letartoztatták. A vád szerint:  „Aktívan vett részt földalatti szovjetellenes fegyveres csoportok alakításában és a szovjet hadsereg ellen irányuló kémkedés szervezésében”. Tehát, mint pártfőtitkár, aki jogot formálhatott volna a miniszterelnöki székre (nem fogod elhinni) kémkedés, azaz hazaárulás vádjával lett eltávolítva.

A Fidesz XXIV., vasárnap a budapesti Millenáris Parkban tartott tisztújító kongresszusán Orbán Viktor a leadott 1.472 szavazatból 1.468 voksot kapott. A posztra ő volt az egyetlen jelölt. Csoda ha nekem beugrik, hogy 1952 augusztus 14-én Rákosi Mátyást megválasztották a minisztertanács elnökévé, vagyis miniszterelnöknek. És hogy miért jutott eszembe? Mert ő volt az egyetlen jelölt, és így megspórolta a szavazók tépelődését, hogy na most kire szavazzanak. Na, kire? Hát Rákosi Mátyásra.

Az ilyen vén faszokkal, mint én, az a baj, hogy mindenre emlékszenek. De igazi déjá vu érzésem akkor lesz, ha emlékezéseim miatt a Gyorskocsis utcába fogom találni magam. 😀

150 gondolat erről: „(551) Déjá vu – őszi repríz 06

 1. Hasonló érzéseim vannak, csak a Sukoró-pert nem hasonlítanám az egykori külföldi tulajdonú cégek, pl. a MAORT vezetői elleni perekhez. Azok a cégek akkor nem korrupt ingatlanpanamákban utaztak, mint Blum.
  Azt mondogatom egy idő óta, hogy lám, még a szocik is lapátra tudták tenni Gyurcsányt, bezeg a Fideszben elképzelhetetlen, hogy Orbánt lapátra tegyék.
  Gondolom, a négy küldöttet, akik nem szavazták meg OV elnökségét, a Fidesz saját halottainak tekinti… 🙂

 2. 1: Az a 4 NEM, szerintem „beépített”. Így plauzibilisebb a többi „elsöprő” IGEN. Abból indulj ki, hogy semmi se történik véletlenül. Minden be van tervezeve. Pl. Nem igaz, hogy Orbán ilyen primitív (koki, saler, stb.) de tudja, hogy a tömegei pont ilyen primitívek.

 3. Múlt heti Élet és Irodalomban jelent meg a főszerkesztőtől:

  „Kerti teraszon ülünk a kora nyári éjszakában, és azt mondja valaki, akinek a véleményére igen sokat adok, hogy napjainkban ugyanaz történik, mint a Rákosi-rendszer első éveiben. ”

  Nem te voltál, Tiborbá? 🙂

  http://es.hu/kovacs_zoltan;most_meg_petingbol;2011-07-02.html

 4. 3: igen, itt ügyelnek a részletekre, nem úgy, mint az oroszoknál, ahol a félreeső szibériai körzetek némelyikében máig 103%-okat szokott elérni Putyin pártja! 😀

 5. Tibor ba,
  Akar egyet is erthetnenk csak egy nuansznyi kulonbseg van: Kovacs Bela akar artatlan is lehetett de Szilvasi nyugodtan rohadhat elozetesben es dutyiban kedves roma baratai analizalasaban. Nem banom ha Drazset es Gyurcsanyt hasonlokeppen varjak be mondjuk vasprefektussal egy zarkaba. Azert engem ezek emlekeztetnek 89-re: http://www.nefeljetek.hu/
  Hidd el ha ezek nem tortentek volna ma Szilvasi es a tobbiek nem ulnenek a huvoson.

 6. Ilyen többség mellett pont olyan döntések meghozatala késlekedik,amiért 2/3-os volt a győzelem.
  Stratégia fontosságú lépések nem történtek meg:
  -Nemzeti pénzkibocsátás
  -Három per hármas lista nyilvánosságra hozatala
  -Elszámoltatás
  -Finnugorizmussal való szakítás
  Persze még nem járt le a ciklus,ne türelmetlenkedjünk.

 7. 5: Kulturállamaban nem szokás, hogy az állampolgárok bíróságot helyettesítsenek. Neked nem tiszted megállapítani, hogy ki bűnös és ki ártatlan. Én nem állítom, hogy Szilvási bűnös, és nem állítom, hogy ártatlan. de állítom azt, hogy se a bíróság, se az ügyészség nem független, ahogy Rákosi alatt se volt. Erre bőséges bizonyíték akad.

 8. Hát Gyurcsány, szilvás, drazséról majd dönt Dr Lincs a Népharag. 🙂
  Amúgy ne esetek tévképzetekbe, a nagykutyákat tehát akik kifizetnek évi kb. 5misit azt bevédik rendesen a börtönbe,annak bent sincs segbekuki, meg verés. Pl. Tasnádinak egy zsidó étteremből hozzák a kóser kaját.

 9. 7: Kultúrállamban nem szokás embereket szembe lőni mert éppen rosszkor rossz helyütt járt (munkájából ment haza) vagy parlamenti képviselőket gumibottal elverni és az út szélén hagyni utána pedig a parlamentben mártiriuszozni. Kultúrállamban nem szokás embereket előzetesbe vágni és ítélet nélkül évekig ott tartani és még sorolhatnám.
  Az elmúlt 22évből -vagy ha úgy tetszik 66 évből- 12 évet a komcsik voltak hatalmon (más számolások szerint 56 évet) hadd ne fájjon a szívem és ne izgasson az, hogyha megtapasztalják milyen érzés a fasz másik oldalán lenni esetleg megtapasztalni milyen egy koncepciós per stb.

 10. ja és mégvalami: ha annak idején fletó és a többiek kultúrállamot vezettek volna kultúrállamként akkor most valószínűleg nem varrnák be őket. és azt se felejtsük el ha kultúremberek lettek volna akkor emlékeznének arra, hogy a történelem kereke forog és sokszor előfordult már, hogy a fletóhoz vagy mesterházihoz (ernő) hasonló államférfiak kevésbé dicső módon végezték. Al Caponét is valami teljesen triviális dologért csukták le egy kultúrállamban.

 11. Azért az 50es évek párhuzam kissé erőltetett. Akkoriban meghatározó volt a „baráti” vörös hadsereg aktív jelenléte, fekete autók általi örökre eltűnések, véresre verések, frászba lévő suttogó tömegek. Most ilyesmikről szó sincs. Viszont van egy 2/3-os többséggel megválasztott kormánypárt, volt/van egy fejeket követelő felajzott tömeg, akik anno rendszeresen kukákat borogattak, TV székházat gyújtottak föl forradalmi hevületükben és minden nemzeti ünnepen harsányan kurvaanyáztak.
  Ők választották meg a mostani parlamenti többséget, és a fidesz csak azt teszi amire felhatalmazást kapott, amit elvárnak tőle.
  Az persze más kérdés, hogy mindezt teszi úgy mintha most érkeztek volna a fehér lovon és nem lettek volna aktív résztvevői, alakítói, haszonélvezői az elmúlt 20 évnek.

 12. 10:)”történelem kereke forog és sokszor előfordult már, hogy a fletóhoz vagy mesterházihoz (ernő) hasonló államférfiak kevésbé dicső módon végezték.”
  Erről egy TV műsor jut eszembe-„Unokáink sem fogják látni”

 13. 9 & 10: Majd ha indulatoktól mentesen, tárgyszerűen kommentálsz, akkor válaszolok. Addig légy boldog, hogy nem töröltelek ki, mert amit irtál az nálunk értéktelen szemét.

  11: Nem húztam párhuzamot, azt írrtam, hogy a mai események engem mire emlékeztetnek. Ha a trendet interpolálom, akkor lesz itt még akasztás is.

 14. 11:)”felajzott tömeg, akik anno rendszeresen kukákat borogattak, TV székházat gyújtottak föl forradalmi hevületükben és minden nemzeti ünnepen harsányan kurvaanyáztak.
  Ők választották meg a mostani parlamenti többséget,”
  Sok FIDESZ szavazót ismerek,egyik sem tartozik közéjük.Pár száz „randalírozót” ne azonosítsunk 3 millió szavazóval.

 15. Csak annyiból sántít a párhuzam, hogy Rákosiék alatt valóban koncepciós perek voltak ártatlanok ellen, mígy Szivási, gyurcsány teljesen jogállami alapon is lecsukható és le is csukandó.
  De ettől még Tibor bával teljesen egyetértek, hogy a párhuzam itt OV diktatorikus hozzáállása, hogy a „demokratikus intézményrendszert” formaságnak használja és úgy manipulálja, hogy az egyéni hatalmát szolgálja.

  Előre bejelentette, hogy az uniós elnökség átadásakor felgyorsul az igazságtétel. Az elnökség leadása utáni első napon kezdték bevinni a rivális banda vezetőit, tehát betartotta szavát, de a bűnüldöző szervek függetlenségének látszatára ezáltal egy kicsit se adtak.
  Minden téren hozzá szabják a „demokratikus” és egyéb szabályokat saját terveikhez, az egyjelöltes választások, az elnököt fogadó felállva éljenző küldöttek, a négy dísz-ellenszavazat, mind jelzi, hogy a párhuzam sok szempontból jogos más diktatúrákkal. Csak mögötte nem tankok, hanem szabadságharcos retorikáje ellenére bankok állnak, Soros és még nagyobb kutyák személyében.

 16. Teljesen igaza van Tiborbának (ezért is vállalom a megkövezést 🙂 ). Ugyanaz a helyzet mint az 50-es években. Az alap is ugyanaz, a rendelkezésre álló erőforrások beszűkülése. Akkor a háború, most az energia- és gazdasági válság az ok. Azzal azért kiegészíteném, hogy a helyzet megoldása két irányban képzelhető el. Az egyik a diktetúra, a másik a lokalitások erősítése, a helyi felkészülés segítése. A mai politikában mindkettőre akad példa, de a diktatúrára utaló jelek győzelme látszik biztosnak. Mindez azt jelenti: összefuthatunk mi még Tiborbával a Gyorskocsi utcában. 🙂 (Már ha találkozhatnak a rabok…)

 17. 15: Nem szeretném, ha félreértenétek. Sejtheted te azt, hogy Gyurcsány és csapata büntethető dolgokat követtek el, mint ahogy én magam is „sejtem”. De az elfogadhatatlan, hogy egyetlen egy embernek mindenki lefeküdjön. IGEN, én is igazságot akarok, és a bűnök feltárását. De nem ez történik. Amit látunk az egy egyéni bosszú. Törvénytelenséggel nem lehet törvénytelenséget büntetni. Többek között azért, mert a tömegek szimpátiáját váltják ki a bűnösök. Arról nem beszélve, hogy az egész nem ér annyit, hogy egy megosztott nemzet még megosztottabb legyen.

 18. 13: Ne haragudj Tibor bá, de nem értem, hogy hol van hozzászólásaimban az indulat és azt sem, hogy miért jelentékteleníted a hozzászólásaimat. Nyilván nem egyezik az optikáddal. Pontosabban a te véleményed az, hogy Orbán egy kis aljas diktátor (ami lehet, hogy igaz) és pártállami módszereket alkalmaz (ami szintén lehet igaz) de nem látom át, hogy miért baj, ha a másik felet a saját eszközeikkel tanítják móresre.
  A társadalom/ország lesüllyedésében a másik oldal is szerepet játszott bőven így nyilván előfordulhat, hogy a tetteiket számon kérik, (más kérdés, hogy milyen módon). Emlékeztetlek rá, hogy te magad írtad: a bíróság jogot szolgáltat de nem igazságot. Kvázi relativizáltad a törvényt. A 2/3-os többség méginkább ezt teszi amikor mindent módosít percek alatt. Ki mondja meg, hogy mi a törvény és mi a törvénytelenség?

 19. Rákosi rendszer? — ahhoz hiányzik egy fontos dolog: a megszálló hadsereg.

  Nem eszik olyan forrón a kását 😉

 20. Megszálló hadseregre csak akkor van szükség, ha harci cselekmények, szervezett fegyveres ellenállás várható. Egyébbként csak pénzkidobás.

 21. A 2/3-ra való hivatkozás nekem nem igazán tetszik. A 2/3-ból a választók egy része szavazott a fideszre, egy (szerintem) nagyobb része meg a szocik (elsősorban a flúgos Gyurcsány) ellen. De az bizos, hogy a nagy többségnek fogalma nem volt az elkövetkezőkről – így nem is szavazhatott a fidesz gyakorlatban végrehajtott „politikájára”.
  A parlamenti többség meg egy vicc – fontosabb és kényelmesebb (meg jobban tejel) a párthűség, mint esetleg pár dolgon elgondolkodni. Ilyen homogén csapat még sosem volt, teljesen egy húron pendülnek 🙂
  A Rákosi rendszertől még messze vagyunk, én inkább egy Kádár rendszerrel vonnék párhuzamot – ha nem ugrálsz, békén hagynak.

 22. A 2/3-ra nem lehet hivatkozni, mert az emberek meg lettek vezetve. A Fidesz SEMMIT nem árul el abból, hogy mit akar csinálni. A sok barom (2/3) biankó csekket írt alá. Az hogy néhány politikus börtönbe kerül (és ezzel lecsúszunk Ukrajnához) az a nemzet szempontjából nulla. De a nem jómodú, nagy többség tovább züllesztése, az már szemnyitogató lesz. Aztán, akik megszavazták a 2/3-ot, probálják meg visszacsinálni. Érdekelne, hogy mi a véleményük azoknak, akik a következő hónapokban elveszítik a lakásaikat.

 23. Teljes képtelenség a mai post-os Tibor Bá !
  Akkora sületlenség ,hogy kár lenne tételesen cáfolni .

  Kb olyan mintha Gandhi és Mao között akarnál kimutatni párhuzamot .
  – Mindkettő ázsiai volt
  -mindkettő sovány volt
  – mindkettő vmi szabadságharcot vezetett
  – mindkettő müködése vérengzéshez vezetett
  – mindkettő valami féle menetet vezetett Gandhi -só
  Mao -Nagy menetelés

  stb stb

  🙂

 24. Borzalmas olvasni a vértől fröcsögő kommenteket. Nem értem, mi ez a hihetetlen gyűlölet az MSZP-sekkel szemben? Ugyanazt tették, mint az összes politikus az elmúlt 20 évben: SEMMIT. Mit fog tenni a FIDESZ? SEMMIT. Egy centiméterrel nem megy előre az ország. Sajnos, mi egy ilyen nép vagyunk, 9,7 millió tehetséges embert vezet 300 ezer totális elmebeteg. Ők ülnek a hivatalokban, a parlamentben, a rendőrségen, a vezérkarban. Orbán bosszúálló taktikája valóban a Rákosi rendszer legsötétebb korszakára emlékeztet. Alapvető tétel, hogy bármelyik politikust simán le lehet csukni, Orbánt is. Obama simán leültethetné Busht, őt pedig a következő elnök. Hová vezet ez? Sehová.

 25. 21:)” az bizos, hogy a nagy többségnek fogalma nem volt az elkövetkezőkről – így nem is szavazhatott a fidesz gyakorlatban végrehajtott “politikájára”.”
  Hát nem is,mert ők másmiért mentek el szavazni.
  Olyan ez a demokratikus párbeszéd,mint az öreg góbé szócséplése.
  Egyszer kérdeznek,mi válaszolunk,s négy év társalgási szünet.

 26. Nem is értem, hogy a gyurcsótány félék hogy élhetnek még szabadlábon. Az mszp székház ablakira rácsokat téve, nyugodtan be lehetett volna már zárni az összeset. Persze ez igaz (lesz) a fideszesekre is, és szinte kivétel nélkül az összesre aki a hatalom közelébe kerül. Mindenféle következmény nélkül herdálhatják el az ország vagyonát. Minden politikusnak, bankárnak, ügyvédnek csak az a célja, hogy a zsebeiket megtömjék. Ezt persze csak a tömegek kizsákmányolása árán tudják megtenni, de az őket nem zavarja. Amíg el nem kergetjük az összes ilyen élősködőt, és ki nem találunk valami jobban működő rendszert a mostani plutokrácia helyett, addig nekünk csak rosszabb lesz, mert ezek maguktól nem mennek el.

 27. „A 2/3-ra nem lehet hivatkozni, mert az emberek meg lettek vezetve. A Fidesz SEMMIT nem árul el abból, hogy mit akar csinálni. A sok barom (2/3) biankó csekket írt alá.”

  Tiboba, mondjon nekem egyetlen olyan választást, ahol nincsnek megvezetve, és nem biankó csekket írnak alá. Hol tudják, hogy mit fog csinálni a kormány(mikor szerintem még ők sem tudják)?

  Egyet ertek Hun_ce- vel, ez egy kicsit Orbán fóbia 😛

  Amugy nagyon jó az oldal, egy ideje már olvasgatom, csak igy tovabb, ez az első hozzászólásom 😀

 28. Nem hivatkozok a 2/3-ra (pontosabban nem értek egyet a retorikával, hogy az emberek felhatalmaztak és ezért tehetjük ezt), hanem azt mondom, hogyha Tibor bá gond nélkül relativizálja az igazságszolgáltatást (a bíróság jogot szolgáltat de nem igazságot) egy egyszerű blogban, akkor nyilván akinek megvan a hatalma (mármint 2/3os többsége) akkor az élni is fog vele (függetlenül attól, hogy az emberek erre szavaztak vagy sem, mintahogy fletó sem mondott le a hazudtunk éjjel és nappal után) és ezen a dolgoknak pont ugyanolyan természetes folyamata mint ahogy reggel a nap felkel és újra lenyugszik.
  Amúgy az ország Ukrajna szintjére nem most csúszott/csúszik le hanem 2006-ban.

 29. 17: egyetértünk, Tibor bá. Attól, hogy a most lecukottak szerintem megsértették a törvényt, még nem gondolom, hogy OV „igazságszeretetből” csukatja le most őket. Riválisai a hatalomért folyó harcban, miközben OV és csapata tagjai maguk is szarnak a türvényekre, csak nekik megadatott, hogy nem is muszáj megsérteniük őket, ők céljaikhoz igazíthatják a kétharmaddal még az alkotmányt is. Durva volt, ahogy alkotmánybírót csinált jogászként egy percig nem dolgozó régi haverjából. Vagy köztásasági elnököt Besúgó Paliból. Látszik, hogy a demokratikus intézményrendszert díszletnek, fügefalevélnek használja, a cél, hogy ő uralkodjon.

 30. 28: Medgyessy elkezdte megvalósítani amit igért. Ha megint emelik a fizetésemet 50%-kal, újra rá szavazok. 😀

 31. 28:)”Hol tudják, hogy mit fog csinálni a kormány(mikor szerintem még ők sem tudják)?”
  Te tudod,hogy mit fogsz csinálni holnap,holnapután,a közeljövőben?
  Igen,egy normális ember bizonyos dolgokat tud,annak megfelelően próbálja alakítani a jelenét,és a jövőjét.
  Tehát a társadalom hasznos tagjaként virul,vagy vegetál,attól függően,hogy milyen a helyzetértékelése,a képességei.
  Az aluljárói csövesek rendelkeznek a legbeszűkültebb jövőképpel,azaz azzal,hogy holnap is csak lesz valhogy.
  Az olyan kormány,aki nem ismeri a várható mozgásterét,nem látja nemzetszinten a jövő kihívásait,feladatait,az az aluljárók koldusaira hajaz.
  A választók nem ilyen kormányokra szavaznak,s azok valójában nem is ilyenek,mégha a látszat többnyire csal.
  Ez a politikai játék része.

 32. 28: Üdvözöllek kedveds Kaktusz! Persze, minden politikus csal, de a lényeg az ARÁNYOK. Orbán csak azt teszi, amit bármelyik politikus, de rápakol 500 %-ot, és ettől lesz diktátor. Az USA-ban is az elnök nevezi ki a Legfelső Bíróság tagját, amikor megüresedik egy szék, és természetesen olyat nevez ki, aki az ő elképzeléséhez közel áll. Ez OK. De nem emelik fel a tagok számát, hogy megváltozzon az arány, és nem változtatják meg az alkotmányt a mindenkori elnök szája ize szerint. Na ez az, ami riasztó.

  29: Tessék észrevenni, hogy az egész nyugati világban kialakult egy norma, hogy például egy 2/3-al mennyit lehet változtatni. Nem az a baj, hogy változtatnak, hanem a mérték. LB jogkör szűkítés, népszavazási témakőr szűkítés, sztrájkjóg szűkítés, birói kar szétverés, ügyészség kisajátítás, szerzett jogok visszamenőleges eltörlése, az ellenzék bebörtönzése……

 33. 33: Tibor bá, ha megtehetné megtenné USA-ban is. Mint ahogy kivégezték Salvador Allendét vagy Bin Ladent is.

 34. „Mikor egy szerzetes kérdezősködni jött, Csao-csou fejére húzott csuhában fogadta. A szerzetes ácsorgott egy darabig, aztán fordult vissza.
  Csao-csou utánaszólt:
  – Aztán nehogy azt mondd, hogy nem válaszoltam! „

 35. Aki ezen intézkedések után még védi Orbánt, az nem látja a fától az erdőt és semmilyen érvet nem fogad el. Orbánfóbiát könnyű kiáltani gondolkodás helyett. Jó panel önmagunk megnyugtatására, de ettől még a tény tény marad, hogy mást mondanak és mást tesznek. Csak egy példa a sok közül. Számos portálon megszűnt a kommentelési lehetőség, hiszen senki nem tudja, hogy kit vesznek elő, ha valami nem tetszik a hatóságoknak. Alig négy napja alkalmazható médiatörvényre hivatkozva már indult eljárás kommentelő ellen, mégis teli szájjal hirdetik, hogy a kommentekre nem vonatkoztatható, mert nem szerkesztett tartalom.
  Aki azt hiszi, hogy a magyar piacot védi vezérünk, mert minden megszólalásában benne van a magyarkodása, az egész egyszerűen két kanállal falja a dumáját.
  A 2/3-ad nem azért veszélyes, mert biankó csekket kapott valaki, hanem azért, mert ellenzék nélküli hatalomban részesülhetett. Ez minden parlamenti és parlamenten kívüli pártra igaz. Egyik sem érdemelne 2/3-ot, nem csak Orbán. Ezért is marhaság orbánfóbiát teli szájjal ordítani egy kritikára. Ráadásul mindezt úgy, hogy elég volt csöndben maradnia, még ígérnie sem kellett.

 36. 38: teljesen tudatosan építgette OV a választás előtt a csodavárás hangulatát, sejtette, hogy ő üdvözíti a népet és nyíltan kimondta, hogy ehhez kétharmadot kér.
  Tipikus conman.

 37. Tiborbá! Mi a véleményed arról hogy a parlamenti bohócbizottság 2089-ig titkosította ezt az ügyet? Röhely!

 38. 34: Ne csúsztassunki!. Pinochet katonai pucsot hajtott végre, Bin Laden terrorista volt, Orbán pártja parlamenti választásokon győzött. Mérd össze az angol, francia, német, stb. parlamenti választás győzteseivel.

  40: Erre már kitértem. Ha nem simlis, akkor miért kell titkolni?

 39. 42. A bizottságban ott ült Vadai. Ha úgy érzi koholt vád, akkor borítson. Mindkét oldalnak van takargatni valója!

 40. 6!
  Elnezest.Nincs ekezetem.A MNB elnokot el akarta mozditani Orban.A penzkinzomtatast nem engedtek.

  De valamit csak jol csinal,ha a satanista ven asszony rogton iderepult amerikabol.Eddig le se tojtak orbant..Feltik a kamatokat..Ha kina kifizeti az adossagot akkor a kamatoknak lottek..

 41. 42: azt hiszem félreérthető volt a 34. Az USA-ban is, Németországban és Franciaországban azt teszi az elit amit megtehet ha megvan hozzá a megfelelő hatalma. Teljesen fölösleges ezt boncolgatni. Annak idején kellett volna úgy kormányozni, hogy ne legyen kétharmad.
  Amúgy olvass utána, hogy mit ír a wikipédia a Pinochet puccsról http://hu.wikipedia.org/wiki/Allende. Ha ez a kultúrállam jellemzője akkor én barbár államban szeretnék élni.
  Mégegyszer: nem védeni akarom Orbánt de úgy gondolom, hogy nem árt a seprés mégha a módszer nem túl tisztességes.

 42. 45!
  Általában igazat adok neked Arma mindenben, 😉 de megveregetni jött volna?Erre elküldött volna valaki mást..Kétlem hogy valamit jól csinált volna Orbán.És általában Amerikában sem szivesen fogadták Orbánt.Most meg ugy repült sátán anya ide mint tornádó.Itt valami más van..Valami nagyon fontos volt ha személyesen repült…A képeken is láttam hogy Orbán ugy nézett rá,hogy „mondjad csak nyugodtan,engem nem érdekel”..

 43. 46: nem egészen. A Birodalom etikettjében, akire haragszanak, ahhoz nem látogat fontos vezető. A Lantos Intézet megynitása tipikus benyalás volt. (tudom, hogy már az előző kormány is készítette elő, de Orbán emberei gyakran emlegették, hogy milyen jó, hogy lesz ilyen, már ellenzékben is)

 44. 46: „A cél szentesíti az eszközöket” elnevezésű tézis nem elfogadott kultúrált emberek között. ENNYI!

 45. A Ráhel hozzászólásokból látszik, hogy van itt egy SZDSZ-es vonulat, tehát az Orbán fóbia többé-kevésbé érthető.

  A 2/3-os dolog meg egyértelműen az előző kormány sara… ők kergették az országot a Fidesz karjaiba.
  Egyébként nem olyan rosz… aza nem feltétlenül mindenkinek.
  Az előző kormány által beindított negatív folyamatok eltartanak egy darabig, de már javul a helyzet.

  Nyilván ezt a katyvaszt nem lehet demokratikus úton megoldani, tehát a demokráciát nem most kell siratni, hanem ez előtt kellett volna.
  Nem emlékszem, hogy Gyurcsány megkérdezte volna bárki véleményét is, hogy az országban megtermelt nyereség 92%-a külföldre kerül az tetszik-e.
  Egy égő házban a tűzoltók se tartanak 3 fordulós titkos szavazást, hogy a nagymamát mentsék meg először, vagy a 4 éves gyereket…
  Ezt a munkát nem lehet elegánsan csinálni… de nem is baj.

  AZért azt gondolom, hogy akik nem akarják, hogy a Jobbik folytassa a Fidesz munkáját, azok jobb ha Orbánnak szurkolnak…
  Mert mire oda kerül a sor, az MSZP már börtönben lesz…

  Lehet politikai bosszúnak hívni…
  Aki végighallgatja a „tágra zárt fülek”-et nem is csodálkozik.

  Ha Orbán is része volt a színjátéknak akkor megszívtuk.
  Ha kiszállt, akkor lehet hogy van esély.

  Vagy jön a Jobbik…

  De addigra már Franciaországban is az ifjabb Le Pen fogja a lapokat osztani…

 46. Höhö.. figyelmeztetést kaptunk a főnökségtől, hogy vigyázzunk kit jelölünk vissza a facebookon. Sejtés támadt, hogy kormányhivatalos ismerősök/kollégák figyelik ki hogyan nyilvánul meg. Bár én a fb-n sose politizálok, most jónak láttam néhány Orbánra prüszkölő barátaim nyilvános falamon megjelenő cuccait letakarászni.. öncenzúra beindult, van aki peDig direkt olyanokat linkel be a nyilvános falára, ami tetszhet a figyelő szemeknek) ezen jót szoktam szórakozni, dehát mindenki félti a kis álláskáját..

 47. 51: én le is törlöm magam mindenestől a fb-ról. Bár az én állásomat nemigen fenyegeti, de figyeljék a nénikéjük kapcsolatrendszerét.

 48. 44:)”A MNB elnokot el akarta mozditani Orban.A penzkinzomtatast nem engedtek.”
  Örülök,hogy nem vesztetted el a hitedet,s reménykedsz.
  Én is bízakodom a jövőt illetően.
  Vigyázzunk azért arra,hogy ne tegyünk fel mindent egy lapra,mert cinkelve van.(Akár még jó is kisülhet belőle.)
  Az MNB elnök hivatalos fizetése ugyan meg lett nyírbálva,de ennyi az összeredmény.
  Régi mondás:Pénz beszél,kutya ugat. A „nem engedték” azt jelenti,hogy nem mi beszélünk.

  „Feltik a kamatokat..Ha kina kifizeti az adossagot akkor a kamatoknak lőttek..”
  Nem a kamatok az alapkérdés.
  Kína elkezdte látványosan a $ devizatartalékait €-ra cserélni.
  Kínának mintegy 3 ezer milliárdos $ tartaléka van.
  Itt a $ a tét.

 49. 46
  „Annak idején kellett volna úgy kormányozni, hogy ne legyen kétharmad.”
  Ez csúsztatás. A 2/3 elsősorban nem a kormányzati hibáknak, vagy a világválságnak köszönhető, hanem annak a hiszterizálásnak ami 2006 őszétől feldúlta az országot, a fidesz aktív közreműködésével. 2010-re az emberek többsége tökéletesen elfelejtette a 98-02 közötti sógor/komás pofátlan lenyúlásokat. Ma már olyan döntéseket engedhet meg magának Orbán, amiket ha 2-3 évvel ezelőtt megléptek volna a szocik minimum nyilvános kövezés lett volna a vége. Remélhetőleg előbb vagy utóbb elszáll a lila köd és rájönnek az emberek, hogy nincs itt semmi új, ezek ugyanazok a régi gazemberek akiket már egyszer leváltottak.

 50. 50: Azért kiváncsi lennék, ha éltél volna Rákosi alatt, akkor mi lenne most a véleményed. Elvégre Rákosi is jót akart. fel akarta számolni az urak országát és elfogadható életet akart adni a melósoknak-parasztoknak, vagyis a magyar népnek. Nem volt elegáns, mert nem lehet elegánsan csinálni! 🙂 Fölakasztott ezt-azt, tizezreknek elvették a lakását, mert egy elvtársnak megtetszett, száz ezreket börtönbe zártak, mert nem tudott beszolgáltatni, további százezreket elüzött otthonából, és ő is csak úgy kezdte, hogy az a szemét Nagy Ferenc, 57 százalékot kapott miniszterelnököt, meg akarta leckéztetni, mert hazaáruló kém volt. És nini, megint akadnak kémek. Sztálin elvtárs legjobb magyar tanítványa Rákosi elvtárs volt. Rákosi elvtárs legjobb magyar tanítványa pedig Orbán Viktor. Számomra ez olyan világos, mint a Nap. Csak tudod az a baj, hogy egy diktátort be lehet indítani (mert nem elegáns munkára van szükség) aztán többé leállítani nem lehet. Lásd Hitler karrierjét. Rendszerint viszi magával az egész nemzetet. Tudod miért? [ezt biztos megérted 🙂 ] mert a hatalom olyan mint a szex, csak tízszer élvezetesebb. Na ezt képzeld el!

 51. „a hatalom olyan mint a szex, csak tízszer élvezetesebb. Na ezt képzeld el!”
  Láttam én már olyat is, hogy egy szimpla kis fos csoportvezetői kinevezés (majdnem nulla fizetésemeléssel) a felismerhetetlenségig kiforgatott önmagából egy addig teljesen vagy majdnem teljesen jófej asszonkát. Mit tehet a hatalom nagyban? egyre több kell, egyre több, aztán jön a paranoia..

 52. 57:)”a hatalom olyan mint a szex, csak tízszer élvezetesebb.”
  Én nem vagyok nagyigényű.Beérem kevéssel is.

 53. 53: Nem lehet ám csak úgy simán törölni. Megvan a technikája, de nem olyan egyszerű a harakiri mint anno az iwiwen.Letörlöd, aztán egy fél év múlva még mindig rád lehet keresni. De amúgy fölösleges para.Gondolom az üzenőfalad nem teljesen nyitott, csak ismerősöknek..
  Nem. én is simán belelátok a tiédbe. A beállításoknál ezt átállíthatod zárttá.

 54. 58: Szóval a hozzászólásból kizárólag az utolsó, majdnem hogy irreleváns mondat ragadta meg a fantáziádat. 😉 Ha nem én lennék a bloggazda, akkor folytatnám 🙂

  60: He-he! Engerm keress meg, ha tudsz!

 55. 62 : Hát csak keressétek egymást, ha nincs jobb dolgotok. 🙂

 56. FB iwwiw lófasz . Éretelmes ember elkerüli .

 57. 52.)
  Nekem nem mumus… Inkább az orbánfóbokra gondoltam… Mert minnél inkább szabotálják a Fideszt, annál közelebb kerülhetnek egy Jobbikos kormányhoz…

 58. 51.)

  A Facebook a CIA találmánya. A Wikileaksen hónapokkal ezelőtt kiderült. Persze mindenki sjtette, hogy a paranoiás amerikaiak mint az őrül gyűjtik az adatokat boldog-boldogtalanról.
  Ők indítják a legtöbb lánclevelet is.
  Nyilván mindenki úgy használja ahogy tudja, ha hozzáfér.
  Nem muszáj elsősorban Orbánra mutogatni.
  Ezért büdös egy kicsit a Facebook forradalom Egyiptomban is.
  Értelmes ember nem teszi ki barátait ilyesminek.

  A legjobb ellenszer hgy többmillió embert barátként jelőlni, így használhatalan lesz.

 59. 66 Az a röhej ,hogy a Fidesz sőt a Jobbik
  is használja az FB-t .
  én egyszerüen negligálom .
  Persze nem vagyok naiv így is hagyok elég nyomot magam után a net-en

 60. 57.) Tibor bá
  Rákosi nem akart jót. Idegen hatalmat szolgált… nagyon jól.
  Ha Orbán csupán hatalmat akar akkor Gyurcsányon túltesz az ország kiárusításában.
  Anyagilag is jobban járna… A szőlőbányákból nem jön be annyi mint a hazaárurásból. Erre sokan rájöttek. Ki is használták.

  Ha Orbán túljátsza magát, az EU úgyis lelövi… tehát nem kell mindjárt Hitlerezni… de lehet hogy csak udvarolni akarsz itt egyeseknek?
  Szerintem túlértékeled Orbánt… vagy elképzelhetőnek tartod, hogy katonailag lerohanja Csehországot és megszállja Ausztriát, majd megtámadja Oroszországot?
  Na ugye…

  Az meg hogy meg akar szabadulni a „régi jó elvtársaktól” szerintem üdvözlendő. Amíg ezek a kerékkötők a helyükön vannak, addig nem lehet haladni.

  A Rákosizás meg a Hitlerezés olcsó módszer, szerintem valós tények hiányát takarja… inkább személyes indttatású dolog.

 61. 56. Nem csodálkoznék, ha itt a következő választások előtt titkosszolgálati adatokra, gazdasági országcsődre hivatkozva Orbán szükségállapotot hirdet, és berekeszti a választásokat határozatlan időre. Amint ezt meglépte, azt tehet, amit akar. Csak itt valahogy a rendőrök és katonák jogainak csökkentése nem jön a képbe… Mivel akar Orbán egy ilyen állapotot fenntartani? Izraeli zsoldosokkal? Azokat már 2006-ban is felhasználta egy elméletben teljesen másik kormány tömegoszlatásra. Tökéletesen egyet kell értenem Tibor Bá’-val, noha én a Rákosi korszakot csak a könyvekből ismerem. A hatalmi egyensúly felbomlott(sose volt). Eddig minden választáson az utóbbi 12 évben volt ellenzék… Most megvan a 2/3.

 62. 69-re:
  Szerintem, ehhez a szándékon kívül kéne egy kis „tökösség”, erő. Az meg halovány. Esélyesebb, hogy megy tovább a csiki-csuki. „A rendőrök és katonák jogainak csökkentése nem jön a képbe” – ennek belátásához meg józan ész kell. Ész, erő nélkül miféle diktátor a diktátor?

 63. Annyiban megáll a Rákosi-párhuzam, hogy Rákosi fő tevékenysége az akkor kirobbanthatatlannak tűnő úri Magyarország felszámolása volt, Orbánék pedig hasonlóan a balliberális világot akarják elföldelni. Ez az ő történelmi funkciójuk, ennyit tudnak.

  Viszont: amikor fellázadtak Rákosi ellen, akkor (szinte) senki nem akarta a régi világot vissza, ugyanígy Orbánék után sem az MSZP-t akarják vissza, remélem. Ha a következő kormány annyival normálisabb lesz Orbánéknál, mint Kádár Rákosiéknál, akkor jó világ lesz.

 64. 68: Persze, hogy nem akart jót, de azt hirdette. A saját fejetekkel gondolkodtok. Nem ismeritek a diktzátor lélektanát. Neki nem pénz kell (ami kell, azt könnyedén megszerezte már a pártház eladásánál, az Ezüshajónál, Simicska APEH korában) neki HATALOM kell, de az betegesen. A hatalommal pedig megvalósitani fogja ssokszor gyerekes, amatőr ötleteit (lásd Hitler)
  Valós tények hiányía? Akkor te vak vagy, ha nem látod őket. Néhányat felsoroltam, keresd vissza.
  Olcsó módszer? Nekem ez ugrik be. Mondhatod, hogy beszari vénember vagyok, vagy amit akarsz, de ez nem „olcsó módszer” hanem élettapasztalat, amire 2 év múlva szarsz majd emlékezni és majd arról fogsz papolni, hogy te mindig is láttad, hova fog ez vezetni.

  70: Na ez az, a Fidesz hívők az Orbán kritikát azzal intézik el, hogy komcsik vagyunk. A franc akarja a semmivel se kevésbé korrupt MSZP-t és SZDSZ-t vissza a hatalomba. Na de ami most van, az vérlázitó.

 65. 72: „Na de ami most van, az vérlázitó” Csak nehogy vérfagyasztó is legyen !

  69: (A mai állapot szerint) nem tartom valószínűnek a választás – mint színjáték – megakadályozást, nem ok nélkül akarják a következő kormányok mozgásterét csökkenteni. A vicc az, hogy ha esetleg győznek, a saját kezük is meg lesz kötve – bár Viktor nem fél majd a gordiuszi csomót (meg minket) átvágni.

 66. 72.) Tibor bá

  A rendrakáshoz hatalom kell.
  Betegesen? nem tudom… de hazaárulókkal a hatalmi struktúrákban nem lehet rendet tenni.

  Már megint Hitlerezel.
  A párhuzam röhelyes.
  Hitler egy valós veszélyre kínált valós megoldást… egyáltalán nem gyerekes szinten. Rengeteg stratégiai és morális hibát követett el, de gyerekesnek hívni komoly értékzavarra utal.
  Az egész világ – sőt egymás legnagyobb ellenségei – összefogására volt szükség hogy legyőzzék.

  Orbán egy diktatórikus vezető.
  Most viszont erre van szükség.
  A veszélyek megvannak, de eddig nem látok komoly okot az aggodalomra… talán csak az előző rendszer szekértolói készítik elő bőröndjeiket – joggal.

 67. 74: Már megint hazaárulozás! Emlékszem, 15 éves diák voltam, amikor egy tömeggyűlésen fel kellett szólalnom, hogy a hazaáruló Rajk kapja meg méltó büntetését. — A kérdés az, hogy ki a hazaáruló? Például mi a minősítése annak, aki ellenzékben minden ésszerű lépést megfúrt? Nem látsz komoly okot? Igen, vannak akik szelektíven néznek, és persze látnak. De tudod mit, nem vitatkozom. Hívő lelkekkel meddő a vita. Nektek Orbán Viktor az újkor magyar krisztusa. Jöjjön el az ő országa, meghagyom neked.

 68. Az országgyűlés egy zárt intézet.Egymás közt rendezik a dolgokat,mi meg kívülről szurkolunk,vagy fújolunk.
  Átjárás nincs a két tábor között.
  A gumicsont egészséges,mert erősíti a fogakat.Közben nyugodtan lehet rágódni a „demokratikus” problémákon.

 69. 75: Talán nem csak Orbán-hitről van szó, hanem arról is, mennyire frusztráló 8-15-20 évig végigélni egy rohadást a mocsárban, azt hallgatva, hogy a legnagyobb veszély a jobboldal. Igen, amíg tartott a ballib fölény, addig ez ment.

  Hát akkor most lássuk, mire mennek Orbánék, nézzük meg 3 év múlva. Ha kell, akkor őket is el kell zavarni, de csak akkor, ha kiderült, nem teljesítenek. Az a baj Tiborbá, hogy az Orbánfóbiás szövegek súlyosan elhiteltelenedtek mára, még ha van is bennük igazság.

 70. Mindenki beszel, de senki nem figyel!

  O-val nem az a nagy gond, hogy eros es hogy tenni akar, meg csak az sem, hogy az nem tetszik sokaknak. A baj csak annyi, hogy minden kozossegben megvannak az elfogadott normak.
  Amig nalunk a gyumolcsod talbol barki vehet jobb es bal kezzel egyarant, mashol bal kezzel nem nyulnak az etelhez.
  A tagabb kozosseg altal elfogadott normak athagasa barbarra tesz masok szemeben.
  Hat valami hasonlo jatszodik le Velunk is.
  Minket nem latnak szivesen a kozos asztalnal. A gond csak annyi, hogy a szakacs oda viszi ki a husos fazekat.

 71. 78: Igen, és mikor látnának szívesen? Ha megint a jólismert régi arcok képviselnének?

  Végre kéne mutatni egy vállalható alternatívát is.

 72. 77: Én 70 éve nézem a rohadást, de pont ezért látok tisztán. A kormány azt kommunikája, hogy 8 év szemetét nem lehet elpucolni 1 év alatt. Ezt az Orbán hívők benyalják. Az orvosok vártak egy évet, nem történt semmi. Év végéig 3000 magyar orvos hagyja el az országot. Orbánt ez nem érdekli. Az Orbán tábor nincs tisztában a következményekkel, nem is érdekli őket, mert el vannak kábulva, hogy végre Gyurcsány lakat alá kerül, mintha ez lenne az ország legnagyobb problémája. Nos ma már 8 évet kell várni egy térd protézisre. Jövőre ez fel megy 16 évre (ha nincs pénzed). A térd izület rendszerint 70-75 környékére kopik el. Régen nem volt probléma, mert kevesen éltek 75 évig. Ma vannak ilyenek. Valószínűleg te is ilyen leszel. Elkopott térd izülettel pokol az élet. Mire a betegre kerül a sor, a műtét előtt exhumálni kell, mert egy 75 éves pasi nemigen él még 16 évet. Ha fiatal vagy, a téma nem érdekel, Ha megöregszel, majd fog érdekelni, persze csak akkor, ha nem lesz pénzed. Ez Orbán részéről tudatos politika. Aki már nem tud hasznos lenni, azt leírjuk. Ha van vagyona, akkor majd eltartja magát, vagy majd eltartja a gyermeke. Ezért vagytok úgy oda érte? Azt a rendelkezést percek alatt meg tudta hozni, hogy mindenkinek 16 % az SZJA-ja. Ha 70 rongyot keresel akkor is, ha 7 millát akkor is. Ilyen sehol nincs a világon. Ezért vagytok úgy oda érte? Egyáltalán a Gyurcsány akasztáson kívül mit kaptatok eddig tőle egy év alatt? Terror Elhárítási Csoportot? Azt nem ti kaptátok, hanem ő maga. Szóval mitől olyan nagyszerű az Orbán diktatúra?

 73. 54!
  Csőrmi ,Te ugy látom még csak azt tanulgatod amit én már rég elfelejtettem.. 🙂

 74. 64!
  Miért?Olyan jól el lehet cirkuszolni a fészen.. 😀 Hátha jön a fekete autó..

  80!
  Tibor bá most igazad van.Illetve most IS igazad van..

 75. 80 Tibor bá

  „A kormány azt kommunikája, hogy 8 év szemetét nem lehet elpucolni 1 év alatt. Ezt az Orbán hívők benyalják. ”

  Ez nem egyszerűen 8 év szemete.
  Ez az ál-rendszerváltás által eljátszott nemzeti vagyon maradéka, amiből talpra kell álltani az országot.
  Itt most nem arról van szó, hogy a kisiklott gazdaságot helyrerakjuk és minden megy tovább… Az előző rendszer ugyanis a síneket is „elprivatizálta”, de még a talpfákat is.
  Tehát Orbán se tud fizetéseket adni az orvosoknak, ha nincsenek kórházak.
  A legtöbb szar ami most történik az előző rendszer időzített bombája, amivel azt akarták biztosítani, hogy 4 év után visszasírja őket az ország.

  Igazad lehet, hogy 3 év múlva én is beállok az Orbán anyját szidók táborába…
  De nem azért amiért az kripto-SZDSZ-es visítókórus, hanem azért mert nem volt elég kemény.

  Egyébként az egykulcsos adó indítota be a gazdaságot több helyen. Persze hogy nem a leghatékonyabb, de el lehet várni, hogy az emberek elkezdjenek vállalkozni, és ne csaljanak (annyi) adót…

 76. 83: nem volt elég kemény, nem csinált még nagyobb káoszt a kormányzásból?
  Szerinted a komcsikat üti azzal, hogy anarchista módon frakciója nyalis tagjai közt csinált divatot az egyéni törvénykezdeményezésre, ahelyett, hogy saját minisztériumai szakmai stábjai készjtenének elő profibb törvényeket? Ha rajta akarja tartani a kezét, rakjon a minisztériumok élére megbízható embereket, de ez az anarchia dilletantizmus és őrültség, ezzel a komcsiknak nem árt, csak az országnak.
  Pszichopata.

 77. Az egykulcsos adó a szegények megsarcolása a leggazdagabbak érdekében. Ha nem direkt volt, akkor csak dilettáns hülye.

 78. 83: Szép ez a rendületlen hit, tényleg csodálom. A 8 évre Orbán hivatkozik. Már voltak hatalmon 4 évig, amit főleg lopásra használtak fel egy kiherét ügyészség árnyékában (Jósef Tóth, Kaja Ibrahim, Ezüst hajó, stb,). Elprivatizáltak? A Fidesz az előző hatalom utolsó perceiben privatizálta Bábolnát. Na poersze erre enem emlékszel, vagy ha igen, akkor van egy kurva jó magyarázatod. Az „előző rendszer” gondolom az MSZP-SZDSZ koalíció. Nos, ha lépni akartak, akkor a Fidesz keresztbe tett több alkalommal. Ne kis fizessen az orvosoknak. Ha neki baja lesz, majd elmegy a Kutvölgyibe, vagy Németországba. És te mit fogsz csinálni? ja, te egészséges vagy és életerős. Meddig? Az egy kulcsos adó seholyse hozott fdellendülést, mert a megmaradt pénzt basznak befektetni. Ez csak egy ürügy, hogy kedvezhessenek az oligarcháknak. Egyszer majd te is rá fogsz jönni, amikor a vak gyülöleted okozta fátyol felszívódik a szemedről.

 79. 86. Léteznek fanatikus Gyurcsány hívők, MSZP hívők, sőt SZDSZ hívők is… Legalább azt lehet mondani, hogy Orbán tud beszélni, amivel elbutította az embereket… A többiekről még ez sem mondható el…

 80. „Egyáltalán a Gyurcsány akasztáson kívül mit kaptatok eddig tőle egy év alatt?” – legalább azt megkaptuk volna!
  De még azt sem. A titkosítás meg megy, ugyanúgy.

 81. Értem én, amiről beszélsz Tiborbá, sok igazság van benne.

  Egyet nem értek. Hogyhogy nincs minden erejével azon a „józan”, „demokratikus”, „nem-Orbán-hívő” része a társadalomnak, hogy létrehozzon egy új, potens politikai erőt.

  Miért a fintorgás az LMP-től, miért nem kezd valamit magával az Oszkó-Bajnai-Szigetvári-féle vonal és miért nincs rajtuk kívül semmi de semmi más? Ebben az országban lehetetlenséggel határos pártot csinálni?

 82. 89: úgy általában hihetetlen erőforrásigényes. Akiknek megvan hozzá a forrása, azok már mind gründoltak valamit…

  Az oszkó-bajnai-szigetvári vonallal talán készülnek valamit kezdeni, akiknek van elég erőforrása, ez még kiderül. de nekem ez se nem józan, se nem demokratikus csapat. A libásnak egy józan társadalomban lámpavason a helye.

 83. Kicsit túl hamar ítélkezel. Én kormányzati teljesítmények utólagos értékeléséből indulok ki. Libákkal ugyanúgy nem tudok mit kezdeni mint Orbán-bányákkal (pedig kéne, de ez más kérdés).

  Az utóbbi két évben már az nagy szó, hogy nem beszélünk csődhelyzetről. Persze a következő három évre ez már kevés lesz.

 84. 90: Egyébként pedig ugyan miért hihetetlenül erőforrásigényes? Csak nem azért, mert azok, akiknek nem áll érdekükben a változás, úgy szabályozzák a választási törvényeket meg a pártfinanszírozást, hogy ne jöhessen létre csak úgy új párt?

 85. Bajnaiért odáig voltak külföldön. Ha valamelyik politikust nagyon szeretnek kint, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ellenünk dolgozik…

 86. 89: Én se értem. Nem vagyok politológus, csak a tényeket meglátó, független gondolkodó vagyok. De van egy szörnyű érzésem. Ha alapítasz egy pártot, az bekerül a parlamentbe, majd kormányt alakíthatsz, akkor valaki fogja tenni a tiszteletét és megmondja, hogy főbelővés terhe mellett mit kell tenned. (Gedeon, kérem a piros pontot – 😀 )

 87. 94: Illetve könnyen lehet, hogy ha bekerül valaki, akkor gyorsan rájön, hogy nincs értelme pattogni, szépen üldögélni kell benn, és le kell fölözni a hasznot. Nézzétek meg pl. a MIÉP-et, illetve az új jobboldali „fenegyerekeket”, a Jobbikot. A MIÉP, amikor a Fidesz győzelem idején, 1998-ban bejutott, ha jól emlékszem, 7%-kal, még Magyarország kőkeményen náci pártja volt. Emlékszem, barna ingben meg fekete mellényben jártak be a parlamentbe, és mindenki majd összefosta magát, hogy na, kezdődik a náci rémuralom. Aztán 4 év alatt eljutottak odáig, hogy 2002-re már csak Csurka pattogott ekkor-akkor, és ő is már csak rutinból. Gyakorlatilag 2002-re a MIÉP-et a Fidesz gyönyörűen magába olvasztotta, a MIÉP-esek megtanulták, hogy jobb visszalépni a fideszes képviselők javára, kussolni, és továbbra is zsebre tenni a lóvét, mint hangoskodni.
  A Jobbikra ugyanez a sors vár, illetve már most ez történik velük is. Náluk is megvoltak a szokásos „tünetek”: gárda támogatása, Vona Gábor parlamenti eskütétele a gárdás mellényben, stb. stb. És most? A Jobbik szépen lassan, módszeresen elkezdett mélyen kussolni. Nincs kétségem afelől, hogy ha 2014-ben lesz választás, és ha a Fidesznek akár egyetlen egy szavazatot is hozhat a Jobbik, akkor a Fidesz be fogja őket is kebelezni, mint a MIÉP-et és a KDNP-t anno. Ezt az egyet egyébként el kell ismerni Orbánéknak: aki velük egyszer egy ágyba feküdt, azt csuklóból megették reggelire. Az MSZP erre sose volt képes, az 5%-os SZDSZ úgy fingatta őket koalíciós kormányban, ahogy akarta. Apropó, az MSZP-t illetően ma hihetetlenül aktuális Kóka János fogadalma, miszerint ő 10%-os pártot csinál. Igen, csak nem az SZDSZ-ből, hanem az MSZP-ből. Szóval visszatérve a Fideszre, ezt a fajta politikai dominanciát nagyon jól csinálják már több, mint egy évtizede. Ezért tudott Orbán is visszatérni.

 88. „Apropó, az MSZP-t illetően ma hihetetlenül aktuális Kóka János fogadalma, miszerint ő 10%-os pártot csinál. Igen, csak nem az SZDSZ-ből, hanem az MSZP-ből.”

  😀

 89. 96!
  Magának még igaza is lehetne, de a dialektikus materalianzmus mindent legyőz!
  Vagyis a népesség szaporulatból adódó változó gazdasági-társadalmi igények kiszolgálásának mikéntje dönti el egy-egy régió jövőjét.
  Nemdebár?!

 90. Mijaza materalianzmus? Egyébként mi nem tetszik? Nem a kiszolgálásának mikéntje, hanem a kiszolgáltatottsága dönti el a jövőjét…

 91. Tibor bá ! Te is felneveltél egy orvost. Engedted, hogy sose dolgozzon orvosként, hanem mosóport áruljon és aztán kimenjen Ausztráliába . Most pedig apatartásért pereled. Hmmm…

 92. 97: Ez hablacs. ugyebár?

  99: Pontosítsunk! Egy 24 éves fiatalembert nem lehet megakadályozni semmiben. Tehát az „engedted” vád hamis.
  Különben honnan veszed ez a rémhírt, hogy apatartásért perelem a fiamat?
  Egyébbként előbb ment ki A-ba és utána árult mosóport.

 93. Tibor bá, hosszú ez a nyár az idén 🙂 Mikor lesz új post?

 94. 101:
  Tegnap volt. Mit panaszkodsz. A 140 kommentelő között nem is szerepelsz. Én dolgozom, miközben te henyélsz. 😀

 95. Tiborbá….

  Most izé… engem tesztelsz?

  Vagy valóban a tejjel-mézzel folyó demokratikus jogállam elvesztését siratjuk ?

 96. 104:
  Nem siratok semmit, és senkit. Leírom a gondolataimat. 😉

 97. “A portál forrásai szerint az Orbán szájából elhangzott viccben Kohn álmatlanul forgolódik éjjel az ágyban, s amikor felesége megkérdezi, mi ennek az oka, bevallja neki, hogy rengeteg pénzzel tartozik Grünnek, de megadni nem tudja. A viccbeli feleség erre átmegy Grünhöz és elmondja neki, hogy férjének egy fillérje sincs, majd azt mondja Kohnnak: most már alhatsz nyugodtan, mostantól már a Grün nem fog tudni aludni. A lap forrása szerint Orbán Viktor ezzel a viccel érzékeltette hogy míg eddig az adósok nem tudtak aludni, mostantól gyötörje a bankokat az álmatlanság. Az informátor szerint Orbán nagy tetszést aratott a viccel és az analógiával.”

  Egyszer írtad Tiborbá, hogy OV olvassa a blogot. Nos, innentől ez bizonyítottnak tekinthető! Ezt a viccet itt olvastam valamikor, nem is olyan régen

 98. 102!
  Pontosan ezért kérdez olyanokat hogy hová tünt az a sok jég ami elolvadt .. 😀
  Ha sokat olvasna,nem kérdezne ilyet.. 😉

 99. A poszthoz.Nem hiszem el hogy „csak” Gyurcsánynak van vaj a fején.Azt nem értem a mai napig mért nem nyitja ki a száját.Akkor most már tálaljanak ki egymásról..Ez még mindig nem tetszik nekem.Orbán piszkos ügyeiről biztosan tud.Mert van neki bőven..
  Egyébként volt balcsi- talcsi,és ott mondta el (GY.F)hogy a Fidesz és Mszp képviselőknek hány osztrák cégen belül vannak egy és ugyanazon érdekeltségeik.Külön pártban ülnek,de egy cégen belül vannak.Akkor mi ez ha nem színjáték?

 100. 106:
  Ugyanezt a viccet írtam MA be 1 másik MAI posztba. 😆

 101. 106:
  Ha Orbán olvasná a Tibor bá’ onlinet, akkor már rég Kistarcsán rohadnék, vagy Recsken. 😀
  Mi, hogy ezeket már felszámolták? majd megnyitják újra, visszamenőleges hatállyal. 😀

 102. 108 melike00

  Ha Gyurcsány kaptárba kerül és elkezd énekelni, akkor kiderül a több turpisság is.
  Most még azért nem nyitja ki a száját, mert azt hiszi, akikről hallgat azok talán megvédhetik.
  Ha nem tudják megvédeni, akkor valami vádalkuval őket is beköpi.
  Orbán piszkos ügyeiről meg hiába tud, egyedül nem tudja bizonyítani, Helleren meg Demszkyn kívül már nincs mellette senki… Jó… esetleg Kertész Ákos, milyen szépen megháláta a Kossuth díjat…

  Ezt az osztrák cégesdit nem értem…
  Ha az orbánisták meg a gyurcsányisták is a CBA-ból veszik a sört az már színjáték?

  Mellesleg, ez a színjáték egyre kevesebb tapsot kap az előző kormány szurkolóitól… bár lehet hogy csak „nem értik” a darabot?

 103. 108: Melike
  Én élveztem, ahogy beolvasott Gy.F. a fideszeseknek a parlamentben. Most viktorunk úgy gondolhatja, hogy majd Polt Péter legyőzheti Gyurcsányt. Remélem nagyot fog koppanni (mármint a viktor). De legalább lesz „műsor” a népnek.

 104. Miközben mi itt Orbán marhaságait rágjuk,odakint buli van.A palesztin szavazás körül..Izrael harapófogóban van,állitólag Amerika sem tud nekik segíteni..A törökök felől is szorít a cipő..Izraeli zászlókat égetnek mindenütt..Na nem baj,mi befogadjuk őket.. 😀

 105. 110 Tibor bá

  „Ha Orbán olvasná a Tibor bá’ onlinet, akkor már rég Kistarcsán rohadnék, vagy Recsken. 😀 ”

  Ne aggódj, Tibor bá, majd hozok kenyérbe sütött reszelőt. 🙂

  Bár Orbán utolsó megnyilvánulásaiból itélve CSAK az adósságvisszafizetés felfüggesztése az amivel igazán ki lehet hozni a sodrából… Vonát úgy lebaszta, hogy az csak pislogott.

  Na jó… Nem adok ötleteket. 😀

 106. 111: Attila
  „Helleren meg Demszkyn kívül már nincs mellette senki”
  DEEE ! A Vágó István 😀 😆

 107. 113 Melike00

  Lehet hogy valami „véletlenül” megakadályozza majd azt a szavazást.

  De ha az USA használja a vétót, az az ENSZ végét jelenti.

  Az ENSZ nélkül meg az USA és Izrael elveszti fő érdekérvényesítő képességét.

  Jó lenne egy „saccolós” poszt a palesztín szavazás utánra…
  Szerintem ez mindenképpen gyorsítani fogja a világban zajló erjedési folyamatokat.

  Bocs az offolásért

 108. 111!
  Mit nem, értesz?Két pártban vannak.Az lenne az alapvető dolog,hogy külön gazdasági érdekeltségeik is lennének,(mivel ugye kifelé azt kommunikálják hogy mást akarnak,nem azt amit a másik),és egymás közt játszanák a meccset.De nem.Vizet prédikálnak,és bort isznak..Nekünk kifelé mást pofáznak,mi egymásnak megyünk,közben ők meg egy cégbe tömörülve szedik a sápot..Kifelé meg azt mutatják hogy egymásnak esnek..Mi ez ha nem színjáték?

 109. 110:Tibor bá’

  “Ha Orbán olvasná a Tibor bá’ onlinet, akkor már rég Kistarcsán rohadnék, vagy Recsken. 😀 ”

  Esetleg elgondolkozna, hogy neked van igazad és nem neki. És egyből más gazdaságpolitikába kezdene. 😀 😀

 110. Megnyugtatok mindenkit,Orbán nem olvas a Mein Kampfon kívül mást.. 😀

 111. 117. melike00

  Nincs két gazdasági érdekeltség.

  Ha az OTP jó kamatot fizet akkor oda teszi a pénzét az akinek van.
  Ha jó a sör a CBÁ-ban akkor onnan veszik.

  A két érdekeltség az politikai szinten van:
  Bilderberg meg Trilaterál Comission.

  Valahogy úgy hogy egy telefon vonal van, amit használsz, de különböző társaságoknak fizetsz a szolgáltatásért.

  Az alapvető különbségnek ideálisan annak kell lennie, hogy hogyan igazgassák a gazdaságot, és nem külön gazdasági szektorok építése…

  A holdudvarok persze megint más kategória… azok a pártoktól függő gazdasági körök.

 112. 120!
  Attila,pontosan tudom.Akkor miről beszélünk?Nem kell levezetned ki tartozik a Grand Oriens hatás körébe.Eleget kutattam utánuk,2 és fél évem ment rá napi 12 órai szinten.(olvasás ,fordítás,levéltár,személyes beszélgetések,stb)..

 113. 122 Melike00

  Csak szeretném tisztázni, hogy ez az „egykutya” dolog nagyon zavaró.

  Most két nagy tömb harcát látjuk, és a két fő magyar párt a két fő háttérhatalom elkötelezettje.
  Az hogy velünk mi lesz az ELSŐSORBAN attól függ, hogy ezek pillanatnyi harca hogy áll és nem attól hogy a soros miniszterelnök mit mond vagy milyen díszleteket használ a hatalma gyakorlása közben.

  A különbség talán annyi, hogy ugyanúgy mint a Gyurcsány az országot, a Bilderbergék már csődbe kergették a világot. Tehát bizonyították képességeiket és/vagy céljaikat.

  A Trilateral Commissionról még nem tudunk sokat, se módszereiről, se összetételéről.
  Azt is inkább csak reméljük, hogy legalább az elején valamivel emberibbek lesznek. Most ők próbálják a tömegbázist építeni a hatalomátvételhez.

  Az hogy Izrael így el lett szigetelve szintén ennek a folyamatnak az eredménye…
  Eddig nekik állt a zászló, és úgy tűnik, hamarosan más szelek fújnak.

 114. 123: naív ember. Izrael állam nem cél, hanem eszköz. Ha elszigetelik, azt is a zsidó bankárok szervezik, ahogy egykor a holokausztot is.

 115. 125. Arma Gedeon

  Ilyen magasszintű összeesküvéselméletben nem hiszek.
  Ha ilyen kifinomultak lennének, akkor nem lenne szükség ezekre a hülye színjátékokra, hanem egyenesben gyakorolnák a hatalmat.

  Aki viszont hazugságokkal próbálja erejét és befolyását növelni, az fél.
  És aki fél az gyenge, vagy legalábbis vannak gyengeségei.

  Izrael eredetileg tényleg a közel keleti olaj feletti dominancia eszközeként alakult, de mára összetettebb lett a dolog.
  A zsidó bankárok meg már körmérkőzést játszanak a bennmaradásért, mert már egyre kevesebben esnek hasra azoktól a trillióktól amivel a világ tartozik nekik, mert az bizony nem lesz kifizetve.
  Ha már a görögökre meg a portugálokra vannak fanyalodva, az már gáz… A harmaik világból ki lettek szorítva, és most saját fészkükbe szarnak, hogy nyerjenek pár évet… De a büdöset a franciák és a németek nem fogják szeretni.

 116. #123-126
  Kicsit elszaladt a fantázia. Naiv vagyok, bizonyítékot tudtok?

 117. 127!
  Bizonyíték maga az élet..Vagy az is fantázia?Nyisd ki a szemed..

  126!
  „Ha ilyen kifinomultak lennének, akkor nem lenne szükség ezekre a hülye színjátékokra, hanem egyenesben gyakorolnák a hatalmat.”

  Mért ?Te simán belemennél hogy a Sátán uralkodjon?Nyilván nem.Így valamilyen módszerrel el kell neki érnie a célját..

 118. Ahogy látom egyre homályosabb rébuszokban közlekedtek. Ezt lassan már senki se érti, ráadásul tér nyilik az utolagos kimagyarázásra. Ez nem a Delphy jósda. 😀

 119. 124 Nem csak írja .
  Ő Hitler reinkarnációja .
  Meg Sztáliné és Mussolinié is . 🙂

 120. een most egy kicsit megsajnaaltam Orbant..ezekkel a kapkodoo cetlikkel.Nem szeretneek a helyeeben lenni. Mindez nem caafolja amit ezeloot a mondatom eloott mondtam, de akkor is megsajnaltam.

 121. 131:
  Akko vigyél virágot Algernonnak! 😉

 122. 128 Melike00

  Ha a Sátán olyan erős, hogy Izraelt madzagon rángatja és úgy levezényli a Holokausztot hogy mindenki a németeket hibáztatja érte pedig a zsidók voltak, akkor … könyörgöm … szerinted érdekelné-e hogy én beleegyezek abba hogy ő uralkodjon?

  Szerintem az antiszemiták legnagyobb bűne, hogy elhitették a zsidókkal, hogy tényleg szupermanek… Addig ismételgették a legkörmönfontabb elméleteket, hogy a zsidók egyre szivesebben hallgatják őket … Aztán meg persze hogy nagy lett tőle az arcuk.

  Többet nem lehet ártani a világnak, mint azzal, hogy „már úgyis mindent ők irányítanak, még a rebellis gondolatainkat is”…

  Nem mondom, hogy nincs világuralmi törekvés, (sőt, nagyon is)és hogy a zsidóknak nincs benne részük, de szerintem messze nem olyan sikeres mint ahogyan bizonyos összeesküvés-elméletek hirdetői képzelik.

 123. 130!
  Ezért imádom az oldaladat Tibor bá.. 😉
  Azért Arma megért,meg Attila is félig,és fordítva.. 😀

  De nem tudom mit nem lehet ezen érteni.Bár ha valaki ezeket mondja nekem 3 éve amikről itt beszélünk,nyilván a bolondok házába zárattam volna.. 😀
  Ezeket a dolgokat nem lehet 10 perc alatt megérteni,és átlátni.Nagyon sok mozaikot kell összerakosgatni még az ember átlátja a helyzetet,észrevesz dolgokat egybe függőségeket. Még természetesen akkor sem teljességgel..
  Mert ugy látszik látszólag hogy a világban zajló események egymástól függetlenek.De mégsem függetlenek,nagyon is összetartoznak..Ez olyasmi ,mikor azt gondolod hogy a fizika,kémia,filozófia,matematika,csillagászat,művészet,egymástól független.Pedig nem az..

 124. ezzel arra ceelzol hogy fogyi lettem keerdojel mosoly hehe.szerintem csak a hormonok.. na befejezem mert bojkottal a billentyuuzet. nem akar magyarul eerteni es az irasjeleket sem tudja.iigy atallitani meg nem tudom normalisan..maasik felveteesedre majd akkor ha a sajaat normaalis geepem elott leszek.kerteszakososra.

 125. 132 re volt az eloobbi Algernonra.
  Melike mikor ilyenekrool beszeelgettek mondjuk Armaaval, akkor azt gondolom een is keerek olyat amit ti sziivtok .. mosoly
  de azert inkaab szorakoztato mint idegesito .Attilanak meg igaza van abban hogy az osszeeskuvoos hiperszovegektool noo az ember arca ..egy ismeroosom egyszer azt mondta hogy ha kicsinek ees jelenteektelennek eerzi magaat, akkor bombagyaarat olvas, ees megtudja hogy minden mogott ooo aall LOL

 126. 131!
  Csak ne sajnáld.Éreztem rajta azt az öntelt magabiztosságot azelőtt is.
  A túlzott magabiztosság az orra bukás előtti utolsó érzés.Ezt gondoltam akkor magamban.Azt gondolta Orbán, meg gondolja hogy ő nem fog bukni?Jaj dehogynem..

 127. 137: csupa zsidó szerző állítja, hogy Hitlert zsidó bankárok pénzelték. Antiszemiták, mi?

 128. 137!
  Nem érzem magam jelentéktelennek Dorka.És nem tudom mi az a bombagyar.
  Szívni szívok az biztos, rendesen.. 😀
  Majd egyszer mindent megértesz..De hidd el jobb lenne ha nem értenéd.
  Majd elkérem az emiledet,és mesélek..

 129. 138. Melike00

  „Azt gondolta Orbán, meg gondolja hogy ő nem fog bukni?Jaj dehogynem..”
  Pedig azért szervezi át az igazságszolgáltatást, és építi a hatalmát.
  Chiraq és Bertusconi is megtették.
  De nem mernék arra fogadni, hogy saját szempontjukból sikeresen.

 130. melike felreertettel. vagy rosszul iirtam ezzel a vacakkal. Nem raad mondtam hogy jelentektelennek eerzed magad, hanem a haverom viccelt ezzel. hogy ertsd: A bombagyaar tomcat reegi blogja volt, tele zsido osszeeskuveselmeletekkel meg antiszemita anyagokkal. vilag urai stb.. na erre mondta a zsido haverom hogy ha lent van az oneertekelese vagy kicsinek ees jelentektelennek eerzi magaat, elmegy elolvasni Tomcat leguujabb bejegyzeeset, ees rogton helreall az onbizalma persze ezt viccbool mondta, de teenyleg rendszeresen olvasta a Bombagyaarat.

 131. 143. Mvm9

  Persze … Vonára is mondták, sőt Hitlerre is.
  Azt mondják, a Pápa is az.

  Ez a szép ezekben az elméletekben. A zsidók a legnagyobb antiszemiták és a legzordabb antiszemitákról meg kiderül hogy zsidók.

  Már az észbontó volt hogy az embernek muszáj volt vagy zsidónak vagy antiszemitának lenni, mert harmadik doboz nem volt, de hogy már ez a két doboz is összekeveredett…

  És akkor még hol van Slomo Sand…

 132. #144

  „Már az észbontó volt hogy az embernek muszáj volt vagy zsidónak vagy antiszemitának lenni, mert harmadik doboz nem volt, de hogy már ez a két doboz is összekeveredett…”

  Nem, egyáltalán nem muszáj.
  Azért figyelmes szemmel nézve Tomcat körül már az elejétől bűzlött valami. Ha valami úgy néz ki mint egy kacsa és pont úgy hápog mint egy kacsa, akkor az egy kacsa.

  (AH esetében meg a Kardel könyv elég meggyőző volt.)

 133. Attila, nem kiderül, hanem rájuk mondják, hárításból. Úristen..nagyon beteg dolgok is elhangzanak itt ám, vitatkozni sem érdemes. Kicsit csömört kaptam, asszem kis szünet.

 134. Sátán, Arma Gedeon , Vona..
  Nekem ez így fullasztóan füllesztően zavarosan túúmaccs, és egymást generálja a sok hülyeség parttalanul.. Majd jövök. A vissza a múltba posztra.. igazából én azt várom mindig. Lehet hogy arra kéne korlátozni magamat.. úgyis sokat netezek..

 135. 11. Tusinger: Égett a tv székház? Ez nekem új. Kép van róla?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük