(4278) Putyin

Tibor bá’ fordítása online

 

Putyin végre megértette?

Szerező: Paul Craig Roberts
1933.02.11.

Douglas McGregor amerikai ezredes egyetért velem abban, hogy az ukrajnai konfliktust le kell zárni, különben az szélesebb körű és veszélyesebb háborúhoz vezet.Mivel a russzofób neo-konzervatívok irányítják az Egyesült Államok külpolitikáját, blokkolhatnak és meg is fognak akadályozni minden nyugati erőfeszítést a konfliktus megszüntetésére.Emiatt Putyinnak kell összegyűjtenie a szükséges erőt Ukrajna gyors leveréséhez és a konfliktus lezárásához.

A konfliktus kezdete óta felvetett kérdésem, hogy a Kreml miért nem ismerte fel, hogy a különleges művelet lassú üteme vált ki egyre komolyabb provokációkat, ami valószínűleg atomháborúval fog végződni.Továbbra is felteszem ezt a kérdést, mert John F. Kennedyhez és Nyikita Hruscsovhoz, Ronald Reaganhez és Mihail Gorbacsovhoz hasonlóan megértem, hogy semmilyen cél, napirend, ideológia vagy elv nem igazolhat egy atomháborút.A Nyugat számos provokációja átlépte a kinyilvánított vörös vonalakat, amire Putyin csak szavakkal reagált, és a súlyosbodó provokációk végül túl messzire mennek, és szélesebb körű háborúhoz vezetnek, ami a végén  atomfegyvereket vonna be a konfliktusba.Aggodalmam az, hogy az eszkaláció kockázatai meghaladják azt az előnyt, amit Putyin lát, egy lassú és folyamatos konfliktus Ukrajna gyors legyőzése helyett.

Putyin sokféleképpen táviratozza Washingtonba a határozatlanságot, a zavarodottságot, a gyengeséget és a feladat elvégzésének kerülgetését. Putyin még azelőtt megkezdte korlátozott különleges hadműveletét, hogy megtette volna a szükséges katonai előkészületeket, és Putyinnak a háború nagy részét egy kis magánhadsereggel kellett megvívnia (a közelmúltig), amelyet Wagner-csoportként ismertek. Putyin nyolc évet vesztegetett azzal, hogy hagyta magát megtéveszteni a Nyugat által a minszki megállapodással kapcsolatban, miközben Ukrajna nagy hadsereget épített fel, de Putyin nem.

Putyin azt is világossá tette, hogy az Oroszországgal szembeni bizonyított nyugati ellenségeskedés ellenére Oroszországnak kicsi a hadserege, és úgy tűnik, Putyin nem hajlandó olyan méretre bővíteni, amelynek már a jelenléte is a konfliktus végét kényszerítené. A Wagner-csoportja elleni meggondolatlan verbális támadása miatt Putyin kiszolgáltatottnak tűnt a puccsal szemben, és a leghatékonyabb orosz csapatok gyengén támogatták.Putyin végtelen, indokolatlan hibái Washingtont szolgálják, nem Oroszországot. Prigozsin tegnap egy rejtélyes repülőgép-szerencsétlenségben bekövetkezett halála miatt Putyin meggondolatlan állítása, miszerint Prigozsin hazaáruló puccskísérletet tett, gyanút fog kelteni az orosz hazafiak körében, hogy Putyin volt a felelős azért a balesetért, amelyben Oroszország vezető háborús hőse meghalt.

McGregor szerint Putyin 1,2 millió fős hadsereget épít fel, ami egy jelentős haderőt, és ami egyértelművé teszi, hogy sem Ukrajna, sem a NATO nem tud felülkerekedni az Oroszországgal folytatott hagyományos háborúban.

Ha Putyin egy évtizeddel ezelőtt hasonló sereget állított volna fel, soha nem lett volna az Egyesült Államok által rendezett Maidan-forradalom, amely elindította a konfliktust.Putyin túl liberális ahhoz, hogy hatékony háborús vezető legyen?

Az orosz értelmiséggel kapcsolatos saját tapasztalataim meggyőztek arról, hogy közülük sokan, és talán a legtöbben is érzékenyek az amerikai propagandára a kommunizmussal kapcsolatos tapasztalataik miatt, és inkább a Nyugat fogadják el az orosz szuverenitás helyett.Gyakran előfordul, hogy az értelmiségiek a nép ellen szövetkeznek, mint ahogy ez egészen bizonyosan az Egyesült Államokban van, ahol az értelmiségiek fő célja Amerika és fehér lakosságának démonizálása, valamint az amerikai nép bűntudattal és szégyenérzettel való megfertőzése.Sok könyvet írtak az értelmiségiek hazaáruló jelleméről.Miért lenne más az orosz értelmiségi?

Washington addig küld fegyvereket Ukrajnának, amíg Zelenszkij ukrán katonákat áldoz fel, és talán egy Fehéroroszország és Lengyelország között kibontakozó konfliktus is ezt ösztönzi.

Hacsak Putyin nem gyűjti össze a szükséges erőket Kijev és Odessza gyors elfoglalásához, a konfliktus minden bizonnyal szélesebb körű háborúvá fajul.annak minden veszélyével együtt, kivéve persze, ha Putyin megadja magát, és elfogad egy újabb értéktelen megállapodást.

Vajon Putyin megoldása a minszki megállapodáshoz hasonló megállapodás lesz újra? Ha igen, akkor Oroszország vagy megadja magát a Nyugatnak, vagy egy atomháború lesz.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

8 gondolat erről: „(4278) Putyin

  1. poo-tin azaz a szaros ólomkatona egy moszkvai pincében végzi jó hazai kalasnyikov golyózáporban a családjával egyetemben le az unokákig . aztán az orkok szépen kifizetik a kárt amit okoztak amíg megtanulják hogyan kell civilizáltan viselkedni . ez a megoldás

  2. Re:1
    Aki orkozik, és Romanov stílusú kivégzésben ábrándozik, az a nevének negáltja.

  3. Re: 1
    si tacuisses, philosophus mansisses

  4. 1 az értelmes ember
    Hát téged meg melyik kültelki kocsmából szalajtottak, ezzel a retardált stílussal?
    Ennél még egy óvodás is érthetőbben kommunikál.
    Te nagyon eertelmesh…

  5. A háborúért , minden halottért , sebesültért ,árváért ,özvegyért és minden borzalmas országpusztításáért Putyin is és a Nyugat is felelősek.
    Pontosan az történt, mint amikor két kapatos alfahím, akik nem is akartak verekedni
    – tényleg nem –
    kölcsönös heccelődés , fenyegetőzés után nyomorékká veri egymást a kocsmában.

  6. 1.

    Őőőőő…romlik a memóriám. Segíts már ki légy szíves! Melyik amerikai elnök is került börtönbe, közvetlenül azelőtt hogy Vietnám megkapta az USA-tól a háborús jóvátételt?

  7. 1.
    Az a nagyon civilizált nyugat mindent megtett ezért az állapotért, talán Merkel volt az egyetlen, aki őszintén kijelentette, hogy a minszki megállapodásokat elterelésként arra használták, hogy Ukrajnát felturbózzák katonai szinten.
    Fent már mindenki tudta, hogy háború lesz, csak nyugat média tálalta a naív tömegeknek meglepetésként.
    A Levada Center, mely szerepel Oroszország külföldi ügynöklistáján, 2021 december 14-én tett közzé egy felmérést, mely szerint az oroszok 39 százaléka elkerülhetetlennek tartotta a háborút Ukrajnával, és kereken 50 százaléka gondolta úgy, hogy az Egyesült Államok és más NATO-országok miatt súlyosbodik a kelet-ukrajnai helyzet.
    Nyugaton.

  8. Támadás miatt ma délelőtt komoly nehézségek adódtak a lengyel vasúti hálózatban és a brit légiirányítók is a fejüket vakargatják….
    forrás: Stanislaw Zaryn , bbc

    Kisebb érdekesség, hogy a zusában októberben az ottani Molari – rendszert országszerte megszólaltatják…végül is a kubai rakétaválság kettő időszerű lett.
    forrás: fema.gov

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük