(4277) Iráni drón

Tibor bá’ fordítása online

TASS

Irán bemutatta az új drónját, a Mohajer-10-et, amelynek hatótávolsága 2000 km

 

1933.02.11.

Az új pilóta nélküli légi jármű akár 210 km/h sebességgel is képes repülni, és minden lőszer tipust és bombát szállítani.

Irán bemutatta a Mohajer-10 nevű új drónt, amelynek hatótávolsága legalább 2000 kilométer – jelentette a Fars hírügynökség.

Az új drónt az ország védelmi iparának legújabb eredményeit felsorakoztató kiállításon mutatták be Ebrahim Raisi iráni elnök jelenlétében – áll a jelentésben.

A Mohajer-10 akár 24 órát is képes repülni, és 7 kilométeres magasságba emelkedhet.

A Mohajer-10 akár 450 liter üzemanyagot is képes szállítani, a hasznos tehet pedig 300 kilogramm.Ezenkívül az új UAV modell felderítő és elektronikus hadviselési rendszerekkel van felszerelve.

Irán különféle drónokat, valamint elektronikus hadviselési és felderítő felszereléseket mutatott be a Moszkván kívüli Hadsereg-2023 Nemzetközi Katonai-Műszaki Fórum részeként, amelyet augusztus 14. és 20. között tartottak. Például olyan drónokat is bemutattak, mint az Arash, Ababil-5, Karrar és Shahin, valamint a Hunter-2 elektronikus hadviselési rendszer.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2 gondolat erről: „(4277) Iráni drón

  1. Hidegkuti Konstantin fórumtársunk részletesen megultrahangozhatná, hogy a nagy hatótávolságú Mohajer-t mire is lehetne használni (talán rajvezérlő központnak a hosszú bevetési idejével?), ha az Usa úgy igazítja a jövőbeli ukrajnai /béke/eseményeket, hogy a dél- koreai és izraeli létesítményekben őrzött 155 mm-es taracklőszerek százezreit felszabadítsa az európai partnerei számára, ezáltal így végleges zuhanópályára állítsa az EU-t…

  2. Visszakanyarodva egy kicsit azokra a DJI polgári drónokra, melyeket orosz hazafiak juttatnak el önerőből vagy adományokból a frontra:
    Mielőtt ténylegesen elküldik az alakulatokhoz, előtte szoftveresen áthangolják „házi barkácsműhelyekben” a Vörös Hadsereg igényeihez ill. jelentősen fokozzák az EW védelmét. Ezen „műhelyek ” IP-címének egy része a Krím-félszigetet jelzi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük