(4232) Vasárnapi veszteségek

Tibor bá’ fordítása online

RT News

Orosz MOD: Ukrajna hatalmas egynapos veszteséget szenved el

Putyin feltárta az ukrán ellentámadás veszteségeit.

A kijevi erők egy nap alatt több mint 1000 katonát és 20 tankot veszítettek a frontvonalon – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán katonai erők súlyos veszteségeket szenvedtek a frontvonalakon az elmúlt 24 órában. Oroszország Zaporozsje és Donyeck régiójában zajlottak a leghevesebb harcok, csak ott Kijev több mint 800 katonát veszített.”Az elmúlt nap folyamán az ellenséges veszteségek Dél-Donyeck és Zaporozsje irányában több mint 800 ukrán katona, 20 harckocsi, négy gyalogsági harcjármű és 15 páncélozott haricjármű volt” – közölte a hadsereg a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Nem fejtették, hogy az áldozatok száma a halottakat és a sebesülteket, vagy csak a haláleseteket jelentik

A személyi és felszerelési vesztességek mellett az ukrán csapatok két amerikai gyártmányú M777 tarackot és több szovjet tüzérségi rendszert is elveszítettek – tette hozzá a hadsereg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9 gondolat erről: „(4232) Vasárnapi veszteségek

  1. Ez egy teljesen normális dolog. A támadó félnek mindig 2-3x akkora veszteségei vannak mindig mint a védekezőnek. Jelen esetben az Oroszok beásták magukat, védekező pozícióban vannak, így az Ukrán hadseregnek lesznek nagyobb veszteségei a következő hónapokban.

  2. A napi ezer fő körüli veszteség mellett meddig tartható egy offenzíva?

    Külföldről fegyverezve és finanszírozva?
    Mire netán ilyen tempóban visszafoglalnák Donbaszt, addigra pont nem lesznek már ukránok…
    Lehet az a cél.

  3. 1 – Minato:
    A 3-szoros veszteség „teljesen normális”, de itt a veszteség több mint tízszeres. A harcászati eszközök minőségi különbségéről van szó. A Leopárdokat helikopterekről lövik ki kilométeres távolságokból

  4. Tibor bá’
    Ne haragudj, nem vagyok nyelvtannáci, de szörnyen böki a szememet ez a „vesztesség” szó, és látom, hogy nem egyszeri elírás, már több posztban is így írtad le.
    Közben a beemelt posztban helyesen, „veszteség” formában szerepel többször is.
    A veszteség, az elveszett javakat jelenti, a vesztesség is értelmezhető szó, habár elég erőltetett, de ez úgy érthető, hogy a vesztes állapota, vesztesnek lenni, mondjuk a győzelem, (győztesség) ellentéte…
    Bocs…

  5. 3. Tibor ba’, sokszor le volt itt is, máshol is írva, hogy mindkét fél adatai megkérdőjelezhetők. Főleg az hadserekeg adatai. Taktikai katonai okokból nem közölnek pontos adatokat. Tehát, a mennyiségeket, hogyan-t, mikéntet nem tekinthetjük hitelesnek sem az Orosz, sem pedig az Ukrán részről.
    A nyugati páncélosok ugyanúgy kilőhetők mint keleti, hull mindegyik. Az érdekesség itt az arányokban lesz, melyeket nem fognak közvetlenül közölni, közvetetten láthatjuk majd, vagy a háború utáni elemzésekből.

  6. 1. Hogy lehet az hogy elsõként nyomod ide minden posztnál a mainstream bullshitet? Rácz Andre’s tanulhatna tõled. Teljesen nor.ális a napi 1000 ever veszteség, ráadás úgy hogy 2 fault tidtak elfoglalni? (Anit utána elvesztettek)
    Mi lesz a munkád ha a megbízóid elvesztik a háborút?
    Belépsz a DK-ba agitálni?

  7. 4 – hubab:
    Köszönöm a kiigazítást. Talán annyit, hogy mivel nem tartozik a tárgyhoz, megírhattad volna E-mailben is.

    5 – Minato:
    Valóban mindkét fél hazudik. A valóság kibogozás nem egyszerű feladat. Itt azonban Putyin szájából hangzottak el az adatok, és kétlem, hogy felvállalta volna a kockázatot, hogy valaki megcáfolja bizonyítékokkal. Másfelől az eszeveszett ukrán veszteségeket lehozták nyugati hírforrások is. Pl: Washington Post – „Ukraine has lost over 160 tanks and over 360 armored vehicles.”

  8. 6. Sárkányka: nem tudom mi az a „mainstream bullshit”, józan, logikus gondolkodással és a tények keresésével próbálom közelíteni a valóságot. Nem politizálok, a DK-t messzire kerülöm. Majd ha Tibor bá kitilt, nem fogod itt olvasni a hülyeségeimet 😉

    7. Tibor bá, pontosan! „Putin said Ukraine’s counteroffensive has been unsuccessful. He asserted that Ukraine lost 160 tanks and over 360 other armored vehicles” – már ne is haragudj, de Putyin politikus, nem fogja – ha lenne is – a kijózanító, véres valóságot a tényeket közölni a népével – ergo nem biztos hogy 100% -ban tekinthető hitelesnek. A hazájában senki sem meri, fogja megkérdőjelezni amit mond, függetlenül annak tartalmától. (Nyitott ablakok társadalma)

  9. Wall Street Journal: Az ukránok a veszteségeik miatt szüneteltetik az előrenyomulást
    https://mandiner.hu/cikk/20230619_oroszorszag_ukrajna_kulfold_haboru?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

    Bár Zelenszkij szerint jól halad az ukrán ellentámadás ( https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/06/19/ukrajnai-haboru-az-ukran-elnok-szerint-jol-halad-az-ellentamadas ), ettől függetlenül ez nem egészen így látszik.
    A tavaszi ellentámadásból lassan inkább nyár eleji ellentámadás lett és a korábban beígért gyors áttörés és siker is egyelőre várat magára.

    Az mindenesetre beszédes, hogy eleve csak a szürke zónában lévő egy-két falu elfoglalásáról már-már valós hadisikerként tudósítanak, csak azt elfelejtik elmondani, hogy a szürke zónában lévő területre mind az ukrán, mind (és főleg) az orosz tüzérség és légierő annyi tűzcsapást tud mérni, amennyit csak akar, ergo hiába cuccol oda be bárki is, ez nem sokat számít, ha közben a másik oldal folyamatosan tűz alatt tudja tartani.
    Egy terület/település elfoglalása az nem azt jelenti, hogy odarongyol egy csapat és gyorsan dob magáról két szelfit, hanem azt, hogy a területet képesek megtartani és ehhez például az kell, hogy az ellenfelet a közvetlen csapásmérő fegyvereinek hátrébb vonására tudják kényszeríteni. Ellenkező esetben ez önkéntes mészárszék, ráadásul egy jól behatárolható, kvázi szűk területre zsugorítva.

    https://telex.hu/kulfold/2023/06/19/isw-az-ukranok-atmenetileg-leallithattak-az-ellentamadasukat-hogy-atertekeljek-a-taktikajukat

    ui: Ha bárkinek hitelességi baja van a linkelt mainstream hírekkel, akkor járjon utána maga és ossza meg velünk a kirándulás eredményeit, szívesen fogadom a hiteles és első kézből származó valós híreket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük