(3970) Putyin

Tibor bá’ fordítása online

AlterNet

Az új elemzés a vég kezdetét jósolja Vlagyimir Putyin számára

89. útban a 90. felé

Egy új elemzés megmagyarázza, miként lehetséges, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök számára közel van a vég.

William M. Arkin, a Newsweek újságírója szerint a tekintélyelvű elnök kifogyhat a lehetőségekből, miközben azért küzd, hogy megőrizze az ország feletti uralmát.

Érvei alátámasztására Arkin a hadsereg és a hírszerzés tisztviselőitől származó értékeléseket hozta fel, akik ismerik az Oroszországban zajló eseményeket.

„Putyin jövőre vonatkozó lehetőségei kilátástalanok, különösen azért, mert egyre jobban érzi a hazai ellenállás hevét” – mondta egy titkosszolgálati tisztviselő, Per Arkin, aki azt is megjegyezte, hogy „a több mint 60.000 orosz áldozat hatása, valamint a szankciók hatása és az utazások ellenőrzése kihívást jelent Putyin számára”.

Egy másik tisztviselő is beleszólt abba, amiről tanúi vannak. „Egyre többet halljuk a nyugati fegyverek hibáztatását” – mondja -, mintha ez ürügy lenne arra, hogy Oroszország miért veszít. Ironikus, tekintve, hogy Putyin és követői általában azzal érvelnek, hogy képesek legyőzni a NATO-t. Most pedig azzal, hogy „nem nyerhettünk volna a nyugati beavatkozás nélkül”, ami Moszkváról akarja elhárítani a felelősséget.

Szóval, hogyan tartja magát Putyin? A korábbi világbajnok sakkozó, Garri Kaszparov a közelmúltban értékelte Putyin vezetését, és azt, hogy miként tarthatja meg pozícióját.

Kaszparov a Kyiv Postnak nyilatkozva azt mondta: „Putyin még soha nem kezelt ilyen helyzeteket.” Azt is megjegyezte, hogy Putyin „szerencsés volt, hogy mindig meg tudott szökni.

„A háború folytatása az egyetlen módja annak, hogy Putyin hatalmon maradjon” – mondta Kaszparov az interjúban.”

Extra káoszt akar teremteni a szabad világban, abban a reményben, hogy új lehetőség nyílik meg előtte. Ez tényleg csak egy elhúzódó gyötrelem. Cinikus és ostobaság, de Putyin hajlandó civilek ezreit sírba küldeni az elkövetkező hónapokban, mielőtt egész Ukrajna felszabadul, ha ez lehetővé teszi számára, hogy megőrizze hatalmát.”

Egy katonatiszt is megosztotta előrejelzését arról, hogy mi várható, miközben Putyin korlátozott hosszú távú lehetőségein is elgondolkodott.

„Nem vagyok biztos abban, hogy egyetértek a „hosszú háború” jóslataival” – mondta a hadsereg tisztje, miközben azt sugallta, hogy Putyin kifogy az életképes megtérülés lehetőségeiből. „Mindenki arról beszél, hogy Putyin a gázkontrolljával uralja Európát, hogy ez az ő ásza a gödörben. De, ha odahaza fokozódik a feszültség, Putyinnak egy saját maga okozta téli katasztrófára kell fordítania a figyelmét.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

51 gondolat erről: „(3970) Putyin

  1. A Levada Elemző Központ (Levada Center) civil-szervezet (NGO) egyértelműen az úgynevezett liberális vonalhoz tartozik Oroszországban, köthetőek nyugati, elsősorban amerikai pénzekhez, a Carnegie-alapítványhoz, sok mindenkihez.
    De a regnáló orosz elnökhöz és politikájához biztosan nem.

    Érdemes egy pillantásnál többet vetni az ő honlapjuk első oldalára:

    http://www.levada.ru/en/

  2. “a több mint 60.000 orosz áldozat hatása” ezt csak a szajha média állítja, a hivatalos Orosz szám 1600 körüli.

  3. Re:2 Anonimus
    Nincs is jobb egy belső ellenségnél…
    Hazai NGO-k is visítanak állandóan mindenért, ez a dolguk, ezért fizetik őket.
    Itthon is felállt az árnyékkormány, már csak egy Apró puccs kellene hozzá…

  4. 3: dajtás:
    Ha már puccs:
    Én egy olyan pártnak szurkolnék, mi több támgatnám minden fronton, amelyik Gyurcsányt és Orbánt együtt söpri ki az országból az érdekköreikkel együtt.
    De mindig magamra maradok… Brühühü!

  5. Putyin hazárdírozott ezzel a háborúval. Bemondott egy all in-t arra várva, hogy mindenki bedobja a lapjait és minden tét az övé lesz. Csakhogy a többiek nem dobták be a lapjaikat. Putyin innentől már nem szállhat ki, all in után nem lehet kiszállni. Nincs még vége a játszmának, nem jött le még az utolsó leosztás, de a többiek már azt sejtik, hogy nem is nyerő lapra tett fel mindent, hanem blöffölt.

  6. 6 – Tilinkó:
    Tegnap beraktam Putyin legfrissebb beszédének egy részét (igaz angolul) Megkeresem: we are seeing terrorist attacks and damage our civilian infrastructure.
    Indeed, we were quite restrained in our response, but that will not last forever. Recently, Russian Armed Forces delivered a couple of sensitive blows to that area. Let’s call them warning shots. If the situation continues like that, our response will be more impactful.”

    Magyarul: „Terrortámadásokat és civil létesítmények rombolását látjuk. Tény az, hogy visszafogott a válasz lépésünk, de ez nem fog örökké tartani. Az utóbbi időben az orosz védelmi erők néhány érzékeny ellencsapást mértek, nevezzük ezt figyelmeztetésnek. Ha a helyzet nem változik, reakciónk erőteljesebb lesz.”

    Ez nem egy kétségbe esett ember szövege. Ez egy magabiztos vezető figyelmeztetése, aki szinte játszik az ellenféllel, mint macska az egérrel.

  7. 5: Anonimus
    „Én egy olyan pártnak szurkolnék, mi több támgatnám minden fronton, amelyik Gyurcsányt és Orbánt együtt söpri ki az országból az érdekköreikkel együtt… ”

    Egyre többen vagyunk így, de azt is lehet látni, hogyha valami csoda folytán ilyesmi megtörténne, másnaptól kezdve ez a kormány is visszautasíthatatlan ajánlatokat kapna a pénzügyeit illetően. Olyan szinten hálózta be az egész világon a hatalmat a kamatos-kamattal szerzett pénzhatalom, ami ellen teljesen esélytelen már szembeszállni, de különútban is reménykedni, főleg hogy sok országban már a vagyonok nagy része papíron az ilyen alapokat kiszolgáló vagyonkezelők birtokában van. (Blackrock és tsai)

    90-ben még volt némi sansz önállóságra, de az mára elpárolgott.

    Semmi esély már ebben a helyzetben változásra, csak a kamatpénzek bukása után. Az pedig szintén bele van kódolva a rendszerbe, kifejteni tovább tartana mint ahogy megtörténik. Csak türelem!

  8. 7 – Tibor bá
    Mi mást is mondhatna? Mondhatja azt, hogy lehet elveszítjük a háborút? Nem mondhatja. Csak azt mondhatja, hogy nyerni fogunk, azt mondja amit mondania kell. Attól hogy magabiztos nyilatkozatokat tesz még bármi lehet. Zelenszkij is ugyanolyan magabiztos nyilatkozatokat tesz mint Putyin, de ez sem garantál semmit. Azt mondják amit mondaniuk kell, de ez nem egy szópárbaj amit a szavak döntenek el.

  9. 7

    Akkor a Blackwater-t hívjuk Black cat-nek?

  10. 7: Tiborbá és 9: Tilinkó:
    Szerintem kizárólag abban az esetben lehet csak nyugati pofára esés ebből, ha az USA is csak blöffölt az atom bevetésével, s egy esetleges putyini erőteljesebb agressziót komoly katonai válaszlépés nélkül hagy majd.

  11. Re:5 Anonimus
    Ezzel 1000%-ig egyet értek!
    Már az ellenzéki kerekasztalnál el lettek direkt rontva a dolgok a rendszerváltáskor…

  12. Meg krll nézni, mit nyilatkozott Erduan Ukrajnáról. Putinnak vége…

  13. Bár nem kapott hivatalos támogatást az ázsiai kollégáitól, minden jel szerint mozgósítani fognak az oroszok.
    Ezzel pedig lassan kimondható, hogy február 24. valóban a 3. világháború startja volt.

  14. „Bár nem kapott hivatalos támogatást az ázsiai kollégáitól, minden jel szerint mozgósítani fognak az oroszok.”

    Bocsi, ezt honnan veszed?

  15. 15. szokja

    Modi egyértelműen kérte a háború befejezésére.
    Kína nem egyértelműen, de „hivatalosan” nem támogatja Putyint. Lehet, hogy titkos cetlin leírták neki, hogy „davaj, davaj”, de hivatalosan nem.

    És míg az elmúlt 7 hónap Kínának nem ártott, sőt… egy olyan helyzet, amikor muszáj lesz választania, már neki sem lesz komfortos.

  16. Keltafan.
    Bocsi, én kérdeztem rosszul.
    Szóval: a mozgósítást honnan veszed???

  17. pooketyin kamerád tessèk kèrem ide ebbe a pincèbe lefáradni gyerekestül (a zabikat is beleèrtve ) unokástul a volt vagy jelenlegi felesègkurvástul kurvástul aztán olyan igazi orosz/szovjet módon gyári orosz kalasnyikov golyózaporban itt szèpen elvèrezni úgy halomra lőve sokkal jobb lesz úgy magának meg a fattyúinak . A hűbèresekkel is (orbán ès csaladja . Meg a lukasenko ès fattyúi is) hamarosan talalkozni fog a komcsi nirvánában marx engelsz lenin szetharomság ölèben

  18. Több törvényjavaslatot is elfogadott a moszkvai parlament, amellyel szigorították a hadiállapot ideje alatt elkövetett bűncselekmények büntetését. Súlyosabb ítéletre számíthatnak azok is, akik dezertálnak az orosz haderőből, vagy megtagadják a parancsot. Ezentúl büntetendő Oroszországban az, ha valaki megadja magát az ellenségnek.

    https://infostart.hu/kulfold/2022/09/20/mozgositasra-keszul-oroszorszag

    Valamint állítólag még a mai napon beszélni fog Putyin.

  19. Köszi a válaszokat.
    Minden lehet…
    Azért kérdeztem, mert orosz ismerős mondta pár napja ( ott élő), hogy nem meri Putyin meglépni…
    Mert szerinte akkor van vége mindennek ( mármint a hatalomnak).
    Dehát tudjuk, közelről nehéz tisztán látni…

  20. 21. Szokja

    A hírek alapján odahaza a háborúpárti szélsőjobb hangosabb, jobban fél tőle. Ezért kényszerpályán van, nincs visszaút.
    Várhatóan a BRICS szövetségesek sem gyújtanak a fejlemények láttán örömtüzet.

    Ráadásul azzal, hogy további 150 ezer nem túl képzett sorkatona Ukrajnába, rengeteg fiatalt küld a halálba, méghogyha ezáltal tényleg konzerválni tudja a 4 megyében az orosz hegemóniát.

  21. Meglátjuk. Meri vagy nem meri? Meri vagy nem meri?
    🙂

  22. A minek ment oda tipikus esete.
    Persze Putyin lehetőségei messze nem kilátástalanok, de ha játékban akar maradni, folyamatosan emelnie kell a tétet, és nincs a játék végén garantált nyeremény. Az ukránok mellett szól a jó harci morál, a jobb felderítés, stratégia, több katona, nyugati logisztika, technika, az oroszok mellett szól a végtelen mennyiségű hadianyag, a még több lehetséges katona, és az erősebb hátország. Ha az oroszok nyernek, nehéz lesz hosszútávon megtartaniuk, ha veszítenek, akkor bármi előfordulhat rezsimváltástól Oroszország széthullásáig, attól függően, hogy mekkorát buknak.

  23. 26. Tibor bá”

    Bezzeg most a mainstream média nem veri fel habosra a taknyot, hogy a lengyel Abrams és Bradley nehézharckocsik – lövészpáncélosok, a forgószárnyasok és a Vaskupola rendszerek sok-sok tucatnyian ott vannak a fehérorosz és ukrán határ közelében két lépcsőben lehálózva…

    Bárcsak mi is ott tartanánk már létszámban teknyikában, tartalékban…megkéstünk már megint a haderőfejlesztéssel. Beékelődve a szláv népek közé….

  24. 25. Tibor bá,

    Eddig sem jöttek be a tippjeid. 🙂

    Egyébként kicsit megleptél ezzel a poszttal. Eddig mintha azt mondtad volna, hogy Putyin vagy nyer Ukrajnában, vagypedig jön a nukleáris háború.

    Mintha ez a poszt felvetné azt, amit én eddig is írtam, hogy Putyin veszít méghozzá nukleáris háború nélkül.

  25. 7. Tibor bá’

    Egy magabiztos ember nem késlelteti a beszédét olyan módon, ahogy Putyin ma este megtette.
    Nem a maga ura – az egyszer biztos.

    Valami van a palacsintában.

  26. Egyre többször érzem azt, hogy hülyére vagyunk véve…

    Ha valaki háborút, pláne, ha világháborút akar kirobbantani, az nem fog lemondani a meglepetésről és a meglepetésből eredő sokk előnyéről.

    Ehhez képest ma mi látunk…, képes lenne Oroszország vagy a NATO katonai meglepetést okozni a másik félnek úgy, hogy az abszolút készületlen? Kizárt. Katonai meglepetéseket persze okoznak, de egészen máshogy…

    A nyugati fősodratú, majd erre rákontrázva a keleti is hangolta az egész világot az esti nagy Putyin beszédre, ahol majd lesz… valami fontos. Erre beszéd sincsen.

    Az egyik oldal körmönfont orosz stratégiát emleget, a másik oldal széteső putyini birodalmat.
    De mi van, ha egyik sem igaz?
    Ha nem lesz semmiféle nagy körmönfont húzás és Putyin továbbra is marad a helyén.

    Megtámadják Ukrajnát, nem támadják meg Ukrajnát, most már tuti támadnak, nem, mégsem, kizárt, hogy támadjanak, majd mégis támadnak!
    Nagyon támadnak, most csak kicsit támadnak, bekerítjük Kijevet, elengedjük Kijevet, bevonulunk, kivonulunk, hatalmas veszteségek, mégsincsenek hatalmas veszteségek…

    Vucsics ma ismét emelte a tétet és hónapokon belül globális katonai konfliktust ígér, Lukasenko mozgósít, Kína fenyegetőzik, Törökország SCO tag akar lenni és Amerikai pedig az amúgy orosz szövetséges Örményországot vigasztalja éppen, akit kicsit megágyúzott az amúgy török szövetséges Azerbajdzsán….

    Ennek a szimfóniának a zenei aláfestését pedig az a Putyin adja, aki – a legendák szerint – a leningrádi (szentpétervári) utcákon nőtt fel majd Drezdában lett titkosügynök, később elnök és aki húsz éven át valóban tehetségesen kormányozta Oroszországot, letörve sok oligarchia szarvát, kihúzva az orosz gazdaságot a masszív sz@rból, szétverte majd újjáépítette Csecsenföldet és újra globális játékossá tette Oroszföldet. Most pedig – február 24. óta – mint akinek elmentek otthonról, elképesztőbbnél elképesztőbb húzásaival tartja izgalomban és ámulatban a világot és közben el kellene hinnem, hogy Moszkvában is tényleg mindenki begolyózott. Ha Putyin tényleg ennyire amatőr és balfék, akkor hogyan volt képes 20 éven át profi módon kormányozni kívül és belül a szlávok nagy hajóját?

    Egyre többször érzem azt, hogy hülyére vagyunk véve…

  27. Jó, azért ez itt inkább egy orosz komédia.
    Putyinék hoztak délután egy törvényt, amiben szigorították a btk-t. Bejelentették, hogy este tévében üzen a honfitársaknak az elnök. A social médiában pánik kezdődött, mert elterjedt, hogy mozgósítás jöhet, és az orosz fiataloknak hirtelen mehetnékje támadt.
    Végül elmaradt a beszéd, amiben nagy bejelentést ígértek, sőt még a védelmi miniszter is szólt volna.

    Ehhez így ebben a formában se Zelenszkijnek, se az Uniónak, se az USA-nak nem volt szerepe.

    Putyint érzem maximálisan bizonytalannak, mert kényszerpályán van. Eszkalálni nem akar, de az udvar valószínűleg erre akarja tolni.

  28. Azt olvastam valahol, hogy Putyin jól sakkozik. Bizonyára a lépéseket előre átgondolta. Nem is célja Ukrajnát elfoglalni, de állandó kis háborúra rendezkedik be. Az orosz lakta területeket népszavazással bekebelezi, majd ott a védelmet megerősítve, folyamatosan életben tartja a háborút. Hogy mit nyer vele ? A NATO nem veszi fel tagnak Ukrajnát, ha Oroszországot fenyegető fegyverzetet akarnának telepíteni, rögtön oda lehet pörkölni, hiszen már amúgy is háború van. Egyébként, hogy akadályozta volna meg ? Tárgyalásokkal nem sikerült.

  29. „Az Ukránok zsákmányoltak egy T-90M harckocsit az oroszoktól. Ez a típus a legmodernebb, széles körben hadrendben lévő harckocsi az orosz fegyveres erők kötelékében.”

    Ha csak most sikerült egyetlen darab orosz T-90M széles körben hadrendben lévő modern harckocsit zsákmányolni, akkor eddig az oroszok még be sem vetették ezt a típust, hisz az Ukránok eddig több ezret semmisítettek meg és százával zsákmányoltak, így kellett volna köztük lennie ennek a T-90M-nek is. De nem volt.

    Ebből a hírből azt tudtuk meg, hogy az oroszok valóban az elavult típusú harcjárművekkel indultak neki ennek a különleges hadműveletnek.

    MangaM
    Meggyőződésem, hogy az MI használata tehet arról, hogy számunkra az események láncolata illogikus képet mutat.

  30. Nem meri:-)

    A részeges mozgósítás arra elég, hogy ne kelljen (már most) beismerni a vereséget. Maszatolnak tovább, Oroszország süllyed a mocsárba…
    Azért ez jó hír ( mármint a mozgósítás elmaradása) az egész világnak, még az oroszoknak is nagyon.

  31. 32. Károly
    A Wikipédia szerint 67 T90M van az oroszoknak, ebből Ukrajnában vizuálisan beazonosítottak hármat, 1 kilőve, 1 elhagyva, és egy elfoglalva. Lásd: oryx.
    T90-ből van összesen 417+200. A 90A-ból az ukránok elfogtak, szétlőttek 21-et. Durván számolva az aktív T90-esek 5%-a veszett oda.
    Megnéztem a T72-esket is, ott van 2000+7000, az ukránok kilőttek, elfoglaltak kerekítve kb 700-at (6xx db-ot), ami az aktív tankok 1/3-a.
    A T80-ast már nincs kedvem kiszámolni, van egy rakás ismeretlen tank is.
    De igen, arányaiban kevés T90 van Ukrajnában.

  32. A Nemzetközi Béke Napon sikerült bejelentenie újabb 300 ezer katona mozgósítását.
    Gondolom a magyar kormány hamarosan elítéli a lépést.

    Haha

  33. Európa továbbra sem kap elegendő gázt, olajat, szenet, fát, gyártási alapanyagokat.
    Ha az eddigi szankció nem lenne elég, néhányat biztos kivetünk magunk ellen.
    A legutóbbi okos szankciós ötlet, az oroszok tízezrei nehogy véletlen itt az EU-ban költsék el a nyaralásra szánt pénzüket, elkezdték kitiltani őket Európából.

    Ha ezt a hiány állapotot tekintjük az igazi frontnak, akkor ezen a fronton az oroszok szemernyit sem hátráltak.

    Ha kizárom magam a közeli, olcsó éléskamrából, Oroszország a világ legnagyobb országa és oda bezárom az ellenfelem, akkor ki fogja tovább bírni?

    Ui.: Németország még mindig nem szállította le a felújított gázturbinát.

  34. 30. Keltafan

    Orosz komédia…, ez igaz is lenne akkor, ha közben a nyugati fősodratú média és a főpolitikusok nem szítanák a hangulatot minden héten már előre. Hogy ebből komédia vagy tragédia lesz, az majd kiderül a végén.

    31. néni

    Földrajzi határok közé szorított mini vagy próba világháború…, hatalmas médiazajjal vegyítve.

    32. Károly

    Nem mellékes észrevételek, az MI és a szuperszámítógépek felhasználása nemhogy nem kizárt, hanem szinte biztos.

  35. Mindig vannak gyöngyszemek a hvg-és kommentekben:

    UnavailableTarget • 37 perce
    Hát, a nagy orosz hadsereg is kezd olyan lenni mint a magyar, ami régóta olyan mint a pinaszőr.

    A frekventált területeket lefedi, de a behatolást nem tudja megakadályozni…………………..

  36. 38. elesz

    Mert nem csak az a funkciója. Hanem pl. a vizelet egyenes elvezetése. Arra meg jó bármely hadsereg is…akár a magyar 🙂

  37. Akkor most mi lesz? Én már nem értek semmit. Amúgy meg az ottani oroszok sem igazán akarnak bemenni katonának mert az ottani fiatalok is hasonlóak mint nyugat európában , ugyanúgy el vanank kénylemesedve és egész nap a mobilt nyomkodják.
    Én nem tudom mit akar Putyin és hogy a médiazaj is olyan erős hogy csak az olvasottságra megy.Esetleg lehet már majd nem talál más kiutat és jön az atom 😀
    Ebben sok minden közrejátszhat.Legyen az hogy mennyire idegesítik fel a nyugati szankciók, az ottani emberek viselkedése.(gondolom már nem nagyon van diplomáciai kapcsolat a nyugati országok vezetőivel) .Esetleg a döntéshozatalába az is beleszámít hogy az otthoni vezérkara mennyire van vele jóba vagy van e feszültség köztük.Mondjuk hogy tárgyalnak egymással , vagy ha én azt látnám Putyin helyében hogy mindenki hülyének néz és ellenem fodul a háttérben , esetleg még lenne egyéb családi probléma akkor lehet idegből megnyomnám a piros gombot 😀 Hülyén hangzik de lehet mert látjuk hogy a politikában is ott van pl az hogy nem vonul vissza egyik fél sem és béke van mert ott az ego és az arcvesztés és emiatt szív az egész világ majdnem.Most mindenki mondhatná hogy hagyjuk abba , legyen arcvesztés és kész, ehelyett 1-2 ember miatt folytatódik a háború milliárd $-okat elégetve most indegy hogy ki pénzét…..Ugyanígy szerintem az egyéni érzelmen is múlhat hogy kiszélesedik a háború vagy jön az atom.Mondjuk lehet már maga Putyin is belekeveredik az egészbe és inkább nullázni fog mint hogy visszavonuljon meg szarakodjon 😀 Amúgy meg nem tudom mivel telnek Putyin napjai, mit csinálhat , hogyan gondolkodik.

  38. Re:40 Andrew
    Olyan szintű a psyop műveletek vannak, hogy gyakorlatilag minden oldal nyilatkozatát ellenőrizned kell, mert hihetetlen módon elharapózott a dezinformáció.

    Egy dolog biztos, ha az oroszok feltöltik a személyi állományuk hiányát, hisz erről szól a tartalékosok mozgósítása, akkor az ukrán számbéli személyi állomány előny elolvad, és az ukrán „sikereknek” nagy valószínűséggel vége szakad. Nem véletlenül hoztak olyan orosz törvényeket, hogy a dezertálás/háborús bűncselekményeket komolyan megbüntetik, mert ezzel akarják megakadályozni a morál szétesését. Annyi előnye van most az orosz katonának, hogy visszavonuláskor nem a Kraken lövi hátba, mint az ukránoknál ukránokat, hanem sittre kerülnek.

  39. Tömegével menekül Oroszországból aki tud, repülőn, finn határon, bárhogy.
    Szajha média hazudja legalábbis…
    Megkérdeztem orosz ismerőst, (aki korábban azt mondta, hogy teljes mozgósítás esetén minden putyinista jó eséllyel lámpavason végezné hamar, ezért nem meri) hogy most mi lesz…
    Azt mondta, a lámpavas így is nagyon esélyes, de óriási a karhatalmi készülődés mindenhol, ezt megakadályozandó.
    Igény volna rá, de …

  40. 43 – Anonimus

    Hű, de nagy a tömeg egy 1,6 milliós városban! Hány százan is voltak?

    A múlt héten Prágában a szajha média kénytelen volt elismerni egy 70 ezres számot az ottani tüntetésnél, de így is simán letagadott 40-50 ezer embert.
    Tegnap a nem igazán nagy Pozsonyban a rossz idő ellenére hány ezren tüntettek, milyen a szorzó az itt mutogatott novoszibirszki képekhez képest? 20x, 30x?

    S akkor még nem beszéltem a tüntetések sorozatáról Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Hollandiában, bárhol! Ott is pár százan szoktak a téren ténferegni?

    Jobbat nem tudtál itt prezentálni?

    Még a nyugat által pénzelt Levada is 80 % fölött méri Putyin támogatását. Ha majd leesik 50 % alá, akkor majd egy kicsit valóban elgondolkodhat a dolgokon….

    Addig is figyeld tovább a Twittert meg az angol sajtót, ők már megint élen járnak a vágyálmaik kivetítésében, de azért a többi nyugati fősodrású szennymédia is igyekszik a lépést tartani velük!

  41. Semmiképpen sem jó fejlemény sem a mozgósítás, sem Putyin beszéde.
    Talán ideje lenne Nyugaton és Keleten is leülni tárgyalni, mert ennek a kakaskodásnak rossz vége lesz.

    Hogy mindenki számára érthető legyen:
    Az amerikai és orosz elit nem fog csendben elvonulni a hátsó kisajtón. A kezükben van több, mint 10 ezer atomtöltet. Lehet játszani ezt a pókert tovább, de lassan orosz rulett lesz belőle.
    Egy totális stratégiai atomtámadás elindításához pár száz „megfelelően képzett” katona elegendő, nem kell hozzá sem több ember, sem lakossági támogatás.
    Az elitek szűk csoportjai viaskodnak, az asztalon a tétek mi vagyunk, a maradék 8 milliárd.

  42. Elég feltűnő, hogy Putyin egy kis késéssel mindig azt csinálja, amit a nyugati szajhamédia harsog. Tehát most a színdarabnak az a része következik, hogy utoljára egymásnak feszülnek a felek, szintén eredmény nélkül, aztán jönnek a demonstrációs célú nukleáris petárdák élő, egyenes adásban. A jól felhergelt tömeg nyomban összefossa magát(akárcsak a kovidnál) és jöhet a Schwab-féle mentőkötél.

  43. 44: Zsolt:
    Úgy reagáltál, mintha magad is érintett lennél és ideges lennél a fejlemények miatt.
    Mi lesz veled, amikor majd a magyar valóság fogja végignyalni a pofikádat?

    Tartom a tétem, az ukránok provokálni fognak (atomerőművek), az USA pedig nekimegy Oroszországnak (küldik a modernebb fegyvereket is, no meg egy rakat pénzt), és senki sem fog katonailag az oroszok mellé állni (Kína, India, Töröko.). Szerintem Putyin jobban tenné, ha lemondana, amíg nem késő. Legyen mindenkinél jódtabletta. Legalább az érzés meglegyen, hogy felkészültünk, mint a maszk a covidra. Indul a II. felvnás. 3 év múlva nem lesz magántulajdonunk, erre is gyúrjatk lélekben, kivéve, akinek már most sem maradt vesztenivalója. A körülöttünk repkedő töltetek, vírusok valódiak, a körülöttünk lévő emberek pedig egyre hülyébbek. Erre nem lehetet, s nem is lehet felkészülni!

  44. 50. Tibor bá’
    Erdogan örömmel tenné rá a mancsát a Fekete-tengerre. Eddig sem nézte tétlenül, hogy az oroszok teljes hegemóniára tegyenek szert. Ahogy Kína szívesen bekebelezné Szibéria jó részét, úgy ő is hasonlóan tekint a Fekete-tengerre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük