(3608) 397 gyermek

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

 

CDC: Covid-19 oltás után 397 gyermeknél következett be szívizomgyulladás

Szerző: BY IVAN PENTCHOUKOV @ivanpentchoukov

2021 a 89. év

Közel négyszáz 12 és 17 év közötti gyereknél állapítottak meg szívizomgyulladást a Pfizer-BioNTech COVID-19 védőoltásának beadása után, állítja az amerikai CDC.

A miokarditisz főleg fiatal fiúknál volt észlelhető. A vakcina biztonsági vizsgálata alkalmából a szívizomgyulladást nem észlelték, mint káros mellékhatás.

A CDC a 2020 december 14. és 2021. július 16. között beadott oltások után jelentkezett, és azokat bejelentő eseteket összegezte.

8,9 millió beoltott gyerek jután 9.246 mellékhatást jelentgettek, aminek 90,7 százaléka „nem volt komoly”. A jelentett 397 eset az összesnek 4,3 százaléka volt.

A CDC vizsgálta a kockázat-elöny arányt, és úgy találta, hogy a Pfizer vakcina alkalmazását 12 év felett továbbra is ajánlja.

A Pfizer oltás után 14 gyerek halt meg, A pontos ok hat estben még mindig nem ismert. Kettő agyvérzésbe, kettő tüdő embóliában halt meg, ketten öngyilkosak lettek, egy szív elégtelenségben, egy pedig ritka vér betegségben hunyt el. Egyik halálnak se volt a szívizomgyulladás az oka.

Egyik halálok se hozható összefüggésbe az oltással. Azonban a vizsgálatok még folynak.

Az FDA vészhelyzet engedélyezést adott ki a Pfizer vakcinára 16 év feletti gyermekek esetgében 2020. december 11.-én. Az engedélyt kiterjesztette a 12 évtől felfelé 2021. május 101.-én. Miután jelentések érkezek a szívizomgyulladásról ez év júniusában, a CDC tanácsadási bizottsága arra a megállapításra jutott, hogy a gyulladás kockázata nem múlja felül a vakcina hasznosságát, ezért továbbra is javasolja az oltás 12 évnél idősebb gyerekek esetében.

A Pfizer és BioNTech képviselői a felszólításra, hogy kommentálják a témát, nem reagáltak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

12 gondolat erről: „(3608) 397 gyermek

  1. „A pontos ok hat estben még mindig nem ismert.”
    6 gyereket meg elütött a villamos.
    No lesz ebből pfizertagadás!!! Hogy a rohadt háttérhatalom gyéríti a kölköket….

  2. Kedves L.S.! Már neharaguggyá meg, de ilyen sarlatánokat betenni, jó hogy nem a Gödényt linkeled ide. Tudod ,volt az a Swarzenegger film ahol felrobbantották a családját a terroristák, s a nyomozó azt mondta , ” collateral damage ” , na ez is az, 397 esetben ,lehet kicsit kozmetikázva a számokat.

  3. Az „értelmes ember” a szememben onnan (is) ismerszik meg, hogy ha felmerülnek új szempontok, új információk, akkor az befolyásolja, módosítja vagy akár teljesen megváltoztatja az álláspontját. Itt ennek nyomát sem látom, pedig jelenleg összehasonlíthatatlanul többet tud(hat)unk a járvánnyal kapcsolatosan, mint másfél évvel ezelőtt, ez teljesen érintetlenül hagyja az itt hozzászólók elméjét. Aki már az elején világvégét és kihalást jósolt, és „csak az oltás az egyetlen megoldás”-t kiáltott az ma is ugyanazt mantrázza, ahogy a másik oldal is egyre jobban bebetonozza magában a népirtás elméletét. Ez azt jelenti, hogy nem értelmes vitát folytatni járnak ide, csak önigazolást keresni és bebetonozott véleményüket hangoztatni (ez a bloggazdára is vonatkozik). Valójában a „vita” nem az igazság kiderítéséről szól, hanem a saját vélemény megvédéséről. Csak ennek semmi értelme, az ego növelésén kívül…

  4. 5 – csibész:
    Rosszul látod. Leginkább új tényeket iparkodunk közölni a többiekkel. Aztán az új tények mit erősítenek meg, az egy másik dolog.

  5. 5. csibész

    Hát ez már csak ilyen.

    Valóban, egy értelmes ember fenntartja a jogot az állandó véleménymódosításra. Azonban ma a helyzet igen kacifántos.

    Én oltásellenes voltam, aztán -bár sokat kivártam-beoltattam magam, szigorúan kínaival, pedig előtte a pfizerre esküdtem.

    Most azt látom, hogy nem sok értelme volt.
    Azonban mindvégig úgy gondoltam és gondolom, hogy ez egy szándékos népirtás része, de a hülye összeesküvés-hívőktől ódzkodom. Véleményem, hogy akár a covid, akakár a klíma jelenlegi tudatállapotunk és-tartalmunk kivetülései az fizikai világunkban.
    Nyilvánvalóan tudom, hogy ez a vélemény, bár megalapozott(számomra) nonszensz és hülyeség benyomását kelti. Van ez így.

    Egyébként a vélemény-felülbírálat képességének hiánya óriási baj, akárcsak annak folyamatos változtatása.
    A gondolkodási stabilitás, annak berögzültsége fontos a személy számára, hogy világképe kialakuljon, önmagát betájolja.

    A gondolkodás”megcsontosodását” és az ide-oda ugráló véleményalkotást(„bohóckodást” ) fel kell váltania a valódi ismereteknek, amikor egy szilárd ismetethalmaz már lehetővé teszi, hogy gondolkodási sablonunkat a megfelelő helyen és mértékben, a megfelelő önrevízió(mely nyilvánvalóan külső visszaigazolásokat is tartalmaz, mint pl.kommunikáció stb.)használatával tegyük „ruganyossá”.

    Ez itt jelen pillanatban a süketek párbeszéde, mindkét oldalról, természetesen jópár kivétellel.
    Azért a természettudományos ismeretek nem hátrány(ld.Csongor, hubab, Csont, Tibor bá’ stb.). A probléma, vagyis félreértés sokszor nem is ebből van. Ezt kéne már felismerni.

  6. 7 – Balázs:
    Aki megfelelő oktatásban részesült, és meg is ragadt benne, annak a „világróÍ” megfelelő képe alakul ki. Ezek minden új felvetésnél pontosan tudják, hogy hova kell állni. Én 2018-ban is oltás párti voltam, csak ez nem volt téma. Miért lenne más a véleményem 2021-ben? Azért mert egy csomó hülye beszopta a facebookon terjedő marhaságokat? Korunk legnagyobb balfaszsága, hogy apraja-nagyja megszólalhat, és a iskola mellé járó tömegek boldogan átvesznek mindent, egy feltétellel, ne egyezzen meg a tanult szakértők véleményével. „Világ tanulatlan bunkói egyesüljetek.”

  7. 18. Tibor bá’

    Ezek a jó szakemberek. A társadalom gondolkodó rétege, ritka fajta, egyre ritkább, mert fáradtságos ilyen sokat tanulni.

    Az újat, formabontást azonban mindig azok hozzák akik nem is tudják hova is kéne állniuk, mit is kéne gondolniuk az adott helyzetről.
    Nem a hülyékről beszélek, az ő helyzetük és szereplésük nyilvánvaló, hanem egy nagyon szűk rétegről, akik a dobozon kívül gondolkodnak.
    Én -sajnos- nem vagyok ilyen, én csak vissza- ,visszaböffögök néha vmit, amit sikerült megértenem.
    Azonban pl. Loránd vagy dajtás, néha mondanak is vmi eredetit.

  8. 9,Balázs
    …”Ezek a jó szakemberek. A társadalom gondolkodó rétege, ritka fajta, egyre ritkább, mert fáradtságos ilyen sokat tanulni…”
    Balázs kedves, ne verd le a mai társadalmon a régi alapos oktatás hiányát.Nem a mai emberek hibája a tanitás teljes, szinte felismerhetetlen felhigulása azon régi, nehéz, de bevált iskolákhoz képest, amelyekben még nekem is megadatott -igenis, megadatott, szerencsém volt – tanulni.
    Olvasd el mégegyszer 8, Tibor bá első sorát. Benne van azon régi iskolai rendszerek minden igazsága, minden értéke, és senki sem panaszkodott, hogy FÁRADSÁGOS ENNYIT TANULNI!
    Persze, hogy fáradtságos volt, tanulni kellett, tanulni muszály volt, viszont megvolt az eredménye:
    Azon régi iskolák embereket adtak a társadalomnak, valamelyes irányt, valami gondolkodásmódot kaptunk utravalónak, amivel elindult az a régi fiatal.Volt értelme olyan fogalmaknak, mint a haza, szülöföld, nép, hagyomány, munka és fejlödés, jó és rossz, helyes és elvetendő.A család apából és anyából állt, voltak FIÚK és LÁNYOK, a lopás büntett volt és nem megélhetési bünözés, mert volt egészséges társadalom és normativ felfogás, amit az iskolák plántáltak az emberekbe.
    Manapság? Szinte teljes elsorvadása mindezeknek.

  9. 10.
    Ne felesjtsük el hozzáfűzni ,hogy mindez a régi kommunismus égisze alatt alatt is megvalósult.Leginkább ott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük