2019-08-30 nap bejegyzései

(2939) 158 milliárd forint

Tibor bá’ online

 

Ennyibe kerül az országnak, hogy O1G-nek sikerült kezet rázni minden idők leghülyébb amerikai elnökével. Ez annyi pénz, hogy húsz ezresekben nem fér el egy utánfutóban. Na és mit kapunk érte? 180 pontosan nem megnevezett rakétát. Feltételezem, hogy már rég lejárt, elavult amerikai rakétát, mert Trump egyetlen egy dologhoz ért, éspedig az „üzlethez”, aminek lényege, sokért adni közel semmit.

OK, NATO tagok vagyunk, ami elkerülhetetlen volt. Mint ilyen, az állam köteles a GDP 2 százalékát védelemre fordítani. Na jó, de mit akarunk megvédeni 180 rakétával? Nem lett volna okosabb tankokra költeni. Minket nem Oroszország fog lerohanni. Nem azért, mert olyan jófiúk az oroszok, hanem azért, mert közöttünk ott van Ukrajna. Ha valaminek van esélye, akkor az a szomszédok beáramlása élelmiszerért, nem most, néhány év múlva. Ezek ellen a legjobb védelem a hagyományos, II. világháborús védekezés. Tankok és gyalogság. Légvédelmi rakéták, repülőgépek ellen hatásosak. Repülőgépeket nem vetnek be, ha élelmiszerért jönnek. Lopni akarnak, nem lebombázni azt, amit el akarnak lopni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________