2019-08-22 nap bejegyzései

(2931) Angéla Merkel jött, látott, és beszélt

Tibor bá’ online

 

Merkel asszony idejött megünnepelni a 30 éves évfordulóját a kelet németek átengedésének Ausztriába. Számára bizonyára nagy élmény lehetett anno, mert ő maga is kelet német volt. Nekem az első számú problémám, hogy Orbánnal ünnepelt, akinek semmi köze nem volt a határnyitáshoz. Jó, Horn Gyula már nem él, de külügyi államtitkára, Kovács László még igen. O1G viszont nem egy akkora úriember, hogy átengedje a terepet annak, aki ténylegesen tett valamit akkoriban a határnyitásért. Ez azonban a kisebbik bajom. Ennél sokkal maradandóbb Angéla Merkel szövegének az a része, amiben megemlíti, hogy a magyarok (értsd alatta Orbán Viktort) az uniós pénzeket jól használták fel. Amikor először olvastam, nem akartam hinni a szememnek. Merkel ne tudná, hogy Orbán az uniós pénzek javát ellopta? Persze, hogy tudja. Most legitimálni akarta Orbán lopását? O1G-nek csak ez kellett. Tehát az Unió megbocsátotta a lopásait.

Nem én voltam az egyetlen, akiben megállt az ütő. Ezért az INDEX leközölte a pontos fordítást, ami szerintük nem értelmezhető úgy, ahogy korában megjelent. Na nézzük! A Merkel beszéd részletének pontos fordítása a következő: „A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja – és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.”

Hát ez blabla. Az ország a kohéziós alapokat nem fektette be, hanem presztízs beruházásokra fordította, ami mellett hatalmasakat lehetett lopni. Valóban jutott belőle a stratégiai partnereknek is néhány milliárdócska, mert ugye munkahelyeket teremtenek. Így esett, hogy egy-egy munkahely az államnak 10 milliókba kerül, ami szerény véleményem szerint nem egy szerencsés befektetés. Sokkal inkább a magyar kis és középvállalkozásokat kellene segíteni. De ez így jó Mekelnek, és így jó O1G-nek is. Csak nekünk nem jó.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________