2019-08-16 nap bejegyzései

(2925) Me-Too (én is)

Tibor bá’ online

 

Én is megszólalok Me-Too ügyben, ahol a legújabb fejlemény szerint Placido Domingo, a világhírű tenor énekes, szintén zaklatott több nőt is. Hír hallatára lemondták a művész San Francisco-i fellépését. [szerencsére mi nem vagyunk ennyire feministák, mi nem mondtuk le] Gondolom azért, mert hirtelen megváltozott énekének minősége, esetleg teljesen elment a hangja.

Nem tudom, hogy Domingo zaklatott-e vagy sem, de azt felháborítónak tartom, hogy ha egy nő azt állítja, hogy valaki negyven!!! évvel ezelőtt zaklatta, akkor kivizsgálás nélkül az illetőt egyből feketelistára teszik (esetleg azok, akik maguk is zaklattak anno). Egy ilyen kaliberű művészt nem kell megvédeni, megvédi ő magát, de lehetetlenség elmenni mellette egyetlen szó nélkül.

Jó, nem negyven éve szólt mert, akkor nem mert. Jó, a nő memóriája kitűnő. Jó, a nő az átélt élményt hűen adja vissza negyven év után is. De nem kellene ezt alaposan és tárgyilagosan kivizsgálni. Ismerve a világot és a nőket, nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen hírességnek, mint Domingo, erőszakoskodni kellett volna. Bármelyik kicsit is ambiciózus fiatal nő boldog örömest bújik az ágyába. Amelyik nem bújik, azon átlép. Én legalább is így tennék. Az ő helyében eszem ágában se lenne zaklatni bárkit. Sokkal valószínűbb, hogy engem zaklatnának azok a nők, aki némi protekcióval énekesekké akarnának válni.

Nem valószínűbb-e az, hogy azok jeleznek most hajdan volt zaklatást, akiket anno Domingo nem helyezett figyelme középpontjába. Mondjuk jelentkezésükre nem reagált pozitíven? Ahogy én ismerem a nők legjavát, ez sokkal valószínűbb.

Szerencsére a pasi kedélyesen áll a dologhoz, megteheti, az ő karrierjét aligha lehet megtörni. Ha van egy kis esze, elveri a port a jelentkezőkön. Van hozzá elég pénze.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________