2018-11-28 nap bejegyzései

(2688) Szajha-e az INDEX?

Tibor bá’ online

 

Naná, hogy szajha. A keddi INDEX egy az egyben lehozta az amerikai külügyminiszter nyilatkozatát az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban, de egy szót se az orosz álláspontról, és az INDEX természetesen nem látta el az USA külügyminiszter szövegét kommenttel. Ez az olvasók tökéletes félretájékoztatása. Hogy miért sérelmezem? Hát, ha már meg kell dögleni (amerikai érdekekért) egy atomháborúban, akkor legalább azt tudjam, hogy ki tehet róla.

Nézzük mi a helyzet!

Mivel a térkép „nyugati” a Krím-félsziget szürke, mintha Ukrajnához tartozna. Természetesen orosz fennhatóság alatt áll. A Kerch-átjáró Oroszország és a Krím-félsziget között van, ahová az oroszok építettek egy hidat, mert szárazföldről csak Ukrajnán keresztül lehetne megközelíteni. Az is látható, hogy a szoros a Fekete tenger és az Azovi tenger között van. Az is világos, hogy az Azovi tenger északi partja Ukrajna területe. Az oroszoknak tehát meg kellett engedniük, hogy a Fekete tengerről ukrán, nem hadihajók bemenjenek az Azori tengerre, illetve vissza, de ezt be kell jelenteni és a hajóra fel kell engedni egy orosz kalauzt, aki felügyeli a híd alatti áthaladást. Nyilvánvalóan az oroszok féltik a hídjukat. – Ez alkalommal az ukránok 3 hajót küldtek, amelyek közül kettő „hadihajó”. Ezen kívül nem jelentették be, és az orosz felhívásra nem jelentkeztek be rádión. Az oroszok tudni vélik, hogy szándékosan nem válaszoltak. Ráadásul egy amerikai szenátor nem rég mondta, hogy ha ő lenne a hadügyminiszter, akkor ezt a hidat felrobbantaná. Az oroszok tehát féltve a hídjukat, a három ukrán hajót „megtámadták”, elkobozták. Az amerikai propaganda természetesen teljes erővel üvölti, hogy orosz agresszió.

Frissítés: A lefoglalt hajók legénységét kihallgatták. Az orosz hírek szerint, többen bevallották, hogy parancsra teljesítettek szerintük is törvénytelen lépéseket. Szándékosan nem vették fel a rádió kapcsolatot. Van közöttük beépített, titkosszolgálati tiszt. A „békés” hajókon találtak fegyvereket.

A legvalószínűbb azt feltételezni, hogy ez a CIA munkája (az ukránok ezt a szándékos provokációt nem mernék saját szakállukra megtenni) mert pár nap és Putyin találkozni fog Trumppal (aki elfogadható viszonyt akar Putyinnal), és ehhez akarja a CIA ellehetetleníteni a helyzetet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________