(2688) Szajha-e az INDEX?

Tibor bá’ online

 

Naná, hogy szajha. A keddi INDEX egy az egyben lehozta az amerikai külügyminiszter nyilatkozatát az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban, de egy szót se az orosz álláspontról, és az INDEX természetesen nem látta el az USA külügyminiszter szövegét kommenttel. Ez az olvasók tökéletes félretájékoztatása. Hogy miért sérelmezem? Hát, ha már meg kell dögleni (amerikai érdekekért) egy atomháborúban, akkor legalább azt tudjam, hogy ki tehet róla.

Nézzük mi a helyzet!

Mivel a térkép „nyugati” a Krím-félsziget szürke, mintha Ukrajnához tartozna. Természetesen orosz fennhatóság alatt áll. A Kerch-átjáró Oroszország és a Krím-félsziget között van, ahová az oroszok építettek egy hidat, mert szárazföldről csak Ukrajnán keresztül lehetne megközelíteni. Az is látható, hogy a szoros a Fekete tenger és az Azovi tenger között van. Az is világos, hogy az Azovi tenger északi partja Ukrajna területe. Az oroszoknak tehát meg kellett engedniük, hogy a Fekete tengerről ukrán, nem hadihajók bemenjenek az Azori tengerre, illetve vissza, de ezt be kell jelenteni és a hajóra fel kell engedni egy orosz kalauzt, aki felügyeli a híd alatti áthaladást. Nyilvánvalóan az oroszok féltik a hídjukat. – Ez alkalommal az ukránok 3 hajót küldtek, amelyek közül kettő „hadihajó”. Ezen kívül nem jelentették be, és az orosz felhívásra nem jelentkeztek be rádión. Az oroszok tudni vélik, hogy szándékosan nem válaszoltak. Ráadásul egy amerikai szenátor nem rég mondta, hogy ha ő lenne a hadügyminiszter, akkor ezt a hidat felrobbantaná. Az oroszok tehát féltve a hídjukat, a három ukrán hajót „megtámadták”, elkobozták. Az amerikai propaganda természetesen teljes erővel üvölti, hogy orosz agresszió.

Frissítés: A lefoglalt hajók legénységét kihallgatták. Az orosz hírek szerint, többen bevallották, hogy parancsra teljesítettek szerintük is törvénytelen lépéseket. Szándékosan nem vették fel a rádió kapcsolatot. Van közöttük beépített, titkosszolgálati tiszt. A „békés” hajókon találtak fegyvereket.

A legvalószínűbb azt feltételezni, hogy ez a CIA munkája (az ukránok ezt a szándékos provokációt nem mernék saját szakállukra megtenni) mert pár nap és Putyin találkozni fog Trumppal (aki elfogadható viszonyt akar Putyinnal), és ehhez akarja a CIA ellehetetleníteni a helyzetet.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

104 gondolat erről: „(2688) Szajha-e az INDEX?

  1. Tökéletes helyzetértékelés és elemzés. (Én is ezt írtam a saját kommunikációs csatornámon, de ez a változat jobb itt.)

  2. „Szajha-e az INDEX?”

    Tisztelt Tibor bá’!
    Kérem ne keserítsen el! Mondja azt, hogy ez eddig sem volt az Ön számára kérdéses, a kérdőjel csupán csak egy újabb blogbejegyzés része kíván lenni!
    Kérem szíveskedjen ebben megerősíteni, megnyugtatni, hogy ez nem csak mostanság tudatosult Önben!
    Félelmetes mértéket ölt már a médiákban a félretájékoztatás, hazudozás!
    Aki egy picit jobban figyel, aki érzékeli mindezt, annak az élettől is elmegy a kedve..
    Jelenleg olyan szinten hazug világban élünk, hogy arra már nem találni szavakat! 🙁

  3. Ha az index szajha, akkor mi az Origo? A 888? Bárcás kurva?

    Az index nyugati orientáltságú – hála az égnek – ezért onnan építi fel a híreit, nincs ebben semmi szajhaság. Ennyi erőből akár téged is meg lehetne vádolni néhány eléggé egyoldalú cikked nyomán, hogy oroszbérenc.

  4. 4. lr

    „Az index nyugati orientáltságú – hála az égnek – ezért onnan építi fel a híreit, nincs ebben semmi szajhaság. Ennyi erőből akár téged is meg lehetne vádolni néhány eléggé egyoldalú cikked nyomán, hogy oroszbérenc.”

    a magam részéről azt mondom, hogy szajha. Egy ideje már figyelem, gyakran hallgatnak el nagyon fontos hireket, vagy tájékoztatnak egyoldalúan. Ha valaki odafigyel kicsit, még azt is meg tudja állapitani, kik a fizetett bértolnokok. Itt-ott azért felbukkan egy-egy érdekes hir is, de ez inkább kivétel, mintha a szerkesztő átsiklott volna valamin. Az is igaz, hogy ezek aztán nincscsenek különösebben propagálva.

    Másrészt pedig én olvasok olyan külföldi portálokat is, ahol a tulaj ugyanaz mint az Indexé – nagyon jól megfigyelhetők a trendek, amelyek országhatárokon is átnyúlnak, néha pedig szabályos kampányt inditanak bizonyos témákban.

    de annyit még hozzá kell tennem, hogy profik, nagyon profik. A hangnem simulékony, többnyire nem túl harsányak, az átlagember számára nehezebben érzékelhető, hogy kőkeményen irányitanak…

  5. 2 – Gyurma:
    Természetesen nem most döbbentem rá, hogy a magyar média szajha.

    4 – Ir:
    Az én véleményem szerint a magyar média két csoportba osztható: Orbánt magasztaló (kormány pénzen), Orbánt erősen kritizáló (erősen kisebbségben, és nem kizárt, hogy Soros pénzen)). Viszont, nemzetközi szinten mind a két tábor követi az amerikai utasításokat. Az ORIGO is és az INDEX is.
    Nekem semmi okom arra, hogy orosz barát legyek, hacsak az nem, hogy az édesanyámat orosz fegyver ölte meg, amiért oroszból annak idején megbuktam. Arra viszont jó okom van,hogy tisztán lássak, és ezt átadjam azoknak, akiknek kisebb a rálátása a világ eseményeire. Szándékosan még nem írtam le valótlanságot. Az ORIGO éjjel-nappal ezt teszi. Az INDEX pedig szóról-szóra átveszi a CIA által irányított hazudozásokat.

  6. lr
    Azért mert az Origo és a 888 Orbánék közvetlen szajhaságát képviselik, semmiben sem mentesíti a „nyugati” , hazug, egységes propagandát amit az index is képvisel.
    Felettébb érthetetlen számomra, hogy egyeseket -mint pl téged is,- nem az igazság, a valós tények érdekelnek, hanem a forrás iránya.
    „Oroszbérencnek” titulálni valakit aki rámutat arra, hogy nem egészen úgy van az ahogy.., felettébb szánalmas!
    Persze ha az igazság elhallgatásában vagy érdekelt, úgy érthető.

  7. Én Tibornál nem az elfogulatlanságot látom, hanem ugyanazt az emberi lélekből fakadó tévedést, amit pl az orvostudomány vs. kóklerek esetében, és nálatok a „szajhamédia” vs. propaganda esetében.

    A nyugati média néha hibázik, néha felületes, természetes módon részrehajló, hiszen a saját álláspontjából indul ki, de alapvetően a tényekre törekszik, míg vele szemben ott a természetes módon hazug orosz, vagy Orbáni propaganda. Pontosan azért álltok be sokszor az orosz és Orbáni oldalra, amiért az egyszeri idióta otthagyja a rákterápiát a gyógygombákért: az emberi természetből fakad, hogy ha egy működő rendszer nem tökéletes, akkor elkezdünk kételkedni benne, bizalmatlanná válunk, míg ha vele szemben van egy olyan rendszer amit mindenki rossznak mond, és az esetek 99%-ban az is, de néha jön pár eset amikor mégis működik, akkor a rossz rendszerről mégis az a téves képzet alakul ki bennünk, hogy az a jó és a másik a rossz. Ezért választják a betegek a valóban hatásos rákgyógyszerek miatt az egyszer-egyszer bevált, de statisztikailag hatástalan szereket. Ezért választják a választók Orbánt és Putyint, vagy Trumpot. Nem szeretjük a kész igazságokat, az egónak sokkal értékesebb egy másik úton elért, ritkábbnak tűnő igazság. Ez nagyon sokszor tetten érhető Tibornál is, amikor az a kényszer, hogy ő valami új utat mutasson egy témában, tévútra vezeti. Én ezt a cikket is ide sorolom. Lehet velem vitatkozni, meg nem egyet érteni, de azért az ilyen szintű ostobaságoktól kíméljetek meg mint Gyurma, hogy „az igazság elhallgatásában vagy érdekelt”. Komolyan fáj a hülyeségnek ez a foka.

  8. 8 – Ir:
    Tulajdonképpen erre nem lehet válaszolni, de én teszek egy kísérletet. Szedj össze legalább egy esetet, ahol ez szerinted igaz:
    „Én Tibornál nem az elfogulatlanságot látom, hanem ugyanazt az emberi lélekből fakadó tévedést.”

  9. Az Index olyan-amilyen, én nem szeretem, mert negatív, lehúzó, minden magyar hagyomány iránt minimum érzéketlen, de inkább ellenséges.
    ..
    Ami az ukrán-orosz konfliktust illeti, röviden: választás lesz, kell az ukrán politikus gárdának a muníció a kampányba, mert nem állnak túl fényesen a közvéleménykutatások szerint:
    Tyimosenkó asszonyság vezet
    https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_Ukrainian_presidential_election,_2019
    https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_Ukrainian_parliamentary_election,_2019

  10. Az amerikai szenátor valószínű, csak hallott egy két ukrán ötletről, mert az ukránok kb. havonta felvetik a híd jogtalan létezését, ez az ő szemszögükből érthető. Viszont arról is értekeznek nyilvánosan, hogy miként kellene lerombolni, pl. robbanóanyaggal telepakolt hajókkal nekimenni a hídpilléreknek, stb.!
    Mivel a kettő kb. folyami naszádon volt SZBU -s tiszt, így ez nem egy mezei haditengerészeti akció volt ukrán részről, de inkább belpolitikai érdekeket szolgált, ugye márciusban választások, Roshen csokikirály meg 9,9% -on áll, Juli Timosenkó meg kb. a maga 21% -val az éllovas…, ja és még azt szolgálta, hogy kedves USA adjatok már nekünk legalább Oliver Hazard Perry osztályú fregattokat, mert a haditengerészetünk érdemi része egyből átállt az oroszokhoz anno, így egy kb. komolyabb folyami flottillának megfelelő haditengerészettel rendelkezünk, és hát az oroszok…!

    Persze a muszkákat sem kell félteni, az Azovi-tenger alatt lévő földgáz készlettel az USA hoppon maradt Baiden alelnök fiának cégével együtt, de attól a Gazpromnak kell az. Ezért és a fentebbi leromboljuk a hidat hajókkal nyilvános ukrán ötletelések miatt ugrottak erőből a muszkák az ukránok akciójára, ugye most nem kértek áthaladási engedélyt 48 és 24h -val korábban, amit korábban az ukrán haditengerészet egységei is gond nélkül megkaptak, csak a hajók ellenőrzése volt egyre alaposabb orosz részről, hozzáteszem, hogy direkt, hisz amikor egy kereskedelmi hajó 1 nap helyett 2-3 napig áll ellenőrzés címén, azért az tud fájni a „pénztárcának”, meg az ukrán gazdaságnak is. 😛 De innentől nem csodálkoznék nagyon, ha 1-2 éven belül Kelet-Ukrajnában lenne még „buli” és azt hallanánk, hogy a Gazprom megkezdte az azovi gázkészletek feltérképezését.
    Én egyik közvetlen és közvetett szereplőt sem becsülném le ebben a konfliktusban, mert itt mindenki az érdekei mentén halad, aztán a végén csak össze fognak ütközni, mert az valahogy egyre elkerülhetetlenebbnek tűnik.

    Ja, a fogoly ukrán haditengerészek és az SZBU -s ügynökök…: Azért az FSzB -t sem kell félteni, valószínű jól megverték őket, legalább is az ügynököket meg a kilőtt hajó legénységét tuti, mert a másik meg a vontató az első figyelmeztető lövések után megadta magát, a pszichikai nyomásgyakorlás, és egyébb „finomságok” biztos játszanak. Az is beszédes, hogy 24 ukrán fogoly közül egyenlőre „csak” 12 ellen emelt vádat az orosz ügyészség az FSzB javaslata alapján.

  11. 10 – Python:
    Gondolom ezt az Ir által favorizált, néha hibázó, nyugati médiából tudod. 😀

  12. Ezek ugyancsak keddi Indexes hírek ugyanabban a témában, tehát nem igaz, hogy csak az amerikai álláspontot láthatjuk, és nem járják körbe a témát:

    https://index.hu/kulfold/2018/11/27/ukrajna_oroszorszag_a_kercsi_incindens_utan_hadiallapot/

    https://index.hu/kulfold/2018/11/27/kercsi_incidens_12_ukran_tengeresz_kerul_elozetesbe_a_krimben/

    Egyébként van bennük egy érdekes részlet is a helyzetről, ami magyarázza a konfliktust:

    „Kétségtelen, a nemzetközi közösség által el nem ismert módon annektált Krím miatt orosz szempontból a hajók orosz felségvizeken is áthaladtak, Ukrajna érve az orosz akcióval szemben nem ez, hanem a 2003-as megállapodás a Kercsi-szorosról, amelyen a hadihajók is szabadon áthaladhatnak. Igaz, ez még akkor köttetett, amikor az Azovi-tengert a Fekete-tengertől elválasztó Kercsi szoros keleti fele Oroszországhoz, a Krímen lévő nyugati fele Ukrajnához tartozott, ám a szerződésen a Krím körüli konfliktus mit sem változtat: annyit mond ki továbbra is, hogy a Kercsi-szoroson az ukrán hajók is akadálytalanul áthaladhatnak.”

    Szerintem ez nem merénylet, meg hídrobbantásos marhaság, csak egy kétséges jogi helyzet szülte konfliktus. El fog simulni, majd kötnek új megállapodást, és egyértelműsítik a szabályokat.

  13. 8. Ir
    „Lehet velem vitatkozni”

    Lehet, de nem érdemes…

  14. Az index külpolitikai, de a titkosszolgálati- nemzetbiztonsági vonalat vivő „újságírói” amerikai külügyi ösztöndíjban részesülnek (Fulbright- ösztöndíj).
    És ugye, 2018. áprilisától hivatalosan is a CIA- igazgató irányítja az amerikai külügyet.

    Nem véletlenül cikkezik a kormánysajtó Dezső C. I. András és Panyi CIA- abolcs ügyeiről.

  15. „nem hadihajók bemenjenek az Azori tengerre, illetve vissza”
    Itt elírtad az Azovit.
    (Ez a komment törölhető)

  16. 12 – Ir:
    Az INDEX akkor lenne pártatlan, ha ezen mondat mellett:
    „a határőrség feladatul kapta, hogy erősítse meg jelenlétét Oroszország és az általa annektált Krím határvonalán…” ezt a mondatot így írta volna: „….mentesült Porosenko a vád alól, hogy ezzel a trükkel akarná megnyújtani puccsal megszerzett elnöki mandátumát.” de míg rámutat, hogy Krim annektálva volt, nem mutat rá arra, hogy azért volt annektálva, mert 5 milliárd dollár költségen a CIA sikeres puccsot hajtott végre, hogy bejuthasson a Fekete tengerre.

    Ezen szépen átugrottál. Mi lesz vele?
    “Én Tibornál nem az elfogulatlanságot látom, hanem ugyanazt az emberi lélekből fakadó tévedést.” Szóval hol a tévedésem?

  17. Másik oldalon írják, hogy „Erre (is) megy ki a játék: Porosenko amerikai bázist akar az országba, lehetőleg a Krím közelébe ” – A kijevi kormány egy kelet-ukrajnai vagy egy, a Krím szomszédságában létesítendő amerikai katonai bázis lehetőségéről tárgyal az Egyesült Államokkal. (Forrás: https://kuruc.info/r/4/192482/ )

    Mindeközben az USA egyoldalúan kivonul az INF-szerződésből, miközben „Washington szeretné meggyőzni Európát arról, hogy Moszkva megsértette a közepes hatótávolságú nukleáris erőkről kötött szerződést (INF).
    Forrás: https://kuruc.info/r/4/192489/

    Szépen összeáll a kép. 🙁

  18. Vagy így volt, vagy az ellenkezője, nem tudjuk ki a hunyo. Mindenesetre eddig Putyin volt az aki megsértette két ország szuverenitasat is. Az oroszoktol szamunkra jó még a tortenelem folyamán nem jött, ez azért ovatossagra inthet. „Timeo Danaos et dona ferentes”

    Valahogy megértem a nyugat ukranokat is hogy nem az oroszok remek életét hanem az europait választanák…

    1) Melyik az a két ország?
    2) A történelem folyamán kitől jött számunkra jó?
    3) Görögök oroszok helyett én inkább az amerikaiaktól félnék

  19. 12. lr

    „…a nemzetközi közösség által el nem ismert módon annektált Krím…”

    te aztán adogatod a magas labdákat :-).
    Krímben népszavazást tartottak, úgy tudom külföldi megfigyelők is voltak, kilencvenvalahány százalék a függetlenség mellett szavazott. Kikiáltották a függetlenséget, majd benyújtották Oroszországnak a csatlakozási kérelmüket.

    Meg tudnád kérlek magyarázni nekem, hogy ebben mi a nemzetközi módon nem elfogadott módszer? Kérlek lábjegyzeteld hozzá azt is, hogy milyen volt az a nemzetközileg elfogadott módszer, amikor elkergették a demokratikusan megválasztott (!) ukrán elnököt és nemzetközi módon elfogadták a puccs által hatalomra jutott, senki által nem megválasztott vezetőket!

    Na ezért nevezem az indexet nagyon profi véleményformáló tényezőnek, mert nagyvonalúan átsiklanak a dolgok felett, és törvényesnek állítanak be olyasmit ami nemhogy nemzetközi, de semmiféle jog szerint nem törvényes, és fordítva.

  20. A kép az összeáll, de igazából évek óta mindig van mibe belelátni a 3-ik ww-t.

    Szóval összeállt és akkor mi van? 🙂
    A zene szól, a karaván halad.

  21. Ti mire tippeltek, egymásnak ugranak az Ukránok és az Oroszok rövid – közép távon .
    Igen vagy nem ?

  22. 19:

    Bezony, a nyugati életet választották-

    ezért nincs ma fűtés, melegvíz Kijeven kívül a legtöbb ukrán nagyvárosban.
    Ezért csökken évek óta a reálbérük- kb 150%- kal 2014 óta.
    És ezért vitte haza Samu Bácsi az ukrán aranytartalékot, meg tette rá a kezét minden földgáz- és olajmezőre.

    Ugyanúgy a nyugati életet választották, mint Afganisztán, Irak, Líbia, Koszovó-
    a valóság meg…

  23. 22.
    Kelet-Ukrajnában jelenleg is fegyveres konfliktus van. Jelenleg nem lenne értelme ennél jobban egymásra ugrani. Ha néha elszáll a ló Ukrajnával akkor majd odapörkölnek aprókat az Oroszok, lásd mostani eset.

  24. 22.
    Amerikai- Orosz konfliktus, egymásra vicsorgás ez igazából, tehát nem.

  25. 12: Innen is, onnan is Tibor bátyám. 😉 😛 🙂

    Az orosz és az ukrán hajók közötti rádiókommunikáció közvetlenül a fegyverek használata előtt történt – angol felirattal (Gondolom az FSzB nyilvánosságra hozta, kiszivárogtatva. Ugye a Határőrség és a Parti Őrség a KGB hagyományokat továbbéltetve az FSzB alá tartozik.)

  26. Sürgető lett a nukleáris tél.

    Tibor bá’ nov. 16- án az ukrán külügyminiszter Washingtonban járt, a CIA- igazgatóból lett külügyminiszternél.
    Sikerült egy közös nyilatkozatot kiadniuk, mely tartalma:
    1) Az USA segíteni fog Ukrajnának a területi integritását helyreállítani (inkl. Krím és Kelet- Ukrajna)
    2) ENSZ- csapatokat akarnak küldeni K- Ukrajnába az orosz felkelők ellen

    Ebből igazából az 1) érdekes, ugyanis a Krím körüli status quo megbolygatásáért a jelenleg érvényes orosz nukleáris doktrína szerint nukleáris válaszcsapás jár.

  27. 28:
    19 „segítés” alatt sok mindent lehet érteni.
    2) Kelet Ukrajna szerintem polgárháború.

  28. Úgy tűnik, Ukrajna lehet az új Afganisztán…

    Egyszer már bejött… Lekötötte az oroszok haderejét, és a végén el kellett fogadni az USA diktátumát.

    Persze sok változó van a dologban itt is. De a felállás nagyon hasonló. Kérdés, hogy Putyin mit tanult az afgán válságól.

  29. A kérdés inkább az:

    Sorosenkó túléli-e ezt a telet.
    Van egy kisebb összeg, amit feltennék, hogy valamilyen kamu- önmerénylettel meg fogják hosszabbítani a Rendkívüli Állapotot, ahogy a fejlettnyugaton csinálják már a 2015- ös inváziós Proxy Hadsereg érkezése óta.

    Fűtés meg melegvíz nélkül és csúszó, egyre kevesebbet érő fizetésekkel az ukrán népnek egyre kevesebb kedve lesz eltartani Sorosenkóékat és a hatalomra került többi majdani felforgatót.
    Csak ez alkalommal már nemcsak párezer, amerikai- izraeli- grúz- ukrán importtüntető fog balhézni az utcákon, hanem százezrek…

  30. Iván lepese egy jo eros figyelmeztetes volt arra, hogy ha barmi tortenik a HIDDAL lezarja a tengeri forgalmat., oszt jonapot.?
    Kihasznaltak azt hibat, hogy a Csokigyaros valasztasi celbol provokalt egyet.
    Lesz meg egy kis diplomaciai csorte es lenyugszik.!
    Trump- Putyin talakozot egy ilyen nem akaszthatja meg…(nevetseges lenne!!!.)
    Piincsirenko ehhez kiseger.?

  31. Tibor bá’:
    A lr 13. kommentje alapján nem kéne módosítani az alapfelvetést?
    Esetleg az zavar, hogy nem egy cikkben, hanem több cikkben történt meg a többoldalú megközelítés?

    Ennek alapján azonban a posztod is vizsgálat tárgyát képezné.

    A teljesség igénye nélkül pár megjegyzés.

    „Mivel a térkép „nyugati” a Krím-félsziget szürke, mintha Ukrajnához tartozna. Természetesen orosz fennhatóság alatt áll.”

    Bevett szokás a nyugati média részéről, hogy a nemzetközileg el nem ismert határokat nem jelölik, mert nem akarják ezáltal elismerni a határváltozást.

    Itt felhívnám a figyelmedet arra, hogy a Krími „kis zöld emberkék” akció az ukrán belügyekbe és az ukrán szuverenitást sértő cselekedet volt.
    Putyin legutóbb is azt nyilatkozta, hogy nem avatkozik bele más országok belügyeibe,

    Ezzel az akcióval „csak” négy nemzetközi egyezményt sértett meg.
    https://tldr.444.hu/2018/03/18/odamentek-az-orosz-kulonleges-erok-es-megmondtak-hogy-ki-lesz-az-uj-miniszterelnok

    Ergo, van alapja annak, hogy a krími új határokat nem ismerik el.

    „A Kerch-átjáró Oroszország és a Krím-félsziget között van, ahová az oroszok építettek egy hidat, mert szárazföldről csak Ukrajnán keresztül lehetne megközelíteni. Az is látható, hogy a szoros a Fekete tenger és az Azovi tenger között van. Az is világos, hogy az Azovi tenger északi partja Ukrajna területe. Az oroszoknak tehát meg kellett engedniük, hogy a Fekete tengerről ukrán, nem hadihajók bemenjenek az Azori tengerre, illetve vissza, de ezt be kell jelenteni és a hajóra fel kell engedni egy orosz kalauzt, aki felügyeli a híd alatti áthaladást. ”

    Először is a nemzetközi jogra, a törvényességre oly érzékenyen megemlíthetted volna a 2003 Orosz-ukrán egyezményt, ami még életben van és lr is említhette 13-ban.

    „2003-as megállapodás a Kercsi-szorosról, amelyen a hadihajók is szabadon áthaladhatnak.”

    „Az Azovi-tenger térsége – benne a Kercsi-szorossal – egy 2003-as orosz-ukrán-megállapodás értelmében a két ország közös használatú belvize, ami azt jelenti, hogy nincs felosztva a két ország között határvizekre, így értelemszerűen tengeri határok sincsenek kijelölve benne.”

    Tehát semmi engedély a még élő egyezmény szerint nem kéne.Hadihajókra se.
    És az is törvénytelen, ha az egyik fél kisajátítja a közös használatú belvizet.

    Eleve az is plusz korlátozás, hogy a híd építése miatt, bizonyos magasságot meghaladó hajók nem haladhatnák át a híd alatt. A hídra hivatkozva, minden hajót kalauz segítségével eresztenek át, ami visszaélésekre ad okot.Az áthaladás késleltetése, szelektív átengedés stb.

    Ergo az egyezmény szerint a törvénysértést oroszok követték el, az ukrán hajók feltartóztatásával.

    ” Ráadásul egy amerikai szenátor nem rég mondta, hogy ha ő lenne a hadügyminiszter, akkor ezt a hidat felrobbantaná. Az oroszok tehát féltve a hídjukat, a három ukrán hajót „megtámadták”, elkobozták. Az amerikai propaganda természetesen teljes erővel üvölti, hogy orosz agresszió.”

    A híd egy törvénytelen állapot törvénytelenséggel való fokozása.
    A végeredmény az lesz, hogy az Ukránok az oroszok kegyétől fognak függeni, hogy mikor, milyen késleltetéssel tranzitálhatnak a Mariopoli terület kikötőivel, ami mint Python is utal rá 11-ben, gazdasági károkat is okozz.

    Egyébként Python megközelítése van a legközelebb a valódi többoldalú megközelítéshez, ami a pártatlanságot jelenti.

    Az eset kísértetiesen hasonlít, a területszerzés és felségvíz növelés céljából kínai féle sziget csinálásra a Dél-Kínai tengeren.

    Bár te azt is természetesnek tartód, mert mit keresnek ott az amerikai hadihajók, akik a jelenlétükkel próbálják tagadni a nemzetközi vizek kínai felségterületté való nyilvánítását.

    Azért gondolom, nem csak az az egy út volt járható a hajók megállítására, amit az oroszok kiviteleztek.
    Hajóra lövés, neki menés, a hajók elfogása, a legénység egy részének bíróság elé állítása.
    Agresszió?

    „Az orosz hírek szerint, többen bevallották, hogy parancsra teljesítettek szerintük is törvénytelen lépéseket. Szándékosan nem vették fel a rádió kapcsolatot. Van közöttük beépített, titkosszolgálati tiszt. A “békés” hajókon találtak fegyvereket.”

    Ez az orosz narratíva, az ukránról miért nem tettél említést a pártatlanság jegyében?

    A békés hajók között két hadihajó is volt, ergo miért csodálkozunk azon, hogy volt rajtuk fegyver?

    5.sleeper:

    „Másrészt pedig én olvasok olyan külföldi portálokat is, ahol a tulaj ugyanaz mint az Indexé – nagyon jól megfigyelhetők a trendek, amelyek országhatárokon is átnyúlnak, néha pedig szabályos kampányt inditanak bizonyos témákban.”

    Kíváncsivá tettél, a jelenleg alapítványi tulajdonban lévő indek milyen külföldi médiumokat birtokol?
    Esetleg arra Fidesz közeli cégre gondoltál, amely az Index médiaértékesítését birtokolja jó pár évig?

    6. Tibor bá’:
    „Viszont, nemzetközi szinten mind a két tábor követi az amerikai utasításokat. Az ORIGO is és az INDEX is.”

    Jó pár orosz barát cikk megjelent/jelenik meg a kormány közeli médiában, így az ORIGÓ-ban is, ami nem hiszem, hogy amerikai utasításra jelentek meg.

    32. Ouse M.D. :
    „Csak ez alkalommal már nemcsak párezer, amerikai- izraeli- grúz- ukrán importtüntető fog balhézni az utcákon, hanem százezrek…”

    Ezt az „hiteles” információt is a pártatlan orosz médiából szerezted?

    Gondolom akkor neked teljesen természetes a Fidesz média konzekvens ellenzéki megmozdulások számosságát alá becslő, a saját megmozdulások számosságot felül becslő ( Rákay féle 2 milliós fidesz tüntetés Budapesten stb.)

    Aztán, ha már a Porosenko-féle hadiállapot politikai haszna említésre került, megemlíthetnék, hogy a Putyinnak ez az eszkaláció, keménykezű, orosz nemzeti érdekeket védő fellépése hozhat-e politikai hasznot, a legutolsó felmérések szerinti folyamatos népszerűségi erózióval szemben.

    17.Tibor bá’:

    „Az INDEX akkor lenne pártatlan, ha ezen mondat mellett: “a határőrség feladatul kapta, hogy erősítse meg jelenlétét Oroszország és az általa annektált Krím határvonalán…” ezt a mondatot így írta volna: “….mentesült Porosenko a vád alól, hogy ezzel a trükkel akarná megnyújtani puccsal megszerzett elnöki mandátumát.” de míg rámutat, hogy Krim annektálva volt, nem mutat rá arra, hogy azért volt annektálva, mert 5 milliárd dollár költségen a CIA sikeres puccsot hajtott végre, hogy bejuthasson a Fekete tengerre.”

    „hogy ezzel a trükkel akarná megnyújtani puccsal megszerzett elnöki mandátumát”
    Azóta már voltak szabad választások Ukrajnában, ergo a Porosenko legitimitása törvényes.

    Esetleg még azt is megemlíthették volna, hogy ez az 5 milliár USD 1990-től értendő, valamint az is, hogy az orosz gázfegyverrel való zsarolás összege legalább ebben a nagyságrendbe található, valamint, hogy az erős orosz titkosszolgálati jelenlét Ukrajnába szintén nem volt ingyen.

    Valamint azt is, hogy bár szóban Putyin a más országok belügyeibe való be nem avatkozást hirdeti, de a gyakorlatban, a független Ukrajna történelmében jó párszor kampányolt egyes orosz barát jelöltek mellett.
    Amit nehéz más országok belügyeibe való be nem avatkozásnak tekinteni.

    20.sleeper:

    „Krímben népszavazást tartottak, úgy tudom külföldi megfigyelők is voltak, kilencvenvalahány százalék a függetlenség mellett szavazott. Kikiáltották a függetlenséget, majd benyújtották Oroszországnak a csatlakozási kérelmüket.”
    Esetleg tanulmányozd az előzményeket, a „kis zöld emberek” tevékenységét, ami több egyezményt sértet.
    Amikor erővel mondatták le ( aka. pucs) a hivatalos, törvénye krími vezetést.
    Esetleg tanulmányozd az akkori népszámlálás adatokat.

    „A népszavazáson hivatalos adatok szerint a lakosság 83,1%-a vett részt, és közülük 96,7% az Oroszországgal való egyesülésre voksolt. A népszavazáson nem volt semmiféle hivatalos, pártatlan nemzetközi megfigyelői jelenlét, sem a voksolás, sem a szavazatszámlálás során. Csak egyes európai szélsőjobboldali, illetve oroszbarát politikai erők képviseltették magukat – így például több európai parlamenti képviselő is, köztük Kovács Béla a Jobbik színeiben, aki szerint minden a legnagyobb renden volt . Sem az ENSZ, sem az EBESZ megfigyelői nem voltak azonban jelen, nem kívánták ugyanis legitimálni a minden szempontból törvénytelen szavazást. A hivatalos eredmények tehát gyakorlatilag bármik lehettek volna, amit a szakadárok akartak, úgysem lehetett volna ellenőrizni. A 83,1%-os részvétel melletti 96,7%-os támogatás egyébként, mint Andrew Wilson kimutatta, már csak etnikai okokból sem volt valószínű, a lakosságnak ugyanis 24%-a ukrán, további 12%-a pedig krími tatár volt, az pedig nehezen hihető, hogy ők is az Ukrajnától való elszakadásra szavaztak volna. Azt, hogy az egész népszavazás hamis volt, egy nagy port felvert interjúban 2015. januárjában részletesen elismerte Igor Girkin, a Krím megszállásában résztvevő egyik orosz titkosszolgálati kulcsfigura is.”

    https://tldr.444.hu/2018/03/18/odamentek-az-orosz-kulonleges-erok-es-megmondtak-hogy-ki-lesz-az-uj-miniszterelnok

    Esetleg megemlíthetnéd a „független megfigyelők” Jobbik. Le-Pen, stb. orosz kötödését is, ami cseppet a függetlenség ellen hat.

    23. Tibor bá’:

    „NEM. Ez a G20-nak szólt.”
    Ez a hivatatalos orosz narratíva.

  32. 34 – PZuj:
    Nehéz azt gondolni, hogy téged nem fizet valaki. 🙁 Nem azért, amiket írsz, hanem amennyi időt erre szánsz, ingyen?

  33. Asszem cáfolni kellene PZuj által írottakat ahelyett hogy a személyét veszed górcső alá.

    Ha pedig nem megy akkor meg ildomos belátni hogy van igazság abban amit ír.

    A tanulság az hogy Tibor bá’ zsebében sincs a bölcsek köve, ergo ő sem tud pártatlan lenni a saját emócióitól.

  34. 35. Tibor bá’:

    Vigasztaljon az a tudat, hogy egyre kevesebb kedvem van rá, mert <b<ingyen csinálom. Most is 1-2 napig kellett noszogatni magam, hogy megírjam.

    Fel szoktak háborodni, ha valótlanságot, hülyeséget, vagy ha szerintem túlságosan egyoldalúságot tapasztalok.
    De az évek múlásával egyre kevésbé.
    Ez teljesen beleillik a globális tendenciába, ami ez elhülyülésről szól.
    Egymagam mit se tudok tenni ellene.

    De mivel ez sok idő (gondolom, tudod, miről beszélek, Neked se lehet könnyű), így abszolút nem éri meg a népnevelői tevékenység.

    Ha pénzért tenném, akkor úgy tudom, azt poszt arányosan történik, nem posztonként karakter arányosan.
    Lásd szent Pétervári orosz troll gyár és Fidesz troll gyárrol szóló cikkek, plusz saját tapasztalat, ha pl. blogok, siteok kommetjeit olvasom.

    Én nem intézem el az ellenvéleményem, mint proton 14-ben hogy

    8. Ir
    “Lehet velem vitatkozni”

    Lehet, de nem érdemes…

    Mert ez nem racionális érv.

    Az áttételes haszna az olvasgatásnak és írásnak az, hogy fel lehet szedegetni új információkat ( mondjuk az idő előre haladtával, a tanulási folyamat eredményekén, egyre ritkábban) valamint fejleszti az ember vitakészségét.

  35. 34.PZuj:
    „A szerda esti adatok alapján összesen 35 hajó kényszerül várakozni. Közülük 18 az Azovi-tengerre való bejutásra vár: 4 Bergyanszkba, 14 Mariupolba tart – mondta Volodimir Omeljan infrastrukturális miniszter. Tizenhét hajó vár az Azovi-tengerről a Fekete-tengerre való kijutásra, közülük 3 Bergyanszk kikötőjében vesztegel, 6 Mariupolban, 8 pedig más kikötőhelyeken kényszerül várakozni.”

    „A közlekedés csak az orosz kikötők felé biztosított az Azovi-tengeren, azaz Oroszország blokkolta az ukrán kikötőket” – közölte a miniszter.

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ukran-konfliktus-durvul-a-helyzet.674190.html.674190.html

    Oroszország az időjárásra hivatkozik ez ügyben.

  36. 39:

    Ámeriká meg a demokráciára hivatkozik minden szarkavarása ügyében:
    Koszovó
    Afganisztán
    Irak
    Líbia
    Tunézia
    Ukrajna
    Jemen
    Macedónia- illetve már csak Észak- Macedónia stb, stb

    Igazán felfordulhatnának már.

    Egyébként pedig most bukott le az atlantista trollgyár
    a Integrative Initiatives
    a Bellingcat
    a Fehér Siakosok

    ezek mind NATO- pénzelte, terroristákat is mosdató és velük együttműködő „hírforrások”, akik maguk gyártják a híreket.

  37. 34. PZuj
    Egyszerű a helyzet. Próbáld meg elképzelni, hogy az Oroszok ugyan azt csinálják Mexikóban, vagy Kubában mint az Amcsik a Majdanon, meg azóta is Oroszország határai mentén. Akkor vajon mi lenne?
    A kérdés nyilván költői.

  38. 36:
    És te most mit tettél, nem górcső alá vettél engem + tanácsot adsz, amit nagyon nem szeretek. Remélem tudod, ezt mit jelent.
    37:
    Messze a legtájékozottabb vagy itt a blogon, és talán a legértelmesebb is. De vannak hatalmas mellé mellélövéseid is, ami túlzott önbizalmadból ered. Nekem meg nincs időm ezekkel foglalkoznom. Van nálad jó nagy „bias” hidd el nekem, erre helyettem most mások mutattak rá.
    38:
    Előre megírtam, hogy ez volt a cél. Trump tökeit a CIA szorongatja, amit persze Porosenkó is tud.

  39. 34. Pzuj

    ha én külföldit mondok, akkor az külföldi, és nem magyarországi.
    pl. Csehország, a centrum , ami jóval nagyobb mint az index (ráadásul az index tulajdonosa, vagy legalábbis ugyanaz a tulaj), és még pár másik külföldi portál

    amit most mondok, azt kérlek ne vedd magadra, mert nem bírálatnak szántam, csupán ténymegállapítás:
    az emberek nagyon nehezen tudnak elvonatkoztatni a közvetlen környezetüktől, ez esetben Magyarországtól. Mindenki azt hiszi, csak itt ilyen a helyzet, csak Magyarországról mentek el sokan dolgozni külföldre, csak Magyarországon nyúlták le a magánnyugdíjak pénzét, stb…
    Hát tudomásul kell venni, hogy ez máshol is így van. Ha pedig a poszt kommunista kelet-európai országokat nézzük, mintha egymás kopíroznák. Néha az egyik tesz meg egy húzást először, amit követ egy másik, majd a többi, máskor egy másik. Max.pár év elteltével azonban mindig ugyanaz történik. De nemcsak ezekben az országokban, hanem Nyugat-Európában is felismerhetőek ezek a trendek, csak el kell tudni vonatkoztatni a kicsit más körülményektől.
    Persze a legnagyobb gátja ennek a szemléletmódnak a nyelvtudás, ill.annak hiánya, de aki rendelkezik nyelvtudással, használja ki és tájékozódjon, mert akkor értheti meg a folyamatok lényegét.
    Aki pedig nem beszél idegen nyelveket, azok számára sincs veszve a dolog, mert a magyar média is sok minden hírt leközöl – csak oda kell figyelni azokra is, amelyek minket látszólag nem érintenek, és rendszeresen tájékozódni.

    Ma a világon csaknem minden információ hozzáférhető (legalábbis ideig-óráig biztosan, és addig kell lecsapni rá míg el nem süllyesztik), ennek nagy része magyarul is. Én személy szerint biztos vagyok benne, hogy a titkosszolgálatok információforrásainak 90+ százeléka nyilvános forrásból származik, ergo bárki által reprodukálható lenne elméletileg (ha van rá elég ideje 🙂 )

  40. 34. Pzuj – 2

    „…A népszavazáson hivatalos adatok szerint a lakosság 83,1%-a vett részt, és közülük 96,7% az Oroszországgal való egyesülésre voksolt.”

    97,6% az a leadott szavazatok 90+ %-a. Tudtommal mindenhol így számolják a szavazatokat

    „…A népszavazáson nem volt semmiféle hivatalos, pártatlan nemzetközi megfigyelői jelenlét…”
    lefordítom magyarra: tehát az aki az én oldalamon áll

    „…Csak egyes európai szélsőjobboldali, illetve oroszbarát politikai erők képviseltették magukat – így például több európai parlamenti képviselő is, köztük Kovács Béla a Jobbik színeiben, aki szerint minden a legnagyobb renden volt ….”

    úgy látszik valaki mégiscsak volt ott. Ha pedig elkezdjük minősíteni az ellenőröket, az messzire vezetne , és sok értelme nincs. A lényeg hogy voltak ott külföldiek.

    „… Sem az ENSZ, sem az EBESZ megfigyelői nem voltak azonban jelen, nem kívánták ugyanis legitimálni a minden szempontból törvénytelen szavazást… ”

    Hoppá, ez meg micsoda? Az ENSZ, de az EBESZ sem volt kíváncsi a nép szavára????
    Megint lefordítom magyarra (mint kiegészítést az előbbihez):
    tehát azonkívül, hogy volt ott néhány külföldi megfigyelő, lehetősége lett volna az ENSZnek, és az EBESZnek is megfigyelőket küldeni, ezzel első kézből megbizonyosodni a tényleges helyzetről, de ők ezt visszautasították!

    Ha ez igaz, akkor sem az ENSZnek, sem pedig az EBESZnek nincs joga nyilatkozni, bírálni, ítélni a krími népszavazást. A lehetőség megvolt, ha odamentek volna, én lettem volna a legkiváncsibb, hogy mit mondanak, mert hát tőlünk Krím eléggé messze van.

  41. 42:

    Neked baj van az önértékeléseddel?

    Ettől még senkinek sem lett semmi baja hogy kapott egy kéretlen tanácsot.
    Fizetned sem kellett érte. 🙂

  42. 45:

    Csak annyit jelzett, hogy Ő a BLOGGAZDA

    Tehát joga van bárkit törölni.
    Megsértődhetsz, de ennyi a történet.


  43. 44 – sleeper:
    Köszönöm, természetesen egyetértek veled.
    45:
    Vedd úgy, hogy ez volt az első figyelmeztetés. Remélem ismered az ide vonatkozó viccet?
    Nem? Nos a cowboy bemegy a townba, hogy vigyen magával egy feleséget. Megtalálja a nőt, maga elő veszi a nyeregbe és megindul a ranch felé. Útközben a lova megbotlik egy tuskóba, azt mondja a cowboy „egy” Mennek tovább a ló megint megbotlik, most egy szikla darabba. Azt mondja a cowboy: „Kettő” Mennek tovább, a ló belebotlik egy kiálló ágba. A cowboy leszáll a lóról, elő veszi a coltját, és fejbe lövi a lovat. A leendő feleség elkezd sipákolni, hogy szegény ló. Erre a cowboy azt válaszolja, hogy „‘egy”.

  44. 46:

    Az idő mindenkit töröl. 😉

    Nem sértődtem meg, tudomásul van véve hogy ő a bloggazda.
    Amit írtam attól még igaz marad.

    47:

    jawohl herr kommandant!

  45. Nybbas és Pzuj:

    lebuktatok:

    https://www.paulcraigroberts.org/2018/11/27/71802/

    Ezen kívül egy egész hadosztálnyi brit katona nyomja számítógép előtt éjjel- nappal az oroszellenes uszítást fórumokon, blogokon, közösségi oldalakon.

    Rájuk és rátok nézve is elvárható:

    majd szépen az első sorban vonuljanak Oroszország ellen, ha már ekkora a pofa…

  46. Jaj! Lebuktam! Jaaaj!

    Vonulni kell?! De én nem tudok!
    Szemüvegem is van, meg csípőficamom! 🙂
    Gondolod egyébként, hogy az uszítók az első sorban vonulnak?
    Gyógyszered elgurult? Keresd meg gyorsan! 😀

    Gondolom a britek kiemelten figyelik az alig 10 millió által beszélt nyelveken folyó blogokat, és ebből kiemelten a rétegblogokat ahol ennek a 10 milliónak a töredéke fordul meg.
    Mert mint tudjuk a britek hülyék.

    Szóval kérem, nem gondoljuk hogy az üldözési mániát kezeltetni kéne? 🙂
    Megaztán neked nemtök8?

    PZuj által írottakat lehet ám tényekkel cáfolni, mert amit eddig írtak (sleeper) az eléggé harmatos.
    Egyet kiemelek:
    Ebesz, Ensz részvétel a szavazáson.
    A szavazás kiírásának vannak jogszabályi hátterei, az a népszavazás amit az oroszok kiírtak az az ukrán törvényekkel nem biztos hogy szinkronban volt. Ezért az ebesz, ensz nem vonultatott fel rá sok pénzért egy sereg bürökratát, merthogy nem jogszerű.
    Az meg hogy mindenféle nacionalista (bér) politikust meghívtak rá, az legitimitást teremt? Ezt ugye nem gondoljuk komolyan.
    Magyarul az hogy nem mentek oda a nemzetközi megfigyelők az önmagában jelzi hogy jogellenes a szavazás.
    Ez egy kirakat szavazás volt, amit még lehet meg is manipuláltak.

    Ettől egyébként én minden további nélkül adnám a Krímet az oroszoknak, mert a népességi és történelmi alapok alapján bőven oda tartozik.
    Az ukrajna pedig ugyanúgy egy kreált állam mint a yugok, csehszlovákok.
    De természetesen az USÁkoknak célja van az ukránokkal, ezért nem fogják olyan hamar szétbomlasztani.

  47. 45 – Nybbas:
    Látom ily könnyen nem adod fel, legyen hát:
    „Neked baj van az önértékeléseddel?” Nincs bajom az önértékelésemmel, tulajdonképpen nem is érdekel. De mért kérded? Magadtól nem tudsz rájönni – ha már annyira érdekel a téma.

  48. Pzuj– Nybbas

    Miért próbáljátok ennyire hülyének nézni embertársaitokat??
    Olyan szinten töményen toljátok már a CIA-s, az un „nyugati” propagandát, hogy azt már tanítani kéne!
    Igazán gyönyörű amit írkáltok, csak a realitás hiányzik belőle, a valóságtól áll távol..
    Más baj tényleg nincs vele.

  49. 29. Ouse M.D.:
    Egyiptomot meg sem említed az Arab-tavasz kapcsán? 🙂
    Aztán mi bajod Tunéziával?
    Ott maradt meg egyedül a demokrácia, a diktatúra után.
    Biztos, azt az utcai árust is CIA pénzelte, aki felgyújtotta magát és kirobbantotta a felkelést. A többi arab állam népének Tunézia volt a példa.

    „Egyébként pedig most bukott le az atlantista trollgyár”
    Esetleg egy linket is tudsz adni erre az állításodra?

    41. Solouse:
    Elképzeltem.
    Emlékszem a kubai rakétaválságra, ahol az USA török jelenlét miatt jött az oroszok válasza Kubában.

    Tehát ezek szerint minden eszköz megengedett?

    42. Tibor bá’:
    „Van nálad jó nagy “bias” hidd el nekem, erre helyettem most mások mutattak rá.”

    Ha nekem van biasom, akkor Neked(Nektek) is van a beírások alapján.

    Ha holnaptól el kezdenék nagyon nyugatbarát és oroszellenes érveket nyomatni, hidd el, hogy akkor én az ellenkezőjét tenném.

    És nem az ellenkezésért magáért, hanem azért, hogy kiegyenlítsem a témát.

    Az általad/általatok felhozott érvek egy részét nem is támadom, mert valószínűleg egyet értek vele. mert nem lehet racionálisan érvelni ellene.

    De a bias kiegyenlítés jegyében nem ezeket ismételem, mint egy bólogató János, hanem ezeket kiegészítem, tolva vissza a témát középre.

    43. sleeper:

    „Másrészt pedig én olvasok olyan külföldi portálokat is, ahol a tulaj ugyanaz mint az Indexé ”

    „Kíváncsivá tettél, a jelenleg alapítványi tulajdonban lévő indek milyen külföldi médiumokat birtokol?
    Esetleg arra Fidesz közeli cégre gondoltál, amely az Index médiaértékesítését birtokolja jó pár évig?”

    „ha én külföldit mondok, akkor az külföldi, és nem magyarországi.
    pl. Csehország, a centrum , ami jóval nagyobb mint az index (ráadásul az index tulajdonosa, vagy legalábbis ugyanaz a tulaj), és még pár másik külföldi portál”

    Ugyan adjál már erre valami hivatkozást is.

    Jelenleg az Index egy a Simicska által kreált alapítvány tulajdonolja, pont azért, hogy ne lehessen olyan könnyen felvásárolni és megszüntetni lásd. Népszabadság.

    Ez a konstrukció annyira megtetszett a Fidesznek, hogy most az alakuló központosított média holdingját is ilyen formában fogja működtetni.

    https://24.hu/belfold/2017/04/21/mi-tortenik-valojaban-az-indexszel/

    Tehát kérek linket annak alátámasztására, hogy a Simicska alapítású alapítvány külföldön pl. Csehországban média vállalatokat birtokol.

    Az előző vitánk alkalmával harmadszorra értettél meg egy egyszerű mondatot, remélem, ennél most jobb leszel.

    44. sleeper:

    „lefordítom magyarra: tehát az aki az én oldalamon áll”
    Utaltam rá, hogy az általad függetlennek titulált megfigyelők egy része orosz függésben volt.

    „Ha pedig elkezdjük minősíteni az ellenőröket, az messzire vezetne , és sok értelme nincs.”

    Már hogyne volna, ha a megfigyelők nem voltak függetlenek.
    Egyébként lásd 50. Nybbas kommentjét.
    Bizony. bizony a krími népszavazás az Ukrán törvények szerint törvénytelen volt.

    „A szavazás kiírásának vannak jogszabályi hátterei, az a népszavazás amit az oroszok kiírtak az az ukrán törvényekkel nem biztos hogy szinkronban volt. Ezért az ebesz, ensz nem vonultatott fel rá sok pénzért egy sereg bürökratát, merthogy nem jogszerű.”

    49.Ouse M.D.:

    „lebuktatok:”

    Ha arra akarsz utalni, hogy a britek fizetnek, annak alapján, hogy nem vagyok olyan orosz és Fidesz barát mint Te, akkor ezen alapon joggal tételezem fel azt, hogy Te meg a fentiek bérlistáján szerepelsz.
    Na most leereszkedtem a szintedre.

    Egyébként meg saját magad tetted nevetségessé ezzel a linkkel.

    Tehát:

    „Under the guise of “safeguarding democracy,” Integrity Initiative is more likely involved in overthrowing democracy, as in Venezuela.”

    Ismerve Venezuela az utóbbi pár tízéves történelmét, a legutolsó „választásokon” való történéseket, blaszfémia Venezuelát demokratikusnak nevezni.

    The only allegation of Russian interference is the unsubstantiated “Russiagate” claim that Russia influenced the 2016 presidential election, but the Integrity Initiative was created in 2015 prior to any claims of Russian interference in Western elections.”

    Hát ez meg egy akkora csúsztatás, Paul Craig Roberts-hez méltó.

    Eleve az egész internetes hadviselés akkor került elő, amikor a nyugat rájött, hogy Oroszország elég sikeres hibrid hadviselés folytat, amire nagyon jó példa voltak az Ukrajnai 2014-es történések.

    Ennek lehet az oka 2015-es alapítás.
    Erre a 2016-os USA elnökválasztás csak a ráadás volt.

    Én olvasgattam a hidegháború alatt (McCarty korszak, 1950-60-as évek) nyugati és szocialista, szovjet propagandát, hát az egyik szemetebb, nevetségesebb volt, mint a másik.

    A nyugat későn ébredt e téren, de fel fog zárkózni az oroszokhoz stílusban, propagandában, mert korábban sem esett ez nehezükre.

    „számítógép előtt éjjel- nappal az oroszellenes uszítást fórumokon, blogokon, közösségi oldalakon.”

    A beíratásaidból látszik, hogy oroszbarát médiumokból tájékozódsz, abban nen tűnik fel a nyugat, az USA elleni uszítás?
    Vagy az oroszoknak lehet trollgyárakat működtetni, a nyugatiaknak nem ?

    „majd szépen az első sorban vonuljanak Oroszország ellen, ha már ekkora a pofa…

    Pedig csak Rólad vettünk példát a kommentjeidből átsugárzó pofa nagyságban.

    52. Gyurma:

    Ez körülbelül proton korábbi kommentjének megfelelő érvelés volt.
    Nagy általánosságban elvesző személyeskedés, konkrét cáfolat zéró.

  50. 53:
    Köszönjük az index nevű, amerikai külügy által pénzelt újságnak hazudott propagandakiadvány hozzáböffentését

    A Nyugat ellen nem kell orosz uszítás-
    a nemlétező iraki atomfegyverek óta egyre többen utálják- ingyen, önszorgalomból is- a fajtájukat

  51. Pzuj:

    apropó, egy hétig tartott mire felfogtad mit írtam és a tartótisztjeid megküldték a részletes körmönfont választ- aminek mindig ugyanaz a vége:

    mindenki orosz ügynök :DDD

  52. 55:
    Ami aláhúzza sejtésedet az a következő: Pzuj néhány éve még eszeveszetten védte az Orbán rezsimet. Most, hogy Orbán már nem tetszik a CIA-nek, Pzuj egyszeribe reális hangot kezd megütni az Orbán témában.

  53. 53. PZuj
    „Tehát ezek szerint minden eszköz megengedett?” Dehogy! Csak az amcsiknak. Mert ők a demokráciát védik! ?

  54. 56:

    A mindenre kiterjedő, részletes válasznak tűnő habiszti mindig gyanús.
    Lehet, a „nemzetiek”nek nevezettek közt is vannak Ámeriká- seggnyalók. Pl. honvéd tiszttől halottam (nem irodista), hogy szerinte a NATO segített felszabadítani Damaszkuszt és aknamentesíteni…

    57:

    Ezt, konkrétan az ex- CIA igazgató ki is mondta a FOX- on egy interjúban:

  55. Szerintem nem kéne ügynöközni azt, akinek más a véleménye.

    Ha argumentum nincs, akkor elkezdjük a személyt támadni?

    Amerika világuralomra tör, illetve e pozíciójának megtartására, ez nyilvánvaló. De az oroszokat sem kell félteni.

    Az 1800-as évek vége óta az összes magyar, vagy legalábbis kb. a 95+%-a nyugatra, Amerikába vagy amerikai befolyású országokba ment. És ez igaz a mai napig. Ez azért sokat elmond.

    Te hová mennél, ha menned kéne? Ennyit erről.

  56. 59 – Gyarmathy:
    Több tucat embernek volt más a véleménye, és egyik se lett leügynöközve. Vajon ennek mi az oka, szerinted?

  57. 60.
    Nem tudom Tibor bá, én két ellenvéleményt láttam itt, mindkét fórumozó le lett ügynöközve.

    Ha nem tetszik nektek egy forrás, akkor az szajha, ha pedig valaki érvel az oroszok ellen, az cia ügynök. Ez olyan kommunista tempó, nem? 🙂

    Lehet rám is számolni.

  58. 61 – Gyarmathy:
    Én csak Pzuj-ről tudok, és öt se én ügynököztem le, de a véleményt megerősítettem. „Lehettem volna más” aki korábban „Attila (PV)” volt, 10 éve ellenvéleményen van velem, de senki nem állította, hogy ügynök lenne. A szajha jelzőt én használom Paul Craig Robert után, aki a „prestitute” jelzőt kitalálta, amit én szajha médiára fordítottam. Szajha média az, aki átveszi a CIA elvárásait. Itt pedig az, aki átveszi az amerikai mainstream médiát. Vagyis abszolút propagandát. Ezeket védeni nagy merészség a Szaddam Husszein tömegpusztító fegyverei, as szíriai gáztámadások, a kijevi puccs, stb. után. A CIA éjjel nappal hazudik, hamisít, lepénzel, gyilkol, stb. Az oroszok ellen érvelhetsz, de az állja meg a helyét. Ha nem állja meg a helyét, akkor az ember elgondolkodik, hogy miért? Most például teljes erővel megy a szöveg, hogy Putyin meg akarja támadni Ukrajnát. Putyin nem hülye, esze ágában sincs. Még arra se volt hajlandó, hogy Donyec és Dombasz környékét befogadja, pedig marhára kérték.Csak púp lenne a hátán. De lefogadom, hogy nálatok is ez megy a TV-ben. Ezt hívják Putyin démonizálásának.

  59. 59, 61:

    Tényekre TÉNYEKkel kell válaszolni-
    nem véleményekkel.

    2 x 2= 4, ezzel nem lehet úgy vitatkozni, hogy „de nekem más a véleményem”.

    Kercsi- szoros:

    2003- as törvényekre nevetséges hivatkozni, mivel 2014- ben a Krím visszacsatolásával az az állapot megszűnt.
    Ámeriká után Oroszország is átvette a nemzetközi jog helyett a kétoldalú megállapodások erőltetését- ez esetben Ukrajnával.

    Valamint határai mentén az amerikaiak által világszerte, globálisan alkalmazott (és a még mindig világbirodalomként álmodozó britisztáni kalifátus) mentalitását:

    az erősebb kutya b@szik.

    És úgy látszik a Fekete- tengeren „határaikat védő” britisztániak és amcsik tényleg csak ebből értenek.

  60. Nem terveztem válaszolni már e poszt alatt, de Tibor bá’-nak még sikerült meglepetést okoznia és válaszra provokálnia.

    Na de akkor haladjunk sorjában:

    54.Ouse M.D.:

    „Köszönjük az index nevű, amerikai külügy által pénzelt újságnak hazudott propagandakiadvány hozzáböffentését”

    A Te érvelési hibád:
    https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes

    Szóra se érdemes.

    „A Nyugat ellen nem kell orosz uszítás-
    a nemlétező iraki atomfegyverek óta egyre többen utálják- ingyen, önszorgalomból is- a fajtájukat”

    De akkor még is miért csinálják az uszítást az oroszok?

    55.Ouse M.D.:

    „apropó, egy hétig tartott mire felfogtad mit írtam és a tartótisztjeid megküldték a részletes körmönfont választ- aminek mindig ugyanaz a vége:

    mindenki orosz ügynök :DDD

    Bármennyire meglepő más dolgom is van, mit ide írni.
    Ha jól emlékszem, ügynöközni nem én kezdtem.

    56. Tibor bá’:

    Akkor jöjjön az miért vettem a fáradtságot, hogy válaszoljak.

    „Ami aláhúzza sejtésedet az a következő: Pzuj néhány éve még eszeveszetten védte az Orbán rezsimet. Most, hogy Orbán már nem tetszik a CIA-nek, Pzuj egyszeribe reális hangot kezd megütni az Orbán témában.”

    Tibor bá’, pillanatnyi amnéziának tudom be eme kijelentésedet.
    Szerintem Te keversz valakivel.

    Veled ellentétben én sose szavaztam a Fideszre.

    Veled ellentétben én sose hittem Orbánt a migráció ellenesség élharcosának, amit az élet fényesen bizonyított a beengedett migránsok tényében és számában.

    De ha valamit állítottál, akkor kérlek bizonyítsad is.

    Itt a fórumod, keres példát, amiben istenítettem Orbánt, bocsánat „néhány éve még eszeveszetten védte”-m az Orbán rezsimet.

    Élesen emlékszem a 2010-es választás után egy fórumon én jegyeztem meg, hogy AZ ELSŐ TÖRVÉNYHOZÁSI aktusok az volt, hogy könnyítettek a közbeszerzési szabályokon.
    Ebből számomra sok minden következett.

    2010-ben azért se szavaztam rájuk, mivel emlékeztem az Ezüsthajóra, Kaja Ibrahimra meg a hosszú byte-ok éjszakájára.

    57. Solouse:

    „53. PZuj
    “Tehát ezek szerint minden eszköz megengedett?” Dehogy! Csak az amcsiknak. Mert ők a demokráciát védik! ”

    Nincs azzal baj, ha ezt vallja az ember, én is korábban is írtam, hogy a gyakorlatban az erősebb kutya bas@ik elv érvényesül.
    Továbbikat lásd lásd Ouse M.D. : -nek írt válaszomban.

    56.Ouse M.D. :

    „A mindenre kiterjedő, részletes válasznak tűnő habiszti mindig gyanús.”

    Mind az is ahogyan Te szoktál megnyilvánulni. Általánosságokban, érzelmileg túlfűtve, közepesen durva stílusban, állítások alátámasztások nélkül.
    Üdítő színfolt, amikor egy-egy linkkel megtisztelsz minket.

    Tudod az egyetemen megtanították nekem, hogy az állításaimat nem árt alátámasztani hivatkozásokkal, és az érvelés során KONKRÉTAN, TÉTELESEN illik cáfolni, vitatni a vitapartner állításait, amivel nem értek egyet.

    Te ÁLLÍTÓLAG orvos ( aneszteziológus ) vagy, nagyon csodálkozom. hogy a publikálás, a kutatás, a diagnózis megállapítás szabályainál ezeket nem tanultad meg.

    56.Ouse M.D. :

    „2003- as törvényekre nevetséges hivatkozni, mivel 2014- ben a Krím visszacsatolásával az az állapot megszűnt.”

    Szerinted, de amíg az egyezményt nem mondják fel, addig él.
    Ha azt megsértik, akkor törvénysértés.

    Egyébként a 2014-es Ukrajnai események kapcsán említettet 4 egyezményt se mondták fel az oroszok, mielőtt a akcióba léptek.

    „az erősebb kutya b@szik.”
    Na végre, valamiben egyetértünk.

    De akkor ezen elvek mentén az USA-t , Nyugatot ne bíráljuk erkölcsi alapon, és ne próbáljuk Oroszországot náluk magasabb erkölcsi alapra helyezni.

    Vagy bírálhatjuk, de NE alkalmazunk kettős mércét, azaz mindkettőt azonos szempontok mentén tegyük.

    Ha meg ezt nem valljuk, akkor ugyanúgy ítéljük el az USA, a Nyugat törvénytelen akcióit, mint az Oroszországét.
    Azaz ha a 2014-es Kijev forradalom pucs volt ( több százezres tüntetéseket pénzelt a CIA ?), akkor a krími is az volt.

    Ha USA, törvénytelen, ENSZ felhatalmazás nélkül, hamis ürüggyel támadta meg Irakot, akkor az Kelet-Ukrajnai és krími orosz akciók is törvénytelenek voltak, mind a nemzetközi egyezmények, mind az ukrán jog alapján.

    Említést érdemelne az is, hogy az Oroszország környékén (Abházia, Dnyeszter menti köztársaság, Dél-Osszétia) mennyire van összhangban a más országok ügyeibe való be nem avatkozással és a törvényességgel.

    Ha USA-t az indiánok kiirtásáért hibáztatjuk (pl. RT), akkor esetleg említést érdemelne Oroszország Szibéria, Közép-Ázsia hódításai, a vörös és sztálini terror, az ukrán holodomor stb.
    Természetesen Hitler, a nyugati gyarmat birodalmak ténykedéseivel együtt.

    És még valami:
    Az erősebb kutya bas@ik alapján, az erősebb kutya többet ba@zik számosságában, mint egy gyengébb.Mivel erősebb.

    Azt felhánytorgatni, hogy az USA többet követett el mondjuk mint a Szovjetunió felbomlása után Oroszország, miközben az erő elvét valljuk, ellentmondás.

    Meg kell nézni hogy Oroszország, miközben főleg az olajár emelkedésének köszönthetően erősödött hogyan kezdte az erősebb kutya tevékenységét alkalmazni a szomszédaival és tágabb értelemben a világ jó pár országával szemben.

  61. Az erősebb kutya elvére nagyon jó példa az orosz energia diplomácia, amit már régóta alkalmaznak.
    Félreértések elkerülése végett ezzel semmi gond nincsen, ha az erősebb kutya elvét valljuk.
    Csak tudni kell róla és fel kell lépni ellen illetve meg kell próbálni kivédeni a hatásait (pl. energia beszerzés diverzifikáció)

    Továbbá azzal is tisztában vagyok, hogy a nyugat demokrácia védelme elég szelektív, mert az érdekeik mentén simán üzletelnek diktatúrákkal lásd legutóbbi szaúdi fejlemények Törökországban.

    Min ahogyan az orosz gyakran hangoztatott más országok belügyeibe való be nem avatkozás is kétséges a tettek tükrében.

    Mindenki érdekei mentén játszik.

    Él az az orbáni mondás, hogy ne azt figyeljétek, hogy mit mondok, hanem azt, hogy mit cselekszem.
    (Természetes ezen esetben sem hazudik).

    Sok minden csak az propaganda része.

  62. 64- 64:

    Na, ez már értelmesebb megnyilvánulás volt.

    Még egyszer:
    valaki 2 óceánnyival arébb „védi a demokráciát” mindenféle eszközökkel-
    valaki meg csak a szomszédjában.

    Orosz energia- diplomácia:
    arról nem tehetnek, hogy nekik van a legtöbb olajuk, földgázuk, uránjuk a Földön 😀
    Meg arról, se, hogy erre már 70 éves jól bejáratott infrastruktúra van a volt keleti „szövetségesekkel”.
    Amúgy az USA szívesen nyomatná Európára a qrva drága palagázát, LNG- jét- de erre eddig csak az IMF- hitelből tengődő Sorosenkó meg a lengyelek hajlandóak.

    Legvégső viszont:
    én magyar vagyok, magyar szempontból nézem nekünk mi a jó.
    Az amerikai szarkavarás biztosan nem.

    *a publikációkról meg annyit: lehet mindent bebizonyítani, meg annak ellenkezőjét is jó pénzért.

  63. PZuj!
    Ha te az iraki lerohanást egy lapon említed Krím elfoglalásával, akkor kiírtad magad a vitapartnereim névsorából. Irak másfél millió ember halálát okozta. Krím ezzel szemben nullát. Irakban egyetlen egy amerikai se élt. Krím lakosságának 80 százaléka orosz. Irak sose volt amerikai, ezzel szemben Krím a szovjethez tartozott. Irakban nem volt népszavazás, hogy akarnak-e amerikai lerohanást. Ezzel szemben Krím 97 százaléka Oroszországhoz akart tartozni. Ezek voltak az utolsó mondataim hozzád. Egyszerűen nem vagy vitaképes.

  64. Az index szajha, ez nem vitás. Viszont ha ezért a kiváló és következetes orosz propagandáért nem kérsz semmit a Medvétől, az igazán lúzerség volna, Tibor bá…

  65. 69:

    Már minden IGAZSÁG- ot orosz propagandának hívnak a CIA- csicskasajtóban.
    És aki ezt kimondja, az mind orosz ügynök.

  66. 70: Ouse M.D.
    Rövid megfogalmazásodban, ott a tömény igazság!

    69: Ábel

    Orosz propagandának beállítani Tibor bá’ VALÓS TÉNYEKEN alapuló megfogalmazásait, hát mit is mondjak, helyetted is szégyenlem magam..!

  67. 69 – Ábel:
    Rá se ránts: A néhai Fidesz pénztáros megfogalmazása szerint, hülyének lenni állampolgári jog.

  68. Mind az amerikaiak, mind az oroszok profik az agitációban és propagandában.
    Ami azt jelenti, hogy az igazság morzsáiból és hazugságokból számukra kedvező egyveleget gyúrnak, amit logikus, koherens, hihető rendszerré állítanak össze. Természetesen mindketten azt állítják, hogy amit ők írnak, az a nagybetűs IGAZSÁG, a másiké meg a Fake News. (És ez utóbbiban mindkettőnek igaza van. )

    Én nem vagyok az IGAZSÁG birtokában, de aki akármelyik oldal propagandájára rámondja, hogy az az IGAZSÁG, az biztos, hogy téved vagy hazudik: vagy naiv, vagy ügynök.

  69. 73 – Ábel:
    Az általad is bemutatott relativizálás a lehető legjobb módszer az igazság elfojtására. A helyzet az, hogy Moszkvának nem kell hazudni, nekik elég a puszta igazság. Nem ők lőtték le a maláj gépet, nem ők robbantották ki a kijevi puccsot, ne ők támadták meg Irakot hazug állításokkal, nem ők támadták meg Szíriát hamis állításokkal, nem ők csináltak felkelést Gaddafi ellen, nem ők támogatták orvul az ISIS-t, em ők lőtték le az izraeli gépet, hanem fordítva, nem ők lőtték le a török vadászgépet, hanem fordítva, stb. stb.

    Persze ettől még írhatsz hülyeségeket, jogod van hozzá. 😀

  70. 73. 74.

    Putyin zsenialitása abból áll, hogy ma a világon egyedül ő az, aki kimondhatja, és ki is mondja az igazságot, anélkül, hogy ködösitenie kellene

  71. 75:

    Persze, ez egyfajta zsenialitás is- főleg, amilyen diplomatikusan, higgadtan, közérthetően elő is tudja adni (nem véletlenül nem sugározzák interjúit, beszédeit a CIA- csicskasajtóban; valamint ezért próbálják meg a CIA- bekötött riporterek a szavába vágva, közbeszólva, nem engedni befejezni a mondanivalóját; és ezzel érzelmi reakciót, kitörést kiváltani, ha már belekötni nem tudnak az általa elmondott tényekbe… (Mellesleg ugyanezzel operálnak a magyar külügyminiszterrel, kormányszóvivővel szemben is a CIA- NN és kollegái)
    Pl itt:

    Másrészt: könnyű dolga van, neki csak a valóságot kell kimondania, megfelelő morális alapon állva.

  72. 75-76
    Nekem is pontosan ez a véleményem.
    Ez az, ami hitelessé teszi Putyint, mikor a nyugati diplomácia személyiségei, főleg az amerikaiak megnyilvánulásaiban állandóan a mellébeszélés, a ködösítés, a tények meghamisítása dominál.
    Ott egyszerűen kilóg a lóláb, mindig tettenérhető az őszintétlenség.
    És ezen nem változtat az sem, hogy számunkra nem csábító az orosz modell, de nyilvánvaló a másik fél agresszív szándéka, amely nem hajlandó elfogadni más alternatívát, mint a megadást…

  73. Csak azt nem tudom ebbe a hiteles és vonzó medveportréban elhelyezni, miért kell Putyinnak újságírókat meggyilkoltatni ?
    Remélem majd kapok segítséget ehhez.

  74. 78 Tornatanár

    „…miért kell Putyinnak újságírókat meggyilkoltatni ?”
    Ebben a kérdésben benn van az az állítás, hogy Putyin ujságírókat gyilkoltat.
    Ezt bizonyítani kellene, mert addig a kérdés nem értelmezhető.

  75. 78 & 79:
    Putyin újságíró gyilkossága részét képezi a Putyin démonizálásának. Az egészet a CIA terjeszti. A cél az amerikai elnököt és az amerikai népet rábeszélni Oroszország megtámadására.

  76. 81 Tibor bá’

    Én csak a 78-as kérdés értelmezésével foglalkoztam, de itt el is akadtam, így nem kérdeztem és nem állítottam semmit.
    ? Időjárási front van ?

  77. 81: Azért ne feledjük, hogy Putyin máig az a vérbeli KGB alezredes aki volt. Nem, nem több, és nem igazi államférfi, inkább egy modern praetorianusból lett „császár”, de a mai világ vezetői mezőnyéből még is kiemelkedik. Ez nem az ő érdeme, ennyire felhígult a mai világunk politikai elitje, és egyre inkább selejtet produkál. Így egy keménykezű, vérprofi, hidegvérű ex KGB -s főtiszt bizony ki tud tűnni a mezőnyből.
    De ettől még a KGB -s mentalitás ott van, él és virul. Lásd az árulók, és kihívók likvidálása polóniummal, novicsokkal, felbérelt csecsenekkel való megöletés, stb.!

    Ma már nyílt titok, legalább is még az orosz ismerősök szerint is sanszos, hogy Anna Politkovszkaját bizony az FSzB vagy a GU (egykori GRU) likvidálta 12 éve.

    És Vlagyimir Vlagyimirovicsot bizony nem kell félteni, ha egy kis konspiratív operatív terepmunkára támad kedve, mind belföldön, mind külföldön.
    http://konteo.blogrepublik.eu/2011/04/08/moszkva-es-a-csecsenek/

    Ezzel nem Putyint démonízálom, de azért ne magasztaljuk a mennyekbe őt sem. De ettől még tény, hogy a mai realitások között, ő az egyik legfelkészültebb, ha nem a legfelkészültebb vezető a világunkban.

  78. 83 – Python:
    Hogy mi tapad Putyin kezeihez az mindössze feltételezés. Nem alaptalan, de feltételezés. Viszont egy olyan világban, ahol ennél sokkal súlyosabb dolgokat követnek el (lásd a szaudi újságíró darabokra fűrészelését), bizonyítottan ilyen megjegyzést tenni, amit 79 alatt Tornatanár megjátszott értetlenkedéssel művelt, az szerintem felháborító.

    82 – n/a.
    Nem állítottam, hogy valamit is állítottál volna. Felhívtam a figyelmedet a válaszomra, olyan témában, amivel te is foglalkoztál.

  79. 78. Tornatanár
    „Csak azt nem tudom ebbe a hiteles és vonzó medveportréban elhelyezni, miért kell Putyinnak újságírókat meggyilkoltatni ?
    Remélem majd kapok segítséget ehhez.”

    Mármint mihez kéred a segítséget? Újságírókat akarsz Te is kinyíratni? 😀

    Egyébként meg miből gondolja bárki is azt, hogy Putyinnak szüksége van újságírók meggyilkoltatására ahhoz, hogy egy számára esetleg kellemetlen firkász elhallgasson?
    Van adóhivatal, simán lehet karaktergyilkosságot elkövetni hamis metoo hölgyekkel és nem is sorolom tovább a hatalom számtalan lehetőségét arra, hogy az egyszeri állampolgár hamar befogja a lepénylesőjét például feldarabolás nélkül is – bár ez inkább szaúdi, semmint orosz módszer.

    A sas – általában – nem vadászik legyekre, uraim.

  80. „A sas – általában – nem vadászik legyekre, uraim.”

    Dehogynem, csak alkalmaz hozzá kaméleonokat. 😛 😉

  81. 87. Python

    Örülök, hogy jó kedvedben vagy. 😀

    Egyébként nem értem ezt az újságírós mizériát. Komolyan, ha valakit el akarnak tenni láb alól, akkor nem egyszerűbb kreálni pl. egy rablótámadást/gyilkosságot, majd két nap múlva „elkapni” egy noname balekot, akinek az egészet a nyakába varrják, bekasztlizzák vagy felkötik (országtól függően) oszt joccakát?

    Félreértés ne legyen, nem akarok ötleteket adni semelyik szolgálatnak arra, hogy hogyan kell valakit úgy kinyírni, hogy „tiszta” legyen az ügy, szerintem ezt rutinból megoldják, már ha mindenképpen ki kell nyírniuk valakit.
    De ennél sokkal egyszerűbb és hatékonyabb módszerek is vannak, olyanok, hogy a végén adott publicista lesz a hatalom legnagyobb szócsöve és éltetője. :O

  82. 86. Tornatanár

    2015-ös Indexes cikk, nincs is ezen mit csodálkozni.

    Ha nagyon agyaskodni szeretnék, akkor azt mondanám, hogy Putyin – szerintem – magasról lesz@rja ezeket a firkászokat, a működő orosz oligarchák viszont lehet, hogy nem annyira – főleg, ha kétes üzleti ügyek után is nyomultak a fiúk/lányok. Csakhogy ezek az oligarchák nem Putyin teremtményei, hanem a Jelcin-érából megörökölt milliárdosok, akik közül sokan anno az USA „legjobb barátai” voltak, amikor Oroszországot le kellett rabolni. Bocsánat, de ez az igazság, ráadásul ezek a helyi nem éppen kispályás „bárók” ma is a helyükön vannak zömében!

    De ha már ennyire érzékenyek lettünk, akkor javaslom, hogy nézz utána annak, hogy az USA-ban és Nyugaton a 2008-as pénzügyi balhé után hirtelen milyen sok bankár és addig komoly befolyással bíró személy lett hirtelen „öngyilkos” vagy halt meg tisztázatlan körülmények között relatíve igen rövid időn belül.
    Mivel akkor még Putyin nem volt ügyeletes démon, így nem is varrták a nyakába a dolgokat, sőt, jó hamar lekerültek a média oldalairól is a hírekből.

    Van egy régi nagyon jó mondás: „A hatalom mindig büdöset sz@rik és sosem töröl segget.” Ez kivétel nélkül igaz mindegyikre.

  83. 89: MangaM
    „Van egy régi nagyon jó mondás: “A hatalom mindig büdöset sz@rik és sosem töröl segget. Ez kivétel nélkül igaz mindegyikre.”

    Hasonló Hom titkár fogalmazása a Korona hercegében: „a hatalom olyan mint az ürülék, büdös és undorító”

    Sok generáció kemény kontraszelekciójával jutottunk idáig (evolúciós nézőpontból ez ‘antinemesítés’ ) Most esszük amit főztünk. De semmi sem tart örökké, főleg ilyen rohamos erózió mellett. Már látszik a kétségbeesett csapkodás és nyilvánvaló hogy a sarokba szorult patkány harapásait még el kell kerülni – meg túlélni a permafrost olvadását…

  84. Tornatanár:

    a zindeksz az amerikai külügy és a CIA magyar nyelvű propagandakiadványa.
    Akárcsak: 444, hvg, TLR bluk, 168ora, népszava

  85. 68. Tibor bá’:

    „Ha te az iraki lerohanást egy lapon említed Krím elfoglalásával, akkor kiírtad magad a vitapartnereim névsorából.”

    Igen egy lapon említem, mert mindkettő törvénytelenségen alapul.
    A törvénytelenségnek meg nincs pártállása.

    „Irak másfél millió ember halálát okozta. Krím ezzel szemben nullát. ”

    Ha nem voltam érthető korábbiakban, az összehasonlításkor, én a törvénytelenségek meglétét hangsúlyoztam, nem a mértékét.

    Egyébként meg

    „Az erősebb kutya bas@ik alapján, az erősebb kutya többet ba@zik számosságában, mint egy gyengébb.Mivel erősebb.”

    Mivel az USA hadi költségvetése 10x Oroszországhoz képest, ezért sokkal több disznóság elkövetésére képes.

  86. 74. Tibor bá’

    „A helyzet az, hogy Moszkvának nem kell hazudni, nekik elég a puszta igazság. ”

    Ebből a nézőpontból sok minden érthetőbb.

    Oroszország az igazság forrása.
    Ebből a nézőpontból, minden nyugati hazudik ( még akkor is , ha igazat mond), elég csak az orosz médiát fogyasztani, hogy a valóságot leíró tényszerű igazságot megtudjuk.

    Soroljak pár orosz igazságot, amit közben vagy az élet vagy maguk megcáfoltak?

    „Nem ők lőtték le a maláj gépet,”

    Hmm, lehozták-e a az első lelkendező felkelő hozzászólást az orosz hírekben, hogy lelőttek egy újabb ukrán gépet?
    Amiről gyorsan elfeledkeztek, mikor kiderült, hogy a maláj gép volt?

    Összeszámoltad-e az orosz verziók sokaságát a maláj gép lelövéséről?
    Ha több volt , mint egy, akkor a többi verziót minek nevezzük?
    A hivatalos vizsgálat eredményét mivel is sikerült „hitelesen” cáfolni?

    Tagadta-e Putyin, hogy
    1.) orosz katonák állnak a Krími megszállás mögött („kis zöld emberkék”)

    Később beismerte-e ezek meglétét, a tervezett megszállás tényét a Stone féle filmes
    interjúkban és a médiában?

    2.) Tagadta-e hogy Kelet-Ukrajnában orosz katonai jelenlét van?

    Később elismerte-e azt, hogy szabadságon lévő orosz katonák mégis harcolnak ott?
    Később elfogtak-e az ukránok hivatásos orosz tankot a személyzetükkel, akik ukrán
    területre „tévedtek”?

    És még sorolhatnám…

    „nem ők lőtték le az izraeli gépet, hanem fordítva, nem ők lőtték le a török vadászgépet, ”
    Mik is voltak az előzmények?

    Az oroszok Szíriában nem lőtték a polgári lakosságot, városokat, kórházakat, azt csak az amerikaik tették?

    84. Tibor bá”:

    „Hogy mi tapad Putyin kezeihez az mindössze feltételezés. Nem alaptalan, de feltételezés. Viszont egy olyan világban, ahol ennél sokkal súlyosabb dolgokat követnek el (lásd a szaudi újságíró darabokra fűrészelését), bizonyítottan ”

    Bizonyítottan, elmondanád, hogy mire alapozod azt pl. hogy a mostani ukrán hajós elfogásos akció CIA provokáció?

    Bizonyítottan, elmondanád, hogy az ok az volt, hogy Putyin és Trump ne találkozzanak egymással a G20-on?
    Mintha ez bármit is jelentett volna a jelenlegi helyzetben…

    85. MangaM:

    „Egyébként meg miből gondolja bárki is azt, hogy Putyinnak szüksége van újságírók meggyilkoltatására ahhoz, hogy egy számára esetleg kellemetlen firkász elhallgasson?”

    Esetleg azért, hogy félelmet keltsen?
    Amellet, hogy többé nem fog kellemetlenkedni.

    „Ha nagyon agyaskodni szeretnék, akkor azt mondanám, hogy Putyin – szerintem – magasról lesz@rja ezeket a firkászokat”

    Érdekes módon azok csak meghalnak valamilyen módon.
    Az indexes cikkben nem csak oligarchák vannak felsorolva, hanem jó pár ellenzéki, és még további újságírók is.
    Mind a hatalomnak kellemetlen emberek.

    Csodálom, hogy ilyenkor nem használatos a józan paraszti ész, az Occam borotva vagy kinek az érdek feltevés.
    Bezzeg az nyugat esetében ezek bőszen vannak használva.

  87. Tibor bá’, úgy tűnik a CIA felfigyelt Rád 😉

  88. Vélemény kikérés.
    Van-e valaki, aki arra szavaz (a következő 24 órában), hogy PZuj továbbra is ronthassa itt a levegőt? Ha összejön 10 pártoló hozzászólás, akkor hagyom, de én nem válaszolok neki. Ezt az örömöt fenntartom a rá szavazóknak méghozzá kötelező jelleggel.

  89. 37. solouse

    https://444.hu/2018/09/18/az-index-meg-szabad-de-nagyon-kiszolgaltatott-helyzetbe-hoztak

    Még egy link a helyzethez.

    Tibor bá’:
    „Az alapítvány és az alapító cég viszonyáról az alapító okirat rendelkezik, eszerint az

    alapító semmiben nem utasíthatja a kuratóriumot, viszont bizonyos esetekben visszahívhatja azt. AZ MFA Fővárosi Törvényszéken elérhető okiratában nem fektetik le annak jogait, hogy az alapító pontosan milyen körülmények között teheti ezt meg, a Ptk. erről annyit mond, hogy kuratóriumi tagot akkor lehet visszahívni, ha „közvetlenül veszélyezteti az alapítvány céljait”.

    Az alapítvány céljai között viszont olyan gumifogalmak szerepelnek, mint a „kommunikáció fejlesztése”, „a magyar kulturális örökség megőrzése” vagy az „európai értékek terjesztése Magyarországon”. Cégjogban jártas jogászok szerint a kuratórium tagjait adott esetben visszahívhatja az alapító, még ha ki is nézhet neki egy sokéves pereskedés is.

    A probléma ezen a ponton az, hogy a keresetindításnak nincs halasztó hatálya, így az alapító kijelölhet új kurátort az alapítvány élére, aki aztán tehet olyan lépéseket is, amik a korábbi kurátorra nézve kedvező bírósági döntés esetén sem visszafordíthatóak.

    Ez alapján Bodolai pozíciója nincs kőbe vésve az alapítvány élén, előfordulhat olyan eset, hogy az új tulajdonosok el tudják mozdítani.”

    Azt hiszem rövidesen más szempontok szerint fogod azt mondani az indexre, hogy szajha média.

  90. 93. PZuj

    légyszi nézd meg ezt a videót, és referálj belőle itt kb. 5 mondatban:
    https://www.youtube.com/watch?v=uIJEXaXuxeE

    ha nincs egy és háromnegyed órád, akkor kezdd 55:54-től
    ja, és amíg ezt nem tetted meg, addig légyszi tartózkodj a Putyint érintő témáktól.

  91. 95. Tibor bá’
    +1 szavazat PZuj-ra.
    Meg kell ismerni és be kell mutatni a másik oldal gondolkodását is.
    Egyébként ha lelkes amatőr, akkor ennyi belefér, ha meg hivatásos, akkor úgyis visszajön más néven.

  92. +1 Szavazat PZuj-ra. Kell ide, mint egy falat kenyér, mert erősen eltolódott a közönség az oroszbarát, nyugatellenes felé. Én ebben szomorú látleletét látom az Orbáni rendszernek.

  93. 95 Tibor bá’

    Én nem szavazok. Ez a kérdés nem jó!

    A hsz-ek tartalmából megállapítható, hogy ki, kire figyel, kitől kérdez, kinek válaszol.
    Ez így olyan mitha azt kérdeznénk egy mohón étkező embertől, hogy éhes-e. Láthatóan az.
    Azt viszont megkérdezem: Milyen eredményre jutnánk, ha ezt a kérdést mindenkivel kapcsolatban feltennéd, és eszerint cselekednél?

    A gazda felelősségét senki sem vállalhatja át.

    ? Mire megírom a hsz-t, minden eltűnik ?
    Mihez szóltam hozzá?

    Megvan. 100-as tördelésssel jelennek meg a hozzászólások.
    Lehetne nem tördelni?

  94. Na még 7 PZuj fan, please.
    Le lehet nullázni ellenszavazatokkal! 😀

  95. +1 PZuj-nak
    Már csak azért is, mert mint tudjuk aki politikus az hazudik.
    Van amelyik persze nem mindig, vagy legalábbis nem ferdíti annyira a tényeket a saját igazsága felé, hogy már rá lehessen sütni.

    Mérlegelés nélkül Putyint sem szabad csak úgy vakon elfogadni.
    A gazdasági összefonódások különösen gyanúsak az oroszoknál, és az oknyomozó újságírók erőszakos elhalálozási aránya meg gyanúsan magas. De erről (is) tuti csak a CIA tehet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük