2018-11-20 nap bejegyzései

(2680) Vannak az egyenlők és vannak a még egyenlőbbek

Tibor bá’ online

 

Normál körülmények között egy ilyen cím olvasásakor megrántod a vállad, és lapozol. De most nincsenek normál körülmények. Ha nem hiszed, akkor gondolj a kaliforniai tűzvész áldozataira, akiknek száma már jóval ezer felett jár. Szóval ne rángasd a vállad, mert te se vagy kiváltságos, de tudhatsz róluk. A kérdés az, hogy katasztrófa esetén mi vár a kiváltságosokra?

Szakvélemény szerint: országunkban bekövetkezett a bibliai jövendölés, ami szerint a kiválasztottak megóvásra kerülnek, míg a tömegek elpusztulnak, de ez isteni gondviselés nélkül valósult meg. Hála és köszönet a fényesen virágzó privát katasztrófa elhárító szolgáltatásoknak. – Micsoda? Katasztrófa elhárító szolgáltatás?

Figyeld meg mi történt Kalifornia déli részében. Egyes területeket még az erdőtűz is elkerül. Némelyik palota a pokoli tűz kellős közepén is sértetlen maradt. De a csodához,az isteni gondviselésnek semmi köze. Valójában a „Firebreak Spray Systems”-nek köszönhető, ami lényegében egy üzleti vállalkozás, akiknek mozgó egységei 19.000 dollárért égésgátlóval szórják be a kliens házát. Szemtanúk szerint, mindenütt lángok, óriási füst gomolyog a hegyek mögül, ekkor egy tűzoltónak látszó kocsival néhány erdőtűz oltásra kiképzett legény valahonnan hirtelen előbukkan, azzal a szándékkal, hogy megmentsenek egy, de csakis egy bizonyos házat. Volt néhány eset – nyilatkozik az egyik legény a helyi újságnak – tűzoltás közben a szomszéd háza úgy égett, mint a zsír.

A floridaiaknak a HelpJet utazási iroda kínál hasonló szolgáltatást. Ők egy hurrikánriadó esetén a pánik sújtotta evakuációt kényelmes vakációvá varázsolják. Éves előfizetés ellenében mindenről gondoskodnak. A családért elmennek, elviszik a repülőtérre és elrepítik őket egy 5 csillagos szállodába.

Sovereign Deed, a konkurens cég 50.000$ beugró és évi 15.000$ előfizetésért minden katasztrófára kiterjedő segítő szolgáltatást nyújtanak, legyen az természeti csapás, terrorista támadás, járvány kitörés, vagy bármi más. Természetesen a szolgáltatás része a szükséges gyógyszer, ivóvíz és élelmiszer biztosítása is. De ez nem minden. A cég megnyugtatja klienseit, hogy kitűnő összeköttetésekkel rendelkeznek állami és privát intézményeknél, ahonnan a szükséges információkhoz mindenkinél hamarabb hozzájutnak, hogy még időben tudjanak cselekedni.

Az a jóslatom tehát bevált, ami szerint, akinek pénze van, az egy kicsit tovább fog élni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________