2017-01-25 nap bejegyzései

(2083) Szelektálódunk

Tibor bá’ online

 

Néhány napja írtam, hogy vagyoni alapon fogunk szelektálódni, aki szegény az döglik meg először. Kényelmetlen elképzelésemre itt van a legújabb bizonyíték.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a Főváros levegőjében jóval több lett a szálló por a megengedettnél. Valamit tenni kell. Ilyenkor a megoldás világszerte a gépkocsiforgalom korlátozása. A legtöbb helyen a rendszámtábla szerint szelektálnak. Egyik nap a páros, másik nap a páratlan számok mehetnek be a forgalomba. Ez a szelektálás majdnem igazságos. Ugyanis, akinek két kocsija van, páros és páratlan rendszámmal, az minden nap tud autózni, akinek csak egy kocsija van, az csak minden második nap kocsikázik.Tarlós ennél ügyesebben szelektálja ki a szegényeket. Csak azokat a kocsikat zárja ki a forgalomból, akik nem tudják 3-5 évente cserélni a járgányukat. Az öreg kocsik tulajdonosai nyilvánvalóan szegények, az ő visszafogásukkal biztosítják a gazdagok tovább furikázását.

Buták, mint a segg, de az ilyen Tarlós félék basáskodni azt tudnak. Bejelentették, hogy ha nem javulnak a légköri viszonyok, akkor a városban 50 helyett csak 30-al lehet majd közlekedni. Vagyis mindenki kétszer tovább fog autózni, mint különben autózna. Kétszer több idő alatt természetesen kétszer több szennyező anyagot fog kipufogni. Ugyanis a motorok fordulatszáma nem fog változni, mindenki a harmadik sebességfokozatban fogja tartani a motorját. És ezek a lángeszek irányítják életünket. 🙁

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________