2023-04-10 nap bejegyzései

(4167) Férfiasság

Tibor bá’ fordítása online

 

A férfiasság kipusztulása Amerikában

Szerző: Paul Craig Roberts
(sz: 1933.02.11.)

Minden ország gerincét és fő erőforrását a heteroszexuális férfiak alkotják. Nélkülük nincs ország, nincsenek születések az elhaltak helyére. A férfiaknak megvan a temperamentumuk és erejük a harchoz és a vezetéshez. Védik a nőket, a gyerekeket, a tulajdont, a határokat. Családokat, közösségeket, vállalkozásokat és kormányokat vezetnek. A történelem során mindig is ez volt a szerepük.

Amikor a férfiak hatástalanná válnak, a társadalom összeomlik. Amerikában ez a nélkülözhetetlen erőforrás pusztulásban van.

A fiúkkal kezdődik, ami azt jelenti, hogy soha nem lesznek férfiak. Emlékszem a fiúk nevelésére. Több fegyelmet, és több függetlenséget kaptak, mint a lányok, akiket gyerek nevelésre és anyaságra képeztek ki. A nemek szerepei éppúgy elkülönültek, mint a nemek. Nem volt olyan, hogy lány, aki fiú akart lenni, vagy fiú, aki lány akart lenni. A transzneműség egy beteg és haldokló társadalom találmánya.

Mindent betiltottak, ami a férfivá válással kapcsolatos. Az iskolai játszótéri verekedések, amelyek ma ürügy a rendőrség hívására és a gyerekek letartóztatására, a felnőtté válás részét képezték. A sport volt az a hely, ahol önbizalmat fejleszthettél, amikor megtanultál elkapni egy labdát, földre esni, ütni, vagy elmenekülni. A fiúkat biztatták. Volt saját terük, csapatok, cserkészet. Iskola utáni munkájuk volt – újságírás, élelmiszerek zsákolása, pázsit nyírása, autómosás.

A lányok fejlesztették a főzési, varrási készségeket, a művészi készségeket, a tiszta magatartást. Mindez nem jelenti azt, hogy a nőket eltiltották a szakmai élettől. Voltak szerzők, bejegyzett ápolónők, könyvelők, jogvédők, tanárok, tudósok.

A férfiasság  kipusztulása a feminizmussal kezdődött. A feministák voltak az első transzneműség szószólói. Ragaszkodtak ahhoz, hogy ne legyen különbség a férfiak és a nők szerepében. A feministák ragaszkodása ahhoz, hogy a férfi szerep jobb, mint a nőé, és hogy a nők férfiszerepeket vegyenek fel, és a férfi szexuális promiszkuitás. A férfiakat mint nőgyűlölőt megtámadják, tönkre zúzták a férfiak szerepét a társadalomban.

Hirtelen nem volt rendben, hogy a fiúknak legyen szerepük. A cserkészeknek lányoknak kellett lenniük. Gondolkozz el ezen egy percre. A szülők úgy érezték, támogatniuk kell a lány játékosokat. Kiadós dicséret követi azt a lányt, aki elkap egy magas labdát.

Ahogy Amerikában a „sokszínűség” és a „multikulturalizmus” fejlődött, kevésbé volt biztonságos a lányok számára, hogy olyan függetlenek legyenek, mint a fiúk. Az egyenlőség, amelyhez a feministák ragaszkodtak, tehát azt jelentette, hogy a fiúk függetlenségét kellett korlátozni. Ma azokat az amerikai szülőket, akik megengedik fiúgyermekeiknek az én generációm függetlenségét, letartóztatják gyermekveszélyeztetés miatt.

Az a feminista vágy, hogy a nőket férfiakká alakítsák, a férfi vezetői szerepek csökkenését jelentette a társadalomban, mivel a nők beléptek a politikába, és a vállalatokat arra kényszerítették, hogy „nemek közötti egyensúlyt” teremtsenek a vezetői szerepekben és a tudományos életben. Ahogy a fehér embereket azzal vádolják, hogy elnyomják a feketéket, ugyanúgy a férfiakat azzal vádolják, hogy elnyomják a nőket.

Christina Hoff Sommers évekkel ezelőtt foglalkozott a férfi szerep rombolásával a családban és a társadalomban. De a figyelmeztetéséből nem lett semmi. A tanulságot nem vonták le. Ma a fiúk viselkedési problémáit, hanyatló tanulmányi teljesítményét, depresszióját és szerepvesztéséből adódó öngyilkosságokat hamisan a lányok jobb önkontrolljával, a fiúk lassúbb fejlődésével magyarázzák, és állítólagos hormonális és neurológiai okoknak tulajdonítják. Senki sem veszi észre, hogy ezek az okok új keletűek, ahogy a körülmények is. Sem okok, sem feltételek nem léteztek, amikor a fiúknak vezető szerepük volt.

A tények egyértelműek. A normál fiatal fehér heteroszexuális férfiak nem érdemeken alapuló társadalomban nőnek fel. Az idősebbek preferálják a feketéket és a szexuális perverzeket. Mit hoznak ki ebből a normális fehér férfiak? Vezetői szerepük ellopása miatti hibáztatást.

Nemrég hallottam, hogy az elmúló férfi nemzedék  összehasonlítja a korabeli nőket a mai nőkkel. Fiatal nők a sztriptíztáncos G-string strandöltözetét átveszik, a nők trágár szavakat használatát stb. Mindannyian egyetértettek abban, hogy a feleség által a férjnek nyújtott érzelmi támogatás a múlté. Kíváncsiak voltak, mit jelent ez a fiatalabb generációk házasságaira nézve. A házasfelek válásának, amely egykor kudarcot jelentett, ma már nincs negatív konnotációja. Elkötelezettségmentessé válnak a házasságok? A házasság ideiglenes szexuális és gazdasági szerződéssé vált, amely amint találnak egy jobbat, érvénytelenné válik?

Az én időmben a fiúknak tilos volt lányokat zaklatni. Ma a férfiakat a nők zaklatják. A férfiak szerepe ma az, hogy kitérjenek a nők és a preferált faji kisebbségek útjából. Ez nem egy sikeres társadalom képe.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________