2021-12-25 nap bejegyzései

(3733) Putyin beszéde

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 

Ez a beszéd tébolyról árulkodik: egy amerikai kremlinólógus Putyin beszédét hallva összeszarta magát

Forrás: AlterNet

A hónap elején Joe Biden és Vlagyimir Putyin videó konferenciát tartott, ami alatt Biden kijelentette: Ha Oroszország megtámadja Ukrajnát arra az USA, NATO tagállamok komoly gazdasági lépéssel fognak válaszolni. Putyin elnök válaszát hallva,. Michael McFaul, a Stanford University 58 éves orosz szakértője, aki Barack Obama alatt a Moszkvai Amerikai Követségen szolgált, Twitteren elemezte azt. Szerinte: „Már számtalan Putyin beszédet hallottam, de ez a beszéd teljesen más volt. Meglepett engem Putyin fenyegető stílusa, ami nem volt normális. Putyin nyomatékkal jelezte: Tovább nem tudunk hátrálni. Ezek tényleg azt hiszik, hogy tétlenül nézzük, miközben egyre fenyegetőbbek lesznek?”

McFaul egyértelműen ismerteti: „Putyin beszédében vannak tények (még ha nem is értek egyet velük), de ez a beszéd egyértelműen tébolyról árulkodik.”

Matthew Luxmoore, moszkvai tudósító szintén a Twitterhez nyúlt, jelezve, hogy Putyin beszédében sérelmeket sorakoztatott fel, és állítja, hogy „azt tesznek, amit akarnak”. Szerinte Putyinnak elfogyott a belátása, és nem rejti véka alá egy katonai megoldás lehetőségét.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________