2021-12-28 nap bejegyzései

(3736) Összeesküvés

Tibor bá’ fordítása online

 

Az összeesküvés elmélet intézménye

Az Amerikai Egyesült Államokban „összeesküvés elméletnek” nevezik azokat a véleményeket, amelyek eltérnek azoktól, amelyek kiszolgálják az uralkodó oligarchákat, és a kormány testületet.

Az uralkodó osztály által nekünk szánt magyarázatok maguk képezik az összeesküvést. Ezen felül összeesküvés elméleteket hoznak létre, hogy elleplezzék a valódi összeesküvéseket, amelyekkel a rajtunk uralkodók működnek.

Vegyünk erre egy példát, a 9/11 esemény hivatalos magyarázata egy összeesküvés elmélet. Néhány muzulmán (főleg Szaud arábiai) Dávid Góliát felett aratott győzelme óta végrehajtotta a legnagyobb megszégyenítést egy szuper hatalommal szemben. Ezek nem csak túljártak 17 titkos ügynökség eszén, de átverték a NATO-t, Izraelt, a Biztonságos Közlekedés Tanácsát, a légi Irányítókat, valamint Dick Cheney-t, és egy reggel elkötöttek négy amerikai utasszállítót, leromboltak 3 felhőkarcolót, lerombolták a Pentagon épületének egy részét, ahol éppen 2,3 trillió eltűnt dollár után kutattak, és Afganisztánt vádolták Szaud Arábia helyett. Egyértelmű, hogy Amerikát megalázó szaud arábiaiak benne vannak a konspirációban.

Hihető ez az összeesküvés? Hogy erre néhány fiatal muszlim férfi képes legyen, egyszerűen elképzelhetetlen. A nemzet biztonságszolgálatának totális összeomlása, ha ez tényleg bekövetkezett volna, üvöltött volna, hogy a Kongresszus és a Fehér ház indítson be vizsgálatot. Megtalálták volna a felelősöket, vezetőket váltottak volna le, stb. Ehelyett, senkit még csak meg se dorgáltak. A Fehér ház lázasan ellenállt egy éven keresztül minden kivizsgálási követelésnek. A végén, hogy a 9/11 áldozatainak a családjait megnyugtassák, összehívtak egy bizottságot. A bizottság pedig leírta a kormány történetét, és ezt nevezte el „kivizsgálásnak”.

Miközben nincs rá semmi bizonyíték, amely a hivatalos összeesküvés elméletet alátámasztaná. Viszont az ismert összes bizonyíték cáfolja a hivatalos összeesküvés elméletet.

Példának okáért bizonyított tény, hogy 7. Épület szabadeséssel omlott le, ami azt jelenti, hogy épületbontáshoz volt előkészítve. Miért volt előkészítve épületbontáshoz? Erre a kérdésre nincs hivatalos válasz.

Tudósok, építészek, mérnökök, pilóták és a közvetlen helyszínen lévők ismert tanúvallomásaik szerint az ikertorony leomlásakor számos robbanást észleltek, ami természetesen összeesküvés elmélet.

A közbeszédbe a CIA vezette be az „összeesküvés elmélet” kifejezést abból a célból, hogy a John F. Kennedy elnök elleni merénylet kivizsgálását végző Warren Bizottság jelentésében kételkedők véleményét lejárassák. Minden olyan magyarázatot, ami ellentmondott a hivatalos verziónak, lejáratták az „összeesküvés elmélet” megbélyegzéssel.

Miközben az amerikai külpolitika gerincét összeesküvés elméletek képezik. Példának okáért G.W. Bush adminisztráció aktívan összeesküdött Irak és Szaddam Husszein ellen. A Bush munkatársak hozták össze a hamis bizonyítékokat a „tömegpusztító” fegyverekről, amivel sikeresen megetették az egész világot, hogy aztán segítségével megsemmisítsék Irakot és megöljék a vezetőjét. Ezt megismételte Obama és Hillary összeesküvése, ami sikeresen elpusztította Líbiát és megölte Gaddafit. Ezzel próbálkoztak Szíria és Asszad esetében, amíg az oroszok nem léptek közbe.

Pillanatnyilag Washington összeesküvést hajt végre Oroszország, Kína és Venezuela ellen a nem létező „iráni veszély” hangoztatásával. Ami nagyon jó ürügy, hogy Washington rakétákat telepítse közvetlenül az orosz határra. Az „észak koreai veszély” pedig ragyogó ürügy a kínai határ mellé történő rakétatelepítésre.

A szajha média terjesztette az összeesküvés elméletet, ami szerint Donald Trump kapcsolatban állt az orosz elnökkel és az orosz titkosszolgálattal, abból a célból, hogy meghekkeljék az amerikai elnökválasztást, Trump nyerje a választást, és ezzel sikerüljön egy orosz ügynököt bejuttatni a Fehér Házba.

Ennek az összeesküvés elméletnek az égvilágon semmi bizonyítéka nincs. [Ennek ellenére a magyar szajha média zokszó nélkül átvette.] De nincs szükség bizonyítékra, mert a katonai/biztonsági komplexus, a Demokrata Párt, a neokonzervatívok érdekeit szolgálja, és a vég nélküli ismételgetés következtében igazsággá válik.

Az agymosott, hiszékeny és a naiv emberek részére (akik elfogadják, hogy minden olyan magyarázat, ami egy kicsit is eltér a hivatalos magyarázattól lényegében egy összeesküvés elméletet takar). Az utóbbi időben az oltásokkal kapcsolatban terjed a legtöbb összeesküvés elmélet, csak azt nem lehet tudni, hogy kiknek az érdekeit szolgálják.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________