2021-12-10 nap bejegyzései

(3720) Összeomlás

Tibor bá’ vitatható elképzelése online

Összeomlás egyetlen óra alatt

 

Bevezető

Az ukrán konfrontációnak köszönhetően a világ napok óta késhegyen táncol. A térségből származó hírekre az ember haja az égnek áll.  A kétoldalú ultimátumok után az esély egy egymásnak ugrásra majdnem 100 százalék. Amikor ez bekövetkezik a társadalmi rend összeomlása egyetlen óra alatt kialakulhat. Erre fel kell készülni, de a felkészüléshez tudnunk kell, pontosan mi várható.

Mi a jelenlegi helyzet?A katonai műveletek beindítása után hatalmas bizonytalanság várható, ami pillanatok alatt ki fog terjedni az egész emberiségre. Hacsak (az általam el nem ismert) Isten nem lép közbe, az összeomlás nem kerülhető el. Az eseményeket (ott se, ahol katonai műveleteket nem végeznek) már se a kormányok, se a pénzügyi intézmények nem képesek kordában tartani. Hogy a rendszer még egy darabig működőképes legyen, ezért ezek fenn tartják az illúzióját annak, hogy minden a legnagyobb rendben van, de a rendszer már száz sebből vérzik, és nem hozható helyre.

A világ összes országában az átlagember pontosan tudja, hogy előbb vagy utóbb jön a gazdasági összeomlás nagyszabású fegyveres konfliktus után. A gazdagok tudják. A szegények tudják. Senki se akarja, de majd mindenki várja, hogy elkezdődjön, miközben reméli, hogy van még elég idő. Viszont senki se tudja, hogy a kiváltó ok (fegyveres konfliktus) mikorra várható. Lehet egy hónap, egy év vagy három év múlva, de egyszer bekövetkezik. És ez a széles körű várakozás az oka annak, hogy amikor bekövetkezik akkor pillanatok alatt (mondjuk egyetlen óra alatt) kontrolálatatlanná fog válni. Éppen ez az, amire fel akarom hívni a figyelmedet, mert a legtöbb ember nem hisz abban, hogy az összeomlás ilyen gyorsan fog lezajlani.

Az a bizonyos egy óra

Ugyanis az én személyes véleményem szerint, ha egyszer az összeomlás beindul, egy órán belül olyan méreteket fog ölteni, hogy a megállítására, lelassítására senki se lesz képes. Ezt az elképzelésemet az alábbi tényezőre építem fel:

Bankok

A világ bankjai egyszerűen képtelenek lennének ellenállni egy rohamnak, ahol mindenki egyszerre akarná kivenni az összes pénzét. Éppen ezért már előre elkészítettek egy cselekvési tervet. Bejelentés nélkül egy perc alatt be fognak zárni, amint erre utasítást kapnak az igazgatóságtól. Vagyis pillanatok alatt a világ összes ATM automatája ki lesz kapcsolva. Egyetlen bankkártyára se lehet majd felvenni pénzt. Nem lesz átutalás. A bankok le fogják zárni a széfjeiket, kapuiat. A helyiségeik ki lesznek ürítve, néhány biztonsági őr kivételével. A bankok vezetői azonnal el fognak tűnni egy előre kialakított, távoli, biztonsági helyre. A bankokba bejövő telefonhívásokra számítógép fog válaszolni: „A nagyszámú telefonhívás miatt van egy kis fennakadás, kérjük a hívását ismételje meg újra.” vagy valami hasonló. — Tehát azonnal, minden rendelkezésedre álló értéket készpénzzé kell átváltanod.

Kormányok

A politikusok nem teljesen hülyék, amint a bankok bezárnak azonnal intézkedni fognak ők is. Éppen ezért az összes állami intézmény be fog zárni. Minden folyamatban lévő ügyet azonnal felfüggesztenek előre meg nem határozott időpontig. Az összes magas rangú hivatalnok, beleértve a bírókat, és a pénzügyőröket is, el fognak tűnni egy ismeretlen biztonságos helyre.

Kiskereskedelem

Mivel az üzleti tranzakciók leállnak, az összes kiskereskedelmi egység, kicsi és nagy, azonnal be fogja zárni a kapuját, megakadályozva, hogy bárki belépjen. A bent lévő vevőket valószínűleg még ki fogják szolgálni, amennyiben lesz náluk elég készpénz. Aki csekkel, hitelkártyával akar fizetni, azokkal közölni fogják, hogy nem áll módjukban az elfogadás, majd ki fogják őket kísérni az ajtón, és azonnal be fogják utánuk zárni Várhatóan a vezetőség, állásveszítés terhe mellett, követelni fogja, hogy az alkalmazottak a helyükön maradjanak, azonban az értelmesebb, és felkészültebb alkalmazottak nem fognak a helyükön maradni. A biztonsági őrök egy része maradni fog, de nagyobb hányaduk úgy fog dönteni, hogy hazamennek és inkább saját családjukat fogják védeni.

A bűnözők

A bűnöző hajlammal megáldottak jó előre várni fognak erre az alkalomra, amit úgy fognak fel, mint egy életre szóló lehetőség, hogy anyagi helyzetükön javítsanak. Minden bizonnyal előre kidolgozott tervük van, hogy pontosan hol és mit fognak kirabolni elsőre, másod sorra, harmad sorra és így tovább. Valószínűleg prioritást fognak élvezni náluk azok a vállalkozások, ahol nagy mennyiségű készpénzre számíthatnak, illetve drága ékszerekre, műszaki termékekre. Ezeken a helyeken a különböző csoportok közötti összecsapást javasolt elkerülni.

– Egyszerű emberek: Kényszer hatására a különben normális, egyszerű emberek is elkezdik a fosztogatást. Elsősorban élelmiszereket fognak felkutatni nem csak a vevőtérben, de a csatlakozó raktárakban is mindössze egyetlen óra alatt. A felkészültebbek fegyverüzleteket fognak kirabolni, de sor kerül a különböző felszerelésekre is. Ahogy az elemelhető készletek fogyását észlelni kezdik, összecsapások alakulhatnak ki az emberek között az üzletekben, a parkolókban, az utcán, amint a megpakolt gépkocsikkal iparkodnak elhagyni a helyszínt. A spontán gyilkosságokra is fel kell készülni.

Ez fog tehát történni az első óra alatt, amikor is a többség rádöbben, hogy a rendőrség sehol, nincs aki megvédené a tulajdonosokat, az embereket. Minden bizonnyal a hatalom be fogja vetni a fegyveres erőket, elsősorban a kulcsfontosságú helyek védelmére, de naivság azt hinni, hogy mindenhova fog jutni a katonaságból. Már csak azért se, mert nagy részük a zűrzavar hatására önkényesen el fogja hagyni a szolgálati helyét

Az első óra után

Nem lesz rózsás kedve annak, aki nem tudja kifizetni az ingatlanára kivetett új adót. Nem lesz rózsás kedve annak, akinek elvették a gépkocsiját, mert nem tudta fizetni a részleteket. Nem lesz rózsás kedve annak, aki elvesztette az állását, mert a munkahelye csődbe ment. Nem lesz rózsás kedve annak, akinek készülnek elárverezni a lakását, mert már képtelen fizetni az egyre emelkedő részleteket. Nem lesz rózsás kedve azoknak, akik nyomorúságos életüket állami segélyből, nyugdíjból tartották fenn, mert rádöbbenne arra, hogy ha nincs állam, nincs segély és nyugdíjfolyósítás. Ezek pillanatok alatt rájönnek, hogy sürgősen élelmiszert kell találniuk, és ha ebben őket bárki meg akarja akadályozni, vagy leáll velük vitatkozni, azoknak a várható élettartama nem fogja meghaladni a 3 másodpercet.

Abban a pillanatban, amikor az üzletek árukészlete eltűnik, és semmi se marad, ami elemelhető, a hoppon maradt egyedek hihetetlen elszántakká fognak válni, és perceken belül forrongó tömeggé fognak alakulni. Ez a feldühödött tömeg keresni fog magának valakit, valamit, amin kiélheti bosszú vágyát. Bankokat, állami intézményeket, bírósági épületeket fognak felgyújtani. Akik az adott időben ilyen épületekben lesznek, azok valószínűleg a tömeg haragjának az áldozatává fognak válni. A tömeg keresni fogja a politikai és gazdasági vezetőket, de azok akkor már rég az előre kialakított biztonságos helyeken fognak dekkolni.

Ha a fentiekre eddig nem gondoltál, vagy ha intellektuálisan nem vagy képes ezt elfogadni és felkészülni rá, akkor a túlélésre nincs sok esélyed.

Ha, a családod önállóságához feltétlenül szükséges eszközt akkor akartad megvenni, amikor a társadalom lassú felbomlása beindult, akkor erre már sose fog sor kerülni. A családodnak meg kell próbálni meglenni ezen igen fontos eszköz nélkül. tekintettel arra, hogy legtöbbünknek az anyagi helyzete nem túl rózsás, a legokosabb, amit tehetsz, ha fontossági sorrendet állapítasz meg még most, amikor nem késő. Ehhez megadom a következő segítséget.

Ha az összeomlás kezdetekor nem vagy otthon, vagy családtagjaid távol vannak, az első dolgod legyen a távollévők összeszedése és haladéktalan gyülekezés az otthonban. Ne csábulj el, és ne vegyél részt a fosztogatásban. Bármire is gondolsz, hogy szükséges lenne, ne légy oly bolond, hogy kockára teszed az életedet. Ha valamennyien biztonságosan haza tudtatok érni, akkor tekintsd magad szerencsésnek.

A beindulást követő 24 órán belül a bűnöző és a fosztogató bandák önpusztításából kifolyólag létszámban legalább a felére fognak csökkenni. Az emberi kapzsiság lehet, hogy még ennél is látványosabb létszám csökkenést fog okozni. Ennek oka az, hogy a bűnözők birtokolni akarják azokat a tárgyakat, amit a másiknál látnak, és a megszerzés érdekében nem fognak visszariadni a gyilkolástól se. Igen, de azok a bűnözők és fosztogatók, aki az első nap után életben maradnak, azok a legkönyörtelenebbek, és lassan bandákba fognak verődni saját védelmük, és túlélésük érdekében. Amikor ez bekövetkezik, a helyzet egyre rosszabbá válik.

Amennyiben a sűrűn lakott város szélén élsz, és gyorsan tudod magad és a családodat mobilizálni és rátérsz egy országútra, hogy gyorsan magad mögött hagyd a várost, és ha előre elrendeztél magatoknak egy biztonságos helyet, és ha utazás közben nem kell átmenned egy nagyobb városon, akkor lehetséges, hogy az első fordulót megnyerted.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________