2021-02-08 nap bejegyzései

(3450) Fauci

Tibor bá’ fordítása online

 

Fauci (amerikai) COVID szakértő szerint még csak most jön a java (már megint)

Járványszakértő, Dr. Anthony Fauci figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a koronavírus pandémia legnagyobb pusztítása még csak most fog jönni. De a kormány szakértőjének nyilatkozata nem az első pusztulást hirdető jóslat.

Vasárnap a CNN „az unió helyzete” műsorban Faucit megkérdezték, valóban azt gondolja, hogy a java még hátra van? Erre, Fauci azt válaszolta, hogy igen, jósolva egy ünnepek utáni (karácsony, húsvét, stb.) felfutást.

Majd így folytatta, „valójában kritikus időket élünk, ha a rendszert jobban megszorítjuk, ami egy ünnep utáni felfutást jelent az utazások és a összesűrűsödött tömeg miatt.”

Hasonló jóslatokat Fauci korábban már hangoztatott. Múlt év márciusában, amint az esetszám ezres nagyságrendűvé vált, a Kongresszusnak azt mondta, „a helyzet rosszabb lesz a jelenleginél.” Három hónappal később azt mondta, hogy a pandémia az ö legrosszabb lidérc álma. Augusztusban ismét emlékeztette a társadalmat, hogy neki nem tetszik, ahogy a dolgok alakulnak, és hozzátette, ne csodálkozzanak, ha lesznek „nagy görbe csúcsok” a pozitív tesztek terén. Fauci jóslatai nem voltak hibásak, a napi új esetek száma felfelé mászott a nyár közepét követően. Bár több mint ötször annyi esetet jeleztek szombaton, mint június 26-án, az elhalálozások száma nem emelkedett ilyen mértékben. Valamivel több, mint 1400 halottat jeleztek szombaton, összemérve az akkori 660-al a Johns Hopkins szerint.

Fauci biztatja az embereket, hogy oltassák be magukat, de beismerte, hogy hazudott, mert rá akarta venni az embereket az oltásra, ezért azt mondta, hogy a nyáj immunitáshoz a népesség 60-70 százalékát be kell oltani. Ezt az értéket a múlt héten kijavította 75, 80, 85 százalékra.

„Amikor a közvélemény kutatás azt jelezte, hogy az összes amerikainak csak kábé a fele oltatná be magát, akkor mondtam, hogy a nyáj immunitáshoz 70-75 százalék kellene.” Mondotta Fauci pénteken a New York Times-nak. „Amikor a felmérés több mint 60 százalékot jelzett, arra gondoltam, hogy egy kicsit feljebb nyomom ezért mondtam 80, 85 százalékot.”

A pandémia alatt Faucit sok kritika érte a nyilvánvaló vélemény változtatások miatt, például a szájmaszk használatával, a gyerekek iskolába járatásával kapcsolatban, miközben állandóan a tudomány elfogadására buzdított.

Hadd jegyezzem meg, hogy én már március körül tiltakoztam a a 60 % oltottság okozta nyájimmunitás ellen. Az én statisztikai érzetem azt súgta, minimum 90 százalék kell hozzá. Remélem 2022-re kiderül mennyit ér az én jóslatom,több szempontból is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________