2021-02-09 nap bejegyzései

(3451) Új tanácsadó

Tibor bá’ fordítása online

 

Biden Covid tanácsadója szerint az új Covid törzseket nem biztos, hogy leállítják az oltások

Forrás: CNBC (The News with Shepard Smith.”)

  • Három erősen fertőző COVID mutációt fedeztek fel legalább 33 USA államban, közölte a CDC (Betegség Ellenőrző Központ)
  • Ezek sokkal virulensebbek, több halált okoznak, és nem biztos, hogy az oltások leállítják őket, állítja Dr. Celine Gounder Biden tanácsadója.
  • Gounder közölte, hogy aggódik, amiért márciusban az emberek lazítanak a védekezésen, ami egy másik hullámhoz vezethet.

„Fertőzőbbek, több halálos kimenetelt okoznak és még az immunválaszt is kikerülhetik legyen az természetes (betegség kiváltó) vagy vakcinától származó”, mondotta Dr. Celin Gounder. „Tehát valóban fontos, hogy mindent megtegyünk a beoltás érdekében, megakadályozva ezzel az új variánsok terjedését.

Covid három erősen fertőző mutációját észlelték legalább 33 amerikai államban, hozta nyilvánosságra a CDC (Betegség Ellenőrző Központ). Kutatók szerint ezek az erősen terjedő variánsok meghosszabbíthatják a tombolást, könnyen egy újabb fellángoláshoz vezethet. A CDC előrevetítése szerint még az is lehet, hogy márciusra az angol változat válik dominánssá Amerikában.

Gounder epidemiológus aggódásának adott hangok, hogy márciusra az emberek leállnak a védekezéssel, ami egy újabb fellángolást eredményezhet.

„Márciusra a családok fellélegeznek, a tavasz beköszöntével lazítanak egyet, az ünnepekre összejönnek, elhagyják a biztonsági előírásokat, és ráadásul egy sokkal fertőzőbb variánssal állnak majd szemben”, figyelmeztetett Gounder.

Johnson & Johnson bejelentette, hogy kérték a szükségállapotos engedélyezést saját koronavírus vakcinájukra. A múlt héten nyilvánosságra hozott adataik szerint körülbelül 66 százalékosan volt hatásos a vírussal szemben.

Ha a Johnson & Johnson alkalmazást engedélyezik, akkor ez lenne a harmadik vakcina, amit a vészhelyzetre tekintettel engedélyeznek az USA-ban a Pfizer-BioNTech és Moderna után. E két oltással ellentétben a Johnson & Johnson vakcinából csak egy dózist kell beadni és tárolni közönséges jégszekrényben is lehet.

Gounder kihangsúlyozta, hogy a ígéretes vakcin adatok ellenére, nincs itt az idő, hogy elhagyjuk a maszkviselés és társadalmi távolságtartás előírásait.

„Amíg nincs mindenki beoltva, aki ezt kéri, valóban szükség van a maszkviselés, és a társadalmi távolságtartás még szigorúbb betartására”, jegyezte meg Gounder.

Emberek! Ezeket a figyelmeztetéseket nekünk is komolyan kellene venni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________