(3450) Fauci

Tibor bá’ fordítása online

 

Fauci (amerikai) COVID szakértő szerint még csak most jön a java (már megint)

Járványszakértő, Dr. Anthony Fauci figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a koronavírus pandémia legnagyobb pusztítása még csak most fog jönni. De a kormány szakértőjének nyilatkozata nem az első pusztulást hirdető jóslat.

Vasárnap a CNN „az unió helyzete” műsorban Faucit megkérdezték, valóban azt gondolja, hogy a java még hátra van? Erre, Fauci azt válaszolta, hogy igen, jósolva egy ünnepek utáni (karácsony, húsvét, stb.) felfutást.

Majd így folytatta, „valójában kritikus időket élünk, ha a rendszert jobban megszorítjuk, ami egy ünnep utáni felfutást jelent az utazások és a összesűrűsödött tömeg miatt.”

Hasonló jóslatokat Fauci korábban már hangoztatott. Múlt év márciusában, amint az esetszám ezres nagyságrendűvé vált, a Kongresszusnak azt mondta, „a helyzet rosszabb lesz a jelenleginél.” Három hónappal később azt mondta, hogy a pandémia az ö legrosszabb lidérc álma. Augusztusban ismét emlékeztette a társadalmat, hogy neki nem tetszik, ahogy a dolgok alakulnak, és hozzátette, ne csodálkozzanak, ha lesznek „nagy görbe csúcsok” a pozitív tesztek terén. Fauci jóslatai nem voltak hibásak, a napi új esetek száma felfelé mászott a nyár közepét követően. Bár több mint ötször annyi esetet jeleztek szombaton, mint június 26-án, az elhalálozások száma nem emelkedett ilyen mértékben. Valamivel több, mint 1400 halottat jeleztek szombaton, összemérve az akkori 660-al a Johns Hopkins szerint.

Fauci biztatja az embereket, hogy oltassák be magukat, de beismerte, hogy hazudott, mert rá akarta venni az embereket az oltásra, ezért azt mondta, hogy a nyáj immunitáshoz a népesség 60-70 százalékát be kell oltani. Ezt az értéket a múlt héten kijavította 75, 80, 85 százalékra.

„Amikor a közvélemény kutatás azt jelezte, hogy az összes amerikainak csak kábé a fele oltatná be magát, akkor mondtam, hogy a nyáj immunitáshoz 70-75 százalék kellene.” Mondotta Fauci pénteken a New York Times-nak. „Amikor a felmérés több mint 60 százalékot jelzett, arra gondoltam, hogy egy kicsit feljebb nyomom ezért mondtam 80, 85 százalékot.”

A pandémia alatt Faucit sok kritika érte a nyilvánvaló vélemény változtatások miatt, például a szájmaszk használatával, a gyerekek iskolába járatásával kapcsolatban, miközben állandóan a tudomány elfogadására buzdított.

Hadd jegyezzem meg, hogy én már március körül tiltakoztam a a 60 % oltottság okozta nyájimmunitás ellen. Az én statisztikai érzetem azt súgta, minimum 90 százalék kell hozzá. Remélem 2022-re kiderül mennyit ér az én jóslatom,több szempontból is.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

343 gondolat erről: „(3450) Fauci

  1. Szerintem ezeknek a 60-70%-os átoltottságoknak úgy lehet értelme, hogy ha mondjuk az R0=3, akkor egy 67%-os átoltottsággal ezt le lehet vinni 1 alá, és akkor elhal a járvány. Ha az intézkedésekkel együtt mondjuk R1=2, akkor már egy 60%-os átoltottság ezt 1 alá tudja vinni.

    De az biztos, hogy Fauci hitelességét nem emeli, hogy össze-vissza beszél.

  2. „Fauci biztatja az embereket, hogy oltassák be magukat, de beismerte, hogy hazudott,…”
    ” A pandémia alatt Faucit sok kritika érte a nyilvánvaló vélemény változtatások miatt, például a szájmaszk használatával, a gyerekek iskolába járatásával kapcsolatban, …”

    Köszönjük szépen Tibor bá’.

    A COVcsászár mezítelen! -Jakab István monológja:

    https://www.dailymotion.com/video/x7z57xm

  3. A nyájimmunitásnak nincs egy egyértelmű határa, hogy pl 7 millió beoltottnál még nincs nyájimmunitás, 7 000 001-nél meg már van.
    Valahol 60-80(-100)% között már egyre kevésbé képes terjedni a vírus, de ez a vírus fertőzőképességétől is függ, lehet, hogy a virulensebb változatok esetén 5-10%-kal magasabb átoltottság mellett lesz ugyanolyan hatás, mint a lassabban terjedő vírustörzseknél.

  4. Tibor bátyám, Fauci most lesz elemében Biden alatt.
    De még Trump elnöksége végefele, karácsony előtt lenyilatkozta a NYT -nak, hogy a mutációk miatt bizony 85-90% körüli átoltottság kell majd az USA -ban és a világon is, hogy meglegyen a hőn áhított „nyájimmunitás”…!
    De én is egyetértettem már tavaly veled, hogy bőven 70% feletti átoltottságra lesz szükség. 😉

  5. 4: Python:
    A 80% feletti átoltottság -bárhol a világon- kizárt.
    Ahhoz erőszakot kellene alkalmazni, márpedig azt nem fognak.
    Én most így látom. Elképzelhető, hogy 1 év múlva ismét nagyot változik a világ, s ezen is módosítanom kell majd.

  6. 5 – Horváth Csongor:
    Majd ha az új variánsok miatt, vagy ha még kegyetlenebb még újabb variánsok is színre lépnek, és az emberek hullani fognak, mint a legyek ősszel. A sok hülye észhez térhet, és könyörögni fognak a védőoltásért.

  7. Csak megjegyezném, hogy bevált és gyakran alkalmazott taktika, hogy bizonyos állítások egyes részeit hamisnak állítják be. Ez általában akkor használandó, ha maga az egész állítás agyaglábakon áll. Ilyenkor szokás megtámadni egy részletet, ami ezáltal megvizsgáltatik, és vagy bebizonyosodik, vagy módosításra kerül sor. Az eredmény mindkét edetben pozitív.
    A kritikus elégedetten hátradölhet, mert volt alapja a gyanakvásának, ill. ki lett vizsgálva ( hallathatta a hangját ), a szerzö pedig megkönnyebbül, mert sikerült elterelnie a figyelmet a tényleg kritikus részekröl.

    Egy lehetséges folyamodványa ennek a folyamatnak, hogy ezáltal az eredeti állítás „kanonizálódik’, a jövöben hivatkozási alappá válhat, kiindulópontjául származtatott állításoknak. Hiszen egyszer már bizonyításra került…

    Mint írtam, nem vádolok senkit, csak úgy megjegyeztem ….

  8. 6. Tibor bá’

    Ez attól is függ, hogy melyik része hullik majd jobban, a beoltottak vagy a nem beoltottak, mivel ez jelenleg egyáltalán nem egyértelmű :).

    Vannak olyan vizsgálatok, amik arra utalnak, hogy a beoltottak, ha új mutációval fognak találkozni, ezek iszonyú citokin vihart generálnak a szervezetben, legalábbis az állatkísérletek ez látszanak igazolni. A beoltottak között kb. 70%-ra teszik egy ilyen válasz bekövetkeztét…. de ezt nem én fogom kipróbálni :).

  9. csibész: link? mert böszme nagy marhaságnak tűnik amit írtál, megnézném melyik áltudományos kamuoldalról szívtad magadba.

  10. 9. lr01
    „The formation of “non-neutralizing antibodies” can lead to an exaggerated immune reaction, especially when the person is confronted with the real, “wild” virus after vaccination. This so-called antibody-dependent amplification, ADE, has long been known from experiments with corona vaccines in cats.”

    Csak neked, csak most 🙂
    Direkt olyat linkelek be, ami ezt cáfolni tűnik, olyan módon, hogy ők nem tapasztaltak ilyet, így a cáfolatodat nem kell keresgélned. 🙂
    De azt senki nem mondja, hogy nem létezik a jelenség és a dengue láz vakcinánál is tapasztalták ezt. A macskák meg a vakcinázás utáni újrafertőzéskor pedig nemes egyszerűséggel megdöglöttek. 🙂
    https://fullfact.org/health/pfizer-vaccine-peg-ade/

  11. De hogy legyen még tudományosabb is:
    https://www.the-scientist.com/news-opinion/covid-19-vaccine-researchers-mindful-of-immune-enhancement-67576

    „ADE is one form of immune enhancement, a poorly understood group of phenomena occurring when components of our immune system that usually protect against viral infections somehow end up backfiring. It’s a concern in situations when people are continuously re-infected with particular pathogens, and with vaccines that work by injecting snippets of virus to mimic a first infection. Some immunizations, such as those against respiratory syncytial virus (RSV), have been observed in the past to make disease worse when vaccinated individuals contract the virus.

    As far as researchers know, such cases are exceedingly rare across viruses. For SARS-CoV-2, it’s unclear if any forms of immune enhancement could play a role in infections or vaccines under development, but there is no evidence so far.”

    Ezek a szavak is bizonyítják, mennyire megalapozott a tudásuk ebben a témában:
    poorly understood, somehow, unclear, no evidence so far

  12. Fauci egy gyenge fizetett (és mozgatott) ripacs.
    Szeretné csak terelni a népeket az oltáspontokra hogy ott tolongjanak mielőtt kiderül ki is csinálta ezt a kimérát és miért? Azt pedig, hogy hogyan is viselkedik a humán biomasszában ami elszabadult, azt még azok se tudják akik kinyitották Pandora szelencéjét…
    https://youtu.be/CPRbiC-PieE

    Lesz még itt nemulass amikor a „főfőnök” közbeszól.

  13. Egyre többször látom azt a véleményt, miszerint a beoltottak az oltás után is tudják terjeszteni a járványt. Ha így van kérdem van-e értelme nyáj immunitásról beszélni?

  14. 14 Bak Tigris
    Ilyent én is olvastam. Meg olyant is olvastam, hogy a tapasztalatok szerint az oltások után védetté vált személyek nem terjesztik a vírust.
    Innen kezdve a pesszimisták az elsőt, az optimisták a másodikat tartják reálisabbnak, amíg nem lesznek tömeges, hiteles tapasztalatok rá.
    De az biztos, hogy akár lesz nyájimmunitás, akár nem, a vakcina megakadályozza a betegséget, vagy csökkenti súlyosságát, tehát az oltott jól jár az eddigi tapasztalatok szerint.
    Amíg ez tényszerűen nem cáfolódik meg, addig én hiszek a vakcinában lévén egyenlőre ez az egy út látszik járhatónak a betegség súlyos kimenetelével szemben…
    Alternatíva a sok halott és súlyos szövődmény.
    Legrosszabb esetben kiderül, hogy hosszabb távon így sem ússzuk meg a mutációk miatt…

  15. Koléganőm a másodikat kapta…mindkettőnél 3-4 napig szarul volt. Fáradtság, szédülés, alacsony vérnyomás, fejfájás.

  16. Re:13
    Főfőnök már az elején belenyúlt, ettől pánikoltak be a kínaiak, mert a drága „magától” evolválódott egy picikét…
    Most a gyorsított exit programot látod egy puskadörrenés nélkül…
    Ugyan ez fog folytatódni még pár évig, mert a vírus mindig egy lépéssel előrébb lesz, mint az oltások, tudod az evolúció már csak ilyen ügyes. 😉

  17. Értesítés: Szombaton kaptam a Pfizer/BioNTech gyártó mRNS vakcináját. Nulla mellékhatás. Vasárnap és tegnap az oltás helyének megnyomása enyhe érzékenységet váltottki. Mára ez is megszűnt. Ha nem nyomtam volna meg a bal karom felső izmát, akkor észre se vettem volna, hogy beoltottak. Amit Valaki 15. alatt írt az úgy lehetséges, hogy a koléganő pszichoszomatikus. Magyarul, a tüneteketg beképzelte.

  18. Re:18 Tibor bá’
    Ne haragudj, de ez így egy ordas nagy csúsztatás…
    Eltérő szervezetek, eltérő viselkedés a komponensekre.

    Pl az is pszichoszomatikus lenne, ha beadnának neked 1 gramm heroint, és földön feküdve rángatóznál, ha egyáltalán túlélnéd, miközben egy egy gyakorlott hernyós vígan ellenne, és másnap kérné a következő adagját. Nyilván te is csak rájátszanál, semmi vitás…
    Ha fickó lett volna, akkor is csak női picsogás lenne?

  19. Csak egy rövid vélemény, orvosi körökből is megerősítik (főleg, ha merik), ha utána kérdeztek: m-RNS alapú vakcinák mellék- és utóhatásairól jelen idő szerint senki sem nyilatkozhat szakmailag megalapozottan, mivel az eltelt idő (az első oltások óta max. fél év?) erre egyszerűen elégtelen. A szükséges idő, hogy egyáltalán érdemben beszélni lehessen róla, alsó hangon is 1-1,5 év, de inkább 5 év ez az időtartam, pláne több lépcsős oltás esetén. De legyen szerencsétek!

    2. L.S. 1
    13. Vaszil 1
    A helyetekben csibész hozzászólásait sem írnám le kapásból!

    Ha igazak az információk, akkor az m-RNS oltások esetén a fő rizikófaktor az, hogy a koronavírus fehérje tüskéje nagyon hasonlít az emberi fehérjére, így az oltások után, akár évekkel később egy ismételt fertőzés esetén beindulhat egy olyan autoimmun folyamat, ami során az immunrendszer megtámadja a szervezet saját szerveit és nem a vírus, hanem a saját immunrendszered végez majd ki. Egy ilyen probléma esetén, ha mellette még más eü gond is van (krónikus betegség), a szervezetnek egyszerűen nem marad elég energiája ezt kezelni. Ergo nem a vírus és nem a hírvívő oltás egyenesben, hanem majd a saját immunrendszered nyírhat ki. Egyszóval nem árt képben lenni ezzel a rizikófaktorral sem!

    Még egy kérdés: Azt hallom, hogy Angliában már készülnek a reptereken az oltáskapuk. Ez igaz? Tud erről valaki valamit? Valós infó érdekelne! Ha igaz a hír, akkor a másik kérdésem az, hogy mi van oltásban, amit egy kapu képes detektálni, mert gondolom, nem a fehérjetüskére utazik a műszer?!

  20. 20, MangaM:
    de hát egy csomó egészségügyi dolgozót is a Fájzer vakcinájával oltották be…nem kevés orvos van köztük…akkor ők is autoimmun betegséget kaphatnak?

    Nem az oltóanyag meglétét vizsgálja majd a reptéri „átvilágító” pont, hanem az oltási bizonyítványt ill. annak valódiságát bármely országból is érkezzen az utas…ahhoz meg zárt hálózatok közt az átjárást valahogy biztosítani szükséges.

  21. 19 – dajtás:
    Ordas nagy csúsztatás? Azt állítod, hogy hazudok?
    Ha 88 évesen nekem abszolút tünet mentes a reakcióm, nehéz elképzelni, hogy egy nálam fiatalabbnak olyan tünet együttese legyen, mint amit Valaki leírt. Sokkal valószínűbb, hogy Valaki oltásellenes, és csal. U.i. A hivatalos jelzések szerint is az enyhe tünetek nagyon ritkán jelentkeznek, amit az én esetem aláhúz.
    https://telex.hu/video/2021/01/18/egy-orvos-10-napja-a-koronavirus-elleni-oltas-utan

  22. 21. János
    Meg egy csomó orvost nem…
    A neved előtti dr. megvéd attól, hogy autoimmun folyamatok elinduljanak benned?
    Egyébként csak figyelmesen kellene olvasnod, nem egy atomatikus következményről írtam, hanem rizikófaktorról.

  23. 22. Tibor bá’

    Nem érzem úgy, hogy Dajtás hazugsággal vádolná, mindössze arra szeretett volna rávilágítani, hogy e tekintetben, jóval több árnyalata van a fekete és fehérnek mint azt gondolnánk..

    Nagyon nem vagyunk egyformák. Valakinek elég minimális alvás, valaki dupla annyi pihenéstől fáradtnak érzi magát.
    Jómagam tizenöt darázscsípést számoltam magamon, mikor levertem egy darázsfészket.
    Volt kollégámat egyetlen egy csípte meg, és érzékenysége okán végzett is vele.
    Az ember szervezete igencsak szélsőséges tud lenni, Dajtás erre gondolt, és én igazat is adok neki.

  24. Re:22 Tibor bá’
    Ne haragudj, de ez a hozzáállás egyrészt hímsoviniszta, másrészt teljesen figyelmen kívül hagyja azt, hogy minden ember egyedi genommal/biológiával működik, ergo ha valamiért nem vagy benne a nagy átlagban, akkor könnyen pofonokba szaladhatsz.
    Említett nő ebbe a csoportba tartozhat, hogy nála valamiért erősebbek a mellékhatások, ami nem szimulálás(nonszensz eleve egyből ezt feltételezni róla), hanem az átlagból valamiért kilóg… Nagyapám 90 évesen nem volt cukros, te igen, akkor te most szimulálod a cukrodat? Nem, neked ezt a lapot osztották…

    Re: 20
    Vegyük azt is számításba, hogy vannak infók arról, hogy a placenta kötődést is blokkolhatja az oltás, ami tisztán jóindulatot feltételezve is kritikus pont.
    Nem véletlenül kezdik az idősebb korosztállyal, mert ha kiderül, hogy ideiglenes/tartós meddőséget okoz, akkor leszedik a gyártókat mind a tíz körmükről, és a legvadabb konteósoknak is olyan muníciót adnak, hogy a fal adja a másikat.
    Reichstag felgyújtása apró kis tábortűz lesz az égő vakcina gyártó cégekhez képest ebben az esetben…

  25. Tisztelt Tibor bá.
    Aki csal az nem én vagyok…én csak egy puszta tényt közöltem. Rosszul lett és pont.Hogy miért azt nem tudom. Ahogy ön sem tudja, csak találgat.

  26. 25 – dajtás:
    Nem tudom mi bajod van velem? „Ordas nagy csúsztatás.” Most meg „hímsoviniszta”. Te nem vagy normális, vagy nem tudsz magyarul. Szerintem az „ordas nagy csúsztatás” azt jelenti, hogy hazudok. Közlöm veled, hogy utoljára 10 éves koromban hazudtam, meg a katonaságánál. Egyszerűen így kelelemesebb az élet. Arra pedig mi utal, hogy hímsoviniszta vagyok. Te írtad, hogy az illető nő. Nem vagy tisztába a fogalmakkal. Pszichoszomatikus férfi éppen úgy lehet mint nő, és nem azt jelenti, hogy szimulál. Üsd fel a Wikipédiát és nézd meg. A „nem vagyunk egyformákkal” egyetértek, de az alkalmazásával vigyázni kell. 1 g ciánkáli minden embert megöl. Mivel a jelzett tünete csak elvétve van egy-egy beoltottnak, egyszerűbb feltételezni a pszichoszomatikus hajlamot. És a slusszpoén: A nyáj immunitás a társadalomnak élet-halál kérdése. Ne okoskodj! Sztorikat terjeszteni az oltás ellen kifejezetten bűn. Ez most nem nevetséges ESP terjesztés, amit le lehet seperni az asztalról. Az oltás ellenességet nem lehet.

  27. 26 – Tisztelt Valaki!
    Nem mondtam, hogy csaltál, sőt azt se mondtam, hogy a kolléganőd csalt. Arról nem tehetek,hogy te se vagy tisztába a pszichoszomatikus fogalommal. Nézz utána!

  28. Re:27 Tibor bá’
    ESP-be nem menjünk bele, mert jól láthatóan nem tudsz tovább lépni a régen olvasottakon… Azért mert kijelented azt, hogy nincs és punk-tum, Van, és jól láthatóan használják is. Reklamációval fordulj a CIA felé, hogy miért mer még most is pénzt költeni erre a területre… 😉 (Gyanítom most sem olvastad el, de cáfolj meg.)
    Az pedig hogy a tudományos világ mit képzel ma, nem kimondottan mérvadó egy vitában, bő 500 éve a geocentrikus világkép volt a fősodor elfogadott elmélet, amit mára szépen túl is léptünk…

    Idézek:
    „Amit Valaki 15. alatt írt az úgy lehetséges, hogy a koléganő pszichoszomatikus. Magyarul, a tüneteket beképzelte. ”

    Ha meg sem fordult a fejedben az, hogy női picsogás, és rájátszás/beképzelés az egész, akkor hamut szórok a fejemre! 🙂 Nem nehéz úgy érteni, ahogy értettem…

    „nehéz elképzelni, hogy egy nálam fiatalabbnak olyan tünet együttese legyen, mint amit Valaki leírt. Sokkal valószínűbb, hogy Valaki oltásellenes, és csal. U.i. A hivatalos jelzések szerint is az enyhe tünetek nagyon ritkán jelentkeznek, amit az én esetem aláhúz.”

    Az hogy te hogy reagálsz az oltásra egy dolog, és mások hogy reagálnak rá, megint másik dolog. Lehet hogy nehéz elképzelni, de nagyon is lehetséges, nyilván ezért is van a kötelező fél órás beadás utáni várakozás protokoll, mert nem mindenki veszi könnyen az akadályt. A te esetedet nem lehet az egész lakosságra extrapolálni, mert nem mindenki Tibor bá’ az egész országban.

    ” nyáj immunitás a társadalomnak élet-halál kérdése. Ne okoskodj! Sztorikat terjeszteni az oltás ellen kifejezetten bűn.”
    Soha ki nem próbált technikát nulla hosszú távú teszttel miért is nem lehet kritikusan figyelni? Főleg azok után, hogy ez az egész az elejétől fogva úgy bűzlik, mint a 2 hetes rothadt hal? Leírtam, én nem akarok béta tesztelő lenni, szépen kivárom a végét, és ezek után fogok megfelelően dönteni.

    „te se vagy tisztába a pszichoszomatikus fogalommal.”

    Idézek: Ezek a betegségek lelki eredetűek, de a testben megnyilvánuló kórfolyamatokból is kimutathatók. Míg néhány esetben a lelki és testi tényezők összefüggése tisztázott, nagyon sok esetben ma még nem világos, hogyan okoznak a lelki problémák testi tüneteket. ”
    Kettő probléma van ezzel a fogalommal:
    1. lelki eredetű, ergo az orvoslás szerint van lélek, hisz ez okozza a betegséget 😉
    2. okoznak a lelki problémák testi tüneteket, ergo a lélek képes fizikai formában megnyilvánulni, hisz betegséget generál.
    Itt el is jutottunk oda, hogy az immateriális(ez nem teljesen igaz) „lélek” fizikai valóságot teremt, azaz uralja az anyagot(biológiai testet).
    Erre mondom azt, hogy érdekes, nagyon érdekes… 🙂

    Részemről megkövetlek, mert kicsit harapósabban fogalmaztam, mint a megszokott piszkálós stílusom… 😉

  29. 29: Dajtás:
    Ha az ESP-d működne, már rég túljutottunk volna azokon a kérdéseken és problémákon, amelyek a világ kerekét nem hagyják tovább gördülni!
    Ellenben a hisztit és következményeit mindenki ismeri, a 2 éves gyerektől kezdve, a tinilányokon át, az öreg emberekig…

  30. 20. MangaM
    „nem a vírus és nem a hírvívő oltás egyenesben, hanem majd a saját immunrendszered nyírhat ki. ”

    Nagyon szépen és helyesen fogalmazol.

    ” mi van oltásban, amit egy kapu képes detektálni, mert gondolom, nem a fehérjetüskére utazik a műszer?!”

    Ez is egy ravasz kérdés!
    A válasz : Υδραγέλη = Ydrogel.

    Εμβόλιο Covid: Τσιπάκι δεν έχει, έχει όμως βιοαισθητήρες;

    A kálium-klorid (Potassium chloride) kivételével az USA egyik kivégzésekhez vagy eutanáziájához használt halálos injekciókban használt három összetevő egyike, mivel szívinfarktust okozhat, a másik két összetevőt élelmiszer-adalékként vagy sóoldatként használják. hashajtók (Sodium Phosphate, sodium chloride , sodium phosphate dibasic dihydrate ).
    Ezeket a sókat a vakcina tartalmának stabilizálására és kiegyensúlyozására használják.
    Az érdeklődést a „Hydrageli” kelti.
    Ez a kulcs ahhoz, hogy az mRNS vakcina bejusson a szervezetbe.

    A „Hydrageli” több tulajdonságai között az, hogy utánozza a sejt mikrokörnyezetét, és bio-szenzor. Ez egy szintetikus hidrofil polimer anyag. A szintetikus bőr és kontaktlencsék gyártásában, de a haditechnikában is alkalmazák. A legfontosabb, az hogy fel lehet használni, mint egy érzékelőt speciális adatátvitelre mobil alkalmazásokba vagy egyéb berendezésekbe.
    Ezt a funkciót a DARPA, az amerikai hadsereg által kifejlesztett, FDA által jóváhagyott katonai alkalmazás fejlesztette ki 2020 augusztusában.

  31. A saját immunrendszer tekintetében nem értem mit lovagoltok!
    A vírus eme hatásmechanizmusa régóta ismert: van, akit megöl ezen az autoimmun túlreakción keresztül, s van, akit nem.
    Attól, hogy oltást kapsz, miért növekedne meg az autoimmun reakció? Pont az a lényeg, hogy az oltást követően a halálos kimenetel valószínűsége csökken. Ha beleesel az 1-2%-ba, ugyanúgy meghalsz simán a vírustól is…
    Aki meg cseppet is komolyan tart attól, hogy az RNS vakcina számára nem megfelelő, oltasson a másik vakcinákkal. Lassan tucatnyi lehetőség közül lehet választani.

    L.S.:
    Imádnivaló, amikor tudományoskodsz! 🙂
    Mintha bevágnám a wikipediáról a szelepszárszimering működését, a puska szó jelentését, meg egy DNS kettős spirált képét és ezeket ok-okozati összefüggésbe hozva megmagyaráznám egy rakétastart elhalasztását.

  32. 29 – dajtás:
    Csak egy apróság, az élő nyelv használja a „lélek”és az „isten” kifejezést az igazi tartalom nélkül. pl: lelketlen vagy, lélekölő, lelki beteg, stb. istentelen hideg volt, az isten verje meg, a kurva istenit neki.

  33. 32. Horváth Csongor
    „L.S.:
    Imádnivaló, amikor tudományoskodsz! ?

    Már nem suttogják, hanem kiabálják!!!
    Csipd fel ezt a két sort és tedd fel a keresőre:

    Όχι το εμβόλιο δεν περιέχει τσιπάκι. Περιέχει όμως Υδραγέλη Ydrogel.

  34. 34 L. S.
    Azt hiszem, érdemes elolvasni legalább azt, amit a Wikipédia ír a reverz transzkriptázról, annak felfedezéséről és azután a HIV és a Hepatitis B vírusról.

    „A reverz transzkriptáz (RT) olyan enzim, amely RNS-szálról képes komplementer, kiegészítő DNS-t készíteni.

    A reverz transzkriptázt az amerikai Howard M. Temin fedezte fel 1970-ben a Rous szarkómavírusban (RSV); illetve tőle függetlenül David Baltimore is izolálta az enzimet az RSV-ből és az egér-leukémia vírusból. A felfedezésért mindketten orvostudományi Nobel-díjban részesültek 1975-ben. Temin már a 60-as évek elején felvetette, hogy egyes RNS-vírusok DNS-sé átírva beépülnek a gazdasejt genomjába, de az elmélet kezdetben ellenállással találkozott, mert ellentmondott a molekuláris biológia centrális dogmájának, miszerint a sejtekben információ DNS-RNS-fehérje irányban áramlik. Az enzim izolálása bebizonyította, hogy Teminnek volt igaza.”

    Saját nagyon halk kérdésem: (lehet, hogy hülyeséget kérdezek) mi történne akkor, ha az oltás mRNS egy sejtben összetalálkozik egy másik vírus véletlenül ugyanakkor, ugyanott lévő reverz transzkriptáz enzimjével?
    Vagy ha maga a koronavírus találkozik össze egy kósza reverz transzkriptázzal?

  35. 35. Delp

    Ajánlom a kuruc.info-n „Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról” címen futó sorozatot neked és mindenkinek, aki szeret olvasni és a témában informálódni.
    Valóban hosszú, de annál érdekesebb cikkek.
    Kérlek, ne a publikációknak helyet adó portál szellemisége alapján ítélkezzetek, az írások egy külsős szakértőtől származnak!

    A mai esszé befejezéséről is ti jutottatok eszembe:
    „És még valami: nem tudom egyébként nem megjegyezni, és én mindig is nagyon csodáltam az ateistákat, akik tényleg elhiszik és meggyőződéssel vallják, hogy egy fél tucatnyi replikációenzim, tucatnyi kiszolgáló és transzporfehérje, szabályzófehérje hihetetlenül pontos és nagyszabású munkáját, olyan módon, hogy egy negyedleges szerkezetes enzim apró pH és sókoncentráció-eltérésekkel „megszabályozva”, de visszaható, önbeállító, önszabályzó rendszerekkel, pakk, csak úgy létrejön a nagy semmiből. Nem véletlen, hogy kozmológusok és molekuláris biológusok között nem szokás kételkedni abban, hogy ugyan, kérem, ez nem lehetséges. Vagy nevezett istentagadó jószágoknak egyszerűen csak fogalmuk sincs minderről, és nincs intelligenciájuk rendszerben gondolkodni, és ilyen összefüggéseket átlátni és megérteni? Valószínű. Sir Isaac Newton ezt négyszáz éve úgy fogalmazta meg, hogy aki egy icipicit iszik a tudás poharából, az megrészegül tőle, aki viszont kiissza, az a pohár mélyén úgyis meglátja az Úr arcát, és onnantól már megint csak úgy tud védekezni, ha behunyja a szemét.

    Forrás: https://kuruc.info/r/9/224334/

  36. 32. Horváth Csongor: Nem hiszem, hogy L.S. olyan „tudományos műveket” olvasna, mint Wikipédia. Az nem elég hatásvadász. Akkor belebotlott volna a kálium-klorid hoaxba, sőt esetleg tudná, milyen fontos a kálium. De a méreginjekció az már elég egzotikus. Mondjuk abban víz is van, ebből le tudná vezetni, hogy a patikákban azért van kitéve víz a pirulákhoz, hogy a Big Pharma ezzel pusztítsa a népet.
    Nem is érdemes minden mondatát cáfolni, főleg elolvasni, annyira tudáshiányos, minden szart elhisz, csak jó helyen legyen írva. 🙂 Ezt viszont nem árt minél többször leírni, hogy helyén tudják kezelni az olvasók!
    Csak úgy ne járjak, mint MangaM, hogy egyszer megdicsér! Ez olyan, mint mikor Piszkos Fred meg akarta ölni Vad Suhancot, rögtön mindenki azt kezdte védeni. 🙂

  37. 38. Csont
    „Nem hiszem, hogy L.S. olyan “tudományos műveket” olvasna, mint Wikipédia.”

    Wikipédia : tudományos mű ?!?
    Komolyan?

    Jó éjszakát csontocska.

  38. 36: Anonim
    Köszi a linket!

    Egyébként még olyan ateistával nem találkoztam, aki tényleg belegondolt volna és válaszolt is volna érdemben az ECONOMIST-ban egyszer megjelent felvetésre: (Stephan Brahms)

    „Ámulok az Önök evolúcióba vetett hitén. Alaposan túltesz a magam teremtésbe vetett hitén! Az én hitemnek csak egyetlen mechanizmusra van szüksége – az Önöké viszont hármat is igényel:
    – azt, hogy a semmiből valami önmagától keletkezhet (ősrobbanás),
    – hogy egy darab kőből, vagy atomból – élettelenből – egyszer csak élőlény lesz,
    – és végül egy így „létrejött” amőbából vagy laposféregből genetikai önmutációk és véletlenek révén Einstein születik…

    Brávó! Önök győztek! Kétség sem fér hozzá, hogy az Önök hite messze túltesz az enyémen!

    37: Delp
    ” koronavírus beépülhet a sejt genomjába”
    Az ellenkezője lenne meglepő, miután rég kiderült, hogy kétirányú információ-átadás van…(lásd link)

  39. 40 – Vaszil:
    Olvasd el a Testamentumomat, és utána tegyél fel értelmes kérdéseket nekem. Különben, például én nem HISZEK az evolúcióban, hanem elfogadom azt.

    29 – L.S.
    A Wikipédia valóban nem tudományos mű, hanem tudományos igénnyel összeállított lexikon. Ha találsz benne hibát, jelentkezhetsz a kijavítással, és ha igazad van, kijavítják a hibát.

  40. 36 Anonim
    Köszönöm az ajánlást!
    Érdekes olvasmány.

  41. 36. Anonim

    Szintén köszi a linket, elolvastam az előző részeket is, nem semmi..

  42. 33. Tibor bá’

    „Csak egy apróság, az élő nyelv használja a “lélek”és az “isten” kifejezést az igazi tartalom nélkül. pl: lelketlen vagy, lélekölő, lelki beteg, stb. istentelen hideg volt, az isten verje meg, a kurva istenit neki.”

    A nyelv mindig is „leíró”. Csak követi a dolgokat.
    Valójában nagyon is korlátozott eszköz, de sohasem hazudik, nem tud.
    Persze ki lehet találni szavakat nem létező dolgokra, de azok nem élik túl kitalálóikat. Sosem épülnek be a társadalom fogalomkészletébe.
    Maximum mint maga a fantázia abszurditására való leíró szó ld. spagettiszörny.
    Az utolsó mondat nem cáfolata a fentieknek, sőt…
    Isten, lélek szavak nem spagettiszörny kategória, csak a tapasztalathiány veszi egy kalap alá ezeket.

  43. Tisztelt Tibor bá!
    22.
    „Sokkal valószínűbb, hogy Valaki oltásellenes, és csal. ” Akkor ezt hogy értsem?
    Akkor most az jön, hogy aki az oltás után szarul lesz(lebénul az arca, bőrpír, rángatózik stb.) az mind pszichoszomatikus, vagy esetleg oltásellenes propaganda? Ne már!…

  44. Re: Csongor
    Olvasd el a CIA program vezetőjének az írását, és akkor eldöntheted, hogy van ESP, vagy nincs… Nem harap az anyag, nem kell félni tőle. Addig csak „pápápáztok” (emlékszel a bugyuta Erste deviza reklámra).
    Kiegészítés: Azért mert Pavarotti gyönyörűen énekelt mindenki Pavarotti szintén tud énekelni? Nem, ehhez is tehetség kell, de bárki fel tudja fejleszteni ezt a képességet annyira, hogy legalább ne énekeljen hamisan.

  45. 44 – balázs:
    Belefáradtam ebbe az isten vitába. Aki hisz, azt nem lehet meggyőzni. Isten áldását kérem rátok 😀

  46. Re:Tibor bá’
    Én pedig hosszú életet kívánok neked, hogy lásd még az élet örömeit, és jókat vitázzunk! 🙂

  47. 47: Tibor bá’

    Teljesen megértelek, vita erről valóban felesleges. Legyen mindenkinek a hite szerint: a Természet áldását kérem Rád ?

    Csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy filózni azért érdemes a témán – sőt! Mert ha filozófia szempontjából jól értelmezem a Testamentumodat, akkor annak lényege nem más, mint hogy az „evolúció – és tágabb értelemben a természet is – önmaga oka.”

    Nos, ez igaz bizonyos határok(!) között (vagyis részigazság), amit nem is Te találtál ki. Nos én épp ezért járok ide! Mert itt a határok keresése-döntögetése is napirenden van, és legalább még fél-igazságokat lehet találni! Lassan mindenhol csak a bullshit és a hazugságok (tévedések) Bábel-tornya épül. Legfárasztóbb változata vagy kétezer éve… (lásd Pap Gábor a zsinatokról)

    A teljes képlethez vissza kell menni Spinózáig, akit nem véletlenül átkoztak ki a kiválasztottak közűl (máig)… Akik értették tudták miért.
    Miért is volt a fatva? Mit is merészelt leírni, szájára venni?!?

    Azt amit Tibor bá’: „a természet önmaga oka.”

    Csak ő itt nem állt meg!! Egy komplex állítással két legyet ütött egy csapásra, amikor ezt a (számunkra) két entitást egyetlen dimenzióba helyezte. Az ő megállapítása így hangzott:
    „Isten, avagy a Természet, önmaga oka.”
    (Deus, sive Natura, causa sui.)

    Ezzel nem vitát akart kezdeni, hanem pont a meddő vitákat akarta elkerülni csórikám! Hogy maradjon az élet értelmes cselekvésre.
    Azután szépen meg is élt optikai lencsék csiszolásából – amíg a szilikózis el nem vitte…

    Minket mi visz el? Ki tudja? De ha előtte valami értelme volt a vegetáláson kívűl, akkor már megérte! 🙂

    A lényeg (beoltva vagy sem), hogy sok jó éved legyen még, ahogy a művelt japánok szokták mondani: „bis hundert und zwanzig… „

  48. 49 – Vaszil:
    A Lét alternatívája a semmi lenne, de akkor nem lennénk itt. Itt vagyunk, tehát van Lét, és ha már van, akkor az csak természetesm, hogy tökéletes. Annyira tökéletes, hogy 92 elem atomjaiból létrejött a földi emlős állatok egész sora. Ezt nem lehet azzal megfúrni, hogy ilyen tökéletes életformát csak teremteni lehet. Mert mi akadályozza azt meg, hogy az anyag, energia és alaptörvények ne tudnának létrehozni komplex életet? Mi tenné ezt lehetetlenné? Miért kell istent keresgélni ott, ahol erre semmi szükség?

  49. 50: Tibor bá’

    Bocs, de erről a Lét nem Lét fejtegetésről elsőre Hofi ugrott be: „Ha megisszuk a lét – elmegy a tudat” 🙂

    Viccet félretéve. Keresni valóban meddő időtöltés, ebben egyetértünk. Még huszonévesen olvastam a Teológiai-politikai tanulmányt. „A filozófiatörténészek szerint a látszólag teológiai jellegű írás a holland köztársasági párt politikai programadója, elvi-elméleti nyilatkozata.”

    A természet és társadalom hasonló működéséről azóta sem találtam átfogóbb leírást. Ebben nagyságrendekkel több, mint a szimpla természetfilozófiák és/vagy teológiák. A gond az, hogy el lett erről a komplex látásmódról terelve a diskurzus! Toldozgatjuk és ragozzuk a részigazságokat azóta is. Ebből lett mára az evolúció legújabb terméke a Mohó Sapiens és a Homo Infantilis…
    „A mű mindenképpen a legfontosabb filozófiatörténeti dokumentumok közül való, minden filozófiával foglalkozni kívánónak „kötelező” olvasmánya.”
    https://legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1960

    Valahogy túl kéne már lépni ezen az isten számára is megmozdíthatatlan kövületen, van elég teendő mindegy miben hiszel…
    ” rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés.”

  50. 50: Tibor bá

    A lét számunkra tökéletes, de egy más tipusú életformának nem. Az hogy a szén 4es köztésre képes nekünk jó, de egy szilicium alapú életformának nem. Ez a tökéletesség relativ. Nem látjuk, hogy mi volt 15-16 milliárd évvel ezelőtt. Volt Lét, ahogy mondod, de nem volt tökéletes számunkra.

    Remélem a 2. Oltásod utánis írod abtapasztalataidat, mert úgy hallottam orvos rokonaimtól, hogy a másodiknál van több nem kívánt hatás (mert ez nem mellékhatás, mert mellékhatása csak a hatóanyagoknak van, ez pedig nem hatóanyag).

    Az oltásellenesek meg jönnek a „génmódosítás” maszlaggal, de nem tudják hogy minden vírus amit minden nap benyalunk ugyanezt csinálja. A saját genomját használva másoltatja le önmagát a sejtekkel amég el nem pusztulnak. Úristen! Rohadt vírusok is génmódosítanak! Szüntessük meg őket! 🙂

  51. 52, Dolfin

    A funkcionális analfabéta seregek – mint oltásellenesek, majd pálfordulatot vesznek.

    A második oltásom után semmiféle bajom nem volt. Február harmadikán lőtték be az EL1484 gyártási szériából származó cuccot.

  52. 2O. MangaM
    „… az m-RNS oltások … után, akár évekkel később egy ismételt fertőzés esetén beindulhat egy olyan autoimmun folyamat, ami során az immunrendszer megtámadja a szervezet saját szerveit és nem a vírus, hanem a saját immunrendszered végez majd ki. ”

    Tisztelt „MangaM”

    Hogy mennyire igazad van…
    Itt egy friss görög példa erre:

    „Korfu: Egy 42 éves nővér megbénult az oltás után
    Közvetlenül a második adag után fáradtság jelentkezett és bénulássá alakult az alsó végtagokban.
    Korfu sziget nővérét a kórházban kezelik a koronavírus elleni vakcina második adagját követően.
    Az orvosok szerint Guillain-Barré szindrómát mutatott.
    Ez egy ritka neurológiai betegség, amelyben a szervezet immunrendszere megtámadja az idegeket, és ezáltal a beteg megzsibbad és megbénul – általában a karokban és a lábakban.”

    2. L.S. 1
    13. Vaszil 1
    A helyetekben csibész hozzászólásait sem írnám le kapásból!

    Amikor az igazságtalanság törvénnyé válik az ellenállás kötelezettséged lesz!
    Thomas Jefferson

  53. 55. L.S.

    Nem tudom, hogy igazam van-e adott kérdésben, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, ez most mellékes.

    Ami viszont nem mellékes az az, hogy lassan tabu témává válik egyáltalán a kétségek felemlítése is az egész ügyben. Sőt, nem hogy tabuvá, de maholnap már büntetőjogi státuszba is kerülhet a dolog. Azért ez elég izgis, ha megnézem a történelmet, általában olyan témák kerültek a tabu kategóriájába, ahol valami titok lappangot. Ahol pedig titok van, ott bűn is van…

    Oké fiúk-lányok, legyen oltás, legyen oltásigazolvány és legyenek oltáskapuk!
    Viszont akkor én szeretném felvetni azt, hogy ne csak a koronavírusra legyen ez igaz és adott esetben majd kötelező, de a TBC, Hepatitisz-C/D/E, vírusos agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás, illetve még néhány olyan baráti fertőző betegségre is, ami a mai napig itt van közöttünk és a fertőzés miatti nettó halálozás nem 3% (Lásd Müller Cecília korábbi hivatalos tájékoztatóját!), hanem simán elérheti a 10-15, egyes betegségek esetén a 20%-ot is.

    Senki nem jöjjön azzal, hogy ha van egy vagy több egyéb krónikus betegsége valakinek, akkor a koronavírus hatványozottan veszélyes, mert akkor visszakérdezek: a fentebb felsorolt fertőző betegségek nem ugyanúgy hatványozottan veszélyesek arra, akinek amúgy is van már egyéb más alapbetegsége? Nem a frászt nem! Gipsz Jakab ugyan teli pofával követelheti mindenkitől a koronás oltáspapírjait, de akkor Gipsz Jakabtól is lehetne követelni ennyi erővel a Hepás vagy épp a TBC-s papírjait is, ellenkező esetben a közelembe ne jöjjön. Jogos kérés, igaz?

    Ezen kívül felmerül bennem még néhány gondolat, amelyekre – hacsak nem játsszuk továbbra is a nettó hülyét – igen érdekes válaszok lehetnének:

    1. Te, mint állampolgár ingyen kapsz vakcinát. Nem kell érte Neked semmit fizetni. Egy járványhelyzetben nem aranyáron kínálják az életmentő portékát, hanem ingyen. Mert a kapitalizmusban egy így szokás.
    Majd állambácsi kifizeti helyetted…, olyan ő, mint a Mikulás.

    2. Aggódnak érted. Méghozzá nagyon. A világ nagy politikusai és a legnagyobb tőkései annyira aggódnak érted, hogy nemcsak ingyen adják a belépőt a mennyországba, de még arra is vigyáznak, nehogy ne tudd magad kipihenni, így estétől reggelig bezárták a világot és Téged is.
    Fő a kényelem és a biztonság!

    3. Nem látom sehol a temetések tenger áradatát, nem látni az adatokon a kiugró halálozási arányokat. Ja, ne csak a kovidra kihegyezett féladatokat nézzük – hiszen mi elvileg értelmes emberek vagyunk és tanultunk némi matematikát is -, hanem nézzük a teljes statisztikai adathalmazt. Ha csak átcímkézzük a haláleseteket, de nincs kiugró növekedés az összes esetszámot illetően, akkor ez kinek mit mond?
    Ja értem, semmit.

    4. Hová a tökömbe tűnt az influenza? Nem mintha hiányozna, de gondolom, hogy Korona Úr talán nem küldte szabira Influenza kollégát…, vagy mégis? Ja, tudom előre a válaszokat, a szájmaszk viselése óvott meg mindenkit az influenzától…, persze, nem is a koronától, hiszen a lezárások és a távolságtartás a maszk ellenére is maradt. Influ off, Kori on.
    Továbbra is tart a globális karnevál és maszkabál és ha van egy kis szerencsénk, lesz még tombola és tűzijáték is a végén. Jó nagy.

    5. 2020. január végéig zakatolt a világszintű és végtelen War on Terror, sőt, akkoriban, ha jól rémlik, Irán és Trump volt a fő téma. Aztán hirtelen, mintegy varázsütésre a War on Terror úgy tűnt el a médiából, mintha sosem létezett volna.
    Azóta sem hallok róla…

    Következtetés:
    A kapitalizmusban ingyen adnak gyógyszert, mert a világ nagytőkései és politikai elitje kurvára aggódik értünk. Persze a kételyekről nem szabad beszélni, viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a koronavírus a legjobb ellenszer a szezonális influenza és a War on Terror ellen. A többi betegség smafu, a lényeg a korona. Ha azt legyőzzük, akkor minden fasza lesz és újra itt lesz a régi szép világ! Ne kételkedjetek, ne kérdezettek hülyeségeket, ne agyaljatok hülyeségeken, higgyétek el, minden a legnagyobb rendben van, a civilizációnk és világunk bölcs vezetői már csak egy egészen kis lépésre vannak a Földi Paradicsom eljövetelétől, ahol majd mindenki nagyon vigyáz mindenkire és mindenki nagyon szeret mindenkit.

    Ne hagyjátok bedugva a vasalót, ha elmentek otthonról!

  54. MangaM

    Én beoltattam magam hepatitis és encephalitis ellen, sőt a tífusz/tetanusz ellenit is szoktam kérni a munkahelyemen. A rendszeres, kötelező tüdőszűrés is indokolt volna, úgy, mint régen (főleg, hogy vannak antibiotikum-rezisztens TBC változatok)

  55. 55 L. S., 56 MangaM
    Az egyik aggályom az, hogy a koronavírus fertőzés után is lehetnek hosszú távú szövődmények, egyre többen hónapokig betegeskednek vagy újra és újra visszatérő tüneteik vannak. Ezt valószínűleg vagy maga a vírus, vagy az immunrendszerünkben a vírus által beindított folyamatok okozzák. Szerintem még senki sem tudhatja, hogy évek múlva mit fogunk látni ezekkel kapcsolatban. Egyszerűen még túl kevés a tapasztalatunk.
    A másik, hogy senki nem tudja előre, mitől függ, hogy valaki (életkorától függetlenül) tünetmentesen vagy enyhébb tünetekkel esik át a koronavírus fertőzésen, vagy nagyon beteg lesz tőle, akár intenzív osztályra kerül-e. Teljesen lutri egyelőre…
    3. Az influenza kevésbé ragályos, mint a kovid-19. Én elhiszem, hogy a maszk plusz kézmosás plusz zsúfolt helyek kerülése plusz maradjotthon pont elég volt ahhoz, hogy az influenza ne tudjon járványt okozni. És azt se felejtsük el, hogy most a „csak egy kis nátha” miatt is otthon maradt gyerek, felnőtt, így a közösségekből, iskolából, munkahelyekről is távol maradtak, akik az influenzát továbbadhatták volna a környezetüknek.
    Hogy mindez miért nem működött a koronavírussal? Az influenza szezonális, de a koronavírust nem zavarja a meleg; a nyári nyitás, nyaralás, meccsek alatt is a tünetmentes fertőzöttek zavartalanul terjeszthették mindenfelé…

  56. Monte válaszoltam neked amire tudtam, de valamiért spambe rakta a kommentmotor. Majd Tibor bátyám átengedi a hozzászólásom. 😉

  57. MangaM, hogy lehetsz ilyen hitetlen?! Nem így ismertelek! Te is tudhatnád, de ha nem tudod, akkor Tibor bá’ és János elmondja Neked, hogy a nagy gyógyszergyártóknak pont olyan fontos az egészséged, mint a fegyvergyártóknak a világbéke!!! 🙂

  58. 57. hargi

    Nagyon helyes, ennek így van, vagyis lenne értelme, vagy sehogy.

    58. Delp

    A koronavírus és utóhatásai pont akkora lutri, mint a kísérleti oltások. Pont erről írtam a 20. hozzászólásban.
    Ha drasztikus mértékű halálozást látnánk napi szinten a közvetlen környezetünkben is (nemcsak a médiában), akkor azt mondanám, hogy ennél még egy kísérleti fázisban lévő vakcina is jobb, mert még mindig több esélyt ad a túlélésre. De nem ez van. Így viszont mi a nagyobb valódi rizikó? Nem az oltások ellen vagyok, hanem az ellen a módszer ellen, ami most zajlik. Ez nekem így nem tetszik, bár tudom, ez senkit sem érdekel.

    Egyébként az 52. hozzászólásban Dolfin jókat írt, hiszen kajáljuk a GMO-s és egyéb mesterséges kajákat olyan összetevőkkel, amiről nem is tudunk (Ne álmodozzon senki, a műtrágyázás és permetezés is teszi a dolgát!), naponta szívjuk be a szennyezett levegőt és isszuk a csak papíron tiszta vizet. Már ezek is okozhatnak genetikai mutációkat, illetve ezeken felül a számtalan vírus és baktérium is, ami körülvesz bennünket vagy épp bennünk van.
    Még mindig nem látom be, hogy a koronavírus mitől nagyobb rizikó, mint egy tucat más létező és jelenlévő vírus. Miféle egyoldalú részrehajlás ez? A koronán kívül vajon hányféle vírust hordozunk és terjesztünk tünetmentesen? A természet anya nem hülye, kitalálta ezt jól!

    Mutassatok már egy elmős fajt (de tőlem lehet dinoszaurusz is), amelyiket egy vírus kipusztított az evolúció során…, én ilyenről még csak nem is hallottam, max. a sci-fi novellákban és fimekben.

    A vírusok az evolúció szobrászai!
    Egy adott populáción belül elpusztítja az egyedek egy részét, de közben a többi egyed és az utódok – némi génmódosulás közben – már immunissá válnak. Ergo a vírus a természet egyik szabályzó mechanizmusa is, mert túlszaporodott populáció esetén besegítenek az egészséges létszám fenntartásába, ugyanakkor a túlélő egyedek és utódaik már eleve erősebb immunrendszerrel lesznek gazdagabbak.

    Az emberi civilizáció mesterséges eszközökkel felnövelte a populáció létszámát, most meg ajvékol az egész világ és elképzelhető, hogy mesterséges eszközökkel akarják lecsökkenteni.
    Bakker, innen nézve még lehet, hogy igazuk is van.

  59. 59. Python
    Megvárom, majd csak átér.

    60. Pistusz
    Nem hitetlen vagyok, csak amiben én hiszek, az itt nem feltétlenül előnyös.
    Egyébként – szerintem – teljesen jogos kérdéseim vannak. Vagy öntsünk tiszta vizet a pohárba és az igen tisztelt háttér- vagy akármilyen hatalom közölje, hogy pofa be, kérdés nincs és kuss! Ez egy tiszta és érthető beszéd lenne.
    Látod, ezért szoktam volt mondani, hogy csak egy ország van a világon, ahol igaziból rend van, az összes többi egy kupleráj… 😀 😀 😀
    Egyébként pont ugyanúgy megértem azokat, akik oltatnak, mint azokat, akik nem akarnak. De ellentétben a fanatizált oltáspártiakkal én nem kezdek hadjáratba és „boszorkányüldözésbe” a másik oldallal szemben, sőt, egyikkel szemben sem.

    Csak kérdéseim vannak, a kapott válaszok eddig igen vérszegények.

    61. malleusorbis

    Mivel az evolúció nem hajlandó leállni és a változások/mutációk a vírusokra is igazak, így örökkön örökké oltatni fogunk, ha ez marad a világ vezetőinek hivatalos narratívája. Bár ezt kétlem, szerintem a történelem bele fog sz@rni a ventillátorba és lesz itt nagyobb gáz is, mint ez a korona.

  60. 56: Monte arra válaszolok amihez értek. A politikusok a gazdaság miatt aggódnak, azért van vakcinanacionalizmus, meg a mindegy mivel csak oltsuk minél hamarabb át a lakosságot, stb.! De ameddig a politikai elit kvázi a világon mindenhol jogászokból, közgazdászokból, bölcsészekből áll, és a természettudományok le vannak nézve, hogy…; addig semmi jóra nem számíthatunk, főleg addig ameddig a fogyasztói kapitalizmust a gazdasági és politikai elit sehol sem akarja elengedni. (Hozzáteszem hogy ezt a COVID részlegesen vagy egészében ki fogja kényszeríteni, mert a mutációk miatt még évekig járványhelyzetben fogunk „üzemelni” és a fogyasztói kapitalizmus még kb. 1-1,5 évet bír ki ebben a formában utána bizony Recs lesz…!) A COVID most kicsiben megmutatja, hogy mire is számíthatunk majd nagyban a klímaváltozás miatt!
    Ugye a Párizsi Klímamegállapodásba sem azért került be a 2 °C helyett a 1,5 °C -os célérték, mert az olyan jól hangzik vagy mert a politikusok előrelátónak akartak mutatkozni, miközben Gipsz Jakabnak kb. ez lehet a véleménye. Az oka sokkal egyszerűbb, és logikusabb! A jelenlegi civilizációs modellünk (a fogyasztói kapitalizmusra épülő gazdasági és társadalmi rendszerünk) kb. 1,5 °C környékén roppan meg, és 2 °C az a határ ahol összeomlik, és ahol a kb. 20-25 éve tartó VI. Nagy Kihalási Hullám keretében megindul az emlősök lassú ütemű, de biztos kihalása is. Na most ezen a kb. a ’30 -as évek eleje környékére prognosztizált járványokkal tarkított időszak kb. 10 évvel hamarabb kopogtatott rá az emberiségre, mint ahogyan azt vártuk. (Soha sem az volt a kérdés, hogy az ökológiai pusztítás növekvő mértéke, a természetes élettér meghódítása, a klímaváltozás, stb. miatt bekövetkezik-e valaha, hanem az, hogy mikor?!) Ugye jelenleg a legfrissebb adatok alapján 1,25 °C körüli melegedésnél járunk, szóval az a 1,5 °C meg lesz a ’30 -as években valamikor. Legalább is nagyon úgy fest a dolog! A többit a fantáziádra bízom, de amíg az átlagos tömegnek a töke tele van a COVID -al szűk 1 év után az egész világon, és arra vágyik, hogy a ’20 -as járvány előtti időkhöz térjünk vissza minél hamarabb, addig a politika is ezt az utat fogja követni, hisz ki merne népszerűtlen intézkedéseket felvállalni, és széles nyilvánosság előtt bevallani, hogy már soha sem lesz olyan a hétköznapi életünk, mint amilyen a ’20 előtti világ volt?! Pedig nem lesz olyan már a világunk és az életünk mint volt, ezt jobb ha mindenki konkretizálja magában és lépésről, lépésre elfogadja, vagy nagyon nagy lesz pár éven belül az a bizonyos „kijózanító” pofon!

    Influenza: Adott egy jóval kisebb R értékű vírus, mint a SARS-CoV-2 miközben a COVID miatti járványügyi intézkedések úgy ahogy, de életben vannak, és követjük is őket többé kevésbé. Így nem csoda, hogy nincs influenza járvány. Tavaly a déli féltekén is elmaradt a korlátozások miatt, az északi-féltekén sem volt más várható, ha a járványügyi intézkedések életben vannak a maszkhordással és az emberi kontaktus minimalizálásával.

    Az meg, hogy a politika mire is akarja felhasználni és kihasználni a COVID járványt a világban és idehaza, az már megint egy másik kérdéskör.

  61. 62 MangaM
    Az oltással kapcsolatos aggályaimat szándékosan nem írtam le (semmilyen hosszú távú biztonságossági adat nem áll rendelkezésre). Ki ne találja már valaki, hogy rémhírt terjesztek.
    De ettől a közleménytől pedig égnek állt a hajam:
    https://ogyei.gov.hu/ismet_alhirt_gyartott_hadhazy_akos_az_oltassal_kapcsolatban
    Ugyanis ebben az esetben nem az a kérdéses, hogy egy-egy fiolában tényleg annyi milliliter és olyan anyag van, amit a gyártó mond, és az teljesen rendben van, hogy azt folyamatosan ellenőrzik is.
    Hanem az, (és H-nak is ez volt a baja vele), hogy ezt a vakcinát úgy engedélyezték, hogy azóta sincs semmi hír az engedélyezéshez szükséges hatásossági és biztonságossági vizsgálatok dokumentációjáról. Látott ilyet valaki, aki tényleg hozzáértő és illetékes? Létezik ilyen egyáltalán? Véletlen-e, hogy a külsős szakértő tanácsadó(k) nem javasolták, s amikor mégis megkapta ez a vakcina az engedélyt, inkább felmondtak? Ezzel az engedélyezési üggyel, majd e szégyenletes, parasztvakító közleménnyel az OGYÉI egy pillanat alatt és végérvényesen elásta (vagy hagyta elásni) magát. Nagyon nagyon sajnálom.

  62. 56: MangaM:
    „3. Nem látom sehol a temetések tenger áradatát, nem látni az adatokon a kiugró halálozási arányokat. Ja, ne csak a kovidra kihegyezett féladatokat nézzük – hiszen mi elvileg értelmes emberek vagyunk és tanultunk némi matematikát is -, hanem nézzük a teljes statisztikai adathalmazt. Ha csak átcímkézzük a haláleseteket, de nincs kiugró növekedés az összes esetszámot illetően, akkor ez kinek mit mond?
    Ja értem, semmit.
    4. Hová a tökömbe tűnt az influenza? Nem mintha hiányozna, de gondolom, hogy Korona Úr talán nem küldte szabira Influenza kollégát…, vagy mégis? Ja, tudom előre a válaszokat, a szájmaszk viselése óvott meg mindenkit az influenzától…, persze, nem is a koronától, hiszen a lezárások és a távolságtartás a maszk ellenére is maradt. Influ off, Kori on.
    Továbbra is tart a globális karnevál és maszkabál és ha van egy kis szerencsénk, lesz még tombola és tűzijáték is a végén. Jó nagy.”

    – Külpolitikai éleslátásod ellenére, ebben a témában teljesen vak vagy!
    Nézz utána pár fogalomnak, anélkül értelmetlen kérdést is feltenni…

    Azt mondd meg nekem légy szíves, komolyan gondolod -e, hogy az oltások és az óvintézkedések elutasítása mellett megoldódik a pandémia problémája?!

  63. 56. MangaM!
    Ha a kormányok aggódnának érted, akkor mér réges régen betiltották volna a dohány árusítását…..
    Annak szerintem még mindig több áldozata van mint a koronának….
    Na meg talán egyszerűbb lenne a módozata is.

  64. Na, akkor sorban, igyekszem rövid lenni, a lényeget már úgy is leírtam:

    64. Python:
    Végre az első írás, ahol a járvány, mint eszköz jelenik meg. Erről van szó! A másik észrevételem a világ hatalmai, háttérhatalmai és politikusai felé: Igen, oda kell állni a birka nép elé és közölni velük azt, hogy 1. vagy beálltok a sorba és akkor marad némi esélyetek, 2. vagy nem álltok be a sorba, mi is csak négy évben fogunk gondolkodni, utána úgy is egymást fogjátok megenni. Lehet választani.

    65. Delp
    Igen én is hallottam orvosok szájából ezt is meg azt is, nincs egyöntetű szakmai vélemény sem a járvánnyal, sem az oltásokkal kapcsolatban. Az biztos, hogy valami eszetlen globális kapkodás van, ellentmondásos intézkedések és görcsös erőlködés, hogy valamilyen módon átverjék a társadalmakon az új realitást.
    Miközben lassan a fél világ mindenféle vakcinákat gyárt, közben a legnagyobb Nyugati gyártók meg közlik, hogy semmiféle garanciát nem adnak a termékükre. Na ne vicceljünk már egymással!
    Nem mellesleg a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártója, a Merck pedig közölte, hogy a tanulmányaik szerint az emberi immunrendszer jobban megoldja a koronavírus kérdést, mint bármilyen vakcina, így felhagytak a vakcina fejlesztéssel korona ügyben! Na most akkor hanyadika is van?

    66. Horváth Csongor:
    Külpolitikai éleslátás – globális stratégia – globálpolitika – esetleg a pandémia nem kapcsolódik szorosan és szervesen ehhez? Hiszen globális intézkedések sorozata történik, méghozzá nem piti módon, bár azt nem látom, hogy a géppisztollyal járőröző katonák és az éjszakai kijárási tilalom hol oldja meg ezt a furcsa pandémiát? A vírus ijed meg, vagy a lakosság?
    Biztos vagy benne, hogy én vagyok a vak és hogy nekem vannak téves fogalmaim?

    67. Mackómuki:
    Nincsenek illúzióim ebben a témában. Azt gondolom, hogy a koronavírus egy pont jó alany ahhoz, hogy erre hivatkozva, illetve ennek égisze alatt egy csomó egyéb setét ügyet rendezzenek, miközben a lakosság csak ezzel foglalkozik, csak erről beszél. Emiatt tök lényegtelen, hogy laborból került ki, vagy közvetítőn keresztül jutott az emberekig, a lényeg, hogy jó nagy show-t lehet belőle kreálni.

    Figyeljetek már egy kicsit! Tényleg azt hiszitek, hogy a koronavírus a legnagyobb valós problémája a világnak, emellett minden más gond eltörpül? Tényleg azt hiszitek, hogy ennél nincs is fontosabb, azonnali megoldásra váró feladat?
    Ha igen, akkor itt tényleg nagy baj van, de nem a koronavírussal…

  65. Ha a kormányokat kicsit is érdekelné, mi van velünk, akkor a megelőzésre és a gyógyításra elkezdenék osztani
    – az ivermektint, mint India a ZIVERDO protokollal (cinkkel és doxiciklinnel kombinálva)
    https://scontent.fbud3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/148477818_1133913900383586_5554838808312901946_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=3&_nc_sid=ca434c&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=WXSanC-7MpMAX__SI9N&_nc_ht=scontent.fbud3-1.fna&tp=14&oh=8901f9d1169d94f040995270912794d8&oe=6049E74B
    – vagy az FLCCC I-MASK protokollja szerint:
    https://covid19criticalcare.com/i-mask-prophylaxis-treatment-protocol/i-mask-protocol-translations/
    Vagy a hidroxiklorokint a megfelelő kombinációban (azival és cinkkel)
    De nem. Ezekben a sokaknak olcsón adható szerekben nincs annyi pénz, mint a csillivilli újonnan fejlesztett gyógyszerekben és védőoltásokban. A megmenthető egészséget és aktív életéveket senki nem forintosítja…

  66. 64. Python
    „Az meg, hogy a politika mire is akarja felhasználni és kihasználni a COVID járványt a világban és idehaza, az már megint egy másik kérdéskör.”

    Pedig ez a „kérdéskör” a lényege az egésznek:

    Az emberiség veszélyben van egy kis embercsoporttól amely nagy hatalommal rendelkezik, a gazdasági és politikai elitet alkotja, a mesterséges járvány közepette, bolygónk jövőjét tervezi, nélkülünk.

  67. 69. Delp: 1 like

    70. L.S.

    Ezzel kapcsolatban egy észrevétel:

    Nem tudnám megmondani, hogy mi lenne a rosszabb. Az lenne-e a rosszabb, ha legalább lenne valamilyen nem publikus, de globálisan hatékony háttér irányítást végző „szervezet”, amely bármilyen cél érdekében is, de valahogyan menedzseli az emberiséget, vagy az lenne a rosszabb, ha nem létezne ilyen társaság, azaz senki sem lenne képes globálisan a civilizációt kézben tartani és az emberiség gyakorlatilag vakon repülne. Na, melyik a rosszabb verzió?

    A kérdés azért fontos, mert – senkit sem akarok megbántani – de elnézve az internetet, a fórumokat és hallgatva sokféle embert magam körül, mostanában egyre gyakrabban érzem azt, hogy ha van ilyen társaság és ne adj isten kicsit kisebb létszámmal képzeli el az emberiség jövőjét, hát bakker, akkor lehet, hogy igazuk van.

    Fájó ezt kimondani, de az emberiség döntő része ma olyan mentális és erkölcsi állapotban van, hogy ezekre ebben a fázisban egyszerűen nem szabad rábízni a bolygó jövőjét, mert akkor nincs jövő, ennél még egy háttérhatalom is jobb.
    Mondom ezt úgy, hogy tudatában vagyok annak, hogy adott esetben én is benne lehetek a futottak még kategóriában.

    Tudod L.S., lehet, hogy veszélyben vagyunk ettől a „kis csoporttól”, de a bolygó és az élővilága meg tőlünk van veszélyben.
    Szóval hol itt az igazság?

  68. 71. MangaM
    ” Na, melyik a rosszabb verzió?”

    Tudod „MangaM” a két feltételezett verziód a vágohid előtti jobb meg bal kapura emlékeztet amely után egyesül a két folyosó…
    Biztos vagy abban, hogy az emberiségnek csak ez a két választása maradt?

  69. 68: MangaM:
    „Biztos vagy benne, hogy én vagyok a vak és hogy nekem vannak téves fogalmaim?”
    – Igen. Fogalmad nincs a biológiáról… A többi nekem lényegtelen dolognak tűnik most.

    Rájöttem, hogy az emberek 80%-a nem érti, mivel áll szemben. A 80%-nak a 90%-át ez nem is érdekli. A fennmaradó 10%-nak a 90%-a pedig nem hajlandó a tényeket elfogadni.
    Nincs itt semmi irányítás, ekkora káoszt nem lehet irányítani.

    Hamarosan elérkezünk a „hülyék társadalmának” szigorlatához. Egyenlőre nem áll túl jól a Homo sapiens szénája…

  70. 73. L.S.

    Ha reálisan megnézzük a mai világot, a mai világban élő emberek döntő többségének a morálját, viselkedését, erkölcsi tartását, önzését és még sorolhatnám, akkor miben kellene reménykednem?

    Nagyon rövid idő alatt nagyon nagy mértékű és alapvető szellemi fejlődésre, gondolkodásmódbeli változásra lenne szükség egy jelentősen nagy létszámot jelentő embertömeg esetén ahhoz, hogy bizakodásra legyen okunk. Ennek a realitása szinte zéró, hacsak nem történik egy deus ex machine vagy pedig nem éri egy hatalmas pofon a fajunkat. Az utóbbi esélyesebbnek tűnik per pillanat.

    Miután az egyszeri Gipsz Jakabot döntő részben csak a hasa meg a hasa alja érdekli (Moldova után szabadon), egyébként meg nemhogy a világra, de a közvetlen környezetére is magasról szarik, – ráadásul az emberiség nagy része Gipsz Jakabokból áll – így nem vagyok túl optimista a derűs jövőt illetően.

    Őszintén kívánom, hogy tévedjek, de mint korábban írtam, mostanság egyre jobban megütközöm az embereken, pedig eddig sem volt rózsaszín köd a szemem előtt.

  71. 73. Horváth Csongor

    Sosem állítottam, hogy értek a biológiához. Viszont vannak, akik igen, mégsem értenek egyet még egymással sem és dr. van a nevük elé biggyesztve, meg valami orvosi egyetemet is végeztek vagy mit. Ezek után én mit mondjak? Te ezt állítod, pár doki meg mást. Nesze bmeg , innentől kinek és minek hiszel?

    A káoszt nem kell irányítani, elég megteremteni, aztán majd ha elérkezik az idő, a turbulens áramlásban is „rendet lehet teremteni” a megfelelő helyen és mértékben történő „beavatkozással” – állítom ezt, mint mérnök. Különben sosem tudnánk létrehozni lamináris áramlást…, lásd pl. vízépítés.

  72. 73 – Horváth Csongor, 68 – MangaM:
    Nem tudom számít-e a szavam. Biztos másképp fogalmaznék, de Csongorral tökéletesen egyetértek. Teljesen véletlenül a mi időnkben következett be ez a csapás, de se megtervezve nincs, se kihasználva. Így esett, és az emberiség így reagál. Itt az idő, hogy akit érdekel az élete, felkészüljön az sokkal nagyobb pukkanásra.

  73. 76. Tibor bá’

    Persze, hogy számít.

    Minden tiszteletem a Tiéd, de két dologról nem vagyok meggyőződve: a „teljesen véletlenül” és a „nincs kihasználva” kifejezések mögötti tartalomról.

    Egyébként – ki tudja már hányadszorra írom – mindenki oltasson, aki úgy érzi, hogy szükséges. Sem elítélni, sem leszólni nem fogom őket érte, ki tudja, eljöhet még az idő, hogy a fél karunkat adnánk egy oltásért.

    Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy a „masszív oltáspártiak” hivatkozva vélt vagy valós okokra már-már hadjárat szintjén mindenkit támadnak, aki nem ért velük egyet. Ha ők biztosak a dolgukban, akkor örüljenek és hagyják nyugodtan és békében kifingani a hülyéket, hát nem jobban járnak ők is?

    Vannak, akik a „régi élet” és a „régi világ” visszatértét remélik attól, ha megkapják a szurit, miközben pontosan tudják (vagy illene tudniuk), hogy a „régi világnak” és a „régi életmódnak” már a járvány előtt is meg voltak számlálva a napjai, ergo tök mindegy, mennyi tűt szúrnak a seggünkbe, ettől nem oldódik meg a problémahalmaz.
    Ők azt képzelik, hogy a nem oltottak miatt nem jöhetnek majd vissza a „régi szép idők”. Csak szólok, akkor sem jön vissza, ha mindekit megböknek, ugyanis nem ezen múlik. De úgy látom, ezzel sokan még mindig nem képesek szembenézni.

  74. 68 MangaM
    Én meg azt nem akarom elhinni, hogy a világ összes régiója, országa olyan hülye vezetéssel lenne megáldva, hogy egy mondvacsinált probléma kapcsán egységesen hülyén, önérdekével szemben cselekedjen abban a megosztott világban, ahol minden más kérdésben óriási ellentétek feszülnek egymásnak.
    Ami a dolog egészségügyi oldalát illeti, tartok tőle, hogy a valódi szakemberek nálunk sokkal világosabban látják azokat a veszélyeket is, amit mi nagyon sematikusan, leegyszerűsítve képzelünk el.
    Azt ne felejtsd el, hogy az eddigi szigorú intézkedések és korlátozások mellett is egyes térségekben eljutott odáig a járvány, hogy az egészségügy a teljesítőképessége határán volt. Most éppen Portugálián van a sor.
    Nem gondolod, hogy a szakemberek attól rettegnek, hogy elengedett kormánnyal akár olyan hullám alakulhat ki, amely a rendelkezésre álló kapacitások akár többszörösét is kitehetik, ami az egészségügy totális összeomlásához vezetne, ami minden ellátásra szorulót orvosi segítség nélkül hagyna?
    Azért ez egy politikus számára sem tűnik életbiztosításnak, a saját kompetenciája értékelése szempontjából, könnyen süllyesztőbe küldheti.
    Ami a háttérhatalmat illeti, van igazságod.
    Jogállami, demokratikus módon nem lehet rendet teremteni egy átláthatatlan káoszban, a történelem során ilyen helyzetekben mindig egy kegyetlen, következetes, teljhatalmú rendcsináló volt, aki menet közben nem törődött a közben elkövetett igazságtalanságokkal sem.
    Aztán szebb idők bekövetkeztével lehetett ezeken jogászkodni, elítélni az alkalmazott módszereket.
    Az képtelenség, hogy az egész emberiséget meggyőzzük arról, hogy akár saját áldozatvállalása árán egy közös cél érdekében alávesse magát a hatalomnak.
    Az emberben kódolva van, hogy egy változás esetén megpróbáljon javítani a saját társadalmi, gazdasági pozícióján, és ezt nehéz kézben tartani.
    De én sem hiszem, hogy létezik egy legfelsőbb háttérhatalom, viszont van sok kisebb csoportosulás, amelyek elkeseredetten küzdene egymás ellen a színfalak mögött, és mozgatják a szálakat a saját szemétdombjukon.

  75. 73. Horváth Csongor

    Azokra az orbitális ellentmondásokra, melyekre Manga M. a vírussal kapcsolatban rámutatott, úgy gondolom nem szükségeltetik biológiai ismeret ahhoz, hogy érzékelhessük, hogy itt bizony valami nem kerek.
    Olyannyira nem, hogy már befogott orral is érezni, itt bizony valami bűzlik..

  76. 78. hubab

    Nyilván, a WHO kihirdette a pandémiát, nincs az a kormány, aki szembe merne menni egy ilyen helyzettel, már csak azért sem, mert az ellenzék azonnal kígyót-békát-tömeggyilkost kiáltana rájuk, a többi kormány pedig akár ki is használhatná a helyzetet még egy kis balhét szítani. Egyszóval nagy támadási felület lenne ez bármely kormánynak.
    A politikusok meg egyértelműen a saját bőrüket védik, nem szeretnek igaziból felelősséget vállalni dolgokért, másra kenni viszont annál inkább.
    Egy háttérhatalmi összeesküvésre igény lenne – mindig is volt – de hogy ma mi a valóság, nehéz lenne eldönteni. Érdekcsoportok nyilván vannak, hosszabb-rövidebb ideig akár szövetségek is köttetnek érdekazonosság miatt, de elnézve a nagyvilág dolgait én is úgy látom, hogy nincs egységes világelit, akik a tamtamra egy irányba menetelnek. Bár a technológia és a globális hálózatok léte ha máskor nem is, de pont most tenné lehetővé a történelemben először egy globális hatalmi irányítás létrejöttét.

    Ettől függetlenül vannak komoly kérdőjelek az egész történettel kapcsolatban, nyilván mindenki eldönti, mit és miben akar hinni, hogy akarja látni. Ez nem egy biológiai szakkérdés, annál kicsit szélesebb lett a spektrum.

  77. 8O. MangaM
    „…elnézve a nagyvilág dolgait én is úgy látom, hogy nincs egységes világelit, akik a tamtamra egy irányba menetelnek.”

    Nem, nem egy irányba menetelnek, vagy mégis?
    A khaosz utján az „Új Világ Rend” felé amely nem is olyan új:
    Lenin, Sztálin, Mao, Csaus…, Enver, Pol Pot elvtársak már adtak egy kis izelitöt…

  78. 76-Tibor ba’
    Engem a gyerekeim elete erdekel,leirhatnad szerinted mi kovetkezik,hogy lehet felkeszulni,es fokent mire.Koszonom.

  79. A kommenteket olvasva megállapítottam, hogy továbbra is kevesen látják a színházi látcső által (materializmus) mutatott és általa korlátozott, előadás részleteken kívüli történéseket.
    Kevesen vannak (itt is), akik képesek megemelni a függönyt és benézni a kulisszák mögé. Tudom, hogy nagy ott a homály, de néha elsuhan a háttérben a nagy bábmester. Ha éppen arra világítunk a zseblámpánkkal, megláthatjuk! 🙂
    Manga M, Gyurma, L.S. képes rá.
    A megoldást nem a mikroszkópok tárgylemezén és nem a génszekvenciákban kellene keresni. Olyan ez az egész, mintha a parlagfű irtását, a levelei egyenkénti csipkedésével próbálnánk véghez vinni ahelyett, hogy megkeresnénk a gyökerét és azt tépnénk ki a földből.

  80. 80 MangaM
    Azt a variációt te is kihagyod a fejtegetésből, hogy mi van, ha reális a lehetősége annak, hogy a járványt elengedve az katasztrofális állapotokat idézne elő az egészségügyben.
    Én ahhoz kicsi vagyok, hogy ezt biztosan meg tudjam ítélni, de az elvi lehetőségét semmiképp nem tudnám kizárni, mivel egyes országok már billegtek ezen a határon.
    Egy egészségügyi hatóságnak erre sokkal nagyobb rálátásának kell lennie.

  81. 84. hubab

    Én sem tudom ezt megítélni, nyilván van valamekkora kockázata (mint mindennek), de ez és a járványkezelés egyéb járulékos intézkedéseinek a következménye maradjon a döntéshozók felelőssége.
    Ugyanakkor vajon a világszintű lezárások, a kijárási tilalmak, a gazdaság szinte minden szegmensét érintő bezárások és leállások valóban megfékezték egy év alatt a járványt?
    Úgy látom/olvasom, már itt vannak az új mutációk és a harmadik hullám is.
    Tehát…

    … gumicsontokon rágódunk még mindig?

    Újra előhozom a minapi észrevételeimet, miszerint folyik még bárhol érdemi kommunikáció és vita, vagy csak ugyanazon köröket futjuk századszorra is? Én már nem akarok tovább körbe-körbe szaladgálni.

  82. MangaM:
    „Ők azt képzelik, hogy a nem oltottak miatt nem jöhetnek majd vissza a “régi szép idők”. Csak szólok, akkor sem jön vissza, ha mindekit megböknek, ugyanis nem ezen múlik. De úgy látom, ezzel sokan még mindig nem képesek szembenézni.”
    – Mondom, hogy nem érted a biológiát.
    De sebaj, Hanyistók már „győztest hirdetett” :-).
    Jó éjszakát!

    Amúgy pl. a honi védekezési stratégia egy gyíkfing. Abban igazat adok, hogy így tényleg nincs értelme. Sokkal nagyobb baj, hogy a sok döntéshozó, s a még több érdekember sem érti a biológiát… Felhoztad, így reagálnom kell rá, meg merem kockáztatni, hogy van dr is, aki nem érti a biológiát, csak teszi a dolgát, mint a hentes, aki kiválóan feldolgozza a disznót, de fogalma sincs a disznóban zajló sejtszintű folyamatokról. Az ortopéd Pócs Frédi pont ilyen.

    Az, hogy nem kerek a történet, nem kérdés. De ez inkább már a káosz hozadéka sztem.

  83. 86. Horváth Csongor

    Még ötszázszor leírhatod, hogy nem értem a biológiát és megkérdőjelezhetsz orvosokat is, valójában mi változik ettől?
    Adott egy tisztán szakmai kérdés, ahol a valódi szakmaiság már régen nem számít (vagy sosem számított), kőkemény (geo)politikai ügy lett belőle.
    Te biológiáról beszélsz, én meg arról, hogy valszeg át lett mindenki dobva a palánkon és folyamatosan – most is – vakvágányon halad az érdemi kommunikáció.
    Mivel már mindent is leírtam a témával kapcsolatban, már tényleg nem tudok egyebet hozzátenni.

  84. 87.MangaM
    Én teljesen osztom a véleményedet, számomra az a kérdés hogy mi célt szolgálnak pontosan az elmúlt év eseményei. Nyilván vannak az embernek ötletei, ha figyelemmel kísérte az elmúlt év fontosabb történéseit:
    – sok szakember jósolt már az elmúlt 3-4 évben nagy gazdasági recessziót 2019-2020 -ra (mindenféle vírus nélkül)
    – BLM mozgalom és annak villámsebességű átterjedése az egész nyugati világra
    – USA elnökválasztás és annak körülményei
    – BigTech/MM cégek reakciói
    – Biden kormány politikai irányvonalai és preferenciái
    Nekem mindezekből egy elég rémisztő jövőkép formálódik ki. Mi a véleményed?

  85. 82 – Haten:
    Így vagy úgy a civilizált társadalom össze fog omlani. Addig is törekedni kell az önellátásra, ami teljes mértékben nem sikerül, de kell lenni valamidnek, aminek csereértéke van. Például tudsz cipőt javítani (szakértelem, szerszám és nyersanyag a raktáron) akkor fennmaradhatsz. A gyerekeknek hasznosítható szakmát kell tanulni.

  86. MangaM:
    Én már egy éve megmondtam, hogy az emberiségnek annyi. Akkor Curix vezetésével le lettem hurrogva. Pedig a dolog egyszerű. A vírus karakterisztikája olyan, hogy némi biológiai ismerettel és logikával a dolog egyértelmű:
    1) Akár 14 nap lappangási idő, ami alatt a fertőzött tovább adja és senki nem tudja róla, hogy fertőz.
    2) A vírus megállás nélkül mutál.
    3) A vakcina (lásd influenza) csak egy vírus törzsre hatékony.
    4) Az újrafertőzés lehetséges, mert a védettség gyenge és gyorsan megszűnik.
    5) A vírus bármit megtámadhat az emberi szervezetbe, és utóhatása megmarad.
    6) A vírus a levegőben is terjed.
    7) Az ember állat a szükséges védekezésre képtelen.

  87. 88. SILDI és
    90. Tibor bá’

    Csak két cikket mellékelek, ez a válaszom a felvetésekre:

    „Soha ilyen közel nem állt még a mutató az éjfélhez”
    https://www.origo.hu/tudomany/20200124-husz-masodperccel-ugrott-elore-a-mutato-az-atomhaboru-es-a-klimavalsag-miatt.html

    „Megijedt Oroszország a NATO új stratégiájától – Megelőző csapást javasolnak Vlagyimir Putyin emberei”
    https://www.portfolio.hu/global/20210211/megijedt-oroszorszag-a-nato-uj-strategiajatol-megelozo-csapast-javasolnak-vlagyimir-putyin-emberei-469202?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

    Nos, a poszt témája Fauci és a koronavírus, így jobban nem mennék bele a linkelt cikkek témáiba. Csak annyi megjegyzést tennék, hogy vajon mi az, amire a világ nem figyel, mert éppen baromira el van foglalva mással. Bár minden az orrunk előtt történik…

  88. Ezt pedig bónuszként:

    Charles Richard admirális, az Egyesült Államok Stratégiai Parancsnokságának főparancsnoka szerint:
    https://index.hu/kulfold/2021/02/04/usa-foparancsnoka-realis-lehetoseg-egy-nuklearis-haboru-oroszorszaggal/

    Világszinten kijárási tilalmak, katonai irányítási rendszerek bevezetése a civil szférákban, szigorodó szabályozások, növekvő fegyverbeszerzések…, soroljam még?
    Figyeljétek a kezem, mert csalok!
    Tehát mire figyel a világ és mi történik közben?

  89. 92.MangaM

    Valahogy ki kell nyirni pár milliárd embert vagy a virus vagy az atomháború….fent már döntöttek,hogy klotyo a mostani életforma..

  90. 92.MangaM
    Igen, igazazad van, minden egy irányba mutat. Nehéz ezt elfogadni de nagyon úgy néz ki hogy szembe kell nézni vele. És amilyen mértékben felgyorsultak az események január 20 óta, sztem rövidesen várható valami komolyabb történés.

  91. 94. Apofis
    Nagyjából én is így látom, ha az „A”-terv nem működik, jöhet a „B”. Ráadásul ott van a klímaváltozás is, aminek a valódi hatásait és következményeit mi maximum csak kapisgáljuk, de a nagyhatalmak nem biztos, hogy letolt gatyával akarják megvárni, amíg kiderül, hogy merre „dől a fa”.
    Egyébként a kis hatóerejű de ultrapontos atomtöltetek, valamint a neutron fegyverek korában egy atomháború megvívása már rég nem sci-fi és rég nem jelenti a bolygó kipusztítását.
    Szóval attól tartok, hogy nem jó irányba fókuszál az emberiség figyelme és ez nem véletlen.

  92. 94. SILDI

    Nos, jósolni nem mernék – főleg időpontot vagy dátumot -, de a világban zajló folyamatok túl sok optimizmusra nem adnak okot. Nehezen tudom elképzelni, hogy a jelenlegi csiki-csuki állapot még túl sokáig fenntartható legyen, tehát valamerre el fog dőlni a hogyan tovább.

    A globális pandémia komoly gazdasági károkat okoz a világ legtöbb országában, de emelett nem elhanyagolható szempont a társadalmak belső feszültségének növekedése sem.
    Ilyen szempontból nézelődve én óva intenék mindenkit attól, hogy elvesszen a részletekben, mert akkor az ördög vendége lesz, hiszen ő is ott bújkál. Csak jelzem, mivel folyamatosan egyébként ebbe botlom, a patás úgy tűnik jó munkát végzett eddig.

    Nem akarom jobban „szétoffolni” a posztot, hiszen Fauci jóslatáról szól a fáma, ugyanakkor én jobban szeretem nagy léptékben szemlélni a világ dolgait, pláne, ha globális szintű események zajlanak. Ha mégis van igazság abban, amiről beszélgetünk, akkor viszont annyira nem is off a téma, a világ ugyanis igen komoly satuban vergődik, aminek nem minden aspektusa tűnik a puszta véletlen művének.

    Nyilván vannak sokan, akiknek biztonságosabb a jól megfogható problémákba kapaszkodni, amire van – legalábbis első ránézésre – kézenfekvő megoldás, hiszen a probléma akkor kezelhetőnek tűnik. Megértem. Amikről most diskurálunk, az igen nehezen kezelhető és túl sok megoldás sincs rá.

  93. 86. Horváth Csongor:
    Nem hírdettem győztest, csak említettem pár nevet, akikben megvan a potenciál a probléma valódi mibenlétének megértésére az adott időben. Ez az idő még nem jött el.
    A fenevad bélyege már megérkezett:
    https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormanyinfo-vedettseget-igazolo-okmany-bevezeteserol-dontott-kormany
    “ A negyedik birodalom pedig erős lesz, mint a vas; mert miként a vas széttör és összezúz mindent; bizony mint a vas pusztít, mind amazokat szétzúzza és elpusztítja. (Dániel 2,40) Sátán célja egy új pénzügyi, politikai, és embereket ellenőrző világuralmi rendszer kialakítása, az önálló nemzeteket függetlenségüktől megfosztottaknak és egy világdiktátor vezette világkormány alá rendelteknek képzeli el. Látszólag ártalmatlan találmányok rémálomszerű elnyomóeszközökké válnak arrogáns, kapzsi és hataloméhes emberek kezében.”

  94. „Az óra azt hivatott szimbolizálni, mekkora az emberiség megsemmisülésének kockázata.” A képen meg széles mosoly az arcokon. Csak tudnám min vigyorognak.

    Egy kérdésben látok konszenzust. A megszokott életünk nem jön vissza.
    De, ha nem az lesz, akkor mi?
    Turizmus nélkül jó pár országnak befellegzett.
    Egyszerre úgy sem tudják a világ lakosságát beoltani olyan rövid idő alatt, hogy meggátolják a mutációk kialakulását is. Tehát a jövőképünk egyenlőre úgy néz ki, folyamatosak lesznek a világban a lezárások.
    Azok sem tudnak megszabadulni a korlátozásoktól, ahol beoltanák az egész lakosságot. Hogyan működik náluk a valós életben az utazás.
    Ha egy oltott országból akar valaki Angliába menni, legyen turista vagy üzletember, karanténba teszik. Mert lehet, hogy már abban az országban is van olyan mutáció ami ellen nem véd az oltás amit kapott, így az oltott lehet terjesztője az új vírusnak.
    Ezzel a gyakorlattal a globális világ nem tud működik. Azt meg el nem tudom képzelni, hogy egy korlátozott globális világ egyáltalán elzötyögne valahogy.

  95. MangaM:
    A 15 éve megjelent könyvemben felsorakoztattam az emberiségre leselkedő veszélyeket:
    1) Atomháború,
    2) Atomerőmű,
    3) Globális felmelegedés,
    4) Vírusveszedelem (!!!),
    5) Genetikailag módosított élelmiszer,
    6) Kultúrák ütközése (iszlám),
    7) nanotechnológia.
    Most 15 évvel később a helyzet az, hogy atomháború csak árnyék. Lehetett volna már 60 évvel ezelőtt is 1961-ben, de nem lett. És nem is lessz. Ennyire nem hülyék a piros gomb őrzői. Atomerőmű baleset megtörtént, nem is tudják kivédeni, de a hatása igen lassú. A globális felmelegedés kivédhetetlen. A vírusveszedelem kivédhetetlen. Az utolsó 3-nak nem lesz ideje, hogy beérjen. Magyarul az én véleményem szerint a termonukleáris háborút el lehet felejteni. A vírus és a melegedés ki fogja irtani az emberiséget, elkerülhetetlenül, rövid időn belül. Amiket belinkeltél, azoknak nincs relevanciája.

  96. Re:73 Csongor
    OK, nem ért Manga, se én a bioszhoz(nem is tagadom), de felvilágosítanál abban minket, hogy mit ért rosszul?
    Egy érdemi vita arról szokott szólni, hogy nem ex-katedra kinyilatkoztatunk, ez a templomok terepe, hanem elmagyarázzuk mi miért van(itt csúsznak el a banán héjon az egyházak jelentős része).
    Én pl nagyon kíváncsi lennék az érdemi válaszodra, mert a megértést ez segítené.

    Re:96 Manga
    Nagyon örülök,hogy nem tartottad magadban a véleményedet, én, mint az oldal udvari bolondja nagy örömmel olvaslak! 🙂
    Minden értelmiségi felelőssége az, legyen bármilyen területen is, a vélemény alkotás, mert ha a falnak motyogja el az ember a véleményét, nem lesz változás.

    Ellenmondok neked egy kicsit. Nem lesz atomháború, se kicsi-se nagy. Ez amit látsz, szájkarate, mindezt azért, mert próbálják az elvesztett pozíciójukat visszaszerezni(USA). Jön a szokásos kinek van nagyobb fa.za című előadás, de ettől függetlenül teljesen tisztában vannak a következményekkel., ami miatt nem mennek bele, főleg úgy, hogy az oroszok előre megmondták, mivel jár a próbálkozás.
    Ez is egyfajta pszichológia hadviselés az emberek kontrollja felett, mert a cél az, hogy önként és dalolva fogadjuk el a rabigát, amihez többszörös kompressziós pontok kellenek. Ez egy jól ismert vallatós módszer, aminek a végén az adott ember/társadalom összeroppan, ami után szabadon gyurmázható a kívánt igények szerint.
    Jósolok egy merészet, tavasszal mással lesznek elfoglalva… 😉

  97. Re:86 Csongor
    Nem szakmabeliként nekem is ilyen érzésem van Pócs Alfréddal, és nem Frédivel.
    Példával élve egy erőátviteli transzformátor méretezést nem tud megcsinálni egy automatizálási mérnök, és én se fogok felprogramozni egy gyártósori PLC rengeteget.
    Valahogy így vagyok ezzel én is, de az alapösszefüggéseket meg tudja ő is érteni.

    Tudnál csípő protézist beültetni? Szerintem nem, ezért illik nevén nevezni az illetőt… 😉
    Ne haragudj, de ez egy klasszikus soft karakter gyilkossági kísérlet, mert ő ortopéd orvos, nem virológus.

  98. 100:
    Alfréd becézve Frédi. Erről ennyit.
    http://nevnaplap.hu/az-alfred-nevnap-eredete-es-jelentese/

    Pócs Alfréd az egyik vezető magyar vírustagadó, védőintézkedéseket megkérdőjelező, maszkviselés szabályainak megszegése miatt megrótt orvos, aki nyíltan oltásellenes (lásd tv riportját, ahol azt tanácsolja, ne oltassanak az emberek és fújja az idióták mantráját).
    Elképzelhető, hogy jó ortopéd sebész, és nem, nem tudnék térdprotézis beültetni, ahogy ő sem tud a pandémiához használható tanácsot adni. Kettőnk közt lényegi különbség, hogy én nem kívánok a térdprotézis beültetésével kapcsolatban okoskodni.

    Érdemben mindig kifejtettem részletesen a biológiához tartozó általam ismert tudományos tényeket. Ne haragudj, nem fogom őket tételesen visszakeresni, legutóbb az RNS vakcina vs. génmanipuláció témában próbáltam rendet tenni azok fejében, akik legalább megpróbálnák megérteni, mi ellen tiltakoznak. Válasz, kérdés, reakció arra nem jött. Emiatt vagyok felháborodva, mert ennek ignorálása mellett folyik a vélemény ping-pong, hol egyik, hol másik blogtárs megmondó szerepe mellett.

    Alapvetően tévesnek gondolom azt a szemléletet, ami alapján egy elszabadult „biológiai fegyver” ellen azért nem védekezünk, mert nem vagyunk tisztában annak hatásmechanizmusával. Az oltások negatív szerepe maximálisan annyi, hogy szart sem fognak érni hosszútávon. Ennek ellenére egy jó lehetőség arra, hogy pár hónapot nyerjünk a vírus elleni harcban.

    Ezzel szemben a fél világ nem tartja veszélyesnek a vírust, a másik fele meg eleve feladta a harcot.
    Meggyőződésem, hogy a tapasztalható politikai és gazdasági változások a vírus utáni világhoz történő gyors alkalmazkodás eredményei, pl. nem fogadom el, hogy Elon Musknak köze lenne a vírus előállításához, de biztos vagyok benne, hogy első és úttörő lesz az így megnyílt lehetőségek kihasználásában (amit akkor tud eszközölni, ha a fél világ partnere lesz benne). Ez az, ami nekem nem tetszik, mert megint ott vagyunk, hogy jajveszékelünk a fejünk feletti döntésekről, miközben titkon vagy nyíltan, mindenáron vissza akarjuk kapni a régi, jól bevált, kényelmes világunkat.

    MangaM elemzéseivel egyetértek, a „mini nukleáris támadást” valóban át kell gondolnunk, s egy ilyen háború megvívására, kiegészítve drónokkal magam is látok esélyt, ebbe a körbe én a pandémiát (és a vele kapcsolatos eü. teendőket) közvetlen okként nem emelném bele, akkor sem, ha ma már magam is bizonyítottként könyvelem el a vírus mesterséges eredetét.

    Szóval tényleg szar világ felé robogunk, de ennek hullámait megint önmagunk korbácsoljuk puszta tájékozatlanság és némi töketlenkedés miatt.

  99. 102 – Horváth Csongor:
    A mini nukleáris háborúval az a gond (és ezt a vezetők tudják), hogy a „mini”-t gyorsan elfelejtik és „all out”-ba megy át, méghozzá kurva gyorsan, mondhatnánk perceken belül. Ezért nem érdemes emlegetni.

  100. 96. MangaM
    „A globális pandémia komoly gazdasági károkat okoz a világ legtöbb országában, …”
    „… a patás úgy tűnik jó munkát végzett eddig.”
    „…a világ ugyanis igen komoly satuban vergődik, aminek nem minden aspektusa tűnik a puszta véletlen művének.”

    1OO. dajtás

    „Minden értelmiségi felelőssége az, legyen bármilyen területen is, a vélemény alkotás, mert ha a falnak motyogja el az ember a véleményét, nem lesz változás.”

    „Ez is egyfajta pszichológia hadviselés az emberek kontrollja felett, mert a cél az, hogy önként és dalolva fogadjuk el a rabigát, amihez többszörös kompressziós pontok kellenek. ”

    MangaM és dajtás
    Mennyire igazatok van:

    Christos Mantziaris: Rockefeller „Prófécia”:
    A bolygó soha nem lesz képes adósságát törleszteni!
    Az adósság nemzedékről nemzedékre öröklődni fog!

    Tudjátok, amikor a Föld titkos vezetői, vagyis a „300 fős bizottság tagjai” egymás között szavaznak, hogy ki lesz az „Általános Vezető”, azt szavazzák meg, aki az emberiség ellen a legsátánabb tervet terjeszti elő.
    A legsátánabbat szavazzák meg!
    Tehát nem valószínű, hogy el tudnánk képzelni, milyen mértékben érik el a sátáni terveiket, amelyeket a „tiszteletre méltók”, politikusok, újságírók és ügyvédek alkalmaznak, szerte a világon, akik jól etetett rabszolgáik. Rabszolgáik ezeknek és a hiúságuknak.
    A globalizátoroknak néhány sérthetetlen alapelveik vannak, amelyek alapján lehet cselekedni. Sérthetetlenek, mert eddig hatékonyak és tévedhetetlennek tűnnek. Az egyik az, hogy az emberek gondolkodását oly módon irányítsák, hogy a jövőben elfogadják azt a helyzetet, amelyet már előkészitettek a bevezetésre. Ezt filmek, könyvek (bestsellerek), zene, konferenciák … révén érik el. Ezzel taktikával az előre meghatározott és előre megtervezett impozáns helyzeteket könnyen elfogadják a tömegek.
    2013 januárjában, Pekingben konferenciát tartottak a globális egészség jövőjéről. A Rockefeller Alapítvány az említett konferencián megfogalmazottak alapján 2013-ban kiadott egy röpiratot, amely négy fiktív, azaz kitalált terméket, a jövőből küldött levelet tartalmaz.
    Négy levél, amely négy felhős forgatókönyvet ír le a bolygó akkori helyzetéről, elsősorban a világ egészsége és az akkori lakosok megmentésére tett erőfeszítések terén. Ezek a levelek 2050-ből származnak.
    Ezeket olvasva látni lehet az akkori hatóságok küzdelmét hogy megmentsék az akkori lakóit. Az egészségre vonatkozó információk nem annyira bőségesek, de a „párhuzamos” információk, amelyeket a társadalmi adatok adnak meg, és amelyek fontosabbak, mintha azok adottak lennének, vagyis mintha biztosan megtörténnének.

    A Rockefeller Alapítvány néhány ilyen jóslata a 2050-ig tartó időszakra a következő:

    * Sok ember nem tudja fizetni a szükséges energiát.

    * A polgárok élelmiszer- és üzemanyag-razziákat terveznek.

    * Az állampolgárok nem tudják fizetni a biztosításukat, a stressz és a magány minden korosztályt sújt.

    * Tervezett urbanizáció lesz, és az immár nagyvárosokat megavárosoknak (metropolisz) nevezik.

    * A gyermekek hálózatokon és számítógépeken keresztül történő oktatása megszilárdul.

    * A lakosokat a szolgáltatók elektronikus úton ellenőrzik.

    * Az algoritmusok megakadályozzák a tiltakozásokat.

    * A biotechnológia és a mesterséges intelligencia globális magatartási kódexei kidolgozás alatt állnak.

    * 2020 végéig beszüntetik a kutatás és fejlesztés szabadalmi rendszerét.

    * Meghatározzák az etika innovációját!!!

    * A „szociális állampolgárság” meghatározása. (Más szóval, az állampolgárságot nem egy állam adja meg, hanem a világhatalom fogja meghatározni, hogy kik lesznek az emberi társadalom tagjai és kik nem.)

    * A társadalmi kohéziót támogató információs platformok.

    Az országok adóssága koncentrálodik, figyelembe veszik azt, mint minden ország új globális adósságát. Az elképzelhetetlen méretéből adódó új világadósság új nevet kap, a gazdaság pedig új gazdasági kifejezést kap a Rockefellers szerint. Fejlettebb, haladóbb, szívszorítóbb neve lesz. A Rockefellerek ezt az adósságot „generációk közötti adósságnak” nevezik “Intergenerational debt”. Vagyis: „Globális adósság, amely nemzedékről nemzedékre kerül át.”
    Vigyázzunk, ami eddig történik egyes indiai kasztokban, ahol önmagukat és utódaikat adják el néhány „úrnak”, ez már az egész világra lesz érvényes.
    A nemzedékről nemzedékre kerülő adósság folyamatos ürügy lesz arra, hogy az emberi fajokat uralkodói rabszolgává tegyék.
    A pénz révén, örök rabszolgákat akarnak, tölünk.

    https://www.triklopodia.gr/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%81%ce%bf%ce%ba%cf%86/

  101. 99. és 103. Tibor bá’

    Megvan a könyv és nagyon szeretem!

    De nem értek egyet a véleményeddel, nem lehet kategorikusan kizárni a jövőben nukleáris fegyverek bevetését egy katonai konfliktusban, hogy ez regionális szinten marad vagy globálissá növekszik, majd kiderül, ha elkezdődik egyszer. A mai újgenerációs atomfegyverek igen alacsony szintre vitték a nukleáris küszöböt és a katonai-stratégiai tervezők leporolták a régi terveket, az atomháború ma ismét teljesen reális opció mindegyik nagyhatalom asztalán!
    Az atomfegyverek bevetési lehetőségének ignorálása kábé olyan, mintha félkézzel lesöpörné valaki a vírusok jelentette veszélyt, mondván, hogy még soha egyetlen vírus sem irtott ki egy komplett fajt, pláne az emberiséget.

    Kiegészítő észrevételem: A világ lakossága 1900.-ban 1,65 milliárd volt, az I. VH és a spanyolnátha idején kb. 1,8 milliárd, 1950.-ben 2,3 milliárd. A két világháború és egy spanyolnátha is csak arra volt elegendő, hogy a növekedési függvény meredeksége csökkent valamennyit, de a növekedés nem állt le! A túlnépesedés sem úgy igaz, ahogy ma divatos módon előadják, nem a populáció számával, hanem az eszement túltermelésre és a pazarló életmódra beállított világgazdasági szerkezettel van a gond.

    102. Horváth Csongor

    Mivel Te jobban értesz a témához, van Hozzád néhány kérdésem:

    A Merck gyógyszergyár miért állította le a koronavírus vakcina fejlesztését és miért indokolta ezt azzal, hogy az oltások nem váltanak ki elégséges immunválaszt, miközben ez a cég olyan betegségek ellen fejlesztett már sikeres oltóanyagot, mint a mumpsz, a bárányhimlő, az övsömör vagy az ebola?
    Nem értenek a szakmájukhoz, vagy nem akarnak piaci részesedést a koronavírus-vakcina bizniszben?
    Mi igaz abból, hogy még senki sem izolálta valójában a koronavírust?
    Mi igaz abból, hogy a PCR teszt szakmailag alkalmatlan bármilyen valós eredmény produkálására koronavírus ügyben is?
    Mi igaz abból, hogy a jelenleg beoltott lakosság valójában a 4. klinikai tesztfázis alanyai? (Erről a minap dr. Rusvai Miklós beszélt a médiában.)

    100. dajtás

    Remélem, hogy nem lesz atomháború.
    Általában nem arról írok, hogy én speciel mit szeretnék, hanem arról írok, amit reális veszélynek érzek. A kettő nagy különbség, tehát nem fogok ölre menni Veled sem azért, hogy bizonygassam: márpedig atomháború lesz és punktum! 😀

    Amiért viszont vitába szálok az az, hogy nehogy már totál figyelmen kívül hagyjuk ezt a veszélyt. Addig, ameddig a rakétasilókban, az atomtengókon, a soktengelyes járműveken és a hajókra és repzikre telepített cirkálórakétákon több ezer hidrogén és neutron töltet van bevetésre készen, addig elnézést, de én nem fogom ezt figyelmen kívül hagyni.

    104. L.S.

    Igen elég sokféle összeesküvés elméletet(?) ismerek, vannak közöttük teljesen reálisnak tűnőek is, vannak olyanok is, amelyekkel szerintem kár foglalkozni is. Az okkult létezik és működik. Aki viszont ebbe belemélyed, az nagyon veszélyes útra lép, és félreértés ne legyen, elsősorban önmagára lesz veszélyes. Aki pedig azt hiszi, hogy „jó üzletet köthet a patással”, csalódni fog. A jutalma maximum az lesz, hogy nem a főfogásként, hanem a desszertként „lesz tálalva a góréja vacsora asztalán”. Ennél többet ezen a fórumon nem szeretnék az okkultról mesélni, első sorban Tibor bá’ elvárását tiszteletben tartva.

  102. 105: Monte, az amerikai Merck elbaszta. Volt két vakcinájuk, amelyek a Fázis I. és a Fázis II. alatt nem hozták az elvárt eredményt. Ilyenkor nem is futnak tovább Fázis III. szakazra, mert nem lenne értelme! A Sanofi és a GlaxoSmithKline sem áll túl jól a COVID-19 vakcinákkal, a Pasteur Intézeti is mára hivatalosan kukázta a saját vakcináját. Nem minden elméleti megközelítési metódus jön be a gyakorlatban a vakcinafejlesztések során sem. Ez bizony benne van a pakliban, de ettől még fognak vakcinát gyártani ezt hidd el nekem, van bérgyártás is a világon! 😉 Lásd a Sanofi is kb. 4-6 hónap technikai átállás után Pfizer/BioNTech védőoltást fog gyártani 100 milliós tételben.

    A PCR és nem izolálták a vírust hülyeségekről le kéne már szakadni, végül is az elektron mikroszkópos képek is csak CGI termékek a sajtóban. Ja, nem azok! 😛 😉

    Igen, bizony az oltás és az utána jövő időszak a Fázis IV. Na de mi is a 4. fázis? Mint minden új fejlesztésű és engedélyezett védőoltás, gyógyszer, stb. esetében a gyártók 2-5 évig figyelik a beoltottak csoportjából kor, nem, betegségek, etnikum, stb. alapján leválogatott a Fázis III. -nál jóval nagyobb számú mintacsoportok tagjainak az orvosi adatait. Van -e mellékhatás, ha van mi és hány év múlva jelentkezik, milyen x hónap, év elteltével az antitest szám, mikor fertőződsz meg ismét, stb.!

  103. 106. Python

    Köszi a válaszokat, ezzel legalább tudok mit kezdeni, még ha sokat nem is.

    66. Horváth Csongor

    „Azt mondd meg nekem légy szíves, komolyan gondolod -e, hogy az oltások és az óvintézkedések elutasítása mellett megoldódik a pandémia problémája?!”

    Ez tegnap kimaradt, pedig fontos dolgokat állít, amire most válaszolnék:

    1. Nem utasítottam el semmilyen oltást, de egyelőre kivárok, mert nem győzött meg még senki ezidáig arról, hogy várni nagyobb rizikó, mint ezekkel a kísérleti cuccokkal oltatni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, de jelzem, senki hisztije nem érdekel.

    2. Óvintézkedések:
    Ezek egy része számomra érthetetlen, főleg, ha egy vírussal akarják indokolni. Nem látom be, hogy egyes óvintézkedések miért gátolnának bármilyen vírus terjedését is. Ja, nem is gátolják, ahogy nézem a napi híreket. Emiatt azt gondolom, hogy a vírushelyzet csak ürügy egyes intézkedések bevezetésére.

    3. Hol írtam én olyan marhaságot, hogy egy vírushelyzet gyógyszerek/oltások és óvintézkedések nélkül megoldódik? Légy kedves ezt megkeresni, mert lehet, az én memóriámmal van a baj. Nem, úgy biztos nem oldódik meg, ahogy a hivatalos narratíva „szeretné”.

    Egyébként oltások és óvintézkedések nélkül is „megoldódna” az ügy, ez csak idő kérdése, igaz, ebben az esetben a Természet Anya „szája íze szerint”, azaz lehet, hogy lenne egy csomó halott és egy összeomló világgazdaság. De az is lehet, hogy nem.
    Az emberi immunrendszer képes alkalmazkodni, egyébként hogyan a tökömben maradt volna fent az emberiség az elmúlt évezredekben?

    Utóirat:
    Nem szeretem, ha kiforgatják a szavaimat vagy olyan állítást adnak a számba, amit nem mondtam. Nagy fiú vagyok és tudom, hogy mit írok vagy írtam. Mivel a net nem felejt és szó szerint visszakereshető mindenki bejegyzése, az talán nem egy teljesíthetetlen kérés, hogy ha már hivatkozunk valaki mondanivalójára, az legyen pontos. Vagy sz@rjunk az illető fejére és ne beszélgessünk vele. Nem kötelező a kommunikáció.
    Köszönet!

  104. Feleségem csütörtökön kapta a második adag Pfizert. Utána kb 12 órával később egész testében izom és izületi fájdalma volt valamint gyengeség kb 36 óráig. Aztán kicsi hőemelkedés, most kb 48 órával az oltás után jobban van.

  105. Re:102 Csongor
    Pócs Alfréd magát Alfrédnak hívja, és nem Frédinek. Hamut szórok a fejemre, ha nem gunyorosan írtad így a nevét, hogy ne vegye az ember a szavát annyira komolyan… 😉

    Én kifejezetten örülök annak, ha kifejted a véleményedet, pl az mRNS működésről lemaradtam, mert nem vagyok éjjel nappal font Tibor bá’ oldalán. Ahogy megkértem Mangát, téged is megkérlek, hogy ne tartsd magadban a véleményedet, mert bár lehet hogy nem értünk egyet, de a normális vita előbbre visz.
    Pl Phyton is leírta a kínai vírus mentesség hátterét, ezúton is köszönöm neki, az intézkedések fényében ezt a nyugati világban kb lehetetlen kivitelezni, így még egy darabig nálunk főműsoron lesz a vírus.

  106. 105 – MangaM:
    Egy termonukleáris háború bekövetkezését természetesen nem lehet kizárni. Egy biztos dolog van a világon, a halál. De a háborúk története azt mutatja, hogy amikor az egyik fél vesztésre áll, minden rendelkezésére álló dolgot bevet. Ezt a vezetők is tudják, és neked is számításba kellene venned, Vagyis „limitált” háború nemlétezik. Ha egyszer valaki hozzányúl bármilyen „tiszt” taktikai atomfegyverhez, abból nagyon-nagyon hamar all out háború lesz, mert mindenki tudja mekkora taktikai előnyt jelent az első csapás. Én azt állítom, hogy az atom csapás lehetőségétől nem kell tartani, de a vírus és a melegedés 100 %. A másik, egy atomháborút nem tudok kivédeni. A vírus kivédésére van esély és lehetőség. A globális melegedés hatásának kivédésére is (egy bizonyos ideig).

  107. 112. Tibor bá’

    Tökéletesen egyetértek a mondanivalóddal, én sem hiszem, hogy a vesztésre álló fél egy háborúban nem szabadítja el a poklot, de nem is erről van szó.

    A katonai/stratégia tervezők sosem a motivációk, hanem a reális képességek alapján dolgoznak! Magyarul nem foglalkoznak azzal, hogy az ellenfél vajon bevet-e vagy sem valamilyen fegyvert és azt mekkora léptékben teszi, hanem csak azt nézik, hogy mire van reális katonai képessége és ez alapján dolgoznak! Hatalmas a különbség!

    A katonai tervezők konkrétan számolnak hadszintéri taktikai atomcsapásokkal, erre nemcsak tervek, de az eljárások is ki vannak dolgozva, sőt, a szükséges technológia nemcsak rendelkezésre áll, hanem hadrendbe is vannak állítva, bevetésre kész állapotban. A politika pedig ezen eszközök bevetésének az eldöntését a legfelsőbb szintről áthelyezte a hadszíntéri parancsnokság kezébe (1). Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni!

    Az oroszoknál a tervezők azt a bizonyos első csapást nem atomfegyverekkel képzelik el, hanem támaszkodva a hiperszonkus technológiára és ezt kombinálva EW eszközökkel gondolják végrehajtani, ami persze válaszút elé állítja a másik felet: mivel és hogyan válaszol majd (2). (Lásd a linkelt cikket!)

    Ma jóval fejlettebb, kisebb hatóerejű és ezáltal jóval kisebb szennyeződést és másodlagos kárt okozó tötletek vannak, ráadásul a neutron eszközök esetén még másodlagos károkkal (tűzvihar, hatalmas mennyiségű radioaktív por felemelkedése, épületek és infrastukrtúrák lerombolása, stb.) sem kell számolniuk, „csak” az élőlények pusztulnak. (3)

    Atomfegyverrel nem rendelkező államra is simán mérhetnek atomcsapást, az úgysem tud visszaütni, ugyanakkor egy szövetséges atomhatalom nem biztos, hogy bosszúból belemegy egy globális adok-kapokba. Magyarul Varsóért vagy Tajpejért nem biztos, hogy az USA felperzselteti Washingtont és New Yorkot. Ugyanez igaz lehet Kínára vagy az oroszokra is fordított esetben, pl. Damaszkuszért nem adják Moszkvát vagy Szentpétervárt.(4)

    Az USA kilépett az ABM szerződésből, felmondta a közepes hatótávolságú rakétákról szóló szerződést is, sőt, azóta már a Nyitott Égbolt is halott ügy. (5)

    Ukrajna a NATO rendelkezésére ajánlotta fel a Krím környéki légteret, ezzel is még közelebb hozva a NATO és orosz légierő nem túl baráti találkozását közvetlenül az orosz határok mentén. A NATO első csapásmérő technológiája sosem látott fizikai közelségbe került az orosz belső területekhez és lényegi nagyvárosokhoz, ami rendkívül lerövidíti azt az időablakot, amin belü az orosz haderőnek egyáltalán esélye lenne nemhogy kivédeni egy megelőző csapást, hanem egyáltalán riasztani a lakosságot egy ilyen helyzetben. (6)

    Az (1) – (6) pontok alapján ki merem jelenteni, hogy a jelenlegi világhelyzet sem politikai, sem katonai-technikai vonatkozásban nem hasonlít a XX. századi klasszikus hidegháború idejére, arról nem is beszélve, hogy azóta jelentősen bővült az atomklub létszáma is. Innentől kezdve megkérdőjelezem azt, hogy a múlt sémái ugyanúgy érvényesek lesznek és működni fognak a jelenben vagy a jövőben, mint korábban. Sőt, azt állítom, hogy nem fognak.

    Ebből következően pedig – tök mindegy, hogy mi mit gondolunk erről – a nukleáris fegyverek bevetése és egy atomkonfliktus eszkalációja teljesen reális veszély. Még akkor is, ha egy korlátozott csapás végül egy globális termonukleáris összecsapásba torkollik.
    Ennek az esélye semmivel sem kisebb, mint az, hogy egy vírus nyírja ki az egész emberiséget vagy a klímaváltozás végez velünk.

    Természetesen mindenki saját hite és belátása szerint rangsorol, én a magam részéről ragaszkodom az atomháborúmhoz, nyilván lesz, akinek egy vírusapokalipszis lesz a kedvence, van a klímaváltozásnak”drukkol”. Ki mit szeret, ugye… 😀

  108. 58.Delp:
    „A másik, hogy senki nem tudja előre, mitől függ, hogy valaki (életkorától függetlenül) tünetmentesen vagy enyhébb tünetekkel esik át a koronavírus fertőzésen, vagy nagyon beteg lesz tőle, akár intenzív osztályra kerül-e. Teljesen lutri egyelőre…”
    A 40 év alatti korosztályban 80 fő halt meg az év végéig Corona vírussal hazánkban. Az elhunytak az alábbi betegségekkel küzdöttek: súlyos mentális retardáltság különböző fajtái, perforált vakbélgyulladás, kóros elhízottság és cukorbetegség, súlyos máj ill. vesebetegségek, gerincvelői izomsorvadás, különféle daganatok.

  109. 105: MangaM:
    A konkrét kérdésedre adott válasszal Python megelőzött. Köszönöm neki, s jól jártál vele, mert ennyire részletesen én biztosan nem fejtettem volna ki, elfogy a türelmem…

    107: MangaM:
    „1. Nem utasítottam el semmilyen oltást, de egyelőre kivárok, mert nem győzött meg még senki ezidáig arról, hogy várni nagyobb rizikó, mint ezekkel a kísérleti cuccokkal oltatni. Majd meglátjuk, hogy mi lesz, de jelzem, senki hisztije nem érdekel.”
    – Szíved joga. De azzal, hogy mindezt véleményvezérként hangoztatod, sok másik embert is elbizonytalanítasz, s ezzel már a közös védekezés eredményessége kerül veszélybe.

    „2. Óvintézkedések:
    Ezek egy része számomra érthetetlen, főleg, ha egy vírussal akarják indokolni. Nem látom be, hogy egyes óvintézkedések miért gátolnának bármilyen vírus terjedését is. Ja, nem is gátolják, ahogy nézem a napi híreket. Emiatt azt gondolom, hogy a vírushelyzet csak ürügy egyes intézkedések bevezetésére.”
    – Fogalmad sincs arról, mi lenne, ha semmilyen óvintézkedés nem lenne… Ne kizárólag a magyar helyzetből indulj ki! Ami Európában és az USA-ban van, az egy vicc, ebben egyetértünk! Az erődemonstráció nem azonnal jött, hanem az elcseszett politikai döntések után, tűzoltásként.

    „3. Hol írtam én olyan marhaságot, hogy egy vírushelyzet gyógyszerek/oltások és óvintézkedések nélkül megoldódik? Légy kedves ezt megkeresni, mert lehet, az én memóriámmal van a baj.”
    – Fent: „Majd meglátjuk, hogy mi lesz, de jelzem, senki hisztije nem érdekel.” Eldönthetnéd, hogy akkor kell valamit cselekedni, vagy nem? A kivárás itt a lehető legrosszabb, még a tényként meglévő kockázatok ellenére is!

    „Egyébként oltások és óvintézkedések nélkül is “megoldódna” az ügy.”
    – Naná! Főleg, hogy tudottan egy mesterségesen legyártott és elszabadult kórokozóról beszélünk, aki épp most lett útjára eresztve a természetbe… 🙂
    – Heyesen a mondat úgy hangzik, hogy oltásokkal és óvintézkedésekkel sem oldódik meg az ügy… Sztem.

    „Ez csak idő kérdése, igaz, ebben az esetben a Természet Anya “szája íze szerint”, azaz lehet, hogy lenne egy csomó halott és egy összeomló világgazdaság.
    De az is lehet, hogy nem.”
    – ??? Lehet, hogy nem? De hát ez már a múlt, eldőlt, hogy igen!

    „Az emberi immunrendszer képes alkalmazkodni, egyébként hogyan a tökömben maradt volna fent az emberiség az elmúlt évezredekben?”
    – Sajnálom, csak ismételni tudom, hogy kellene egy kis alapozás biológiából, ha ezekben a témákban szólsz hozzá.

    „Utóirat: Nem kötelező a kommunikáció.”
    – Rendben, ezt megértettem és tudomásul veszem. Minden jót!

    106: Python:
    Köszönöm!

    110: Dajtás:
    „Pócs Alfréd magát Alfrédnak hívja, és nem Frédinek.”
    – És ezt ki nem szarja le…

    „Hamut szórok a fejemre, ha nem gunyorosan írtad így a nevét, hogy ne vegye az ember a szavát annyira komolyan… ?”
    – Naná, hogy gúny! Elég szomorú, hogy vannak még, akik komolyan veszik.
    Ez nyilvánvalóan azokat minősíti, de nehogy már még kalapot emeljek annak a tuskónak, aki a magyar védekezést, mint orvos, az esküjére hivatkozva elódáztatja!

  110. 114: MangaM:
    Ezt én is köszönöm! Egyet is értek vele.
    Ez az igazi probléma, s erre jönnek rá a techcégek világuralmi törekvései. Kíváncsi vagyok, hol fog elsőként egymásra találni a két érdek, hogy együtt lépjenek fel a színpadra…

    115: SILDI:
    Magyarországon kizárólag idős, vagy krónikus betegségben szenvedő emberek halnak meg. Lassan egy éve így van ez! 🙂

  111. 117. Horváth Csongor:
    Sikerült megfogni a lényeget 😀

  112. 1O5. MangaM
    „Igen elég sokféle összeesküvés elméletet(?)…Aki viszont ebbe belemélyed, az nagyon veszélyes útra lép, és félreértés ne legyen, elsősorban önmagára lesz veszélyes. ”

    Amikor az igazságtalanság láttán reagálsz, nemcsak a sértettet véded, hanem a jövőben saját magadat, gyermekeidet és még az unokáidat is.
    Ha nem teszed meg akkor Te is egy bűntársuk leszel.

  113. Na, annak örülök, hogy végre egy nyelvet beszélünk, annak kevésbé, hogy ilyen gyászos témákban. Mivel a poszt alapvetően nem atomháborús témakör, így a magam részéről ezt a vonalat zárnám és nyugodtan vissza lehet kormányozni Faucira és a vírus kérdésére.

    A vírussal kapcsolatban egyébként olyan információk is találhatóan az interneten, amely szerint volt egy kezdeti „D”-variáns, ez volt a „vuhani-vírus”, viszont ennek letöredezett sokszor a fehérje tüskéje, emiatt sokkal lassabban volt képes fertőzni. Ugyanakkor Chicagoban találtak rá először egy „G”-variánsra, amely sokszorta fertőzőbb volt, mint az eredeti vuhani „D”-variáns vírus. Néhány labor állítása szerint kizárt, hogy a „G”-variáns természetes úton jött létre, szerintük ez mesterségesen lett előállítva.

    Nyilván nem tudom innen eldönteni, hogy megint kinek van igaza, de egy biztos, ha néhány amerikai laborban felmerül a gyanú, hogy itt nem teljesen természetes úton létrejött vírusvariánsról van szó, azért tarsuk ezt a lapot is a pakliban. Nyilván a WHO most „mentegeti” Kínát, illetve a laborokat valszeg felkérték, hogy kussoljanak, mert senkinek sem érdeke az, hogy kiderüljön, hogy itt valamelyik nagyhatalom boszorkánykonyhája áll a vírus terjedése mögött – és koránsem biztos, hogy Kína a főkolompos vagy az egyedüli „tettestárs”, ha igazak ezek a hírek.

  114. 115 SILDI
    Az áldozatok között a sok súlyos mentális beteg és demens csak azt jelezheti, hogy ez a vírus beszabadult egy vagy több ápolási otthonba vagy speciális intézménybe, ahol az ott lakók sajnos nagyon megszívták.
    Engem személy szerint egyáltalán nem nyugtat meg, hogy kevés a negyven évnél fiatalabb néhai, mivel majd csak 65 évesen mehetek majd nyugdíjba, aztán legalább száz évig szeretnék ÉLNI (amennyire lehetséges, fizikai, szellemi egészségben, aktív alkotó tevékenységet folytatva).

    Egy ideje nem követem már a felsorolást, most kicsit belenéztem.
    13347 férfi 48 adat feltöltés alatt
    13427 nõ 67 mozgásszervi panaszok
    13461 férfi 37 adat felöltés alatt
    13482 nõ 54 magasvérnyomás-betegség
    13570 férfi 64 adat felöltés alatt
    13571 nõ 46 nem ismert alapbetegség
    13581 nõ 66 adat felöltés alatt
    Ugye nem mondod, hogy a XXI. században egy kis derékfájásba vagy cukorba vagy vérnyomásba bele KELL halni? Az alapbetegségek között felsorolt tüdőbetegség, tüdőgyulladás, sziv-érrendszeri betegség, embólia, trombózis, veseelégtelenség (egy része), agyi keringési zavar simán lehet a kovidnak mint érbetegséget és véralvadási zavart is okozó alapbetegségnek a következménye, a szepszisek (egy része) pedig akár nozokomiális kórházi fertőzés is lehet, amit szegény betegnek a helyi multirezisztens törzsek okoztak.

    Mélységesen dühít a hivatalos kommunikáció álszent, hazug volta. Öregek, betegek voltak, értük nem kár?! 50-60 évesen még a nyugdíjukat sem érték meg… 70-80 évesen egy egész végig dolgozott élet munkája, tapasztalata, bölcsessége, egy vállrándítással mehet a kukába?! @#$_&$$@@#$_&$#@@£€¥^¥€£€€€£££¥¥¥$$$$$
    Na megyek befejezem a dühöngést, nem szándékozom gutaütés vagy bokaficam alapbetegséggel a kovid áldozatok listáját gyarapítani.

  115. MangaM: hatalmas +1

    Milyen „védekezés” Csongor, mi az, hogy MangaM ezt akadályozza?!! Had döntse már el maga, hogy beadatja-e azt a szart és had legyen már ugyanolyan joga, mint Neked kovidhívőnek.

    Persze, Tibor bá’ kiátkozhatja őt, vagy majd most engem.
    (Meg is látszik a honlap olvasottságán; botokat ne számoljuk már bele 😀 )

  116. 121. MangaM
    „Nyilván a WHO most “mentegeti” Kínát, …”

    Ez a elmúlt hétig volt érvényes.

    2021. február 13., szombat
    Mi a helyzet a WHO-ban? Az Egészségügyi Világszervezet zavaros – hirtelen szemléletváltás ..! „Minden lehetőség nyított a Sars-Cov-2 eredetére”

    A WHO valaha „bársonyos kapcsolatai” Kinával romlanak.
    A kínaiak nem hajlandók kritikus információkat szolgáltatni a 174 kritikus esetröl a Wuhani járvány kezdeti kitörésétől.

  117. 123. Jővönk

    Isten ments, dehogy akadályozok bárkit is abban, hogy beoltassa magát.
    Ők a vírustól félnek jobban, én meg az oltásban nem bízom. Ennyi.
    De aki akar, az oltasson nyugodtan, sem rá, sem lebeszélni nem fogok senkit, mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar tenni.

    Tudtommal pont a napokban jött ki egy EU határozat, miszerint nem lehet senkit oltásra kötelezni és nem lehet senkit emiatt hátrányosan megkülönböztetni. Vagyis még Brüsszel vezetői között sem teljes az összhang a kérdésben.

    Ha meg bárki kiátkoz, hát legyen, amúgy is az utóbbi időben már egyre kevesebb kedvem van parttalan vitákat folytatni a neten és nem hinném, hogy nekem kellene észt osztanom bármilyen kérdésben is bárkinek. Nem a dolgom. Ott az internet és mindenki utánanézhet annak, ami érdekli, nem kell senkinek külön népfőiskolát üzemeltetnie.

    Ha rám hallgattok, azt csináltok, amit akartok.

  118. 120. és 124. L.S.

    „Amikor az igazságtalanság láttán reagálsz, nemcsak a sértettet véded, hanem a jövőben saját magadat, gyermekeidet és még az unokáidat is.
    Ha nem teszed meg akkor Te is egy bűntársuk leszel.”

    Ebben van igazságod, hiszen „vétkesek közt cinkos aki hallgat”, ugyanakkor néhány embert leszámítva szerintem ma a nagy többséget nem az igazság érdekli, csak az, hogy őt békén hagyják. Ja, hogy nem fogják, azzal nem akar perpill szembesülni.
    Nem az én/mi dolgunk az emberiség „ébresztése”, „megmentése”, stb.
    Egyébként, mi a fenének is kellene a jelenlegi emberiséget megmenteni bármitől is? Nem akarok én rosszat Földanyának.

    A WHO-ról meg nem is tudom mit mondjak. Ja, patinás nagynevű globális intézmény, amely funkcionálisan teljesen alkalmatlan arra, ami papírforma szerint a dolga lenne. Pont olyan, mint az ENSZ Betéti Társaság.
    Tényleg itt az ideje megmenteni a bolygót, de tőlünk!

  119. 123: Jövőnk:
    Ha az átoltottság nem éri el a népesség legalább kétharmadát, hosszabb távon semmit sem fog érni. Adott esetben még veszélyesebbé is teheti a helyzetet, mintha nem lenne, főleg, ha tényleg összekapcsolják a vakcinaútlevéllel. Csak úgy szórják majd át a közösségek között a fertőt, ha a döntéshozók továbbra is ragaszkodnak ehhez a forgatókönyvhöz. Ugyanaz a nóta, mint a maszkkal. Bizonyítottan hatékony, a kockázata -társadalmi szinten- köszönőviszonyban sincs a víruséval, de elutasítja egy jelentős hányada az embereknek. Így, mint lehetőség kihull a rostán. Kizárólag ezért hallatom a hangom… Lassan tényleg csak az marad, hogy minden védekezés nélkül végigmegy rajtunk a vírus és a káosz, mintha a középkorban élnénk.

    Egyébként hamar ki fog derülni, mi az ábra valójában! Svédországgal kapcsolatban már sokat évődtünk, most Izraelre kell majd figyelni. Ha ott romlik a helyzet, vagy semmit sem fog érni az átoltottság, előre megkövetlek benneteket! Nem hiszem, hogy szükség lesz rá, de a korrektség kedvéért ez kijár a vitapartnereknek.

  120. 123 – Jövőnk:
    Nem kellene Tibor bá’ pánikot kelteni. Te is akkora hülyeséget írhatsz, amekkorát akarsz. Már tudom, hogy hiba volt kiírni: „az értelmes emberek fóruma”. Sokan azt hiszik, ha itt megszólalnak, akkor automatikusan értelmesek lesznek. Hát nem!

  121. 128 gabiii
    Brazíliában olyan embereket találtak, akiket egyszerre kétféle koronavírus törzs fertőzött meg. Korábban leírták már, hogy néhányan gyógyulás után újrafertőződtek, de a kétféle törzs egyidejű jelenléte megnövelheti a vírus változékonyságát, mert a mutációk mellett rekombináció is megtörténhet. A jelenlegi vakcinák kevésbé lesznek hatékonyak, lehetséges, hogy az influenzához hasonlóan jövőre újabb vakcinával kell majd oltani. Az interjúban megkérdezett professzor azt reméli, hogy a sorozatos változásoknak köszönhetően idővel a koronavírus fertőzőképessége csökkenni fog.
    https://youtu.be/qrlGKbHvp8Q

  122. 126 – MangaM.:
    15 éves a honlap változatlan profillal. Most a pandémia miatt gyakorlatilag naponta fordítok le olyan cikket, aminek (megítélésem szerint) van információ tartalma. Szerintem ilyen mondatokkal: „Nem az én/mi dolgunk az emberiség “ébresztése”, “megmentése”, stb.” nem kellene biztatni lázas tevékenységre. 😀

  123. 123 – Jövőnk:
    Ehhez a poszthoz eddig te produkáltad a 123. hozzászólást. Nem úgy néz ki, hogy csökkenne a nézettség, ami különben jelenleg napi átlagban 3000 megtekintés. De volt már olyan nap, amikor 30.000 felett volt.

  124. 125: MangaM
    „Ott az internet és mindenki utánanézhet annak, ami érdekli”
    126: MangaM
    „Nem az én/mi dolgunk az emberiség “ébresztése”, “megmentése”, stb. Egyébként, mi a fenének is kellene a jelenlegi emberiséget megmenteni bármitől is?”

    – Részemről +1 (big like) türelmedért és nagyon hasznos, elgondolkodtató elemzéseidért.
    – Nekem nagyon érdekes volt látni, hogy míg geopolitikai elemzéseidnél, laikusnak sokszor lekövethetetlen messzességbe voltál kiterjedt felkészültséged és infóid révén, addig ugyanaz a minőségi elemzés lecsökkentheti a messziséget, távolságot, egy olyan sokkal konkrétebb, nyakunkon lévő, húsbavágóbb témában, mint covid és vakcina.
    – Engedd meg, hogy picit árnyalhassam a fenti gondolatkörödet, az én saját nézőpontomból!
    – Egészen más fórumolós attitüdőt jelent (1) hozzáadott értéket felmutatóan kommentelni (ahogy te is teszed), mint (2) győzködni, meggyőzni (ami bőven lehet ignorálandó cél). Magam részéről a (2)-t én is elvetem, és azért, mert a kommentnek kellene eladnia saját magát, annak kellene lenni a legnagyobb meggyőző erejének. Az (1)-et viszont fontosnak tartom, akkor is, ha a jövőben még tovább süllyed bármilyen fórum információs (össz)értéke. A pozitív konstruktív „fórumolás-forradalom”, ha véletlenül eljön, csak az (1) révén jöhet el illetve idők végezetéig van/lesz rá remény, nézetem szerint. Persze az, hogy mit tekintünk általánosan „hozzáadott értéknek” és hogyan kell kezelni, az egy külön történet.
    – Ha mindenkitől utánanézést várunk el (javaslunk), az az én szemembe a „zöld kályhához visszamenéssel” ekvivalens. Ugyanez pepitában, ha valaki 1 órás angol videót linkel be. Linkelni sepercig nem tart, mindenkinek megnézni, értelmezni, majd konszenzust teremteni a generálódó verbális hullámtérben jóval nagyobb idő és nemfeltétlen megtérülő (elpocsékolt) energia. Ha már bottom-up építkeznek a kommentek, akkor a minimális kiindulás vagy építőkő lehetne a linkelés-implikálta eszencia(képzés), mert ekkor a linkmegosztó is „dolgozik” energiát fektet be a neki fontos témában (visz messzebb a „zöld kályhától”), a kommentolvasó idő- és erőforrásigénye is effektívebben csökken, mindez a közös épülés jegyében. Minden egyes „zöld kályhával” pontenciálisan megbicsaklik az említett potenciális közös épülés. Na ezért lenne szükség a kommentjeidre. 🙂 Amúgy meg az utóbbi ezer évek felpörgése jelentősen köszönhető az írásbeliségnek (tapasztalatok felhalmozásának), hogy ne kelljen mindenkinek mindig nulláról indulnia. Ahogy a hangrögzítés is paradigmaváltást hozott az előadóművészetben.
    – Nagyon nehéz, mitöbb egyre nehezebb jól fórumolni (különböző emberek, különböző habitussal, különböző tudásszinttel, különböző vitaképességgel, stb). Ráadásul látnivalóan nagyon romlik, „zajosodik” mindenütt a szinvonal. Egyre messzebb kerülünk attól, hogy a cenzurázatlan(!) kommenttengerből felfejthetően hypertextes pro- és kontra érvrendszerek, -aggregátumok jöjjenek létre, amik egymással minél könnyebben szembeállíthatók. A kommentelők manapság és egyre inkább ebben is magukra maradnak: kisipari módon, gűzűként, csinálják maguknak ilyen-olyan minőségben. Ezzel párhuzamosan sokszor már annak is kell örülni, ha egyáltalán megjelenhet egy vélemény illetve nem azonnal feszítik keresztre azt, aki a mainstreammel szemben új szempontot hoz be a közösbe.

  125. „A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban most talán nincs égetőbb kérdés az oltásoknál. Már Magyarországon is egyre több vakcina elérhető, és már a magyar közönség is ismerkedik az olyan kifejezésekkel, mint az mRNS vagy az adenovírus. Ezzel együtt nagyon sok a kérdés merül föl az oltásokról, melyik a jobb, melyiknek milyen mellékhatásai lehetnek, melyik a megbízhatóbb. És mint mindig, amikor egy tudományos kérdés kerül a figyelem középpontjába, sok a félreértés és a félelem.
    A Pozitív podcast legújabb adásában ezért a 444 munkatársainak és támogatóinak bevonásával igyekeztünk összeszedni az oltásokkal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, és föltettük ezeket egy szakértőnek. Ez a szakértő Nagy Eszter orvoskutató, a bécsi Cebina biotechnológiai cég alapítója és vezetője, aki 20 éve foglalkozik gyógyszer, azon belül vakcinafejlesztéssel. A Cebina többek között egy koronavírus-vakcina fejlesztésével is foglalkozik, a járvány alatt pedig együttműködött a pécsi és a bécsi egyetem kutatóival is.
    Az adásban átbeszéljük, hogy milyen különbségek vannak az oltási technológiák között, hogy mit lehet tudni a védettségről, amit az oltások adnak, és hogy milyen csoportoknak melyik vakcina lehet előnyösebb. Szó lesz például arról, hogy az adenovírusokat használó vakcinákat, mint amilyen az AstraZeneca és a Szputnyik V, nem lehet évente újra használni, márpedig úgy néz ki, hogy nem 2021 lesz az egyetlen év, amikor a Sars-Cov-2 ellen be kell oltassuk magunkat. Arról is beszélünk, hogy miért mondják egyes oltásokról, hogy azokat időseknek nem érdemes adni, hogy lehet-e kismamákat oltani és hogy hogyan tudják a vakcinagyártók fölvenni a versenyt a mutálódó koronavírussal.
    Nagy Eszter szerint bár komoly veszélyt jelentenek a variánsok, ha elég gyorsan haladna az oltás, akkor a további mutánsok kialakulásának az esélyét is le lehetne csökkenteni. ”
    https://444.hu/2021/02/13/osztrak-biotech-kutatoceg-magyar-vezetoje-valaszol-az-oltasokkal-kapcsolatos-kerdeseinkre

  126. 129. Tibor bá’

    Bocsássátok meg nekem, de ezen jót nevettem! Egyébként Jövőnket kimondottan értelmes embernek tartom és szeretem olvasni a „hülyeségeit”. Egyébként köszi, hogy nem dobsz ki. A 131.-es hozzászólásodban igazad van, türelmesebbnek kellene nekem is maradnom, de egyre nehezebben megy. Hiába, öregszem. Köszönet Neked a honlapért és a munkáért, amit beleteszel.

    133. marci

    Van igazságod, nem is tagadom. Viszont egyre nehezebb értelemesen kommunikálni, az emberek kezdenek becsavarodni. A Covid-19 esemény egyik hozadéka, hogy folyamatosan félelemben tartják az embereket és ketté is szakítják a társadalmat ezzel, aki oltat, az ellenségként tekint arra, aki nem akar, aki pedig nem oltat, az is ferde szemmel nézi az oltottakat.

    Egymásra acsarkodik mindkét tábor, miközben a fő bűnösök azok, akiknek köze van a vírushoz, köze van a járvány szempontjából finoman szólva is kifogásolható intézkedések bevezetéséhez és köze van ahhoz, hogy az oltásokkal (vagy pontosabban fogalmazva az m-RNS kezelésekkel) kapcsolatban mismásoltak, mellébeszéltek, utána meg az ellenérveket erővel el akarják hallgattatni.

    Nekem konkrétan vannak olyan idősebb korosztályba tartozó kollégáim és egyben jó barátaim is, akik oltatnak és vannak olyanok is, akik meg semmi pénzért. Mindkettő csapatért aggódom, az egyikért a számomra továbbra is gyanús oltások miatt, mert nem akarom, hogy bajuk legyen, a másik oldalért meg azért, mert mi van, ha ők tévednek és mégis bajuk lesz. Közben a két oldal már egymást is basztatja. Egyre jobb.

    Azt látom és érzem, hogy az egész járványügynek dögszaga van és egy egészen másról szóló nagylépétékű szarkeverés folyik a hátunk mögött/fejünk felett, de ezzel a balhéval az emberek egy jó részét közben már ki is vonták a forgalomból, egyelőre – és remélem így is marad – ideiglenesen.

    Nem tudom mi lenne a jó megoldás, abban sem vagyok biztos, hogy a világ jelenlegi állapotát elnézve itt még van jó megoldás. Meglátásom szerint ennek az egész műsornak nagyon tragikus vége lesz, legalábbis ha nagy tétben kellene fogadnom, erre tennék.

  127. 135 MangaM
    130 Delp (még egy gondolat)
    Tia írt arról tavaly, hogyan viselkedik a macskák koronavírusa. Ha a macskák szabadban vannak, nem betegszenek meg tőle. De ha sok macskát kis helyre (pl. menhelyen) összezsúfolnak, végigsöpör rajtuk a koronavírusuk halálos kimenetelű fertőző hashártyagyulladást (FIP) okozva.

    Arról nem volt szó, hogy nem amiatt történik-e így, hogy a sok helyről begyűjtött sok macskával többféle koronavírus kerül egy helyre, amely változatok oda-vissza fertőzik őket, és közben rengeteg új mutáció is kialakulhat, egy állatban is egyidejűleg jelen lehet többféle vírus, amelyek együttesen súlyosan megbetegítik a macskákat plusz felborul a macskák immunrendszere is.
    Ugyanezt emberrel nem akarom végiggondolni.

    Védőoltást jelenleg még nem kaphatok (annyira nem is bánom egyelőre), de ha minden kötél szakad, kéznél lesz egy kis SH-Ivermectin spot-on. Sovány vigasz.

    Még egy gondolat: amikor az ember a dolgok közepében van, folyamatában átélve nem annyira látványosak a változások. Csakhogy amikor feleszmél, hogy hohó, ebből baj is lehet, jó lesz vigyázni… Aztán utólag visszatekintve már tisztán látszani szokott, hogy a hohó-kor már régen nyakig ült a lekvárban… És már akkor sem tudott volna kikászálódni belőle. Már régen nem.

  128. „Azt látom és érzem, hogy az egész járványügynek dögszaga van és egy egészen másról szóló nagylépétékű szarkeverés folyik a hátunk mögött/fejünk felett,”
    Ez az egész vírusügy csak egy fedősztori lehet, egy sokkal nagyobb léptékű változáshoz, ami jelenleg is érzékelhető. Gőzerővel folyik az emberek digitális karámba való terelése és a valódi emberi kommunikáció háttérbe szorítása. A gazdaságban már most erős áruhiány és áremelkedés van bizonyos szektorokban. Kína éppen most radírozza le a vetélytársit. Hamburg előtt rengeteg konténerszállító horgonyoz a kirakásra várva. Csak azokat a hajókat rakják ki, akik kifizetik a konténerekre kirótt tetemes felárat. Visszafelé a kirakott hajók üresen mennek. A kínai állam finanszírozza a visszaút veszteségét, de az árucsere egyensúlyt sikeresen felborítják. A tengeren lévő idetartó árut menet közben felárazzák és ha, nem veszi át az eredeti tulajdonos, eladják másnak. Az árura kiéhezett piacokon könnyen megtehetik ezt is.
    Ezeknek a történéseknek is rövidesen meglesz a csattanója. Nagyot fog szólni!

  129. Ajánlom figyelmetekbe:
    https://tldr.444.hu/2021/02/13/mediumokat-es-magneses-gyogyitokat-figyelve-jottek-ra-a-lelek-mukodesere-az-elso-

    Egy kis idézet:
    „Gyimesi Júlia szerint Völgyesi életműve jó példa arra, hogy miért lenne fontos, hogy a tudományos témákkal a napi sajtóban találkozó közönség kellő forráskritikával tudna viszonyulni ahhoz, amikor amikor valaki magát a tudomány képviselőjeként eladva állít dolgokat. Amint Gyimesi fogalmaz, a pszichológusok számára is fontos kérdés, hogy el tudják-e érni, hogy tudományterületüket a laikusok ne mossák össze a különféle ezoterikus irányokkal, melyben a reinkarnációtól kezdve az energiával való gyógyításon át az előző életekbe történő utazásig minden benne van. „

  130. Ir01:
    Köszi a linket!

    Ideje kapcsolni, hogy a háttérben elkezdődött a profik munkája ezen a téren. Miközben a tömegek fókuszát a maszk-csatáról átirányították a vak-cina frontra, eközben a hullámgenetika felborította azt a bizonyos nemlétező bilit. ( Ugyanis a PC mainstream szerint lélek nem létezik – csak lélekgyógyász…)

    A cikk bizonyítja, hogy már nem lehet szőnyeg alá söpörni a témát, ilyenkor kezdődik a nagyüzemi kavarás, időnyerés céljából…

    A cikk persze nagyon tudományosnak tűnik (csodálom hogy nem a NASA tudósai publikálták 🙂 , de hatalmas hazugságokat tényként be-be adagol közben. Mestermunka. Konkrétan Völgyesi esetében:

    „Völgyesi azon kevesek egyike volt, aki a spiritiszta tanok felől érkezett, és az államszocializmusban sem kellett ezzel teljesen felhagynia”

    Völgyesi könyveiből kiderül, hogy honnan érkezett: gyakorló sebész volt, az első VH idején a frontokon több-ezer műtétet és amputálást végzett, sokszor érzéstelenítő nélkül. Ott jött rá, hogy képes orvosi hipnózisra, amiről idézett cikkünk tudományos szakértője hallgat, mint az a bizonyos a fűben! No ez se véletlen.

    Lehet hogy Rákosiék alatt besúgó lett, ez lehetséges, de nyilván ez elterelés a fentiekről. Mert számomra fontosabb, hogy a Rókusban eközben műtéteket végzett minden érzéstelenítés nélkül éber hipnózisban! Hogy erről jelentenie kellett mint „spiritisztának”? Nyilván fontos infó…

    Az persze nem, hogy az első mentőegyletet is ő hozta össze még az első VH előtt Újpesten. Igen, állatokon is kísérletezett a többezernyi humán műtét mellett, ez is tény, nyilván ez sem fontos.
    Mellesleg autó ütötte el egy orvosi kongresszusa menet..

    „https://www.metaxy.hu/cikkek/nyitooldal/regi-hires-ujpestiek-nyomaban….html”

    Jó lesz oda is figyelni!

  131. 135. MangaM
    „Azt látom és érzem, hogy az egész járványügynek dögszaga van …”

    A parlamenti és a gyógyszeripari mentességet követi-e az orvosi mentelmi jog?

    Az álarcos „megmentőink”, akik ránk rótták a maszkot, az Igazságügyi Minisztérium vezetésétől könyörögnek, hogy rendelkezzenek egy speciális „jogszabályi rendelkezéssel az orvosi és a mentőszolgálat munkatársainak mentelmi jogáról”, annak érdekében, hogy mentesítsék őket a járvány kezelésében vállalt felelősségük alól.

    Mετά τη βουλευτική και τη φαρμακοβιομηχανική ασυλία ακολουθεί η ιατρική ασυλία;

  132. 140. L.S.

    Igen, miért? Talán nem biztosak abban, hogy a „jó oldalon” vannak?
    Ami a világon most zajlik, az számomra egy globális össztársadalmi kísérletnek tűnik, tesztelik nem csak a koronát, hanem a társadalmak és az egyének tűrőképességét is. Egyébként elsőre ügyes ötlet volt, de szerintem elkapkodták egy kicsit és nem ment át az üzenet a 8 milliárdnak, illetve nem úgy, ahogy tervezték.

  133. 137.Hanyistók

    Nekem is az a meglátásom ,hogy a világ kényszerű ,de nem önkényuralmú átalakitása zajlik klimatikai okok miatt.
    Jó ez így, sokan viszont semmit sem fognak tudni kezdeni önmagukkal az eljövendő időkben.

  134. 135: MangaM
    „Azt látom és érzem, hogy az egész járványügynek dögszaga van és egy egészen másról szóló nagylépétékű szarkeverés folyik a hátunk mögött/fejünk felett”

    Sarokpont-állítások, ha valakinek nincs ideje-ereje elolvasni a gigantikus hosszúságú friss magyar fordítást
    #https://www.virusinfok.hu/2021/02/12/a-fantomvirus/
    * „Nem ismert számomra olyan tanulmány, amely az izolált és megtisztított SARS-CoV-2 vírust írja le” – Michael Laue (Robert Koch Intézet)
    * „Először is, nem lehet olyan vírusnak az új variánsát megállapítani, amelyet még nem izoláltak…már több tízezer új mutánsról beszélnek.”
    * „Nagy összegű díjkiírás (100.000-230.000 euró) az izoláció és kauzalitás bizonyításáért”
    * „…vírusok mérete 60-140 nanométer. A wikipédia szerint a SARS-COV-2 50-200 nanométer…egy speciális vírusról ilyen széles tartományt megállapítani egyszerűen irracionális.
    * „De a hivatalos víruskutatás szerint a vírusok mérete állandó. Pl. a HIV-re kerek 120 nanométer átmérőt adnak meg.”
    * „Jelenleg több minden szól amellett, hogy a SARS-CoV-2-nek tekintett részecskék a valóságban ártalmatlan vagy akár hasznos részecskék, amelyeket extracelluláris vezikuláknak (EV) neveznek. Ezek méretei 20 és 1000 nm között variálódnak. Ezeknek egy (legnagyobb) alcsoportját képezik az exoszómák…alig különböztethetők meg attól, amit vírusnak neveznek.”
    * „…lehetetlen a vírus kimutatása komplett részecsketisztítás (purification) nélkül”
    * „Részecsketisztítás helyett (ultracentrifugálás után csak szeparálnak, amik viszont tartalmazhatnak EV-ket és exoszomákat, amire aztán kalibrálják a PCR-tesztet.”
    * „A COVID-19 PCR-tesztek tudományosan értéktelenek” – OffGuardian 2020 június 27-i száma (lásd hozzá WHO bejelentését 2021-01-20-án)
    * „A SARS-CoV-2-t végső soron egy számítógépes program segítségével alkották meg…a CDC nem a vírust izolálja, és genomjának szekvenciáit elejétől végéig rögzíti, hanem a genomot hozta létre a koronavírus referenciaszekvenciája alapján…A genomnak számítógépen történő megalkotása számomra egy tudományos csalást jelent.” – Thomas Cowan kaliforniai orvos.
    * „A kutatók tehát nem az állítólagos vírus teljes genomját analizálták, hanem csak néhány szekvenciát, amelyekről minden bizonyíték nélkül állítják, hogy azok egy új, specifikus vírus részei, amely szekvenciákból a számítógépen egy puzzle-hez hasonlóan egy komplett genomot hoztak létre, és immár azt állítják róla, hogy ez az új vírus genomja. „Lényegében arra használják a computermodellezést, hogy egyszerűen egy új genomot alkossanak “ – Andrew Kaufman molekuláris biológus.

    Pár személyes – meglehet téves – konklúzióm:
    – Ha jól jön le nekem, akkor arról beszél a hosszú cikk, hogy a koronavírusos megbetegedéseknél nem az ellen és nem úgy harcolnak, ami ellen ahogy kellene.
    – Ebbe – nekem úgy tűnik – alapjáraton belefér Karikó Katalin és cégének hitelessége. Hiszen, hogy mire programozza az mRns-es vakcinát azt másoktól készen kapja.
    – Déja vu érzése lehet számítógépes (előrejelzéses) klímamodellezés hasonklóan durva problémáira. Lásd John Raymond Christy (1951-) klímatudós 2018-as publikációját CIMP-5 és INM-CM4 témában. Az előbbi 101 db nyugati IPCC-s modell aggregálása, utóbbi egy orosz modell. Míg az előbbi köszönőviszonyban sincs a valósággal, az utóbbi meglepően jól közelíti a valóságot. Azt akarom mondani csak, hogy nézetem szerint sokszor túl sok a számítógépes adatfeldolgozás, aminek kimenetét a plebsnek végül alapadatként adnak el.

  135. 141 – MangaM és a többiek pl L.S.:
    Már hosszú évek óta minden ősszel beoltatom magam influenza elleni vakcinával. Tavasszal pedig kullancs csípésben lévő kórokozók elleni vakcinával. Ez utóbbit meg kell vennem, és saját magamnak kell beadni. Ez nekem teljesen természetes volt, elvégre a VÉDŐoltás azért találták ki, mert VÉD. Ezzel a gyakorlattal kevesen éltek, mert az emberek nagy többsége nem tartotta fontosnak. Én igen. Az én koromban egy betegség könnyen halálhoz vezet. Nekem tehát teljesen természetes, hogy adott esetben védőoltás kell. Most lett egy adott eset, a COVID-19. Rémülten látom,hogy az emberek meghülyültek. Mindenféle hülyeséget kitaláltak a vakcinák ellen. Ezek közül a legelfogadhatóbb az, hogy egy év alatt összecsapták, még nem igazán ismerik, lehet belőle később probléma. Ezek elfelejtik azt,hogy vészhelyzet az egész emberiség részére, tehát a fejlesztők a nyakukat törték, egyfelől mert elvártuk tőlük (hatalmas állami támogatásokat kaptak) másfelől pedig, mivel 16 milliárd vakcinára lenne szükség (lehet, hogy évente) piszok nagy üzlet (ezért építenek vakcina gyárakat). Szerintem ez észszerű, azok eszetlenek, akik másképp látják, és hülyeségekben hisznek.

  136. 144. Tibor bá’
    „Szerintem ez észszerű, azok eszetlenek, akik másképp látják, és hülyeségekben hisznek.”

    Tibor bá’
    Szép álmokat, jó éjszakát kivánok.

  137. 144. Tibor bá’
    Abszolút megértem amit írsz, elfogadom. Tedd azt, amit jónak látsz, hiszen nem tudom Neked megígérni, hogy ne oltass és amúgy nem lesz bajod. Igaz, fordítva sem.
    Nekem ez a világszintű vészhelyzet viszont masszívan erőltettnek tűnik, valami nincs itt rendben az egész történettel, pláne, ha több szegmenst is figyelembe veszek.
    Nem azt mondom, hogy nincs ez a vírus vagy nincs egy járvány, de hogy ekkora mesterségesen szított b@zmeg kerekedjen körülötte…

  138. Mindennél többet mondanak a tényleges gyakorlati eredmények, a többi homályos találgatás.
    Íme, egy kis összefoglaló a vírushelyzet kapcsán Izraelből:
    https://www.news-medical.net/news/20210212/How-effective-has-the-COVID-19-vaccination-program-been-in-Israel.aspx
    Azért ez igen pozitív képet ad a folyamatról, és azt ígéri, hogy megfelelő átoltottság esetén mi is kedvezőbb helyzetbe kerülhetünk.
    Mindez persze nem zárja ki, hogy a későbbiekben felmerülhetnek olyan következmények, amelyekre nem számítanak, ezért az oltás-szkeptikusokra semmiképp nem erőltetném az oltást, főleg, mivel egyre több jel utal arra, hogy nyájimmunitásra hiába várunk, az több ok miatt elérhetetlen lesz.
    Akkor viszont az oltásoknak egyetlen értelmes célja lehet, a bármilyen okból veszélyeztetett, és egyúttal az oltást elfogadó emberek védelme, mivel egyébként is ez önmagában eredményezheti a súlyos és halálos esetek számának leglátványosabb csökkenését, ami most Izraelben már kezd megmutatkozni.
    Ezen kívül legyen módja minden más személynek is hozzájutni a vakcinához, aki számára ez jelenti a megnyugvást.
    Szerintem ezen az úton elérhető, hogy amennyiben az eredmények látványosan azt fogják igazolni, hogy a védettek között mindenki számára érzékelhetően drasztikusan lecsökken a megbetegedések és súlyos esetek száma, az hamar meggyőzheti az ingadozókat is, hogy ők is oltassanak.
    Viszont az is benne van a pakliban, hogy kiderülhet az oltások hatástalansága újabb törzsekkel szemben, és oltások ellenére is újra magas lesz a megbetegedések és halálesetek száma, vagy káros utóhatások lépnek fel, és ez az oltásellenesek táborát erősítené.
    De ha ezt az utat eleve feladjuk, akkor soha nem fogjuk megtudni az igazságot, és lehet, hogy eldobjuk magunktól a lehetséges megoldást.
    Másrészt a vakcinák versenye is folyik, semmi garancia, hogy aki most jó pozícióban van, az ott is marad a jövőben. Lehetnek a jelenlegieknél jóval hatásosabb, biztonságosabb vakcinák, vagy gyógyszerek is, amelyek leváltják a mostaniakat.
    De valamit tenni kell, mert ez az élet, ami most van, egyre mélyebb válságokat fog gerjeszteni, folyamatosan csúszunk lefelé a lejtőn.
    És az is biztos, hogy a régi életünket nem kaphatjuk vissza, kell valami új modell, amiben együtt tudunk élni a vírussal kevesebb áldozat mellett…

  139. Re:Vaszil
    Az említett orosz kutató hullámgenetikai munkája csak mellékszál volt, nem ezért esett ki a 14. emeleti erkélyéről. Nyakig benne volt egy katonai kutatásban, ami a lélek-test interface-t kutatta, innen jött „melléktermékként” az ominózus kutatási irány. Ha tudsz oroszul (én sajna nem), akkor olvashatsz tőle pár könyvet is.
    Persze szokásosan hülyeségeket beszélek. 😉

    Közeljövőben a dogmatikusok kapkodhatják majd a fejüket minden területen…

  140. 146 – MangaM:
    „ekkora mesterségesen szított b@zmeg kerekedjen körülötte…” Mit vársz, amikor hetek óta napi 100 ember hal meg csak Magyarországon? Szerintem a reakció természetes. Ezen nem akadhatsz ki.

  141. Re: dajtás
    Tudod én már régóta csak azokat a híreket csemegézem amik a politikusok, újságírók meg tudósok hirtelen haláláról szólnak…
    Meg amiről a szajha média hallgat mint a sír.
    Idén lesz 20 éve hogy a bamba tömeg orra előtt lebontottak 3 tornyot 2 repülővel. Ki akadtfent ezen? Mennyi lehet a tömegek igazi IQ-ja?
    De tavaly óta kezdem élvezni a showt, hogy már végre új műsor van, nem a war on terror, mert az már rettentő uncsi volt. ..

    49: Tibor bá’
    Csak szólok: évtizedek óta napi átlagban 350 ember hal meg itthon. Ez évente úgy 130000 temetés. Ha ebben nem lesz 3 éves távon érdemi változás, vagy naponta több-ezer halott, akkor az statisztikai trükközés, nem halálos járvány. A dögszag meg csak ezután lesz.

    Uff…

  142. 15O.Vaszil
    „Tudod én már régóta csak azokat a híreket csemegézem amik a politikusok, újságírók meg tudósok hirtelen haláláról szólnak…
    Meg amiről a szajha média hallgat mint a sír.”

    Vaszil.
    Nem vagy egyedül.
    Bár szétszórtan, de sokan vagyunk.

  143. 150 – Vaszil:
    Csak szólok. A napi 350 halottnak 350 különböző oka van. A 100 halottnak az oka ugyanaz. Gondolod, ha az idősek otthonában bekövetkezett 60 halott meg tudna maradani álhírnek? Te nem tudsz róla, de a hozzátartozók igen, csapnának egy kis lármát. Amit híreszteltek abszolút nem állja meg a helyét, de ti csak nyomjátok tovább. Azt mond meg nekem, mi haszna Orbánnak abból, ha a napi 5 halottat 95-nek hazudja?

  144. Nehéznek látszik a sok konteo/probléma mentén az egész témára rálátni, szálakat integrálni, így kívülről, médiafogyasztóként (beleértve a szajha-, a konteós/ezoterikus illetve a konzervatív értelemben vett tudományos célzatú médiát), valamiféle bevállalható nyitott/fejleszthető „igazság-ernyő” céljával.

    Ahogy én látom a mainstream koronavírus narratíva saját lábon megállása nem lehetetlen, de borzasztó sérülékeny, – érzésre hitelesen – támadható több pontján is. Az alapprobléma itt avval van, hogy előre, teroretikusan sem vázolható két olyan szcenárió, ami a vakcinahívőket illetve vakcinaszkeptikusokat valamilyen egyértelműséggel igazolná: mikor nyugodna meg a két oldal, mikor tudná az egyik a másik oldal „igazát” elfogadni (merthogy egyáltalán mi az „igaz”, ugye). Mikor lennének összehozhatók, egyesíthetők a szembenálló oldalak érvei?
    * Ha Izraelben eltünne a koronavírus (látványos léptékben) az lehet a vakcina eredménye éppúgy, mint egy precízebb teszt megjelenése ami hatékonyabban választja szét a valóban megbetegedőket és betegeket a nem betegektől.
    * Ha mindez pár (tíz)ezer halál ide-oda cimkézését jelenti csupán, akkor még statisztikai gondok is lehetnek a korrekt mérlegeléshez.
    * A mainstream-narratíva elleni támadás iránya is többféle lehet:
    – Szólhat csak pénzről (vakcinák biztonságosak, csak épp nem azt és nem úgy gyógyítják: aki nem volt beteg, az nem lesz beteg, csak éppen „fizetett” az államon keresztül, lényegében a semmire, miközben körülötte minden más szinjáték csak)
    – Ha mesterséges a covid-19, akkor a korlátozott nukleáris csapás analógiájára lehet korlátozott vírusháború is. Átadva a múltnak a vírusháború/atomháború kirobbantásának lehetetlenségét, mondván üngyilkos küldetés lenne.

    Konteo-/probléma-elemzésnél szerintem a legrosszabb hír, hogy nagyon gázosnak látszik a különféle szinten a betegek és betegségük korrekt azonosítása (tünetmentességtől a kórházi kezelés igényéig), illetve párhuzamosan a fertözőképességük szintje. Mindennek metaszintje, hogy a koronavírus témában és hatalmas időnyomásban nem látszik szétválaszthatónak a csúcson lévő pénz+kapzsiság+manipuláció illetve jószolgálati altruizmus, miközben gazdaságilag, mentálisan hosszan nyomorodik a „maradék” világ.

    Konteo-/probléma-elemzésnél azért van jó hír is. Nekem úgy tűnik, hogy egyszerre nem állhat fenn a véletlen vagy valós elszabadulású, preciziós, szintetizált(?) kínai/amerikai vírusfegyver a szennyezett, tökéletlenül azonosított koronavírusra konstruált PCR-teszttel és vakcinákkal. Vagy kézben van már (akár elég régóta) a pontosan azonosított vírus-genom vagy nincs: a kettő együtt mintha nem menne.

    A konteo-/probléma-elemzésnek viszont csak nagyon-nagyon az elején járunk. Ha már a WHO is visszaigazolja a PCR-tesztek alapvető problémáit, akkor viszont a gyökereknél, a kiindulásnál van a gond. Matematikai analógiában például a prímeket előbb kell tudni tesztelni, mint konstruálni a prímeket. A teszt abszolút alapnak tűnik, ha annak hitelessége komolyan aláásodik, akkor a ráépített felépítmény összeomlás-veszélyes.

    Minderre jön a hónapokig tartó magyar-specifikus különlegesség: 50%-ról kvázi 0%-ra csökkent az elmúlt öt év átlag ksh-halálozási adataitól való 2020-es kiugró ezres nagyságrendű eltérést illetve az operatív törzs által lejelentett koronavírus halálozásokat szembeállító különbség (duplázó magyarázat nélküli halálozások eltüntek a KSH-adatokból). Ez így szintén felvet cimkézési problémákat, amik meg generálják a korrekt elemzést gátló statisztikai problémákat.

    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az egész bennünk lecsapodó koronavírus-tudásnál nagyon nem mindegy, hogy
    * mi a valóság, mi a látszat (azonosítási probléma),
    * mit minek nevezünk (cimkézési probléma),
    * miből mi következik (következtetési, előrejelzési probléma)

  145. Javítás:
    – a vakcina nyilván nem „gyógyít”, hanem védettséget ad koronavírus-fertőzésével szemben.
    – „valós” elszabadulás helyett pontosabb a támadó célú elszabadulás kifejezése.

  146. Vírussal vagy vírustól… qurva nagy különbség; statisztika kapcsán. Ad 1.

    Nem oltásellenességről van szó, hanem arról, hogy NINCS a bolygón mRNS vakcina, eddig SOHA nem engedélyezték emberre, de állatra se, kivéve egyet haszonállatra. (Anno a SARS esetében próbálkoztak vakcinával, de az állatkísérletek során elfogadhatatlan mértékben dobták fel a talpukat citokinvihartól a teszt állatok… elbukott mint a sz@r,)

    Posztoltam már: német sejtbiológusnő nagyon jól és érthetően – hiszen laikus ügyvédeknek teszi három órában – elmagyarázza a veszélyeit, amelyek elképesztőek. Leegyszerűsítve GMO lesz az ember x ideig, x változó, vagyis nem pontosan ismert, de nem örökre. Ez így mókás. A génmódosítást a magyar alaptörvény is tiltja embernél, még a rendkívüli jogrendben is, az emberkísérletet is. Nemzetközi egyezményekről nem is ejtek szót. Az mRNS vakcinák valódi tesztelése MOST zajlik, ami alapjaiban bűncselekmény; jogilag is. A vektoros vakcinákkal sincs ám minden rendben. Maradt az előbbi 2-2 után a kínai klasszikus legyengített.

    Nekem mRNS oltást maximum a holttestembe adnak be. Egyetlen egy esetben ereszkedek térdre, ha olyan helyzetbe hoznak, hogy vagy oltatom magam, vagy a gyerek nem mehet iskolába és jön a gyámhatóság és elveszi. Minden egyéb esetben engem soha. Ha meg a gyerekeimbe akarják beadni… azt inkább ne akarják és meg sem próbálják.

    Értelmes emberek vitafóruma? Tibor bá’, Te kizárólag egyoldalúan tájékozódsz, a másikat abszolúte figyelmen kívül hagyod. Naná, hogy Neked mindegy, hogy tíz-húsz év múlva milyen károsodás lesz, egy húszas-harmincas embernél nem az. Apropó, hol vannak a hullahegyek?!! Svédországban nem látom őket… ellenben kevesebb halott, mint 2019-ben, +0,5% GDP, míg Ausztriában íppen csak pár tizedd százalékkal több halott és -4% vagy ég többel a GDP.
    Miről beszélünk?!!

    Maszk? Ugyan már, alap NBV esetében:
    – sebészi kilégzésnél szűr, nyálcseppeket, belégzésnél kb. SEMMIT
    – FFP2 maximum baktériumok ellen véd, vírusok ellen semmit, szelep nélkül még rosszabb a CO2 szint
    – FFP3 baktériumok ellen és részben vírusok ellen, szelep nélkül lásd FFP2
    – gázálarc, ami nekem van, annak a szűrője 15-30 perces, utána is véd, de egyre nehezebben veszel levegőt… CO2

    Mit okoz a CO2 és az alacsony véroxigén szint? Hajrá…

    PCR… hevítési ciklusok maximum harminc egynéhány, feltalálója szerint „aki 35 fölé megy az szakmai dilettáns, az eredmény semmire nem jó”. Mennyi a hazai ciklus? 40 feletti. Ja, így aztán…

    Teljesen eltévedtetek az erdőben, de ez a ti dolgotok, a ti életetek, a Te blogod, szóval, megígérem koviddili kapcsán én már nem nyilvánulok meg többször.

  147. 151: L.S.:
    Összejöhetnétek végre egy helyre, ahol boldogan élhettek! 🙂
    Mondjuk kezdésnek alapíthatnátok egy saját blogot, ahol kizáróag ezek az „objektív igazságok” olvashatók, mentesen például az itt is megjelenő, hol a bloggazdától, esetenként tőlem is származó zavaroktól…

    152: Tiborbá:
    Részvétem.

    Orbánnak csak egy dolog fontos, a nyitás. Ha ez nem következik be hamar, elbukja a 2022-es választást. Tehát neki az az érdeke politikailag, hogy a nyitni kívánó ostoba tömeget becsatornázza, s rájuk hivatkozva a nyári szezonra a pénzköltést visszaállítsa.
    A többi nem számít, az oltóanyag papíron megold mindent, a többi kérdésben meg aláveti magát a nagyvilág bármilyen elvárásának. Csak induljon újra a fesztivál, az utazás, a kocsmázás, a mozi, a színház, stb. Az egészségügyi kérdések, a világjárvány konkrét veszélye itt másodlagos, s ez ismét jól illeszthető a nép akaratához, amiről demokratikusan szavazni is lehet. Megkérdezi hát, szeretnének -e ingyen sört és virslis sátrat? Akarom mondani, most csak egyszerűen szeretnének -e újra sört vedelni?

    153-ban marci is beszállt, egy újabb nagy tudású kommentelő, aki nem habozik elhallgatni, mennyire képben van:
    „Ha Izraelben eltűnne a koronavírus (látványos léptékben) az lehet a vakcina eredménye éppúgy, mint egy precízebb teszt megjelenése ami hatékonyabban választja szét a valóban megbetegedőket és betegeket a nem betegektől.”
    1 : 0
    „Ha mindez pár (tíz)ezer halál ide-oda cimkézését jelenti csupán…”
    2 : 0
    „… a legrosszabb hír, hogy nagyon gázosnak látszik a különféle szinten a betegek és betegségük korrekt azonosítása (tünetmentességtől a kórházi kezelés igényéig), illetve párhuzamosan a fertőzőképességük szintje.”
    3 : 0
    „…a vakcina nyilván nem “gyógyít”, hanem védettséget ad a koronavírus-fertőzésével szemben…”
    KO – engem legyőzött 🙂 De nem a koronavírussal…

    155: Jövőnk:
    Oltásra több vakcina is rendelkezésre áll.
    Senki sem várja el, hogy aki fél az mRNS vakcinától, ill. allergiás rá, kockázati csoportba tartozik, kényszerűen ezzel oltassa be magát!

    Itt mára kialakult egy csoport, akik egyáltalán az oltást, mint lehetőséget is elutasítják. S nem is kell a koronavírusig menni, ez korábban is kezdett „divatba jönni”. Ez a hozzáállás számomra elképesztő.

    A maszkviselés esetén rég bebizonyosodott, hogy nem a 100% védelemben van jelentősége, hanem a fertőződés eséylét csökkenti a fertőző személy finom nyálcseppeinek levegőben terjedését megakadályozva. Egy szaros rongy is megteszi, csak legyen valami a nyála útjában, ha már frecsegi mindenfelé. S az is köztudott, hogy zsúfolt helyen, ha ott a fertőzött a közeledben, tényleg semmit sem ér… Mégis tesztekkel igazolható, hogy a kifrecsegett fertőző nyálból mekkora vírusmennyiség származik maszkkal és maszk nélkül. Ezt manapság vitatni értelmiségi berkekben tényleg nem érdemes, ahogyan a textil, ill. papírmaszk tényleg kellemetlen viselete melletti fulladás veszélyét sem.

  148. 156: Horváth Csongor
    Értelmezésemben, a kommentednek 151 és 153-re adott válaszrészei egy személyeskedő, lejárató célú, nulla hozzáadott értékű és így ignorálandó komment volt.

  149. 157: marci:
    Tegyél be egy szűrőbe!
    Úgy meg sem kell hallanod a buta kritikát! 🙂

    Valamire való iskolában ezekért a mondatokért kibuktatnának, mint a szart.
    Ha nem vagy még 18, akkor én kérek elnézést, de akkor talán ne itt kommentelj…

    Filozófiai szempontból hamar el lehet ám jutni odáig, hogy koronavírus nem is létezik. Ahogyan globális felmelegedés sem, sőt, talán maga az ember sem (?). Csak az Isten (aki mindentől, önmagunktól is megvéd(?)!

  150. 158: Horváth Csongor
    – Én a kommentedet ignoráltam, nem téged. Ezt hívom „azonosítási problémának-1”.
    – Én értem, hogy a te iskoládból engem kibuktatnának, de ez nem kritika, hanem lejáratás: „azonosítási probléma-2”
    – Én értem a cenzúra-igényedet vagy zajkezelési igényedet, főleg más blogján kivitelezendő, csak azt nem értem miért nekem kéne ilyen irányú gondjaidat kezelnem: „azonosítási probléma-3”

  151. 153 – marci:
    A lehető legfinomabb kritika részemről, hogy közöljem veled, a hozzászólásodat nem olvastam végig. Nem te vagy az első, ezt teszem L.S. hozzászólásaival is. Viszont addig nem tiltlak ki benneteket, amíg 2-3 olvasó nem tiltakozik.

  152. 159: marci:
    Javasolom, azonosítsd be azt is, valójában mit szeretnél (elérni, mondani)!
    Aztán próbáld meg ezt leírni 8 közérthető mondatban.
    Szorítok, hogy sikerüljön! 🙂
    Bocs, de annyira megdolgozzátok a türelmemet itt páran, hogy ezt nem tudom szó nélkül hagyni… Abban igazad van, és tisztában is vagyok vele, hogy előbb-utóbb nekem és a hozzám hasonlóknak kell szedniük a sátorfájukat. De legalább nem innen…

  153. 162 – Horváth Csongor:
    Ismered a viccet a hegytetőn legelésző öreg és fiatal bikáról? Nos én vagyok az öreg bika, te vagy a fiatal. Ha nem ismered, leírom.

  154. 163: Tiborbá:
    Ismerem! 🙂
    Majd feljönnek azok a tehenek, ha akarnak… (ez az?)

  155. 164 – Horváth Csongor:
    Nyugi-nyugi, majd feljönnek.

    Nem érdemes idegeskedni. Hülyék mindig voltak, és ráadásul azt hiszik, ők az okosak. Rájuk kell hagyni. Aki nem tud semmit a biológiából, annak fogalma sincs, mi az, amit nem tud. Nézd meg ezeket a mondatokat (természet filmben) „A természet gondoskodik róla… vagy: Az evolúció ezt nem engedi meg., vagy éppen most fordítottam: „evolúciót nem csak az immunrendszer erőssége vagy gyengesége határozza meg.”

  156. Erősen vívódtam, hogy hozzászóljak eme poszthoz, főleg a kommentekhez.

    Nem fogok tételesen végigmenni idézve állításokat és cáfolni őket, mint korábban jó párszor tettem.

    Korábbi tapasztalataim alapján a válasz csak személyeskedés és mellébeszélés volt.
    Utána nem sokkal, meg ugyanazon érvekkel jönnek MEGINT, mint amit korábban cáfoltam, cáfoltak ez előttem szólók.

    Vagy megkapom azt, hogy a komplex áttekintés kapcsán egyes részletekbe kötök bele.
    Nos a komplex áttekintés, elmélet, építőkövekből áll.
    Ha ezen építőkövek (részletek) cáfolásra kerülnek, akkor az egész elmélet összedől.

    A pusztába kiáltó szó, a falra hányt borsó kifejezésekkel tisztában vagyok.

    No meg nincs arra felesleges időm, hogy a hülyeséget terjesztőket állandóan tényekkel korrepetáljam.

    Ezért nem fizetnek, bármennyire is próbálják egyesek az ellenkezőjét állítani, rágalmazni a tényszerű érvelés helyett.

    20.MangaM:

    „Csak egy rövid vélemény, orvosi körökből is megerősítik (főleg, ha merik), ha utána kérdeztek: m-RNS alapú vakcinák mellék- és utóhatásairól jelen idő szerint senki sem nyilatkozhat szakmailag megalapozottan, mivel az eltelt idő (az első oltások óta max. fél év?) erre egyszerűen elégtelen. A szükséges idő, hogy egyáltalán érdemben beszélni lehessen róla, alsó hangon is 1-1,5 év, de inkább 5 év ez az időtartam, pláne több lépcsős oltás esetén. De legyen szerencsétek!”

    Korábban volt egy olyan hozzászólásod, hogy nem értesz a vírusos, biológiai témához, tehát nem szólsz hozzá.

    No ha itt megálltál volna, akkor bölcs maradtál volna.

    De nem, egy rakás sületlenséget le kellett hogy írjál, magadat járatva le ezzel.

    Ennél értelmesebbnek hittelek a geopolitikai, politikai hozzászólásaid alapján, de belátom tévedtem.

    Méltán dicsért meg Hanyistók, Vele és LS-sel kerültél egy szintre.

    1.) Kiindulva a 20.-as beidézett kommentedből, egyértelmű, hogy mit kell csinálni, várni kell.

    Mint ahogyan, Tibor bá’ által beidézett tuskó hozzászóló kapcsán is mondtam, nézzük, mi történik Izraelben, a tömeges mRNS beoltások után.

    Lesz-e tömeges , halálos újrafertőződés a már beoltottaknál a kétszeres beoltás és védettség megszerzéséhez szükséges idő eltelte után.
    Az esetleges fertőzést az új mutációk okozzák vagy a régiek stb.?

    2.) Elhangzott itt az ADE-től kezdve a reverz transzkriptázon át sok minden, de valahogyan a a lényeg nem jött át egyeseknél, a fától megint nem látják az erdőt.

    A járvány kapcsán van vagy 105 millió fertőzöttünk, 2,5 millió halálesetünk, ami elég nagy minta nagyság.
    Persze ez egyesek szerint ez csak az egységes háttérhatalom általi hamis adatközlés.

    Szóval amit az mRNS vakcina kapcsán mint lehetséges kockázatok megjelenhetnek azok a kockázatok, a COVID-2 fertőzés kapcsán is állnak.

    Tehát a szakirodalomban olyan TÖMEGES eseteket kéne keresni, ami során a másod fertőzés során a beteg ADE, citokinin vihar stb. elhunyt.

    Már egy éve tart járvány, a lehetséges vakcina védettség jelenleg 6 hónap körülire teszik, ha természetes fertőzés is ennyi körül van, akkor már rég látni kéne az TÖMEGES újrafertőzéseket.

    A nincs ilyen TÖMEGES adatunk, akkor csak az ARÁNYOK összehasonlítását tudom ajánlani a vírus halálozási rátája és a másodfertőzés halálozási rátája között.

    De belátom, amikor sokak a bolhából elefántot csinálnak, és attól rettegnek, akkor nem éppen a helyes arányérzékről tesznek tanúságot.

    Szóval olyan baromságokra, mint a maszk viselés szükségessége, a vírus nem létezése stb kapcsán nem reagálnék, részben ezt mások megtették helyettem.

    De marcinak, az új versenyzőnek a Hanyistók, LS, (sajnos MangaM) ligában ajánlanám figyelmébe ezt:

    143.marci:
    „* „…vírusok mérete 60-140 nanométer. A wikipédia szerint a SARS-COV-2 50-200 nanométer…egy speciális vírusról ilyen széles tartományt megállapítani egyszerűen irracionális.
    * „De a hivatalos víruskutatás szerint a vírusok mérete állandó. Pl. a HIV-re kerek 120 nanométer átmérőt adnak meg.””

    ” The corona-like features of the SARS-CoV-2 particles were discernible via SEM (Fig. 2B), and the measurements showed sizes of approximately 80 nm in diameter (Fig. 2C).”

    Tehát a vírus méret 80nm körül van.

    https://www.nature.com/articles/s41598-020-73162-5

    Tudom 2020 júniusi a cikk, az idézett forrásod, gondolom még nem ért idáig a szakirodalom tanulmányozásában.

    Gondolom, ha keresnék, jó pár hasonló cikket találnék e témában, szórva 80nm körül.

    Szóvak marci, mielőtt kapitális baromságok sorozatát beidézed egy kétséges site kapcsán, azért irodalmaz magad is.

    156.-ban Horváth Csongor már észrevételezte azt az előremutató, előre védekező érvelést marcitól, ami már arra készül, hogy ha az Izraeli adatok esetleg cáfolnák ezt a rakás bullshittet, amit itt többen tálaltak, akkor legyen egy menekülő útvonal.
    A vágyakból, feltételezésekből felépítve.

    Szóval a színvonal folyamatosan sülyed, Tibor bá’ minden elismerésem mellet, amit a blog fenntartásába fektettél, azért:
    „Ki szelet vet, vihart arat.”

  157. 166. Idegen

    Nem is tudtam, hogy Te engem bármire is tartottál eddig, legalábbis nekem ez nem jött át, de köszi így utólag is.
    Nincs bajom azzal, ha L.S.-es és Hanyistókkal kerültem egy ligába, nekem ez nem ciki.
    Ha bölcs lennék, akkor eleve nem kommentelnék már rég sehol és pont ezen agyalok egy ideje. A read only mód sokkal nyugisabb és élvezhetőbb is.

  158. 166 – Idegen:
    Sose hittem, hogy jogom lenne belefojtani a szót azokba, akiknek véleménye eltér az enyémtől. Ezen kívül a vitához elengedhetetlenül szükséges a véleménykülönbség. Az, hogy egy ilyen, viszonylag egyszerű és egyértelmű témában ilyen óriási véleménykülönbség lehet, az szinte megmagyarázhatatlan. Ennek az eszeveszett vakcina ellenességnek kell lenni valami egyértelmű magyarázatának. Nem tudok másra gondolni, mint ara, hogy ezek az emberek kegyetlenül be vannak szarva a pandémiától, a viszonylag kicsiny túlélési esélyüktől, és a tagadásba menekülnek. Azt se számít, milyen logikátlan érveket hoznak fel. Valahogy a világban elszabadult a tudomány utálata és a szakvélemények elutasítása. Az emberiség elfordl a tudástól, helyette a pénz lett a lényeg. Emlékszem rá az ötvenes évek elején a nagy polió járvány idején megjelentek a szabin cseppek. A szülök, mint az örültek rohantak a gyereküknek beadatni, nehogy lebénuljanak. Nem számított,hogy a kormány hazudik, hogy nincs mögötte 5 év tapasztalat. Senkinek eszébe nem jutott, hogy ezt valakik szándékosan szabadították a gyerekekre. De ma bármilyen hülyeséget találjon ki egy elmebeteg, hatalmas tábora lesz, és a marhaságot terjeszteni kezdik. A hülyeség már ott tartat, hogy léteznek lapos Föld hívők. Szinte versenyeznek, ki tudna nagyobb marhaságot elfogadni. A tudatlanság olyan fokra hágott, hogy épeszű ember nem képes megállni a véleményének a nyilvánosságra hozását. Megértelek.

  159. 168. Tibor bá’

    A vakcina ellenességre szerintem rendkívül egyszerű a magyarázat. Az elmúlt évtizedekben a kis- és nagypolitika napi szinten hazudozott szinte mindenben következmények nélkül, emiatt rendkívül nagy a hitelességük elvesztése mostanra. Ez az egyenes következménye annak, ha túl sok a mese és sosincs felelős. Erre rakódik rá az oltásokkal kapcsolatos hatalmas internetes ellen kampány, ráadásul olyanok részéről is, akik korábban a hazug politikai húzások tömegére is rávilágítottak, emiatt velük kapcsolatban távolról sincs akkora mértékű ellenszenv.
    ( A néhai nagynevű Brzezinskinek volt pár éve egy megjegyzése, miszerint ma könnyebb egymillió embert megölni, mint egymillió embernek megváltoztatni a véleményét. Szerintem igaza volt. )
    Mindenezek túl a járvány világszintű kezelése is tele van ellentmondásokkal, ez sem segíti azt, hogy a tömegek szó nélkül elfogadják a nagypolitika „jószívű mentőakcióját”.

    Akik nem akarnak oltást, azok pont, hogy nem a járványtól vannak betojva, sokkal inkább az oltást és az ehhez kapcsolódó nagyívű kampányt tartják veszélyesnek, nem pedig a vírust. Az oltás szkeptikusok jelentős része nem kétbites ostoba ember, ezt nyugodtan felejtsétek el, ne keverjétek őket a lapos föld hívekkel, mert csak önmagatokat csapjátok be. Ez akkor is igaz, ha jobb lenne azt hinni, hogy mind szimplán hülye.

    Száz szónak is egy a vége, lehet itt mindkét oldalnak ezer érve pro és kontra, egyelőre nem lesz konszenzus a kérdésben világszinten sem. Várjuk ki a sztori végét, teljesen felesleges mindkét oldalnak egymást köpködni.

  160. 169.Mangam
    Neverending story. Tulajdonképpen mindkét oldal azért kapar ,hogy visszakapja ,azt ,amit a járvány elvett tőle.
    Innen a vehemencia, a pro/kontra oltás téboly csak a feszűltség levezetése.
    Online. 🙂

  161. 169 – Manga:
    Rákosi alatt is hazudott a kormány eleget. Ennek ellenére senkinek se jutott eszébe, hogy ilyen apolitikus ügyben csalnának. Ez a kor szelleme. Az emberek nem tanulnak, söröznek helyette és közben egymásnak hülyeségeket mondanak.

  162. 171.Tibor bá
    Ezzel nincs is baj,amíg elvégzi mindenki a feladatát. De csak azért lehetünk mind most itt ,mert valaha emberevő sárkányokról hülyéskedtünk sörívás kőzben egymásnak és nem axiómákon törtük a fejünket mereven.
    Az emberi fajt nem a tudomány nemzette és nevelte fel.A tudomány immár csak negativ szerepet tölt be – ennek köszönhetjük a túlszaporodást,a mérhetetlen szennyezést …stb.
    Nem vagyok benne biztos ,hogy értelmes ember az ,aki élteti a tudomány vivmányait.
    Legyen az életmentő oltás is akár.

  163. 171. fatamorgan

    Én kettéválasztanám ezt a dolgot.
    Arra, aki már kapott oltást és aki még nem.

    Aki már kért és kapott oltást, az eleve nem fogadhatja el, hogy itt bármiféle probléma felmerülhet az oltóanyaggal kapcsolatban, vagy bármiféle átverés lehet a járvány témájában, részükről ez lezárt ügy.

    A másik csoport, akit még nem oltottak, az is ketté oszlik, van aki még nem kapott, de kérne és van aki eleve nem is akar oltatni.
    Aki eleve nem is akar oltást, az ab ovo nem ismeri el a vírusveszély nagyságát, akiket pedig még nem oltottak, de kérne, azok közül is egy részük mindenképpen akar, egy részük viszont bizonytalan, billeg a témában.
    Én ezt tapasztaltam eddig a fórumokon is és a való életben is.
    Azt szeretném hozzátenni, hogy mindegyik csoportban található mindenféle végzettségű ember, még orvos is, ergo nem lehet egyik csoportra sem kijelenteni, hogy idióták gyülekezete.
    Vagy mindegyik csoport az, vagy egyik sem.

    Egyvalamiben viszont mindenki közös csónakban ül, ez pedig nagyon helyesen az a dolog, amit írtál: mindenki szeretné visszakapni a korábbi életét, mert az megszokott volt és ebből eredően biztonságosnak tűnt a mostani bizonytalan helyzetben.
    Az emberek, bár ez így nem fogalmazódik meg a legtöbbjükben, nem is a régi életet, hanem sokkal inkább a biztonságot és kiszámíthatóságot szeretné érezni valójában.
    Mivel jelenleg nem érzik sem biztonságosnak, nem kiszámíthatónak az életet és a jövőt, emiatt beindult mind egyéni, mind csoportos szinten a szorongás és a félelem, a félelem pedig előbb-utóbb agressziót szül.

    Ennek vagyunk napi szinten a tanúi most is, akár ezen a fórumon is. Aki pedig részt vesz az internetes kommunikációban, az ki van téve a személyes támadásoknak, tök mindegy, hogy melyik oldalt képviseli.

    Ezért írtam korábban – amit sajnos ezidáig nem tartottam be – hogy tök feleslegesnek és fárasztónak érzem már ezt az egészet, mert érdemben nem visz sehová. Az embereket nem a fórumokon leírtak fogják meggyőzni bármelyik oldal igazáról, hanem a saját megélt tapasztalatuk.
    Ehhez pedig idő kell, tök mindegy, hogy most per pillanat ki mi mellett tör lándzsát és ki milyen érv vagy elv mentén kész a képernyőn csatába vonulni vélt vagy valós igazáért.

    171. Tibor bá’

    Bár lehet a mai világot és a „kor szellemét” a régi időkhöz hasonlítani, de ez nem változtat a lényegen. Tudomásul kell venni, hogy a digitalizáció és az internet örökre megváltoztatta a társadalmak működését és gondolkodását. Ahogy mondani szokták, a szart nem lehet a lóba visszalapátolni. Persze, le lehetne kapcsolni az internetet, de ha eddig nem is, na majd akkor törne ki az igazi társadalmi pánik és balhé.

    Megfogadva egyébként korábbi „tisztelőim” és „jóakaróim” tanácsait is, tényleg készülök hosszabb időre „szabadságra menni” a fórumozás világából, na nem elsősorban az ő kívánságukra, sokkal inkább saját magam miatt.
    Mivel mostanra ez az utolsó fórum, ahol még hozzászólásokat írok, már rendkívül nagy a rutinom abban, hogy nem szólok bele a vitákba még akkor sem, ha lenne mondanivalóm. Ezt jó régóta gyakorlom már más fórumokkal kapcsolatban és őszintén szólva túlélhető. Nem mondom, hogy néha nem hiányzik, de összességében véve lehet élni enélkül is.

    Természetesen nem tűnök el, csak átmegyek alapvetően olvasó módba, de ígérem, ha valami igazán nagyszabású dolog történik a jövőben vagy olyan poszt jön, ami a szívemnek kedves, akkor azért nem fogom minden áron magamban tartani elvetemült gondolataimat.

  164. 172: fatamorgana:
    „Nem vagyok benne biztos ,hogy értelmes ember az ,aki élteti a tudomány vivmányait.
    Legyen az életmentő oltás is akár.”
    – Én meg (emiatt) biztos vagyok benne, hogy nem vagy épelméjű!

    168: Tiborbá:
    Az internet és az online világ…
    A fene nagy agyoninformáltság mellett elveszítették a minimális gondolkodó képességüket (is).
    Tisztára, mint a GPS-el eltévedő autósok, akik a térképet már nem ismerik, csak az a fontos, hogy beállíthassák, Mohabá vagy Piroska adja ki az utasításokat, amelyeket vakon követhetnek bárhova…

    173: MangaM:
    Minek mentegetőzöl? Read only.
    Ha ezt szeretnéd, tedd meg, nem kell azt ország – világ tudomására hozni…

    Egyébként jelzem, hogy nekem nem hiányzik az elbukott világ!
    Egyetlen dolog miatt fő a fejem, hogy miként lehet ilyen erőteljesen figyelmen kívül hagyni tudományos szempontokat?
    Megkaptam erre is a választ, s majd meglátjuk mi sül ki belőle.
    Akinek kisebb gyerkőce van, kezdhet komolyan aggódni, mert ahová most tart a világ, az nem lesz egy kellemes hely!

  165. 143 Marci
    Nekem valóban az a megdöbbentő, hogy eleve arra készülsz, hogy az oltások esetleges sikere esetén hogyan lehetne ezt elvitatni az oltástól, és hogy lehetne rá egy alternatív magyarázatot találni.
    Nem érzed úgy, hogy ez egy előre elhatározott destruktív hozzáállás, amivel bármi áron az oltások hasznosságának már az elvi lehetőségét is ki akarod zárni, bármi is lesz a tapasztalat?
    És ez eléggé irracionális, nehéz erre értelmes magyarázatot adni…

  166. A vírustagadó, maszkellenes, oltásszkeptikus, mindenhol összeesküvést látó, tudományt máglyára küldő állásponttal csak egyetlen problémám van, de az elég súlyosnak mondható:
    Minél több követője akad, annál nagyobb esély van arra, hogy ezt a szart, amit már visszazárni a palackba nem lehet, nem fogjuk ép bőrrel megúszni. De rá se rántsatok, olvasgassatok halál nyugodtan tovább! 🙂

    Amikor valaki nem engedi más gondolatait, véleményét elmondani, s nem hajlandó megismerni az eltérő álláspontot, korlátozónak, cenzúrázónak, a szólásszabadság megsértőjének mondjuk.
    De amikor valaki meghallgatja az eltérő álláspontot, hajlandó megismerni a másik véleményt, s meggyőződésből utasítja el azt tudományos érvekkel alátámasztva, az nem ugyanez a kategória!
    Amikor pedig valaki megismerve a tényeket is ragaszkodik valamilyen személyes elképzeléshez, akár téveszméjéhez, sztem. joggal mondjuk ki rá, hogy tudatlan, ostoba, döntésképtelen.
    Ha pedig ezeket a gondolatokat egy nagyobb közösség az életébe beemeli és érvényesülni hagyja, annak már komolyabb következményei is lesznek, akkor már nem csak egy egyénre lehet később legyinteni, hanem mindenkire, aki az adott közösség „erejét” élvezheti.
    A civilizációs bukáshoz érkeztünk, mert a közösség emiatt életképtelen, ha pedig egy-egy ember kiszakad a közösségből, (hosszútávon biztosan) szintén ugyanígy jár, vagyis életképtelen lesz. Ma már én is ki merem jelenteni, hogy az emberi civilizáció menthetetlen. Ha csoda folytán túl is élné mindezeket a várható kataklizmákat, akkor sem lenne érdemes többé a „civilizált” szó jelentésében foglalt rangra!

    Az oltásellenességet maximálisan megérteném, ha naponta számolnának be mellékhatásokról, súlyos esetekről, halálozásokról. Akkor is megérteném, ha csak egyetlen hatóanyag állna rendelkezésre. De nem így van! Ugyanúgy megy a puffogtatás, teljesen tét nélkül, tehát feleslegesen, mint a felveszem a maszkot vagy nem esetében… Igazatok van! Ez rég nem a tudományról és a civilizációról szól. Valami más van mögötte. Ez a XXI.század emberének tömény és hányingerkeltő egoizmusa, amit valóban ki kell vetnie magából a világnak!

    ————————————————
    Jut eszembe, kedves Bálintunknak
    boldog névnapot kívánok! 🙂 🙂 🙂

  167. 174.
    H.Cs.
    Ragaszkodsz a földhözragadt ismereteidhez,én viszont szárnyalok a magasban és madártávlatból látok rá mindenre az időn kivülről…:)
    Neked az adott társadalmi séma szerint van előre bekodolva az értékrendszered,ezért számodra nincs és nem is létezik nagyobb cél mint megélni és kiteljesedni a saját univerzumod csúcsán, abszolut nem érzékelvén az életfilozofiádon kivül eső más világokat .

    MangaM
    Végtére mindegy,már rég menthetetlen a civilizációnk.De vannak ,akik még reménykednek,titokban 🙂

  168. 176. Horváth Csongor
    „Az oltásellenességet maximálisan megérteném, ha naponta számolnának be mellékhatásokról, súlyos esetekről, halálozásokról.”

    653 HALÁLESET + 12 044 EGYÉB, A COVID OLTÁS UTÁN BEJELENTETT SÉRÜLÉS, A CDC LEGFRISSEBB ADATAI
    KEZDŐLAP / COVID19 / 653 HALÁLESET + 12 044 EGYÉB, A COVID OLTÁST KÖVETŐEN JELENTETT SÉRÜLÉS, A CDC LEGFRISSEBB ADATAI
    653 haláleset + 12 044 egyéb, a COVID oltás után bejelentett sérülés, a CDC legfrissebb adatai
    A számok a legfrissebb, február 4-től rendelkezésre álló adatokat tükrözik a CDC oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események jelentési rendszeréről. A 653 bejelentett haláleset közül 602 az Egyesült Államokból származott. Az elhunytak átlagéletkora 77 év volt, a legfiatalabb 23 éves volt…

    653 Deaths + 12,044 Other Injuries Reported Following COVID Vaccine, Latest CDC Data Show – Truth Comes to Light

    653 Deaths + 12,044 Other Injuries Reported Following COVID Vaccine, Lat…

  169. Nevess madaram, nevess..
    Az élet egy őrültség..

    Γέλα πουλί μου
    Μάριος Φραγκούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη

  170. 177: fatamorgana:
    Állítsd inkább cérnával a modern autód futóművét! Felőlem akár a gondolataid erejét is használhatod hozzá! 🙂

    179: L.S.:
    Köszi! Szép ez a dal!

    178:
    Ha azt mondanám, hogy a seggemen keletkező kelésektől félek, arra is tudnál linkelni valami relevánsat? 🙂

    A statisztisztikák alapján akkor megállapítható, hogy a vírus is, és az oltás is csak az „idősekre és a krónikus betegekre” veszélyes?
    Ezt komolyan kérdezem! Mert akkor ez alapján olvasatomban főleg kötelessége lenne a 77 alattiaknak oltatni. A 23-as kivétellel ne foglalkozzunk, hiszen ez akkor sem fontos, amikor a vírus veszélyességéről tárgyalunk…

  171. 167.MangaM:
    „Ha bölcs lennék, akkor eleve nem kommentelnék már rég sehol és pont ezen agyalok egy ideje. A read only mód sokkal nyugisabb és élvezhetőbb is.”

    Hasonló cipőben szintén.

  172. 178.LS:
    Mivel szokásosodhoz híven nem adtál meg hivatkozást, ezt találtam ( összeesküvés „szakmában” nagy név):

    https://davidicke.com/2021/02/13/653-deaths-12044-other-injuries-reported-following-covid-vaccine-latest-cdc-data-show-and-these-are-only-the-cases-officially-reported-whats-the-real-figure/

    „As of Feb. 10, about 44.77 million people in the U.S. had received one or both doses of a COVID vaccine. ”

    „653 deaths — a subset of 12,697 total adverse events — had been reported to the Centers for Disease Control and Prevention’s (CDC) Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) following COVID-19 vaccinations. The numbers reflect reports filed between Dec. 14, 2020 and Feb. 4, 2021.”

    663/44770000=0,0000145 azaz 0,00145%

    Lezárt esetekre számított COVID-19 halálesetek száma 3%
    #www.worldometers.info/coronavirus/

    3% >> 0,00145%

    Illik ide a bolhából elefánt jelző.

    Elég nagy mintaszám, közelíthet a valósághoz, már ha az adatok valósak.

    Egyébként ez a szám kisebb, mint a norvég esetnél, amit szintén Te vetettél fel.
    Aminél azóta is adós vagy egy kisebb-nagyobb állítás eldöntésével.

    Amiről utólag kiderült, hogy a norvégek szerint a halálesetek nem oltás miatt következtek be.

  173. 182 – Idegen:
    Megkérdezhetted volna L.S.-től, hogy ki/mi ez a davidicke.com? Ezt hol jegyzik? Honnan tudható meg, hogy autentikus?

  174. 176.Csongor
    Köszönöm névnapi jókivánságaidat, nagyon kedves tőled.
    Hozzászólásod alanti, befejező részéhez :
    …”Az oltásellenességet maximálisan megérteném, ha naponta számolnának be mellékhatásokról, súlyos esetekről, halálozásokról. Akkor is megérteném, ha csak egyetlen hatóanyag állna rendelkezésre. De nem így van! Ugyanúgy megy a puffogtatás, teljesen tét nélkül, tehát feleslegesen, mint a felveszem a maszkot vagy nem esetében…”
    Szerintem túl szigorúan itéled el a mai embert.Ne feledd, manapság annyi információözön zúdúl egy áltlagember fejére hogy ember legyen a talpán, aki, – főleg bármilyen alap, szaktudás nélkül – el tudna igazodni, aki képes volna kiszürni, értékelni a hallottakat, el tudná határozni lényegileg mi az ócsú, mi a pelyva a tengernyi , egymásnak ellentmondó információban.
    Te is nagyon jól látod, gondolom, hogy maga a kormány, a közegészségi stábok , szóval az illetékesek, a mérvadók sincsenek mindig tisztában egy adott helyzettel, ők sem kommunikálnak világosan, néha ami tegnap kemény igazság volt náluk, holnaputánra revizió alá kerül, és az ellenkezője lesz az új etalon.
    Mit mondjon, mit gondoljon akkor az egyszerü közember, aki inkább elfordul az egésztől, és hinni kezd bármiben, főleg abban, ami közelebb áll hitvilágához, lelki beállitottságához, értem ezalatt az összeesküvés-hivőket, illuminátus-szabadkömüves-orwellista szövetségek létezését, vagy amit akarsz.
    Én, kedves Csongor, én nem hibáztatom annyira a mai embert.

  175. 184.Bálint: Üdvözlet Bálint! Jókat és szépeket kívánok neked a jeles napok közötti másik 364-re is, mégis csak többen vannak!
    Szép a nagy türelmed, de tán azt elismerheted, hogy ” főleg bármilyen alap, szaktudás nélkül”, ahogy írod, azért nem kötelező mindenbe belepofázni az ” alap, szaktudás nélkül”-inek. Ha a hajósoknak a tengeren valaki azt mondaná, mindenféle navigációs eszközüket tengerbe kell vetni, mert azok csak az elveszejtésükre vannak tervezve, nem kötöznék-e meg és zárnák biztonságos helyre a partot érésig? Vagy szabadulnának tőle gyorsabban?

  176. 184 balint
    Jól leírtad a jelenség hátterét, valóban az van, hogy az emberek nagy része számára annyira követhetetlen az oltások körüli mizéria, hogy választ egy egyszerűbb választ rá, legyen az akár egy vudu szertartás, vagy akármi más.
    És volt már a történelemben ilyen, a múltkor olvastam az 1990-as évek elején volt egy nagy oltáskampány Brazíliában egy nagy járvány idején, amit egyszerűen nem tudtak végrehajtani a lakosság teljes ellenállása miatt, ami a végén szabályos forradalomhoz, a kormány bukásához, és rengeteg halálos áldozathoz vezetett.
    Miközben a világ más részein sikeresen leküzdötték a járványt az oltások segítségével.
    Látom az adatokból, hogy Izrael jó úton halad, szépen csökken a fertőzöttek és halottak száma, viszont most olvastam, hogy az angol mutáció nagyon előretört, és fiatalabbakra is súlyosabb tünetetekkel is jár, mint az eredeti, az új súlyos esetek 70%-a a 40 év alatti korosztályból kerül ki, ami megdöbbentő.
    Ugyanakkor azt is alátámasztja az oltások hatékonyságát, hogy az idősebb oltott korosztályból már alig kerülnek kórházba súlyos tünetekkel.
    De egyenlőre mindig csak az angol variánsról szólnak ezek a hírek, a dél-afrikait csak megemlítik néha, még kérdéses, hogy ha ez felszaporodna, az ellen mennyit ér a tömeges oltás, most talán ez néz ki nyitott kérdésnek…

  177. Manga M. – Idegen : Ne hagyjatok itt! 🙂
    Én szívesen olvasom az általatok leírtakat azért, mert az ember nem csak Test-ből, hanem Lélek-ből is áll! A kommentjeitekből ezt is felfedezni vélem. Ezek a vélemények mindig közelebb vannak a valósághoz, mivel kettős támaszra épülnek.
    A két helyen megtámasztott tartó a gépészek szerint is sokkal stabilabb, mint az egy helyen megtámasztott. 🙂
    Én a kezdetek óta a mesterséges eredet híve vagyok. Eddig semmiféle történés nem tudta megingatni ezt a vélelmemet, sőt!
    Irigylem azokat, akik még mindig leragadtak, a denevéreknél és a vuhani piacnál, a jóságos vakcinás cégeknél és a gondoskodó államnál! Szép álmokat!

  178. 187: Hanyistók:
    A mesterséges eredet 90%-ban bizonyítást nyert. Ez nekem már nem kérdés.
    Ugyanakkor ne tévesszük össze a szilárd logikai érvrendszer alátámasztotta tényeket a talányoktól, amelyek akkor sem lesznek erénnyé, ha véletlenül később bizonyítást nyernek. Ettől függetlenül ki kell mondanom: ebben igazad lett.

    A vírus eredetét tekintve simán elképzelhetőnek tartom azt is, hogy egy laborból kiszabadult, de önmagában ekkora veszélyt nem jelentő variáns rekombinálódott egy tényleg természetes eredetű, de önmagában komolyabb veszélyt szintén nem jelentő törzzsel, aminek a vuhani első variánsok lettek az eredményei.
    Azért gondolom így, mert a vuhani variáns vizsgálatakor kiderült, hogy abban olyan kötőhelyek vannak, amelyek egyértelműen mesterséges eredetre vallanak, ugyanakkor egyre több helyen nyer megerősítést, hogy a koronavírus és megbetegedései a zéró pontnak kikiáltott vuhani piactól távolabb, sőt korábban is jelen voltak már, csak nem szedtek ilyen mértékben áldozatokat.

    Az elszabadult vírus elleni védekezés terén viszont nincs ok-okozatban feltárt összefüggés, tehát eredettől függetlenül lehet és tudunk védekezni, ha hajlandóak vagyunk rá. Arra vonatkozóan nincsenek feltételezések sem, hogy ezt a kórokozót szándékosan szabadították volna a világra, épp ellenkezőleg, nagyon úgy fest, hogy a kínai ipari kémkedés és barkácsolás szintet lépett, aminek ez lett a következménye.
    Egy szándékos fertőzés, vagy célzott oltáskampány esetén nyilván nem 20 féle gyártó fejlesztene különféle vakcinákat szerte a világon…

    184: Bálint:
    Lehet, hogy a tanári szigor érződik ebben…
    Csont és Hubab fentebb részletesen kifejtette, miért is veszélyes mindez, függetlenül attól, hogy az aktuális delikvenst ostorozom -e érte.

    Tiborbá próbálja tartani a blog színvonalát, segítsünk benne, ahol tudunk. Virtuális kávézó oly sok helyen van már, válogathatnak kedvükre, akik csak tét nélkül játszadoznának egyet online.

  179. 18O. Horváth Csongor
    „Ha azt mondanám, hogy a seggemen keletkező kelésektől félek, arra is tudnál linkelni valami relevánsat?”

    Közönséges vagy, vagy nekem úgy tűnik?
    Ejnye, „tanár úr” !?!

  180. 189-190: L.S.:
    Bocs, akkor ezt nemnek vehetem?

    https://truthcomestolight.com/contact/
    Küldjön már valaki be egy tanulmányt, kíváncsi lennék, leközölnék -e, ha elég hajmeresztőre sikerül! Ebből nem derül ki, hogy kik és mi alapján bírálják el a beküldött „okosságokat”! Ha egyszerű emberek, nem biztos, hogy rájuk bíznám az igazság keresését. Ha meg dörzsölt, de kivetett szakik, akkor főleg nem!

  181. In vivo-in vitro .
    Biztos hogy ugyanúgy működnek a dolgok ?

  182. A tudás hatalom .
    De ki határozza meg ,mi a tudás ?

  183. 188 – Horváth Csongor:
    Én a problémákat emberismeret oldalról rendezem le magamban, hozzátéve azt, hogy a döntéshozás pozícióban lévő is EMBER. Nos ezért vetem el a közeli termonukleáris háború lehetőségét, és ezért nem fogadom el, hogy a SARS-CoV-2 vírust ember gyártotta volna. A por nép viszont hozza a formáját, elfogad minden zöldséget és undorodik a logikától.

  184. 193: Buda:
    Megmondtam, az információs forradalommal véget ért a „tudás”.
    Kihalnak azok az emberek, akik rendelkeztek saját, egyéni tudással és meggyőződéssel, s aztán az interneten szocializálódott kultúra megtermi gyümölcsét. És az AI csak most kezdi bontogatni a szárnyait. Homo sapiens… Nevetnem kell, ha belegondolok! 🙂

    194: Tiborbá:
    A múltkor bemutatott bizonyítékok alapján a vírus mesterséges eredethez köthető tulajdonságai igencsak megugrottak. Ilyenkor nem támaszkodhatunk szociológiára, mert a biológia elegendő bizonyítékot szolgáltat.
    Egyébként jelen pillanatban teljesen mindegy az eredet, a védekezést követően is ráérnénk kibogozni a szálakat…

  185. Horváth Csongor:
    Köszönöm elismerő szavaidat és nem gondoltam, hogy valaha is megérem! 🙂
    hubab: “ Látom az adatokból, hogy Izrael jó úton halad, szépen csökken a fertőzöttek és halottak száma” – Lehet, hogy a közölt adatokból ez látszik, de a valóság más is lehet.
    Balint, kérlek értékeld az alábbi videót! Talán, neked a legnagyobb a rálátásod az ottani helyzetre.
    #https://www.bitchute.com/video/RqUlF8Ik9a0m/

  186. 191. Horváth Csongor
    ” Ebből nem derül ki, hogy kik és mi alapján bírálják el a beküldött “okosságokat”!

    https://truthcomestolight.com/5-ways-biometric-security-can-be-spoofed/

    James Corbett
    James Corbett 2004 óta él és dolgozik Japánban. A Corbett Report webhelyet 2007-ben alapította a politika, a társadalom, a történelem és a gazdaság független kritikai elemzésének eszközeként. Azóta több ezer órányi audio- és videomédiát írt, rögzített és szerkesztett a weboldal számára, beleértve egy podcastot és számos rendszeres online videósort . A néhai Bob Chapman által létrehozott e-hírlevél, a The International Forecaster vezető szerkesztője .

    Munkáit sokféle weboldal hordozta online, videói pedig csak a YouTube-on több mint 40 000 000 megtekintést gyűjtöttek. A szeptember 11-i hivatalos beszámoló ellentmondásairól szóló szatirikus darabját, a „ 9/11: Összeesküvés elmélet ” -et 2011. szeptember 11-én tették fel az internetre, és eddig közel 3 milliószor tekintették meg.

  187. 183: Ki lehetne autentikusabb, mint az annunaki gyíkember háttérhatalom összeesküvés főapostola?

    191: Inkább itt nézd ki a szerkesztő:
    https://truthcomestolight.com/about/
    „Kathleen Stilwell, editor and curator for Truth Comes to Light, is a perpetual dreamer, a researcher, and writer, in awe of the transforming power of courage, kindness and imagination.
    Born a truth seeker, she stumbled her way through a life guided by intuition, studying a broad range of topics including metaphysics and psychology, learning from mistakes, experiencing many awakenings, and finding her greatest challenge and sacred responsibility in being a mother, and now a grandmother.”

  188. 197: A biometrikus azonosításnak elég jól ismertek a problémái (több vaskos könyvet megtöltöttek már ezzel a témával), de kényelmi okokból az emberek többsége szívesebben alkalmazza őket, mint ha minden alkalommal PIN kódot kéne beírni.
    Persze a másik oldalról a jelszavas, mintarajzolós, PIN kódos védelemnek is elég sok problémája van (talán még több és még vastagabb könyvek szólnak róla), tökéletes megoldás az adatvédelemre nincs.

  189. 198: L.S.
    🙂
    Díjazom, hogy van humorérzéked!

  190. Olyan jó volt olvasni péntek délután egy meleg tea mellett fentebbi 50 hozzászólást hogy úgyis végünk lesz:D.Épp most láttam egy stewen Hawkins filmet ahol az emberiség telepítését akarják megoldani a földről.Már vannak /lesznek gyors szállítóeszközök, de szeritnem baromság az egész.Csak azt akartam mondani hogy hawkins is azt mondta hogy vagy a klíma,vagy egy vírus,vagy a mesterséges intellignecia fog kinyírni minket.
    Jövőnk Tiborbá viszony olyan most mint az USA orosz viszony
    😀 . Szerintem üljetek egymással szembe egy szobába és dobáljatok egymásra azt a kis durranós cuccot amit lehetett régen kapni papírba csomagolva atom
    bombaként gondolva rá 😀

  191. 169: MangaM

    „Száz szónak is egy a vége, lehet itt mindkét oldalnak ezer érve pro és kontra, egyelőre nem lesz konszenzus a kérdésben világszinten sem. Várjuk ki a sztori végét, teljesen felesleges mindkét oldalnak egymást köpködni.”

    No ez a legnehezebb, egy feszült helyzetben ki tudja befogni a száját? Legnehezebb ilyenkor „a várjuk ki a végét” (respice finem) hozzáállás, amit én is hajtogatok, de néha elfeledkezek a read only üzemmódról. Ezt is el kell viselni…

    Valahol ezzel az István druszámmal próbálok én is inkább „haladni” ha épp jól vagyok (nem Jakab Pistára gondolok…)
    https://youtu.be/PcA7_CUn16w

  192. 202: Persze, mindenki meghal egyszer, ahogy minden korábbi ember is meghalt. Az a kérdés csak, hogy mit kezdünk a fennmaradó idővel. Persze az időtartam meg a kellemesség is számít valamit, de szerintem a jó lelkiismeret többet. Megtettem-e, ami tőlem tellett?

    Ha nem is teljes egészében, de azért jobbára igyekeztem…

  193. 196.hanyistók
    Rosszul linkelted be a videót, nem lehet rákattintani.De nincs is szükség, beszámolok én magamtól is, direkt kérdésedre válaszolva, ugyanis nem akarok állandóan, mintegy zavaróan, jelentkezni.A második körben beoltottak körében, miután letelt az előirt 2 hetes várakozási idő, mig az oltás hatni kezd, nagyon, nagyon biztató jelenségeknek vagyunk tanui.
    Az esti hirekben mindig megszólaltatott kórházi orvosok jelentése szerint fölöttébb lecsökkent úgy az új koronabetegek száma, zsinte teljesen eltüntek az idősebb, 65-70 fölötti páciensek, őket ugyebár a legelső körben oltották elöszörre, majd másodjára, annyira, hogy egyes-egyelőre csak 2-3 -kórházakban kiürültek, vagy legalábbis nagyon lecsökkent a betegek száma.Itt-ott tapasztalható valamelyes felfutás a fiatalabb, 35-65 éves korosztályoknál, ámde a súlyossági mutató-az, hogy kell-e lélegeztetőgépre kötni azonnal, vagy néhány nap után- szintén csökkenőben van.Ez eredményeként igyekeznek beinditani a kereskedelmet, vendéglátást, turizmust, rendezvényeket, természtesen az optimista forgatókönyv alapján, azaz, ha továbbra is ezen trend felé haladunk.
    Ha teljesen kigyógyulunk, vagy ne adj isten visszazuhanunk, azt ugyis megirom majd, vagy benne lesz a hirekben.

  194. 207: Kérlek, Bálint, ne fogd vissza magad, a helyzetjelentésedre mindig kíváncsiak vagyunk, csakúgy mint egyéb jellegű magvas gondolataidra.

  195. MangaM, Jövőnk:
    +1 big like és sajnálom, de teljesen megértem 🙁

  196. 208.Ábel
    Istenem, de jól telik ez a nap….szmájli.

  197. 210 – bálint:
    A szmájli = kettőspont : és nagy D betű összeírva és előtte is, és után térközt. Tehát ne írd össze semmivel. : D (nekem most van közöttük köz, mert különben smájli lenne. Nem igaz, hogy ne tud megtanulni.

  198. MangaM
    Írnék privit, megadhatja Tibor’bá a címedet?

  199. Re: Bálint
    Ne tarts te se magadban mi van nálatok, sem más országban élő olvasó, én nagyon kíváncsi vagyok minden infóra, mert több szem többet lát… 😉

  200. Re:206
    Nézve Musk nőjét, nekem nem az ugrott be róla, hogy de jó csaj… 🙂
    Ilyen darkos boszorkák soha se jöttek be, kell a fenének az, hogy éjszaka arra ébredjek, hogy rám olvas valami varázslatot…
    Persze lehet rendes házias asszony, aki mos,főz,takarít, és meleg vacsorával várja dolgos mrd-os férjét. 🙂

  201. 213.dajtás
    Egyre jobban telik a nap….
    Mint irom volt, a trend biztató, csökkenőben a halálozási, új fertözöttek, valamint a lélegeztetettek száma, majd március-áprilisban a teljes lakossági kétszeres beoltottság után okosabbak leszünk.
    Egy kis frissités , a most lefutott délutáni gyorshirekből:
    Még egy kereskedelmi lezárás, kijárási tilalom Izraelben NEM LESZ!
    Az ország adott helyzetéből fakadóan a turisztika kirivóan magas helyen van a nemzeti összbevételi források ranglistáján, a turizmus világviszonylatban is nagyon élénk, a légiforgalom detto, imádunk, amúgy nemzetileg , kiülni egy kávéház, vendéglő terraszára a meleg nyári estéken, a mediterrán éghajlatunk mintegy erre predesztinál, szóval ezeket az ágazatokat ismét ilyen megrázkodtatásnak nem teszik ki.Mindenre van megoldás, zöld oltásútlevél, csökkentett vendéglétszám, ritkitott asztalok, stb.
    Meg lesz oldva.

  202. ReBálint
    Jó ezt hallani, maradjon is így, mert mindenkinek érdeke ez.

    Most jön nálatok a főpróba, kíváncsi leszek a mutánsokkal mit kezd majd az oltás.

  203. 214. dajtás

    Ő már nem egy lázadó tini, aki darkos stílusban nyomja. Sajnálom, hogy múltkorában Manga is csak megemlítette az okkult, de nem ment bele részleteibe. Értem, hogy ez a fórum nem alkalmas rá, de ha adott részletekről nem lehet beszélni, akkor sosem lesz teljes a puzzle.
    Úgy meg mindig lesznek olyanok, akik azt hiszik, hogy kormányaikat a népek választják és a mindig igazat mondó, kettős állampolgársággal sem rendelkező, példamutató életet élő politukosok meg nem tennének „saját” gazdaságuk ellen…

    216.

    Az a baj, hogy ezek a változások a világban is megfigyelhetőek január óta. Lehet nem csak a vakcinázásnak van szerepe a fertőzésre. Én például arra vagyok kiváncsi, hogy az ACE2 antigénre kifejlesztett oltás, milyen mechanizmussal állítja meg a vírus NRP1-en történő behatolását?

  204. Re:Ábel
    Naiv kérdés: Akkor az új variánsok ellen nem véd?
    Naiv kérdés 2: Minden kellően mutálódott verzióra új oltás kell?
    Naiv kérdés 3: Évi 2-3-?? oltás kell, hogy nyugodt legyek?
    Nem naiv kérdés: Komolyan így akarjuk megoldani a problémát?

  205. 207. balint :
    Kérlek, töröld ki az első karaktert (#) a megadott link elöl, így egyből indul majd a videó. Direkt így tettem ki, a kereső motorok miatt. Továbbra is kiváncsi vagyok a véleményedre!

  206. Ivermektin – A koronavírus boldog vége … !!! 2021. február 15.
    Nézze meg figyelmesen a következő 10 perces videót, ha még nem látta ….

    https://www.brighteon.com/94969d3b-5623-4e90-aa74-1025713569b5

    Dr. Pierre Kory orvosprofesszor beszédének közzétételét – az Egyesült Államok szenátusában, december 8-án – követően:

    A 12 mg ivermektin, amely Indiában 3,5 euróba, Kínába 5 euróba és Görögországba 13 euróba került … úgy hangzik, hogy elérte az USA szabad piacát, 960 dollárt … !!!
    Úgy tűnik, hogy ez az olcsó, régi és biztonságos gyógyszer megváltoztatja az ismert tényeket. Nemcsak 3-5 napon belül szabadul meg a koronovírustól ..Hanem megelőzi is, ha elővigyázatossággal alkalmazza …

  207. Re:223 Idegen
    Influenza oltást évente 1× adják, ezt ki tudja évente hányszor kell majd.

    Figyelembe véve azt, hogy most hogy (nem)megy a vakcinázás, hát…

  208. Bálint:
    Köszönjük a beszámolót!
    Olvasatomban a helyzet a papírformának megfelelő. De aki az okkult marhaságokat kívánja inkább tanulmányozni, annak itt van LS. rengeteg forrása. Tessék bennük elmélyedni, lehet ott még saját tanulmányokat is leközölni, mi kell még Anonimnak a kirakójához?

    Dajtás:
    Musk esetében hallottál már a polgárpukkasztásról? Az emberünk otthon van a téémában, lásd, amikor élő adásban szívott el egy jointot. Utána bocsánatot kért azért… 🙂

  209. L.S. :

    Az ivermektines, hidroxiklorokinos, ACE-gátlós … beszéd meddig fog még belőled jönni?
    Kívancsian várom, hogy hány hónap múlva fogsz a többi rémhírszaporítóval együtt a szerinproteáz-inhibitorokról linkeket ajánlani?
    Továbbá a gyulladásgátló-kutatásokról a nagyon híres és természetesen kűfődi, ámbár ismeretlen önjelölt virológusok mikor kezdenek már kibogozhatatlan rém-és kacsahíreket terjeszteni??

    És az oxigénizációról miért nem nyomja a hosszú szemű fényezetlen rizsát a nagyérdemű!?

    Dajtás:
    életmentő antivirális gyógyszerkeszítményeket is mindennap szednek emberek, mintahogy pl. a HIV-re, Hepatitis C-re és most a Covidra a Remdesivir-t, Favipiravir-t, kivéve amíg nincs gyulladás. Gyulladásgátló is része a covid – terapiának.

    Említettem már, hogy a már eddig ismert gyógyszereket ismételten átvizsgálják.
    ÷a gyóccerkincs kutat ás÷

    De mindegy is nektek. Szépen hómoffiszoljatok és bátran fotelhuszárkodjatok a kibertérben tovább.

    Borzasztó ebben a spirituális válságban így dolgozni nekünk: mentősöknek, orvosoknak, betegtolóknak, kutatóknak, honvédeknek, műszakiaknak…

  210. 224.dajtás:
    „Naiv kérdés: Akkor az új variánsok ellen nem véd?”

    Jó pár vakcináról volt szó, hogy több mutáns ellen is véd, esetleges fajtánkénti hatékonyság csökkenéssel.

    „Naiv kérdés 2: Minden kellően mutálódott verzióra új oltás kell?”
    A fentiekből következően NEM.

    „Naiv kérdés 3: Évi 2-3-?? oltás kell, hogy nyugodt legyek?”
    A fentiekből következően NEM.

    Nem naiv kérdés: Komolyan így akarjuk megoldani a problémát?”

    Így is meg lehet oldani a problémát lsd. influenza.
    Csak tájékoztatásul, az influenza vakcina csak az adott évben kockázatot jelentő főbb törzsek ellen véd, ha egy másikat kapsz el, akkor úgy jártál.

    Meg ehhez hasonló módon, korábban belinkelt újfajta influenza vakcina megközelítés az MIT-től, amiben kevésbé mutálódó, de rejtettebb régió ellen fejlesztenek oltóanyagot.

    El kéne döntened, hogy most hülyének tetteted magadat, és nem olvasod el a kommenteket vagy valóban az vagy.

  211. Re:226 János

    Kicsit higgadtan gondold át még egyszer azt, amit írtál. Mellesleg nagyon is nagyra becsülöm az egészségügyisek kitartó munkáját, ha nem lenne elhivatottság, már rég összedőlt volna, de…

    Most az a kép körvonalazódik ki, és javíts ki kérlek, hogy évente többször kellene a teljes emberiséget vakcinázni, hogy a vírus ne okozzon gondot. Szerinted ez reális?
    Értem én hogy megoldást akarsz látni ebben a vakcinázásban, de biztosan így kell megoldani a problémát?
    Én pl nem vagyok vírus szkeptikus, de azt látom, hogy rossz irányban állunk a tehénhez, miközben a tehén még szambázik is közben…

    Re: Csongor
    Jól hangzik a polgárpukkasztás,de érdemes lenne picit a tetkóit megnézni.
    Aki jelképeket varrat magára, legyen az bármilyen is, eléggé komolyan gondolja mit csinál.
    Tudom, hogy neked úgy hülyeség ahogy van az okkult dolgok, de azért mellékesen megjegyzem, hogy sokan nem így vannak vele, és a vallások 100%-ban használják is, csak „liturgiának”, „szokásoknak”, „vallási szertartásoknak” hívják. Nem is gondolnád mennyi okkult hókusz pókusz tud lenne egy ártatlannak tűnő dologban…
    Ott van pl a magyarabbnál magyarabb vérszerződés. Nem borral, pálinkával, sörrel, hanem vérrel. Ez a szerződés bizony komoly okkult erővel bírt, komolyan is vették a szerződő felek…

    Re:228
    Egy kereszt kérdés: Meddig igaz az az állítás hogy véd a mutálódott verziók ellen is?

  212. 225. Csongor

    Már megint csak magadról állítasz ki bizonyítványt.
    Az okkult a beavatottak számára elérhető tudásról szól, az miért marhaság? Az amerikai egyetemeken lévő diák csoportokról még sosem halottál? A jövő szakembereit itthon is már az egyetemekről veszik fel a cégek. Én úgy tudom, hogy kormányunkat is egy gazdagabb csóka segítetette annó a felsőfokú tanulmányaikban. Az, hogy ők miben hisznek, pont annyira marhaság, mint a kereszténység vagy a zsidó hit!
    Jut is eszembe:
    Nem kell itt rendőrködnöd! Majd, ha Tibor bá’-nak nem tetszik, amit írtam, akkor ad egy magentát. Még szerencse, hogy nem sárga hatágú csillagot. Abból még relativizálás is lehetne.

    U.i: L.S.-nek a fentebbi forrása, még ha Icke is lett volna, akkor is a vaers-re támaszkodott. Szerintetek az nem hivatalos forrás? Ti nem tudjátok használni?
    Segítek mégegyszer:
    https://wonder.cdc.gov/vaers.html
    -> alul: I agree
    ->Vares Data Search gomb
    ->1. Group Results By = Event Category
    ->3. Covid-19
    -> Send gomb
    És láss csodát: megjelenik a hivatkozott táblázat! Amúgy meg úgy alakítjátok a keresést, ahogy tetszik, akár dátummal, akár vakcina fajtával, akár esetleírással…

  213. Dajtás, Anonim:
    Felőlem,
    kössetek vérszerződést. Nekem megfelel a digitálisan aláírt változat is, emiatt kár veszekednünk! 🙂

    És bocs, a csajoknak én a didkóit szoktam lesni, nem a tetkóit, abban igazad van, hogy ez esetben Musk nején semmi kívánnivaló nincs, ilyen szempontból jobb a csomagolása, mint egy burkába zárt muszlim nőnek.

    Ha azt a bizonyítványt állítom ki magamról, hogy az okkult „szakirodalmat” elutasítom, büszkén vállalom!
    Megint sikerült bekeverni a kirekesztést az idiotizmus kisöprése mellé…

    226: János:
    A tanárokat kihagytad 🙁
    Garantálom, egy részük még biztosan így érez ezzel kapcsolatban!

  214. 228.dajtás:

    „Re:228
    Egy kereszt kérdés: Meddig igaz az az állítás hogy véd a mutálódott verziók ellen is?”

    Gondolom ezt 227-nek nekem címezted.

    Nem tudom, de Te sem látsz a jövőbe .

    Én a jelenről beszélek, a most rendelkezésre álló információk alapján, nem feltételezek egy szituációt egy feltételezett valószínűség alapján.

    Egy új mRNS vakcina kifejlesztése 6 hét, ami csökkenthet a tanulási görbe alapján.
    A mostaniak egy vírus verzióra lettek kifejlesztve, de eltérő fokban védenek az jelenleg ismert új mutációkkal szemben.

    A több mutáns elleni mRNS koktél (ami több mutáns elleni mRNS vakcina keveréke), ami analóg az influenza vakcinával még hátra van, de logikusan ez következik.

    Megjegyzem, az első komolyabban vehető mutáns az angol, az tavaly év végén jelent meg.
    Azaz a kiindulástól számítva legalább 10 hónap.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Variants_of_SARS-CoV-2
    „Vaccine effectiveness”

  215. 196. Hanyistók
    „Balint, kérlek értékeld az alábbi videót! Talán, neked a legnagyobb a rálátásod az ottani helyzetre.”

    Döbbenetesen elszomoritó hirek, és a hab a tortán a videó végén:
    Abban az esetben, ha reinkarlálodnék szeretnék egy halálos virus lennék, hogy tegyek valamit a túlnépesedés ellen.
    Fülöp herceg, Erzsébet királyné férje.

    Hanyistók
    Kösz a komoly tájékoztató anyagot a videó végén.

    Szégyen, gyalázat akik ilyen adatokat összeollóznak azok mind „eszetlenek, akik másképp látják, és hülyeségekben hisznek”.
    Összeesküvés elméletekben, gyikemberekben és kékvérü emberekben hisznek.
    Megáll az ész!
    Nem csoda ha mind meghalunk!

  216. 231: idegen:
    Amikor beoltva is megfertőződik és megbetegszik, akkor tudni fogja, hogy addig védett. 🙂

    Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol jelentősebb az átoltottság, ott valóban fog a járvány terjedésén, kvázi az újabb mutációk megjelenése is kisebb lesz.

    Ahol csak ímmel-ámmal oltanak, ott is véd egyénileg, de a terjedésben és a mutációk terén ennek semmilyen komolyabb pozitív hatása nem érződik.

    Ott a probléma, hogy amíg a repülőgépjáratok szállítják a humanoidokat ide – oda, hiába érnek el bárhol komolyabb eredményt, akár onnan megy el világot látni és hazahozza, akár valaki odamegy és beviszi, a járvány újra támadhat…

    A vége majd az lesz, hogy nem egy utazási vízum oldja meg a problémát, hanem a világ bizonyos átoltott, ill. járványgóctól mentes részei önként izolálódni fognak, így ők lehetnek a túlélők. Bálint beszámolójából már tudjuk, nem Izrael lesz ez a mintaállam. Vitázni meg lassan tényleg felesleges lesz, mert Magyarországnak így esélye sincs… Épp külföldi utazásokat nézegettem a nyárra, de sajnos nem igazán látszik, hogy kapkodnának a kuncsaftokért :-).

  217. 228 dajtás
    Én csak azt nem értem, hogy mitől vagy olyan biztos az oltások sikertelenségében?
    Minden megnyilvánulásodból ez a meggyőződés ömlik, még esélyt sem akarsz adni annak, hogy jó dolgok is kisülhetnek belőle.
    Nekem is vannak kétségeim, én is várom a tapasztalatokat, amiből leszűrhetjük az igazságot, én is figyelek a felbukkanó ellenérvekre, negatív tapasztalatokra, de nem zárom ki a sikert, amivel kecsegtet.
    Az, hogy vannak áldozatai az oltásoknak, az nem zárja ki, hogy közben nagyságrendekkel több embernek viszont megmenti az életét, az új mutációkról sincs igazán meggyőző tapasztalat, viszont rövidesen lesz, mert képtelenség ezeket hosszú távon határokkal lezárni.
    Az angol változat, – ami most már Izraelben is a legelterjedtebb – sem tudta megváltoztatni azt a statisztikai javulást, amit az oltottaknál tapasztaltak.
    Lehet persze kételkedni, hogy majd a dél-afrikai felborítja a helyzetet.
    És nem kizárt, hogy lesz ilyen változat, de a jelen tapasztalatok szerint még ott sem alakultak ki súlyos esetek az oltottaknál.
    Az oltás utáni védettség tartamára meg megint csak nincsenek igazán tapasztalatok, de te azért megjósolod, hogy évente három-négyszer is szükség lesz rájuk.
    Azt sem tudjuk biztosan, hogy a betegségen átesés vagy a védőoltás védő hatása megbízhatóbb-e, vagy egyenlőségjelet lehet tenni köztük.
    Sok a még nem tisztázott kérdés, de te alapból a negatív oldalon állsz.
    Könyörgöm, legalább várjuk ki, hogy mit mutat a valóság, mielőtt végleges véleményt mondunk róla…

  218. 220.hanyistók
    A videót illetöen: finomapróra vagdalt zöldségek,a közönség fejére szórva.
    Nagyon röviden értékelem,nehogy a blogtársak idegeire menjek, nos:
    Már az első másodpercekben azzal kezdi,az oltásokat ellenezve, hogy felsorolja névszerint azokat, akik -szerinte – az első oltás után meghaltak, de van olyan balga, hogy megjegyzi életkorukat is, minekután ha meg is tudom a videó alapján, hogy rebbe Nachman meghott szegény 3 nappal az első oltás után 98 -igen, igen, kilencven nyolc – évesen, a másik 91, a harmadik egy, a tojásból nemrég kibújt tacskó 70 valahány évesen, nos , ettől valahogy nem voltam képes rettegni az oltásoktól.Még nem zártam le a videót, hadd lám, mi jönne még.
    És az ominózus videó tovább forog, sorolja az áldozatokat és megtudom, hogy az egyik rabbi fia (40 éves ), csütörtökön megkapja az oltást, majd ezekután 3 napra rá , szombaton MUNKÁBA MENET elhalálozik, az út mellett lelnek rá SAJÁT KOCSIJÁBAN SZOMBATON!! holtan -lásd 1.32 a videón.
    ITT hagytam abba…
    Bárki készitette a videót, olyanoknak szánta,akinek halovány fogalmuk sincs a zsidókról, habár hirtelenében nem tudom, hol van olyan emberfia, aki ennyit ne tudna róluk, vagy egy rendkivül jó vicc az egész, egy paródia.

  219. Re:234 hubab
    Nem az oltásokkal van a bajom, hanem a jelenlegi oltások működési mechanizmusával.
    Pl a klasszik gyerekoltások én is túlestem, ahogy a gyerekeim is, ezzel pl nincs baj.
    Ellenben a Covid-nál azt látom, hogy az oltási tempó/fejlesztés túl lassú a mutációkkal szemben, arról nem is beszélve, ha lépést tudnánk tartani(nem tudunk), akkor se működik az évi 3- és ki tudja mennyi oltási program. Persze ettől sok cég hülyére keresné magát, de az emberek se fogják tűrni, hogy a havi fodrász mellé sorba állhatsz egy szuriért. A stratégia hibás, avagy másként kell a problémát megoldani, igaz amit javasoltam az most senkinek sem az érdeke, mert sok más problémát is megoldana. Írtam már, nem egy spéci villáskulcsot kell gyártani, ami szűk tartományban működik, hanem egy „francia kulcs” kell, ami majdnem mindenre jó.

    Re:231 Idegen
    Amit írsz biztató, de a leírtak gyakorlatban vannak?
    6 hét alatt becs szóra kész az új vakcina, és másnap engedélyezni is fogják?

  220. 236: Dajtás:
    Látszik, hogy oly sok biol. tanulási próbálkozás ellenére még mindig a hiányosságok miatt nem jut el a szürkeállományig a lényegi információ.

    Nem kell új vakcinát fejleszteni, tesztelni és engedélyezni. Mindössze megerősítő oltást kell beadni, amelyben az új variánsnak megfelelő fehérjekód megy a testnek bemutatásra, hogy arra is felkészülhessen egy éles támadást megelőzően. Bizony, ha az ember beteg, baktériumok esetében is arra kényszerül, hogy injekciókúrát iktasson be az életébe. De itt azért erről szó sincs! Max. félévente beszéljünk erről és ezt is a legrosszabb esetben felvázolva. Azzal, hogy nem garantálható 100%-ban a védettség, sokkal nagyobb baj van, mint azzal, hogy többször meg kell ismételni a vakcinázást. Érdekes, hogy korábban az influenzaoltásoknál ekkora hiszti nem kerekedett a téma mellé! Vajon ennek mi lehet az oka? S akkor halljuk, konkrétan mi volna a vakcinánál vírus ellen jobban működő franciakulcs?!

  221. 236.dajtás:
    „6 hét alatt becs szóra kész az új vakcina, és másnap engedélyezni is fogják?”

    A biotech-ék nyilatkozták többször is.
    A technológia miatt ők tudnak a leggyorsabban adaptálódni.

    Egyébként pont most jön ki EU szabálymódosítás, ami megkönnyíti az új mutációk elleni vakcinák elfogadást, gondolom azon alapon, hogy nem nagyon különböznek az eredetitől.

  222. Dajtás! Ne hagyd, hogy Csongor lekorlátozzon! Ne csak megmond, mi lenne a franciakulcs, hiszen okoskodni könnyű lenne, ahhoz még tudás sem kell. Ne csak megmond, csináld is meg!!!

  223. Horvath Csongor, Csont, Idegen:

    Felesleges energiát pazarolni a megmondóemberekre, nem értelmezik az olvasottakat.
    A diákok viselkedése alapján amúgy is következtetni tudsz az önismereted révén a szülők korlátolt mentalitására. Ezen a blogon számos ilyen felnőtt van.
    Vajon ezek a szülők szeme fényei hány órát töltenek el naponta most még digitális játékokkal majd később különféle szerekkel, míg más gyermekek olvasnak, sportolnak, tanulnak…??? Tanárként biztos látod, hogy gáz van és gáz lesz.

    Kritizálni tudnak csak és megmondani, hogy mit kell csinálni a vírussal. Nyilván már őket is szűk látókörű és szorongó tekintélyszemélyek vették körbe…

  224. Re:237 Csongor

    Szerintem egyszerű a tömegek ellenállásának oka: eljátszotta a politika a hitelességét, illetve mRNS vakcinát nem használták tömegesen soha az embereken, pláne nem hosszú távon, plusz erős a gyanú, hogy mókolt a vírus, és a „kifejlesztők” és a politika között van némi összefonódás…
    Nyilván a biológiai tudásom csökött, mindenki tisztában van az mRNS vakcinák hatásmechanizmusával, ez triviális, mint az 1*1, gondolom nálad is alap tananyag a gimiben?/középsuliban? (Hozod egyébként a ülj le egyes fiam tanári attitűdöt 😉 )

    Nem kell tudnom ahhoz főznöm, hogy megállapítsam azt, hogy az étel nem jó ízű, vagy neked ehhez is diploma kell? 🙂
    Anno egyébként leírtam az egyik megoldást(hívatkozásokkal), ha akarod keresd meg, de a hívatkozásokat sokszor úgy sem olvasod el, mert a szűrőd/egód nem engedi át… 😉

    Maradok tisztelettel, innen a sötét kanapé huszárkodás hazájából.

    Re:Csont
    Én csak jártatom a számat, és hülyeségeket beszélek, erről a blogon több embernek konszenzusa van. Tekintsd úgy hogy sci-fi mini novella amit írok, és akkor nem fog zavarni. 🙂

  225. 235. balint:
    Nem vagyok biztos abban, hogy nem igaz a videóban szereplő tartalom. Egy rövid kutatás után rátaláltam a videóban szereplő rádió adásra és az abban nyilatkozó műsorvezetőre is. A konkrét műsor is, valószínűleg kikereshető az archivumból. Gondolom, hogy ott is léteznek alternatív rádió adások, amelyek nem a fősodorhoz tartoznak.

  226. Az okkulttal nem az a baj, hogy marhaság, vagy hogy nem működik. (Akkor még ártatlan lenne.) Hanem az, hogy igen, és hogy miért és hogyan.

  227. Re:243 Ábel
    Sokszor azt a sommás következtetést vonják le a nem működés okán, hogy hülyeség az egész, de azon már nem gondolkoznak, hogy aki csinálta, nem csinálta jól.
    Attól még hogy valami autónak néz ki, nem biztos hogy autó, pláne nem alapfeltétele a működésnek, így ebben a témában is sokan el tudnak lavírozni teátrális csili-viliséggel, miközben nem csinálnak semmit.
    Az étel áldás is pont ilyen dolog, ha lelketlenül eldarálja a szokásos imáját az ember, akkor nem sok értelme van, ellenben ha oda figyelve koncentrálva csinálja, akkor teljesen más lesz a
    végeredmény.

  228. 244: Van, amit jobb, ha rosszul csinálnak, mert úgy legalább ártalmatlan.

    És ne mossuk már össze az okkultizmust az imával és a liturgiával!

  229. 241: Dajtás:
    „Nem kell tudnom ahhoz főznöm, hogy megállapítsam azt, hogy az étel nem jó ízű, vagy neked ehhez is diploma kell? ?”
    – Tudod, ha fertőzött az étel, előfordulhat, hogy jóízűen elfogyasztod, aztán jó esetben utána kif…hatod magad. Amiről én beszélek, inkább a főzés előtti kézmosásról szól. Miközben páran forszírozzák, hogy mennyire felesleges tevékenység ez.

    Az oltásokról a diákok ált.isk. 8.osztályban tanulnak. Az mRNS vakcinával kapcsolatban sok szájbarágós cikk jelent meg, többek között itt is, amely tanulmányozását követően egy értelmes ember többet nem tesz fel kérdéseket, hanem megérti és alkalmazza az új ismereteket. A franciakulcs akkor marad a misztikum világában, akkor sajnos ezt sem tudjuk beemelni a mindennapi életünkbe…

    Az ételáldásról annyit, hogy sztem. mindegy hogyan „ügyeskedsz”, a végeredmény minden eetben ugyanaz, ezt inkább ne boncolgassuk tovább! 🙂

  230. 226. János
    „Kívancsian várom, hogy hány hónap múlva fogsz a többi rémhírszaporítóval együtt a szerinproteáz-inhibitorokról linkeket ajánlani?”
    240. János
    „Kritizálni tudnak csak és megmondani, hogy mit kell csinálni a vírussal. Nyilván már őket is szűk látókörű és szorongó tekintélyszemélyek vették körbe…”

    Az alsó végtagok második megbénulása történt a koronavírus vakcina második dózisa után Korfu szigetén.
    Az orvosnak megbénultak az alsó végtagjai a koronavírus elleni vakcina második adagja után.
    Az első esetnél az orvosok szerint az ápolónő Guillain-Barré-szindrómát mutatott (ez egy ritka idegrendszeri betegség, amelyben a szervezet immunrendszere megtámadja az idegeket, ami a betegnek zsibbadást és bénulást okoz – általában a karokban és a lábakban).

    Tisztelt János
    A két covid-áldozat az egészségügy szolgálatában dolgozott.

    Michalis Giannakos, A Kórházi Alkalmazottak Panhellén Szövetsége (POEDIN) elnök az eset után kijelentette, hogy ez kapcsolatban van koronavírus vakcinával.
    E nyilatkozata miatt előzetes vizsgálatot rendelt el az athéni ügyészség.

    Érted ezt tisztelt János?

    A (POEDIN) Szövetsége elnökét hurcolják mert többek között azt merte kérdezni ki álja meg a kártéritését?!?

    https://www.pronews.gr/ygeia/963604_giatros-parelyse-sta-kato-akra-meta-ti-deyteri-dosi-toy-emvolioy-kata-toy-koronoioy

  231. 248: L.S.:
    Akkor ez épp kivizsgálási fázisban van.
    De már úgy adod tovább, mintha biztos tényként könyvelhetnénk el…

    Megjegyzem, az idehaza vírus miatt, szolgálat közben megbetegedett és elhunyt eü. dolgozók sem kaptak kártérítést. S nem mellékesen, kicsit több, ráadásul életét vesztett emberről van szó!

  232. Re:Ábel
    „Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.”
    (Károli Gáspár » A János írása szerint való Szent Evangéliom » 1. fejezet”
    Minden az minden, ebből fakadóan minden közös alapok szerint működik, nincs különbség. Hogy valójában jó-e, vagy rossz, csak a szándékon múlik.

  233. 250 „Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.”

    De most már fejezzük ezt be, mert Tibor bának elfogy a türelme és szétcsap köztünk…

  234. 249. Horváth Csongor
    „Megjegyzem, az idehaza vírus miatt, szolgálat közben megbetegedett és elhunyt eü. dolgozók sem kaptak kártérítést. S nem mellékesen, kicsit több, ráadásul életét vesztett emberről van szó!”

    Tisztelt Horváth Csongor

    Hát ez csodálatos hir!!!

    Sietek ezzekkel a megnyugtató szavaiddal a megbénultak családtagjait vigasztalni és még rábeszélni, hogy Ők is óltsák be magukat amikor eljőn a soruk, mivel Ők még szerencsések ez esetben. Bénán, de élnek élettársuk, a szüleik …
    Mit szóljanak azok akik ” mellékesen, kicsit több, ráadásul életét vesztett emberek”- ugye?

    Horváth Csongor?!?
    Jól vagy?
    Berúgtál?

  235. L. S. Igen sajnálatos a hír, hogy ketten lebénultak. De nem mellékes szempont, hogy hány beoltottra esik ez a két eset? Tízre? Tízezerre? Tízmillióra?

  236. 253. Ábel

    Tisztelt Ábel
    Itt láthatók a legfrissebb adatok:

    Covid-19 | Oltási statisztikák
    UTOLSÓ FRISSÍTÉS: 21.02.02 21:00
    (Az adatokat naponta frissítjük 21:00 órakor)

    Összesen: 554.745 oltásokat végeztek
    +28.376, 20.02.02

    Összesen:386.049 Első dózisú oltásokat kaptak
    +1 5487 a 02/02/2015

    Összesen:168.696 A 2. dózisú oltásokat kaptak
    +13,789 / 20/02/15

    Sajnos a negativ hirekről nincsenek adataink, az Athéni ügyészség gondoskodik erről…

  237. Re:251 Ábel
    Kell is a józanság, ezekben az időben sok hamis próféta bukkant fel…
    Egyet értek, ne offoljuk szét teológiával a bejegyzést… 😉

  238. 228: „Jól hangzik a polgárpukkasztás,de érdemes lenne picit a tetkóit megnézni.
    Aki jelképeket varrat magára, legyen az bármilyen is, eléggé komolyan gondolja mit csinál.”

    Na, akkor nézzed:
    https://bodyartguru.com/grimes-musician-tattoos/
    Mellesleg azt állítja: “I never decide until 10 minutes before I’m getting a tattoo what it’s going to be”
    De persze nyilván hazudik, te jobban tudod. 🙂

    Abban viszont egyetértünk, hogy nem jön be a csaj.

  239. 242.Hanyistók
    Én is utánanéztem, úgy a rádiónak, mint a stábnak. Szélsöséges,eszement gyanakvó hozzáállás mindenhez, ami nem fedi az ortodox vallási felfogást, szélsőséges gyanakvás minden ellen, ami állami, ami nem viseli a szigorúan kóser pecsétet, stb.
    A modern orvostudománytól szinte babonásan iszolygó, mindenre és mindekire gyanakvó, szinte fanatikus, megszállott társaság.
    Egy szavukat ne hidd.

  240. 257 balint
    Jónak írod!
    Hanyistókra, L.S.-re pontosan ugyanez jellemző, a kóser pecsét igényének kivételével…
    Úgy látszik, ez a mentalitás bármilyen talajon megjelenik, akár egymást kizáró ideológiák mellett is. 🙂

  241. 254 L.S.
    Egyetlen oltás, vagy bármiféle gyógyszeres, vagy orvosi beavatkozás sem 100% kockázatmentes, még ha milliók életét is mentette meg.
    Ez nagyon sajnálatos, de elkerülhetetlen.
    Ha nem alkalmazták volna őket, akkor a milliók haltak volna meg, és te ítélted volna halálra őket, ha megakadályozod az oltásokat, meglehet megmentetted volna azt a kisszámú szuperérzékeny személyt, akiket fontosabbnak tartasz valami okból.
    Ahogy a járművek megjelenése is magával hozta a közlekedési baleseteket, halálos áldozatokkal. Gyalogosan ez nem következett volna be…

  242. A bibliai idézeteket nem magentázom ki kulturális okokból kifolyólag, de semmi szükség rájuk. Nem tudom miért éltek vele.

  243. 252: Rendben L.S.!
    Engem meggyőztél.

    Nem fogom beoltatni magam, ezt közöltem a családommal is. Rád és a forrásaidra hivatkoztam. Megmentesz egy esetleges bénulástól, vagy ki tudja még mi mindentől!

    De, ha a közeljövőben elkapom a covidot és kinyír, téged teszlek felelőssé érte…
    Ehhez mit szólsz? Vállalod a felelősséget?

  244. 257: balint
    Köszönöm az infót. Attól, hogy szélsőségesen ortodoxok, attól még mondhatnak igazat is néha. Azt senki sem gondolhatja, hogy minden flottul ment a több millió ember „oltakozása” közben és azután. Aki nem lett „szalonképes” az oltás után azt hamar berántják a függöny mögé, hogy ne veszélyeztesse az „előadás” folytonosságát.
    258: hubab
    Köszönöm az aggódásod, de szerintem balint-ot nem kell félteni!
    Miféle mentalitást várnál el? Legyek Bólogató János? 🙂

  245. „261. Horváth Csongor

    Légy szives olvasd ell még egyszer, hogy mit irtál:

    „Megjegyzem, az idehaza vírus miatt, szolgálat közben megbetegedett és elhunyt eü. dolgozók sem kaptak kártérítést. S nem mellékesen, kicsit több, ráadásul életét vesztett emberről van szó!”

  246. L.S.:
    Miért citálod ide másodszor?
    Talán ezt nem tartod felháborítónak? Mármint hogy az életükkel fizettek azért, mert másokon segítettek, akik esetenként azért fertőződtek, mert ismét mások félvállról vették a veszélyt…
    S, akkor a felelősség tekintetében ezt nemnek vegyem?

  247. 264: Milyen kártérítést akarsz adni a halottaknak? Arany sírkövet?

  248. 265: Ábel:
    Nyilván a kártérítést a hozzátartozók kapják ebben az esetben.
    Vagy szerinted, ha az illető hátra hagyott 3 gyereket, az smafu? Nekik mindegy?
    A nagyeszű keresztény lelkek működése…

  249. 266. Horváth Csongor

    „Nyilván a kártérítést a hozzátartozók kapják ebben az esetben.
    Vagy szerinted, ha az illető hátra hagyott 3 gyereket, az smafu? Nekik mindegy?”

    Most már te is látod, hogy nem kell mellé beszélni ilyen fontos témában.
    Azért mert mások sem kaptak kártéritést – a magyarok H. Cs. szerint – ez már egy indok, hogy senki se kapjon.

    Horváth Csongor ezt saját magad eszelted ki vagy mások is segitettek ebbe?

  250. 262 Hanyistók
    Ne légy bólogató János, de ne is öntsd ki a fürdővízzel a gyereket.
    Sokan itt a blogon azt még véletlenül se tételezik fel, hogy nem rossz, mögöttes szándékkal akarják oltani a lakosságot, hanem kétségbeesetten keresik a módját, hogy életben tartsák, vagy talpra állítsák a gazdaságot lehetőleg mihamarabb, hogy lehetőleg ne kerüljenek versenyhátrányba a világpiaci pozíciókban.
    És persze ott, a magas pozícióban lévők sem szeretnének áldozattá válni.
    Az más kérdés, hogy ennek farvizén esetleg létezhetnek más tervek is, ezt nem lehet kizárni…

  251. 269, jó reggelt Hubab!

    Szerinted mennyire bíznak ezek az emberek az embertarsaikban? Mi a forrása a vilagpusztulós, nanocsippes, világkormányzatis fantaziáiknak?

    Talán a kora gyerekkori traumatizációk óta nem bíznak a vilagban??

    Én már több mindennek el voltam itt mondva, pedig Tibor bá-nál már picit több mint 10 éve hozzászólok…sokféle árnyképet rám szoktak más körökben is projektálni az emberek.

  252. 261
    Csongor.
    Ha valaki a hatásodra beoltatja magát és baja lesz tőle, te vállalod a felelőséget?…esetleg meghal a nagyeszű keresztény lelkeddel fizetsz kárpótlást a hátrahagyottaknak?
    Eszem f*szom megáll!

  253. 269 János
    Jó reggelt!
    Tudom, hogy amit írok, az inkább csak monológ, azokat, akiknek szólna, kirobbantani sem lehet meggyőződésükből, ez már többször bebizonyosodott.
    De abban bízok, hogy olyanok is olvassák, aki még megmenthetőek, és elgondolkodnak rajta…

  254. L.S.:
    Szerencséd, hogy nem én vagyok a bloggazda, mert ezért végleg kitiltanálak innen!
    „Azért mert mások sem kaptak kártéritést – a magyarok H. Cs. szerint – ez már egy indok, hogy senki se kapjon.
    Horváth Csongor ezt saját magad eszelted ki vagy mások is segitettek ebbe?”

    – Szóval csak egy bérkommentelő vagy, aki mellébeszél, és felelősséget a terjeszett gondolataiért nem vállal. Tevékenységed rendkívül káros, de ezt már sokan számtalanszor elmondták…

    270: Valaki:
    Naná! Abban vállalom a felelősséget, amit leírtam, vagyis, hogy az oltás miatt nem fog meghalni.

  255. 272. Horváth Csongor
    „Szerencséd, hogy nem én vagyok a bloggazda, mert ezért végleg kitiltanálak innen!”

    Mi van H. Cs. megsértődtél?
    Inkább magadra haragudj, és ne rám!
    Ne kend másra a hülyeségeidet.
    Jobban gondolkodj mielőtt eljár a szád.

  256. 275 malleusorbis

    „az eddig beérkezett adatok szerint extrém ritka, hogy valaki kétszer is elkapja a SARS-CoV-2-es koronavírust.
    „Magam még egy ilyen esettel sem találkoztam, de a médiában, a közösségi médiában időnként érkezik hír róla. Amíg a mintegy 108 millió megfertőződésből csupán néhány ilyen esetet találunk, addig nem kell aggódnunk” – tette hozzá Merkely Béla.”

    A szkeptikusok meg ezeket tekintik jellemzőnek, holott a régi oltások esetén is fordultak elő szórványosan újrafertőződések, amelyek a többséget továbbra sem érintették…

  257. 273: L.S.:
    Ma tanultam valamit! Tényleg minden relatív, ez a tétel különösen igaz a hülyeségre.
    Volt professzorom sokat hangoztatta: „Jól jegyezze meg fiam, a hülyék között mindig az okos a buta!”

    Talán páran azért ráeszméltek közben, mekkora igazságokat kergetsz itt…

  258. 277 hubab
    A közelmúltban a fb-on láttam: valaki feldobta a kérdést, hogy hozzá hasonlóan mások is újrafertőződtek vagy ismét betegek lettek-e. A hozzászólásokban hamar elkezdtek gyűlni az esetek, rövid idő alatt több mint tízen, nemcsak eü dolgozók írták azt, hogy vagy ők, vagy személyes ismerőseik így jártak. Sajnálom hogy nem találom az eredetit.

  259. 232. L.S.

    „Döbbenetesen elszomoritó hirek, és a hab a tortán a videó végén:
    Abban az esetben, ha reinkarlálodnék szeretnék egy halálos virus lennék, hogy tegyek valamit a túlnépesedés ellen.
    Fülöp herceg, Erzsébet királyné férje.”

    Vigyázat! Világveszély!
    A legfrissebb hirek szerint: A 99 éves Fülöp herceg kórházba kerül

    https://dorzeczy.pl/swiat/172916/wielka-brytania-99-letni-ksiaze-filip-przyjety-do-szpitala.html

    A Buckingham-palota arról számolt be, hogy „Őfelsége Edinburgh hercegét beszállitották a londoni Edward VII Kórházba”.
    Január elején a Buckingham-palota bejelentette, hogy a brit királynőt és férjét beoltották a COVID-19 ellen.
    Mindkettő életkora miatt az elsőbbségi csoportba tartozik az oltások miatt –
    II. Erzsébet 94 éves, Filip – 99 éves.
    A Buckingham-palota sajtóközleménye szerint Fülöp herceget kedden este kórházba szállították.
    A 99 éves férfit rosszulléte miatt „óvintézkedésként” szállitották a kórházba.

    Kedves Bálint, hogy van az a közmondás? Vigyázz arra, hogy mit kivánsz!

    „Abban az esetben, ha reinkarlálodnék szeretnék egy halálos virus lennék, hogy tegyek valamit a túlnépesedés ellen.”

    Jézusom!
    Bal sorsunknak sosem lesz vége?

  260. 279 Delp
    Azért ezeket az ellenőrizetlen infókat azért nem érdemes készpénznek venni.
    Kérdés, hogy ellenőrizte-e valaki, hogy valóban Covid 19 volt-e mindkét esetben, vagy valami más, hasonló tünetekkel, vagy nem egy permanens fertőzés volt, ami lappangó állapotban megmaradt, és nem ellenőrizték teszttel. Sok betegnél elhúzódó a betegség, nem elég a karanténidőt kivárni, ha biztosra akarnak menni, muszáj tesztelni is.
    Csodálnám, hogy egy Merkely Béla nem találkozott volna ilyen esetekkel, ha azok valósak…

  261. 280 – L.S.:
    Ennek a hozzászólásodnak mi az értelme? Vagy én lettem volna hirtelen szenilis?

  262. Az esti hirek szerint nálunk néhány napon belül üjraindul az élet, legalábbis részlegesen.Ismét kinyithatnak az edzőtermek, a rendezvények, a kisüzletek, a mallok, stb.
    Szinte majdnem, ahogy valamikor volt.De csak majdnem.A kereskedelmi kamra jelentése szerint több, mint 170 ezer kis üzlet, kisvállakozás ajtaján ott lesz a „KIADÓ ” tábla. És nem látjuk a politikusokat, az illetékeseket semmilyen jövöbeni gazdasági iránytervvel, elképzeléssel mi legyen egy nappal az újranyitás után, mi lesz az ország gazdasági horizontja.
    Nem értem, miért nem gondol senki az ipar újbóli életrekeltésében a nyugati országokban, ami milliónyi új munkahelyet létesitve rendbehozhatná a helyzetet és eloszlatná a nyugati világ fölött tornyosuló fölöttéb sötét viharfelhőket.
    Mert a világ egy súlyos gazdasági válság elött áll, világszerte milliónyi kisembernek nincs hova visszamennie dolgozni és vihar lesz, ez holtbiztos.

  263. 83. Az állam nem csinál gyárat, mert „rossz gazda”. A tőkés meg csak akkor csinál, ha profitot lát benne. Szívjóságból nem fog.

  264. 282. Tibor bá’
    „Ennek a hozzászólásodnak mi az értelme? Vagy én lettem volna hirtelen szenilis?”

    A 99 éves Fülöp Őfelsége Edinburgh hercege a világelit egyik kiemelkedő tagja, a túlnépesedés ellen harcban.

    Védõoltásokkal a túlnépesedés ellen.

    Bill Gates 2010. februárjában egy TED rendezvényen prezentációja során az alábbi kijelentést tette:
    “A világon jelenleg 6,8 milliárd ember él … várhatóan eléri a 9 milliárdot. Amennyiben jó munkát végzünk a védõoltások, az egészségbiztosítás és a reproduktív szolgáltatások terén, ezt talán 10-15 százalékkal tudjuk csökkenteni.”

    272. Horváth Csongor
    „– Szóval csak egy bérkommentelő vagy, aki mellébeszél, és felelősséget a terjeszett gondolataiért nem vállal. Tevékenységed rendkívül káros, de ezt már sokan számtalanszor elmondták…”

    Ugye H. Cs. ?
    Ez meg én vagyok, aki covid vakcinájukat gyanusan figyelem?

  265. 283. bálint
    „a világ egy súlyos gazdasági válság elött áll, világszerte milliónyi kisembernek nincs hova visszamennie dolgozni és vihar lesz, ez holtbiztos.”

    Kedves bálint
    Nem kell izgulni.Minden a nagy terv szerint halad.

    26. L.S.
    A (GREAT RESET)
    A globalizálók tíz célja között ott van
    a tömegek elszegényedése.
    A robotok bevezetése, amelyek kritikus szerepet játszanak a termelésben és fokozatosan felváltják a negyedik ipari forradalomban dolgozók 40-50% -át.
    A magántulajdon fokozatos megszüntetése.
    Az egyetemes alapjövedelem bevezetése.

    „és vihar lesz, ez holtbiztos.”

    A kérdés, hogy erre ki mit választ:
    a. várfalakat
    b. szélmalmokat

    Nem ez a cél?
    A chaos-on keresztül az új világrendért.

  266. 286 L.S.
    Szerintem Tibor bá’-val együtt azt nem értem, hogy hogyan kapcsolódik ehhez az, hogy beoltották a királynőt és a férjét, és az, hogy az utóbbit kórházba szállították.
    Zavaros volt, hogy ez most arra akar-e utalni, hogy lám, semmit sem ér az oltás, mert mégis megbetegedett, vagy lám, a vírus még a főherceget is megtámadja, vagy lám, Fülöp a saját csapdájába esett, mert az oltás megártott neki, ugye hogy vannak káros mellékhatásai. 🙂
    Ez valahogy bizonytalanul lebegett a szövegben, mit is akartál ezzel mondani…

  267. 288. hubab
    „vagy lám, Fülöp a saját csapdájába esett,”
    „Ez valahogy bizonytalanul lebegett a szövegben, mit is akartál ezzel mondani…”

    Tisztelt „hubab”

    Amint emlitettem létezik egy világelit amely anélkül, hogy megszavaztuk volna határozatokat hozz Reánk, Nélkülünk.
    Egy ilyen példa ez az aggastyán is.
    Nagyválrol, magasrol a túlnépesedés ellen harcolt mások kárán, De amikor saját magárol van szó akkor 99 évesen is beoltatja magát, hátha nyer még egy kis időt magának.
    Vajon ez esetben érvényes a szólás: visszanyalt a fagyi?

  268. L.S.: „Ez meg én vagyok, aki covid vakcinájukat gyanusan figyelem?”
    Te aztán figyelhetsz, mint a híúz. Úgy sem tudod értelmezni az információkat. 🙂
    Még egy eredeti saját hülyeséget sem találtál ki, csak a másokét majmolod.

  269. 289 L.S.
    Akkor is ellentmondásba keveredsz.
    Ha az oltás a népességcsökkentés szándékával történik Fülöp egyetértésével, akkor Fülöp beoltatja magát, hogy ő legyen a példa, akivel csökken a föld népessége?
    Olyan önfeláldozó, hogy példamutatásával vesz rá másokat, hogy haljanak utána?
    Vagy mégiscsak bízik a vakcinában, hogy őt megmenti? De akkor hogyan fogja csökkenteni a népességet?
    Ezt nehéz kimagyarázni… 🙂

  270. Na most akkor mi van? Aki túl sok magenta szinezést kap a főnöktől az ki van tiltva?
    Nofene! Tibor bá! Csongor kb ugyanolyan blődséget írt,mint én…azt állítva, hogy:
    „Naná! Abban vállalom a felelősséget, amit leírtam, vagyis, hogy az oltás miatt nem fog meghalni” és őt nem szinezte ki!☺
    Nos szerintem egyenlőre ott tartunk, hogy az sem világos, hogy a vakcinagyártók hogyan vállalnak(vagy vállalnak e) felelőséget az esetleges mellékhatásokért.
    És akkor jön Csongor, aki megmenti a világot egy ilyen felelőtlen kijelentéssel.
    Azért ez nonszensz!
    Mint ahogy az is nonszensz, hogy János a Btk-ra hivatkozva hallgattatna el valakit.
    Oltári ami itt folyik!☺
    Továbbá az is érdekes, hogy az oltáspártiak(nem csak az itteniek és itt sem mind)….hogy is mondjam….fonoman szólva is rosszindulatúak. Kedves kis jókivánságokat osztanak a „másik tábornak”, hogy remélem megkapod és akkor majd megváltozik a véleményed a vírussal kapcsolatban. Főleg a 6-7átferőződés után! Rettegés a tetőfokon…
    Csongor ha olvasod ezt légyszives egy linket erről a sokszoros átfertőződésről(hogy ne legyek szűklátókörű)
    Remek! Így is kell ezt csinálni. Persze ez sem kapna magentát, ugye?
    Az emberek azért jönnek ide, hogy informálódjanak….gondolja Tibor bá, hogy ha az oltásszkeptikusokat kitilaná, akkor népszerűbb lenne az oldal? Nem hinném!
    Közös érdek, hogy megtudjuk az igazat!….ami valahol a két oldal közepén van.
    Arra amit Malleusorbis linkelt miért nem reagált senki?
    Amiben Merkely szerint 21szeres az átferőzöttség…és a mortalitás 0,003%.
    Hogy van ez?
    Olyan ellentmondásba kerül magával némelyik ember, hogy frászt kapok…ha itt lenne n/a, még neveket is modana…én nem mondok csak pár példát…
    a szajha médiára nem lehet hivatkozni…kivéve ha az én álláspontom is hasonló….
    orvosokra nem lehet hivatkozni, ha vírusszkeptikus…
    most ne az egyéni esetekre koncentráljunk az oltással kapcsolatban, hanem az össznépi adatokat figyeljük(itt megjegyezném, hogy amikor bejött a vírus egyéni esetekkel riogattuk egymást)…
    Belinkelnek egy videót,amin egy professzor azt állítja hogy nem olyan nagy a baj…erre a másik tábor belinkel egy videót, hogy nagy a baj. Most melyik professzornak higgyem el amit mond…én csak egy egyszerű melós vagyok….és feltételezem, hogy a két prof ugyanazt az anyagot tanulta.
    aki oltásellenes az csal…meg buta, meg primitív.
    legyen…amúgy sok ismerősöm van…akiknek sok ismerőse van. És még senki sem halt meg covidban…bocs 1 meghalt. Végstádiumos rákban. De ugye ez autómatikusan koronás sztatisztikába magy.
    Tibor bá! Megkérdezte Vasziltól, hogy mi érdeke Orbánnak, hogy az 5 koronás halottat 100nak hazudja…
    Ez most költői volt, vagy komoly?
    Egyébként jó ötlet a magenta…olyan, mint egy szövegkiemelő….☺
    No egyszónak is száz a vége…ezt az irományt még jó lenne ha kitenné…felőlem lehet piros is…aztán kicsit bekussolok….
    Még egy utolsó….Tavaly Müller nyunyó néni átmenetileg felfüggesztette a koronás halottak boncolását
    Szeretnék egy linket, hogy ezt visszavonták.

  271. 293:
    Alapfogalmak barátom, alapfogalmak!
    Amíg ilyen kevéske vagy, inkább:

    A magadfajták uralják az összes közösségi platformot, legalább innen legyen kipucolva ez a sok sületlenség, buta indulat, és ostoba meggyőződés!
    Ilyen hozzászólókra nem pazarolok energiát, s gondolom ezzel rajtam kívül sokan ugyanígy vannak…

    Valaki, mindenki, senki, mindegy is, a világ és a természet ettől még szigorúan a saját kereke szerint halad!

    Az általad kifogásolt kijelentésemet pedig fenntartom.

  272. 293 – Valaki:
    Igen, a magenta azt jelenti, hogy a szöveg elfogadhatatlan. Sok minden ellenvéleményed kehet, de ha szerinted a Föld lapos, na az már nem megy át.

  273. 292. hubab
    „Ezt nehéz kimagyarázni… ?”

    Bizony „hubab”…
    Nehéz logikát találni a 99 éves öregnél aki érzi a végét de nem nyugszik bele és még reménykedik is.
    Talán a fuldoklóhoz hasonlitható legjobban:

    A vízbe fuldokló ember a pánikban fűhöz-fához kap, a szalmaszálba is belekapaszkodik.

  274. Értem Tibor bá!
    Csongor!
    Te meg úgy viselkedsz, mint egy durcás kisgyerek, kinek elvették a játékát..ez meg Kispál volt.☺
    Mégiscsak pazarlod az energiát…ellenben ha a kérdésre válaszoltál volna, azt jobban értékelném, mint Bródyt. Mégha Rammstein-t, vagy SOAD-t küldtél volna?
    Egyben egyetértünk…haladunk…hogy a vírus fogja tizedelni az emberiséget, vagy az oltás, vagy az az őskáosz ami jön, végül is teljesen mindegy. „A gyenge elhull, az erősebb talpon marad”
    Szép napot neked!

  275. Tibor bá melyik poszton volt a legtöbb részvétel eddig?
    Melyik sorszámig ért el?

  276. 298: Valaki:
    A 293-ban kinyilatkoztatásokat tettél és minősítettél. Megjegyzem nem csak engem.
    Az oltáspártiakat rosszindulatúnak nevezni mindezek után tényleg nevetséges.

    Egyetlen megfogalmazódó konkrét kérdésed a többszörös fertőződésről szólt. Több esetben is jelent már meg hír arról, hogy a második fertőzés végzett a beteggel, ill. a múltkor volt olyan link is, amelyik alatt a másodszori fertőzésen átesett beteg halmozott szövődményei kerültek előtérbe. Mivel számodra ez elfogadhatatlan riogatás, amit szintén kinyilatkoztattál, mi a fenének törjem magam a linkek/források visszakeressével? A mutáns vírus/ok másként viselkednek, ill. másként fognak viselkedni. A még távolból jövő hírek (ill. most Szlovák szomszédainktól érkezők), az egy éve történtekhez hasonlóan (lásd Olaszország), nem túl biztatóak.

    S vitánkban különben sem ez a lényeg, mert szerinted felelőtlen vagyok, blödségeket írok, és alapból az oltáselleneseknél a bölcsek köve. Fittyet hánysz az olyan doktorokra, akik a légypiszkot a nevük előtt, no meg a feltétel nélküli bizalmat kihasználva pénzt csikarnak ki a finoman szólva is felkészületlen emberektől.
    Én mindössze ezért szoktam különbséget tenni orvos és orvos között. Nyilván egy kis tájékozottság kell ahhoz, hogy dönteni tudjak, elfogadjam avagy sem, amivel megkínálnak. S nem állítom, hogy ez természetes vagy jó az egészségügy szempontjából, de véleményem megfogalmazása mellett azért nem utolsó szempont. S hozzá kell tennem, hogy azért nem ez a jellemző, de bizonyos nagy tudású emberek mindig megtalálják az ocsút a búzában és ha kell, százszor is hivatkoznak rájuk, amíg meg nem gyógyulnak, vagy micsoda…

    Végezetül a covidban már több, mint kétmillióan meghaltak, Magyarországon lassan 14E a halottak száma (ha megfelezem is egy kisvárosnyi ember, bár meggyőződésem, hogy nem felezni, hanem duplázni kellene a számot a közvetett esetek miatt), de a védőoltásoknak ezidáig nincs halálos áldozata. Ezek a tények, ebből kell kiindulni, ha vitát és nem vagdalkozást akarsz generálni!

    Legközelebb Ferót vágom hozzád a távoli múlt gyönyörűségei közül! 🙂

  277. 297: L.S.:
    „A vízbe fuldokló ember a pánikban fűhöz-fához kap, a szalmaszálba is belekapaszkodik.”
    – De ez nem csak a „kékvérűek” kíváltsága… Vagy tévednék?

  278. 298 Valaki
    Ez már túl nagy öngól volt.
    Mielőtt nyilatkozol valamiről, legalább előtte keress utána a neten!
    A boncolási tilalom visszavonásáról:
    file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/Eljárásrend módosítás Patológia Tago%0d%0a zat.pdf
    A második oldal teteje…
    És már nem először van itt a blogon belinkelve, mert már jöttek elő ezzel mások is, orvos is megerősítette itt.
    Azt meg elárulom neked, hogy a „Kicsit szomorkás a hangulatom” meg a Kispál és a Borz-tól már csak egy kései retró feldolgozás, nyilván korod folytán nem ismerted az eredetit, amit Vámosi János énekelt évtizedekkel korábban…

  279. Csongor.
    „Továbbá az is érdekes, hogy az oltáspártiak(nem csak az itteniek és itt sem mind)….hogy is mondjam….fonoman szólva is rosszindulatúak”
    Kérlek értelmezd….számodra mit jelent az itt sem mind mondatrész. Nem kell ám mindent magadra venni…csak azért, mert a jómúltkor „beszóltam”, hogy a régi bevált(gyermek) oltásokat nem kéne egy górcső alá venni a mostani oltásokkal.

    Értem én , hogy nem szereted, ha csalódnak benned, de azért mégis!
    A számomra elfogadhatatla riogatás meg az volt, amit Te modtál a többszöri(keress csak vissza) átfertőződésről és nem a második fertőzésről. Olyan még nem volt tudtommal…javíts ki kérlek!
    Az oltáspárti doktorok esetében meg soha…soha nem merült fel bennem az anyagi haszonszerzés kérdése. Keres vissza!
    „Magyarországon lassan 14E a halottak száma (ha megfelezem is egy kisvárosnyi ember, bár meggyőződésem, hogy nem felezni, hanem duplázni kellene a számot a közvetett esetek miatt” fantazmagória….ezért tavaly ilyenkor még a Btk vonatkozott volna rád.?

    Orvos és orvos között úgy teszel különbséget, hogy arra voksolsz, amelyik a Te nézőpontodat fújja….én is így vagyok ezzel. Van olyan orvos ismerősöm, aki úgy tudta meg hogy koronás volt, hogy vértesztet csináltatott. Van olyan gyógyszerész ismerősöm aki a középső ujját mutatta, mikor arról volt szó, hogy mikor adatja be az oltást. Egyébként Te tényleg azt gondolod, hogy ha akár csak 1 ember is meghalna az oltás következtében azt a szajha média leközölné? Viccelsz? Ezek a „hülyék” így sem kérik az oltást!
    A számokkal meg engem ne riogass! Pont ma kérdezgettem végig a munkatársaimat, hogy szerintük mennyie halnak meg egy nap alatt Magyarországon. 100-10000 válaszok jöttek. Vicc! Ez a 2millió azoknak sok, akik lófaszt nem tudnak
    Nézd:
    https://www.worldometers.info/hu/

    Hubab!
    Én nem nyilatkoztam semmiről…Te is olvass vissza. Egy egyszerű kérdést tettem fel a boncolással kapcsolatban…és akkor jössz az öngóllal?
    A linked(ami nem is az…nyilván a korodnál fogva nem tudsz ilyet küldeni?) meg nem elérhető.

    Mégegyszer mondom nektek…közös érdek hogy megtudjuk mi az igazság!
    Egyébként a Merkelys féle 21szeres átfertőződés továbbra is érdekel…

  280. Hubab!
    Megnyitod a lapot…kivágod az Url-t és ide meg beillszted….ennyi.

  281. Minden harmadik amerikai katona és családtagjaik megtagadja a Pfizer / BioNTech és Moderna mRNS oltásokat, mert nem tartja biztonságosnak – árulta el Jeff Taliafero altábornagy egy kongresszusi meghallgatáson.
    Ez a szám megközelíti az 500 000 férfit és nőt és családjukat!
    John Kerby, a Pentagon szóvivője nyiltkozatával még rosszabbá tette: „Az amerikaiak” agymosása „ellenére” ez az arány a teljes népességre is érvényes „- mondta!
    Valójában, míg az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma az oltást „kötelezőnek” minősíti a legtöbb jóváhagyott oltóanyaggal, nem hajlandó ugyanezt megtenni a Pfizer / BioNTech és a Moderna mRNS vakcinánál!
    És ahogy John Kerby kifejtette: „Nem kényszeríthetjük őket. „Valódi jogi korlátozás van érvényben amely nem teheti kötelezővé (az oltást) a hadsereg és családjaik számára.”
    Az oltást elutasító katonai személyzet nagyobbnak tartja magát az oltások veszélyét, mint a koronavírus veszélyének, mivel az amerikai személyzet túlnyomó részét kitevő 17-50 éves személyzetének halálozási aránya végtelenül kicsi.
    Azok számára, akik kíváncsi a görög fegyveres erők személyi állományának megfelelő százalékára, ez az eddigi adatok alapján meghaladja a 40% -ot.

    https://www.pronews.gr/ygeia/964333_13-toy-prosopikoy-ton-enoplon-dynameon-stis-ipa-arnoyntai-na-kanoyn-emvolio-pentagono

  282. 303 Valaki
    Hát, én ezt másképp nem tudtam értelmezni, mint hogy kételkedsz benne, hogy tényleg visszavonták:
    „Még egy utolsó….Tavaly Müller nyunyó néni átmenetileg felfüggesztette a koronás halottak boncolását
    Szeretnék egy linket, hogy ezt visszavonták.”

    Csodálkozni fogsz, mert pontosan azt csináltam a linkkel, amit írtál, habár láttam, hogy a bemásolt link valamiért nem lett élő, de gondoltam, az nem okoz senkinek problémát, hogy kimásolja, és beillessze a címsorba, és mindjárt megnyithatóvá válik.
    De ha igen, akkor most elárulom… 🙂

  283. Valaki: „A linked(ami nem is az…nyilván a korodnál fogva nem tudsz ilyet küldeni?) meg nem elérhető.”
    Te is a korodnál fogva gondolod, hogy ilyen bunkó módon sértegethetsz olyan valakit aki itt a legnagyobb türelemmel ad át használható ismereteket? Ez a tahóság is „közös érdek”?

  284. Az oltás ellenesek jutalma az lesz, hogy majd szép csendben kihalnak. Ha nem az első fertőzésben, akkor a másodikban vagy a harmadikban. A vírus türelmes, mindenkire sor kerül. És nemfog eltűnni, hozzánk tartozik, mint a mindennapi betevő falat.

  285. 31O. Tibor bá’
    „Az oltás ellenesek jutalma az lesz, hogy majd szép csendben kihalnak.”

    Általában a reggeli alatt a nejem leszakítja naplórol a tegnapi napot és elolvassa a versecskét ami mögötte van.
    A mai versecske az alábbi:
    – Sajnos csupán 24 óra életed maradt, de ez nem a legrosszabb hir …
    – Doktor Uram, mit mond?
    – Mi lehet ennél rosszabb?
    – Tegnap óta kereslek …

    Tibor bá’
    Irgalom!
    Nincs mentség!
    Az oltásellenesek mindannyian meghalunk!!!

    Szerencsések a megoltottak örökké fognak élni…
    Az Istenek is irigyelni fogják Őket mint hallatlanokat.

  286. 311 – L.S.
    A szeretem, ha valaki viccelődik, de legyen szellemes. Amiket te írsz, azok vérszegény erőlködések csupán. Csipked magad, röhögni szeretnék.

  287. Anonim. Köszönöm a linket…ezek szerint el lehet tekinteni a boncolástól, ha a kezelőorvos és a patológus szakorvos úgy dönt.
    Csongor!
    Magyarország lakossága 10M ebből van 13000áldozat
    Amerika lakossága 328M ebből van 500000 áldozat
    A Föld lakossága 7,8 milliárd ebből van 2,4 millió áldozat

    Hubab.
    Pedig nem tettem semmilyen hangulatjele, hogy erre a következtetésre juss.
    Csak egy kérdést tettem fel, ugyanis én nem találtam.

    Csont.
    Ezt inkább hagyjuk…jó?

    Tibor bá!
    Ha jót akar röhögni olvassa el a nemzeti konzultációt a nyitásról
    https://index.hu/belfold/2021/02/18/koronavirus-jarvany-nemzeti-konzultacio-nyitas-orban-kormany/?token=98a9a128c2d15a2fd31a6ba63d276ec1

  288. „Hosszú távon immunisak a koronavíruson átesett betegek.”

    https://index.hu/techtud/2021/02/18/koronavirus-immunitas-virologia-ausztria-kutatas/

    Az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem kutatói a tiroli Ischgl településen végeztek vizsgálatokat. Az egyetem virológus professzora elmondta: A tanulmány eredményeiből az is következik, hogy a lakosság 40-45 százalékos átoltottsága elegendő lehet ahhoz, hogy a társadalom egésze kellőképpen immunis legyen a koronavírussal szemben. Korábban ezt minimum 60 százalékosnak vélték.

  289. Nem fajulnak idáig a dolgok, ha mindenki leült volna három hétre a seggére az első bezáráskor. De viszketett mindenkinek,hogy menjen mindenhova.
    A helyzet mostanra menthetetlen,hamarosan gazdasági összeomlás következik a regnáló hozzááállás miatt, mint a kormányok ,mint az elit ,mint a köznép részéről.
    Ne mutogassunk senkire.
    Pandémiban nincsenek felelösök,ezek csak vannak ,voltak és lesznek.Spontán.

  290. Az a probléma, hogy hiába is sikerül a járványt megállítani, a menetközben ez által gerjesztett gazdasági zuhanás már helyrehozhatatlan belátható időn belül.
    Ahogy Bálint is írta, hiába nyit most már a kormány Izraelben, aki tönkrement, az már nem tud nyitni.
    Pedig ott rekordsebességgel haladnak az átoltottság felé, nálunk ennél sokkal rosszabb helyzet várható, mire itt is érezhető lesz az oltások hatása, addig beláthatatlan lesz a gazdasági gödör…

  291. 316 Hubab
    Egyetértek,nehéz idők várnak az emberiségre.
    Elöször a globalizáció fut zátonyra és a globálturizmus , viszont ennek jótékony hozománya lesz a környezet és ökószisztéma rehabilitációja és nyerünk több extra évtizedet ,hogy a telhetetlenségünket szerénységgé kovácsoljuk.
    A legkritikusabb időpont kb 2040-ben fog jelentkezni,amikor vagy nukleáris tűzben égetünk fel mindent,vagy egy teljesen más koncepciójú világot alkotunk.

    Válaszd az életet! Arkagyij,Borisz Sztrugackij.

  292. A harmadik út,

    érdemes elolvasni a tajvani válság kezelést:

    https://hvg.hu/360/hetilap360/2021/06/20210608vilag2

    „Tajvan kivételes sikerrel kezelte a koronavírus-járványt, hiszen mindössze kilenc halottat regisztráltak, és a pandémia megfékezésében a demokratikus intézményeket sem kellett korlátozni. Hogyan tudták így összerakni a védekezést, és abban mekkora szerepe volt az ázsiai térséget érintő 2003–2004-es SARS-járványnak?

    Valóban, a mostani forgatókönyvünket a 2003–2004-es tapasztalatainkra építettük. Annak idején elég kaotikus és traumatikus helyzet alakult ki, amikor a SARS-vírus megjelent Tajvanon. Lezártunk egy kórházat, ahová a megbetegedettek kerültek, és az akkori járványnak 73 közvetlen és közvetett halálos áldozata volt. Az emberek tiltakoztak a lezárás ellen, és az alkotmánybíróság is arra figyelmeztette a parlamentet, úgy készüljön fel egy lehetséges következő járványra, hogy annak kezelése ne fenyegesse a demokratikus rendet, a liberális demokráciát. És most pontosan így tettünk. Nem hirdettünk rendkívüli állapotot, és az új koronavírus elleni minden intézkedést megvitatott és jóváhagyott a parlament. Nem volt lezárás, a fertőzés megállítására együttműködtünk az állampolgárokkal, akiknek minden segítséget megadtunk, legyen az a maszkok hozzáférhetőségéről információt szolgáltató technológiai megoldás vagy egy segítségkérő telefonszám, amit bármikor felhívhatnak. 2003-ban megtanultuk ugyanis, hogy milyen fontos a lakosság informálása, amikor azt tapasztaltuk, hogy az N95 maszkok pánikszerű felvásárlásába kezdtek, ami hiányhoz vezetett. És bevetettük a humort is.

    ¬ Ezen mit kell érteni?

    Most is tapasztaltunk némi pánikot, illetve a távolságtartással, valamint a maszkviseléssel kapcsolatos tanácstalanságot. Megalkottuk a siba inu kutyafajta Zongcsaj névre hallgató rajzolt figuráját, aminek segítségével közérthető, képes formába csomagoltuk a tudományos üzeneteket. Amikor például kültéren tartózkodsz, akkor kétkutyányi távolságot kell tartanod másoktól, beltéren pedig háromkutyányit. Maszkot pedig azért kell viselned, hogy mosatlan kézzel ne érj az arcodhoz, és ha ezt az üzenetet humorral, egy aranyos kutya segítségével juttatjuk el az emberekhez, akkor könnyebben megjegyzik, mert nem utasításokat adunk, hanem az észszerű önérdekre hivatkozunk. Minden területen rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, ami hasznunkra lehet, ha esetleg jön a SARS koronavírus harmadik változata jövőre vagy a következő évtizedben.

    ¬ Ezeket a tapasztalatokat ugyanakkor nehezen tudják átadni másoknak, mert Peking akadályozza, hogy részt vegyenek a járvány elleni védekezésben fontos szerepet játszó Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkájában.

    Ahogy 2003-ban, most sem kaptunk túl sok támogatást a WHO-tól. Ezért személyesen is szomorú vagyok, mert nagyon korán felismertük, mi történik, s már az előtt felállítottuk a járványügyi központot, hogy az első hazai fertőzöttet regisztráltuk volna. A 2003-ban tapasztaltak alapján készült forgatókönyvből dolgoztunk, és szakértőket küldtünk Vuhanba. Eközben, tavaly január 14-én a WHO még mindig azt állította, „nincs világos bizonyíték arra, hogy az új koronavírus emberről emberre terjed”. Ha egészségügyi miniszteri szinten tudtunk volna tájékoztatni más országokat, akkor azzal időt és életeket nyerhettünk volna.

    ¬ Mennyit segített a védekezésben Tajvan amúgy is kiválóan működő egészségügyi rendszere?

    Az általános egészségbiztosításnak köszönhetően a maszk néhány dollárcentbe kerül, és ha valaki a koronavírus jeleit tapasztalja magán, akkor könnyen el tud menni a legközelebbi klinikára teljes diagnózisért, ami olcsóbb, mint számos más országban az autós PCR-teszt. Az egészségbiztosítási kártyának – amivel minden tajvani rendelkezik – az okostelefonra írt alkalmazásverziója révén az emberek letölthetik a leleteiket, és maszkot is rendelhetnek. A kulcskérdés a bizalom és az információhoz való hozzáférés szabadsága. Ha például elmegyek egy patikába, és az egészségügyi kártyám segítségével maszkot veszek, akkor a mögöttem sorban állók az okostelefonjukon láthatják, azon a helyen még mekkora mennyiség maradt a maszkból. Az információáramlás kétirányú: ha valaki azt tapasztalja, hogy a maszkok elosztása nem megfelelő, vagy hosszú utazás után zárva találta a gyógyszertárat, akkor javaslatot tehet a megoldásra az információs telefonszámon.

    ¬ A járványkezelésben is tapasztalható volt, hogy Tajvanon egyfajta digitális demokrácia működik, közvetlen kapcsolattal az állampolgárok és az állam között. Ez hogyan épült ki?

    Az alapelv az, hogy az embereket ne csak arra kérjük, hogy négyévente a szavazásnak nevezett cselekedetükkel vegyenek részt a demokráciában, hanem napról napra, közvetlenül, mert ez a bizalmat is növeli. Amikor 2014 márciusában a Pekinggel tervezett kereskedelmi megállapodás miatt tiltakozva, erőszak nélkül elfoglaltuk a parlamentet, az akkori kormány támogatottsága 10 százalék környékén mozgott, vagyis nem volt iránta bizalom. A tüntetés három hete alatt megmutattuk, hogyan kell közvetlenül megvitatni az olyan kérdést, mint egy kereskedelmi megállapodás. Vagy húsz civil szervezet megjelent, s beszélt emberi jogokról, munkakörülményekről, környezetvédelemről, de még arról is, hogy beengedjünk-e kínai eszközöket a negyedik generációs (4G) mobilhálózatunkba. Akkor az a konszenzus alakult ki, hogy nem, mert akkor Peking magához vonhatja az ellenőrzését. Most ugyanerről vitázik a világ az 5G kapcsán. A hét éve lezajlottak megmutatták, hogy a kormánynak nemcsak az emberekért, hanem az emberekkel együtt kell dolgoznia, és 2014 végétől elkezdett kiépülni a nyílt kormányzat. Ma már lehetőség van például a törvényhozáshoz, illetve a kormányhoz elektronikus úton benyújtott javaslatokra, úgynevezett e-petíciókra, amikben a fiatalabb, 16-17 éves korosztály igen aktív. A politikai gyakorlat a legfeljebb konzultációkat lehetővé tevő utasításoktól a lakossággal közös politikacsinálás felé halad, és minden minisztériumban van ezért felelős tisztviselő. Ez egyfajta folyamatos demokrácia.”

    Csak tanulmányozni kéne, hogy mások hogyan csinálják, nem mindig a „nagy bölcs vezető” útmutatásaira és a kamu nemzeti konzultációkra kéne hagyatkozni.

  293. 318
    Idegen
    Az Ázsiai válságkezelés nem alkalmazható Európában ,mert másak az europai ember alapjogai.!
    Ha holnap kihirdetik a hadiállapotot a legtöbb magyar a gatyajába szarik,nehogy besorozzák !

  294. „Már az első adag is 92,6 százalékban hatásos a Pfizer/BioNTech vakcinájából a koronavírus eredeti verziója ellen – derült ki a New England Journal of Medicine című folyóirat levelezésében publikált kutatási beszámolóból.

    A laboratóriumi kísérlet eredménye azért jó hír, mert ha az első dózis ennyire hatásos, akkor az országok biztonságosan késleltethetik a második, emlékeztető vakcinát annak érdekében, hogy minél nagyobb arányban átolthassák az előnyben részesített társadalmi csoportokat, majd a teljes lakosságot az első adaggal. ”

    https://qubit.hu/2021/02/19/mar-az-elso-adag-is-926-szazalekban-hatasos-a-pfizer-vakcinajabol-egy-kutatas-szerint

    Közben a Marson érdekes dolgok történnek…

    #www.nasa.gov/press-release/touchdown-nasas-mars-perseverance-rover-safely-lands-on-red-planet

  295. MARS

    https://eyes.nasa.gov/apps/orrery/#/sc_perseverance

    Érdemes körül nézni a lap alján a Solar system linken is!!!

    Kellett már egy kis jó hír az emberiségnek.

    Külön érdekesség, ahogyan a marsi mintákat akarják vissza hozni.

    „A Mars 2020 szonda a bolygó Syrtis Major területén lévő Jezero-kráterben landol majd, ahol két ősi folyódelta található (a leszállóhely kiválasztásáról és jelentőségéről ebben a cikkünkben írtunk részletesen). A marsjáró kétéves kezdeti küldetése alatt egykori életnyomok után kutat majd a kráter üledékes rétegeiben, és legalább 43 darab, egyenként nagyjából 20 grammos kőzet- és talajmintát gyűjt össze. Ezeket minden egyes mintavétel után egy toll átmérőjénél valamivel vastagabb alumínium csőbe helyezi majd, és egy kupakkal lezárja őket. A mintákat részben magán a szondán kialakított tárolókba, részben a marsi talajra helyezi.

    A Science által ismertetett tervek szerint a 2020-as évek végén egy amerikai leszállóegység csatlakozik a Mars 2020-hoz a Jezero-kráterben. Ez a szonda szállít majd egy európai marsjárót, amely összegyűjti a mintákat. Ennek a járműnek a legfontosabb eleme egy a NASA által épített rakéta lesz, mely végrehajtja majd az első felszállást egy másik bolygó felszínéről, és Mars-körüli pályára állítja a szonda által vett mintákat hordozó kapszulát.

    A tervek szerint ekkorra elér a Marshoz az az európai keringőegység, amelynek feladata, hogy megtalálja a világűrben a mintákat szálljtó kapszulát, és sikeresen megragadja azt. A keringőegység három további héjjal zárja le a kapszulát, és sterilizálja azokat a külső részeit, amelyek érintkeztek a marsi környezettel. Végül a szonda a mintákkal a fedélzetén elhagyja a vörös bolygót, két évvel később visszatér a Föld közelébe, és a hermetikusan szigetelt minták Földet érnek egy az amerikai Utah állam területén fekvő sivatagban.

    A küldetés papíron nem tűnik lehetetlen feladatnak, de a Science-nek nyilatkozó szakemberek szerint legalább akkora kihívást jelent, mint annak idején az első embert a Holdra juttató Apollo-program. A vállalkozás mindhárom része rengeteg kockázatot rejt, arról nem is beszélve, hogy a NASA és az ESA hajlandósága a költséges vállalkozás folytatására a Mars 2020 első eredményein állhat vagy bukhat. Az indok azonban, ami miatt mindez mégis megéri, és a tudományos közösség egyöntetű támogatását élvezi, nagyon egyszerű. Belátható időn belül ugyanis nem fogunk tudni olyan szofisztikált műszereket és laboratóriumokat a Marsra küldeni, amelyek a Földön rendelkezésre állnak, és amelyek segítségével pár év alatt megválaszolható lenne a bolygószomszédunkra vonatkozó legtöbb kérdés. ”

    https://qubit.hu/2020/01/18/mar-csak-11-evet-kell-aludni-hogy-megtudjuk-van-e-elet-a-marson

    Természetesen , mint a Holdra szállás is, csak Hollywood-i forgatás…. 🙂

  296. 319.jericho:
    Olvasd el az idézetet, pont arról szól, hogy nem volt jelentős korlátozás.

  297. 320. Alien
    A Marson nem történik semmi rendkivüli dolog.Ami érdekes volt földrajztani szempontból az négymilliárd éve lezajlott ,azóta csak a természetes erózióra recskézhet a sok Elon fan,az exobioilogia pedig más exbolygokat keres ,mert a Marsnak nincs magnetoszférája ,ahol legalább a tetű vigan szaporodhatna 🙂
    Emberfia soha nem lép a Marsra !
    Néztem az Elon Munsk féle leszállóegység sorozatos totális kudarcait.
    Bameg ,majd ötven évvel ezelött a ruszkik két szondát landoltattak sikeresen a Vénuszon ,(ahol kilencvenszer mostohább körülmények uralkodnak,mint a Marson ) ez pedig azt hiszi felfedezte a spanyol viaszt ,a sok nyálgép pedig tapsikol neki.
    Mert Tesla. De csak addig.Mert kiderül valójában kibaszott drága és akkor már inkább Porsche .
    Egy SDI -Rudolf Diesel – verhetetlen. Igy van ez az ürhajózással is.Bajkonur.Progressz.
    MéG az Aries is hatékonyab ,mint a Nasa összes kombinációja.
    Europa megcsokolhatja a franciák valagát .A világ meg az oroszokét.

  298. 322
    Idegen
    És te híszed,hogy fenn állhat egy hatezer éves -milliárd- népességű társadalom demokratikus lábakon ,ahol nincs vas kezekkel irányitott rendszer?
    A magyar csak harminc éves és máris széthullóban.

  299. Re:323
    Soha se mond hogy soha, ebbe minden ember belebukott már…

  300. 323 jericho
    Habár nem ez a poszt témája, de azért megjegyezném, a marsi mintákban esetleg fellelhető bizonyítékok az élet akár múltbeli jelenlétére már önmagában nagy jelentőségű lenne.
    És azért nem feledd, a földön van élet a földkéregben is, akár több kilométeres mélységben is. Ott már nem sok vizet zavar a magnetoszféra hiánya és a kozmikus sugárzás…

  301. 318.idegen
    Figyelmesen olvastam leirásodat a harmadik utat illetően.Ha voltál valaha is egy távol-keleti országban – nem Indiában – akkor tudnod kell, hogy ez, amit bemutattál, a nyugati országokban egy ezreléke sem jöhet össze a néplélek gyökeresen más volta miatt.

  302. 323.jericho = kalotaszegi:
    „Néztem az Elon Munsk féle leszállóegység sorozatos totális kudarcait.”

    Az újrafelhasználható rakéta fődaraboknál is így volt. Aztán csak megoldották, és egészen jól megy azóta is.
    Gondolom azokat a sikeres leszállásokat nem volt időd megnézni…. 🙂

    A SpaceX által felbocsátott műholdak száma magáért beszél.

    A űrbe feljuttatott kg-ra jutó egység költsége szintén, a legversenyképesebbek a piacon.

    Egyelőre újrahasznosított fődarabokra csak ők képesek, Kínából hallani próbálkozásokat.

    ÉS még valami, Tesla magáncég, nem az állam kifogyhatatlan pénztárcája áll a háttérben.
    Kínában is próbálkoznak magáncégek az űrtechnikával, egyelőre nem sok sikerrel.

    Nem féltem őket, meg fogják oldani a problémát.
    A Teslánál is elég jól haladnak a darabszámmal és már nyereségesek.
    Mondjuk a P/E 1200 körül….

    Érdekes , hogy a legtöbb autógyár beállt az elektromos autók gyártása irányába.

    Hogy a Li akku, vagy más akku, vagy a hidrogén üzemanyagcella lesz a jövőbeli megoldás, az kérdéses.

    A beírásodból ítélve kissé elfogult vagy.
    Ha a múltban olyan jól voltak oroszok, most mi van a jelenben?
    Az elmúlt pár évben felrobbant orosz rakétákat nem nézted, csak a SpaceX-ét?

  303. 327. bálint:

    Nem látom be, hogy a nyugati lakosság Facebook népe, miért kedvelne kevésbé egy kutyás tájékoztató reklámkampányt, mint a tajvaniak, amikor tele van a net kutyás, macskás, kisállatos „cukiságokkal”, mémekkel.

  304. Adatok

    „Elképesztő kínai és orosz statisztikák

    Azt, hogy a kínai politika mire képes ebben a rendkívüli helyzetben, arra rávilágít egy friss fejlemény. Az 58,5 millió lakosú Hupej tartomány – amelynek székhelye a hírhedtté vált Vuhan városa -, megdöbbentő adatokat tett közzé. A tavaly első negyedéves adatokból egyszerűen eltűnt 150 ezer idős ember, akik korábban állami szociális kifizetésekben részesültek. Ez megerősítheti az Egyesült Királyság állaspontját, miszerint Kína nem közölt korrekt számokat a járvány első hullámának halálos áldozatairól.

    Óriásiak a kérdőjelek a friss orosz statisztikák megbízhatósága ügyében is, hiszen a statisztikai hivatal a 2020-as évre 323 ezer halálesetet regisztrált az országban, 18 százalékkal többet, mint 2019-ben. Ez 70 éves csúcsot jelent a halálozási arányban.

    Tatjana Golikova miniszterelnökhelyettes egy múlt év végi interjújában bejelentette, hogy az extra halálesetek 81 százaléka a COVID-19-re vezethetők vissza. Ez 261 ezer koronavírusos halottat jelent, márpedig Oroszország egészségügyi operatív stábja hivatalosan csak 57 ezer koronavírusos áldozatot jelentett be.”

    #privatbankar.hu/cikkek/makro/durva-kinai-es-orosz-csalas-a-covid-19-aldozatainak-szamarol.html

    Érdekes módon maguknál nem nagyon oltanak, de az export (ígéretek, lásd rész teljesült orosz szállítást Magyarországra) megy ezerrel.

    Vakcinadiplomácia, látszik, mi a fontos a kormányaiknak.
    Vagy ennyire nem bíznak a saját vakcinájukba?

    #444.hu/2021/02/20/az-oroszok-a-szerzodes-elso-utemeben-vallalt-600-ezer-vakcinanak-csak-a-negyedet-szallitjak-le

    Ha ezeket az adatokat figyelembe vesszük, egészen más halálozási sorrend alakul ki világviszonylatban.

  305. 330-hoz még

    „hiszen a statisztikai hivatal a 2020-as évre 323 ezer halálesetet regisztrált az országban, 18 százalékkal többet, mint 2019-ben. Ez 70 éves csúcsot jelent a halálozási arányban.”

    „hogy az extra halálesetek 81 százaléka a COVID-19-re vezethetők vissza. ”

    A cikk szerzője az orosz adatokkal rosszul számol:

    323000*0.18=58140 ami közel azonos „hivatalosan csak 57 ezer koronavírusos áldozatot jelentett be.”

  306. 331. Idegen

    A hivatkozott cikk külsős újságírója nem számolni, hanem fordítani nem tud.

    A 323 ezer nem az össz. halott, hanem már a növekmény. Itthon is meghalnak egy évben cirka 140 ezren, az oroszok meg több, mint 14-szer többen vannak.

    A te számolásod is úgy lett volna helyes, ha bázis évhez képest nézzük a változást, hogy:
    X = 323 000 – 323 000 / 1,18
    Így a plusz halottak száma 49 200 fő, aminek a 81%-ért felelős a covid, ami meg már csak 39900 ember. Ez meg kevesebb lett volna, mint a jelentett.
    https://www.bmj.com/content/372/bmj.n440.full.pdf&ved=2ahUKEwil1fjXy_vuAhXJtYsKHYRjAncQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw1j-SWrp6eZaDNOgDhmfr7U

  307. 332.anonim:

    Köszönet a forrásért.

    Akkor 323000*0.81=261630 COVID halott Tatjana Golikova szerint.

    A fordítás számomra kétértelmű.

    Kereszt ellenőrzés:

    Halálozási ráta
    2020 14.5/1000 lakos
    2019 12.3/1000 lakos

    #www.statista.com/statistics/1089615/russia-death-rate/

    Oroszország lakossága:
    2019 146,780,720 +0.31%
    2020 146,748,590 −0.02%

    #en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Russia

    (146748590/1000)*14,5−(146780720/1000)×12,3=322451

    Szóval a cikk szerző/fordító Káncz Csaba jól számolt, de számomra kétértelműen fogalmazott.
    Csodálkoztam volna, mert eddig hitelesnek ismertem.

    „But Rosstat’s figures, published this week,1showed162 429“coronavirus related fatalities”occurring inRussia in 2020 alone, almost three times higher thanthe ministry’s total figure for 2020 of 57 019

    Of the 162 429 deaths, 86 498 were listed as directlycaused by confirmed covid-19, and 17 470 were likelycaused by the virus, but not confirmed by test. Thevirus“significantly”contributed to fatalcomplications of other diseases in 13 524 cases,whereas 44 937 people died after testing positive forthe virus, but it was“not the leading cause of death.”The ministry only counts cases in which covid-19 isdemonstrated as the cause of death by autopsy.”

    Ott is van káosz rendesen.
    Háromféle hivatkozás, háromféle adat és eltérő értelmezések.

    „But despite an early start, only about 2.2million Russians, about 1.5% of the population, havebeen fully or partially vaccinated. Polling indicatesthat 59% of Russians plan to avoid taking thevaccine.”

    #www.bmj.com/content/bmj/372/bmj.n440.full.pdf

    „Bár darabra Kínában adták be eddig a világon a második legtöbb, koronavírus elleni oltást, népességarányosan messze le vannak maradva. Az Economist beszámolója szerint mostanáig csak a teljes népesség 3 százaléka kapta meg a védőoltást – az USA-ban, ahol darabra a legtöbb beoltott él a világon, ez az arány már 17 százalék.”

    #444.hu/2021/02/21/kinaban-is-lassabb-a-tervezetnel-az-oltakozas

  308. Elnézést, hogy ide, de ez duplán érdekes:

    Olajár

    https://www.facebook.com/erbsztadrienn/posts/191452832757498
    A járvány miatti korlátozások mellé még ez is (100 USD olajárat jósolnak )

    De ami Kocsis Andrea kommentjéből feltűnt, az a Kínai GDP számolása!!!:

    „Ráadásul ahogy írod, a dráguló kínai munkaerő könnyen a termelés áthelyeződését eredményezheti, a szintén ambíciózus Kína-riválisokhoz (India, Vietnam, Indonézia stb.). Erre próbál Kína rugalmasan reagálni azzal, hogy mint piac a belső fogyasztást (és keresletet) növelné növekvő bérekkel, de ez két ellentétes hatás, mert előbbi munkahely-vesztéssel jár, utóbbi pedig munkahelyeket eredményez. Viszont a fogyasztás növelésének gyenge pontja az, hogy ebben nagy az állami beruházások aránya, amin belül pedig sok az un. „wasted investment” aránya, ami számszakilag növeli a GDP-t, de ezt hívják „bad GDP”-nek, mert valós hasznot hozó és gazdaságot fejlesztő beruházás nincs, a produktivitást pedig nem növelik.

    (Olvastam kínai közgazdász olyan írását, mi szerint az állami beruházások 30-50%-a is ilyen lehet Kínában, és ott a GDP igen nagy szeletét teszi ki az állami beruházás. Ez a „félkommunista” gazdasági rendszer hátránya, annak ellenére, hogy szép eredményt is érhetnek el, ha „állam bácsi pénzén” ráfekszenek ágazatokra, de annak is van gyenge pontja, ha állami tulajdonú és egyre veszteségesebb gyárakat tartanak fenn.)

    Egyébként nyugaton az un. „wasted investments-el” lefele korrigálják a GDP-t, míg Kínában hozzáadják, ez pedig egy lényeges módszertani különbség aközt, ahogy az USA és Kína számolja a nominális GDP-t. A másik dolog pedig az, hogy Kínában a növekedési célt központilag határozzák meg, és a tartományi kormányzatok felfele kozmetikázzák az adatokat. Akár 20%-kal is kisebb lehet a Kínai GDP egyes hongkongi közgazdászok szerint, mint a valós adat. (Megjegyzem, még kínai közgazdászoktól is olvastam ezt pedzegető cikket…) „

    Linkelt forrás:
    #nationalinterest.org/blog/buzz/yes-china-lying-about-size-their-economy-135107

  309. Oh és az USA:
    „Új pártban gondolkodnak a Trump ellenes republikánusok és a Trump mellettiek is. A megosztottság lassan nem csak az amerikai társadalom egészében, hanem a Republikánus Pártban is kezd kiforrni, míg a demokraták továbbra is egységben haladnak tovább. A republikánusok szenátusi frakcióvezetője és a párt egyik meghatározó alakja, Mitch McConnell például már múlt év vége óta nincs beszélő viszonyban Trumppal, véleménye szerint „a volt elnök felelős gyakorlatilag és elvileg is” a január 6-ai események elfajulásáért, ám technikai okokból nem szavazott ellene. Úgy fogalmazott, hogy nem lehet olyan embert a hivatalából eltávolítani, aki már nem tölti be tisztségét. Mindazonáltal súlyos vádak vágott párttársa fejéhez. ”

    https://www.facebook.com/erbsztadrienn/posts/188154959753952

    Ez a csaj nagyon ott van!

  310. „Az oltási programok az EU-ban egyelőre a vártnál lassabban haladnak a vakcinagyártási kapacitások szűkössége miatt. Az élen járó koronavírus-vakcina gyártók milliárdos gyártási mennyiségeket terveznek az idei évre, kérdés, hogy ez mennyire lesz tartható, tekintve, hogy 2021 első hónapjaiban a gyártás és a szállítások már-már botrányba fulladó akadozására is volt példa. A jó hír, hogy a napokban több olyan hír is érkezett, miszerint újabb európai gyárakat vonnak be a gyártásba a vezető koronavírus-vakcinagyártók együttműködési megállapodásokkal.

    Jelen állás szerint a legtöbb vakcinát idén az AstraZeneca gyárthatja a tervek szerint, 3 milliárd dózist állíthatnak elő idén.

    2 milliárd dózis előállítására készül a Pfizer/BioNTech és a Novavax, 1 milliárd adag vakcinát gyárthat le a Szputnyik V fejlesztője, a Gamaleya, a Johnson & Johnson, a Moderna, a Sinopharm (BBIBP-CorV) és a Sinovac. Az indiai Bharat Biotech 700 millió dózist gyártana le idén a vakcinájából, a Sinopharm pedig a második, a vuhani intézettel közösen fejlesztett vakcinájából 600 millió adagot. A Curevac és a CanSino 300, illetve 320 millió dózis legyártására készül, az Anhui Zhifei szintén 300 millió adagot gyártana. Az Inoviónál 100 millió dózis van tervbe véve, a többi gyártó, amelyik publikált terveket, 100 millió alatti éves gyártással számol.

    Ez összesítve több mint 16 milliárd dózis, vagyis két oltással számolva a világon mindenkit be lehetne oltani. Persze a dolog nem ennyire egyszerű, hiszen már most sem a tervek szerint halad a gyártás és több vakcina még engedélyezés előtt áll.

    Ha pedig minden feltétel teljesülne, a logisztika és az oltási programok kivitelezése még mindig lassíthatja a folyamatot, éppen ezért egyes vélemények szerint több évbe is telhet, mire a világon mindenhol lezajlik a lakosság immunizálása.”

    https://www.portfolio.hu/uzlet/20210218/pfizer-moderna-astrazeneca-szputnyik-v-kerdesek-es-valaszok-a-koronavirus-elleni-vakcinakkal-kapcsolatban-470134

  311. Orosz gáz

    „Komoly problémát okoz még Moszkvának, hogy a Kínába futó, teljesen új 2019-es Szibéria Ereje gázvezeték is meglehetősen elmarad az elvárásoktól. Az oroszok az ukrajnai háborút követően, az EU-val való konfliktusok hatására és a Déli Áramlat kudarcát kijavítva döntött úgy, hogy akkor kelet felé, a hatalmas energiaelnyelő kínai piac felé terjeszkedik. Az óriási összegeket felemésztő Szibéria Ereje vezeték megépítésében nagy remények voltak, ám Kína még mindig nem vásárol az oroszoknak kielégítő mennyiséget, amivel kompenzálná más piacon kialakult veszteségeit.

    A tervek szerint éves szinten Peking 38 milliárd köbméter földgázt vásárolna a vezetéken keresztül, ehhez képest 2020 első 7 hónapjában 1,96 milliárd köbméter gázt adott el a Gazprom Kínának.

    Bár az orosz politikusok történelmi jelentőségű kínai-orosz együttműködésről beszélnek, az energetikai piacon ez mégsem látható. Peking az olcsó, szankcionált iráni és venezuelai olajat vásárolja az orosz helyett, és gázból is inkább a türkmén és kazah nyersanyagot részesíti előnyben.”

    https://www.facebook.com/erbsztadrienn/posts/170922241477224

    Lehet, hogy bennem van a hiba, de én úgy érzem, hogy az az oroszokat mintha átb#szták volna.

    Gondolom a kínai geopolitikai terjeszkedés jegyében.
    A türkmén, kazah üzletek, mintha az orosz érdekszférát érintené.

    MangaM Te biztosan ismered ezt a szerzőt korábbról, nekem új.
    De nagyon tetszik, ahogyan körüljárja a témákat!
    Vélemény, a fogadalmadon túl? 🙂

    Bár van egy olyan érzésem, hogy nem egy személy, hanem egy team áll a név mögött.

  312. 155: Jövőnk

    Kommentek a covid-konteós oldal legfrissebb posztjáról, PCR-teszt témában.
    Kérdések:
    – Érdekel-e még a téma itt téged vagy bárkit?
    – Tud-e megerősítést avagy kontrát valaki a témában?

    Előljáróban, az konszenzusos trivialitás, hogy a PCR-tesztekkel gondok vannak. Még a WHO is figyelmeztett a témában, Biden beiktatásakor, 2021.január 20-án. Ami viszont kérdés, hogy a gond mekkora: ami fontos nem teoretice, hanem effektív gyakorlati értelemben.

    Ugye a konteósok szeretnek abban a zavarosban halászni, hogy valaki például állatra is használta és rosszul működött a PCR-teszt, tehát rosszat tesztel rosszul maga a teszt, tehát ezért egészséges emberek özönlik el a kórházakat a háttérhatalom és/vagy orvosmaffia zugtevékenysége révén, hogy Orbánt megszivassák. Nekem kéne hinnem az ő befenntességüknek, háttérhatalmaikra hivakozásainak, nem pedig tömeges léptékű egészségügyi személyzetünk infóinak, csak itthon Magyarországon is. Nyilván kissé sarkítottam, de valahol ez a lényeg.

    Viszont az alábbi kommentek mintha ehhez a PCR-teszt adnának nekem érdekes adalékot.

    #https://www.virusinfok.hu/2021/04/15/otvenot-het-nulla/#comment-area

    1.
    „A “Hogyan született és fejlődött a Drosten-teszt” témához kapcsolódóan lenne egy fontos megjegyzésem:
    Nem vitatom, a történelem során előállhatott a cikkben a leírt eseménysorozat a SARS-COV-2 teszttel vizsgálandó génszakaszainak meghatározásával kapcsolatban. Azonban legyen mindenki óvatos azzal, hogy a bekezdés tartalmából messzemenő következtetéseket vonjon le, vagy általánosítsa a leírtakat.
    Saját tapasztalatom, hogy amikor legutóbb PCR tesztet végeztek rajtam SARS-COV-2-re, az eredményben nemcsak azt tüntették fel, hogy SARS-COV-2 pozitív/negatív lett-e az eredmény, hanem azt is, hogy a jelenleg terjedő népszerűbb 4 variáns közül melyikre pozitív/negatív a minta. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy nemcsak a SARS-COV-2-t egyértelműen azonosító génszakaszokat vizsgálják a tesztelés során, hanem olyan génszakaszokat is, ami az elterjedtebb SARS-COV-2 variánsokra specifikus!

    A PCR teszttel kapcsolatos megjegyzésem pedig, hogy a PCR a jelenleg használt ciklus számok mellett is nagyon kis százalékban ad álpozitívat.
    Egy (szerintem) nagyon fontos mondat: A PCR nem azt mondja meg, hogy valaki beteg-e, hanem azt, hogy a vírus jelen van a szervezetéből vett mintában! (Abból pedig, hogy a teszt a mintán hányadik alkalmazott ciklusszámnál válik pozitívvá, a vírus mennyiségére lehet következtetni.)
    Csupán megfelelően, helyén kellene értelmezni a dolgokat!”

    2. Admin-válasz:

    „kérdésem: ciklus-számot (Ct-érték) megadták? Ez sokkal fontosabb volna, mint a variánsok kérdése.
    https://sciencefiles.org/2021/04/13/sciencefiles-bestatigt-b-1-1-7-nicht-todlicher-und-nicht-ansteckender-als-andere-varianten-von-sars-cov-2-neue-studien/
    Ez az írás fölsorol néhány tanulmányt, melyke szerint a b.1.1.7 variáns nem veszélyesebb, mint az alapvírus. Most kinek higgyünk? Amúgy összesen 20 ezer variánsnál az egész már kezdi elveszíteni komolyságát számomra.
    És a variánsok kérdését akkor fújták föl, amikor a lakosság már kezdett elfásulni, illetve kezdett általánossá válni a felismerés, hogy kicsit túl van lihegve a kérdés.”

    3.
    „Azért ha lehetséges pontosítanék néhány dolgot: Először is természetesen a teszteket validálták. Egy példa a sok közül: https://academic.oup.com/jalm/article/5/5/889/5850065?fbclid=IwAR1CYdNvNOyThJO4DbWQNd_TJPbrMIjUskgaTA7p_8zfKEObsxwsNlRTGcM Másrészt a PCR tesztek pozitivitása szempontjából teljesen mindegy, hogy hány ciklust futtatnak. PCR tesztek esetében vannak pozitív és negatív kontroll minták. Amennyiben a páciensből vett minta CT (ciklus) értéke kisebb, mint a negatív kontrollé, csak akkor lesz pozitív a minta SARS-COV 2-re. Ezzel kizárható, hogy túl sok volt a ciklusszám. Sok gyártó forgalmaz KIT-eket, amikben megvan minden, ami a PCR teszt folyamatához kell (RNS izoláálás, cDNS írás, PCR reakció). Ezt a protokollt alaposan optimalizálják és megadják a kiértékeléshez szüksées adatokat. Itt van pl. egy: https://www.fda.gov/media/140717/download A protokoll szerint 45 ciklust futtatnak (11. oldal táblázat), a kiértékelés a 12. oldalon van. 3 különböző szakaszt sokszoroznak fel, ezek az ORF1ab, a SUC2 és az N gének. Vagyis az sem igan, hogy az N gént nem használják. A 12. oldalon a felső táblázat megadja, hogy a pozitív és negatív kontrolloknak hány cikluson belül kell jelet adniuk. Az alatta lévő táblázat azt mutatja, hogy hány cikluson belül kell jelet adnia a páciensből vett mintának, hogy az pozitívnak minősüljön. Pl. a táblázat szerint az N gén esetében 35 ciklus alatt lesz pozitív a minta (az ehhez tartozó negatív kontroll limit 40 ciklus), vagyis a negatív kontroll CT értékénél 5 ciklussal hamarabb kell jelet adjon a páciensből vett minta ahhoz, hogy azt pozitívnak értékeljék. Itt is látszik, hogy az teljesen mindegy, hogy hány ciklusszámot alkalmazunk (ami jelen esetben 45), de ennél jóval kisebb ciklusszám mellett tekintjük a mintát pozitívnak. Persze ha valaki ránéz a protokollra és azt látja, hogy 45, vagy akár 50 ciklust is futtatnak azt állítja, hogy ez túl sok, holott ez a szám a minta pozitivitása szempontjából irreleváns.”

    4. Admin válaszok:

    „Elkezdtem olvasni az általad linkelt academic cikket. Megmondom őszintén, nagyon sok időt, odafigyelést igényelne, hogy olyan szinten olvassam végig, hogy hozzá tudjak szólni. A cikk megértése feltételez olyan ismereteket, amelyekkel én nem rendelkezem.
    Ami viszont továbbra is problémás számomra, és hajlok afelé, hogy amit ezek itt leírnak, az lehet ugyan validálás bizonyos nukleinsavak vagy gének tekintetében, de semmiképp sem a vírus tekintetében:
    A major hurdle to validation was the lack of access to SARS-CoV-2 live or inactivated virus.
    Aztán:
    The RT-PCR assay demonstrated 100% in silico sensitivity and specificity.
    In silico azt jelenti, hogy a számítógépes program, amit ember készített, javasol bizonyos szekvenciákat, amit aztán ugyanaz az ember – minő meglepetés – elfogad. Ugyancsak minő meglepetés: Aki először alkotta meg ilyen módon a SARS-COV-2-t, tehát számítógépen, azt soha senki meg nem kérdőjelezte, nem hördült fel a világ tudós közössége, hogy hol vannak a kontroll-kísérletek? Mert ugye tudjuk, ezeket a kontroll-kísérleteket sehol nem csinálták meg. Tehát a vírus nem izoláláson, feltérképezésen nyugszik, hanem egy konszenzus eredménye. Kontrollkísérlet nélkül! Kicsit emlékeztet engem ez a flogiszton-elméletre. Egy valaki kitalálta, hgoy minden éghető anyag tartalmaz flogisztont, aztán 200 éven keresztül senki nem merte ezt megkérdőjelezni. Aki pedig aztán megkérdőjelezte, igen sok buktatóval kellett szembenéznie.
    Hogy mik a követelmények a kontroll-kísérletekkel szemben, azt nagyon jól leírják a linklistában is szereplő oldalak:
    https://thevirushoax.atlassian.net/wiki/spaces/VIRUS/pages és
    https://www.samueleckert.net/corona-fakten/
    Szóval: a vírus izolálása és szekvenálása soha nem történt meg.
    Szekvenáltak valamennyi (pár száz?) nukleinsav sorrendet, a többit pedig a program hozzágondolta 30 ezerig. Az eljárás neve: alignment. Tehát: elhiszem, hogy a PCR-módszer ki tud mutatni bizonyos nukleinsavakat vagy géneket. Csak ezek specifikussága a SARS-COV-2 tekintetében nincs bizonyítva.
    És ha már itt tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a többi szarvashiba – bűn mellett.
    A Covidnak nincsenek önálló tünetei. Tünetei megegyeznek az influenza tüneteivel, melyeket legalább 20 féle vírus okoz. A teszteléseknél miért hagyják figyelmen kívül az összes többi, ugyanolyan tüneteket okozó vírust? Illetve a tünetmentesek tesztelésénél miért nem tesztelnek a többi vírusra, miért tolják előre a SARS-COV-2-t???
    Gondolom, mindketten sejtsük a választ: mert kártyavárként dőlne össze a CV-hisztéria.”

    +++ breaking news +++
    Ez olyan horderejű, hogy muszáj egy új válaszként elírnom.
    Még egyszer ránéztem az academic cikkére. Hát folyamatosan arról írnak, hogy (régóta velünk élő és gyakorlatilag ártalmatlan) endemikus vírusokon fejlesztették ki a tesztet. Csak azt nem értem, hogy merik ezt ezek után SARS-COV-2 tesztnek nevezni? És hogy-hogy nem hördül föl erre senki?
    Tehát: kifejlesztünk egy tesztet, úgy, hogy ehhez soha SARS-COV-2 vírusunk nem volt.
    Ami volt:
    Endemikus vírusok, illetve bizonyos gének, amiről úgy gondoljuk, hgoy ezeknek benne kell lennie a SAARS-COV-2-ben. Ezek után már teljesen fölösleges megállapítani: Exoszómákra, illetve azok szekvenciáira, nukleinsav sorrendjeikre ugyancsak senki nem vizsgált rá.
    https://www.virusinfok.hu/2021/02/12/a-fantomvirus/
    És a végén eladjuk SARS-COV-2 tesztnek.
    Mindenki meghibbant itt?”

  313. „kifejlesztünk egy tesztet, úgy, hogy ehhez soha SARS-COV-2 vírusunk nem volt.”
    Régen rossz lenne, ha az idézet szellemében fejlesztenénk, használnánk a mérőműszereket.
    Az alkoholszonda fejlesztésénél sem csináltak tesztsorozatot, mikortól életveszélyes, halálos az emberben az alkoholszint. Elképzelem, mikor a mérnök felszólítja a tesztalanyt, hogy igyon még alkoholt, mert be kell kalibrálnia a halálos dózis mértékét.
    Vagy a húsba szúrható ételhőmérővel simán lehet lázat mérni.
    Az, ha speciálisan nem SARS-COV-2-re fejlesztették a tesztet, attól még tökéletesen alkalmas lehet a kimutatására.

  314. 341: Károly

    * Köszönöm a reakciódat. Szívem szerint a konteós oldalnál meccselném le ezt a pcr-konteós témát, de ott (számomra) használhatatlan a fórum, az utólagos moderáció miatt. Az egész oldal elmegy egy kinyilatkoztatós feelingbe, ami a konteózással együtt már érdektelen periféria (nekem).

    * Felvetésedre reagálva, ha jól jön le nekem, akkor a konteósok azt mondják, hogy „az állítólagos SARS-CoV-2 vírusgenom csak egy számítógépes puzzle, nincs 100%-ban „bitról-bitre” felderítve, prezentálva (szakcikkben), az izolálás, tisztítás, biológiai tulajdonságok pontos részleteivel.”
    * Emellé én azt teszem hozzá „konteós ördögügyvédként”, hogy a számítógépes modellezéssel, sok visszamérés illetve visszacsatolás nélkül hagyott melléfogás, sőt csalás történt már a világban (covidot elhagyva, például a klímamodellezésben). Azaz a konteós-gyanu valamiképpen magyarázható, védhető.

    * Az én informatikai motivációjú meglátásom az, hogy egy vírus-genom azonosításához nem kell a teljes lánc, ha a láncnak egy akár kis részlete is jól azonosít.
    * Irodalmi analógia: „Talpra magyar” két szava jól azonosítja az egész „Nemzeti dal” című Petőfi-verset.
    * Sőt tulajdonképpen az sem baj, ha a PCR-azonosítás téved egyik vagy másik irányba, csak ne „nagyon” tévedjen. Nyilván más-más a gond, ha pozitív (elsőfajú hiba) vagy negatív (másodfajú hiba) irányba téved.

    Ahogy én képzelem az egészet a továbbiakat illetően (PCR-teszt után):
    * Elsőfajú hibára vezető esetnél egy PCR-pozitív embert megvizsgál a doki / mentős: ha nincs tünete, hazaküldi az illetőt, karanténba dugja és monitorozza állapotát. Ha van tünet, ami pláne betegséget eredményez, ami még pláne kórházi kezelést igényel, akkor kórházba kerül.
    * Másodfajú hibára vezető esetnél (1) bizonyítani kell a covid-ot a betegnél (2) tömeges probléma esetén a pcr-tesztet vagy tuningolni kell vagy párhuzamosan másik tesztet kell fejleszteni.

  315. Dr. Anthony Fauci nyilatkozta pár napja
    (ő már csak ért hozzá, ha wuhani kutatóintézetet finanszírozgatta Dónald Trump jóváhagyásával…), hogy a Fájzer oltás nemcsak a Covid-19-től véd meg, hanem a fertőzés továbbadásától is, merthogy a mérések szerint a felső légutakban lényegesen kevesebb vírus tenyészik, mint az oltástagadókban.
    Továbbá azt is mondja a szájával, hogy csupán egy oltás felvétele elősegíti olyan vírusváltozatok kialakulását, ami ki tudja cselezni az immunrendszert.

    Ezt eddig is tudtuk.

    De hogy Trump miféle örökséget hagyott is hátra Bidennek az ezután fog kiderülni…Mike Pompeó-ék fürkészei most hogy fogják előadni a közvéleménynek, hogy a kínai laborosok vagy az amerikai érdekek hibáztak? A Szenátorok vagy a Kommunista Párt lesz a bűnös?

    Egyébként meg mindegy, hogy a denevért ki fogta be a barlangban, miért vitte be, ott mit csináltak vele, hogy szabadult ki szegény denevér vagy valami jóhiszemű állatvédő kiengedte…

    A koronavírus kiszabadult a szelencéből és az oltások velünk maradnak.

    Ha Fauci doktor lesz a bűnös, akkor az oroszok már megint a spájzban vannak?
    (Kínát, így egyenesbe hozzák?)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük