Távolba látás képzelgés, vagy valóság?

Dajtás vendégposztja

Mudra működése

Köszönet nyilvánítás:

Meg szeretném köszönni Tibor bá’-nak, hogy teret adott ennek az írásnak, mert ez a téma nagyon messze áll tőle, és e tekintetben rendkívül szkeptikus.

Bevezető:

Elsőnek le szeretném szögezni, hogy az idézett anyagok hivatalos dokumentumok fordításai, amelyet mindenki leellenőrizhet. Másodsorban az én személyes tapasztalatom a témában, mert műszaki emberként rendkívül érdekesnek találtam ezt a témát, és ha már foglalkoztam ezzel, ki is próbáltam azt. Ezek a személyes „úti beszámolók” tisztán szubjektívek, és elég nehézkesen lehetett csak ellenőrizni. A saját keresztellenőrzésem arra alapszik, hogy más ugyanazt a távolba látást végző gyakorlatot elvégezve milyen hasonlóságokat mond el. Ha teljesen eltérő a beszámoló, akkor nem volt sikeres a TL(távolba látás), ha sok hasonlóság van(volt erre is példa), akkor sikeres a TL. Minél több azonos részlet merül fel, annál jobb a TL gyakorlat, amivel a résztvevő személyek képességére is fényt derít.

Érdemes tisztázni a fogalmat, hogy mivel is állunk szembe, és mit is értünk távolba látás alatt, angol terminológia szerint Remote Viewing/ Clairvoyant alatt:

„A távolba látás, népszerű nevén az extra érzékszervi észlelés (ESP) az ember azon képessége, hogy távoli földrajzi célpontok információit és képeit érzékelje. Az indiai jóga haladó gyakorlói jól ismerték ezt a jelenséget, ami „Divya Drishti”-nek neveztek – „Clairvoyant Remote Viewing: The US Sponsored Psychic Spying M. Srinivasan BARC

Másik definíció szerint:

„A távolba látás nem lokális tudatossággal kapcsolatos, formalizált protokollok olyan sorozata, amelyben egy személyt kérnek meg arra, hogy adjon részletes információt egy személyről, helyről, tárgyról vagy eseményről, amely információt nem ismerhet, mivel az idő/tér vagy mindkettő ismeretlen számára.” – Psi Encyclopedia – https://psi-encyclopedia.spr.ac.uk/articles/remote-viewing

Saját definícióm szerint:

Olyan mély és irányított tudat állapot, amely vezető segítségével, vagy önállóan a fizikai testünktől távoli helyszíneket, eseményeket figyelünk meg, amely térben, és akár időben is eltérhet a megfigyelő aktuális helyétől/idejétől. Ezoterikus tanokban ezt asztrál projekciónak is hívják, ami külön megér egy írást, hogy pontosan mi is az asztrál test, ettől most eltekintünk, egyszerű hétköznapi nyelven a távolba látás egyfajta testen kívüli élmény, mert definitív módon a figyelmünk, és éntudatunk elszakad a fizikai testünktől ebben az esetben.

Távolba látás és a CIA kapcsolata:

Azt gondolhatnánk, hogy a távolba látást csak a cigány jósnők űzték, akik félhomályos sátorban, bársonnyal letakart asztalon álló üveggömb mögül nézték a távoli eseményeket. Ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat, mert a fő támogatói ezeknek a kutatásoknak jellemzően a kormányzati szervezetek voltak, orosz oldalról, ami akkoriban a szovjet KGB volt, futtatott távolba látási kutatásokat. Az amerikai oldalról pedig a CIA tette ugyanazt félve az orosz eredményektől. Mivel az orosz/szovjet programokhoz kapcsolódó dokumentumokat nehezebben felkutatni, ezért jellemzően amerikai programok anyagait ismertetem, hogy lássuk, nem vették fél vállról a témát, és a szovjetektől tartva, komoly eredményeket is értek el. Némi kutatás után fellelhető több titkosítás alól feloldott hivatalos CIA anyag is, ebből idézek, hogy lássuk miről van szó és hogyan dolgozott az amerikai hírszerzés a témában. 1995. április 17-én Clinton elnök kiadta az 1995-4-17. számú végrehajtási rendeletet, amelynek keretén belül lett nyilvános a következő dokumentum is:

„1972 elején lézerkutatásban vettem részt a Stanford Kutatóintézetben (mai nevén SRI International), a kaliforniai Menlo Parkban dolgoztam. Abban az időben én is lobbiztam azért, hogy kapjak egy kis támogatást a kvantumbiológiai kutatásokra. Ebben a pályázatban olyan új fizikai elméleteket javasoltam, ami képes leírni az életfolyamatokat, és javasoltam néhány új mérést, amit növényeken és alacsonyabb rendű szervezeteken ki lehet próbálni. (Puthoff, 1972). Ezt az anyagot széles körben terjesztették, és egy példányt elküldtek Cleve Backsternek New York Citybe, aki részt vett a növények elektromos aktivitásának mérésében szabványos poligráfos berendezéssel. Ingo Swann New York-i művész véletlenül meglátta Backster laboratóriumában tett látogatása során az anyagomat, és írt nekem, hogy őt is érdekelné az élőlények fizikája közötti határterület vizsgálata, és fontoljam meg a parapszichológiai kísérleteket. Swann ezután néhány látszólag sikeres kísérletet írt le pszichokinézisről, amelyekben részt vett Gertrude Schmeidler professzor laboratóriumában a New York-i City College-ban.”

Ugrunk egy kicsit időben.

„Néhány hét múlva egy látogató pár jelent meg az SRI-nél a fenti jelentéssel kezükben. A megbízólevelükből kiderült, hogy a CIA-tól jöttek. Tudtak a korábbi múltamról, mint tengerészeti hírszerző tiszt, majd civil alkalmazott voltam a Nemzetbiztonsági Ügynökségnél (NSA) néhány évvel korábban, és úgy érezték, hogy nyíltan megbeszélhetik velem az aggályaikat. Azt mondták, hogy egyre erősebb a hírszerző közösségben az aggodalom a szovjet parapszichológiai kutatások miatt, ami a szovjet biztonsági szolgálatok finanszíroztak. A nyugati tudományos körökben ezt a területet a legtöbb aktív tudós képtelenségnek tartotta. Ennek eredményeképpen egy olyan kutatólaboratóriumot kerestek, amelyik nem a Szovjetunióban van, képes csöndben, feltűnés nélkül, titkos vizsgálatokat végezni. Az SRI megfelelőnek tűnt. Megkérdezték, hogy el tudnék-e intézni egy alkalmat, hogy elvégezzenek néhány egyszerű kísérletet Swann-nal, és ha a tesztek kielégítőnek bizonyulnak, fontolóra vennék-e egy ilyen irányú kísérleti programot. Beleegyeztem, hogy ezt fontolóra veszem, és megszerveztem a kért teszteket.” CIA-Initiated Remote Viewing Programat Stanford Research Institute – H. E. PUTHOFF

Így kezdődött el az amerikai távolba látás program…

Mit is csináltak valójában, tehetnénk fel a kérdést. Erre válaszul pár jegyzőkönyvezett példát hoznék, ahol aktívan használták a távolba látás módszerét.

Gyűrűk felfedezése a Jupiter bolygó körül (1972):

Ingo Swann, a híres médium azt javasolta 1972-ben, hogy a NASA Pioneer-10 közelgő elrepülése előtt végezzenek kísérletet a Jupiter bolygó távoli megfigyelésére. Ingo Swann és az SRI kutatóinak „legnagyobb bánatára” egy gyűrűt talált a Jupiter körül, és azon tűnődött, hogy talán tévedésből a Szaturnusz bolygót nézte távolról. Amikor azonban a Pioneer-10 elrepült a bolygó mellett, megerősítette a Jupiter körüli gyűrűk létezését. (Érdekes módon egy Dr. P.V.Vartak nevű pune-i orvos felvette a kapcsolatot az íróval, és újságkivágásokat küldött, amelyekben leírja a Holdon, a Marson és a Jupiteren tett asztrális látogatásait).

Szemipalatyinszki Nukleáris Kutatóközpont, Szovjetunió (1974. július):

„A TL személynek csak a helyszín földrajzi koordinátáit adták meg fokban, percben és másodpercben (ezt a fajta megfigyelést irányított TL-nek nevezik). Patnek azt is elmondták, hogy a helyszín egy K+F tesztelési létesítmény. A CIA úgy döntött, hogy ha Pat többemeletes darut, vagy az olajkút fúrótornyokra emlékeztető furcsa szerkezeteket ír le, csak akkor folytatják a kísérleteket. Pat saját szavaival így írta le ezt a távoli helyszínt: „Hanyatt fekszem egy két-három emeletes téglaépület tetején. Napsütéses szép idő van. A nap jó érzés. Ott van ez a legcsodálatosabb dolog. Egy óriási daru mozog előre-hátra a fejem fölött…. Ahogy a levegőben sodródom és lenézek, úgy tűnik, mintha egy sínpályán közlekedne, amelynek mindkét oldalán van egy-egy sín. Ilyet még soha nem láttam”. Ez a megfigyelési feladat néhány hétig folytatódott, amely során lerajzolta a gigantikus portáldarut és sok más tárgyat a helyszínen, mint például „egy csomó nagy nyomású gázpalackot”, amelyek szintén láthatóak voltak a műholdképeken. A portáldaru nyolc nagy keréken mozgott, mind a négy lábán kettő. Ezt az egyedi jellegzetességet a műholdképek is megerősítették. A későbbi üléseken Pat leírta az épület belsejében zajló tevékenységeket, amelynek tetején korábban feküdt. Elmagyarázta, hogy „az emberek egy óriási, 60 láb átmérőjű fémgömböt szereltek össze vastag fém ‘górék’ segítségével, mint egy narancshéj szelvényei, de a munkásoknak gondot okozott az egészet összehegeszteni, mivel a darabok megvetemedtek; ezért alacsonyabb hőmérsékletű hegesztőanyagot kerestek”. Az SRI kutatóinak később elmondták, hogy a helyszín a szupertitkos szovjet atombomba laboratórium volt Semipalatiskban. Három évvel később az Aviation Week magazinban megjelent hírből azt is megtudták, hogy „a mintegy 58 láb átmérőjű gömböt a nukleáris meghajtású robbanóanyagokból vagy impulzusgenerátorokból származó energia befogására és tárolására szánták”. (Russell Targ megjegyezte, hogy „Price rajzának pontosságát én fizikusként soha nem hittem volna el, ha nem látom a saját szememmel”.) Kísérletek során produkálták a COTR által végzett összehasonlító kísérleteket.”

Joe McMoneagle TL észlelő (1979 szeptember):

Küldetés: A műholdas kémfotók gyanúsan erős építkezést mutattak egy objektum körül, amely 100 méterre található egy nagy víztömegtől, valahol Észak-Oroszországban. A Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) tudni akarta, hogy mi folyik ott.

Megbízás: Joe-nak csak a földrajzi koordinátákat (szélességi és hosszúsági fok) adták meg, és arra kérték, hogy írja le a helyszínt.

Amikor Joe azt mondta, hogy az egy „hideg hely, egy víztömeg közelében, nagy épületekkel, füstkamrákkal stb.”, az NSC meg volt elégedve, hogy valószínűleg a megfelelő helyen van. Ezután megmutatták neki a birtokukban lévő műholdfelvételt, és megkérték, hogy derítse ki, mi történik az épületben. Joe azt mondta: „A belső tér nagyon nagy és zajos; aktív munkaterület, tele állványokkal, gerendákkal és kék villanásokkal, valószínűleg ívhegesztéssel”. Tartott egy kis szünetet, majd egy másik ülésen folytatta: „Valószínűleg egy hatalmas tengeralattjáró épül (rajzolt egy vázlatot a méretekkel stb.). Hosszú, lapos fedélzet; furcsán ferde rakétacsövek, körülbelül 18-20 darab. Egy újfajta mechanizmus a tengeralattjáró meghajtására (nukleáris meghajtású?); kettős hajótest”. Ezen a ponton az NSC képviselői úgy gondolták, hogy Joe biztosan téved, mert ha igaz, amit mondott, akkor ez lenne a világ legnagyobb tengeralattjárója! Egyetlen amerikai hírszerző ügynökség sem hallott még róla. Az USA nem rendelkezett ekkora tengeralattjáróval. Különben is, ki építene tengeralattjárót egy olyan épületben, amely ilyen messze van a víztől? Hogyan indítanák el? De mivel Joe-nak nagyon jó hírneve volt, az NSC megkérte, hogy „tekintsen a jövőbe”, és derítse ki, mikor fogják vízre bocsátani! Joe „hónapról hónapra végigpásztázta a jövőt”, és azt mondta, hogy az oroszok négy hónapon belül felrobbantanak egy csatornát, amely összeköti az épületet a vízzel, és elindítják a tengeralattjárót.

Megerősítés: 1980 januárjában, pontosan a Joe által megjósoltaknak megfelelően, a kém műholdképek megerősítették a világ legnagyobb tengeralattjárójának vízre bocsátását (Tájfun osztály), miután egy mesterséges csatornát építettek, amely az épületet a vízzel összekötötte. A tengeralattjáró 20 rakétacsővel, nagy lapos fedélzettel rendelkezett, pontosan úgy, ahogy Joe leírta! (Ez a példa látványosan rámutat a tudat „nem lokális természetére”, nemcsak a térben, hanem az időben is, még a jövőbe is!)” Itt meg kell jegyeznem, hogy a jövőbe látás eredménye azért volt annyira biztos, mert az eseményláncolat teljesen lineáris, és elágazás mentes volt, lényegében az esemény végpontjának nem volt több variációja a jövőben. A jövőbe látás egyik fő bizonytalansága pontosan ebből fakad, mert ha sok a változó, ami az eseményt meg tudja változtatni, akkor a jövő variációi szétválnak, és a néző ebből az egyik variációt nézi csak, ami közel sem biztos, hogy a valóban bekövetkező variáció volt, amit nézett.

Clairvoyant Remote Viewing: The US Sponsored Psychic Spying M. Srinivasan, Former Associate Director, BARC

Ezek a beszámolók azt mutatják, hogy az amerikai TL program sikeres volt, gyakran nagyon jó eredményeket értek el, megmutatva azt, hogy a jelenség lényegesen túlmutat a vásári szemfényvesztésen. Ebből kifolyólag a szkeptikus álláspontot képviselő olvasó is azt láthatja, hogy a jelenség valós, és ha nem félős, maga is kipróbálhatja.

Saját tapasztalataim a TL kapcsolatban:

Elsőnek közel 8 éve találkoztam ezzel a technikával, amit ki is próbáltam nem túl nagy sikerrel. Az első TL „észlelések” kimerültek a nagy fekete paca élményben, ami azt jelenti, hogy nem láttam semmit. Több hónapnyi gyakorlás után, ami kimerült havonta pár alkalomban, sikerült apró eredményeket elérnem. Ezen pozitív eredményeken felbuzdulva, mint a kis gyerek a frissen megtanult biciklizéssel, nekiláttam újra, és végül eredményes észleléseket produkáltam, amit a csoporttársak saját élményeivel összehasonlítva ellenőriztem le.

Ki kell emelnem, hogy az írásom nem fejti ki a pontos TL technika elérését, ez egy külön cikket igényelne, azonban a jelenséghez/működéshez kapcsolódó fontos információkat mindenképpen megosztom az olvasóval. Alapvetően nem veszélyes maga a TL technika, de számos olyan szituáció lehet, amit egy tapasztalatlan szemlélő rosszul kezelhet, ezért pár alapvető trükköt is megosztok, hogy ne legyen kellemetlen élmény egy félre sikerült TL ülés.

Utazásaim:

Madagaszkári utazás:

Ez az TL ülés már az első sikeres TL élményeim után volt évekkel. Jelen ülés feladata az volt, hogy kicsit járjuk körbe, nézzük meg milyen az éjszakai és napos oldala a Földnek. A TL közbeni közlekedést ne úgy képzeljük el, hogy rendkívül lassan mozgunk a térben, hanem rendkívül gyorsan, relativisztikus sebességgel. Saját élményem ilyenkor mindig az, hogy pár másodperc alatt elérek a Föld bármely pontjára minden gond nélkül, ami hihetetlen tempó ahhoz képest, amit ma kénytelenek vagyunk „elszenvedni” a fizikai testünkkel.

A fő feladatunk az volt, hogy szálljunk le a Madagaszkár nyugati oldalán, ahol éppen naplemente volt, és a kijelölt tengerparton nézzünk körül és jól jegyezzük meg mit látunk. Itt fontos megjegyeznem azt, hogy a „mit látunk” nem olyan, mint az éber tudattal való észlelés.

Jellemző az, hogy álomszerűen homályos a kép, hangok, képek szakaszosan jönnek, és közel sem mozi élményt kapunk, inkább egy furcsa látomásszerű képet, ami sok-sok gyakorlás után egyre inkább tisztul és válik teljesen valóságos képpé. Nekem ezen az ülésen kifejezetten nehezemre esett egy részlet megfigyelése, de a formák és színek átjöttek, a történet végén ki is derül, hogy pontosan mi volt a keresztellenőrző teszt. Visszakanyarodva a TL ezen részére, a tengerpart valóban olyan volt, mint a klasszikus posztereken. Világos barna finom homokos tengerpart, lenyugvó nap látványa, kellemes hőmérsékletű tengervíz és az enyhe szél, ami az asztráltestünket fújja… Itt jogosan felmerül a kérdés, hogy ha a testünk egy kanapéban ül, mert abban ültem, több ezer km-re a célponttól, mi érzékeli ezeket a fizikai jellemzőket. Ezt érdemes kifejteni egy újabb vendégcikkben, de most ettől eltekintenék, mert maga a TL jelenség leírása a mai cikk célja. Pár percig lógattuk a lábunkat, végül az ülést vezető parancsára visszatértünk a fizikai testünkbe, belehelyezkedtünk, és kezdődött a TL ülés keresztellenőrzése.

Kérdés: Mit láttunk a tengerparton, ami nem oda való?

Válasz: Többen azt mondtuk, hogy valami összeeszkábált bádogbodega volt ott.

Kérdés: Miért volt ott a bádog bodega?

Válasz: Többen azt mondtuk, hogy valami árus volt, és itt sokan azt felelték, hogy nem látták mit árult. Erre mondtam azt, hogy ital árus volt, és a Coca-Cola ponyva ki volt feszítve rá, mert ezt is lehetett kapni. Sokan elkezdtek bólogatni, mert a forma és szín meg volt nekik, de nem tudták beazonosítani, és így passzolt az észlelés.

Kérdés: Mennyibe került a kóla?

Válasz: Valaki mondott egy számot, ami kb. passzolt is, de ezt én már nem láttam élesen, túl apró volt az információ, csak a nagyobb dolgokat tudtam beazonosítani.

Kiértékelés: A leírt TL ülés tipikus mintákat mutat, generálisan jól sikerült, elég részlet gazdag volt a megfigyelés, és csak az egészen apró/finom részleteket nem tudtam észlelni, ami jelen esetben a kóla árus árlistája volt. A fém bodega jelenlétét többen észleltük, kóla márka logója újabb kereszt ellenőrző pont volt, ezáltal a TL észlelés átment a vizsgán, pozitív volt az észlelés.

A marsi Olympus Mons megmászása.

A TL ülésekben az az érdekes, hogy a fantáziánk szab csak határt annak, hogy hova menjünk el. Egyik kérésem az volt a vezető felé, hogy a Marsa menjünk, de mivel ez egy rendkívül érdekes és veszélyes hely, ezért ritkán látogatjuk meg, és csak akkor, ha nyugodt a környezet. Szerencsénkre akkor ez teljesült, ezért útra keltünk, de ekkora távolságok esetén már picit másként, mint a Föld körül. A vezető, ha elég tapasztalt, és „jogosítványa” is van rá, akkor kaput nyithat és pár másodperc alatt eljuthatunk a Marsa, ami leginkább egy csőre hasonít, amibe belépve kilyukadunk a kívánt célpontnál (igen, itt egy klasszikus féreg lyukról van szó). Erre a technikára azért van szükség, mert normál TL repülés már sokáig tartana a bolygóközi távolságok miatt, pláne a csillagközi utazás esetén, ezért trükkökhöz folyamodunk, jelen esetben egy féreglyukhoz, hogy lerövidítsük az utazás idejét. A Marson kifejezetten az Olympus Mons teteje volt a cél, ahol leszálltunk, és leültünk a hegy tetejére. Látványra elég szokatlan volt a Földhöz képest, mert valóban kopár a bolygó felszíne, domináns benne a vörös szín, de a ritka légkör közel sem volt annyira ritka, mert a hegyről letekintve lehetett látni a bolygó légkörét, ami világos kékes volt. A horizont felső fele fekete, egy vékony alsó rész kékes volt, és ami a legérdekesebb, hogy kvázi a világűr peremén ülve nem fázott ez ember, pláne nem kapkodott levegő után. Békésen és nyugodtan ültünk, és végül ahogy jöttünk úgy is mentünk el.

Kiértékelés: Ez is egy jellemzője a TL üléseknek, hogy ha olyan helyszínen vagyunk, ami emberi szempontból elviselhetetlen, pl légkör hiánya, nyomás, hőmérséklet, nem zavaró számunkra. Így lehet az, hogy ülhet az ember a világűr peremén, és nem fázik, és nem korog a gyomra, ami a fizikai test jellemzője.

Utazás a Naprendszer szélére:

Nagyon ritkán volt erre lehetőségem, de egyszer kíváncsiságból megkértem az ülés vezetőjét, hogy menjünk el a Naprendszer szélére, mert távolabbra úgysem tudunk menni engedély nélkül. Így is lett, mindenki kényelmesen elhelyezkedett a székében, és már mentünk is, és ahogy a marsi utazás során itt is féreglyukon keresztül jutottunk el a Naprendszer széléig, ami közel 1 fényévnyi távolságra van. Első tapasztalatom az volt, hogy van egy nagyon furcsa képződmény, ami túlságosan geometrikus volt. Félhomályban, márpedig ebben a távolságban már a Napunk csak egy fényes csillag, elég sötét van, nem ismertem fel a formát, de egyértelmű volt, hogy mesterséges, és nem természetes objektum. Következő lépés az volt, hogy engedélyt kértünk a belépésre(megkaptuk), és bementünk a „hajóba”, ami inkább volt egy bázis, mint sem egy hajó. Milyen is volt a hely, tehetnénk fel az olvasó a kérdést? Kicsit könyvtár szerű volt, mert mint kiderült ez volt az emlékek őrzőjének Akasha könyvtára. Több „könyvtár” is van, ami egy adott feladatot lát el, pl tudományok könyvtára, művészetek könyvtára, ami azt jelenti, hogy minden, ami a naprendszerben valaha is lejegyzésre és megvalósításra került, le van mentve, ami megnézhető, kikérhető és tanulmányozható. Minden szó szerint, még az utolsó sajtpapír is, amire Leonardo a jegyzeteit írta…

Mi nem törtünk ilyen magasságokba, csak a gyerekkorunk kedvenc rajzait néztük meg, ami nagyon bohókás volt, mert felismertük mindannyian a gyerekrajzainkat, és kérésre lekérhettük a kedvenc gyerekkori plüss állatunkat is. Sokan ezt már rég elveszítették, én lekértem, és már is kezembe tartottam a sajátomat, aminek a bal füle megégett egy izzótól, és még a tapintása is passzolt. A helységet úgy tudnám leírni, hogy egy egyenletes fénnyel megvilágított nagyobb szoba volt, aminek a közepén egy ovális asztal volt. Ez az asztal a kért információt „materializálta”, és itt tudtam kezembe fogni a gyerekrajzaimat és a plüssnyuszimat. Annyira realisztikus volt az emlékek leképzése, hogy a gyerekrajzot orromhoz tartva még a zsírkréta szagát is éreztem. Ennyire le van minden információ pontosan mente, ami számunkra jó hír, mert minden elveszett művészi/tudományos érték megőrződött… Mikor kiörömködtük magunkat a gyerekkori emlékeken, arra kért minket a vezetőnk, hogy hagyjuk el a könyvtárat, és repüljünk el egy furcsa helyre, ami szó szerint a Naprendszer széle volt. Elsőre egy furcsán opálosan fényes felületet láttunk, amire leszállva olyan érzésünk volt, mint ha egy trambulinon lennénk, ami a nyomkodásra nyúlt, mint egy gumilepedő, de nem szakadt el. Sokaknak a felület megérintése kellemetlen „rázó” érzést adott. Innen szemlélve az egész Naprendszer olyan kicsinek és távolinak tűnt, hogy az ember nehezen szokja meg ezt az érzését. Kis időt eltöltve végül a turista csapat ugyanúgy távozott, ahogy jött, be a csőbe, majd kilépés a Föld közelében, repülés Magyarország felé, vissza az ülés helyszínére, majd vissza huppanás a testbe.

Kiértékelés: Sokunkat kicsit megzavart a szokatlan helyszín, mert a „könyvtárban” volt kezelő és karbantartó személyzet is, ami bár humanoid kinézetű volt, de nem kimondottan emberi vonásaik voltak. Elég passzívan viselkedtek, mondhatni számukra nem voltunk túlságosan zavaróak, mert láttak már elég sok hasonló turistát, de számunkra kicsit félelemmel teljes, de egyben izgalmas is volt a látványuk. Akinek sikerült a TL, nagy örömmel számolt be a látottakról, mert érzelmileg érintve voltak, sokunk jócskán taposta az 50. évét, így a régen elfeledett emlékek előtörtek belőlük. Külön kibeszéltük a hártyát is, ami a Naprendszer peremén van, ami egyfajta fizikai határ is lehet a rendszerünknek, de ez egy külön történet. Talán ez a hártya elszakadása ihlette ezt a sort is: „Égszakadás, földindulás, szaladj te is, pajtás!”

Utazás egy fényévekre lévő kápolnához:

Az utazás ugyanúgy kezdődött, mint máskor, kijelöltük a helyszínt, „felkerekedtünk”, és indultunk, de ez az utazás kicsit más volt, mint az eddigiek. Nagyobb távolságok esetén, már a bemutatott technikával közlekedtünk, amire itt is szükség volt, mert több száz fényévnyi távolságra mentünk el, mint később kiderült. Pontos csillagászati pozíció nem volt az orrunkra kötve, azonban megérkezve teljesen más kép fogadott, mint amire számítottam, ebből egyértelmű volt, hogy nem a Naprendszerben vagyunk. Az égbolt nem a megszokott volt, hanem rendkívül színes, a rét, ahol leszálltunk, a növények nagyon eltérőek voltak a földitől. Sem formában, sem színben, semmiben sem hasonlítottak a mi növényeinkre, mert inkább tűntek élő kristályszerű formáknak, mintsem a mi megszokott növényinknek. A rét végén állt egy pici kápolna, ami nem látszódott nagyobbnak 5-6 méternél, ami különös hangsúlyt fog még kapni. A csoport összeverődött a bejárat előtt, és belépve a legnagyobb megdöbbenésünkre nemhogy nem tolongtunk a pici kápolnában, hanem egyenesen elvesztünk benne, mert belülről hatalmas volt. A külső méretekhez képest óriásiak voltak a belső méretek, méghozzá olyannyira, hogy az ablakok magasságában már felhők úsztak. Több freskó is volt a falakon, de ezt nem tudtam élesen szemlélni, csak a közelebbi tárgyakat, mert be volt rendezve, ahogy egy templomban szokás. Leültünk a padokra és vártunk kicsit, mert vendégünk jött, és itt csúszott át vallásos élménnyé az ülés, mert személyesen Jézus jelent meg, és tudott vele mindenki pár szót beszélni. Nyilván itt sokan felkapják a fejüket, hogy ez hogyan lehet, de azt kell, hogy mondjam, függetlenül a személyek személyes vallásos meggyőződésétől, akinek ment a TL, tudott beszélni vele. A beszélgetés személyes jellegű volt, ez nem tartozik ide, de azt kell, hogy mondjam, hogy Jézus valóban egy egyéniség, könnyű felismerni, mert olyan egyedi „energiamintázata” van, mint senki másnak. A találkozó után a közeli patakhoz mentünk, hogy igyunk a gyógyító vizéből, és ami a legfurcsább volt, hogy a folyóvíz állaga nem a megszokott volt. Itt mindenki ivott, betegebb testrészét megmosta vele, majd a gyógyító kúra után visszaindultunk haza, ahogy jöttünk.

Kiértékelés: A TL ülés sokunknak nem sikerült, nekem is csak darabokban jött át a kép, de voltak benne olyan momentumok, amit a többiekkel kereszt ellenőriztünk, és hasonló dolgokat írtak le. Külön plusz élmény volt a vallásos élmény is, ami sokunkra komoly hatást gyakorolt.

Utazás az atomok közé:

Feltehetnénk azt a kérdést, hogy ha már fényéveket utaztunk, nem lehet-e a mikrokozmoszba utazni. Válaszom az, hogy igen, miért is ne.

Egyik önálló TL utazásom során, amikor egy tömör gránitsziklában jártam, az az ötletem támadt, hogy zsugorítsam le magamat, és nézzem meg közelebbről a kristály szerkezetét a kőnek. Legnagyobb meglepetésemre sikerült, és olyan látványban volt részem, amire nem is számítottam. Elsőnek azt vártam, hogy sötét van a kristályban, de nem volt az, halvány fény derengett benne, és tisztán kivehetőek voltak a kristályrácsot alkotó atomok. Másik furcsa élmény volt, hogy magában a kristályrácsban rendkívül ritkán vannak az atomok, nem tömött a hely. Továbbá az atomok közti kötések is látszódtak, ami meglepően szabályos volt, nyoma sem volt a rendezetlenségnek, katonás rend uralkodott, amiből 1-2 atom lógott csak ki picit, ami más színű is volt, ezek voltak a szennyező atomok a kristályrácsban. A látványt úgy tudnám leírni, hogy egy hatalmas ürességben lebegtem, és körülöttem nagy távolságokban szabályos rendben a „horizontig” a tér minden irányában atomok vannak, és az atomok fénylettek, mint csillag az égen. A látvány elragadó volt, de felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire lenne jó itt ragadni, így gyorsan távoztam is, mintsem ott ragadjak…

Kiértékelés: Ókori görögök nem véletlenül találták ki az atomos elméletet, mert erről maguk is meggyőződtek, ahogy én is, kis kezdő TL-ként eljutottam erre a szintre. Magát a TL technikát ismerték, mert aktív gazdasági/kulturális kapcsolat volt a kelettel, ahol ez a technika ismert volt. Véleményem az, hogy nagyon sok ókori tudás azért volt annyira fejlett, még mai szemmel is, mert gépek hiányában tudatmanipulációs technikákat használtak, és ezzel vizsgálták meg a problémát. A mai tudomány problémáit ugyanúgy megvizsgálhatjuk ezekkel a tudatkiterjesztő technikákkal, ha elakadunk, és a privát véleményem az, hogy élnek is vele…

Tanácsok a TL kezdőknek:

A technika elsajátítását számos könyvben, hazai spirituális közösségben, és szabadegyetemen meg lehet tanulni. Azonban azt tapasztalom sokszor, hogy hűbelebalázs módján állnak sokszor hozzá az amatőr ülésvezetők, ami gondot tud okozni. Mik ezek?

 • Olyan ember tartja, aki önjelölt vezető, de valójában senki se avatta fel, hogy ezt csinálhassa. Szentmisét is csak avatott pap tarthat, még egy szert sem tarthat akárki…
 • Nincs kiépített védelem az ülés résztvevői számára. Erről nagyon kevesen beszélnek, de ez egy nagyon fontos momentum. Mikor TL gyakorlatot végzünk akkor a tudatunk kitágul, és olyan dolgokat is látni fogunk, amit normál esetben nem. Ebből fakadóan összeakadhatunk mással is, és jobb esetben jó szándékúak, de rosszabb esetben nem lesznek barátságosak, és ezt a vezetőnek le kell kezelnie.
 • Egyedül csak tapasztalt TL gyakorlóként, és kiépített védelemmel induljunk el, hogy ne érjen minket meglepetés.
 • Nem mindenhova tudunk elmenni, mert a TL gyakorló emberek ellen is van védelem, avagy lokálisan blokkolni lehet a „behatolást”. A Mars egy ilyen hely, ne legyünk felelőtlenek, és bátrak, jól felépített védelem van a Marson és a szatelit holdjain.Kéretlen látogatót jobb esetben elzavarják, rosszabb esetben csapdába ejtik, és ez nem a hosszú élet titka…
 • Tanuljuk meg az azonnali visszatérést, ami vészhelyzet esetén nagyon jól tud jönni. Fájni fog, olyan lesz a visszatérés, mintha fejbe csaptak volna, de jobb eliszkolni valahonnan, ha szorít a cipő, mintsem az, hogy ott ragadjunk.
 • A fizikai akadály nem akadály. Elsőnek emberi módon fogunk viszonyulni a terepakadályokhoz, pl. ajtót akarunk nyitni, ablakon akarunk benézni, de ezt elég gyorsan levetkőzzük, mert egy méteres betonfal olyan lesz számunkra, mint egy sűrűbb közeg, amin át lehet menni. Kicsit kellemetlen érzés, de nem lesz akadály számunkra egy zárt ajtó, átmehetünk rajta.
 • Ne korlátozzuk le a közlekedésünket emberi tempóra, TL technikával hihetetlen helyekre juthatunk el rendkívül gyorsan.
 • Utolsó sorban ne féljünk, ez is ugyan olyan, mint járni/biciklizni tanulni, gyakorlás teszi mesterré az embert.

Ha valaki úgy érzi, hogy segítséget kér, vagy kíváncsi másra is, akkor Tibor bá’ átadja a kontaktomat.

Kalandra fel!

Dajtás

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 gondolat erről: „Távolba látás képzelgés, vagy valóság?

 1. Jól összeszedett cikk, gratulálok!
  A tartalmát illetően, továbbra is szkeptikus vagyok. Olyanok ezek a TL utazások, mint egy-egy delíriumos lázálom.
  Írtál a madagaszkári utazásról. A bádog bodegát többen láttátok az “utazás” során. Valóban ott(pontosan hol?) volt abban az időben ez a bodega a tengerparton, helyi ember megerősítette az információt?
  Távolba “látva” megmondom, hogy van bádog bodega az ausztrál, az amerikai, sőt a horvát tengerparton, sőt mindegyik tengerparton van ilyen tákolmány. 🙂
  Jelen időben lehet csak “közlekedni” ezzel a módszerrel, vagy a múltban és a jövőben is?

 2. Dajtás, te pályát tévesztettél, sci-fi irónak kellett volna menned.
  Vagy jó a fantáziád, vagy nincs is rá szükség, mert csak leírod amit tapasztalsz, és vagy befutsz, vagy a pszichiátrián végzed…. 🙂

 3. Re:1 Hanyistók
  Időben is lehet előre és hátra menni.
  Helyhez kapcsolódott múlt lineáris, „könnyen” nézhető egy határig, de a jövő már sokkal macerásabb. Időben való mozgást nagyon ritkán csinálok, de elvi akadálya nincs ennek.

  Ha TL képzésre járnék, akkor páncélba lezárt, borítékba rakott levelet kellene olvasnom.
  Ott elég egzakt az eredmény, vagy eltalálod a szöveget, ami jó TL észlelés, vagy behaluzol valamit, ami fals TL észlelés. Nincs itt semmi ezoterikus felütés, rég túljutott a ezen már a pszí szakma…

  Re:2 hubab
  Van egy „rossz” hírem, ha rászánnál te is egy kis időt, akkor magad is produkálnád ezeket. 🙂

 4. 3. dajtás
  Értem. Szükséges-e ehhez az “utazáshoz” valamilyen beavatott személy (médium) közreműködése, vagy kell-e speciális rákészülés (pl. egy-két pálesz) 🙂 ? Megismételhetőek-e az adott “utazások”? – gondolok itt arra, hogy nem csak a bodegát nézem meg újra a madagaszkári tengerparton, hanem megnézem a bodegában lévő fiatal pincérlány, formás domborulatait is?

 5. 1980. szeptember végén bocsátották vízre az első Tájfunt.
  Adolf Tolkacsev kábé mindent eladott a CIA-nak 1979-1985 között, a Tájfunnal kapcsolatban valszeg nem. Gyatlov-rejtély: elcseszett irányított KGB fals infó átadás, tengóról akarták elterelni a figyelmet.

 6. dajtás
  Gratulálok a cikkhez! Jó lett!

  „Re:2 hubab
  Van egy “rossz” hírem, ha rászánnál te is egy kis időt, akkor magad is produkálnád ezeket.”

  Ez egyáltalán nem biztos, csak a lehetőség adatott. 10 ből kb.3-4 ember képes rá, ahogy hipnotizálni sem lehet mindenkit.
  Egy biztos, időt kell rá szánni, különben sohasem derül ki.
  Ha az ezt a -kiválóan megírt- cikket elolvasók jelentős hányada megpróbálná, bizonyosan lenne sikeres kísérlet. Én azért vezetőt ajánlanék.
  Én nagyon nyitott voltam efféle dolgokra és egyedül meditálgattam sokat, azóta nem vagyok annyira lelkes e téren. Sok munkára hívta fel a figyelmemet!

  Ha viszont jól képzet vezetővel és körültekintően, a cikkben ajánlottan indulsz el, akkor sorsfordító változás lehet.

 7. Udvarias tisztelettudó kérdés.
  Valaki elmond egy „történetet” ,ami nyilvánvalóan ellentmond a tudománynak.
  Ez a cikk több ennél ?
  Miért ?

 8. Helló Dajtás!

  A távolbalátó adatközlő személyek előéletéről, önismereti útjáról, naplóvezetéséről esetleg a saját traumájuk utáni kreatív növekedésükről hol lehet utánaolvasni?

  Vagy inkább emailt írjak neked?

 9. Re:4 Hanyistók
  Javasolt, nagyon javasolt aki védi a popódat, mert egyedül bele tudsz akadni olyan dolgokba, amit nem tudsz jól lekezelni. Pl Béres Anett(VV Anett) ügye pont ez volt, mert a szertartás vezető szépen elment csicsikálni, nem vigyázott rá, és a csajnál akkor ütött be még jobban a szer, aminek okán össze akadt valamivel, és a végén pucéran rohangált a szőlőben, és esett le, összetörve magát.
  Alkohol nem javasolt, mert kiüti ezt a képességet.
  Tudatmódosítók viszont nem mindig, lehet hogy felerősítik, pl LSD, vagy Ayahuasca(Anett ezt használta), de én ezekkel nem élek, mert olyan lenne, mint mankóval járni, és sok mindenben korlátoz. Szerhasználattal az a baj, hogy pont a tudatod korlátait bontja le, előidézve a jelenséget, egyben viszont a kontrollt is elveszted magad felett, aminek csúnya vége lehet, ha nem elég felkészült a vezető.
  Sokkal tovább tart tisztán saját „erőből” elérni mindent, de a mai „azonnal de most világban” sokan képtelen várni, és gyakorolni.

  Megismételhető, sőt sokszor meg is teszik, ha validálni akarják a „mérést”?
  Nem pincérlány, hanem pincér faszi volt. Mivel én erre nem gerjedek, így jobban lekötött a tengerpart. 🙂

  Re:7 Botond
  Régen lehet, de ma már nem mond ellent. Aktívan kutatott terület a 70-es évek óta, max a plebs számára adják be azt(és sokan el is hiszik), hogy ellentmond a tudománynak. Ez a megállapítás is egy mítosz, ami csak a „népek” altatására lett kitalálva, hogy a korszellem „alapigazságait” ne kérdőjelezzék meg.

  Re:5 Jövőnk
  Én egy hivatalos CIA anyagot fordítottam, reklamálj náluk. 😉

 10. Re:8 János
  A személyek nevei publikusak.
  Utánuk lehet menni, de nem ismerem az előéletüket.
  Magamról csak annyit, hogy nem ért semmilyen trauma, ami miatt ebbe beleálltam volna, nincs semmi extra képességem, tök átlagos Gipsz Jakab vagyok.
  Ez is ugyan olyan képesség, mint az éneklés. Egy fa hangú is meg tud úgy énekelni tanulni, hogy ne essen le a hangjától a vakolat a falról, de vannak őstehetségek, akiknek baromira könnyen és nagyon jól megy. Én magamat középszerűnek tartom, max a kitartásom erősebb, ami miatt tovább jutottam, mint az átlag.

 11. 9.

  Az, hogy a 70 – es évek óta kutatják, az egy igen soványka „bizonyíték” .
  Pusztán annyit jelent, hogy vannak emberek, akiket az ilyen típusú legendák kiváncsivá tettek és nem sajnálták a befektetést, hogy a végére járjanak a dolognak.
  A megemlített elit összeesküvés, a legeslegkevésbé sem növeli az állításaid hitelét.
  Sokminden van, ami elképzelhetetlen és sokminden nincs, ami elképzelhető.
  Képzelet alatt, itt az emberek 95% – nak a képzeletét értem.
  A boszorkényságban cirka 1 000 éven át hittek,egy cirka 1 000 kilóméter átmérőjü kör nagyságú földrajzi régióban.
  Az éterben és a Mesmer féle delejezésben is sokáig sokan hittek.

 12. A tudat olyan jellegű használata, amely a hagyományos tudomány elött nem ismert, ma már elég sok helyen megatapasztalható dolog. A Mantra Szabadegyetem egyik programja az un. ” mesteri elme”, ahol pl. olyan gyorsolvasási technikákat tanulnak, amely rokon az ilyesmivel. Az tanfolyan vezetője elmesél néhány szintén sci-fi szerü dolgot, pl. hogyan tanitottak meg vak nénit olvasni az egykori SZu-ban. De nekem pl. hiteles.

  – 21 perctöl-

 13. Nem hiszem, hogy meg fogtok lepődni, de én a poszt egyetlen állítását se hiszem el. Emlékeztet a régi mondásra: olcsó játék hülye gyerekeknek. További jó játszást!

 14. 13 Tibor bá’ 😀 akkor már ketten vagyunk.

 15. Re:11 Botond
  „Pusztán annyit jelent, hogy vannak emberek, akiket az ilyen típusú legendák kiváncsivá tettek ”
  Közép-Európa egyik legjobb pszí laborja:
  https://szintezis.info.hu/pszi-labor/
  El lehet menni, meg lehet nézni, nincs már semmi sus-mus.

  Pontosan ezért raktam be a CIA-s anyagot(Jövőnk korrektül bele is kötött), hogy lássa a szkeptikus ember is, hogy a nem hobbista hírszerzők is nyakig benne voltak/vannak a dologban.
  Nem hiszed el?
  Elfogadom, ez a te privát világlátásod, de nem univerzális alapigazság.

 16. 15

  A Kheopsz piramist is felépítették.
  A hit valóban sokmidenre képes !

 17. Dajtás: milyen színű a nyárikonyhámban a szekrényajtó?

 18. dajtás
  „Olyan mély és irányított tudat állapot, amely vezető segítségével, vagy önállóan..”
  Mitől lesz valaki vezető? Bizonyára nagyobb gyakorlattal rendelkezik egy kezdőnél, de csak a tapasztalat adja, vagy mint másutt, „tanfolyamok” elvégzése szükséges hozzá? Ezek szerint van valami hierarchia, ahol eme tudás szerint rangsorolódnak az emberek?
  Meg engedélykérés, kitől, mitől? Ebben ki dönt, mi alapján?
  Elhiszem, hogy van tudat (nem csak vegyi folyamatok következménye), még irányítani is lehetséges bizonyára, de milyen szervezet van háttérben? Ez gyakorlatilag túlvilágot jelent, ami persze nem kizárt, mert honnan tudnám az ellenkezőjét.

 19. Én is garatulálok a poszt irójának, köszönet Tibor bá’ nak, hogy lehetővé tette.
  Dajtáshoz kérdés:

  Ha időben is lehet ” mozogni” akkor egy sor történelmi eseményt is meg lehet nézni. Pl: Kennedy gyilkosság. – voltak e a domb mögött más mesterlövészek, etc. .

 20. Kedves dajtás!

  Köszönöm az írásod és a belé fektetett energiádat!
  Bocsánat, de én is szkeptikus vagyok, de én kritikátlanul fikázni nem foglak, azt megkaptad illetve még majd megkapod másoktól.

  Szóval, az cikk elolvasása után felvetődött bennem néhány kérdés; egyre közülük már magad is válaszoltál, az időbeni működésre szerettem volna szintén rákérdezni, mert ugyebár az kicsit furcsa lett volna, ha az idő olyan formában működne az ilyen utazások során, mint „civilben”.

  Úgyhogy, most egy pillanatra úgy teszek, mintha nem lennék szkeptikus és a következő kérdéseim illetve kéréseim lennének:

  1. Madagaszkár nyugati partvidéke, az kérem szépen, elég széles fogalom. Ezer kilométer körüli távolság.
  Pontosítottátok előtte a helyszínt, hogy hová kell „szállni”? Vagy „asztrális libasorban” mentetek egy vezető után? 🙂 Hogyan történt ez pontosabban?

  2. Miért, kicsoda és hogyan védi a Marsot még ilyen szempontból? És miért fontos a Mars, hogy így védve van?

  3. Szeretnélek megkérni, hogy nem ugornál-e el legközelebb egy konkrét helyre és beszámolnál, hogy mit láttál, a lehető legtöbb részlettel!
  Helyszín: Maud királyné föld, Antarktisz

  Érdekelne, hogy kik vannak ott, mit művelnek, mi célból, mióta, minden, ami fontos és érdekes! Elmennél, kérlek? Ha igen, jól nézz körül! 🙂

  4. Lehet személyes szinten valamilyen kézzelfogható bizonyítékkal szolgálni, ami után a szkepticizmusom teljesen elillanhatna? Nem világrengető és titkos infókra gondolok most, hanem valami banálisra. Be tudnál szerezni egy ilyen infót az Akasha „könyvtárból”?
  Van egy macskám. A kérdésem: melyik szín domináns a macskán és mi a neve? Csak ennyi.

  Nem gondolom, hogy a „könyvtárban” bürokratikus akadály lenne, valamiféle helyi GDPR szabályzat vagy ilyesmi. Ebben a világban kicsit nehezen tudom ezt elképzelni!
  De csak biztos ami biztos alapon, íme a meghatalmazásom a részedre:

  „Én, Zsolt az Antalffy Tibor blogról, ezennel meghatalmazom dajtás fórumtársat, hogy az Akasha „könyvtárból” a valóságnak megfelelő információhoz jusson a saját macskám szőrének a domináns színét illetően és az említett állat valós nevét illetően. Köszönöm és maradok tisztelettel, Zsolt”.

  Neked is köszönöm előre szíves válaszod! Lehetőleg a legrészletesebb legyen, kérlek!
  Rád bízom, hogy itt nyilvánosan válaszolsz vagy privátban. Utóbbi esetén, kérlek, hogy a következő e-mail címre írj: zsoltaforumrol@citromail.hu

 21. Re:17 infos
  Nem tudom, de egy hivatásos TL szakinak több infó kell, pl egy koordináta.
  Mivel nem vagyok profi, ezért kérheted, de erre nem fogok válaszolni.
  Tedd a szívedre a kezedet.
  Ha megmondanám, bevallanád? 😉

  Re:18 kakukk
  „Mitől lesz valaki vezető? Bizonyára nagyobb gyakorlattal rendelkezik egy kezdőnél, de csak a tapasztalat adja, vagy mint másutt, “tanfolyamok” elvégzése szükséges hozzá?”
  Beavatás által, aminek előfeltétele több sikeres vizsga. Az összes misztikus iskola ezt csinálja, beleértve még a Katolikus egyházat is, csak ők nem verik nagy dobra.

  „Ezek szerint van valami hierarchia, ahol eme tudás szerint rangsorolódnak az emberek?”
  Ahány iskola, annyi féle hierarchia, azonban generálban is van egyfajta rendszer.
  A rendszer nem demokratikus, hanem hierarchikus, csak itt az érdem(tudás) számít.

  „Meg engedélykérés, kitől, mitől? Ebben ki dönt, mi alapján?”
  Pl az Akásha könyvtárba engedélyt a vezetőnk mutatta fel. Lehet egyedül be sem engedtek volna. Ki dönti el? Akik irányítják a rendszert/alrendszereket.
  Teljesen naiv azt képzelni, hogy csak úgy történnek a dolgok véletlenül.
  Nagyon nem, a rendszer félautonóm, de folyamatosan menedzselt.
  Pl a Marson ezért necces kóricálni, mert a helyi erők nem szeretik a „kukucskálókat”, és jobb esetben kirakják a szűrödet, ami azt is jelenti, hogy nem csak hipotetikus bacik élnek a bolygón.

  Egyébként ha TL-t csinálsz, és nem rejted el magadat, akkor az ezt látóknak világítasz, mint a karácsony fa, és látszik a rangjelzésed is, ami különböző előjogokat enged meg.
  Pl egy hiper szuper mesternek olyan rangjelzése van, hogy majdnem mindenhova elmehet, de egy kezdő baka, csak a küszöbig juthat el. Lehet hogy ez nem demokratikus, de cserébe rend van, és nincs kupleráj, ellenben mindenki addig juthat, míg képességei engedik, avagy nem kötelező hülyének maradni, és hagynak fejlődni, sőt segítenek is benne.

  Re:19 Fényhozó kerub
  Naná, főleg ha a helyszínen csinálod, mert ott sokkal erősebben lehet érzékelni.

 22. A további terjengés a láthatatlan benfenntesek által ismert világról, csak még jobban ellehetetlenítette a post bizarr állításait.

 23. Re:21 Zsolt

  1. Követtük a vezetőt , nem kaptunk koordinátát. Ha tetszik liba sorban ott voltunk.
  2. Mert intelligens élet lakja, és bizonyos tekintetben fejlettebbek nálunk, és ezekre a kémkedésekre fel vannak készülve.
  3. Nem ígérek semmit, de garantáltan kóstolgatnak majd utána(ahogy felkerült a cikk, be is próbálkoztak)
  4. Ritkán szoktam más macskáit nézni, de ez kevés infó. Nem véletlenül kérnek személyes tárgyat a látók, vagy egy pontos nevet. Egyébként ilyen teszteknél azt fogadják el, ha nem egyedül végezi az ember. Ha min kettő független személy ugyan arra az eredményre jut, az már félig valid eredmény, ha van rendes bizonyíték is, akkor 100%-ban valid. Ha minden áron tesztelni akarsz(nyilván, ez teljesen természetes egy szkeptikusnál), akkor idő kell hozzá, mert össze kell trombitálnom valakit, aki ráér.
  Egyébként a macskád színe szerintem nem kritikus infó, de engedély nélkül pl az életvonaladban nem tudnék turkálni az biztos.

 24. Re:23 Botond
  Aki kíváncsi, járjon maga is utána. Aki nem, az élheti a békés létét egy szűk dobozban, és ebből a perspektívából szemlélheti a világot. 😉

  Eldöntheted:
  A: Egy notórius hazudozó vagyok, és mindenkit át akarok verni.
  B: Középszerű amatőr sci-fi rajongó vagyok, és figyelmet akarok.
  C: Totál hibbant vagyok, és elloptam a kulcsot az ápolótól, és feltörtem a telefonját/PC-jét.
  D: Tényleg azt csináltam, amit írtam, és valóban ilyen „flúgos” vagyok, és meggyőződtem benne.

  Rád bízom a döntést, nem haragszom meg, bárminek is gondolsz. 😉

 25. Elhitted azt, amiről mások gondoskodtak,hogy elhihető legyen , továbbá örömödet leled ebben.
  Abban is, hogy nyilvánosságra lépsz a speciális ismereteiddel.

  ( A Hit gyüli jelenség egy változata, semmi különös, minden vallás erre a rugóra jár )

 26. Nikola Tesla felfedezéseit legtöbbször önkívületi állapotban találta ki – és ha ez még nem lenne elég, elméletben tervezte meg mindet és csak akkor építette meg találmányait, ha azokat már elméletben tökéletesítette.

  Több találmánynál is előfordult, hogy egymástól függetlenül a világ távoli pontjain egyidőben ugyan azt találták fel.

  Esref Armagan, született vak, festőművész. Már az hihetetlen, hogy vak létére festőművész lett, de hogy perspektívikusak is a festményei az maga a megtörtént fantasztikum. Csak látó ember érzékeli a perspektívát.

  Sok művész transz állapotban alkot. Tudósok számolnak be arról, hogy megálmodják a megoldást ill. egyszer csak a semmiből beugrik mit kell csinálni, hogy a találmány működjön.

  Ha azt állítaná valaki, hogy úgy tudná fejbevágni az embert, hogy az különleges képességet szerez, ezt elhinnénk?
  Matek zseni lesz az átlagos képességűből, zenei virtuóz akkor is, ha előtte soha nem zenélt, memória zseni a feledékenyből, ezt el kell hinni, már csak azon oknál fogva, is hogy fejsérülést szenvedett emberekkel ezek a csoda átváltozások megestek.
  Rájuk lehet keresni, híres savantok néven.

  Egyet biztosan nem lehet kielenteni, hogy már nem érheti meglepetés az agykutatókat, fizikusokat és úgy általában a tudósokat. Mivel nem tudhatjuk, hogy dajtás által leírt jelenség miként működik, így a többségnek be kell várnia az egzakt bizonyítást, ami vagy megtörténik vagy nem.

 27. Re:26 Botond
  Tényleg, kihagytam a vallási fanatikus verziót:
  E: Hit gyülis szekta tag vagyok, az egészet Sándor magyarázta be.

  Ettől elvonatkoztatva. Szkeptikusként ne kövesd el azt a hibát, hogy velem foglalkozol, mert ezzel diszkvalifikálod magadat a vitában, és ezt nem bántásból írom. 😉

 28. 28

  A 25 – ös hozzászólásodra válaszoltam.

 29. HA ez az írás a galaktika sorozatban jelent volna meg akkor elmenne!
  De itt?
  Fel kell tegyem az ezerszer elpufogtatott kérdést, Dajtás te mit szívsz?
  Jó a cucc, ebből én is kérek! :))
  .
  „és itt csúszott át vallásos élménnyé az ülés, mert személyesen Jézus jelent meg…..”
  .
  anyám borogass …. :))

 30. Ha nekem ilyen képességeim lennének, akkor elmennék egy kaszinóba és megjátszanám a következő számot, ahol a golyó megáll. Percek alatt milliomos lennék. Ezt még senkik se csinálta meg. Vajon, miért?

 31. Én úgy gondolom, hogy olyan emberekről van szó, mint pl. dajtás, akik átlag fölötti képzelőerővel bírnak, így el is tudják ezeket a dolgokat képzelni sokkal könnyebben mint más, hasonlóan a kisgyerekekhez akiknek még nagyon élénk a fantáziavilága. Ez szerintem örömteli, hisz felnőtt korra sem „savanyodik” be az ember, nem vész el a gyerekkor fantáziavilága, nem lesznek szürkék a hétköznapok ha ilyen képességekkel rendelkezik valaki. Ez egy hasznos adottság! A CIA is jó sok hülyeséget csinált, próbálkoztak mindennel. Nem biztos hogy célszerű rájuk hivatkozni, mint „hivatalos” forrásra.

 32. Dajtás, nekem a Mars ütött szöget a fejembe.

  Akkor ezeket a fizikai szondákat miért hagyják, hogy menjenek és kutakodjanak? Mindegy nekik, mert úgyse ott mozognak, ahol a lakosok, nem látnak semmit? Vagy nincs rá módjuk, hogy elhárítsák?

  És mi újság Musk bácsi Mars-kolónia terveivel? Nem tud róla, hogy ott már van valaki? Vagy megbeszélte velük, hogy mehet, minden rendben? Vagy erővel akarja elfoglalni? Vagy szemfényvesztés az egész, esze ágában sincs odamenni, csak kell egy sztori a fejlesztésekhez?

 33. 27 – Károly

  Nem kétséges, hogy sok olyan dolog van ég és föld között, ami nem tűnik logikusnak, s mégis realitás. Aki azt állítja, hogy a mai tudomány mindent tud, sőt, mindent jól tud, az egyszerűen tévedésben van, s adott esetben érhetik még nagy meglepetések a saját életében is! Akár jó nagyok is!
  Továbbá, vannak infók, akár konkrét találmányok, amelyek létezését nem kötik a pórnép orrára. Ez nem egy tudományágat érintő dologgal van így.
  S hogy az ihletettség vagy transz állapotában „valahonnan” érdekes infók érkeztek embereknek, legyen az egy zseni költő, dél-amerikai sámán vagy feltaláló, nos ebben is van valami. Igazad van abban, hogy van mit még kutatni az ember „működése” körül; lehet, hogy tévút az, ha csak az agyi funkciók jobb megismerésétől várunk mindenre kielégítő választ. A holisztikus nézet itt is szimpatikusabb számomra.
  Ezeket nem vitatom.

  dajtás kolléga hozzon több infót, várom tőle a választ a feltett kérdésekre.
  Igazából az, ahogyan a „könyvtárról” és Jézusról beszélt, nekem még kevésbe tette hitelessé a beszámolóját. De ez lehet, hogy az én személyes gondom.
  Ezen utazásai könnyedsége, úgy értve, hogy milyen könnyen, tudatosan jut el ide vagy oda, nos ez számomra nehezen hihető. Győzzön meg, ha erre van bármi mód!

 34. 31. Tibor bá’
  “ Ezt még senki se csinálta meg. Vajon, miért? “
  Mert rács van az ajtón és az ablakon, ráasásul a krupié is figyel! 🙂

 35. Nekem még az tetszik, hogy aki éppen ilyen térugrásos állapotba került, egyúttal zseniális szellemi képességekre is szert tesz.
  Mert nekem bizony hiába mondják meg egy hely pontos koordinátáit, attól nekem még gőzöm sem lesz, hogy ez pontosan melyik földrész melyik térségében van, ahhoz előbb be kell azonosítanom valami segédeszköz segítségével.
  Ráadásul még nem is univerzális mértékegységekben adják meg a koordinátákat, hanem egy emberek által kitalált egyedi szögmértéken alapuló rendszerben, és tízes számrendszerben adva meg az értéket, egyik sem kötelező. 🙂

 36. 36. Tibor bá’ :
  Tudom, poénnak szántam!
  Egyébként ezt a pénznyerős dolgot már megoldották egyszerűbben is. Kevin Mitnick hacker legenda leírja, hogy fejtették vissza a kaszinóban működő nyerőgép véletlen szám generátorának forráskódját. Ahányszor játszottak, annyiszor nyertek!

 37. Lotto, tippmix, tőzsde …. stb!
  Ezeken is lehetne aratni! :))

 38. 25 dajtás
  Én tisztelem a művészetet, és azt, aki nem esik ki a szerepéből, ha cigánygyerekek potyognak is az égből. 🙂

 39. 22. Dajtás: a válasz Igen. Utána meghívnálak, hogy meggyőződhess róla.

 40. Tisztelt dajtás!

  Köszönöm a posztot, én nyitott vagyok az ilyesmire. Mondanom se kell, vagy száz kérdés merült fel bennem. Most csak párat. Rögtön egy tisztázó kérdés, mert nekem nem egyértelmű. Ez most extraszenzoros érzékelés (valóban távolba látás, mondjuk a 3. szemmel), vagy testen kívüli élmény (szellem, lélek, asztráltest, mit tudom én, ami elhagyja a fizikai testemet és így értelmet nyer az utazás szó)? Számomra felfoghatatlan, hogy egy és ugyanaz legyen. Az érzékelés hihető és logikus, az utazás kevésbé. A példáddal élve, nem látok nagy különbséget a között, hogy a szememmel látok kívülről egy gránit tömböt, az extra szememmel meg bele is tudok nézni atomi szinten, mint egy mikroszkóppal. Ez részemről rendben. De hogy beleutazni? Vagy, hogy 50 centi helyett ötven fényévről tudok elolvasni egy újságot. Ok. De a tekintetem nem ejthető rabul, csak egy ténylegesen odautazó valami. Lásd Szellemirtók. A te írásodról viszont inkább a Mátrix jut eszembe, hogy tudatilag felcsatlakoznak, és ha ott meghalnak, akkor emitt fizikailag is. Így kvázi akkor is meg kéne halnom, ha álmomban meghalok. Lásd Álomküzdők. Ez nem hihető, nem logikus. Hogy a Marsot eltakarják, hogy ne lássam, kizárják a tudatomat, az oké, így hihető, mint ahogy a szememmel se látok át a könyv borítóján, de a csapdába ejtés nem világos. Szóval érzékelés, vagy utazás? S ha utazás, akkor ehhez van köze: https://www.magyarmenedek.com/products/13319/A_Fazis_-_Michael_Raduga.htm? Logikus kérdés az is, hogy a lottószámokat meg lehet-e nézni? Vagy ahhoz is jogosultság kell? S ha igen, akkor a lottónyertesek mind TL—k? A megérzés is TL? Akinek vannak megérzései (intuitív), az átlagos képességű, vagy már ígéretesebb TL jelölt? Fizetősek ezek a tanfolyamok, szeánszok? Pusztán turizmusra lehet használni a TL-t, vagy igénybe veheti az ember saját életének, sorsának megváltoztatására, vagy a világ megváltására?

 41. Re:33 Ábel
  Phobos no go zóna, ki is lőtték a helyiek a kíváncsiskodó orosz műholdat.
  Phobos és Deimos amúgy is elég furcsa szatelit holdak, mert ez előbbi mérések szerint is üregesnek kell lennie, és rendellenes pályán keringenek. Név árulkodó, de ilyen apróságokkal nem foglalkozunk… 🙂

  Marson vannak bőven lakatlan hely, rendszeresen oda irányítják a felszíni szondákat, és az élet amúgy is a felszín alatt van, de árulkodó pl a metán emisszió miatt:
  https://www.nasa.gov/feature/goddard/2021/first-you-see-it-then-you-don-t-scientists-closer-to-explaining-mars-methane-mystery

  Hogy mit csinál és miért Musk az egy dolog, de szerintem tud róla. Kormányzati szintű megállapodások vannak erről, gyaníthatóan az egész műsor egy fedett művelet, magán finanszírozásba csomagolt álcával.

  Re:31 Tibor bá’
  Vannak dolgok, amik le vannak tiltva/fedve, egyszerűen nem fog menni.
  Lottó sorsolás pl ilyen. Egyik próbálkozó ismerősöm eljutott a számokig, de nem tudta a pontos időpontot. Fél évig lottózott, de mikor megunta, pont utána húzták ki a számokat… 🙂
  Parafenomének szoktak amúgy kártyázni, nem egy jó kártyás ismeri a trükköket. Nézd meg, nem egy napszemüveget hord, és nem azért, mert baromi világos lenne egy kártya barlangban… Egyébként ha túl sokat nyersz, és nem tudják, hogy hogyan csalsz, pl paratrükkökkel, akkor egyszerű a metodika pl Las Vegasban. Felkerülsz egy listára, és ezek után nem engednek játszani az egész városban, csak ócska kis kaszinókban a városon kívül.
  Nem lehet ezeket a képességeket csak úgy apró pénzre váltani, máskülönben ha ezeket a képességeket pénzre váltod, akkor viharos sebességgel el is fogod veszíteni, mert letiltják ezt a funkciót benned.
  Pontosan ezért nem is próbálkozok vele, minek, csak pofára esés lenne, plusz még meg is buknék rajta, és kezdhetném a szamszára ezen leckéjét újra. Nem ér annyit az egész.

 42. James Randi buvesznek van egy egymillio dollaros dija annak aki bebizonyitja, hogy parafenomenalis kepesseggel rendelkezik, de idaig senkinek nem sikerult elnyerje, mindegyik jelentkezo csalasat leleplezte, teleportalok, auralatok, csodagyogyitok stb. A leghiresebb orosz prafenomen, Kulagina is csak egy csalo volt. Randi leleplezo videoi a Y Tube csatornan megtalalhatok, sok van… https://www.youtube.com/watch?v=UwLN7HVr28o

 43. Először is csatlakoznék a kétkedők táborához, de érvelni nem tudok, mert ilyesmiket nem vagyok képes elolvasni, viszont lenne egy javaslatom, Dajtás elnézhetne Tibor Bá házába és megmondhatná mit lát éppen, ezzel minden kétkedőt meggyőzhetne, még Tibor Bá-t is talán. Ez kicsit földhözragadtabb mint mondjuk a Hold túloldala, de könnyen ellenőrizhető, ezért borítékolom, hogy valamilyen spirituális okkal nem fog menni…, vagy rossz az energiája…

 44. Re:37 hubab
  „Nekem még az tetszik, hogy aki éppen ilyen térugrásos állapotba került, egyúttal zseniális szellemi képességekre is szert tesz.”
  Pont ezt fejtegette amúgy a CIA anyag egyik fele, hogy maguk is meglepődtek, hogy koordináta alapján megy, valamiért elég volt az ülést végző személynek. Mondjuk azóta az alapjelenség ismert lett, amit közös tudatmezőnek/morfogenetikus térnek hívnak, amibe ha beadod a kérést, akkor kidobja a választ, már ha jó ember, és jól tette fel.

  Re:42
  Tedd fel magadban a kérdést. Ha a TL-t végző személy azt mondja, hogy lebegek a ház fölött, vagy rúgom a port a holdon, akkor ez testen kívüli élmény? Nagyon össze vannak kavarodva a dolgok, mert egy tőről fakad minden, csak más és más aspektusból nézzük ezt a furcsa zsiráfot.

  Neked összemosódik a 3. szemes látás a távolba látással, ami bizonyos tekintetben egy asztrál utazás. Ha csak nézel, akkor nincs benne csapda, ha viszont utazol, akkor valamivel utazol, és ez a te részed, ami Önmagad esszenciája. Ha a kapcsolat a testeddel megszakad, akkor kiszedted a biost a gépből, és leáll a test működése, ez teljesen analóg a Mátrixos dologgal, nem véletlenül(rengeteg ezoterikus tudás össze van lapátolva benne, ezért is szólt akkorát a film, mert rezonált az emberek tudatalatti igazság érzetével)

  „Fizetősek ezek a tanfolyamok, szeánszok?
  Kocsmába is fizetni kell, tanfolyamon meg pláne. Nagyon kevés ember van, aki ingyen tanít, aki viszont sokat kér, nekem mindig gyanús. Kiderül azért a tanítókról elég gyorsan, hogy kamu kéró az egész amit csinál, vagy valóban van mögötte tudás.

  „Pusztán turizmusra lehet használni a TL-t, vagy igénybe veheti az ember saját életének, sorsának megváltoztatására, vagy a világ megváltására?”
  Turizmusra nyugodtan, de nem kell TL a saját életed kézbe vételéhez. A sorsodat amúgy sem tudod extrém módon megváltoztatni, mert magad írtad meg az összeset.
  Abban tudsz változtatni, hogy hogyan járd végig. Lehet nyakig szarosan is végig csúszni mászni, és lehet fényes cipőben a járdán sétálva. Ez már csak rajtad múlik.

  A fázis egy összeollózott, de működő technika. Pszichotronika az alapja, de a pszichotronika nem csak erről szól, ott már vastagon van ESP fejlesztés is, és még sok minden más is.

  „Akinek vannak megérzései (intuitív), az átlagos képességű, vagy már ígéretesebb TL jelölt?”
  Ha tudsz mélyen meditálni, és bejött megérzéseid vannak, akkor elvileg igen.
  Ki kell próbálnod, és meglátod.

 45. Re:45 TL
  Piros, szocreál, kerek fogantyúval. 🙂

  Amúgy nem néztem rá, kellene a pontos cím. 😉

 46. Akkor jegyzem, max 3 dolgot nézek meg, mert nem vagyok bazári bajom.
  Infos konyhaszekrénye(kellene a cím, privátban megadhatja)
  Zsolt macskája(lehet kevés lesz az infó beazonosításodhoz), és másik helyszíne
  Tibor bá’ háza
  Szólok, ha készen van, megírom privátban.

 47. 50 – dajtás

  Köszi a fáradozásodért! A macsek színe és neve érdekelne; ha beletrafálsz, szavamat adom, hogy megerősítem az infót és nagyszerű képességeidet! Türelemmel várok.

  … ha pedig meg majd egyszer eljutsz az Antarktiszra, akkor az is érdekelne, hogy ott mit tapasztaltál! Ott, Maudéknál… 🙂

 48. 60. Dajtás: hol a privát? Az én privátom: infqs kukac protonmail.com

 49. Dajtás

  Szerintem hiába beszélsz ezekről a dolgolról itt ezen a fórumon!
  Ez inkább Daubner Béla doktor és Eszter doktornő területe, ill. néhány többszörösen beavatott jelenkori sámáné, akik célirányosan tudnak keresgélni vagy épp haza tudják vezetni pszichés erejükkel a Kollektív Tudattalan – megannyi szörnyű birodalmai között a kutakodót…

  (Nem az LSD-s és egyéb szerekkel kinyitott tudatállapotú személyekről beszélek, hanem akik a „hős útját” járják.)

 50. Ugye legalább két látó, médium kell, hát beszállok Dajtásnak segíteni!

  Asztrál síkon, bár nagyon homályos (nem röhög!), de az alábbiakat mégis látom, mi több érzem:
  Tiborbánál épp valami kiégett, vagy elégett, de nem látom pontosan mi az (izzó, étel, lőtt egyet a pisztlyával, esetleg anyagilag?).
  Zsolt macskájának nincs neve, mindenki másként szólítja (most éppen, de lehet csak azért, mert épp a szomszédba szökött pár percre), s fekete a cica, de apró foltokat is látok rajta (elképzelhető, hogy lélekben fekete macska, a szőre színe valójában nem releváns).
  Infoshoz csak annyi jön, nyögök/nyelek, de csak ez jön be, hogy: 59 (?).

  Ezt látom én, s van egy tapasztaltabb médium is mellettem, aki abban, hogy jól csináltam (de csak abban!) meg tud erősíteni.
  Minap épp a Marson zárta el a főcsakrámat néhány őrző lélek, amikor megpróbáltam Hitlert leteríteni a múltban. K. anyjukat, azok még a bankkártyámat is letiltották, itt már tényleg mindenki mindenkit figyel! Ráadásul most aztán tényleg nincs pénzem újabb tanfolyamra és a hozzá kapcsolódó kajálásra és csajozásra befizetni.

  Szóval nem akarok vészmadárkodni, de jobb lesz vigyázni, s aki komolyan fél attól, hogy megfigyelhetik, kizárhatják, akár meg is ölhetik, azoknak megadom a szla.számom, megvédem őket mindentől legjobb tudásom szerint (persze csak lelki, asztrális síkon – olyan apró betűsen), csak utaljon mindenki annyi pénzt, amennyit tud (nem az összeg számít, hanem az utalás ténye, de vigyázat, mert mindent látok, s ha én nem, a bank a számlaszámot mindenképpen), azkat meg fogom védeni egy közelgő negatív taichonfolyamtól (időrészecskék, a téridő síkjának n dimenziós hyperterére merőlegesen, spirál alakban felcsavarodva – kis buták, ezt sem tudtátok?!).

  S, de, jaj lesz annak hamarosan, aki nem utal semmit!
  Majd elfelejtettem, ezt az üzenetet tovább kellene küldeni még 10 embernek, nem muszáj, csak akkor, ha nem akarod, hogy váratlanul baleset is érjen holnap! 🙂
  Már csak a valós számlaszámomat kellene megadnom és máris két távolba látó, nagy becsű góré csücsülne az értelmes emberek vitafórumának páhlyában (később lehet a kihallgató szobában is).
  Kösz mindenkinek, hogy ilyen birka türelemmel megáldottak és megértőek vagytok, immár bármilyen, tudományosan is megalapozott (basszus, ezt majdnem kifelejtettem a végéről!) szélhámosság kinyilatkoztatása felé!

 51. 58 – Ezt nem lehet kihagyni:
  Kedveském, azért engedtelek át, hogy mások is röhögjenek egy nagyot, ne csak én. Szóval, ha utalunk akkor megvédesz, de kitől? Önmagadtól? Különben, az utóbbi 5 évben nálam semmi se égett ki, sült el, stb. (gondolom a nemi szerv nem tartozik ide). Mindent összevetve, engem nem győztél meg látnoki képességedről. — Ja, megadhatod a bankszámla számodat, de kérek jutalékot. 😀

 52. Jó.Játsszunk.
  Beléptem a szférádba.
  Én is olvastam,mindent amit te.Leemelem a polcodról az egyikHawkingot. Poros.Éva mikor törölgetett?
  Jó te nem látod rajt,de az én porallergiám a könyv összecsapásakor beindult..
  Másikat veszek le. A természet számai. Ezt is ismerem.Mindent olvastam már,kis túlzással,amíg érdekelt a tudományos felszín kapirgálás.
  Tovább nézegetek. Az együttélés bolygója? Rém száraz olvasmány volt.A kozmológia engem jobban vonzott..
  Utazás az agy körül?? Ez jó könyv.Időnként 2 csomag ropival felszerelkezve előveszem. .Paul Davies? Szeretem. Mindent olvastam tőle.Még a bajsza is tetszett,pedig nem vagyok homokos!
  És a végére: ezt csak te fogod érteni.Minden egybecseng! :)))))))))))
  Különben vág az eszed. Szerintem2 mp alatt rájössz..hihi

 53. 58. Csongor, Csongor!

  Még mindig jó a humorod!?

  ————————-
  Elbohóckodjátok az egészet! Akinek nem inge ne vegye magára!
  Ilyen esetben a szkepticizmus a bizonyíték követeléssel egyetemben teljesen normális és elfogadott. A hülyeség viszont sosem az.

  Mivel ilyen sokan egyformán gondolkodtok biztos igazatok van!
  Hát nem, de ez nem baj, hozzátok az átlagos hozzáállást!

 54. A post elolvasását követően LÁTNOK lettem.
  Akinek kérdése van, annak szívesen válaszolok.
  OTP 11773126 0014443 00000000
  A fenti bankszámlára kérem szerény munkadíjamat, ami 1 000 Ft.
  Éljetek a lehetőséggel !

 55. 46. De látni fog mindent Tibor bá-nál,viszont nem minden fog neki tetszeni. pl az avitt tapéta sem. A 80-as években láttam ilyet utoljára. Bár ma fáradt vagyok,nem megy jól az asztrális utazás,mint a 60-as hozzászólásnál 😛 ..Ilyenkor az agy maga állít elő egy élményt,és nem tudni,hogy az mennyiben kapcsolódik a valósághoz
  Elfogynak itt a reakciók,pedig érdekfeszítő a téma.
  Minden kukkoló álma hogy elsajátíthassa ezt a képességet!!!

 56. 64 – f.f.
  Lófaszt fog látni nálam. Meg se fogja kísérelni. Az egész ötlet szép lassan el lesz felejtve.

 57. 63.

  Remélem hogy senki nem viccnek veszi.

  ttps://www.bing.com/videos/search?q=kovács+andrás+péter&docid=608052277402288946&mid=0DB3AE24378C2BBEDC580DB3AE24378C2BBEDC58&view=detail&FORM=VIRE

 58. Szomorú vagyok, úgy néz ki, soha nem fogunk olyan bizonyítékot látni erre a távlátásra, ami alapján mi magunk is meggyőződhetnénk róla.
  Mindenki csak beszél róla, hogy van ilyen, csak ott ne működik, ahol ellenőrizhetnénk…
  Biztos csak azért, mert a szkeptikusok zavart okoznak az erőben… 🙂

 59. 66 – hubab:
  Te el tudtad képzelni azt, hogy dajtás benéz hozzám és leírja mit látott. Én összeroppanok, majd megtérek és Jézussal a szívemben elkezdem hirdetni a teremtő isten gondoskodását. Havonta gyónok, hetente áldozok, magamhoz veszem a Szent Lelket és boldog megelégedéssel várom, hogy az úr magához szólítson???

 60. 67 Tibor bá’
  Remélem nem vetted komolyan amit írtam… 🙂
  De azért részemről igencsak meglepődnék, ha valaki tudna produkálni egy ilyen dolgot, mondjuk olyan helyről, amiről garantáltan nem lehetett információja előtte.
  Mondjuk egy olyan helyi dologról, amit a távlátogatás előtt én rendeznék el valami nagyon egyéni ötletek alapján.
  Másrészt meg biztos vagyok benne, hogy soha nem fog ilyen meglepetés érni, bármennyire is érdekes lenne… 🙂

 61. – A tudat a tied, ami kapcsolódik hozzád, de ez a tudat, ugyan úgy része minden másnak is, és mert minden másnak is része, így, tiéd lesz az érzés, a tökéletes ürességé, amit megtölt az összes forma, íz, és illat, a hang, az egy tenyér csattanása, és mindez a tied, és mindenki másé is.

  dajtás
  A beszámolódból úgy tűnik, ez inkább lehet egy kvantum összefonódás és húrok rezgésének erdménye, mintsem elutazni, ellátni a helyszínekre és ott körülnézni. A kvantum összefonódást és a húrelméletet egybegyúrom, megtehetem bűntetlenül, mert nem értek egyikhez sem, mint ahogy itt senki és e szerint az elméletem alapján inkább egy összefonódó, tetszőleges távolsgban lévő együtt rezonáló, információ továbbításról van szó.
  Az mindenkinek meg van, hogy fényévekre lévő részecskék azonnal reagálnak összefonódott párjuk változására. Ez tény. Ha reagál, akkor információt továbbíthat.

  Kína, két összefonódott fotont 1200 km-re juttattak el.
  Egy kutatás során az agy-gerincvelői folyadék protonjainak a „sajátperdületét” vizsgálták. Összefonódás alakult ki az agyban található protonokkal. Kutatók következtetése, az agyi folyamatok is kvantumrendszerek. Az idei fizikai Nobel- díjat ennek kapcsán ítélték oda. forrás, https://www.sciencealert.com/

  Ehhez már csak hozzátettem az információt tartalmazó rezgő húrokat.

  A húrelmélet szerint mindegyik húrnak egyedi rezgése van. Ezek pedig a tér egy egy pontján helyezkednek el. Talán ezért jó tudni a koordinátát. Ha az emberre vevő egységként tekintünk és a tudatunkat alkotó részecskék összefonódhatnak irányítottan a tér tetszőleges pontján lévő részecskékkel, ami azonnali információ közvetítését jelenti, ami információt az ott tallható húrok töltenek meg információval, akkor bizony voala és működhet a távolból szerzett információ agyunk általi értelmezése.
  Nincs itt semmi misztikum, ez szín tiszta tudomány, lesz majd valamikor.

  Időbeli utazás, információ pedig nem vész el.

 62. Ami nem létezik, annak a nemlétezését nem lehet bizonyítani !
  Ha valaki távolbalátással benézne Tibor bá házába és leírná, amit ott látott az se oldana meg semmit.

  1. Mert senki sem hinné el.
  2. Csalás,harmadik beavatott személlyel nem zárható ki.

 63. Re:70 Botond
  Nyilván minden csalás, más nem is lehet, hisz ilyen állat(zsiráf) nem létezik.

  Klasszikus szkeptikus „trükkel” éltek, és elkezdtek szépen relativizálni, és félre beszélni, miközben egzakt dokumentált mérések voltak a CIA-s anyagban. Sokkal sokkal több infót lehet még onnan kitúrni, de ahhoz bizony az előítéleteket félre kellene tenni… 😉

  Re:69 Károly
  Határozottan nem a válaszom, mert ezzel a témával foglalkoztam már. Ahhoz hogy összefonódott kvantumpárok legyenek, belőlem ott kellene hogy legyen valami.
  Mivel fizikai anyagom garantáltan nincsen fényévekre tőlem, ezért a TL picit másként működik. Az megint más kérdés, hogy a testem és a „kiszakadt” lelkem kvantum összefonódásban van, ezért lehet azonnal vissza ugrani, de ez piszkosul rossz érzés, csak végszükség esetén ajánlott.

 64. Re:67 Tibor bá’

  Egy dolgot kijelentesz a nagyközönség előtt Tibor bá’?
  Voltam valaha is nálad személyesen, és ismerem a belső kialakítását/bútorzatát a háznak?

 65. 72.

  Mindhiába, mert felkutathatsz valakit, aki már járt ott.
  Csak idő és pnz kérdése.
  Talán az segítene, ha nem lenne időd erre.
  Egyébként egy négyfiókos szekrény fiókjaiban elhelyezett kártyákkal lehetne egy próbát tenni.
  ——————————–
  Első fiók: piros hetes.
  Második fiók: zöld király
  Harmadik fiók: tök alsó
  Negyedik fiók: makk ász
  —————————————

  Az első fiókot 32 , a másodikat 31 a harmadikat 30 , a negyediket 29 féle képpen lehet
  beállítani.
  A négyet 32x31x30x29 = 5 952
  tehát annak a valószínűsége hogy valaki véletlenül eltalálja:
  1 / 5952
  De az egész, tényleg csak vízgereblyézés.
  Persze aki unatkozik, az elszórakozhat ezzel.
  És mindenkiben ott motoszkál a kisördög …..Hátha mégis ….

 66. 70.Balogh Botond: Ami létezik, azt viszont akár lehetne. Ha dajtásnak lehetősége lenne a bizonyításra, igénye biztos, mert valamiért nagyon haragszik arra a tudományra, amely csak azt fogadja el amit bizonyítani lehet. És talán abban bízik, ha a közönséget el tudja vakítani, akkor a saját szemét is sikerül kinyomnia.

 67. 72 – dajtás

  Én gond nélkül, becsületszavamra, kijelentem, hogy nem ismerjük egymást, soha sem jártál nálam, sőt, az összes itt fórumozóra is igaz mindez; nincs tudomásom arról, hogy ez nem így lenne.

  Továbbá a magam részéről semmiféle klasszikus szkeptikus „trükkel” nem élek az irányodban. Igazából neked drukkolok és annak örülnék, ha neked lenne igazad és én tévednék ez ügyben. Semmiféle mentális blokk téged ilyen módon akadályozni nem fog.

  Ezt azért írtam, mert úgy látom, hogy túl sok a feleslegesen negatív megnyilvánulás az irányodba, bár látom, hogy ez téged nagyon nem zavar. Helyes!

 68. 63.
  Válaszok:

  1. Hogy mi humoros és mi nem, annak eldöntése meglehetősen szubjektív.
  2. Ha rosszindulatú lennék, azt mondanám belekötsz az élő fába is.
  3. Remélem, senki nem viccnek fogta fel.
  4. Zabolázhatatlan jókedvében az ember és az asszony mindenen kacarászik, borúsabb hangulatban semmi sincsen ínyére.

 69. 72 – dajtás:
  Sose jártál nálam, és soha nem írtam le milyen körlények között élek.

 70. 79: Azért potyogtattál már el információkat, meg pár dolgot azon túl is ki lehet deríteni online is, de ha valaki megerőlteti magát, akkor Pilisborosjenőre nem olyan nagy cucc fizikailag is elutazni, hogy infót gyűjtsön valaki…

  Mindenkinek javaslom az alábbi videót… munkahelyemen ez „tananyag”:

 71. 80 – Avatar:
  Utazhatsz te Pilisborosjenőre, de sose fogod megtudni, mi van az asztalomon.

 72. Számítógép
  Inzulin,injekciós tű
  Zsebkendő
  Papír írószer
  Szemüveg
  Zsidó Lexikon

 73. Ne a dajtást fikázzátok, csak mert meglátásai, gondolatai nem férnek bele a többségi világképetekbe. A téma annyira elvont, annyira nem ismert, hogy bármilyen orrfricskázó, gúnyos hozzáállás a falusi kocsma közönségét jellemzi, akiknél ilyen állat – az elefánt – márpedig nincs. De talán mégis van?
  Tudja valaki holtbiztosra, mi van az 51-es körzet földalatti raktárjaiban? Látta valaki, mi van Gibraltárnál a viz alatt? Hát a Bermuda-háromszőg mélyében?
  Nehéz elfogadni, hogy ugy az amerikaiak, ugy az oroszok pénzt és időt fektettek volna valamibe, amit nem itéltek vizsgálatra érdemesnek? Sok pénz és idő lett belefeccolva, és nem hallotuk, hogy sajnálták az egészet, ugyhogy ki tudja…
  Fogadjuk el, hogy vannak jelenleg dolgok, tünemények, melyek okaira nehéz, sőt akár lehetetlen a nyitjára jönni, kutatásuk nehéz, mert nincs biztos, állandó támpont, minden véletlenszerü, a megfejthetetlenség határán mozgó.
  De attól még létezhet.Irom én, a középvonalon álló, aki számára mindegy, vagy van, vagy nincs, de nem dobom sutba azt a véleményt, hogy talán igenis…

 74. Az élet egy nagy talány.
  Kevés a tuti, több a talán.
  Ezt nem mindenki képes belátni.
  De a segíthet neked a magány.
  Ha a gondolkodásod elég vagány.

  🙂

 75. 81: Nem volt specifikálva, hogy mit kell látnia, ami a házadban van.
  Ha odamegy az erdőszélre a hegyoldalra, esetleg fel is mászik egy fára, lehet, hogy belát valamelyik ablakon egy hagyományos távollátó eszközzel (gyk távcső) is, és leír valamit (tapétát, szekrényt, stb) amit így látott, esetleg leírja, milyen ruhában voltatok aznap, mert lát titeket a kertben mászkálni. Akkor már késő azt mondani, hogy az asztalon/a fiókban lévő cuccokat kellett volna látni… 🙂 Vagy arra már azt mondja, hogy az túl apró volt, azt már nem látta, mint a kóla árát se a tengerparti bodegánál.

  Apropó kóla ára „Valaki mondott egy számot, ami kb. passzolt is”…
  Ha ő nem látta, honnan tudja, hogy passzolt?
  Egyáltalán milyen pénznemben volt az ár (madagaszkári ariary a hivatalos), és honnan tudja dajtás, hogy mennyiért adják a kólát ott a tengerparton? (és mekkorát… 3,33 l, v 0,5 l dobozos, flakonos, 0,2l kisüveges vagy pohárba kiszolgált?)

  A gránitban látott atom és azok közti kötésekre is komoly kétségeim vannak, mert a gránit eleve egy kevert ásvány, nem egyféle atomból áll (ellenben azzal, hogy „1-2 atom lógott csak ki picit”), főként kvarc (SiO2) tehát legalább kétféle atomot kellett volna nagy számban látnia. A benne lévő kovalens kötés nem olyan kötés, mint amikor egy kötéllel összekötünk két dolgot, csak lerajzoláskor, modellezéskor rakjuk oda a kis pálcikákat a kristályrács csomópontjai közé, de valójában elektrosztatikus vonzás tartja össze, ami nem egy látható dolog…

 76. 86 – Avatar:
  A szobáról volt szó. Ide nem lehet belátni, be kell jönni. Bármit lát, mondhatja. Ha értelmes, nem fogom letagadni. Mivel rengeteg könyvem van. Könyv cím említésnek nincs sok értelme, kivéve, ha háború alatti kiadásokat említ. De ha csak egyetlen egy olyan könyvet említ, amik nincs, akkor nyilvánvaló, hogy hasal.

 77. Dajtás

  ismered Szepes Mária a Vörös Oroszlánját. te is egy olyan ember vagy akik szerepelnek a könyvben?

 78. Re:88 Öreg
  Nem olvastam, pedig meg van a könyv.
  Ebből fakadóan nem tudok erről nyilatkozni, pedig ezoterikus alapmű.

 79. 89.

  Kedves dajtás !

  Gratulálok ! 90 hozzászólás nem semmi !

 80. Dajtás, tűkön ülve várjuk az eredményt. Meg tudod mondani, mikorra tervezed a szeánszot?

 81. Re:91 Ábel
  Amikor ráér a „kolléga”, mert a validáláshoz min 2 ember kell.
  Tibor bá címét elkérem privátban, a többieket pedig a kapott infók alapján megnézzük, már ha elégséges lesz.

 82. Re:90 Botond
  Ezt most dicséretnek veszem. 😉

 83. Természetesen képzelgés.

  A bloggazda jóindulatú álnaivitása, elnyerte a jutalmát !

 84. 94 . B.B.
  Frászt voltam én álnaiv. Ki akartam húzni dajtás ezoterikus cuccának a fullánkját. Gondolom sikerült.

 85. mindig tudtam, hogy DAJTÁS a legkülönlegesebb ember ezen az oldalon. várom a további vendégposztokat tőle. 🙂

 86. 96 – margit:
  Én az anyámtól megtanultam kártyát vetni és szeánszot tartani. Csatlakozol? Meg tudom idézni a nagymamád szellemét. De csak akkor ha nem múltál el 30 és nem lesz rajtad bugyi. 😀

 87. 97. Tibor bá
  Engem csak egy földönkívülivel összehozott találka ugrasztana ki a bugyimból 🙂

 88. 98 – margit:
  OK. magasabb parancsnoki dicséretben részesítelek. – próbálkozz dajtásnál! 😀

 89. 98,margit
  Akkor Igyekezz az arizonai 53-as körzet valamelyik földalatti raktárába bejutni valahogyan…

 90. 100 – balint

  Teljesen feleslegesen menne szegény margit az 53-as körzetbe. Nincs ott sem UFO, sem ufonauta, semmi ilyesmi. Nem is volt.
  Az egész egy államilag megrendelt médiahekk, semmi egyéb. Hollywood is kapott némi koncot az erre szánt money-ból, amiből szívesen hintette a port a szemekbe.

 91. 100 – balint

  … és ez mind igaz az 51-es körzetre is! 🙂

 92. 102,Zsolt
  Igen, az én tévedésem, utólag vettem észre.

 93. Semmi fejlemény a távolbalátással?
  Valamiért nem lep meg… 🙂

 94. Karak.

  Ehhez elmélyült koncentráció kell. Sürgetésnek helye nincs. Remélem nem szeretnéd hogy Tibor bá világképe idő előtt megrendüljön.
  Annál nagyobbat fog durranni az esemény.
  /lassan érkezik meg Kínából a mikrokamera,amit még be is kell juttatni majd! /

 95. Re:108 Karak
  Vagy mert nem érek rá, és nehéz több „kollégát” összefésülni a munkára. 😉
  Ne aggódjatok, ami késik, nem múlik el.

  Re:108
  Elsőnek szereznem kell egy kamu ELMŰ-s formaruhát, hogy Tibor bá’-nál sertepertéljek, és a nagy hidegre való hivatkozással bekéreckedjek a WC-re. 🙂 🙂
  Szerencsétlen ELMŰ-sök ezek után max a seggükben a kutyákkal fognak közlekedni a portán belül. 🙂

 96. 109 – dajtás:
  A mi kapunkat élő ember nem lépi át már kér éve, és a jövőben se fogja. kivételt képez évente egyszer az elmű óra leolvasója, ami után fertőtlenítünk.

 97. Re:110 Tibor bá’

  Mondom én, működik a táv gondolat olvasás, hozzátok az ELMŰ-s megy csak be, és én milyen álcával akarok bejutni, hát ELMŰ-s álcával. 🙂 🙂

  Mielőtt valaki beleéli magát, hogy nekem milyen csodás képességeim vannak, leleplezem magamat, ezt pusztán logikai úton találtam ki. 😉

 98. 110 pedig be is lehet diktálni az óraállást. Vagy internetes felületen feltölteni.

 99. A távolbalátás létezésének állítása, minden természettudományos világnézetű személy számára egy képtelenség.
  Itt azonban számos hozzászólásokat generál.

 100. 113 Fun fact: a tudomány nem mond ellent, mert nem tud ellentmondani olyan dolgoknak, amikkel nem foglalkozik.

  Én nem mondom, hogy amit Dajtás ír, az igaz. Csak azt, hogy „Több dolgok vannak Földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek Álmodni képes.”

 101. 110. Ami ma tény tán holnap már a múlté!
  Egyébként 108 és 109es hszek a válasz.

 102. Amíg nekem személyes élményem nem lesz így vagy úgy ezekkel a jelenségekkel, addig meggyőzhetetlen leszek.
  De nyitott vagyok ilyen élményekre, ám jöjjenek, és győzzenek meg.
  De eddig még nem sikerült találkozni velük.
  Szerintem nincs semmi haszna annak, ha ezek létezését letagadnánk, ha lennének.
  Azt viszont kénytelen vagyok megállapítani, hogy vannak nem kevesen olyanok is, akik akkor is elhiszik, ha ezekre semmi kézzelfogható bizonyítékuk sincs, viszont kellemesen bizsergeti ezotériára és halhatatlanságra éhes fantáziájukat.
  Mi több, nem is csak valószínűsítenek, sejtenek, lehetségesnek, elképzelhetőnek minősítenek, hanem határozottan állítják, mint micimackó, hogy tény, tény,tény!

 103. 106: Azt írtad: „a hegyről letekintve lehetett látni a bolygó légkörét, ami világos kékes volt. A horizont felső fele fekete, egy vékony alsó rész kékes volt”
  A képen nem ilyen. 🙂 Mit akartál ezzel?

 104. dajtás
  ” Kiértékelés: Ókori görögök nem véletlenül találták ki az atomos elméletet, mert erről maguk is meggyőződtek, ahogy én is, kis kezdő TL-ként eljutottam erre a szintre. ”

  Ma már mindannyian tudjuk, hogy a Föld gömb alakú, és felülről úgy néz ki, mint egy színes festmény, de lehetséges, hogy tudták ezt az ókorban?

  Úgy tűnik, tudták, és látjuk is abból, amit Szókratész a „PHAEDON” vagy „Platón „lelkéről” című művében említ.

  „… ó beszélgetőtársam, a Föld, ha felülről látná, olyan, mint tizenkét különböző bőrdarabból készült gömb. Azaz egy sokszínű gömbről van szó, melynek részeit az egyes színek különböztetik meg, míg a festőink által itt használt színek csak utánzatai ezeknek a színeknek.”

  ” …ez volt az emlékek őrzőjének Akasha könyvtára. Több „könyvtár” is van, …”

  Egy ilyen Akasha könyvtárat M. Alekszandros – Nagy Sándor – is meglátogatta a Himalájában a K2-hegyén.

  Mind a Κözép-Ázsiai és Nyugat-Kínai népek, mind az Indiaiak és az Arabok hagyományai úgy vélekednek, hogy Nagy Sándor ellátogatott a K2-be, nem annyira az alvó isteneket látni , és azt gondolni, hogy minden hiábavaló ezen a világon, hanem hogy a tudás feljegyzéseinek csarnokában egy nagy titokra választ kapjon, amelyre választ keresett.

  Még azt is mondják, hogy egyes bölcsek az Istenek üvegkamrái elé vezették Nagy Sándort, hogy csillapítsák hiúságát és vágyát, hogy meghódítsa az egész világot, hiszen ismeretes, még az egykor uralkodó Isteneknek sem volt jó végük.”

 105. 113. Mosógépszerelő
  ” A távolbalátás létezésének állítása, minden természettudományos világnézetű személy számára egy képtelenség.”

  Az ismeretlen telepátiás kísérlet Athén és Párizs között, 1928-ban
  Kik vettek részt – Kik szervezték

  Egy ismeretlen kísérlet, amely kérdéseket, de egyben csodálatot is keltett, Athénban és egyidejűleg Párizsban, amely 1928. január 14-én zajlott a Pszichológiai Kutatások Társaságának irodáiban, Constantia Nikolaidou és Elpiniki médiumokkal.

  Ott várta őket Angelos Tanagras elnök, Vlastosz és Konstantinidisz neurológusok, Zafeirellisz orvos, Boreas és Emmanuel akadémikusok, valamint sok más, különböző szakterületű tudós.

  Ugyanazon a napon és időpontban a Párizsi Metapszichikai Intézetben médiumok és tudományos munkatársak gyűltek össze. Mindegyik csoport adókból és vevőkből állt.

  A két csoport célja az volt, hogy telepátiás kísérletet hajtsanak végre Párizs és Athén között. Athén az adóival, vagyis a médiumok gondolataival különféle formákat, alakzatokat küldött.

  26 cm átmérőjű piros kör és 10 vastag, míg Párizsból küldték a mediánoktól háromszögletű pecsétet egy címerrel. Ugyanakkor az egyes vevők hipnózisban próbálták megjeleníteni az adott adók, azaz a médiumok által küldött alakzatokat.

  Amikor a folyamat befejeződött, az eredményeket feljegyezték, borítékokba zárták, és elküldték Athénba, illetve Párizsba. A Pszichológiai Kutatók Társaságának és a Párizsi Posztpszichikai Intézetnek a tisztviselői, akik megkapták a levelezést, a következőket találták: Párizsban a Loup de Saint Ville nevű vevő telepatikusan két kört kapott egymáson belül.

  Warcolier akadémikus egy kis piros kört is vizionált. Ennek megfelelően Athénban a médiumok a franciák gondolataiból háromszög alakzatokat, körzőt vagy éppen A betűt vizionáltak. A pszichikus Constantia azonban korona (azaz a címer) formáját látta. A gondolatátviteli kísérlet teljesen sikeres volt.

  Az a tény, hogy sok tudós volt jelen Görögországban és Franciaországban, kizárta a koholt bizonyítékok létrehozásának lehetőségét. Ez volt a Pszichikai Kutatótársaság egyik első és legfontosabb vállalkozása, amelyet többször is megismételtek ugyanolyan sikerrel.
  …….. …….. ………
  A Pszichológiai Kutatók Társasága akciója azt eredményezte, hogy 1929-ben a kísérleti telepátia tantárgyat vezették be a Nemzeti Egyetemen, amelyet Boreas professzor tanított. Néhány évvel később, 1933-ban a pszichés jelenségek egész sora bekerült az egyetem tantervébe.

  Tanagra irányításával kutatásokat és számtalan kísérletet végeztek az agy elektromos aktivitásával és a telekinézis jelenségével kapcsolatban. Valójában az első pszichikai kutatási kurzusok már egyetemi keretek között kezdődtek, azzal a céllal, hogy elsajátítsák a metafizikai gondolkodásmódot.

  Tanagra erőfeszítései egyre több embert vonzottak a „jó Athéni közösségbe”, akik siettek, hogy a Társaság tagjai legyenek.

  Köztük a világ tudományos közösségének külföldi nagy nevei, mint Albert Einstein, Marie Curie, Sigmund Freud vagy Alexandra Choremi Benaki, akik anyagilag is segítették a céget. Tanagra és a Társaság tudományos munkáinak azonban nem volt folytatása.

  Alkotása röviddel a második világháború kezdete előtt megszűnt. Ez jelentette élete állandó elkeseredettségét.

  Ahogy az „Acropolis” újságban nyilatkozott: „Azzal a szomorúsággal távozom, hogy munkám, a Pszichikai Kutatók Társaságának megalakítása, szigorúan tudományos kutatás, korai volt hazám számára, ahol a legtöbbjüket nem érdekli vagy továbbra is a pszichés jelenségek és téveszmék látványos félreértései iránt érdeklődik, mint például a halottak szellemeivel való állítólagos kommunikációkért.”

  / / https://www.pronews.gr/istoria/733999_tilepathitika-minymata-sto-parisi-agnosto-peirama-toy-1928////

 106. 17. hubab

  Azt nehéz eldönteni, hogy ki mit fantáziál. Meg hogy honnan tudhatom, hogy az igazságot vagy az átala igazságnak vélt tényt mondja.
  Személyes tapasztalat nélkül nehéz erre bármit is mondani, valóban.

  Talán mindenkinek vannak ilyen tapasztalatai is, ha nem is olyan mélyek.
  Pl. A szimpátia is egy ilyen dolog.
  „Nem tudjuk megmagyarázni”, de a jelenség létezik. Szinte minden itt író-olvasó megtapasztalta már.
  Nem más jelenség és ha a fogalomkészletünkbe megértés által új fogalmak kerülnek, tehát a tényeket update-ljük, világossá, vagy legalábbis egyre világosabbá válik.
  Az oldal mottója is ez és Tibor bá’ hű is ehhez.
  A személyes tapasztaláshoz is kell előképzettség ahogy ahhoz a rengeteg dologhoz is amit már megtanultál és írásaidból kiviláglik.
  Ha a motiváció megvan a „siker’sem marad el.

  Aki tudja az tudja, aki nem az még nem. Aki tudja annak teljesen irreleváns, hogy mit hablatyolnak róla. Mondhatják egymilliárdan is, hogy nincs olyan, hogy valakit első látásra szerethetőnek, bizalmamba fogadhatónak, magamhoz közelinek érzek anélkül, hogy előzetes információim lennének róla, tehát valójában maga az érzés teljesen alaptalan. Azonban az érzés létezik. Úgy nevezték el azok akiknek ez a közös tapasztalatuk megvolt, hogy szimpátia.

  Sok mindennel van így, annak ellenére, hogy nincs tudományos definició, vagy pontos tudományos leírás. Mi az, hogy szeretet? Hol keletkezik? Hogyan működik, miért irracionális(tehát evolúcióellenes) sok esetben, pl. ha valaki szeretete folyamatosan hátrányokat generál stb.
  Egyébként ezek a dolgok nagyon is beilleszthetőek egy olyan világképbe amiben remekül elfér minden amit már ismerünk és amit még csak kezdünk megismerni.
  Az érzések leírhatóak, megfigyelhetőek, ezáltal érzékelhetőek. Aki dolgozik velük az látja, hogy hogyan cibálja az embereket, miközben teljesen realistáknak és racionálisnak próbálnak lenni és látszani. Korunk válsága a vezetők félelmein (és persze a többség)alapszik. A félelem érzésével egyáltalán nem foglalkozik, csak a félelem tárgyaival, így biztos a bukás.Mit, hogyan és miért csinálok? A jobbak így gondolkodnak, de a még jobbak már a bennük lévő valódi motiváció gyökereivel foglalkoznak.

  Az emberi faj még gyermek ezekben a kérdésekben, de már elkezdtünk felnőni.

 107. Tegnap sokat diskuráltam egy szaktekintély pszichiáterrel (Daubner), és belementünk ebbe a témába is.
  Mielőtt valaki örülni kezd, hogy páciens vagyok, el kell keserítenem, nem, munka kapcsolatban vagyok vele. 🙂
  Szeme sem rebbent, sőt a saját praxisából is citált elő példákat, és még az asztrál projekció is szóba került.
  Haladó szakemberek így állnak ehhez a témához…

 108. 122.
  Kedves dajtás

  Ennyi meggyőző kísérleti bizonyíték bemutatása után, senkiben nem maradhatott kétség.
  A távolbalátás nem képzelgés, hanem valóság.

  Igazán köszönjük.

 109. Ha már távolbalátás… 🙂

  Emlékeztetni szeretnék két fórumtársat, hogy elveszítettek egy-egy fogadást:

  1. Vlagyimir

  Amennyiben ma éjfélig (bármely földi időzónát alapul véve!) az oroszok nem kapitulálnak, akkor elvesztetted a köztünk megkötött fogadást. Ezért, kérlek, hogy vedd fel a kapcsolatot Györfi Jani fórumtárssal – ha kell, gondolom ebben Tibor bá´tud neked segítséget nyújtani – és küldj el számára 1 láda alkoholos sört. A márkát te választod, nem volt semmilyen megkötés ez ügyben.
  Köszönöm, Vlagyimir!

  Janit csak arra kérném, hogy jelezzen röviden vissza, miután megkapta a sört!

  2. Ábel

  Te is elvesztettél egy fogadást, azt állítottad még a tavasszal, hogy Svédország és Finnország ez év nyár végéig, azaz augusztus 31.-ig már hivatalosan is NATO-tagok lesznek. Máig sem az egyikük sem.

  Volna egy kérdésem: ismersz személyesen itt a fórumról valakit vagy valakiket, akik közel laknak hozzád? Ha van akár egy ilyen személy, kérlek, hogy nevezd meg, ha nem gond! A borral szeretnélek elküldeni hozzá, ezért kérdem. Természetesen, teljesen rád van bízva a mikor…
  Köszönöm Neked is!

 110. Re:123 Mosógépszerelő

  Kicsit gonoszkodok, ne vedd nagyon magadra. 😉
  Van egy állítás, ami szakterületileg egy pszichiáterhez tartozik.
  Kinek hiszed el az állítását:
  A. Egy régi veterán pszichiáternek, aki már látott minden is.
  B. Egy mosógép szerelőnek

 111. 125.

  Ezt természetesen el lehet sütni.
  De én csak megállapítottam – elnézést az iróniáért – hogy itt ebben a topikban elmaradt a beígért bizonyíték prezentálása.
  Az meg hogy Jóska bácsi mondta, az ugye nem játszik.

 112. Nem maradt el semmi, max ti azonnal de rögtön akartok mindent. 🙂
  Van elég dolgom ezen kívül is, hogy ez legyen a no.1 dolgom az életben, ezért kénytelenek vagytok várni, és tövig rágni a körmötöket az izgalomtól. 😉
  Ami késik, nem múlik.

 113. 126 Mosógépszerelő
  127 Tibor bá
  Ne sürgessétek dajtást, olyan dolgokról van szó, ami nem megrendelhető kivánság szerint.
  Talán ez lehetséges egy mindennel felszerelt katonai / titkosszolgálati laborban, ahol erre vannak évtizedek óta kihegyezve, nagy csoport erre szakosodott kutatókkal körülvéve és ki tudja már hol járnak eredmények terén.
  Fiam egy nagyon régi, odavetett megjegyzése jár a fejemben:
  Apa, ha te tudnád, mik folynak katonáéknál ezen a téren, égnek állna hajad, és soha többé nem aludnál nyugodtan….ez volt valamikor talán 2011-ben.
  Telepátiáról beszélgettünk volt…

 114. 128 dajtás
  Valamit nem értek, légyszi magyarázd el! Ha kinyitom a szemem, akkor azonnal látok. Lehet, hogy kicsit csipás és meg kell mosni, de az max két perc. Ha nem látok tisztán felveszem a szemüvegem, ami még plusz pár másodperc. Tehát mélyalvásból indulva max három perc alatt teljesen jól látok. Mert mindez működik. Akkor miért van az, hogy a távolbalátásra (ami szerinted szintén működik) napokig, hetekig kell készülni, holott azt állítod, hogy ez csak gyakorlás kérdése, tehát alapvetően az ember alkalmas rá?

 115. 120 L.S.

  Ha ennyire jól dokumentált téma ez akkor nem tom miért nem folytatják és miért nem bizonyítják akár minden évben? 29 elég fura év volt a gazdasági fejreállástól. lehet hogy csak a cirkuszt volt kénytelen szolgáltatni a népnek? akár most is megcsinálhatnák a sok hitetlenkedőnek.

 116. 130.

  Ami létezik, azt be lehet bizonyítan.
  Ami nem létezik annak a nemlétezését nem lehet bebizonyítani.
  Ha lenne telepátia, már tudnánk róla.

 117. Re:130 gabiiii
  Azért mert nem a szemeddel nézel, máskülönben a szemmel való látást is meg kell tanulnod újszülött korban.
  Azon mehet a vita hogy mivel „nézel”, mert sokan a 3. szemmel azonosítják ezt be, de ez is felszínt kapargatja, mert nem beszél arról, hogy mi is a 3. szem. Privát véleményem az, hogy ez a látás nem fény alapú, hanem magát a „teret” látod és ennek a detektálását nem a szem, hanem a leleon végzi, ami gyakorlatilag a leleked, és minő véletlen a leleon az agyban pont ott van beágyazódva, ahol a 3 szemet jelölik(6. csakra is ugyan ez az erőközpont, neten találsz róla képet.).
  Ebből az következik, hogy ahogy a bringázást is idő megtanulni, ez sem megy egyből, és minél jobban tagadja valaki a bringázás képességét, annál nehezebben is fog menni.
  Persze vannak őstehetségek ebben is, ezeket hívjuk „látóknak”.

  Megjegyzem sokan nem is sejtik mi van a kezdő képen, a megfejtő kap egy ingyen sört ha kitalálja. 🙂

 118. 131 – dajtás

  „…mi van a kezdő képen”

  A tanítások átadásának és az értekezés kéztartása.

 119. Kiolthatatlanul erős az emberek vágya a csodák iránt.
  Mert ha vannak csodák, akkor nem olyan a világ, mint amilyennek a természettudomány leírta.
  Ha pedig nem olyan, akkor az sem biztos, hogy az élet a halállal végetér.
  És ez az, ami ellenállhatatlanul vonzó minden nem természettudományosban.
  Ezotériák , babonák , vallások , jóslás , varázslás, távolbalátás stb.

 120. 131. dajtás
  Való igaz, hogy a gyereknek is meg kell tanulnia látni, de kb. egy éves korára ő is bőven hozza a három perces szintidőt. Ez továbbra sem magyarázat arra, hogy több évnyi távolbalátás gyakorlás után még mi szükség van több napos rákészülésre, főleg úgy – fentebb írtad -, hogy erre az embernek beépített szerve van. Mellesleg tudnál linkelni egy anatómia tankönyvet, ahol a leleont feltűntetik, esetleg egy boncolós videót, ahol látszik? (Ha a videó nagyon durva küldheted privátban is.)

 121. Re:132 Zsolt
  Az összképet nézd, ne csak a kéztartást.
  Nem véletlenül raktam ide, mert szorosan kapcsolódik a témához.

  Re:133 gabiiii
  A jelen korban(kali juga) ezek a képességek rendkívül le vannak korlátozódva, ezért rendkívüli erőfeszítésbe kerül a képességek megszerzése, és csak sok sok gyakorlás árán tudod elérni(mezei ember), és csak keveseknek megy gyorsan és könnyen(őstehetségek). Kicsit olyan a mai szituáció, mintha a bringázást úgy kellene megtanulnod, hogy kerekes székben tudsz csak mozogni, és ebből a hátrányból kell felhoznod magadat.

  Boncolós videót nem fogok hozni, mert a leleon kb 1 mikronos, és ez van beágyazódva a talamusba. Egyébként van erről szakirodalom, lehet belőle tanulni, csak fel kell kötni a gatyát: Tony Nader(Phd) – Human Physiology

 122. Fogalmatok sincs miről beszéltek, ez világos.
  De hát ez nem újság, csak a nagy átlag.

 123. 134. dajtás
  De te már tudsz bringázni (korábban írtad), mi tart vissza, hogy felpattanj és tekerj? Amúgy ha elfogadjuk, hogy kezdő vagy, akkor az ismerősi körből miért nem kérsz meg valaki jobban látót, hogy szánjon rá öt percet az életéből és nézzen be Tibor bá’-hoz? Tibor bá’-t meggyőzni maga lenne a csoda és ez csak megér öt percet?

  A pszichológiát hagyjuk, maradjunk a jól megfogható anatómiánál. Egy mikronos képleteket még az itthoni mikroszkópomon is jól látok. Csak van egy rendes anatómia tankönyv (nem pszichológia, nem ezotéria, nem teológia, hanem orvosi tankönyv), amiben benne van?

 124. Re:135 gabiiii
  Ki mondta hogy nem így csinálom. Egy baráti találkozót is nehéz össze szervezni, főleg azt, amin te is ott akarsz lenni. Nem vagyok pszí felderítő tiszt, aki 7/24-ben csak bringázik…

  Tony Naderes könyvben van rendes anatómia is, sőt az agyat is boncolgatja beleértve a teljes ideg rendszert és az összes szerveket. Ha tudod szerezd meg a könyvet, nagyon tanulságos.

 125. 124 Zsolt, ha már ilyen jól emlékszel, be tudod linkelni, hol volt erről szó? Csak mert én nem emlékszem, és hogy világos legyen, hogy pontosan mit vállaltam.

  Egyébként Dajtással ismerjük egymást IRL is, nem messze van egy telke, szívesen adok neki egy üveg bort. Kéred, Dajtás?

  Vagy mért nem jössz el érte magad, Zsolt? Egy este leülünk, a bor mellett elbeszélgetünk a világról, mit szólsz? Tibor bát felhatalmazom, hogy megadja neked az ímélcímem.

 126. 140 – dajtás:
  Az anyag a szemünk előtt evolvál. Így lettünk mi is az egy sejtből. Ebben a folyamatban nincs helye semmi anyagtól független (ha van ilyen) entitásnak. Hogyan, és mikor lépett be ez az entitás az evolválódó anyagba?

 127. 142 – kivéve, ha ez az egész anyagi világ csak játszótérnek lett létrehozva túlvilági lények számára. Vagy inkább nevelő célzatú szimulációnak. Mint egy számítógépes játék. Mint ahogy a vadászpilóták is repülnek szimulátoron is sokat, hogy ott olcsóbban megtanulják a gép kezelését.

 128. 144 Igen, ez például egy elég egyszerű elképzelés, ami sok mindent megmagyaráz, így aztán plauzibilis…

 129. Re:142 Tibor bá’
  Az anyag nem öröktől való, hanem pont ez a szellemi/immateriális világ szülte önmagából, és belőle, benne és általa van. Nem az anyag szülte az értelmet, hanem az értelem szülte az anyagot. Nem véletlenül kezdődik minden teremtés mítosz valami transzcedens dologgal, egyedül a materializmus állítja csak ezt, de lassan már ez az irányzat sem, mert a szubatomi világ mást kezd mutatni.

  Ha Zsolt visszaigazolja hsz szinten(nekem is rémlik valami amúgy), akkor odaadhatod, de jobban jársz, ha meghívod magát Zsoltot, és max kibicként én is ott leszek.
  Nekem teljesen jó tapasztalataim vannak ilyen IRL találkozókkal, nem egy jó munka/baráti kapcsolatom lett így.

 130. 141 – Ábel

  Nem emlékszel? Pedig te akartál fogadni, nem is én.
  (3823) Ukrajna elvesztette a háborút c. poszt, a te 363-as számú bejegyzésed. Utána a 367-es számú bejegyzésedben megerősítetted, hogy tartod a fogadást.

  Köszönöm a meghívást, nem kívánok élni vele. Koccintsatok dajtással a saját és családotok egészségére és természetesen Tibor bá´- ra és Éva asszonyra is. Ha még marad bor, lehet rám és az én családomra is. Köszönöm.

 131. Addig is, míg Dajtás fórumtársunk felteszi ide a Tibor’bánál szerzett tapasztalatait, esetleg nézzétek meg ezt a rövid kis youtube videót, Paulinyi Tamással, aki mint az ország egyik legelismertebb szakembereként hírdeti önmagát, a testen túli érzékelés – a pszi érzékelés – témájában.

 132. 150 – Mackómuki

  Linkelek ide alul cikket, amelyet én még jóval korábban olvastam (ha jól emlékszem, akkor angolul, de erre nem esküdnék meg), mint az itt feltüntetett 2011-es év. Pár napja ez a cikk újra „szembejött velem” nem magyar nyelven és tettem egy próbát, hogy meg találom-e magyarra fordítva, így kerültem a linkelt magyar oldalra, amelyről pár napja még azt sem tudtam, hogy létezik. Nem is vizsgáltam, hogy ez egy ezoterikus témákkal foglalkozó oldal vagy szélesebb a kitekintése, erre most sem időm, se kedvem nem volt.

  Itt maga ez a konkrét írás magyar nyelvű felfedezése volt a lényeg. Elolvasásra és elgondolkozásra nagyon is ajánlom!

  dajtás képességeivel kapcsolatban én is a szkepticizmusomat hangoztattam (nem véletlenül!); a magam részéről ezt annak ellenére tettem, hogy teljesen nyilvánvaló számomra az, hogy sok ismeretlen tény és információ van, amelyeket a mai hivatalos tudomány nevetség tárgyává tesz, baromságnak tart, nem foglalkozik vele vagy akár titkol bizonyos információkat egy-egy ügyben. A fenti cikk tartalmáról sem állítom azt, hogy ez a száz százalékos igazság, de azt sem, hogy csak egy alaptalan spekuláció.

  De ahogy már korábban egyszer írtam, igazából drukkolok dajtásnak, hogy eredményes legyen! Azoknak a cinikusoknak, akik meg itt korábban felvetették, hogy majd jól felmászik egy fára és onnét fog kukkolni Tibor bá´ ablakán keresztül meg hasonló marhaságok, na ezek igazán komolytalan felvetések, biztos vagyok benne, hogy a fórumtársunknak semmi ilyen az eszébe sem jutott és ideje sincs rá.

  https://kvm17.blogspot.com/search?q=dns

 133. marhaság az egész!
  nincs ilyen távolbalátás meg hasonlók!
  egyébként egy tól-ig határidőt is kellett volna szabni az ilyen sarlatánoknak!
  nehogy már két év mulva beirja hogy „középbarna a konyhaszekrény”
  🙂

 134. Re:53 moda
  Mi a baj, beszéljünk róla?
  Értelmes emberek vita fórumán érvekkel szokták alátámasztani az ellenvéleményt, és nem ilyen lózungokkal. 😉
  (Egyébként erősen kétlem hogy Tibor bá havonta cserélné a konyha bútorait, tippre min 20 éves darab lehet, amúgy sem Tibor bá, hanem infos konyha bútorja a cél, szóval olvass figyelmesen, mert magad rontod el az érvelésedet)

 135. 154
  marhaság az egész,
  részemről ennyi!
  kár a részletekbe menő elemzés, mert az azt a látszatot keltené,
  mintha valami érdemleges lenne a valótlan kamuzásaid mögött!

 136. normalis ember még vitazni se áll le az ilyen idiotaságokkal, amiket te állitasz!

 137. 154: „infos konyha bútorja” helyett „infos nyárikonyha bútorja.” Ott, ahol a sört meg a kotyvalékaimat, lekvárjaimat, lecsómat főzöm. Konyhából több is van nálam, mert ahol kenyeret kelesztek – sütök, ott nem főzhetek sört.

 138. moda ?
  IQ teszten voltál mán ?
  Ugye milyen jó érzés volt ,hogy negatív ?
  Gratulálok !!!!!
  Nem tudom honnan gyüttél ,de menny is vissza ….

 139. Re:moda
  Ezzel a vita stílussal magadat diszkvalifikálod.
  Pontosan emiatt raktam be a CIA-s hivatalos anyagokat, de a kognitív diszonancia nálad tökéletesen működik, ami nem baj, ez csak egy állapot, ami túl lehet lépni.

  Sok sikert kívánok a szellemi fejlődés útján, és ha segítség kellene, hogy merre indulj, írj nyugodtan.

 140. 158. nati
  áruld már el miért kellene az abszurd valótlanságot igaznak elfogadni?
  a személyeskedést meg próbáld távol tartani, annak érdekében hogy értelmesnek látszódj!

 141. 156. moda

  Hozzászólásodból az jön le, hogy te egy normális ember vagy!
  Legalábbis ezt gondolod.

  Olvasd el Zsolt 151. kommentjét, aki szintén szkeptikus.
  Az egy normális hozzáállás, a többi csak hit.
  Olyan ez, mint a spagettiszörny, ugye? Szóra sem érdemes?

 142. Re:161 moda
  Egy mai kor, fősodor medián felnőtt emberének ez abszurd, de jól láthatóan 50 éve a CIA-t és a KGB-t ezt nem nagyon izgatta(érdemi cáfolatod erre nincs), és aktívan használták és használják mai napig. Haladó pszichiáterrel is beszéltem erről, ő se nézett hülyének, sőt előcitált több mint 2000 éves szakirodalmat a témában, hogy nem most találtuk fel a kanálban a mélyedést…
  Számos modern anyag is van a jelenségről, sőt van magyar kutató labor is a témában.

  Az hogy szerinted mi abszurd valótlanság és mi nem teljesen szubjektív nezőpont, mert jól láthatóan a téma aktívan kutatott, és vannak eredmények is. Hogy írtam vallásos élményekről? Na bumm, ez a szerszám arra is jó, hogy az ember személyes hitét tudássá alakítsa.

 143. 163. Balázs
  Érdekes a 158.-as hozzászóláson nem akadtál fenn!
  Tehát szerinted ez a normális.
  Szerintem meg az a normális aki a tudomány megismételhető, nyilvános, statisztikázható eredményei mentén gondolkodik, nem pedig meséket próbál valóságnak beállítani!
  .
  Beleolvastam régebben a 151-es hozzászólásba, láttam egy linkelt blogot
  ahol szavakkal DNS módosításokat hajtanak végre. Ujkori „ráolvasás” ? 🙂
  .
  Eddig is tapintatból nem írtam le a véleményemet teljes igazából a magikus, ezoterikus, vallásos, asztrologiás fantáziálásokról.
  Nincs értelme, mert akik ezekben hinni akarnak azoknak semmilyen érv, vagy logika nem változtatja meg a nézetét.
  Mondhatni falra hányt borsó vagy „irodalmiasabban” kifejezve
  erőteljes fingreszelés lenne a dologból.
  .
  A spagettiszörny vallás pedig mára hivatalosan bejegyzett vallás lett! 🙂

 144. 164. dajtás
  Az hogy kutat ez irányba a CIA az lehet, de nagyon valószinüsítem hogy eredményre nem jutottak. Ott volt a hatvanas években a „mandzsuriai jelölt” program, ott se lett eredmény, pedig az könnyebb és kézzelfoghatóbb feladatnak tűnik.
  A pszihiáter ismerősödnél próbáld ki hogy azt mondod neki hogy tegnap zöld elefánt voltál. Ha arra is bologat akkor kezdhetsz gyanakodni! 🙂

 145. 165 – moda:
  A „hívők” agya játszik a tulajdonosokkal. Bizonyos ábrándozásokat, álmokat, stb. agyuk valóságnak fog fel. Ezért ragaszkodnak hozzá, mert meg vannak győződve azok valódiságáról. Legtipikusabb példa a halálközeli állapotok tanúsítói.

 146. 165. Tibor bá
  Értem én,
  csak fel nem foghatom! 🙂

 147. 165, 167 – moda, Tibor bá´

  Csak annyit, hogy – ha ezt eddig még nem tettétek meg – szerényen javaslom megnézni a Balázs 152-es hozzászólásában linkelt videót!
  Mikor először tette ide fel, elkezdtem nézni, de csak pár percig jutottam, mert valami közbejöhetett és abbahagytam. Utána meg elfeledkeztem róla.
  Most megnéztem. Egy tudósember beszél benne, nem egy sarlatán. Amerikai, izraeli, orosz kutatásokról beszél, teljesen konkrétan és az eredmények egy kis részét itt a videóban be is mutatja illetve beszél róluk.

  El lehet intézni ezt is egy kézlegyintéssel, hogy ez a pasas is egy „ámokfutó őrült”, aki azt sem tudja, hogy mit beszél?!
  Csak kérdem…

 148. 167. Tibor bá
  Értem én,
  csak fel nem foghatom! 🙂

 149. 167. Tibor bá
  Néha beleolvasok az „isten bizonyitékai” nevü fórumba
  és teljesen megmutatja a valóságot hogy mennyire nem lehet
  érvekkel és logikával változtatni a nézeteiken.
  Tizen valahány éve gyurják egymást 270 000 hozzászólással!
  Semmi eredmény! 🙂

 150. 170 – moda:
  Nem hülyék ezek az emberek. Az agyuk becsapja őket. Valóságnak fognak fel elképzelt dolgokat. Azért ragaszkodnak hozzá, mert úgy érzik, hogy a valóságot észlelték. Anyám halála után (12 éves voltam) megjelent este a szelleme. Soha többé, de már akkor tudtam, hogy én hallucinálok.

  168 – Zsolt:
  Ezt én végigjártam a hatvanas években. Pontosan tudom mi a helyzet.

 151. 168. Zsolt
  8:24- nem emliti az „emlék könyv” cimét, pedig illene!
  16:24 -nél az említett Berman féle kaktusz kisérletre
  a googl-n keresve nem találtam semmit.
  Ez így nem tünik túl hitelesnek, itt abba is hagytam!
  De ha jól veszem ki, akkor a szavak biologiai hatását própálja bizonygatni.
  Ez pedig elég könnyen ismételhető és statisztikázható lenne, ha igy lenne.

 152. 171. Tibor bá
  Persze, én se tartom hujének’ őket, nem is írtam ilyet sehol.
  Fiatal koromban brahiból kipróbáltam a többiekkel egy két „tudatmódosítót”.
  Tudtam hogy nem leszek függő, ezért volt merszem.
  Na ott voltak hallucinációk rendesen! 🙂
  De egy idő után kiment a szer hatása, jókat vigyorogtam, de nem próbáltam valóságnak tekinteni a látottakat. Utána azt éreztem hogy az agy és az idegpályák játéka volt.

 153. 171.Tibor bá
  Azért dajtás már tényleg viríthatna valamit,de úgy látom nincs kedve megpróbálni.
  Ilyen megrögzötten földhöz ragadt elmével szemben, mint te -sokkal nehezebb dolga van.
  A helyében ,nem takaróznék, az időhiányban szenvedő ismerőseivel,akik nem érnek rá a szeánszra.
  Ez terelésnek tűnik nekem.
  Legalább ha egy zener kártyát kitennél az asztalodra,és csak azt kéne meglátnia,talán megkönnyítenéd a dolgát ,mert ott komoly %-ban rá is hibázhat,és emelt fővel koronázhatja meg ezoterikus tekintélyét.
  Se szeri ,se száma a bejött előérzeteimnek,amelyeket csak a feleségemmel osztok meg-,elkerülve a hülyének nézést,- de úgy tapasztalom, hogy célzottan csak nagyon ritkán sikerül az ilyesmi.
  Így viszont rá lehet fogni,hogy csak a véletlen játszik velem.
  Bár volt már sok,hogy a nejem álla leesett : ,,te egy hatalmas hókuszpók vagy!,,
  -mondta nemegyszer hitetlenkedve, mosolyogva ,fejet csóválva.
  Mindenesetre,ha továbbra sem mutat fel valamit dajtás,akkor nem bízik eléggé magában.

 154. Azt nem értem, hogy ha létezik s bárki képes rá, akkor háborúk esetében miért nem alkalmazzák az ilyen képességeket ? Nem lenne egyszerűbb simán elképzelni a GPS koordinátákat ahol a hadvezérek, elnökök tartózkodnak, a rakétákat pedig oda lőni direktbe.

 155. A hozzászólók, életben tartják a honlapot.

  De nem az olyan faszok mint te.

 156. 176 Ha létezik, egész biztos vagyok benne, hogy használják is. Meg hogy akkor védelem is létezik ebben a térben. Ha.

 157. 179 – mindenf

  Csak türelem, dajtás kolléga ígéretet tett és ez elég, jelentkezni fog. Ezeket az infókat nem a padláson tárolja.

  „…de a hang, ami hív, még nem mond semmit…”
  Na meg neki itt van dolga, itt vannak álmai vagy álomszerű utazásai, úgyhogy többen várjuk érdeklődve a beszámolóját. Majd szólni fog, ha van mondanivalója, én teljesen megbízok benne. Irónia nélkül.

  http://www.youtube.com/watch?v=kySzsKzzM4k&list=RDkySzsKzzM4k&start_radio=1

  (Jó ennek a dalnak a szövege. Minden egyes mondata).

 158. Dajtás!
  Nekem elég ha megmondod az ágyam felett elhelyezett díszpárnára mi van öles betűkkel felírva. Könnyítésként elárulom, hogy 3 angol szó.

 159. Re:180 Zsolt
  Köszönöm a bizalmat, elég „zűrös” mostanság az életem, nem könnyű összefésülni az embereket…

 160. 81. Tibor bá’ A piros-fehér párnára gondolsz I love you felirattal? ?

 161. 81. Tibor bá:
  Remélem nem „Home Sweet Home”, mert akkor túl alacsony a léc. ?
  B.U.É.K.

 162. 181. Tibor bá’

  Avagy a modern bélyeggyűjtemény? 😀

  Vagy pedig ez:” Away from keyboard!”

 163. 182. P.ajtás

  Ha jol látom, 1 db ember még hisz benned.
  Szerintem már nem sokáig,ha továbbra is kifogásokkal élsz.
  Kicsit olyan ez, mint amikor vissza akarom kérni valaki adosságát,de valahogy sohasem alkalmas neki.
  Majd máskor.
  Sosem most.

 164. 189. ha ráérsz, látnok lehetsz

  Nem kell ebben vagy benne hinni! Létezik.

 165. 189,ha nem ér rá a látnok
  Én valahogy hiszek dajtásnak, ugyhogy akkor ketten vagyunk ezzel.
  Nem mintha annyira benne lennék a témában, mint kedves dajtás, tőlem messze vannak az ilyesmik, de egyszer, egyetlen egyszer, harnadkézből meséltek nekem valamit, ami megfogogja az embert, a kétkedőt is. Az eset is érdekes volt, de főleg az a fontos, hogy olyasvalaki mesélte, aki kompetens.

 166. 191. balint
  „Én valahogy hiszek dajtásnak, ugyhogy akkor ketten vagyunk ezzel.”

  Én meg azt hiszem, hogy többen vagyunk hármuknál.
  Lásd a 12O. L.S. irást.

 167. 192. Csatlakozom.

  Viszonylag távol állt tőlem az ezotéria, mígnem egyszer segítőként résztvettem egy családállításon. Különleges élmény. A morfogenikus mező létezik. Van egy „alternatív világ” a mindenki által megtapasztalt fizikai mellett.

  Ezért is várom Tibor bá’ reakcióját dajtás sikeres látogatása után. 🙂

 168. 194. mf

  Természetesen én is tudom,hogy van egy nem szokványos információ áramlás amelyet nem tudunk fizikai okokkal megmagyarázni.
  Azt is tudom,hogy bizonyos logikai okok miatt, ez nem lehet bármikor reprodukálható.
  Amit már kétlek,az dajtás tudása e téren.
  Lassan 8 hete várunk,de halogat.
  Amin csodálkozok,az Tibor bá nyugalma, elvégre régebben elszántan tiltakozott az ezotéria ellen.
  Talán azért van ez,mert egyfajta szimpatikus kisugárzása van dajtásnak,igy az éteren át is.
  Ez a szimpátia erodálódott bennem ,naprol napra és bevallom pont ezért neheztelek rá.
  Magyarul nem ezt vártam és palira vettnek érzem magam.

 169. 195 – ha nem ér rá a látnok

  A nyugati ember tipikus vonása – persze vannak kivételek! – , hogy mindig siet valahová, türelmetlen és másokat is siettet. És ez nagy hiba, ezt elhiheted.
  8 hét nem nagy idő, főleg ebben a konkrét témában.
  Én arra szavazok, hogy dajtás kapjon elegendő időt, ha ez az ára annak, hogy konkrét eredményeket tegyen le az asztalra, amelyeket saját maga is vállalt. Látja, hogy némely fórumozó türelmetlen, bizonyára megtesz majd mindent a lehetőségei szerint. Nem vett ő palira se téged, se senkit, nyugi.

 170. 196 – ha nem ér rá a látnok:
  Azét vagyok nyugi, mert az idő nekem dolgozik. Dajtás hatalmas hibát vétett, amikor erre vállalkozott, mert tudhatta volna, hogy nem tud teljesíteni. Így egyre több hívőjét veszíti el.

 171. 194 – mindenf

  Egyébként ha nem titok és volna hozzá kedved, szívesen elolvasnám a te személyes élményeidet eme „alternatív világ” kapcsán, amire utaltál, s melyet segítőként megtapasztaltál.

 172. Hát én sem hiszek az ezotériában.

  Cluster fejfájással küszködtem évekig. Voltam mindenféle kivizsgáláson, MRI, szedtem annyi gyógyszert, hogy nyombélfekélyem lett tőle. Aztán az egyik haverom eljött mézért és mikor meglátta, hogy folyik a könnyem az egyik szememből a fejfájás miatt, azt mondta, cserébe a mézért „megvarázsol”. Kínomban belementem… Varázsolt, fohászkodott, dörmögött, nem tudom, mit csinált. Akkor és ott egyszercsak mintha elvágták volna a fejfájásomat. Azóta se fájt.

  De én nem hiszek az ezotériában – vagy miben…

 173. 🙂 Tibor bá… Azt megnézném :-). Cluster fejfájásra a fejsze a fejbe vagy a pisztolygolyó a placebo… Placeboban hinni kell… Én meg nem hiszek az ilyen hókuszpókuszokban…

  Egy dolog lehetséges: éppen akkor és ott elmúlt az oka, amit nem tudunk, hogy mi…

  Ha Dajtás megmondja a szekrényem színét, akkor megtérek…

 174. Addig is, míg megérkezik a válasz (ha megérkezik egyáltalán), hadd tegyek ide egy idézetet abból a könyvből, ami Kele Jánosról szól. Kele volt az egyik legismertebb magyar látnok, habár ez az ismertség meglehetősen viszonylagos. E kiadványt mindenesetre a figyelmetekbe ajánlom:

  „Egyszer összehoztam Kelét minálunk a már bemutatott Gyöngyössy Erzsébet színésznővel, és eljött Kosztolányi Dezső, akit nagyon érdekelt Kele János »és ezek a dolgok«, mondta könnyen. Tulajdonképpen ő kért, hogy ismertessem meg Kelével.
  Mindketten, a színésznő és a költő, annyira várták a találkozást, végül tulajdonképpen beszélgetés alig volt, csak egyenesbemenően produkció. Kosztolányi például egy kis zöld köves ezüstgyűrűt adott át Kelének, hogy ez nálunk a családban öröklődik, a gyűrű állítólag több száz éves, és a török megszállás utolsó időiben egy-egy török méltóság – egy bég – viselte. Ezt nem Kelének mondta el, hanem még Kele érkezése előtt nekünk. Kele fogta a gyűrűt, s gyakorlata szerint ide-oda forgatta, tapintott – kevésbé nézte, és el-elhúzta az arca körül… mondani kezdte folyamatosan és biztonsággal, adatokkal, régen élt személyek leírásával azt, amit Kosztolányi elmondott nagyjából, családi gyűrű… öröklődik… egy török tiszté volt a gyűrű, a gyűrűt már viselt Kosztolányi-ősökről beszélt, leírta külsejüket, jellemüket, egymáshoz való viszonylataikat, így jutott el visszafelé addig a török tisztig. Kosztolányi okosan és mélán, szóval nagyon kosztolányisan hallgatta a végeredményben ellenőrizhetetlen történeteket, ám most a találkozás tragikus, élő fordulathoz érkezett, illetve… tragikus volta csak később üthetett szíven, jóval később. Ez történt: Kele figyelmével a gyűrűről egyre inkább Kosztolányira tért át, s valami folytonosan növekvő szomorú döbbenettel nézte a költőt, egyszerre csak felugrott, és engem magával intve a fürdőszobába rohant.
  – A torkom! – mutatta elkínzott fintorral – a torkom! – hogy tudniillik fáj, ég – ennek az embernek a torka!…
  Meleg vizet kért, és öblögetett, s kis kortyokban nyelte, lassan megnyugodott.
  Kosztolányi évek múlva, amint ez közismert, torokrákban szenvedett. Kele hajlamos volt arra, hogy átvegye a betegségek tüneteit – ettől sokat szenvedett –, ha valakit nagyon figyelt, annak fájdalmai jelentkeztek benne.”

  Forrás: Havasi János – Kele, ​a „léleklátó”. Magánkiadás, Budapest, 1985. 142-143. o.

 175. 196.Zsolt.
  Talán vissza nézel ide .
  Én igazán türelmes típus vagyok,de a szemtelenségnek van egy határa.
  Te is láthatod,hogy vígan kommentelget,igaz jelentősen vissza fogta magát azóta.
  Aki össze tudja zsugorítani magát tudatilag,hogy benézzen egy ásvány atomjai közé,az nyilván Tibor bá kulcslyukán is befér,hogy a párnája színét,feliratát megmondja.
  Legalább egy tipp jöhetett volna,hogy pl Justice for Hungary :)))

 176. 203 – ha nem ér rá a látnok:
  Az nyilvánvaló, hogy dajtás nem képes arra, amikre nagy hangon vállalkozott. Most arra vár, hogy elüljön a por. Viszont van belőle egy komoly haszon. Többé nem fog előállni ezoterikus hülyeséggel.

 177. Kedves dajtás!

  Amint te is látod, a blog olvasók egy része nagyon türelmetlen és elégedetlenkedik, mivel korábbra remélték, hogy válaszolsz Tibor bá´, infos és jómagam kérdéseire.
  Tudsz valamit mondani esetleg ígérni válaszod várható időpontját illetően? Hol áll jelenleg ez az ügy?
  A fórumtársak és a magam nevében is előre köszönöm válaszodat!

 178. Mintha a minap ezt hallottam volna -lelki síkon- dajtástól:
  A biztos válasz már rég elkészült, de még nem vagytok elég érettek ahhoz, hogy tudomásotokra hozzam!

  A látnok klubnak még homályos a kép, nem sikerült Tiborbá közelébe férkőzni… Sem asztrálisan, sem fizikálisan. 🙂

 179. 206 Horváth Csongor
  Csak nem ráálltál dajtás közvetlen ezoterikus csatornájára? 🙂

 180. 207 – hubab

  Most őszintén, mi történne akkor, ha – tegyük fel és induljunk ki ebből! – dajtás 100 %-os pontos válaszokat produkálna? Változtatna ez valamit a jelenlegi világnézeteden? Komolyan kérdem, komoly választ szeretnék hallani tőled, ha ez lehetséges.

  Más olyan fórumtárs is elmondhatja, hogy mit gondolna, ha ez valóban megtörténne! Nem szmájlizós, gúnyos kommentekre gondolok, hanem komoly eszmefuttatásra mindenkitől, aki ma egyáltalán nem hisz dajtásnak, de az általa elvárt eredménytől teljesen más lenne a végén a leányzó fekvése!
  Na, akkor ki mit mondana? Minden viccet félretéve.

 181. Re: 205 Zsolt
  Időpontot ha pontosan tudnám, akkor sem mondanám meg, de az utóbbi időben 3× hiúsult meg a találkozóm, mert folyton vagy én, vagy a család le volt betegedve.
  Január elején le akartam ezt a kérdés zárni, de lassan már február van, és őszinte leszek, nem ez van a prioritási listám elején. Lehet ezért nem szeretni, sőt ki is lehet érte figurázni, hogy kamugép vagyok, de az élet, és a mások kívánság listája nem mindig találkozik egymással.

  Kis kérdés csomagom amúgy össze van gyűjtve, gyűlnek gyűlnek a feladatok, előbb utóbb pontot teszek a végére. Hogy mikor? When it’s done, ahogy a Blizzard játékfejlesztő főnöke mondta. (Ha vastagon nem érdekelné a közönséget a téma, akkor rég elfelejtettétek volna, de úgy látom nem így van 🙂 )

  Re:208
  Semmit. Kognitív disszonancia, és mélyen hallgatna róla ha téma felkerülne. Nagyon kevés ember képes átírni a generális világkép oszlopait.
  Én is elég materialista voltam, nem voltam vallásos, csak a „fejemre” estem saját makacsságom és kitartásom révén. Megjegyzem nem vagyok parafenomén, nem tudom ki-be kapcsolgatni az érzékelésemet, ezért is kell ülés, mert egyedül nem megy, vagy ha megy, teljesen spontán a dolog.
  Ezért vártok és vártok és vártok… 😉

 182. 209 – dajtás

  Én megköszönve nyugtáztam a válaszodat és várok. Ebben az ügyben nem fog elülni a por (Tibor bá´-t idézve), s ezt te is jól tudod.

  „Nagyon kevés ember képes átírni a generális világkép oszlopait.”

  S ez mégis mitől függ? Valaki miért képes erre, s valaki miért nem?
  Öreg „lélek”, fiatal „lélek”, ahogy a bölcs öreg indiai mondaná, vagy miért? Te ezt hogy látod?

 183. Az a helyzet, hogy a feladvány elméletileg megoldható, mindenféle varázslás és ezotéria nélkül is, elég hozzá egy darab gyenge jelszóval védett WIFI router a háztartásban. Ezek a routerek rádióhullámokkal működnek, és így nagyon jó felbontású radarként is alkalmazhatók egy háztartáson belül, de akár kültéren is. a technológia a CSI-n (Chanel State Information) alapul (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Channel_state_information) és még a fogtömés állapotát is meg lehet nézni vele, de arcfelismerésre is használható…

  Én azt hittem, Dajtás ezzel hozakodik elő, azért kértem színt, gondoltam, ezzel kiugrasztom a nyulat a bokorból, színfelismerésre ugyanis nem igazán alkalmas a technológia…..

  csak az érdekesség kedvéért mindenki játszon el a gondolattal, hogy ezt összeeresztik az MI-vel…

 184. 209 – dajtás:
  Két héten belül betöltöm a 90-et. Nem tudok várni a végtelenségig. És az se kutya, ha bebizonyosodik, hogy van lelkem, még mielőtt kilehelem. 😀

 185. 208 Zsolt
  Egyáltalán nem úgy van nálam, ahogy gondolod.
  Bennem is van kíváncsiság, hol vannak az emberi érzékelés határai, és ha konkrétan megtapasztalnák valami olyant, ami kétséget kizáróan bizonyítana valami számomra eddig ismeretlen jelenséget, akkor kénytelen lennék beépíteni a világképembe.
  De addig, amíg ezek a jelenségek nem lesznek nyilvánosan bizonyíthatóak, megismételhetőek, addig nem fogom elfogadni az egyes történeteket, amik valamikor valakivel megtörténtek.
  És azt sem tartom reálisnak, hogy ha ezek a jelenségek valóban léteznének, akkor erről le lehetne beszélni a tudományos világot, hogy nyilvánosan, legálisan, tudományosan foglalkozzanak vele, főleg, ha nem igényelnek nagy anyagi forrásokat, csupán szándékot és szervezést.
  Márpedig erről eddig csak annyit tudunk, hogy vannak állítólag érdekes esetek, amiket nem tudunk hitelesen megismételni, mondjuk újabb összehívott hiteles személyek előtt, akik kizárhatnak mindenféle csalásgyanús körülményt…
  Én komolyan szurkolok dajtásnak, igen érdekes lenne, ha sikerülne, új színfoltot hozna az én életembe is, de sajnos pesszimista vagyok ebben… 🙂

 186. 208: Zsolt:
  Értelmes ember ilyen kérdést nem tesz fel! Aki gyerekes szeretne maradni, annak ott a homokozó, aki komolyan veszi az életet, annak átfut az agyán, hogy az energiaválság közepén, s az armageddon napjainak küszöbén sincs egyetlen parakutató vagy parafenomén, aki készpénzre válthatná végre mentalista elméjének csillogását. Ehelyett vannak csak a saját élettapasztalatomból százával sarlatánok, akik a megtévesztés erejével próbáltak maguknak könnyebb utat kitaposni. Pusztán ezért gondlom úgy, hogy ezek a malasztok, bár tényleg jól hangzanak, de semmit sem érnek! A hit erejével gyógyítsd a leket, de mindig tudd, hogy a test, csak az anyagok kölcsönhatásaira reagál, s ne hagyd az elmédet elveszni üres ígéretek tengerében. Sokszor még azt sem hihetjük el, amit látunk, pedig az elme lehetőségei tényleg végtelenek, ha nem válsz egyetlen hitkérdés áldozatává sem, s felismered a tényeket, amelyek köré e világ felépült!

 187. 209,dajtás
  Veled vagyok és száz százalékban igazat adok neked egyes türelmetlen blogtársunkkal szemben. Vannak dolgok, melyek nem MEGRENDELHETŐK, ezokán a parapszichológia nem tart délelötti matiné előadásokat, valamint gyermekzsúrokon sem lép fel, oda a gyermek-bohóc jön, vagy a szórakóztató gyerekbűvész.
  Akkor is elhiszem egyes magyarázhatatlan dolgok létezését, ha esetleg soha nem tudnád rendelésre előadni őket.

 188. Ez teljesen más dolog, mert nem ezoterikus hókuszpókusz, hanem isteni kegyelem, de bizonyos tekintetben mégis hasonló:
  https://www.youtube.com/watch?v=tFQ-49U0NI0

  Damian Stayne rendszeresen mond próféciákat, amik rendre be is válnak. A múltkor néztük élőben, egy rakás embert meglátogatott lélekben, a legtöbb jelentkezett is, hogy ő az, vagy az apukája.

 189. 216 Ábel
  Igazad is van!
  Ebben a reménytelen és kilátástalan világban legalább találtál magadnak egy kapaszkodót, ami akkor is segít talpon maradni, ha esetleg még sincs semmi alapja, de te az utolsó pillanatig tudsz reményt és erőt találni benne.
  A halál után meg minden kiderül, vagy semmi nem derül ki, mert nem lesz kinek kiderüljön..
  A többi meg kit érdekel…

 190. 217 Tegnap pont beszélgettünk erről kisközin. Felvetettem, hogy milyen kár, hogy manapság nincs annyi csodatétel, mint ami az Újszövetségben le van írva. Erre valaki felvetette, hogy de van, vele is történt csoda a minap, autóba zárt kulcs esete, imára kinyílt a zár. Erre mindenkinek eszébe jutott, hogy vele is történt hasonló. Nekem egy-két éve vesekövem gyógyult meg amikor egy imacsoport imádkozott értem.

  Szóval kiderül ez már most is újra meg újra, csak legyen rá szeme az embernek.

 191. Irigyellek benneteket!
  Gyerekkoromban az apám megkérdezte, hogy jó-e hülyének lenni. Azt válaszoltam, hogy majd megbeszéljük. Erre kaptam egy pofont.

 192. 218 Ábel
  Azért az számomra nem meggyőző, hogy vannak esetek, mikor ez bejött, ha közben van ezer másik, mikor meg nem.
  A szükségszerűen előforduló véletleneket könnyen csodának tarthatunk, ha közben elfeledkezünk a sikertelen esetekről.
  A háborúkban sokan olyanok is meghaltak, akik őszinte buzgalommal hittek és imádkoztak, de aki életben maradt közülük, az szentül esküszik rá, hogy őt a hite mentette meg…
  Egy fizikustól ugyancsak meglepő, hogy elhiszi, egy ima hatására egy mechanikai szerkezet működésbe jön…

 193. Milyen szerencse, hogy a mennyek országa az okoskodók számára el van rejtve.

 194. Huh! Ezt a kört én inkább kihagyom…

 195. 222 – H.Cs.
  Minél valószínűbbé válik, hogy megdöglünk, annál
  több hívővel fogsz találkozni.

 196. dajtás csak húzza az időt, az egyértelmű, hogy nem tudja megcsinálni a tesztet. 😉

  Mindazonáltal úgy vélem, hogy a jelenség létezik és ezt TAPASZTALATBÓL tudom.
  Egy idősebb hölgy ismerősöm többször is próbálkozott eme képességgel. Van, hogy képek jönnek elő – de haloványan – van pedig, hogy információk, amiket nem tudhatna.
  Nekem leírta a szobám egyes részleteit és az általános dolgok mellett mondott olyat, ami különlegesebb és NEM tudhatta volna semmilyen körülmények között sem.

  Egy másik alkalommal édesanyámról és párjáról mondott személyes dolgokat, amiket szintúgy nem tudhatott volna. (nem nézte le fészbúkról) Úgy, hogy a szülőm vidéken volt, míg telefon összeköttetésben volt vele a hölgy Bpről.

  A hölgy férje egyébként megrögzött szkeptikus, viszont kísérletezett vele és a sikertelenek között voltak sikeresek is. Tíz fényképet csinált a fényképezőgépével a fickó és a nőnek meg kellett mondania, hogy mi szerepel rajtuk. 10-ből 8-at megtudott mondani és egy nagyon különleges volt: szándékosan a tiszta kék eget fotózta le, ami már majdnem fehér volt és a hölgy azt mondta, hogy semmit nem lát, de a kép sarkában van valami. És tényleg: véletlenül a sarokba belógott egy ejtőernyős.

  A hölgy belátja ha téved vagy érzi, ha nem sikerül a dolog. Egy bizonyos másabb tudatállapotba kell kerülnie. Szükséges a nyugalom és a csönd is körülötte. Szóval kritikus önmagával kapcsolatban is.

  Úgyhogy én meggyőződtem arról, hogy ez van. Hogy HOGYAN működik, miért stb. ezt senki sem tudja és vélhetően eme ingatag alapok miatt sem használják háborúkban, hadászatban stb.

  A kísérletekből az is kiderült, hogy nem mindig a konkrét látványt tudja leírni, hanem „körülírja”, de úgy, hogy nem belemagyarázás lesz a dolog vagy sallangos, hanem konkrétan.

 197. 223 – Tibor bá´

  De ha kérsz segítséget, akkor még te is megmenekülhetsz ám!

 198. 224: ML.:
  Ez a leírás olybá tűnik, mintha az emberi agyakat is hálózatba lehetne kapcsolni, de az így megjelenő „kollektív tudat” nekem már meredek.
  Hasonló még a jövő, mint emlékképek átélése, de itt is inkább úgy működhet, mint egyfajta erős intuíció, nem mint valós jövőbe látás.
  Biztos vagyok benne, hogy finomhangolások még bőven lesznek az elme működésével kapcsolatban, de a Marson körbekukkantani egy krátert, az nálam mese habbal képzelgés, s természetesen a képzelet is a valóság része, csak, ha már űrhajósnak készül az ember, akkor ne érje be ennyivel!
  A működése pedig így nem lehet személyfüggő és véletlenszerű (maximum körülményfüggő), mert akkor megint oda lyukadunk ki, hogy:”hol volt, hol nem volt…”

  Én rendkívül optimistán abból indulok ki, hogy vannak csodák, de maximálisan realistán készülök arra, miszerint nem valószínű, hogy velem történnek meg. 🙂
  Ami pedig az ámulatot illeti, azzal kapcsolatban nem kell a para világába menni kölcsön kérni, elég csak megtanulni néhány mentalista trükköt. S azért a logika és a jó megfigyelőkészség ezek közül is sokat képes leleplezni!

 199. dajtás meséje csak mese marad!
  Akárhogy próbáljátok tolerálni, mismásolni és maszatolni! 🙂

 200. A valóság az, amit igaznak gondolunk. Gondolkodásmódunk a múltbéli tapasztalatok alapján alakul ki öt érzékszervünk közvetítésén keresztül. Miből tujuk, hogy nem szimulációban élünk?
  qubit
  Az MIT szakértője szerint valószínűbb, hogy szimulációban élünk, mint az, hogy nem.
  David Kipping, a Columbia egyetem csillagásza megvizsgálta a „Bostrom-trilemmát” és megállapította, hogy 50% annak az esélye, hogy valóban egy szimuláció részei vagyunk.

  Vagy keveredik a kettő a szimuláció és valóság. Egyesek pedig képesek gyengén irányíthatóan belépni a szimulációba. Ott pedig távolságtól függetlenül kalandozhatnak. Kutatók rajta vannak az ügyön, bizonyítékot akarnak találni egyik vagy másik verzióra.

  Ezer évvel ezelőtt lezajlódhatott volna egy olyan párbeszéd miközben ne nézték volna elmeháborodottnak az akkori dajtást, ahol arról győzködi az embereket, hogy lehetséges műholdak segítségével a gömbölyű földön bárhol hang és kép kapcsolatot létrehozni távolságtól függetlenül?
  A mai dajtás állításai az ezer évvel ezelőtti őséhez képest földhözragadt. Ez függetlenül igaz, sikerül e belesni Tibor bá’ asztalára vagy nem. Ezer évvel ezelőtt sem tudta volna bizonyítani igazát. De már tudjuk, hogy ez nem azt jelentette, hogy tévedett.

 201. Ez az időben való kalandozás olyan önellentmondást hordoz, hogy csuhaj.
  Aki a jövőbe lát, az máris hatalmat kapott rá, hogy ezt a jövőt megváltoztassa annak valamely feltételének megváltoztatásával, és máris nem lehet az a jövő, amit látott.
  Mondjuk meg lehetne ölni egy jövőbeli kulcsfigurát gyerekkorában…
  Játék a gondolatokkal…

 202. 230. hubab
  Ha azt látja, ami a jövőben történik, akkor elképzelhető, hogy nem tud rajta változtatni, ha megfeszül sem, akkor is az lesz amit látott. Lehet, pont az kell a látott jövőhöz ahogy próbálja megváltoztatni miköben azzal valósítja meg amit látott.

 203. 227. Horváth Csongor
  ” de a Marson körbekukkantani egy krátert, az nálam mese habbal képzelgés, …”

  Igazad van Horváth Csongor!
  Remek „mesemondó” volt Szókratész is aki a „Phaedon” vagy „Platón „lelkéről” című művében említi és leírja Földünk űrképét két és félezer évvel ezelőtt.
  Lásd a 129. L.S. hozzászólást.

 204. 23O. hubab
  231. Károly

  ” Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο – Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει όπως και όταν πρέπει ”

  „A sorsunktól megszökni lehetetlen – Aminek történnie kell, megtörténik, ahogyan és amikor kell (szükséges) „

 205. Ki kellene tűzni egy dátumot a dajtásak. Az mégse járja, hogy időtlen ideig várjunk. Az eredeti felajánlás novemerben volt.

 206. Re:234 Tibor bá’

  OK, gondoljátok úgy, hogy húzom az időt, mert kókler vagyok(soha sem állítottam magamról hogy parafenomén vagyok). De mi van ha időn túl dobom be a helyes választ?
  Akkor nem ér, és nem bizonyít semmit? Az időhúzással max a személyes renomémat rombolom, de magát a témát nem lehet ezzel negligálni.

  Én pl november óta le akarom nyírni a telken a füvet, még sem kételkedem benne, hogy előbb utóbb lenyírom… 😉

 207. 220 Nem tudom, mi ezen a meglepő. Ha elfogadom, hogy Ő teremtette az egész világot mindenestül, benne a fizika törvényeit, ami alapján az a zár is épült. Nyilván bármit megtehet, ennél sokkal furcsább és nagyobb dolgokat is, minthogy egy elromlott zár elkezd működni, vagy hogy egy vesekő egyszer csak nem fáj többet, és utána fájdalom nélkül ürül. Vagy hogy egy görbe gerinc egyszeriben kiegyenesedik. Ezek mind konkrét csodák, amik velem és ismerőseimmel történtek.

  Annak megintcsak nagyon kicsi a valószínűsége, hogy Damian leír egymás után vagy 10 helyszínt, mindegyikről 10-20 ismertetőjegyet, leírja a személyt, akit ott lát, és elmondja, hogy mit üzen neki Isten. Párszázan nézik az adást, és a tízből kilenc jelentkezik, hogy igen, ő az, a lakása pont úgy néz ki, és igen, pont ezzel volt elakadása, amiről az üzenetet kapta. Mekkora esélye van ennek szerinted?

 208. 235 Télen füvet nyírni? Most már várd meg a tavaszt szerintem…

 209. 227 HCS írta:
  „Ez a leírás olybá tűnik, mintha az emberi agyakat is hálózatba lehetne kapcsolni, de az így megjelenő “kollektív tudat” nekem már meredek.”

  Miért az? Annyi féle kozmológiai modell van – húrelmélet, párhuzamos valóságok, több nagy bumm – amiről komoly tudósok vitatkoznak, akkor ez miért lenne meredekebb?

  „Hasonló még a jövő, mint emlékképek átélése, de itt is inkább úgy működhet, mint egyfajta erős intuíció, nem mint valós jövőbe látás.””

  Az intuíció érdekes dolog. De ezt az egészet nem lehet arra fogni!
  Ne mond nekem, hogy nem volt még olyan dolog veled – vagy bárkivel – amire ráérzett és igaznak bizonyult holott az alapvető érzékszerveit semmiféle behatás nem érte!
  pl. megérezted, hogy baj történt egy távoli ismerőssel, rokonnal vagy megérezted, hogy a tömegben valaki néz pont téged és te pont ránéztél amikor hátra fordultál stb.

  Nekem már több ilyen volt. Hogy történhetett meg?

  A példában említett hölgy azt mondta olyan, mintha egy „információs felhő” lenne körülötte, amiből ő „lekampóz” dolgokat. És valamikor sikerül erre ráhangolódni, valamikor meg nem.

  Én nem tartok lehetetlennek egy információs mezőt az egész térben.

  De az ilyen Akasha féle lózungokkal komolytalanná lehet tenni a témát. Nem mondom, hogy Akasha nem létezhet. De hogy lehet az, hogy értelmes infót még soha senki nem olvasott ki belőle csak lózungokat mondanak?

 210. Ez az egész olyan, mint amikor azt mondom, hogy készítek magamról egy kvantum-másolatot. A teleportálás nem fikció, ezt már tudjuk. Tehát elvileg készülhet rólam egy tökéletes másolat a kvantumtérben.
  A kérdés, hogy onnantól melyik leszek „én”?
  Ez nem a klónozós probléma, mert ott, mint az egypetéjű ikreknél, csak a genetikai készlet ugyanaz, de itt tényleg meghasadnék a pillanatnyi mindenemmel, ami csak vagyok!
  Miként élhetném ezt meg? Melyik lényben élnék „én” tovább és hogyan, ha akár több példányban is folytathatnám?
  Nem tudom a választ, ebben nem tudok állást foglalni, de sztem. ez egy valós és felettébb érdekes dilemma…

  Más: (L.S.)
  Korábban sokszor leírtam már, hogy a hülyeségekkel történő kapálózás nem azonos egy jelenség ésszerű és tudományos feltételezésével, ill. magyarázatával. Ha így vesszük, a mai dajtás-tevékenység maximum az arisztotelészi atomos részecskevilágra történt ráhibázással azonosítható, ami messze nem azonos pl. Leonardo da Vinci ténylegesen jövőbe mutató terveivel, de még Verne Gyula betalált fantáziáinak közelébe sem ér el. Ha valaki ezt nem látja, hát ne lássa…

 211. Szia Dajtás,

  van valami fejlemény a vállalásoddal kapcsolatban? Meddig kell várunk még?

  üdv
  Karak

 212. Re:240 Tamás
  Pár hete még volt az első kör , de még hátra van a keresztvalidáció. Ahogy sejtettem Tibor bá’-n kívül elég tág volt az összes célpont, elég nagy a szórás, ezért is kell kereszt ellenőrzés.

  Ennyire türelmetlenek a szolgálatok? 🙂

 213. Dajtás: Nem csak a szolgálatok, az egyszeri olvasók is.

  Amúgy a Tibor bá’ által említett 5 hónapból még csak 3,5 telt le, nem értem mire fel ez a nagy rohanás. 😉

 214. Re 242 Dajtás:
  Dehogy is! Én örülnék a legjobban, ha neked lenne igazad.. 🙂 Kmolyan!

 215. 242. dajtás
  ” Ennyire türelmetlenek a szolgálatok? ?”

  Ajaj „dajtás” pajtás

  Valahogy ilyen és sokkal rosszabb stílusban állami szinten a párt ellenőrzése alatt működő összes média szisztematikusan sarlatánnak nevezve gúnyt űzött a „vak jósnővel” is.
  A belügyminisztérium emberei betörtek lakásában, a rendőrségnél megverték, terrorizálták.
  Mindezek dacára hírneve napról napra nőtt. Kora reggel 4- órakor ébredt és 5 órakor már fogadta látogatókat.
  A Bolgár Akadémia egyik tagjának a látogatók kitöltött kérdőívlapjainak kiértékelése azt mutatta, hogy a Balkáni „Nosztradamosz” jóslatainak a pontossága 85% körüli arányban sikeresek voltak.
  A baba Vangához intézett kérdés:
  – Miért nem száz százalékos jóslásainak a pontossága?
  A válasza a következő volt:
  – Hogyan mondjam meg, hogy három hónap múlva meghal? Inkább azt mondom, hogy három hónap múlva jöjjön újra.
  Végül az állam „félvállal” elismerte különleges képességeit. A Bolgár Akadémia tagjává fogadta, legálisan engedélyezte a fogadóirodájának a működését. Állami alkalmazottként 3OO leva havi fizetést ítélt számára, titkárnőjének 2OO levát, állami gépkocsit sofőrrel és két rendőrt a lakása előtt.
  A külföldiek 6O$, a Jugok 3O márkát és a Bolgárok 1O levát fizettek egy látogatásra.
  A bevételek egy részét a város Petrics kapta a többi az államkaszába ment.

 216. Re:243;244;245
  Meglátjuk mi lesz, mondta a vak. 🙂

 217. dajtás

  Technikai megjegyzés: változott az e-mail címem, amire majd küldheted a megígért infókat:
  zsoltaforumrol@proton.me

  Az eredetileg, tavaly megadott e-mail címem ez év március 1.-től már nem aktuális.

  Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük