(2163) A nő és a pénz

Tibor bá’ online

 

Apám már nyolcvan fölött járt, amikor a rendszerváltásra sor került. Ritkán jött le a lakásából, akkor is az én társaságomban. Karöltve mentünk a járdán az óbudai napsütésben, miközben egyik nyugati gépkocsi a másik után ment el mellettünk. Apám egész életében gépkocsi mániás volt, de csak Zsiguli jutott neki, illetve a jogosítványának bevonásáig volt egy narancssárga bogárhátúja is, amire úgy tett szert, hogy tanácsomat megfogadva este elment a Főpostára, egy adott napon megvárta az éjfélt, és néhány perccel éjfél után adta fel az igényét tartalmazó levelet a Mercurnak. Így közte volt az első 1200 jelentkezőnek. De ez régen volt, most viszont ragyogóan tündöklő, nyugati kocsik suhanására állandóan felkapta a fejét. Ha a kocsiban csak egy nő ült, azaz vezetett, apám felhorkant. A büdös kurváját, nézd milyen kocsiba rakta be csinos ki seggét. – Drága apukám, honnan veszed, hogy kurva, és nem saját maga fizette ki a vételárat? – Erre apám indulatosan válaszolt. – Én még olyan nővel nem találkoztam, aki vett volna magának egy gépkocsit. – Hajlok rá, hogy igaza volt.

A nők általában nem azt a pénzt költik, amit ők keresnek meg. Talán ez az oka annak, hogy eléggé pazarló a költekezésük. Volt egy baráti házaspár, ahol a nőnek gyakran osztottak prémiumot. Ilyen esetben bement a Belvárosba és a Luxus áruházban megvette élete háromszáz negyvenhatodik pulóverét. Kérdésre a férjnek azt válaszolta, hogy 1800 forintot fizetett érte, de valójában az ár 6000 volt. És ez nem lehetett egy egyedi eset, a polgári családokban ez a fajta női költekezés mindennapos volt. A kérdés, hogy miért?

Ilyen kérdések esetén mindig az evolúcióhoz megyünk vissza. Mit tettek őseink több tízezer éven át? Halászás, vadászás, gyűjtögetés, munkamegosztásban. A férfiak vadásztak, a nők a barlang tisztán tartása, és a gyerekek etetésén kívül gyűjtögettek bogyókat, csigákat, rovarokat, szóval mindent, ami ehető volt, és csak keresgélni kellett.  Ez utóbbi azonban sokkal kockázatosabb, mint a gyűjtögetés. Egyfelől néha-néha ő is otthagyhatta a fogát, aztán nem minden nap sikerült elejteni valamit. Ezért, ha a vadászat sikerrel járt, a férfi a zsákmányt megbecsülte, esze ágában se volt elherdálni azt. Ezzel szemben a nők megszokták, hogy valamit minden nap találnak. Így az, amire szert tettek, a szemükben nem jelentett nagy értéket, hiszen a következő nap megint találhattak valami ehetőt.

A nő tehát ugyanezt tette azzal is, amit a férfi teremtett meg, és hogy a férfi ezt elnézze neki, hát adott érte cserébe valamit, mert azt már az ősasszony is tudta, hogy akár sikeres volt a vadászás, akár sikertelen, a barlang mélyén, a tábortűz pislákoló fénye mellett a férfi imád hemperegni. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

16 gondolat erről: „(2163) A nő és a pénz

  1. Üdv.

    A nőket gyakran vádolják azzal, hogy számítóak és a pénzes pasikat keresik, ami természetesen igaz, de csak férfi szemszögből nézve.
    Az alapvető eltérés a férfi és a női genetikában keresendő: a férfiak genetikájába a magszórás kódja van, azaz szexelnének mindenkivel, hogy szétszórják a magjaikat. A nők genetikájában a gyermekszülés van kódolva, azaz neki a potenciálisan felmerülő férfiak között a legjobbat kell kiválasztania: ezért van az, hogy ha egy nőnek van két udvarlója, az egyik szegény vagy legalábbis átlagos, a másik pedig gazdag, akkor nem kérdés, hogy kit választ.-feltéve, hogy mindkettő tisztességesen viselkedik vele, nem üti-veri..-
    Ez azért van, mert a gyermek felnevelése a nő „hivatása”, ahhoz pedig erőforrások kellenek. Régen az a férfi volt a befutó, aki a legerősebb volt, mert megvédte a nőt, aki a puncijával fizetett ezért. Ma a pénz a lényeg, mert sok pénzzel a nő -és gyermeke- számára jó életet lehet teremteni.

  2. 1:
    Szép elmélet csak nem korrelál azzal, hogy 30-as nőknek sincs gyereke, de a segge alatt van 8 milliós kocsi, és már az ötödik pasit kopasztja és ugye az első négy megkopasztott pasinak nem neveli gyerekét.

  3. 2.:
    Ez sajnos a női nem egy részének a dekadenciája. Az a nő, aki a 40 felé sem vállal gyereket, az ki fog szelektálódni, hiszen nem lesz utódja.
    Én a nőkbe és a férfiakba oltott biológiai kódról írtam.
    Abban az esetben, ha egy párkapcsolatban még több év együttélés után sem lesz gyerek, az azt jelzi, hogy a nő nem bízik a férfiban és/vagy felbukkant egy potenciálisan jobb jelölt.

  4. 3:
    Ezt egyáltalán nem támasztja alá az a tény, hogy az európai nők nem képesek annyi gyereket a világra hozni, ami a népesség szinten tartására elég (úgy tudom átlagosan 2,3 gyerek). Ezzel szemben a muszlim nők, akik egyáltalán nem válogathatnak, hogy ki lesz gyermekeik apja, mert háziállat szinten vannak tartva, 8-10 gyereknek adnak életet.

  5. 4.:
    A nőket nem érdekli a népesség szinten tartása. Annyi gyereket szül, amennyit biztonságosnak tart. Mivel a feminizmus erőteljes hatására egyre később kezdik el a szülést, és válogatósak is, várva a herceget, így nyilvánvalóan egyre kevesebb gyerek fog születni.
    A muszlim nők puncijának nincs értéke. A muszlim nő is épp azt csinálná mint az európai vagy az amerikai, csak épp olyan társadalomba született, ami nem tekinti őt értéknek. Nagy részüket nem kérdezik meg, hogy lesz-e szex, megerőszakolják és kész.

  6. Ha a férfi sok pénzt ad a punciért, akkor neki ez nyilván megéri.
    Ezekután azon nyavajogni „mennyi pénzt nyel le ez a kurva” nos nem elegáns.
    Egyébként egy párkapcsolat nemcsak a szexből ál ,tehát a férfi
    korántsem csak a koituszokért fizet és nemcsak pénzről szól a
    férfiszerep sem.
    Egy pár általában azért van együtt, mert mindkettőnek megéri.
    Mr Normálisnak és Mrs Normálisnénak van egy írott vagy íratlan szerződése,
    ami leltárba veszi a szolgáltatásokat és ellenszolgáltatásokat jogokat
    sb.
    Persze a férfisovinizmus mint minden népszerű világmagyarázat,
    belátom jócskán tartalmazza a valóság elemeit is.
    A párkakapcsolatokat időnként krizisek teszik próbára, ami az eredeti
    szerződés feszegetéséből ered.
    Ilyenkor a felek új szerződést írnak, ha ez nem sikerül akkor elválnak.
    A pénzt egy luxuscikkre költeni a férfiaktól sem idegen magatartás.
    A különböző méregdrága horgászfelszerelések, vadászlőfegyverek fényképezőgépek
    motorbiciklik, karórák és milliós értékű kerékpárok férfiaknak
    készülnek.
    Az autóimádók is hajlanak költekezni, egy barátom aki 68 éves egy
    lakás eladása után Mercedesszel örvendeztette meg magát 25 éves fiát meg egy
    BMV – vel.
    A facebookra kitette a két járgányt és aláírta, „mindenkinek van egy álma”
    Ezek a gépkocsik csak másodsorban közlekedési eszközök.
    Elsősorban státusszimbólumok, rangjelzések és sok sok férfi szeret
    tábornokként tündökölni az irigykedő pillantások közepette.
    Ahogyan a nők, a királynőket és celebeket majmolják.

    Halkan félre :
    – A kurvák létezésének feltétele, a fizetőképes kereslet a férfiak részéről, ami után nem fair a kekurvázás.

  7. 6 – Barcelona:
    Léteznek olyan Ptk. kategóriák, mint „visszaélés” „tisztességtelenség” „indokolatlanul hátrányos helyzet kihasználás” „összeegyeztethetetlenség” „tévedésben kötött szerződés” „megtévesztés” amik valahogy elkerülték a figyelmedet.

  8. Ajjaj ,de mennyire léteznek, sőt igen jövedelmezőek ,dehogyis kerülték el a figyelmemet.
    Magam is elszenvedtem már ilyet.Elég fájdalmas volt, még most is az.
    De meglepne, ha ezeknek több férfi mint nő esne áldozatul.
    Az, hogy valakinek feláll a fasza és nincs nője és egy kurva jól leveszi, az nem hátrányos helyzet kihasználása.
    A bizalommal a gyanútlansággal a jóhiszeműséggel vissza lehet élni és ezt igen sokszor meg is teszik az emberek.
    A tisztességtelenség létezik, de nem egy egészen ekzakt kategória a megítélése sok esetben csak az egyik vélemény.
    Általában más a látkép, ha a másik főszereplő nézőpontjából tekintjük meg.

  9. A gyermek, gyermekek vállalása ,nem vállalása egyéni döntés, amit erősen befolyásol a divat is.
    Ha évtizedeken át hallgatja valaki környezetében és a médiában a gyermekellenes mantrákat, féligazságokat, akkor az hatni fog a döntésére.
    Manapság kisebb az egyén létbiztonsága – munkanélküliség – Magyarországon mint 40 évvel ezelőtt.
    Az önmegvalósítás ezer lehetősége nyílt meg, amik régen nem voltak.
    Sok más passzió elérhető ezek versengenek a gyermekvállalással.
    Az egyének indivídumok kevésbé tartoznak most családhoz, közösséghez mint régebben.
    A modern piacgazdaság közállapotai sem a közösségeknek, sem a családnak nem barátai.
    Kis túlzással a kor erős kényszerei és erős sugallatai ellenére vállalnak gyermeket pláne kettő vagy több gyermeket az emberek.
    A „magyarság megmaradása”nos nem szempontja senkinek ,de ez igazán érthető.

  10. 9 – Barcelona:
    Az emberiség megmaradása bezzeg szempont. Légy erős, te még megéled a végét.

  11. 4: „mert háziállat szinten vannak tartva, 8-10 gyereknek adnak életet.”

    Tibor bá’ nem mintha én oda lennék az iszlámért, de elég primkó ez a demagógia amit a muzulmánokról nyomatsz, ráadásul nem is igaz.
    Valóban vannak magas fertilitási rátájú többségében muzulmán országok, de pl a wiki (2011-es adatokra épülő) listájában a top 20-ból (ahol egy átlag nőre 5+ gyerek jut) ez csak 7 ország, a többiben keresztény az uralkodó vallás (+Madagaszkár, a kakukktojás, ahol még tartják magukat a helyi vallások a kereszténység terjedésével szemben)
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_term%C3%A9kenys%C3%A9gi_r%C3%A1ta_szerinti_list%C3%A1ja

    A világ minden táján vannak olyan muzulmán többségű országok is, ahol 2 alatt van az egy nőre jutó gyerekszülések száma:
    pl:
    Albánia 1,48
    Libanon 1,77
    Kazahsztán 1,87
    Irán 1,88
    Üzbegisztán 1,89

    Az oldal angol változatán frissebb (és néha jelentősen eltérő) számok vannak, de az iszlám magját jelentő nagyobb régiókra is a 8-10-től igen messze lévő számok vannak:
    Arab world 3.4
    Middle East and North Africa 2.8
    Kétségtelen, hogy ez még így is jóval magasabb, mint az EU-s 1.5-ös átlag…
    A 8-10-nek tehát a fele sem igaz, inkább a 2-4 gyerek/nő a jellemző.

    Jelenleg a populáció gyors növekedése nem az araboknál, hanem közép-afrikában igazán kiemelkedő, a top 20-as országok többsége is onnan kerül ki (Afganisztán a kivétel), és ennek a területnek a többsége keresztény. Mégse mondanám, hogy az afrikai keresztények háziállatnak vagy szülőgépnek tartják az asszonyaikat…
    A vallásnál sokkal erősebb korreláció van a gazdasági fejlettség és a fertilitási ráták között:
    Low income countries 4.8
    Lower middle income countries 2.8
    Low and middle income countries 2.6
    Middle income countries 2.4
    Upper middle income countries 1.8
    High income countries 1.7

  12. 11:

    Há’ te meg nagyon vigyázzá’ magadra, mert hogy mersz te itt az oldal gazdájának ellentmondani!!?

    Nagyon gyorsan revidiáljá!
    Valahogy így:
    Igen, én tévedtem a muszlimok állatok, főleg az összes!

  13. 12 – Gollam:
    Valami különbség létezik az én állításom (amit fenntartok): „a muszlim nők…… háziállat szinten vannak tartva,” és a te számba adása között: „a muszlimok állatok, főleg az összes.” Ha ezt nem v eszed észre, vagy a muszlim nők sorsáról nem tudsz, akkor nagy hülye vagy.

  14. A muszlimoknak van egy része, amelyik – erős túlzás, hogy állatként – de egyértelműen alattvalóként viszonyul a feleséghez.
    Ahhoz, hogy a muszlimokról reális véleményt alkossunk, ahhoz tudni kéne legalább hozzávetőlegesen ,hogy mekkora százalékuk követ az európában honos normákkal durván összeegyeztethetetlen magatartásformákat.
    Ha egy tradicionális európai házaspárt családot vizsgálunk ott is a férfi viseli a nadrágot, ha nem is jogos a feleséget alattvalónak nevezni.
    Minden közösség – nincsen kivétel – saját hagyományai és életmódja által kialakított viselkedési gyakorlatot folytat.
    A természeti és társadalmi környezet a legmesszebbmenőkig eltérő civilizációkat hozott létre.
    Voltak például olyan törzsek, ahol nagy szükség esetén a csecsemőket és öregeket a törzs életbenmaradása érdekében , rendszeresen megölték.
    A mai európai jogi és életmód gyakorlat sokak tisztánlátását elhomályosítja ebben a kérdésben.
    Abszolút hamisan, egyetlenegy méltányos megoldásként, tekintenek Európa társadalmainak, közösségeinek, megoldásaira, amiket az emberek magatartásának szabályozásakor alkalmaz.
    ” Mi vagyunk a legfejlettebbek ,mi vagyunk a legcivilizáltabbak, mi vagyunk a követendő Etalon ”
    (…….különben is, nekünk az a legkényelmesebb, ha mindenki a mi követőnk…..)

  15. 15

    Köszönöm, érdekes , hát nincs mese ez egy másik kultúra és ha meggyőződésem lenne hogy az európai kultúra feltétlenül a legeslegjobb, akkor a kultúra szót még idézőjelbe is tehetném.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük