(2164) Idióták uralkodása

VIP.228.

 

Az összeomló civilizációk utolsó napjaiban az idióták veszik át a vezetést. Idióta tábornokok megnyerhetetlen háborúkat vívnak, amelyek csődbe viszik a nemzetet. Idióta közgazdászok javasolják a gazdagok adócsökkentését, és a szociális szolgáltatások lenyesését a szegények esetében, és mítoszokra építve előre jeleznek gazdasági növekedést. Idióta iparmágnások megmérgezik a vizeket, a talajt és a levegőt, munkahelyeket szüntetnek meg és csökkentik a béreket. Idióta bankárok önmaguk által keltett buborékokkal hazardíroznak, és az állampolgárokat belehajszolják a rabszolgasorba züllesztő adósságokba. Idióta újságírók úgy tesznek, mintha a despotizmus demokrácia lenne. Idióta értelmiségiek javasolják külföldi kormányok megbuktatását, hogy aztán törvénytelen enklávék keletkezzenek, ahol őrjöngő fanatikusok gyakorolják a hatalmat. Idióta professzorok, úgy nevezett szakértők és specialisták foglalják le magukat érthetetlen zsargonnal megfogalmazott misztikus elméletekkel. Idióta előadóművészek, és idióta gyártók elképesztően durva szex jeleneteket hoznak létre, megtoldva gyilkolással és fantazmagóriák megvalósításával.

___________________________________________________________________________

A cikk teljes fordítását a VIP előfizetőknek elküldöm. kapcsolat felvétel evatibor(k)t-online.hu

___________________________________________________________________________

Reign of Idiots

Szerző: Christopher Lynn Hedges

The idiots take over in the final days of crumbling civilizations. Idiot generals wage endless, unwinnable wars that bankrupt the nation. Idiot economists call for reducing taxes for the rich and cutting social service programs for the poor, and project economic growth on the basis of myth. Idiot industrialists poison the water, the soil and the air, slash jobs and depress wages. Idiot bankers gamble on self-created financial bubbles and impose crippling debt peonage on the citizens. Idiot journalists and public intellectuals pretend despotism is democracy. Idiot intelligence operatives orchestrate the overthrow of foreign governments to create lawless enclaves that give rise to enraged fanatics. Idiot professors, “experts” and “specialists” busy themselves with unintelligible jargon and arcane theory that buttresses the policies of the rulers. Idiot entertainers and producers create lurid spectacles of sex, gore and fantasy.

There is a familiar checklist for extinction. We are ticking off every item on it.

The idiots know only one word—“more.” They are unencumbered by common sense. They hoard wealth and resources until workers cannot make a living and the infrastructure collapses. They live in privileged compounds where they eat chocolate cake and order missile strikes. They see the state as a projection of their vanity. The Roman, Mayan, French, Habsburg, Ottoman, Romanov, Wilhelmine, Pahlavi and Soviet dynasties crumbled because the whims and obsessions of ruling idiots were law.

Donald Trump is the face of our collective idiocy. He is what lies behind the mask of our professed civility and rationality—a sputtering, narcissistic, bloodthirsty megalomaniac. He wields armies and fleets against the wretched of the earth, blithely ignores the catastrophic human misery caused by global warming, pillages on behalf of global oligarchs and at night sits slack-jawed in front of a television set before opening his “beautiful” Twitter account. He is our version of the Roman emperor Nero, who allocated vast state expenditures to attain magical powers, the Chinese emperor Qin Shi Huang, who funded repeated expeditions to a mythical island of immortals to bring back the potion that would give him eternal life, and a decayed Russian royalty that sat around reading tarot cards and attending séances as their nation was decimated by war and revolution brewed in the streets.

This moment in history marks the end of a long, sad tale of greed and murder by the white races. It is inevitable that for the final show we vomited a grotesque figure like Trump. Europeans and Americans have spent five centuries conquering, plundering, exploiting and polluting the earth in the name of human progress. They used their technological superiority to create the most efficient killing machines on the planet, directed against anyone and anything, especially indigenous cultures, that stood in their way. They stole and hoarded the planet’s wealth and resources. They believed that this orgy of blood and gold would never end, and they still believe it. They do not understand that the dark ethic of ceaseless capitalist and imperialist expansion is dooming the exploiters as well as the exploited. But even as we stand on the cusp of extinction we lack the intelligence and imagination to break free from our evolutionary past.

___________________________________________________________________________

Ha nem tudod, ki ez a Christopher Lynn Hedges? A legértelmesebb amerikai, Pulizer-díjas újságíró, Professzor a Princeton Egyetemen. Fél tucat best-seller könyv szerzője, a Nemzeti Könyvkritikusok díjazottja a nem fikció kategóriában (komoly könyvek):

War Is a Force That Gives Us Meaning (2002)

Empire of Illusion: The End of Literacy and the Triumph of Spectacle (2009)

Death of the Liberal Class (2010)

Days of Destruction, Days of Revolt (2012)

The Moral Imperative of Revolt (2015).

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

21 gondolat erről: „(2164) Idióták uralkodása

  1. Vajon a foci is egy dekadencia manapság. mint anno a Wilhelmi vagy Pahlavi dinasziák idejében a megszokás volt?
    Ma ez látszik törvény(es)nek lenni.

  2. Régi, trehány kollégiumi szobatársam vallott filozófiája:
    „nem rendet rakni kell, hanem uralkodni a káosz felett”
    Kinek a szólása?
    De igaznak néz ki.

  3. Végigolvastam, ez maradt meg:

    Idióta, idióta, idióta, idióta, idióta, …

    Mielőtt kinyilatkoztatná valaki hogy én vagyok a hülye, azért érdemes lenne megtudni hogy miért sulykol valaki ennyire.

  4. 3. Gollam

    „Idióta, idióta, idióta, idióta, idióta, …”

    Azt hiszem, te látod jól.
    A háttérhatalom ilyen megrendelt cikkekel próbálja elhitetni, hogy a rendszer tulajdonképpen jóindulatú, csak hát néhány hülye elrontja az esélyeinket a boldogulásra.

    A sok „idióta”, akik inkább „hasznos idióták” csupán felgyorsítják a kívánt folyamatokat a háttérhatalom (talán most már hivatalosan deep state, azaz mély állam) számára….

  5. Jézus-Mária!
    Ti az egészet nem értitek, vagy inkább nem meritek érteni. „Megrendelt cikkek” ???? Attila, te tiszta hülye vagy. Olvasd végig, milyen könyveket írt. Tudod mit? leszarom, hülyeség ellen nincs orvosság. 🙁

  6. „Minden szar, hülyék vagytok, de megérdemlitek,meg fogtok dögleni, de előtte még sokat fogtok szenvednetek, én szóltam vazzeg ”
    Ki kiváncsi az ilyen bölcs kinyilatkoztatásra ?
    Senki

  7. 2. Azt én sem tudom, kitől származik a mondás, de én még így hallottam: A rend a gyengék menedéke, a zseni a káoszon is átlát. 🙂

  8. 6. – Barcelona:
    Üdvözöllek, mint a senkik szószólóját.

  9. Hát, Tibor bá, úgy látom, a tűzhelyen melegedő vízben tereferélő békáknak mesélsz, hogy Atlantisz el fog süllyedni. 🙂 🙁

  10. Szólásokban nagyon jók vagytok, csak rossz helyen puffogtattok. A hírhozót könnyű sértegetni.
    Tibor bá: „Mondj igazat és betörik a fejed.” Tömény volt és nem bírja el a gyomruk.

  11. Nagyon jó cikk nehéz vitatkozni vele. Az meg hogy a hátér hatalom egy ilyen cikket szeretne Íratni valakivel még viccnek is rossz. Sokszor gondolkodom azon hogy ez a mai helyzet a liberalizmussal és a migránsokkal is csak egy átmeneti állapot, és egy gyermek kori védő oltás nekünk. Később meg megerösödve majd ellenállok leszünk. Vagy Róma bukásának utolsó éveiben vagyunk csak még nem tudjuk.

  12. 5. Tibor bá

    ” Tudod mit? leszarom, hülyeség ellen nincs orvosság. ? ”

    Talán a placebó….

    De szerintem világos, hogy a háttérhatalom igyekszik úgy beállítani a negatív folyamatokat, mintha véletlenségből, tévedésből meg butaságból történnének, ” ilyen a világ” alapon, hogy hárítsa azokat a törekvéseket, amik „intelligens tervezőt” vélnek felfedezni a történések mögött.

    Amíg az ember nem látja át, hogy mi a ráció abban, hogy Jacob Schiff egyszerre pénzelte a vörösöket is meg a fehéreket is a Szovjerúnió megalakulásakor, az tényleg el tud veszni a részletekben, hogy milyen katonák milyen hibákat követtek el…

    „Idióta értelmiségiek javasolják külföldi kormányok megbuktatását, hogy aztán törvénytelen enklávék keletkezzenek, ahol őrjöngő fanatikusok gyakorolják a hatalmat.”

    Idióták?
    Soros idióta?
    A világ legnagyobb pénzeszsákjaival a háta mögött ?
    Karl Popper tanítványa, a Frankfurti Iskola képviselője?
    Ne tudná hajszál pontosan, hogy mi a különbség a káosz és az irányított káosz között?
    Emmanuel Macron, Franciaország legelitebb iskoláiból, a Rotschild bankházban szerzett tapasztalaival a háta mögött „tévedésből” úgy gondolja, hogy a franciáknak még több migránsra van szüksége?

    Ha ezek tényleg ENNYIRE idióták lennének, akkor Soros lehet hogy egy segéd lehetne egy szatócsboltban valahol a Nyírségben, Macron meg egy cserkészcsapat zászlófelelőse….

    Szerintem a hátérhatalom magasabb sebességre kapcsolt, és ezzel egyidőben megy a porhintés, a terelés, felelősség hárítása, dezinformáció…

  13. 9. – csont:
    Ráadásul nem is én mesélek, hanem Hedges. A cikkét egymás után veszik át az angol nyelvű hírportálok. Vagyis az én VIP előfizetőim real time-ban akkor kapták meg, amikor az amerikaiak. Na és a pasi!!! Nem mindenki kap Pulizer díjat. A Princeton nem akármilyen egyetem. És a könyvei nem akármilyen címek alatt lettek bestsellerek. Persze az más lapra tartozok, hogy Hedges-szel tökéletesen egyetértek. És veled is, amikor a melegedő békákat emlegeted. Az emberiség oblivion-ba zuhanása engem pont úgy érint, mint bárki mást, mert minden ellenkező véleménnyel szemben, én is ember vagyok. De azt elvárnám az „értelmes emberek vitafórumán” megnyilvánulóktól, hogy ezt értelmesen tegyék.

    12. – Attila (PV):
    Jól van Attila, dehogy várom én el tőled, hogy kibújj a bőrödből. Te csak erre vagy képes. Ez jön ki belőled éjjel-nappal.

  14. Ha csak a fele igaz az is bőven elég:
    https://www.youtube.com/watch?v=dgPWPQfCMiA
    https://www.youtube.com/watch?v=E44H87WRnTk&t=2846s

    És pont ott van amit fent olvashattunk..idióták vsag nemis idióták? Hanem pénzéhesek.

    Csakhogy ha elfogy a fehér népesség a kalergi terv alapján akkor majd a preciz munkát igényló feladatokat ki/k végzik el? Ebbe a fehér politikusok is beledöglenek az biztos de annyi rra idióták hogy nem számit maguk alatt is nyugiba fürészelnek!

    Nem csipem Orbánt de igenis végre valaki a pofájukba tolta a müködésüket..Ok hogy aztán jkap majd ő is a pofájára…vagy lehet annyirra nyuszik hogy ezt csak Orbán merte előadni tudja a háttérhatalom tudják ők is, látjuk mire megy ki a balhé???

  15. Jogos a kérdésed, hogy kik végzik el precíz munkát igénylő feladatokat: nem lehet, hogy a robotok?

    Más

    Közben megint olvasom, hogy a héten már nagyon megindult a cégvezetők saját részvényeinek értékesítése és 2 héten belül összeomlás. Ha ez egyszer bejönne, láthatjuk az idióták uralkodásának az eredményét.

  16. 14. Kékavian

    „Csakhogy ha elfogy a fehér népesség a kalergi terv alapján akkor majd a preciz munkát igényló feladatokat ki/k végzik el?”

    Robotok, kínaiak, indiaiak…
    Meg azért marad pár millió kiválasztott…

    Ami Orbánt illeti, németekkel beszéltem a minap, és azt mondták, hogy faltörő kosnak, vagy kisérleti egérnek használják, vele tesztelik az EU reakciókészségét bizonyos dolgokra…
    A bankadótól a kerítésig egy csomó dolgot vele teszteltettek, és ami nem feküdt el, azt lassan átveszik a többiek.
    Ezért a németek időnként megvédik a túlzott kritikától.
    Hogy teljesen így van-e nem tudom, csak hallottam.

    Mindenesetre a Brexit és Trump azt bizonyítja, hogy a háttérhatalom, vagy a deep state nem annyira mindenható, mint eredetileg próbálta beállítani…
    Ezt mutatja Le Pen előretörése is… Ha most nem is nyer, a törvényhozási választásokon szépen fel fogja tölteni a hivatalokat a támogatóival…
    Soros nyílt látogatása az EU-nál szintén kapkodás jele, meg erőltetett erődemonstráció…
    Szóval zavar van az erőben…

  17. 16 Attila (PV)
    Nekem meg van olyan sejtésem, hogy amennyiben a bevándoroltatás egyik valós célja az összeomló népesség fenntartása, benne lehet az a gondolat is, hogy az európai őslakos népesség már túl magas igényszintű, már csak a jólfizetett munkákat, „ökonómiai fülkéket” akarja elfoglalni, túl magas a felsőfokú végzettségű, vagy arra törekvők aránya, amit a társadalmi igények nem támasztanának alá.
    Viszont létszámuk rohamosan csökkenni fog, ami ez esetben megakadályozza, hogy sok frusztrált feleslegesen túlképzett ember legyen. Viszont így nem marad ember az alacsony kvalifikáltságú rabszolgamunkákra, mert ezt az őslakosság nemigen hajlandó elvállalni.
    Ez a modell egy olyan jövőképet sugallna, hogy lesz egy egyre zsugorodó fehér elit, és egy egyre növekvő bevándorló rész az alantasabb munkákra.
    Persze ez csak akkor működhetne így, ha a bevándorlók hajlandók lennének beilleszkedni, amit nem látunk…
    Persze egy idő után így is borulna a bili, mert az első generációs bevándorlók dolgosabb része még boldogan bevállalja még a kukás munkát is, mert ezzel is összehasonlíthatatlanul jobban él, mint ahonnan jött. (németországi ismerősöm szerint a kukásautón nem látsz mást, csak négereket, arabokat). De a gyereke ugyanezzel a munkával már számkivetettnek fogja érezni magát, akinek nem jár mindaz, ami az őslakosnak.
    Aztán persze a nagy számok törvénye alapján a migránsokból is fog kinevelődni egy kisszámú törekvő, ambíciózus réteg, amely betagozódik a felsőbb rétegbe is, de ettől a többség társadalomromboló lesz…

  18. 17 – hubab:
    Felhívnám a figyelmedet a magyarországi takarítónő/bejárónő cca 1970 jelenségre. Középosztálybéli anyukák megvalósították magukat. A házimunkákat a bejárónőre bízták. Ez a munkakör a magyar hagyományok szerint lenézett cselédmunka volt. kapkodtak/marakodtak a létező bejárónők után, és persze egyre-másra feléül kínálták a korábbi fizetéseket. Ennek az lett az eredménye, hogy a rosszul fizetett diplomások, például tanárnők elmentek bejárónőnek a korábbinál dupla fizetésért. Persze ennek voltak pszichés mellékhatásai, amit úgy védtek ki, hogy ezek a diplomás bejárónők rendkívül elegánsan, divatosan öltözködtek, és egyáltalán nem voltak elhanyagoltak, sőt. Büszkén mondták, hogy leszarják a diplomát, ha nyomorogni kell mellette. Én ezt a szcenáriót látom leginkább valószínűnek.

  19. Kiváncsi vagyok ,lesz e terrortámadás a napokban Franciaországban ? Le Penn nem venné most az egyszer rossznéven 🙂

  20. 19 – kalotaszegi:
    Én se, de sajnos csak 40 százalék körül mozog.

  21. Jó,de azért meg is szervezhetné a biztos gyözelmet magának 🙂
    A mennyországba vezető út nem drágakövekkel van kirakva 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük