Növény-termesztés kategória bejegyzései

(979) Termőföld és civilizáció

Sándor vendégposztja   Először is kezeld fenntartással, amit írok, ha jobban tudod, javítsd ki, mert nem diplomáztam talajökológiából, amatőrként próbálom megérteni és alkalmazni a talajélet összefüggéseit. Az emberi népesség szaporodása és fennmaradása szempontjából a legfontosabb tényező az élelmiszertermelésre szolgáló talaj … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 96 hozzászólás

(844) Egerek és Farmerek

Tibor bá’ online   Ebben a pillanatban sokmillió mezeiegér zabálja a búzát Türingiában és Szászországban, vagyis a Szövetségi Németország középső vidékén. Ennyi egér még sose volt, ami minden bizonnyal egy újabb következménye annak, hogy az Ember belepiszkál a természetbe. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | Címke: | 113 hozzászólás

Fontos növénytermesztő könyvek

mr.W niknevű társunk jóvoltából két fontos “régi” növénytermesztéssel foglalkozó szakkönyv letölthető innen:     Házunk tája – Aranybánya eredeti/scannelt       szöveges/ocr Zöldségtermesztés a házikertben eredeti/scannelt       szöveges/ocr __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ (4438)

Kategória: Növény-termesztés | 105 hozzászólás

(617) Vissza a jövőbe

Molnár Géza szösszenete   Országh József munkássága   http://eautarcie.org/hu/01c.html   Igyekszem rövid lenni, ami persze nem tartozik az erényeim közé. Amikor Tibor bá’ felkért, hogy fussam át és véleményezzem a Belgiumban élő Országh József Vízönellátó rendszerét illetve mindazt, ami ehhez kapcsolódik, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 81 hozzászólás

Tóth János vendég posztja – Önellátás egy tolnai faluban

A Honfoglalás ciklushoz 2011. januárjában egyeztettem le telefonon és drótpostán a vendéglátóinkkal a május 20-22 közötti látogatásunk időpontját. A vendégfogadóink: Bocsó Renáta és Juhász Attila, akik a Tolna megyei Nagyszékelyben laknak. Bocsó Renátával készült egy videó a 2010. évi MOGY … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 44 hozzászólás

(449) Tibor bá blogja – Palántázás

Annyival azért tartozok nektek, hogy bevalljam, nem végeztem Gödöllőn és nem dolgoztam a mezőgazdaságban, de 1970 óta hobby-kertészkedem. A növények általában magról szaporodnak. Ha tehát konyhakertet akarunk csinálni, akkor tavasszal gondoskodni kell a növények elvetéséről. Mivel mindenkinek célja, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 229 hozzászólás

(445) Tibor bá blogja – Kertgazdaság

Írta: Tóth Ferenc (Gödöllői Szent István Egyetem előadója) – átszerkesztette Tibor bá.   Ma a tömegélelmezésünket csupán néhány szántóföldi növényre alapozzuk: a búzára, kukoricára, burgonyára, és olajnövényként a napraforgóra. Ha a szántóföldi gépeink üzemanyag nélkül maradnak, a gabonatermesztés és betakarítás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 122 hozzászólás

TÚLÉLÉSI ÖTLETEK

Antalffy Éva vendég posztja   A burgonya Aki azt hiszi, hogy most fog olvasni néhány sikeres konyhareceptet a krumpli elkészítésével kapcsolatban, az icike-picikét csalódni fog. A magyar konyha a burgonyát valóban száz meg száz változatban képes feltálalni, de én most a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Növény-termesztés | 30 hozzászólás