(4264) Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Tibor bá’ online

 

A nyugati narratívából soha sem hiányzik az „agresszor” jelző, ha az Orosz Federációról van szó. Vajon, ez a megbélyegzés helyénvaló-e?

(sz: 1933.02.11.)

2013-ban az Európai Unió sürgette Ukrajnát, hogy írjon alá szabadkereskedelmi megállapodást vele. Oroszország, amely Ukrajna legnagyobb kereskedelmi partnere volt, pénzügyileg kedvezőbb ellenajánlatot tett, és kevesebb politikai megszorítást kötött ki. Akkor Viktor Janukovics ukrán elnök elutasította az uniós megállapodást.

Az Egyesült Államok a német titkosszolgálattal, a BND-vel együtt hosszú távú kapcsolatokat ápol a nyugat-ukrajnai jobboldali csoportokkal, amelyek korábban együttműködtek a náci Németországgal, és a német Wehrmachthoz tartoztak. A CIA újraaktiválta ezeket a csoportokat, és színes forradalmat indított be Kijevben.

Ez a forradalom polgárháborúhoz vezetett, mivel a kelet-ukrajnai etnikai oroszok nagy része elutasította a nyugat-ukrajnai kisebbség által beiktatott új rezsimet. Az ukrajnai oroszok elvesztették az uralmat eredeti területeik többsége felett, de legyőzték az ukrán hadsereg megmaradt részét.

2015 a konfliktus elakadt, aláírták a minszki megállapodásokat, amelyek alapján Ukrajnát föderalizálni kellett volna, de Ukrajna elakadt a végrehajtásban. Eközben az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az ukrán hadsereg visszaállítására és felfegyverzésére használta fel az időt.

2021-re Ukrajna készen állt a Luhanszki és Donyecki Népköztársaság megtámadására. Oroszország aktiválta hadseregét, és figyelmeztetett, hogy adott esetben be fog avatkozni. Ezt követve leállították az ukrán támadás közelgő megindítását.

2022 elején az Egyesült Államok zöld utat adott az ukránoknak, hogy megindítsák régóta tervezett támadásukat. Oroszország közbelépett, és megkezdődött a jelenlegi háború.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

57 gondolat erről: „(4264) Öntsünk tiszta vizet a pohárba

  1. Tibor bá, többet vártam tőled. Összemosod a fogalmakat. Ez NEM „megbélyegzés” hanem hivatalos megfogalmazás. Katonai, politikai, nemzetközi diplomáciai és jogi értelemben agresszor. Azért mert egy általa és a nemzetközi egyszmények által elismert szuverén országot megtámadott, annak területeit magához csatolta, ott háborút vív. Ez egyértelmű, nem lehet félremagyarázni sehol, ne tedd.
    Azok az okok amiről Te írsz fent, amelyeket nem vitatok, azok az ehhez a háborúhoz vezető okok. Nemzetközi szemszögből vizsgálva nyilvánvalóan egy ország nagyfokú gyengeségét mutatja, ha politikai és gazdasági eszközökkel nem tudja elérni hogy szomszédaival normális kapcsolatot alakítson ki, az ott lévő kisebbségben lévő polgárainak jogait képviselje. Úgy tűnik ez történt. Nagyvonalakban.

  2. 1 – Minato:
    Ukrajna 8 éven át „támadta” kelet Ukrajnát. 2022 tavaszán a végső leszámolásra készült, az orosz „agresszió” ezt előzte meg.
    Engem pedig ne oktass ki, mert nem vagyok pszt témája.

  3. 2. Tibor bá, elnézést, kicsit erős volt, de nem célom a kioktatás. Kérlek lásd be hogy nemzetközi jogi értelemben véve, az nem számít országok közötti agressziónak, ha Ukrajna támadja Ukrajnát, mivel ez belügy. Annak ellenére hogy a lázadó kisebbségről van szó, mely elfoglalta a saját országa területét. Ukrajnának, illetve minden más országnak is belügye hogy rendet tartson otthon. Az már egy másik történet hogy ez nem tetszik az Oroszoknak és lerohanják az egész országot.

  4. Tibor bá! Szerinted Viktor Janukovics megválasztásához semmi köze nem volt az FSZB-nek?
    Ennyire egyoldalú megfogalmazás csak az oroszoktól származhat! A Szovjetunió kétszer szállta meg Ukrajnát: 1919-ben és 1944-ben. A két dőpont között módszersen irtotta őket és még elvárják mindent felülmúló szeretetet?!

  5. Ha módszeresen gyilkolnák a Felvidéki magyarokat, és a magyar honvédség átlépné a határt, akkor agresszorok lennénk? Orbán se tartja Ukrán belügynek, hogy a Kárpátaljai magyarok nem használhatják anyanyelvüket. A 14.000 Kelet ukrajnai orosz legyilkolása csak szerintetek ukrán belügy.

  6. 5. – Tibor bá –

    Nem is merem azt a „szerintetek” nevű embert, így nem tudok a nevében szólni, de szerintem a 3 millió holodomor áldozat az pont 200-szor töb volt!
    Mivel nem válaszoltál a kérdésemre, mégegyszer felteszem: Janukovics 2012-es megválasztásához az FSzB-nek semmi köze nem volt?

  7. 5. Tibor bá, egyszerűen a 14000-s szám jön elő újra és újra.. tessék már utánaolvasni, ez nem fekete-fehér. Ott háború van 2014 óta!
    „It is true that at least 13,000 people have been killed in the armed conflict in eastern Ukraine. According to the latest report by the United Nations, up to 13,200 people died in the conflict until early 2020. Of those, 3,350 were civilians and 5,650 insurgents, according to the UN. It says that 4,100 of those killed were members of the Ukrainian military. ”
    Néha felmerül bennem – de szomorú lennék ha igazam van – hogy vagy megfenyegettek, fizetnek, de roszabb ha magadtól hiszed el és hinted tovább ellenőrizetlenül az Orosz propagandát 🙁 (remélem nem)

  8. „Semmit nem kaptunk Ukrajnától, akkor én miért menjek harcolni ?”
    „Az a döbbenet, hogy ez úgy van beadva, hogy ezt valójában a nép akarja, de csak meg van félemlítve.”

  9. 6 – kacor:
    „3 millió holodomor áldozat az pont 200-szor töb volt!”
    1) Miért kevered ide a holodomort?
    2) Miért nem tanulsz meg magyarul írni?
    3) Talán így: A 3 millió holodomor áldozat pont 200-szor volt több.
    4) Vagyis ott nincs névelő, ahol kellene, és ott van, ahol nem kellene. A töb az valójában több, és a két utolsó szót fel kellett volna cserélni.
    5) ilyen rossz magyarsággal az ukránokat védeni, nálam rossz érzéseket kelt.
    6) Honnan kellene tudnom, hogy az FSzB-nek milyen tevékenységei vannak?

  10. 9. – Tiborbá –

    Tudok magyarul! Sajnos igazad van abban, hogy pongyola voltam és ráadásul kapkodtam.
    Amikor rajtakapunk az egyoldalú, oroszbarát, KGB-stílusú írásaidon, akkor előjössz nyelvtani, stilisztikai és helyesírási problémáimmal? Nem méltó ez hozzád, Tibor bá! Nem azért, mert én sem szoktalak ez ügyben kritizálni, hanem egyáltalán.
    Az orosz propagandával kapcsolatban kérdezem: nem veszed észre, hogy már a kutyát sem érdekli? Az összes keményhangú szélsőséges itt hagyott, te pedig továbbra is a MoA nevű blogot
    népszerűsíted.

  11. 10 – Kacor:
    Általános elv, hogy egymást nem baszogatjuk helyesírási hibákkal. De tudod, amikor a +”több”-et egy bével írod, az már fáj.
    A MoA pont azt csinálja, amit én. Megpróbálja kihámozni a valóságot a sok hazugságból. Igen, van orosz propaganda is, de amit Zelenszkij csinál az már az amerikai médiának is sok.

  12. 9.
    Onnan kellene tudnod, ahonnan azt is tudni véled, hogy a CIA szervezte a forradalmat Ukrajnában.

    „A hozzászólások helyesírásába nem kötünk bele.”
    Látván hogy te magad sem tartod be a magad által kreált szabályt, talán itt az ideje, hogy töröld az idézett mondatot.

  13. 12 – elesz:
    ” azt is tudni véled, hogy a CIA szervezte a forradalmat Ukrajnában.” Nem nehéz, mert Victoria Nuland (under secretary of state) közölte, hogy 5 milliárd $-ba került a rendszerváltás Ukrajnában. Ez elég nagy port vert fel, illene tudni róla.

    Az idézett mondatban nem csak helyesírási hiba volt, hanem fogalmazási is. Elég kiugró, hogy felfüggesszek egy szabályt.

  14. 12. Lelesz
    Csak a szemellenzős, szektás atlantisták próbáljak ma eltagadni az USA szerepét a majdani puccs ban.

    Nuland néni 5 mrd ős elszólásán kivül másképp is utalt arra, hogy ők irányitották a puccsot.

    Kiderült, hogy a puccs után már ő határozta meg, ki lehet veztő politikus a kijevi rezsim én, és kinek mi a ‘ hàzi feladata”..

    https://www.reuters.com/article/uk-usa-ukraine-tape-idUKBREA151VA20140207

    Sajnos, maga Obama is bevallotta.

    And since Mr. Putin made this decision around Crimea and Ukraine — not because of some grand strategy, but essentially because he was caught off-balance by the protests in the Maidan and Yanukovych then fleeing after we had brokered a deal to transition power in Ukraine — since that time, this improvisation that he’s been doing has getting — ..”

    https://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2015/02/01/pres-obama-on-fareed-zakaria-gps-cnn-exclusive/

    Ron Paul (volt elnökjelölt és kongresszusi képviselő) a következőt mondta a http://studentsforliberty.org/ konferenciáján Washingtonban : Az ukrán hatalomváltást az egyesült államokban tervezték meg, a végrehajtás az USA az EU és a NATO közös erőfeszítéseinek az eredménye. Előtte a (z ukrán) képviselőjük és a nagykövetünk megvitatták kit készítenek fel a hatalom átvételére, és a hatalomátvételben az EU és a NATO is részt vettek.

    Szóval lehet itt okoskodni a gonosz putyinról, még a szegény,ártatlan usáról: csak minek?

  15. 14.
    Szóval lehet itt okoskodni a gonosz usáról, meg a szegény,ártatlan putyinrol: csak minek?

  16. Kettős mérce.
    Katonai beavatkozásra készül Franciaország Nigerben. A puccsisták leverésére ….
    Ugyanez Ukrajnában.
    A megbuktatott Janukovics elmenekült.
    A mi puccsistáink nem puccsisták.
    Az EU megfigyelői szerint az ukránok lakóövezetet kezdtek bombázni és ha a védekező fél visszalő, akkor lesznek áldozatok az agresszor oldalán is.
    Senkinek sem kellett volna meghalnia, ha a puccsisták nem támadják a szakadár területeket és Minszk1, Minsz2 megállapodást betartják. Ezért az összes áldozatért az ukránokat terheli a felelősség.
    Várom, hogy a nyugat elitélje a Kijevi fegyveres puccsot és támogatásáról biztosítsa a választásokon győztes Janukovicsot. Mint Niger esetében, a háziőrizetben lévő elnököt támogatják. Se többet, se kevesebbet nem várok. Ez lenne az egyforma mérce.

  17. 13 – Tibor bá´

    Az amerikai hírszerzés már a CIA 1947-es megalapítása előtt felvette a kapcsolatot az ukrán nacionalistákkal illetve szovjetellenes ukrajnai emberekkel. Ugyebár az OSS 1945-ben megszűnt és az 1947-ig tartó köztes időszakban a Strategic Service Unit (SSU) látta el az Egyesült Államok hírszerzési feladatait a Hadügyminiszétriumnek alárendelve (ezt akkor még War Department-nek hívták akkor, csak később lett hazug módon Defence Department-nek elnevezve).

    Konkrétan legkésőbb 1946 áprilisában egy magyar SSU-s (később CIA-s), bizonyos Aradi Zsolt segédkezett nagyon intenzíven felvenni a kapcsolatot az amerikaiknak az ukránokkal. Az Aradi által beszervezett ukránokat nevezték R-33-as csoportnak (Referat-33).

    A CIA sosem szakította meg az ukrán kapcsolatait. Victoria Nuland-nak és társainak volt mire építkeznie.

  18. 15. Pedig kéne.
    Anno az iraki invázió előmozdítását sürgetők hasonló kottából játszottak a demokráciát védelmezve, mint most, akik a NATO teljeskörű beavatkozását javasolják az ukrajnai háborúban.
    Irakban a végeremény több mint egymillió halott.
    Ukrajnában jelenleg félmilliónál tartunk és nincs vége. Az ukrán lakosságot nemkérdezték meg, hogy akarnak e háborúzni, belekényszerítették őket, pedig Zelenszkij az erősen hangoztatott békepártiságával nyert választást.
    Az eddig raktárban pihenő modern fegyverrendszereket végre élesben lehet kipróbálni, és az ukrán nép jó tesztkisérletnek bizonyul.
    Robin Fontes vezérőrnagy és Jorrit Kamminga – akik a RAIN fegyverügyi tanácsadó céget vezetik – a National Defense magazinban azzal érvelnek, hogy „ Ukrajna a hadviselés jövőjének laboratóriuma ”: „központi, kérlelhetetlen és példátlan erőfeszítés a finomhangolásra , adaptálja és fejleszti a [mesterséges intelligencia] által támogatott… rendszereket.” Az AI-szoftverek mozgósításával az olyan vállalatok, mint a Planet Labs és a BlackSky Technology valós időben szolgáltatnak hírszerzést a katonáknak, akik az ukrán háborús erőfeszítések amerikai kiterjesztéseként funkcionálnak, és információban gazdag harci környezetet teremtenek.

    Az amerikai fegyvergyártók az elmúlt két évtizedben 2,5 milliárd dollárt költöttek lobbizásra, finanszírozva olyan kulcsfontosságú törvényhozók kampányait, mint a képviselőház fegyveres szolgálatai bizottságának elnöke, Adam Smith.
    Így lesz Ukrajna nemcsak a harcokban tesztelt felszerelések és értékesítési helyszíne, hanem valódi reklám is a globális fegyverpiacon

  19. Minato és társai:
    Van itt néhány hozzászólás a részetekre. Lehet belőle szemezgetni, és válaszolni rá. 😀

  20. – Tibor bá és társai –

    Sokáig nem tudtam elképzelni, hogyan léphettünk be két világháborúba és maradtunk a vesztes oldalon. Most azonban már egyre világosabb….

  21. Azt jól lehet làtni, hogy az atlantista narratova ma is ott zárt, mint amikor Tom Lantos volt a karmester,és kuvaiti lánykával kábitották a nagyérdeműt. A mai atlantista folklór szerint az oroszok a gonosz orkok és természetesen az USA,/ ukrán brigád afféle tündék. Akik mindig csak jót tesznek, és jót akarnak.
    Senki sem tagadja, hogy az oroszok támadtak 2022. Febr. 24 én. De az okok messzire vezetnék, és a sztori nem 2022 Ben kezdődött.
    Az atlantista felklór persze a számra kellemetlen tényeket elhallgatja, vagy elhazudja.
    Hazudnak arrról, hogy miként gyilkolta Ukrajna a saját lakosságat szisztematikusan 2014 től.

    Holott ez is dokumentált.

    Hazudnak a majdani puccs ban az USA szerepéről – holott ez is dokumentált.

    Hazudnak Minszkkel kapcsolatban- holott az, hogy az azlantistáknrúgták fel, S eszük ágában sem volt betartani: szintén dokumentált.

    Így aztán az atlantista tudat hazudik és Putyint szidja. Nem csoda, hogy értelmes emberek kétkedéssel fogadnak mindent, ami abból az irányból jön.

  22. Érdemes Demkó Attilát meghallgatni azzal kapcsolatban, hogy mi is történt Ukrajnában 2014 után…Ebben a video-ban ezt jobban kifejti. Én egyébként őt tartom a legobjektívabb elemzőnek:

    https://youtu.be/JqI6nZVW6Ec

  23. Idén tavasszal a Brown Egyetem közzétett egy tanulmányt, amely szerint a 9/11 utáni konfliktusok több mint 4,5 millió ember halálát okozták, és a szám folyamatosan növekszik. Pl. az amerikai szankciók értelmében a legtöbb afgán alultápláltságtól szenved, és nagyobb arányban halnak meg háborús következmények miatt, mint előtte.
    https://watson.brown.edu/costsofwar/
    Az USA megmentő szerepéről , demokrácia exportjáról sok mindent elárul , nem véletlen, hogy népek Afrikától Dél-Amerikáig köszönik szépen, nem kérnek belőle.

    Az USA katonai bázisai a világ nagy részén a stratégiai erőforrások feletti ellenőrzést gyakorolják. Ez sehol sem igazabb, mint az ásványokban gazdag Peru, ahol tavaly decemberben amerikai tisztviselők támogatták Pedro Castillo elnök, a gazdasági szuverenitást hirdető populista menesztését . Riválisa, Dina Boluarte elnyomási hullámot kezdeményezett, amely több mint 60 civilt ölt meg , és az Ayacucho-ban élő bennszülött lakosság elleni „ mészárlásnak ” nevezett folyamatban csúcsosodott ki.

  24. Ezt a túlnépesedett Föld nevű valamit rebootolni kell, már nincs más választás. Erre jó ötlet bűnbakot fogni, mint az oroszok, valójában a gyérítést az USA akarja, mint provokátor. Mind 2 felet megértem. Véleményem szerint az atomháború elkerülhetetlen csak az időpont a kérdés.

  25. idézetek ugyanabból a cikkből
    https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3744851-u-lukasenka-i-putina-rizni-plani-sodo-vagnerivciv-u-bilorusi-cpd.html
    Alekszandr Lukasenkának és Vlagyimir Putyinnak különböző tervei vannak a PMC „Wagner” zsoldosaival kapcsolatban, akik jelenleg Fehéroroszországban tartózkodnak.
    „A Wagneristák egy részének Fehéroroszországba történő átadását Lukasenka és Putyin közötti bizonyos megállapodások eredményének kell tekinteni, miközben mindegyik saját céljait követi. Lukasenko arra számít, hogy a „Wagneristák” megerősítik hatalmon maradásának garanciáit. Putyin reméli, hogy a „megbocsátott” Prigozsin zsoldosai megbízható megfigyelőként szolgálnak majd a fehérorosz diktátor viselkedésében, és képesek lesznek beavatkozni a helyzetbe, ha valami rosszul sül el – ehhez a „Wagneristák” aktívan belépnek Fehéroroszország minden hatalmi struktúrájába” – áll a jelentésben.
    „Lengyel biztonsági tisztviselők szerint a PMC „Wagner” több mint 100 militánsa fehérorosz határőrök egyenruhájába öltözve tartózkodik Grodno közelében, és segít a migránsoknak illegálisan átjutni a fehérorosz-lengyel határon.”

    „A Fehéroroszországban állomásozó orosz csapatok és Wagner-zsoldosok nem elegendőek egy offenzíva elindításához, és az orosz kontingens megerősítése a fehérorosz hadsereg által bonyolult, mivel a fehérorosz társadalom álláspontja az „SVO”-ban való részvételükkel szemben áll (a fehérorosz fiatalok mintegy 50% -a nem támogatja az Orosz Föderáció ukrajnai akcióit),” – mondta a COE.
    A COE külön megjegyezte, hogy a Lengyelország és a balti államok határai közelében a közelmúltban bekövetkezett események egyfajta kihívást jelentenek általában a NATO számára: a „Szövetség bátorságának próbája” Lengyelország merész helikopteres inváziójával nem elszigetelt esemény, hanem egy másik szakasz az Oroszország és a NATO közötti konfrontáció súlyosbodásában. A Kreml provokációkra való készsége azon a meggyőződésen alapul, hogy a Nyugat nem mer teljes körű konfliktust irányítani a NATO – Oroszország vagy az Egyesült Államok – Oroszország között.

    A minisztérium azt is megjegyezte, hogy ezért a fehérorosz helikopterek Lengyelország területe feletti repülése és a „Wagneriták” felhalmozódása Fehéroroszországban, akik a Szövetség megfelelő válasza nélkül maradtak, egyértelmű jelzést ad a Kremlnek arról, hogy továbbra is büntetlenül ragaszkodhat a feszültség fokozásának taktikájához más országok határai közelében.

  26. Az elmúlt héten mintegy 245,20 ezer ukrán menekült Lengyelországba.
    A felnőttek 97%-a nő. Az össz menekültek 25%-a gyerek.
    Lengyelország felé júniusban 872 ezeren menekültek, júliusban 970 ezren.
    Magyar Román határszakaszon a héten kb. 70 ezer menekült érkezett.
    Augusztus, ha továbbra is ilyen ütemben emelkedik a menekültek száma, a Lengyel, Magyar, Román határ felé 1.260.000 nő és gyerek hagyja el Ukrajnát. Ez csak egy hónap.

    Öntsünk tiszta vizet a pohárba?
    Ukrajna kiürül. De úgy ürül ki, hogy nem marad értelmezhető számú nő és gyerek az országban. Érzésem szerint már most három férfire jut egy nő és a folyamatnak nincs vége. A tragikusan alacsony születésszám is 30%-ot zuhant. Ez is tovább fog zuhanni, mert ez az adat a tavalyi gyerekvállalási hajlandóságot mutatja.

    Ha Ukrajna nem köt tűzszünetet, akkor mindegy ki kit támadott meg. A hajukra kenhetik az igazságukat, ha nem lesz Ukrajna.

  27. Messze nem volt 14.000 legyilkolt orosz Kelet-Ukrajnában…Nagyságrendekkel kevesebb.

  28. 27 – Tibor bá’

    Tudom…Érdemes meghallgatni mit mond a témában egy se nem orosz, se nem ukrán propagandista szakértő… 22.-es hozzászólásban belinkeltem….kb. 17 perctől…

  29. 29 – kobe:
    A nagyságrend többesszámát használtad. Ez legalább kettőt jelent. Ezek szerint messze nem volt 140 halott. Nem hiszem, hogy ezt akartad volna írni. De, ha csak 140 (saját állampolgár) halott volt, az is felháborító. Mit szólnál, ha Kárpátalján megölnének 140 magyart, csak azért mert önkormányzatot követelő magyar?

  30. 30. – Tibor bá’

    Ezt írtam: „Messze nem volt 14.000 legyilkolt orosz Kelet-Ukrajnában…Nagyságrendekkel kevesebb.”

    A te állításod az, hogy 14.000 Ukrajnában élő oroszt mészároltak le. Itt esetleg azon lehet vitatkozni, hogy ezalatt civil áldozatokat értettél e vagy sem, feltételezem, hogy igen.

    A 14.000-hez képest a valóság az, hogy pár száz ukrajnai orosz civil halt meg ukránok által. Ez nálam két nagyságrendi különbség.

    Aztán most persze belemehetünk abba, hogy megfelelő és arányos volt e Putyin válasza 2022.02.24-től…Ebben nem foglalnék állást, mert szerintem egyrészt elsőre egy óriási stratégiai hibának tűnik orosz részről ez az egész háború. (Hacsak nincs valami más a háttérben amiről nem tájékoztatnak minket, gondolok itt pl. arra, hogy talán Kínának még szüksége van/volt pár évre amíg felkészül a nagy összecsapásra az usa-val és tudták, hogy nem vállal be az usa egyszerre két frontot. )
    Másrészt pedig az is teljesen egyértelmű, hogy provokálták az oroszokat amerikai hátszéllel az ukránok…Ez nagyrészt a nyugat bűne, hogy ez a háború megtörténhetett.
    Szóval itt több minden van az asztalon, csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy vannak olyan emberek akiknek pontosabb és hitelesebb forrásokból származó számaik vannak. Demkó tényleg jó, érdemes figyelni arra amiket mond.

  31. 31 KOBE
    „A 14.000-hez képest a valóság az, hogy pár száz ukrajnai orosz civil halt meg ukránok által.”

    Ez nyilvánvaló hazugság. De – ahogy már irtam- az atlantista tudat hazudik, és elhallgat.

    Már 2014 Ben a CNN 2500.halottról.számolt be.

    – sajnos, a tények, makacs dolgok. Az ukrán / Amerika tündék a valóságban barbár gyilkosok.

    Tessék gyönyörködni benne, mit müveltek, és aztán lehet Putyinozni;

    CNN riport ( nem orosz hírek) 2014

    https://youtu.be/poXLCob6oKg

  32. 31 – kobe:
    Fényhozó Kerub bizonyítéka után én a helyedben gyorsan befognám a számat.

  33. 26 ra
    Talán helyesebb lett volna bent tartani a lakosságot 2022.02. 03. hónapokban belső menekültekként.
    Óriási kérdés hogy akkor a eu országok adtak volna e támogatást Ukrajnának hogy e lakhelyüket munkahelyüket vesztett embereket ukrajnai élelmiszeripari gyógyszeripari épitőipari /könnyűszerkezetes házak/ stb. termékekkel ellássa.
    Azt gyanitom hogy nem.
    Ezt felmérhették Kijevben hogy igy meg a ellátásukat nem tudták volna megoldani. Ha németbe meg lengyelbe van a menekült akkor meg ugye ott látják el őket.

    80 éve mi változott egyébként a öreg kontinensen? Merthogy a mese szerint ahol belép a eu ba a migráns ott lássák el, görögöktől, olaszoktól, spanyoloktól nem veszik át a közel keleti meg afrikai migránsokat mig a ukrán migráns meg simán eljut hollandiáig. És ott kap ellátást.
    Ki érti ezt?

    Egyéb iránt egy pillanat felvétel amit látunk. Ukrajna ha megnyeri a honvédő háborút elkezdődnek a újjáépitések lesznek munkahelyek, lehetőségek tömegek térhetnek vissza.
    Szintén ha esetleg a eu becsődől időközben és Ukrajnában valamilyen szinten rendeződik a helyzet tömegek térhetnek vissza.
    Ha Ukrajnában már béke lesz de pl. valamilyen okból a konfliktus megy nyugati irányban tovább /wagneriek pl. már belaruszban vannak tettem be erről hireket/ szintén ld. fent irtakat.
    1956 végén hónapokig lehetett ausztria irányába távozni /oké nem a nők és gyerekek távoztak hanem a fiatal férfiak ld. a honlap tulajdonosa személyes tapasztalatait/ majd néhány év múlva ez lehetett 10 + év is visszatértek.
    Kirándultak egyet nyugaton aztán rájöttek hogy ott sincs kolbászból a kerités gyűjtöttek némi tőkét amiből magyarba OTTHON a kor viszonyai közt felső középosztálybeli családi házat lehetett épiten /londoban vagy bonnban egy kutyaólat ennyiért nem kaptak volna/ és visszajöttek.

    Khm eu és nato tagállamról van szó
    https://www.portfolio.hu/global/20230805/bator-lepesre-szanta-el-magat-a-balti-allam-tobb-ezer-oroszt-utasitanak-ki-631943
    Lettország még tavaly jelentette be azt, hogy minden, lett állampolgársággal nem rendelkező orosz lakosnak kötelező lesz számot adni a lett nyelv ismeretéről, ellenkező esetben deportálják őket az országból. A helyi LRT értesülései szerint szeptemberig több ezer orosz kaphatja meg a kiutasító levelet.

  34. 34 – Yoda:
    Elég homályos ismereteid vannak.
    A magyar törvények szerint a disszidens 5 év után amnesztiát kapott. Vagyis 5 évig nem jöhetett vissza börtön büntetés nélkül. Tehát nem jött. 5 év után pedig azért nem jött, mert megváltoztak a körülmények. 10 év után senki se tér haza. Nagyon sok esetről tudok, még családon belül is. Apai nagynéném és férje éveken át készült hazajönni. Sose érkezett meg. Az egész csak egy álom maradt.

  35. 32-33.

    Amit máskor szajhamédiának neveztek, most azt veszitek ténynek és hiteles tájékoztatásnak? Hogyan is van ez?

    Én inkább hiszek egy olyan embernek (Demkó), aki járt ott azon a környéken többször is, beszélgetett az emberekkel, stb…

  36. 13. Kobe;

    Már magadnak is szeretnél hazudni!

    A CNN riportja a
    HELYSZINEN

    készült.

    Bármit megtennél, ugye, csak ne kelljen, ne kelljen, ne kelljen szembenézni a tényekkel.
    Tsak a szokásos.

  37. 34. Yoda
    Még az is lehet, hogy a fordítottja történik, nem visszaáramlás lesz, hanem a férfiak is amint lehet milliószámra hagyják majd el Ukrajnát. Mennek a nők után, mert hátha jön egy újabb békepárti elnök és mehetnek ismét a vágóhídra. Zelenszkij békét igérő szöveggel nyert.
    A menekültek megszokják a korrupciómentes életet, a működő közszolgáltatást és a magasabb életszínvonalat.
    Az előzmények ismeretében a tippem az, amint a férfiak elhagyhatják ukrajnát, milliók fognak elmenni az országból.
    A hatalmas termőföldekre GPS vezérlésű gépek kellenek. Nem sok sok ember.

    Mai hír. Vadim Deniszenko ukrán képviselő azt javasolja, hogy a háború után még három évig tiltsák meg a férfiaknak, hogy elhagyják az országot.
    Ezek szerint jól gondolom. A háború után inkább további kiáramlás lenne, mint beáramlás.

  38. 37 – Fényhozó K.

    Tehát neked egy cnn riport ami a helyszínen készült, az számodra minden kétséget kizáróan hiteles, ha jól értem…

    Lenne egy kérdésem: Ha a Cnn készít egy helyszíni riportot egy olyan témában amiben az interjúalanyok a te narratíváddal ellentéts álláspontot fogalmaznak meg, akkor azt elfogadnád hitelesnek és átértékelnéd emiatt a saját véleményed?

    Ha nem haragszol, továbbra is inkább olyan embernek hiszek aki végigjárta többször ezt a régiót, beszélgetett ottani emberekkel mindkét oldalról…

  39. 39 – kobe:
    Hülye vagy fiam, leülhetsz! 😀
    Ha a CNN riport hangvétele erősen ukrán ellenes, akkor el lehet fogadni. Ellenkező esetben kéltséges.

  40. 33. Kobe.

    ENSZ;

    https://mandiner.hu/kulfold/2014/11/ensz-mar-negyezernel-is-tobb-aldozata-van-a-kelet-ukrajnai-konfliktusnak

    Az ukrán kormányerők és az oroszbarát szakadárok között dúló kelet-ukrajnai konfliktus 2014 áprilisi kirobbanása óta 9333 halálos áldozatot szedett és 21 396 sebesülttel járt – mondta helyi idő szerint csütörtökön az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkár-helyettese a Biztonsági Tanács (BT) ülésén.

    https://www.atv.hu/kulfold/20160429/rengeteg-aldozatot-kovetelt-az-ukran-valsag

    A 22 és háború kirobbanásáig az ENSZ 14 ezerre becsülte az áldozatok számát.

    Nos, volt Tibor bá’ nak egy posztja, hogy miként csapja be az agy az embert, ha a hitével ellentétes valósággal szembesül. Te ne hagyd magad becsapni. Olvass, tájékozodj, gyarapodj.

  41. Itt álljunk meg egy szóra, mert nem mindegy, hogy civil halottakról beszélünk vagy az összes halottról. Demkó szerint volt 14.000 áldozat…Összesen. Mindkét oldal civil és katonai halottjait is belevéve…

  42. „Ha a CNN riport hangvétele erősen ukrán ellenes, akkor el lehet fogadni. Ellenkező esetben kéltséges.”

    Azért ez a mondat megér egy misét :DD

    Tibor bá’, a covid blama után már minden mindegy neked úgy látom, pedig vissza vehetnél az arcodból. Benyaltad keményen, mégis úgy viselkedsz, mintha az egyetlen egyetemes igazság birtokosa lennél, közbe meg…Kénytelen vagy cenzúrázni a hozzászólásokat az oldaladon, nehogy még nagyobb legyen az arcvesztés. Hogyan is viselkedtél te a covid alatt? Milyen ember is vagy te valójában? 2 év alatt kiderült…Nehogy azt hidd, hogy itt ezzel nincs tisztában mindenki.

  43. 44 Kobe

    „„A 14.000-hez képest a valóság az, hogy pár száz ukrajnai orosz civil halt meg ukránok által.”

    Ezek a te szavaid?

  44. 44 – Kobe:
    A Covid blama, te szerinted blama. Én nem tudok róla. Értelmes Covid ellenes hozzászólásokat nem cenzurázom, bár kurvára unalmasak, és te is az vagy.

  45. 46 – Tibor bá’

    Itt mindenki tudja az igazságot, úgyhogy felesleges előadnod magad. 2 éven át hülyének nézett a máskor szajhamédiának titulált ‘gépezet’. És te nyaltad-faltad minden egyes hazugságát és lehülyéztél mindenkit, aki nem a te álláspontodon volt.

    Továbbra is keveritek a katonai és civil áldozatokat. Az állításom továbbra is az, hogy pár száz ukrajnai orosz CIVIL áldozat volt és a 14.000-es szám az összes áldozat volt mindkét oldal civil és katonai áldozatait beleértve. Én Demkó-nak hiszek. Mégis mi oka lenne hazudni ebben a kérdésben?

  46. 48 Kobe
    Waze! Egy Urajnán belül folytatott, kisebbség és többség között dúló polgárháborúban, értelemetlen katonát és civilt, külön számolgatni. Mind a 14 vagy X ezer ukrán volt. Nem országok hadseregei, hanem egy állam polgárai harcoltak egymás ellen.

  47. Az ENSZ-hez kapcsolódó OHCHR dokumentumában (Conflict-related civilian casualties in Ukraine) ez van:

    Total conflict-related casualties in Ukraine in 2014-2021

    OHCHR estimates the total number of conflict-related casualties in Ukraine from 14 April 2014 to 31 December 2021 to be 51,000–54,000: 14,200-14,400 killed (at least 3,404 civilians, estimated 4,400 Ukrainian forces, and estimated 6,500 members of armed groups), and 37-39,000 injured (7,000–9,000 civilians, 13,800–14,200 Ukrainian forces and 15,800-16,200 members of armed groups).

  48. Te azért hiszel Demkonak – az Ensz, vagy bármilyen más tényeklel szemben,- mert ebben a hazugságban akarsz hinni. Demko egy senki a CNN riportjához képest ( melyet még akkor készitettek, amikor a teljes atlantista szélirány nem állt az atlantista háborúba bele ).
    Hinni akarsz, mert a híted – ahogy a vallási mánikusoknal is – ezt tartja megfelelőneky hogy az oroszok és Putyin elleni gyülölet igazolva legyen.

    Így aztán ma az atlantista tudat elhazudja, hogy mit igértek Gorbacsovnak. Elhazudja, miként jelentek meg a nyugati felforgatók már a Szu széthullasa után Ukrajnában. Elhazudja, miként csináltak ezt Grúziában, miként uszítottak az oroszok ellen. Elhazudja, hogy 2008 ban grúzia támadt rá az oroszokra. Elhazudja, hogy miként csináltak puccsot 2014 Ben ukrajnában. Elhazudja, hogy Nuland gyakorlatilag kézivezérelte az első puccsista kormányt. Elhazudja azt, hogy 2014 után szisztematikus oroszgyilkolas indult meg. Kelet Ukrajnában. Elhazudja miként csapták be az oroszokat a Minszki egyezmény során. Elhazudjay miként fegyverezték fel és uszították az oroszok ellen ukrajnát. Elhazudja, hogy a nyugat virtigli nácikat képzett ki és fegyverzett fel tömegesen Ukrajnában. Elhazudja, hogy az oroszok gyakorlatilag 8 éven át tárgyaltak és próbáltak békés megoldást találni. Elhazudja, hogy rabló nyugati cégek miként fosztották ki Ukrajnát 2014 után, beleértve a mezőgazdaságot és a termőföldet. Elhazudja a jelenlegi USA elnök szerepét ebben, azt, hogy az kirugatta az ukrán legfőbb ügyészt, amikor Bidenék cégének mocskos dolgain után kezdett vizsgálatot. Elhazudja hogy miként profitáltak ukrajna kifosztásán az atlantista cégek, miközben 2019!re Ukrajna Európa legszegényebb országa lett.

    Hát persze, hogy bármilyen hazugságban belekapaszkodsz.

  49. 51 – Fényhozó Kerub:
    Dicsérendő a törekvésed, és teljes mértékben igazad van, de az annyira megfertőzöttek esetében, mint kobe, teljesen felesleges az erőfeszítésed, mert semmit se ért meg.

  50. 51

    Lehetne a listát folytatni …igazából Ukrajna lakossága az akinek a legtöbbet hazudtak . Amúgy én úgy tudom ,hogy a szakadárok uralta területekre nem jutottak be sem a Vöröskereszt sem az ENSZ megfigyelői sem a nyugati tudósítók. Hogy ez most kinek köszönhető Kijevnek a szakadárok vezetőinek némi moszkvai befolyással vagy a Nyugat döntött így, hogy az egyoldalú tájékoztatással – nevezzük így- a saját közvéleményét akarta egy irányba hangolni egy politikai akaratnak engedelmeskedve nem tudom biztosan. Az Oroszországba menekültek viszont az ENSZ nem sorolta a menekültek közé….holott neki nem az a feladata , hogy állást foglaljon a menekültek kapcsán egy konfliktusban. ….

  51. Ha jól értem néhányan számháborút akarnak folytatni arról hogy egy vagy több orosz nemzetiségű embert öltek e meg a ukránok 2014 ben dél-kelet ukrajnában.
    Segitek.
    Egyet sem.
    1991 óta /előtte is évtizedekig!/ békében éltek Ukrajnában /ukrán szszszk ban/ ukrán vagy orosz nemzetiségű ukrán állampolgárok.
    Mi történt 2014 ben?
    Az hogy ilyen a orosz „birodalmi politika”.
    Az hogy orosz ügynökök „fals flag” hamis zázszló műveletet hajtottak végre a térségben.
    Ennyi.
    Néhány hete volt hir bekattant magyar családirtóról.
    Akkor a magyarok családirtók?
    Ukránok hány orosz civilt öltek meg dél-kelet ukrajnában 2014 ben?
    Egyet sem.
    Az hogy szervezett provokációk voltak orosz részről és itt sem a orosz átlag szent-pétervári vagy jekatyerinburgi gyári munkásra vagy tanárnőre gondolok az tény.

    Magyarországon voltak vannak személyiségi jogok miatt nem irom de a országos médiában is szereplő emberek akik khm magyar viszonyok közt extrém tetteket hajtottak végre.
    Szóbeszéd van arról /megfelelő fórumokon lehet tájékozódni/ hogy kivétel nélkül külföldi ügynökök.

    Szóbeszéd van arról /magyar netes fórumon olvastam nem a kiskegyeden/ hogy nem szélső jobbos hanem egyértelműen provokátor ukrán politikus akinek a pártja a parlamentbe jutási küszöböt alulról se súrolta 2022.02.24. óta magyarországon van.
    Bele illik a képbe a info.
    Ettől még lehet hogy nem igaz.

    Fogalmam sincs hogy a úz völgyi temetői „balhékat” kik szervezik, de az nagyon valószinű hogy külföldről.

    Tehát van a orosz nemzetiségű ukrán állampolgár meg a ukrán nemzetiségű ukrán állampolgár. Ezt a „sokszinűséget” simán elbirja egy állam.
    Ld. bajorok, szászok, vesztfáliaik, brandenburgiak. Mindannyian német állampolgárok?
    Ja.

    Spanyoloknál spanyolok katalánok és baszkok közt nagyobbak a különbségek mint a oroszok és ukránok közt Ukrajnán belül.

  52. 54

    A Majdanon is történtek érdekes dolgok mint például a mesterlövészek ügye vagy a Lengyelország területén ukrán állampolgárok (?)számára folytatott fegyveres kiképzés 2014 előtt vagy a Donbaszban történtek. Miért lett hirtelen olyan sok szélsőjobboldali és félkatonai szervezet a második világháborús szovjetellenes hagyományokat folytatva létrehozva? Nyilvánvaló provokáció miatt ahogy a szovjet időkre emlékező szakadár milliciák a másik oldalon úgyszintén. A birodalmi logika Ukrajnában háborúhoz vezetett és ez is csak egy nagyobb globális méretű szembenállás világrend átalakulás egyik színtere …..

  53. Ukrajna. 2014
    A tárgyalás után kiadott közleményében John Kerry ismét felszólította a hatalomátvételben részt vevőket arra, hogy az alkotmányellenesen elűzött Viktor Janukovics elnököt helyezzék vissza hivatalába. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok szünetelteti bizonyos segélyek folyósítását Ukrajnának, és felülvizsgálja a további támogatásokat.

    Ha nem kettős mérce lenne a puccsok megítélésében, akkor a fenti amerikai nyilatkozatot kellett volna hallanunk 2014-ben, pont mint Niger esetében.
    Most nagyon tudják mondani, hogy erőszakkal nem lehet elnököt elzavarni, az szembe megy a demokratikus értékekkel. 2014-ben nem ment szembe.

  54. „dicsértük őt, még Winston Churchill fölé is helyeztük – ami jól mutatja a nyugati őrület mélységét –, most pedig már a drogfüggőségéről, korruptságáról és hasonló dolgokról terjednek a hírek”. Larry C. Johnson egykori CIA-elemző.

    Egykor ők is az USA kegyeltjei voltak. Zelenszkij felkészülhet.
    #https://imgur.com/1qABHRf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük