(4260) Hatalmas ukrán veszteségek

Tibor á’ fordítása online

A New York Times elismeri a hatalmas ukrajnai áldozatokat

Írta: Andre Damon
(sz: 1933.02.11.)

Ez év januárja óta a New York Times több tucat cikket közölt arról, hogy Ukrajna „tavaszi offenzívája” döntő fordulópontot jelentene az Oroszországgal vívott háborúban. De ez a most hat hetes offenzíva kudarcba fordult. Miközben az ukrán erők sehol sem törték át Oroszország fő védelmi vonalát, katonáik tízezrei haltak meg.

Ez az a kontextus, amelyben a New York Times közzétett és gyorsan megszerkesztett egy cikket, amely valósághű, tehát rémálomszerű ábrázolását mutatja be, hogy az ukrán csapatok alig több, mint ágyútöltelék, „cselekvésre kényszerítve”, hogy szembenézzenek a szinte biztos halállal.

Az Ukrajna offenzívájáról szóló kiterjedt és részletes jelentést az újság 9. oldalára temették el, és nem hivatkoztak rá a nyomtatott kiadás címlapján, így a címe: „Kimerült csapatok, megbízhatatlan lőszerek: Kijev akadályai keleten”. Tartalmaz egy alcímet, amely „borzasztó patthelyzetként” írja le az offenzívát.

A hétfői New York Times 9. oldala [Vagyis! Minato, Gyarmathy, stb. nem orosz propaganda.]

Ugyanilyen kevés bejelentéssel a cikk előző nap megjelent az interneten „Fáradt katonák, megbízhatatlan lőszerek: Ukrajna számos kihívása” címmel.

A cikk véres összeomlásként mutatta be Ukrajna offenzíváját, amelyben az ukrán erők hatalmas veszteségeket szenvedtek, akiket aztán idősebb újoncokkal váltanak fel, akik „kénytelenek” harcolni.

A cikk három új, korábban nyilvánosságra nem hozott kinyilatkoztatást dokumentált:

  • Létezik egy egység Ukrajnában, ahol „200 százalékos” a veszteségek aránya, ami azt jelenti, hogy minden tagja meghalt vagy megsebesült, majd újoncokkal helyettesítették, akik mindegyike meghalt vagy megsebesült.
  • Az Ukrajnának szállított lőszerek gyakran olyan régiek, hogy rendszeresen ben használhatók, vagy véletlenül felrobbannak, megsebesítve a katonákat.
  • Miután a fiatal katonákból álló csapatok megsemmisülnek a harcban, általában jóval idősebb katonákkal helyettesítik őket, ami annak a jele, hogy Ukrajnában kifogynak a harcképes korú csapatok.
  • __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

33 gondolat erről: „(4260) Hatalmas ukrán veszteségek

  1. Ezek utánmég akaratom ellenére is csak az tolakszik a fejembe,
    természetesen az ukrajnai átlagembereknek adresszálva, =
    Kellett ez nektek ??? — Meddig vagyrtok hajlandóak a vágóhídra
    menni Zelensziért, Bidenért, a soha meg nem valósuló NATO
    tagságért, azért a maradék földdarabért, ( ami már régen a
    nyugat tulajdona, ) és az angolszász „”elit”” kedvéért ??? —
    Ha ennyi nem volt még elég, AKKOR ÚGY KELL NEKTEK !!!

  2. Fehér gyilkolja fehér testvérét.

    A kassza meg csörög.

    Erről szól ez az egész.

  3. 1
    Legkevésbé az átlagember okolható. Lasszóval fogják őket.

  4. Észre kell venni, eddig is hatalmas veszteségei voltak az ukránoknak, csak nem volt ildomos írni róla. Változik a szélirány. Ezzel párhuzamosan az ukránokat pénzzel, fegyverrel, humanitárius eszközökkel eddig támogatók aktivitása meredeken csökken.
    Apróságnak látszik, de az is mutatja, hogy ukrajnát elengedi a nyugat, a google az
    -ukrajnából menekültek számára- keresve kiemelten az összes találatot megelőzve mutatja a menekültek számát. Eddig ezt az adatot keresgélni kellett.
    24.000.000 menekült. Húszmillió alá csökkent Ukrajna lakossága.
    Lassan befejeződik a pusztítás és jöhetnek az újjáépítő bankok.

  5. A háborúnak akkor lesz vége, amikor az újjáépítés-biznisz már nagyobb hasznot fog hozni az USA-nak, mint a fegyverbiznisz.

  6. 6,akela70
    És akkor lesz nagy marha Oroszország, ha hagyja, hogy az újjáépités igazán nagy üzletét a Nyugat vigye el az orra alól.Elképzelem, hogy Ukrajnának pénze nincs a szanálásokra, de szinte biztos, hogy cserébe minden létező természeti kincs és mezőgazdasági termék az oroszokhoz jut.
    Elképzeleld, hogy az oroszok ezt kihagyják?

  7. 8. balint

    Biztos, hogy nem fognak ott kavarni az amerikaiak.
    Hacsak mégis😉.

    Olybá tűnik, hogy a szigorúan nacionalista érdekek sem nagyon számítanak már.
    Oda az évtizedek óta mutatott képnek. Nemzetek felett álló érdekek vannak.
    Most már nagyon-nagyon kilóg a lóláb. Ezért nagyon sok történés illogikus.

  8. 4,Pável
    Nem tudom megérteni, hogy lehet erővel összefogdosott embereket felfegyverezni és háborúba küldeni, mielött azok, fegyverhez jutva, nem lőnék szitáva HELYBEN ÉS AZONNAL az egész parancsnoki állományt, tizedesig bezárólag.
    Ja, hogy esetleg csak a fronton kapna az erővel elfogott katona fegyvert? A kkor ott, helyben a lövészárokban, vagy a frontszakaszon kerülne agyonlövésre MINDEN EGYES PARANCSNOK.
    Érdekes egy állatfaj kell legyen ez az ukrán, ennek az egy ezrelékét próbálná meg nálunk akármilyen kormány a néppel megcsinálni.
    Elfog a röhej még a gondolatától is.

  9. 9,Balázs
    A lólábat az ukrán nép kellett volna idejébemn észrevegye, és ne hagyta volna magát beugrasztani egy megnyerhetetlen háborúba.
    Hogy is képzelték a gyözelmet, milyen forgatókönyv alapján akarták legyözni a medvét?

  10. 10. „Érdekes egy állatfaj”
    amely nem veszi észre, hogy:
    „Egy másik háború is folyik Ukrajnában.”
    „Ukrajna termőterülete 41 millió hektár, ebből 33 millió a híres, a világ egyik legjobb talajának tartott csernozjom…”
    „A jelentősebb privatizátorok és térnyerők sorába tartozik egy amerikai tanulmány szerint a Vanguard Group, a Kopernik Global Investors, a BNP Asset Management Holding, a Goldman Sachs tulajdonában lévő NN Investment Partners Holdings és a Norges Bank Investment Management..” akik, „…30 millió hektáron is termelhetnek. Ukrajna 8 millió családi gazdasága, egyéni gazdálkodója természetesen nem bírta az irracionális versenyt. Egy részük egyszerűen eladta az óriásoknak a a földjeit…”
    #https://demokrata.hu/vilag/dobra-vert-orszag-708020/

  11. New York Times a szajha média része, mióta hiszünk nekik? Valami igazi orosz forrás nem volt?

  12. 13 – Margarita:
    Szerintem az a probléma, hogy gyenge a szövegértésed. Itt éppen az az érdekes, hogy a szajha média olyat ír, ami nem várható el tőle. Ez teszi a hírt hitelessé.

  13. Rengeteg a veszteség, pusztulás mindkét oldalon.
    Egy értelmetlen, teljesen felesleges háború miatt halnak meg emberek.
    Örülhettek annak, hogy most éppen az ukránok halnak meg többen , de hát ennek se mindenki tud…

  14. 10 Bálint,
    Nyilván összetettebb lehet ennél, egy száz éven keresztül demoralizált társadalomról beszélgetünk. A fegyverrel kényszerítés sajnos valósnak tűnik, ha lehet hinni a videóknak, ez egy átlagválasztó-emlékezetnyi idővel korábban téma volt a médiumokban. Még azt is lelőtték – példát statuálva – aki rosszul beszélt.

  15. Ez is egyfajta vesztesége ukrajnának és nem is akármilyen.
    „ORFK: több mint tizenhétezren érkeztek Ukrajnából pénteken.” július 29. /Ez csak a hozzánk érkezettek száma./

    Ez a napi menekültszám megfutás azt isjelenti, hogy az otthon kitartóknál elfogyott a hit a győzelemben. A megpróbáltatásuk közben még azzal is szembesülniük kell, hogy a politikusok a Maldiv-szigeteken múlatják az időt.

  16. És még tovább bonyolódik a kifárasztásos harc a leendő köztes zónában (az orosz védelem előtti ukrán mélység), mihelyst kirukkolnak az oroszok is azokkal a félautonóm kamikaze drónrajaikkal – melyekbe majd a Bajkál „mosógépprocesszort” szerelik ill. üres felszálló tömege kb. 38- 40 gramm lesz.
    Épp csak annyi repülési idővel, hogy a „muskátli drónból” desszantolva megtalálja a rejtett fedezéket, ahol az 5,45 -ös lőszer patronját az ellen közvetlen közelében be tudja gyújtani.
    (forrás: tassz, russziándrone)

    Egyes források szerint, Ukrajna háziiparában havonta kb. 10 ezer harci légcsavaros drónt, míg az oroszoknál nagyvárosi mélygarázsoknak látszó objektumokban ennek a többszörösét is legyártják ill. külföldi cuccokból összeszerelik, majd egy részét lekonzerválják.
    Orosz műszaki felsőoktatás többszörös mennyiségű évfolyamokat szervez mechatronika, informatika, kiberbiztonság szakirányokban, mint az NVO előtti években.
    Tetszenek érteni?

  17. Nem a magyar közbeszédben megszokott gondolatok ezért beteszem forditóval /horvát jobbközép napilap anyaga.
    A idézet előtt néhány szavas kommentárom.
    A rendelkezésre álló nyilvános információk szerint a „nyugat” néhány kivételtől eltekintve /himars, pzh-2000, archer, zuzana-2, patriot/ 30+ éves haditechnikai eszközöket adott eddig Ukrajnának.
    Elégtelen mennyiségben.
    Úgy hogy még 30+ éves f-16 osokat vagy mirage-2000 eseket se voltak hajlandóak adni.
    Már 1940 től kezdve légifölény nélkül támadni a öngyilkosság kategóriája. /Védekezni azért megfelelő csapatlégvédelemmel úgy ahogy lehet sikeresen légi fölény nélkül is./
    Ehhez képest az van hogy közel sincs ukrán légi fölény és se mennyiségileg se minőségileg nincs szárazföldi tűzerő többlet se.
    Oroszországnak meg nagyobbak a emberi tartalékai.
    Innentől kezdve bármilyen nyugati, piréz, akármilyen politikus megmondóember szakértő médiamunkás aki nagy ukrán offenzivát követel, sugall, nyomást akar gyakorolni ennek érdekében lélekben biztos a oroszok embere.
    Eddig a komment, nézzük a cikket.
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/putin-zeli-pregovore-ukrajini-zbog-toga-prijeti-sukob-dva-najpopularnija-covjeka-u-drzavi-15360426
    A DÖNTÉS NAPJAI
    Putyin tárgyalásokat akar, Ukrajna konfliktussal néz szembe az ország két legnépszerűbb embere között!
    Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton szinte úgy nyilatkozott, mintha meghívásokra várna a tárgyalásokra, és ez őszinte lehet.
    Írja:Željko TrkanjecKözzétéve: 30. július 2023. 14:18
    Kijev eddig megpróbálta egyensúlyba hozni a politikai és katonai célokat, de a következő hónapokban fokozódni fog a nyomás, hogy eredményeket mutasson. A politikai célok előtérbe helyezése, ha Kijev ezt az utat választja, valószínűleg nagyobb katonai veszteségekkel járna, és így hosszú távon gyengítené Ukrajna potenciálját. Ez elmélyítheti a nézeteltéréseket Volodimir Zelenszkij elnök és az ukrán fegyveres erők vezetője, Valerij Zaluzsnij között, akinek népszerűségét Ukrajnában most Zelenszkijéhez hasonlítják. Tehát néhány nappal ezelőtt a Teneo tanácsadó cég írt, amely eddig bizonyított analitikai forrásnak bizonyult.

    Oroszország Ukrajna elleni agressziója új pillanatot látott Moszkva azon döntésével, hogy kilép az ukrán gabona exportjáról szóló megállapodásból. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a lépés célja az volt, hogy a nemzetközi figyelmet az ukrán szárazföldön zajló harcokról a Fekete-tengerre terelje, ahol a Kreml megfenyegette Romániát, egy másik NATO-tagállamot – a Lengyelországgal szembeni fenyegetések már sablonossá váltak -, és az üzenet, amelyet így Törökországnak küld, szintén nem lényegtelen. Az ukrán kikötők elleni orosz támadások célja az ország általános gazdasági potenciáljának gyengítése azáltal, hogy azt a Nyugat számára az újjáépítés növekvő pénzügyi terheként mutatják be. Egy esetleges tengeri blokád veszélye megsemmisítő csapást jelentene Kijev számára, bár a gabona mintegy 50 százaléka nem a fekete-tengeri útvonalon keresztül jut el a világba. Ukrajna tenger nélkül – az Azov elfoglalt, a fekete-tengeri kikötők blokkolhatók – elveszítve stratégiai és geoökonómiai jelentőségét.

    Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton szinte úgy nyilatkozott, mintha meghívásokra várna a tárgyalásokra, és ez őszinte lehet. Moszkva tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények között hadserege nem képes nagyobb felfordulást elérni az ukrán fronton, ezért megfelelő lehetőség a birtok megőrzése. A Krím minden terv központi helye, a koronaékszer, Putyin visszaadná Donbaszot Ukrajnának, csak azért, hogy a félsziget maradjon. Ebben az összefüggésben az orosz eszkalációt, sőt a mozgósítás korhatárának emelését olyan eszköznek kell tekinteni, amellyel arra akarja kényszeríteni a Nyugatot, hogy nyomást gyakoroljon Kijevre, hogy egyezzen bele a tárgyalásokba. Ha nem működik, akkor úgyis szüksége lesz a hadseregre.

    Óvatosnak kell lenni, mert Oroszország mindig használhatja az álarcot, de úgy tűnik, hogy a Kreml hajlana a tűzszünetre, esetleg komoly béketárgyalásokra, mert meg van győződve arról, hogy az idő az ő javára dolgozik.

    Ennek a pillanatnak az ismeretlenje Kijev. A háborúk jellemzője olyan politikai követelések, amelyeket a katonai parancsnokok nem tartanak racionálisnak. Ukrajnának nincs hosszú története a hadsereg feletti polgári ellenőrzésnek, ezért a Teneo cég tézise az elnök és a parancsnok közötti vitáról hihetőnek tűnik. Fogy az idő, közeledik az ősz (azt hiszem, nekem úgy tűnik, hogy William Burns, a CIA igazgatója továbbra is William Burns jelenlegi tézise, az év elején pedig az, hogy a következő hat hónap döntő fontosságú), a politikai körülmények megváltoznak Nyugaton, és Zelenszkij tisztában van azzal, hogy demonstrálnia kell az ukrán hadsereg áttörési képességét. Teneo azt mondja: „Ukrajnának demonstrálnia kell a támadó nyugati fegyverek hatékonyságát és fölényét a csatatéren, ami erős további érvet adna Kijevnek az ilyen támogatás folytatásához.” Zaluzsnij tábornokot a katonai logika vezérli, Zelenszkij politikai hatást akar a választások közeledtével, a vilniusi NATO-csúcson azt mondták neki – először publikálták -, hogy nem szabad túlzottan kritizálnia a Nyugatot. Megígérte, hogy kiutasítja az összes orosz hadsereget az országból, és még komolyabban nem törte át az agresszor védelmi vonalakat. A spekulációk elterjedtek az ukrán választások elhalasztásával, amit a Nyugat nem venne jól, valószínűleg még az ukrán közvélemény sem.

    Ukrajna politikai vezetőinek stabilitása és egysége olyan érték volt, amely arra késztette a Nyugatot, hogy teljes mértékben segítsen. A feloszlatást ezen a fronton Oroszország nyugati szövetségesei használnák fel, és negatív következményekkel járhatna az általános támogatásra. Oroszország tisztában van ezzel, és ezért eszkalálódik a tengeren, békét követelve a szárazföldön.

  18. 19 Yoda

    Mikor ébredeznek fel az ukránok, hogy a nyugat átbaszta őket? Nem Zelenszkij igérget a nyugatnak: azok igérgettek neki . Csakhogy a NATO meghivasból sem lett semmi, EU tagság ábránd. A nyugat leírt egy csomó rozsdásodó kacatot a raktárból.’ ukrajnai támogatás” címen.
    Ugye, mennyivel jobb lett volna 22 márciusában megegyezni az oroszokkal? Csak hát a nyugat beigért fűt- fát, Zelensszkijjel még elhitették, hogy csupán vezetni kell azokat a táblát, és az orosz fut, merre lát.
    300 ezer halott, lakosság fele, ország 20%-a ….de időnként még megveregetik.a vállat..

  19. 20- Fényhozó Kerub
    és
    19- Yoda
    Írod: „Mikor ébredeznek fel az ukránok, hogy a nyugat átbaszta őket?”
    Még egy kisebb lapáttal én is ráteszek:
    A jenkik nem ajándékképpen „támogatták” az ukikat! Minden szart elküldtek nekik, amit ők aztán nagyon gyorsan fejetlenül elfüstöltek, illetve eladtak a feketepiacon. És gondolom, jenki módra, búsás haszonnal adták. Aztán ezeknek az ellenértéke ukrajna teljes vagyona lesz!
    Már hallani, hogy a rendkívül jó minőségű uki termőföld nagy hányada már jenki befektetési cégeké: blackrock, vanguard, monsanto, nyugdíjalapok, stb…. Aztán gondolom a kamatok fejében jönnek a többi finomságok: bányák, vizek, gyárak, bankok, stb…..
    Szóval a kilóra megvásárolt vezetők aprópénzért illetve több százezer életért eladták az óriási gazdasági potenciállal rendelkező ország összvagyonát.
    Slava – nem! Adio ukrajna!!!!!
    Volt, nincs, fene bánja….

  20. Ukrajna is dolgozik a békén, magyar sajtóból talán ez a hir is lemaradt.
    A Cseh Köztársaság az Ukrajnával foglalkozó szaúd-arábiai csúcstalálkozóra meghívottak között
    https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/07/30/7166703/

    https://www.pravda.com.ua/news/2023/07/30/7413490/
    „Második szakasz”: Jermak bejelenti a szaúd-arábiai államok vezetőinek tanácsadói találkozóját
    KATERYNA TISHCHENKO – 30. JÚLIUS 2023., VASÁRNAP, 18:44
    Az államok vezetőinek tanácsadóinak következő találkozójára Volodimir Zelenszkij elnök békeképletének végrehajtásáról hamarosan Szaúd-Arábiában kerül sor.

    Forrás: Andrij Jermak, az elnöki hivatal vezetője beszédet mondott a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának Ivano-Frankivszkban tartott ülésén

    Részletek: Jermak szerint a békeformula végrehajtása érdekében az ukrán fél háromfázisú struktúrát alkalmaz. Az első szakasz az Ukrajnában akkreditált nagykövetekkel való találkozók, akik a képlet minden egyes pontjának részletes vizsgálatára szolgálnak.

    A második szakasz – Ukrajna nemzetbiztonsági tanácsadói találkozókat kezdeményez annak érdekében, hogy optimális formulákat és mechanizmusokat találjanak az ukrán béketerv végrehajtásához.

    Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint a békeformuláról való megállapodás harmadik szakasza egy állami vezetői szintű globális csúcstalálkozó lesz, amelyre még az év vége előtt sor kerülhet.

  21. Tegnap meghivatkoztam egy horvát forrást /jutarnji.
    Itt egy tipikus magyar „hir” ugyane témában
    sima portfolió cikk egy két mondatos kommentárom.
    Ir magyaráz blabláz majd megemliti hogy a „nyugat” miért nem hisz oroszországnak itt első helyen emliti meg, nem igy fogalmaz, én köznyelvileg irom mert hazudnak.
    Ugye azt mondják a krimért cserébe átadják a általuk megszállt donyeck és luhangsz megyét Ukrajnának, ha most bármit is aláirna Ukrajna a témában akkor meg alappal feltehető hogy a moszkvai kreml csinálná amit eddig dehát ők nem tudnak kivonni senkit a térségből mert hát ott sincsenek stb.
    Tehát portfolió cikk helyesen úgy nézne ki hogy a tartalom 70-80%a ezzel a ténnyel foglalkozna mit igértek már a oroszok /minszk1, 2/ és mi a valóság amit megcsináltak.
    https://www.portfolio.hu/global/20230731/bekerol-beszel-putyin-oroszorszag-mar-nagyon-targyalna-vege-lehet-hamarosan-az-ukrajnai-verontasnak-630901

  22. Hányan élhetnek még ukrajnában?
    Közzétették a 2021 és 2023 első fél évi ukrán születésszámokat.
    2021 első fél év, 135 ezer. 2023 első fél év, 97 ezer. Ezek a babák 2022 március és október között fogantak.
    Szűk 10 milliós létszámú Magyarországon 89 ezren születtek 2022-ben.
    Tehát 2023 első fél évében már csak annyian születtek ukrajnában, mintha 20 milliós lenne a lakosságuk, ami az elmeneküléssel folyamatosan napi 10-15 ezerrel azóta is csökken.
    Összehasonlításképp a viágháború alatt Mo.-n nem sokat csökkent a születésszám. Azaz nem a háború a magyarázat a születésszám bezuhanására, hanem az elmenekülés.
    Eddig abszurdnak tartottam azt a nézetet, hogy Ukrajna megszűnhet, darabjaira. Má szedik. Már nem tartom lehetetlennek, hogy marad egy nyúlfarknyi Ukrajna mutatóba.

  23. Már említettem korábban, Ukrajna szárazon tartását célzó törekvéséket, a nyugat részéről. Sokan legyintettek, többen pedig említették a meteorológiai fegyverek esetleges alkalmazását. Ezeket a hadseregek kb. a 60-as évektől kutatják, mára pedig – egyes vélemények szerint – bevethető szintre fejlesztették. Lehet így van, lehet nem. De ez a műholdkép, ami napok óta így van, inkább azt támasztja alá, hogy igenis valami van ott a front útjában, ami nem feltétlenül természetes eredetű. Az atlanti óceán felől érkező front, mintha egy nagy láthatatlan falba ütközne, és a helyett hogy menne normális útján kelet felé (ezzel feláztatva Donbaszt és környékét, ezzel gátolva az ukrán támadást) egy helyben toporog nagyon lassú északi irányú mozgással. Ha emlékszik valaki, júniusban tettem fel hasonló műholdképeket, melyek nagyjából az ukrán offenzíva megindításának első heteiben készültek és ott is egy hatalmas blokkolása volt az atlanti frontok áramlásának, hogy ne legyen eső az ukrán fronton, ami akadályozza a technika mozgását.
    Szóval nézzétek és döntsétek el magatok mi is lehet (be kell kapcsolni a lejátszást, úgy jobban érthető):
    https://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/muhold/
    Ez már lassan egy hete megy.

  24. Bendegúz: Keleti Kárpátok? (ezt meg idézem: ) Bukóáramlás?

  25. 23

    Jó lenne azt is tudni pontosan miről tárgyaltak Isztambulban az ukrán és az orosz delegáltak tavaly.Amikor az afrikai vezetőkkel találkozott Putyin hivatkozott egy 18 pontból álló békeszerződésre mely csak aláírásra várt….aztán jött Borisz Johnson és megtörtént a bucsai mészárlás és mindkét fél felállt az asztaltól…..a posztazovjet térség két állama egymás között lezárhatta vagy legalábbis befagyaszthatta volna a konfliktust, de nem sikerült külső erők hathatós beavatkozásnak köszönhetően……ezt a geopolitikai pillanatot már nem hagyták kihasználatlanul és zuhanunk az eszkaláció felé….Nyugat – Afrika stb

  26. 26. Infor

    És mi van ha az általad említett természeti jelenségre még egy lapáttal rátesznek, hogy ne ázzon Donbasz és vidéke?
    Nem mellékesen ez a jelenség amit a K-Kárpátok okoznak régen is megvolt, de érdekes módon ennyire soha nem akadályozta az Atlanti frontok továbbjutását. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Tisza vonala felett vesztegel/veszteglett ez a front (júniusban is!) és nem a K-Kárpátok vonalán vagy kicsivel előtte, és még csak nem is az Erdélyi Középhegység előtt (ami szintén 2000 m -os hegyek). A Kárpátok egy kicsit eltérítették, egy kicsit lassították, de a frontok mindig elérték az orosz sztyepéket. Most pedig (na meg júniusban is) valahogy megakadnak és egy métert sem mozdulnak keletre (na jó, most elérték a kelet Kárpátok peremét). Szóval több mint gyanús, ami itt időjárás ügyben történik!
    Ennek a láthatatlan „falnak” is köszönhető, hogy itt torlódik minden áramlás, aztán csinálnak nekünk ilyen hatalmas szélsőségeket, mint ami a napokban is volt/van. És ennek semmi köze a klímaváltozáshoz!

  27. 25 Bendegúz

    Hogyan működhetnek technikailag az időjárás-befolyásoló fegyverek? HAARP? Tavaly elég nagy felhajtás volt a jégoszlató cuccok körül. Az hogy a Tisza vonalánával tökéletesen párhuzamosan vonulnak a viharok és nem lépik át, nekem is feltűnt.

  28. 29. pÁVEL

    Nem tudom. Én is csak figyelek és találgatok. Ami feltűnt, hogy egy szabályos kör alakú terület van „levédve” (ukrán-fehérorosz-orosz hármashatár találkozásánál van a „körző” közepe). Annak a körnek a mentén torlódnak a felfőfrontok. Mára a front határa, nagyon kicsivel keletebbre tolódott, most már a keleti Kárpátok vonalán van, de még mindig elég messzire, hogy ne áztassa Donbaszt és környékét. Júniusban, amikor indult a „nagy” ukrán offenzíva, akkor is hasonló helyzet volt, határt húztak az atlanti frontoknak (közel három hétig nem mentek keletre – műholdképet is mellékeltem erről). Lehet, hogy kellene most is valami ukrán átfogó támadásnak indulnia, és ezért szárazon tartják az atlantisták az ukránoknak a terepet?
    Nem tudom, de egy biztos. Nem egy természetes jelenség amivel szemben állunk!

  29. Az egykori Szu bán, a hidegháború idején Kijevben volt egy katonai részleg, ahol különböző tudósok vizsgálták a pszi hatások hadi alkalmazások lehetőségét. Megvizsgálták a keleti kulturákban létező leirásokat, a sámánok, jogik, természetgyógyászok eseteit. Foglalkoztak az aura, csakrák, testkilépés kérdéskörével, a gondolatok érzékelésével, a fizikai téren túli látással. Ebben a körben megvizsgálták az időjárás befolyásolásának kérdését, pl. un. ” programozás” keretei között, ún. ,” torziós mezők” létrehozásával.
    Egyikük volt Zsazskov professzor, aki a bp.i Mantra Főiskola egyik alapítója volt.

  30. Oleksii Reznikov ukrán védelmi miniszter jó hírt kapott a tengerentúli barátaitól:

    Washington közölte Dániával és Hollandiával , hogy átadhatják F-16-os vadászrepülőgépeiket Ukrajnának, ha az ország pilótáit kiképezik azok üzemeltetésére.
    Már a szimulátorokon ülnek, 1-2 év múlva megtanulnak alapfokon irányítani és célra vezetni, légiharcot semmiképp.
    60-80 db. gép elfèrne és sok ezer levegő-föld rakèta is.
    A kiszolgáló repterek neveit még nem közölték a kelet-európai mèdiafogyasztókkal. Ők most a nyaralással vannak elfoglalva.

  31. Volodimir Zelenszkij elnök ma – augusztus 20.-án, Eindhovend-i és Skrydstrup-i légibázisokon megtekintette a vadászrepülőket.
    Gondolom, azért még jó sok órát a Delta szoftveres Albatrosz gépeken fognak gyakorolni.
    Albatroszék tulajdonosai lehet hogy egy cseppett stresszesek lesznek, ha nem is adnak el közvetlenül Ukrajnának a drónvadász – célmegjelölő L-39 Nyú Generésön típust, pláne hogy a barátságtalan országok újabb megbeszélést fognak tartani augusztus 23.-án…akkor Zelenszkij elnöknek hamarosan vége?
    A Nyugat meg nyomtatja az eurót és fizeti a számlát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük