(3962) Olajlopás

Tibor bá’ fordítása online

Az amerikai erők továbbra is lopják a szíriai olajat:

89. útban a 90. felé

Az amerikai erők múlt hétfőn 31 járművet, köztük olajszállító tankereket küldtek a szíriai olajmezőkről az északkeleti Hasakah tartományba, a szomszédos Irakban lévő amerikai támaszpontokra – jelentette a SANA állami hírügynökség.

A SANA szerint egy nappal korábban az Egyesült Államok 64 olajszállító tankert küldött a hasaki mezőkről Irakba. A szíriai kormány régóta vádolja Washingtont azzal, hogy ellopja a szíriai természeti erőforrásokat, például olajat, gázt, sőt búzát is. Augusztus 8-án a szíriai olajügyi minisztérium közleménye szerint az amerikai erők ellopják Szíria olajtermelésének 80 százalékát. Az amerikai erők és zsoldosaik átlagosan napi 66 000 hordó olajat lopnak el Szíriában, mivel az ország átlagos napi olajtermelése a becslések szerint 2022 első felében elérte a 80 000 hordót.

Augusztus 29-én a szíriai olajügyi minisztérium közleménye szerint az Egyesült Államok szíriai gyakorlata, beleértve a szíriai olaj illegális kereskedelmét, eddig mintegy 107,1 milliárd amerikai dollár közvetlen és közvetett veszteséget okozott Szíria olaj- és gázszektorának. Az Egyesült Államok szíriai jelenléte, valamint az országban lévő természeti erőforrások és energiamezők feletti ellenőrzése megfosztja a szíriai népet erőforrásaitól „egy olyan időszakban, amikor Szíria már most is akut energiahiányban szenved” – szögezte le a minisztérium.

Pitiáner dolog Amerika részélről, hogy demokrácia megteremtése helyett (ilyen kis tételben) olajat lopnak.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10 gondolat erről: „(3962) Olajlopás

 1. Ennek mi értelme? Olyan kis mennyiségekről van szó, hogy felmerül bennem: Szíria Putyin cssatlósa, emiatt része a nyugat ellen irányuló propagandagépezetnek, egy ilyen „álhír” simán belefér, hisz rontja az USA hitelességét.
  Más értelmét nem igazán látom. Az állítólag lopottt nyersolajat fonomítani is kéne, nem amerikai támaszpontokra kéne menniük – ahogy az álhír szól – hanem valami finomítóba. Ha pedig oda menne, annak azért van nyoma máshol is mint az Orosz befolyású szíriai minisztériumok állítólagos híreiben 🙂
  Se forrás, se egyéb csak a miniszérium kijelentése, piti mennyiségről, így ez nem tekinthető hitelesnek.

 2. Az biztos, hogy a mennyiségek és az okozott kár nincs paritásban, valahol nagyságrendi hiba van a cikkben. 64 tanker nem lehet 66000 hordó 100 milliárd dolláros nagyságrendű kárt okozva.

 3. Napi 66 000 hordó, 375 napon keresztül, a mostani magas árakkal 2 milliárd dollár. Ha 107 milliárdos kárt okoztak, akkor 50 éve lopják az olajat, és ilyen magas áron adják el.

  Egy újabb Tibor bá’ által propagált hazugság.

 4. A sana hazudhat, a kérdés, neked miért kell a blogodra kitenni?

 5. 7. L.S.: nagyon jó! A szokásos összeesküvéselméletes mendemonda. Imádom, jókat lehet rajta kacagni, egy kis pattogatott kukorica mellett.. 😀

 6. 7. LS „Vajon kik hazudnak több, mint két évtizede ?” Amit ma Tibor bá’ megosztott, az biztosan nem igaz. Ott van az olaj ára, mennyi hordót lopnak el állítólag naponta, és nem jön ki a számítás. Tehát ez egy hazugság. Miért kell Tibor bá’ ezt a nagyon könnyen felderíthető hazugságot kitegye a blogjára? Ez volt a kérdés. Az, hogy máskor ki mennyit hazudik, az is nagyon érdekes dolog, csak most nem ez volt a kérdés.

 7. Tankautó konvojok vitték Törökországba a Szíriai lopott olajat. Ebből működött az IS. Az oroszok lebombázták egyik konvojt. A törökök válaszul lelőttek egy orosz vadászbombázót. Szír terület felett. Végül a háttérben a török és az orosz megállapodott. Tehát tényleg lopták, lopják a szíriai olajat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük