(3960) Politikai vígjáték

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Tánc a politikusokkal. Az Egyesült Államok külpolitikája főállású vígjátéki rutinná vált

Írta: Philip Giraldi

89. útban a 90. felé

Ha a non-stop táncos páros, Biden és Blinken komolyan igazolni akarja azt a nézetét, hogy az Amerikai Egyesült Államok a világ hegemónja, és annak is kell lennie, akkor rossz úton járnak. Át kellene venniük a vezetést Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől úgy, hogy sajtótájékoztatóikat szórakoztatássá alakítják, táncoló medvék és gyéren öltözött nőkkel, akik piruetteznek és énekelnek a színpadon. Jót tenne nekik, ha felidéznék, hogyan került Zelenszkij hatalomba a vígjátéki rutinjain keresztül, amelyekben magas sarkú cipőben táncolt három kollégájával, akikről úgy tűnt, hogy a közönség szórakoztatása érdekében kigúnyolják a meleg viselkedést? Vagy talán az a meglehetősen kiugró előadás, ahol Zelenszkij a péniszével zongorázik? Ha valaki mindezekre emlékezik, ami segít megérteni azt a külpolitikát, amely valahogy Ukrajnában zajlik, ahol Zelenszkij komoly, olyan mosolytalan fickóvá változott, aki ügyes a pénz- és fegyver koldulásban. Könyörgése szégyentelen, teljes munkaidős próbálkozássá vált, mivel immár több ezer képernyőn jelenik meg videókapcsolaton keresztül szerte a világon, telítve az éteret, és kisebb-nagyobb összejöveteleken is részt vesz. Caitlin Johnstone ausztrál újságíró felidézi, hogyan szerepelt „a Grammy-díjátadón, a Cannes-i Filmfesztiválon, a Világgazdasági Fórumon és valószínűleg a Bilderberg csoportban is, [miközben] olyan hírességekkel is találkozott, mint Ben Stiller, Sean Penn, Bono és az Edge a U2-től. Ez egy olyan mozgalmas PR-körút, amennyire csak lehet.

Zelensky a koldulást is családi üggyé változtatta, feleségét, Olenát az USA elnöke, és a First Lady üdvözölte a Fehér Házban, miközben az Egyesült Államok Kongresszusa előtt is beszédet mondott, és könyörgött, hogy biztosítsanak sok készpénzt és olyan dolgokat, amelyek meghiúsítják Vlagyimir Putyin ambícióit. Úgy fogalmazott, aggódik, hogy fia és lánya ősszel nem tudnak visszatérni az iskolába és az egyetemre. Majd megjegyezte, hogy „tudnánk válaszolni, ha lennének légvédelmi fegyvereink”, amelyek lehetővé tennék „a győzelmet az élet, a szabadság és a boldogság keresése nevében”.

A legutóbbi bohóckodás csúcspontja a Vogue magazin egyedi címlapfotózása, amelyen a szerelmes-galambpár Volodimir és Olena vigyorogva ölelkezik a kamerák előtt. A Vogue-t leszámítva, az egész Zelensky-előadás, amelyet az adminisztráción belüli és kívüli neokonok koreografáltak, tökéletesen összehangolt szín- és képvilág. Zelenszkijnek végtelen mennyiségű olajszürke pólója van, és Kijevben állandóan szórakoztat államférfiakat, sőt kormányfőket Európából és az Egyesült Államokból, természetesen olajszürke pólóban. A páros természetesen nem foglalkozik olyan lehetséges ukrán háborús bűnökkel, mint Darja Dugina nemrégiben elkövetett moszkvai meggyilkolása, mivel ez nem része Biden/Blinken megbízatásnak, Valójában Zelenszkij Fehér Ház által jóváhagyott üzenete mindig ugyanaz: „adjon nekünk pénzt és fegyvert, és legyőzzük a ruszkokat”. Tehát, Joe Biden megadja nekik a készpénzt és az eszközöket, amik becsapódnak az éjszakába, és cserébe kiadós kézfogást kapnak, Felmerül a kérdés, vajon Z úr a megbízható forrás-e bármire is, tekintettel az ismétlődő hírekre, miszerint néhány adományozott fegyver máris bekerül a feketepiacra, ahonnan a pénz a tisztviselők zsebébe kerül. Zelenszkij a kritikákra úgy reagált, hogy bezárta az ellenzéki pártokat és a médiát, meggyilkolt másként gondolkodó politikusokat, és kirúgott vagy bebörtönzött minden olyan tisztviselőt, aki esetleg nem ért egyet vele.

Ezen kívül állítólag háború folyik, ami nem biztos, hogy az elnöki palotában zajló kereskedésből derül ki. Az is ellentmondónak tűnik, hogy az oroszok, akiket bizonyítékok nélkül hibáztatnak az atrocitások miatt, nyilvánvalóan hajlandónak bizonyultak arra, hogy Zelenszkijt zavartalanul szórakoztassák. Ha az oroszok valóban sok háborús bűnt követtek el, miért nem adnak hozzá még egyet a listához azzal, hogy felrobbantják a kijevi elnöki palotát, megölik Zelenszkijt, és valószínűleg egy csapásra véget vetnek a háborúnak?

Valójában két háború zajlik egyszerre. Az biztos, hogy harcok dúlnak Donbász körül, de a fontosabb konfliktus az a hamis háború, amelyet a Biden adminisztráció és számos európai kancellária vív annak támogatására, ami valójában történik Ukrajnában. A háborúnak ez utóbbi aspektusa a világ talán legfojtóbb – és leghatékonyabb – propagandatevékenysége. Tartalmazza Joe Bident és bohócdandárját, de van egy mellékszereplője is, amely a NATO-ból, számos európai államfőből és gyakorlatilag a teljes nyugati médiából áll. A közösségi média is csatlakozott a küzdelemhez, betiltotta az orosz eredetű híreket és véleményeket, valamint algoritmusokat és más manipulációs formákat alkalmaz a Moszkvának kedvező tudósítások megszüntetésére. A szövetségesek Oroszország legyőzésére és elpusztítására irányuló erőfeszítései hazugságokon, féligazságokon és nyílt megtévesztéseken alapulnak. De minek foglalkozni vele? Ez azért van, mert a háború megelőzhető és elkerülhető volt, amit a Fehér Ház és más kormányok nem ismerhetnek el a nyilvánosság előtt. Ennek semmi értelme, és senkinek sem lesz haszna, ha vége lesz, és a „vége” azt jelentheti, hogy „tényleg vége”, mivel a nukleáris fegyverek terítéken vannak.

De mi a helyzet a jó öreg amerikai kivételességgel, amelyet Biden-Blinkennek és az a derék harcosnak, Merrick Garlandnak kellene védenie? Számukra az ukrajnai háború soha nem kezdődött volna el, ha az Egyesült Államok és az európaiak a legapróbb erőfeszítéseket tették volna, hogy tárgyalásos megoldást találjanak.

Az amerikai légierő egykori ezredesének, Karen Kwiatkowskinak érdekes története van. Ezt írja: „…Láttam, hogy a Salamon-szigetek visszautasította az amerikai parti őrség kérését, hogy jöjjön ki a kikötőbe, vegyen üzemanyagot. Miért lebegett az amerikai parti őrség a Csendes-óceán déli részén – vajon elvesztek? Miután teljesebb képet kaptak – törvénysértő halászokat kerestek, és ide vitte őket a küldetésük…” Szóval mi volt az Egyesült Államok válasza erre a felháborodásra, amelyet azonnal a kínaiak beavatkozásnak találtak? Szükségünk van egy „új nagykövetségre a Salamon-szigeteken… és egy új ötéves kötelezettségvállalási tervre a Csendes-óceánon”.

A hidegháború idején, a Szovjetunió 1991-es összeomlása előtt, egy általánosan hallható megjegyzés az volt, hogy az ország gazdaságilag és politikailag „rakétákkal ellátott Felső-Voltává” vált, ami arra utalt, hogy a Szovjetunió annyit költött fegyverekre, hogy a polgári gazdaság kiéhezett. Nos, üdvözöljük a volt Amerikai Egyesült Államokban. Mivel a nemzet hanyatlását és bukását kétségtelenül elősegíti majd az Amerika déli határain átáramló, többségében latin „menedékkérők” milliói, az USA mint „nukleáris bolívia” megfelelőbb lehet. A világnak elege van Washingtonból, a falak pedig elkerülhetetlenül le fognak omlani, amikor a Biden által fenntarthatatlanul több billió dolláros adósságemelkedés Argentína típusú csődöt idéz elő. Egy éles irányváltás megoldhat néhány problémát, de közeleg egy választás, amelyet a Fehér Ház szeretne megnyerni azzal, hogy szavazatokért cserébe játék pénzekkel árasztja el dédelgetett választókerületeit. Ezt a gyakorlat egykor régen korrupciónak tekintették volna. Ha jobban belegondolunk, az USA banánköztársasággá vált, amelyet egy alapvetően bűnöző banda irányít, amely néhány évente felváltva demokráciát játszik. Ennél nem lehet sokkal lejjebb kerülni, de Biden biztosan próbálkozni fog.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

12 gondolat erről: „(3960) Politikai vígjáték

  1. Ebben a vígjátékban akkor lesz végjáték, amikor már nem futja még fizetett tapsolókra se, mert a főszereplők mindent megtesznek azért, hogy a pénzük ne érjen a végén semmit.

    A nézőtér lassan kiürűl, amikor az érzelmi alapon egymással vitatkozók rádöbbennek hogy akár oltottak akár nem, akár Zelenszkinek szurkolnak, akár Putyinnak, ugyanaz a számla jön, vége az előadásnak.

  2. Pont a minap olvastam egy nagyon hasonló hangvételű cikket az egyik archív újságokat bemutató oldal 1984-ből származó kópiából. Ugyanez: a nyugat rohad, elbukott, a csillagháború miatt csődöt mond, amerikában minden rossz, erőszakhullámok, tüntetések, gazdasági csőd, Anglia hanyatlik stb.. Eltelt 38 év, ugyanaz a mantra 🙂 – csak érdekességképpen.

  3. 2: Minato

    Ilyen téren egyik kedvencem egy „Nyugat”-ban megjelent cikk 1931-ből:
    #http://epa.oszk.hu/00000/00022/00527/16440.htm
    Minden korban voltak akik érezték az erkölcsi lecsúszást, de a többség inkább részt vett benne.

    Kb. 2000 éve tartó előadás fináléjában vagyunk királyostól-királynéstól, ezt jó tudni!
    Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz vége, csak az a kérdés: mikor?!

    Apám 48-ban jött haza 3 éves Krematorszi „kirándulásból”, és azt mondta anyámnak, hogy ne szenvedjen az esti gimnáziumban, egy iparos eltartja a családját, meg amúgy is ennek a Rákosi-rendszernek 5-6 év és vége.

    Abban igaza volt, hogy Rákosinak vége lett addigra, de nem a rendszernek. Most arra várunk, nem szereplőváltásra. Ahhoz pedig a kígyó fejére kell taposni, nem lehet vaktában.

  4. Sajátságosan egyéni,kreatív és cinikus , szemlélet ez , nem a fegyveresen támadó diktátor befuccsolt villámháborúján kacarászni, hanem azokon, akik meg akarják állítani.
    „Ha használni nem tudunk, legalább ártsunk !”
    De belátható, ez izgalmasabb, mint a mainstream lerágott csontjai, bármennyire is igazabbak azok.

  5. 4

    Csináljunk tehát úgy mintha mainstream média nem a propaganda része lenne. A nyugati felsőbbrendűség és a kulturális rasszizmus a katonai és stratégiai analfabetizmussal és az ún : liberális dzsiháddal – vegyítve majd elhozza történelem véget ami lehet hogy az emberiség véget jelenti de sebaj az a lényeg hogy Fukuyamának lett igaza…. a prófécia beteljesült a járulékos veszteségek pedig mindig vannak. Nem tudom melyik szórakoztatóbb nyilván ízlés dolga. Lehet válogatni csak az probléma hogy minden gyümölcs mérgezett az is ami szebben van csomagolva.

  6. „Már 2011-ben Obama elnök asztalán volt a mostani ukrán háború terve.. És ezt már évek óta tudjuk a WikiLeaks iratokból..
    Remélem tudod ki az a Julien Assagne? aki feltörte az NSA-t és a CIA-t? A 2014-es Majdan-téri CIA puccsal kezdték, aztán Victoria Nuland államtitkár maga hencegett avval hogy 5 milliárd dollárba került megbuktatni a demokratikusan megválasztott ukrán kormányt..

    Még Európa Parlamenti linken is van róla bizonyíték.. És ha nem jön a háború akkor Ukrajna idén nyáron belép a NATO-ba és őszre érkeztek volna az atomrakéták.. Moszkvától 500 km-re azaz 4 perc repülési időre.. Mit kellett volna tennie Putyinnak? Ha atomot tolnak az arcába? Mosolyogni?

    A Donbasszban 2014 óta bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt, feldarabolt megcsonkított megbecstelenített élve felgyújtott meg tankokkal széttépett nők és kisgyerekek amúgy megvannak? TIZENÖTEZREN??? Dögkútba dobálva? Részegen pörgetve falhoz csapdosva a gyerekeket? Egész falvakat írtottak ki bazdmeg. Az volt az egyetlen bűnük hogy OROSZOK. Az ENSZ BT is foglalkozott vele, de sajnos „tudjuk kik” alapították. Akik a WHO és egyéb szervezeteket is: a milliárdos elit. Szerinted miért van az hogy szinte az összes elfogott ukrán katona teli van náci SS jelképekkel és tetoválásokkal? Tömve vannak amfetaminnal? Mert elmebeteg náci gyilkosok. Azért. És te nem érzed túl könnyűnek magad? Hogy mindenféle kritika és önálló gondolkodás nélkül beszoptad elhitted a történet nyugati verzióját? Ugye téged nem zavar, hogy ugyanez az „igazmondó” média baszott át nap mint nap 2.5 éven át a koviddal aztán meg a vakcinákkal? HAZUDNAK. MINDENBEN. Ukrajna a Biden család pénzmosodája”

    Levélben kaptam.

  7. 6

    Rossz helyen vagy ez nem a Kurucinfo és nem a Lapos Föld Hívők Egyháza vagy Társasága….

  8. “Már 2011-ben Obama elnök asztalán volt a mostani ukrán háború terve.. És ezt már évek óta tudjuk a WikiLeaks iratokból..
    Remélem tudod ki az a Julien Assagne? aki feltörte az NSA-t és a CIA-t? A 2014-es
    LÉNYEGTELEN, VALÓSZÍNŰLEG NEM IS IGAZ.

    Majdan-téri CIA puccsal kezdték, aztán Victoria Nuland államtitkár maga hencegett avval hogy 5 milliárd dollárba került megbuktatni a demokratikusan megválasztott ukrán kormányt..
    Még Európa Parlamenti linken is van róla bizonyíték..
    EZ IGAZ LEHET.

    És ha nem jön a háború, akkor Ukrajna idén nyáron belép a NATO-ba és őszre érkeztek volna az atomrakéták.. Moszkvától 500 km-re azaz 4 perc repülési időre..
    FELTÉTELEZÉS , NEM BIZONYÍTOTT.

    Mit kellett volna tennie Putyinnak? Ha atomot tolnak az arcába? Mosolyogni?
    TALÁN TŰRNIE, SEMMINT HÁBORÚT INDÍTANI.
    AZ LETT VOLNA A KISEBBIK ROSSZ.

    A Donbasszban 2014 óta bestiális kegyetlenséggel meggyilkolt, feldarabolt megcsonkított megbecstelenített élve felgyújtott meg tankokkal széttépett nők és kisgyerekek amúgy megvannak? TIZENÖTEZREN??? Dögkútba dobálva? Részegen pörgetve falhoz csapdosva a gyerekeket? Egész falvakat írtottak ki bazdmeg.
    Az volt az egyetlen bűnük hogy OROSZOK.
    VALÓSZÍNŰLEG ERŐS TÚLZÁS .

    Az ENSZ BT is foglalkozott vele, de sajnos “tudjuk kik” alapították. Akik a WHO és egyéb szervezeteket is: a milliárdos elit. Szerinted miért van az hogy szinte az összes elfogott ukrán katona teli van náci SS jelképekkel és tetoválásokkal? Tömve vannak amfetaminnal? Mert elmebeteg náci gyilkosok. Azért. És te nem érzed túl könnyűnek magad? Hogy mindenféle kritika és önálló gondolkodás nélkül beszoptad elhitted a történet nyugati verzióját? Ugye téged nem zavar, hogy ugyanez az “igazmondó” média baszott át nap mint nap 2.5 éven át a koviddal aztán meg a vakcinákkal?
    NEM IS VOLT, MA SINCS , EPIDÉMIA, A VAKCINÁK MEG GYILKOLNAK !
    HAZUDNAK. MINDENBEN. Ukrajna a Biden család pénzmosodája”

    MINDENKI HAZUDIK !
    DE TE SZERENCSÉRE ELMONDOD NEKÜNK A SZÍNTISZTA IGAZSÁGOT.
    IGAZÁN KÖSZÖNJÜK.

  9. 9. Martinelli

    Ezt annak kellett volna írnod, akitől a levelet kaptad. Itt most a mi nézőpontunkból saját magaddal vitatkozol.

  10. 9. Martinelli:

    Tisztelet a Gépésznek!
    (Nekünk van egy közös országos barátunk Tarcalon…)

  11. „Zelensky a koldulást is családi üggyé változtatta, feleségét, Olenát az USA elnöke, és a First Lady üdvözölte a Fehér Házban, miközben az Egyesült Államok Kongresszusa előtt is beszédet mondott, …”

    Tánc a politikusokkal. Az Egyesült Államok külpolitikája főállású vígjátéki rutinná vált…

    „Zelensky a koldulást is családi üggyé változtatta, feleségét, Olenát az USA elnöke, és a First Lady üdvözölte a Fehér Házban, miközben az Egyesült Államok Kongresszusa előtt is beszédet mondott, …”

    Ukrajna végzetes embere No.:1

    A Jerusalem Post bemutatja 2022 év 50 legbefolyásosabb zsidóját. No.: 1 ki más lehetne mint Zelensky!
    A Jerusalem Post büszkén mutatja be az 50 legbefolyásosabb zsidó 2022-es listáját. Sokan befolyásolják a világot, amelyben élünk, és befolyásolják mindennapi életünket. Idén arra törekedtünk, hogy egy olyan listát állítsunk össze, amely bemutatja a zsidó nemzet sokszínűségét, miközben kiemeli az embereket az élet minden területéről – kormányzat, művészet, orvostudomány, irodalom és tudomány.”

    A lista őszintén szólva árulkodó…

    No 1 Zelensky Ukrajna elnöke

    3. szám Elisabeth Borne, Franciaország újonnan megválasztott miniszterelnöke

    8. szám Antony Blinken amerikai külügyminiszter…

    A mi Albert Bourlásunk ..fenékre süllyedt. Kár…. ……. talán közrejátszott, hogy a Pfizer vezérigazgatója 6 hét alatt másodszor kapott COVID-t..annak ellenére, hogy négyszer beoltották!

    /https://dimpenews.com/2022/09/25/%CE%B7-the-jerusalem-post-/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük