(3881) Shithole

Tibor bá’ fordítása online

Az Egyesült Államok csatlakozott a jelentéktelen országok sorába


89. Útban a 90. felé

szerző:  Paul Craig Roberts

A Biden-rezsím nevetség tárgyává tette az Egyesült Államokat. Nem mintha az Egyesült Államok nem lett volna nevetséges, de most már a hazafiak is nevetnek.

Ismered azokat a szankciókat, amelyek megbuktatják Oroszországot? Nos, Biden szankciói napi 300.000 hordóval növelték, nem pedig csökkentették az orosz olajszállítmányokat és a bevételeket, amint arról a Wall Street Journal számolt be, és megduplázta az amerikai benzin árát az Amerikai Automobil Szövetség jelentése szerint.

Tudtad, hogy a tankok és fegyverek leszállítása Ukrajnába az ígéret szerint felgyorsítják Ukrajna Oroszország feletti győzelmét. Nos, az oroszok (sok egyéb mellett) nem szállítják le nekünk a tankpáncélhoz szükséges titánt.

Az Egyesült Államok kormánya annyira ostoba és inkompetens, hogy a washingtoni hülyék még nem fogják fel, tevékenységük következtében Putyin  nem csak az ukrán keleti részét foglalja el, ahogy azt korábban tervbe vette, hanem egész Ukrajnát.

Más szóval, ha beavatkozik a konfliktusba azzal a reménnyel, hogy Oroszországot egy vietnámi helyzetbe sodorja, Washington meggyőzi a Kreml-et, hogy Oroszország nem tudja elérni célját Ukrajna egészének meghódítása nélkül.

Oroszország nem valószínű, hogy ezzel a feladattal szembesülve a „menj lassan, mentsd meg a civileket” háborús taktikát alkalmazza. „Az Apokalipszis lovasai vágtatnak előre” – figyelmeztet Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, de Washington képtelen bármit is meghallani, ami igaznak hangzik.

PCR hazáját Shithole-nak nevezte, amit udvariasan „jelentéktelennek”  fordítottam, mert „az a lyuk, ahol kijön a szar” a magyarban nem létezik. De ha már itt vagyunk, akkor megjegyzem, hogy Anglia és az EU még inkább shithole, mert a hülyeséget még jobban meg fogják szívni. Azzal még csak kiegyeznénk, hogy mindössze a benzin ára megy fel, de (orosz ügyeskedés miatt) a gáz ára legalább az ötszörösére fog nőni. Akinek erre nem lesz pénze, az öt réteg takaró alatt keményre fog fagyni januárban. Jól kibaszunk ezzel a tömeg gyilkos Putyinnal.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

28 gondolat erről: „(3881) Shithole

  1. Tibor bá´

    „De ha már itt vagyunk, akkor megjegyzem, hogy Anglia és az EU még inkább shithole, mert a hülyeséget még jobban meg fogják szívni.”

    Igen is meg nem is.

    Ahogy te érted, úgy igen. Európa valóban még brutálisabb valósággal fog szembesülni, mint Amerika, ha a szankciók anyagi következményét vesszük tekintetbe, azaz az öreg kontinensen többen lesznek, akik csak kizárólag ezért jobban fognak fázni vagy akár éhezni, mint az Atlanti-óceán túlsó felén.

    Másrészt bizonyos szempontból az Egyesült Államokban még nagyobb a baj, mint Európában. Ennek okai viszont már túlmennek magukon a szankciókon, azok már csak kis részben tesznek hozzá az igazi nagy bajhoz, ami odaát van.
    Az okos tót atyafi erre mondaná, hogy „karma je zdarma!”….

    http://www.youtube.com/watch?v=WpYeekQkAdc

  2. „Washington meggyőzi a Kreml-et, hogy Oroszország nem tudja elérni célját Ukrajna egészének meghódítása nélkül.”
    Nem könnyű megmondani, hogy mi is a pontos célja Oroszországnak, vagy Putyinnak, ami a háború kezdete óta változhatott is. Szerintem nem kell nekik Ukrajna legnyugatibb része, de minél nyugatabbra tolják a határt, annál nagyobb távot kell megtenniük a Moszkvát fenyegető rakétáknak orosz terület fölött, illetve annál kisebb felvonulási terepe van esetleges potenciális támadóerőknek, és a síkvidéken védendő határ hossza is annál kisebb. Kijevet és a leginkább nyugatbarát részeket szerintem meghagyják ütközőzónának az EU irányába.

    Én úgy gondolom, hogy a meredek infláció és a hiánygazdálkodás miatt olyan problémák lesznek a nyugati világban, hogy kénytelenek lesznek visszavenni az arcukból, és nem támogatni tovább a vérengzést. Én azt hiszem, hogy a félidős választások nagy nyomást helyeznek a demokratákra az USA-ban, és ez reményt ad arra, hogy őszre békekötés lesz, mert benyomásom szerint ez az amerikaiak döntésén múlik elsősorban.

  3. Tibor bá, csinálj pls egy IQ tesztet, úgy tűnik mostanában nagyon lecsökkent.

  4. 4. Tomi, nem tudom hogy elkerülte-e a figyelmedet mostanában, hogy Oroszországban megszűnt a magán/független média. Minden az Orosz kormány fennhatósága alá tartozik, az pedig alárendeli a háborúnak, propagandának. Szóval felesleges .ru-s, vagy Orosz forrásból származó tartalmakat olvasni, ide posztolni, mivel elenyészően kicsi az esély arra hogy van valami igazságtartalma, annak ellenére higy sokan hajlanak arra hogy bekajálják, mivel direkt úgy vannak megírva a cikkek.

  5. Hogy is van ez? Joe Biden „egy vén hülye”, PCR három évvel idősebb „vén okos”, Henry Kissinger „19 évvel vénebb okos”.
    PCR nem csak okos de gondolatolvasó is, aki ismeri Putyin legtitkosabb gondolatait: „Putyin nem csak az ukrán keleti részét foglalja el, ahogy azt korábban tervbe vette(?), hanem egész Ukrajnát”.
    Úgy tűnik számomra, hogy PCR a (szélső)jobb megmondó embere, akárcsak B.Zsolt Magyarországon. Élhetnék a közhellyel: a stílus, maga az ember, de ettől még lehet igaz is abban, amit mond, de a gondolatolvasás biztosan nem az ő területe. Csak még annyit, Navalnijt sokkal kisebb bűnért mérgezték meg kétszer és ítélték tizenvalahány év börtönbüntetésre. Amerikában mindenki nyilváníthat véleményt, még a leghülyébb is. Putyinéknál ez nem így működik. Még külföldön is képesek az ellenségeik, (Alekszandr Litvinyenkó, Szergej Szkripal) vagy éppen a szomszéd állam miniszterelnökének megmérgezésére: Viktor Andrijovics Juscsenko.

  6. 6 – Minato

    Könyveket mikor kezdesz el égetni?
    Ezeknek a mai úgynevezett „liberálisoknak” Voltaire neve semmit sem mond…

    Engem nem zavar, ha a The Telegraphot, HVG-t vagy akár a Kiskegyedet olvasod. Maga a weboldal, ahol a cikk van és amit Tomi idelinkelt érdemes a figyelemre, nem kell egyetérteni vele, de miért zavar téged, ha egy más nézőpontot is megismer az ember?! Ne olvasd, ha nem tetszik vagy túl bonyolult a számodra, más meg azt olvas, amit akar!

  7. 7 – Kacor

    Tudjuk, tudjuk, a világ legveszélyesebb mérgével mérgeznek az oroszok fűt-fát, amely méregnek a hatásfoka sokszorosa a VX-nek, csak az áldozatok mindig valahogy túlélik. Hülye oroszok, még megmérgezni sem tudják az ember fiát rendesen!
    Kicsit elmehetnél inkább sepregetni Porton Down-ba….

  8. 6.,
    Nem kerülte el a figyelmemet és is olvastam a független nyugati, háborúnak alárendelt propagandából. 🙂
    Jó olvasást!

  9. 9. – Zsolt –

    Már megint mellélőttél! Litvinyenkót polóniummal mérgezték meg, Juscsenkót dioxinnal és Szkripalt, Szkripal lányát és Navalnijt novicsokkal. Széles skálán dolgoznak! Szerinted Szergej Szkripál és Júlia Szkripál túlélte?
    Nem vagyok híve a személyeskedésnek, és arra kérlek, hogy te is vegyél vissza belőle.

  10. „Szerinted Szergej Szkripál és Júlia Szkripál túlélte?”

    Szerintem nem. Kinyírták őket, túl sokat tudtak. Ez a szolgák sorsa. Berezovszkijt is felakasztották. Pedig hogy igyekezett, milyen szorgalmas volt ez a jóember!
    Az orosz ötödik hadoszlop is ott ég el majd a nukleáris tűzben, ha egyszer arra kerülne a sor. Ez a sok csicska nem éri fel ésszel, hogy mélyen megvetik őket azok, akiket oly mély odaadással szolgálnak. De ez legyen az ő bajuk! És ez vonatkozik minden nyugati csicskára, nem csak az oroszországiakra. Fűrészelni fogják továbbra is maguk alatt az ágat, amin ülnek, ezek ilyenek.

    De az az igazán fontos, hogy Navalnijnak olyan erős szervezete van! 🙂 Молодец!

  11. 12.Zsolt
    ” Ez a szolgák sorsa. ”
    ” Az orosz ötödik hadoszlop …”

    Tisztelt Zsolt

    «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς»
    „Αz árulást sokan elfogadják, az árulot azonban senki.”

    Thuküdidész, sok évszázaddal korábban, meg akarta mutatni, hogy ki az áruló ezt írta:
    „Az áruló nemcsak az, aki feltárja a haza titkait az ellenségnek, de Az is, aki közhivatalt betöltve, tudatosan nem teszi meg a szükséges lépéseket azoknak az embereknek az életszínvonalának javítására, akiknek a vezetője… »

  12. 12. – Zsolt –

    „Szerintem nem. Kinyírták őket, túl sokat tudtak. Ez a szolgák sorsa.” Érdekes vélemény, ezek szerint nálunk pár ezer embert is ki lehet nyírni büntetlenül? Sőt pár milliót is, mert igen sok a szolga!
    A mondást kifordítottad. Az eredeti: ez az árulók sorsa.
    Szerintem pedig rém primitív és aljas húzás volt, azok után, hogy kicserélték orosz kémekre.

  13. 14 – Kacor

    Aki érteni akarta, értette is: a fényességes Nyugat oroszországi és közép-kelet európai kiszolgálóiról írtam. Te is megértetted, ahogy látom.

    Ami pedig Szkripalékat illeti: a mór megtette a kötelességét, a mór mehet.
    Nem így történt? Hol vannak tehát? A rokonaikat sem engedik a közelükbe. Miért? Találkozhatnának semleges helyen is, nem kell az új otthonukba invitálni senkit, ha nem akarják.
    Ha van konkrét infód, szívesen meghallgatom.

  14. Néha visszanézek még ide, érdekes ez a blog, egy egykor értelmes ember agyi leépülésének dokumentuma.

    Ez volt az utolsó. 😀

  15. 15. – Zsolt –

    Nem értem, miről beszélsz! Szkripal és a lánya is belehalt a mérgezésbe! Ennél újabb információm nincsen! Lehet, hogy feltámadtak, de arról sincs információm! A rokonaikról meg pláne nincs!
    Komolyan nem értelek. A 12. hsz.-ben még tudtad, hogy meghaltak.
    Ha csak azért válaszolnál, hogy tiéd legyen az utolsó szó, akkor közlöm, hogy én nem tartok igényt rá: rettentően unom a parttalan vitákat.

  16. 17 – Kacor

    Tényleg? Belehaltak a mérgezésbe? Mikor?

    Merthogy még az általad kedvelt Wikipédia is mást állít, már megbocsáss!

    https://en.wikipedia.org/wiki/Poisoning_of_Sergei_and_Yulia_Skripal

    Kiengedték őket a kórházból. Utána Szergej Szkripal és lánya, Júlia, felszívódtak. Állítólag Nagy-Britanniában élnek. Én mindenesetre nem hallottam bejelenteni a halálhírüket, sem a temetésüket.
    Szerintem nem élnek. De nem az állítólagos novicsok intézte el őket. Ez a történet valamiért csak a te fejedben játszódott le.

    Nem kell írnod, ha unalmasnak találsz! Na szevasz!

  17. 18. – Zsolt –

    Elnézést, ezt benéztem!
    Ők viszont ugyanattól a novicsoktól haltak ill. betegedtek meg, pedig nem is voltak „szolgák”!
    „2018. június 30-án két brit állampolgár, egy 44 éves, háromgyermekes nő, Dawn Sturgess, és egy 45 éves férfi, Charlie Rowley betegedett meg novicsokkal való érintkezés miatt a délnyugat-angliai Amesburyben. Sturgess meghalt, Rowley válságos állapotba került.

  18. 19. – Kacor
    Egy kutya, nincs miért elnézést kérni, a lényeg az, hogy aljas és ártatlan életeket semmibe vevő akciót hajtottak végre a ruszki ügynökök, a maguk színvonalán. Emiatt halt meg az a háromgyerekes anya.

  19. 20. – elesz –

    Hibáztam, azért kértem elnézést. Ettől még a GRU akciója undorító, aljas gyilkossági kísérlet volt, amiben egy teljesen ártatlan 3 gyerekes anyuka meghalt és egy férfi pedig valszeg tartósan megbetegedett. De hát ilyenek ezek, közben azt mondják, hogy ez már nem a Szovjetunió, amelyik ugyanilyen aljas módszerrel végzett Mexikóban Trockijjal. A közelmúltban (már nem a Szovjetunióban) Oroszországban huszonvalamennyi újságírót öltek meg, csak azért mert más volt a véleménye.
    Sajnos, nagyon sokan letüdőzték a KGB propagandáját, ami károsabb, mint a nikotin és nem is tudnak szabadulni tőle.

  20. 20. elesz
    Kutyázás.
    Ez aztán a stílus!
    Nesze neked liberális tolerancia.
    Minden véleményt elfogadtok, ami egyezik a tiétekkel.

  21. 22 – Bendegúz

    Mindegy, hagyd a fenébe! A felszín felszínét karcolgató, mélységesen alul- és félreinformált álhumanista, kényszerképzetekben élő embereken kár idegeskedni! Csak a felszínes, szajha média által szájbarágott és elhazudott történelmi lózungokat csattogtatják, semmit sem értve a körülöttük lévő világ alapvető működéséről.
    Az a szerencse, hogy jóval több itt az értelmes ember, akikkel öröm véleményt cserélni! És nem arról van szó, hogy mindenben egyet kellene értenünk, ez nem is várható el. A hülyeségek ilyen szintje viszont már fárasztó.

  22. A geopolitika és geostratégia kőkemény szabályok, érdekek és képességek mentén rendeződik, nem emocionális kérdés.
    Az érzelmi töltet csak és kizárólag tömegmanipulációs céllal kerül felhasználásra, mert Egyszeri Elek érzelmeire hatni sokkal egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb, mint az agyára – kezeljétek így ezt a kérdést és jelenséget.

  23. É a shithole-t pöcegödörnek fordítanám. Az egy lyuk, amiben szar van, vagyis szarluk. Lehetséges lenne, hogy az angol anyanyelvűek a segglyukra gondolnának? Arra ott van az asshole, amit személyekre szokás mondani, szemben a shithole-al, amit országokra.

  24. Miért más a mai világ, miért tűnik néhány dolog érthetetlennek.

    „Elsőre nehéz lehet belátni, hogy miért szimpatizál a hazai baloldal Ukrajnával, amely – hogy finoman fogalmazzunk – nem tekinthető éppen egy liberális mintaállamnak. Az orosz-ukrán konfliktus azonban csak részben orosz-ukrán, részben viszont orosz-amerikai konfliktus, és a magyarországi baloldal Ukrajna iránti szimpátiája sokkal inkább az Amerikai Egyesült Államokkal, semmint Ukrajnával való azonosulást jelent.

    Az Amerikai Egyesült Államok a mai magyar baloldal számára éppen olyan referenciapont, mint amilyen a Szovjetunió volt 50 vagy 70 évvel ezelőtt, a referenciapontot nem geopolitikai, hanem ideológiai értelemben értve.

    A baloldal szerint a történelem folyamatos fejlődés, „haladás”, amelynek során az emberiség halad a tökéletes politikai rendszer és társadalmi-gazdasági berendezkedés felé, és erről az útról csak a jobboldali reakció téríti le újra meg újra. A baloldal mindig ezt a tökéletes rendszert keresi, és néha (kellő számú ember legyilkolása után) azt hiszi, hogy ehhez már meg is érkeztünk. Vagy legalábbis vannak országok, amelyek már megérkeztek, ahol a működő politikai rendszer és társadalmi-gazdasági berendezkedés adott pillanatban a legközelebb van a tökéleteshez. 50 vagy 70 évvel ezelőtt ilyen volt kommunizmus és a Szovjetunió, manapság pedig ilyen a liberális demokrácia és az Amerikai Egyesült Államok.
    A baloldallal szemben a jobboldal szerint nincsen tökéletes és feltétlenül megvalósítandó politikai rendszer és társadalmi-gazdasági berendezkedés. A jobboldal nem „haladásban”, hanem értékekben és közösségekben gondolkozik. Ilyenek a kereszténység, a nemzet, a család, a különböző kisebb-nagyobb közösségek (egyesületek, civil szervezetek, faluközösség, stb.), amely közösségekben az emberek mindennapi élete zajlik, és amelyekben az egyén kiteljesedik. A jobboldal minden politikai rendszert és társadalmi-gazdasági berendezkedést aszerint értékel, hogy az milyen környezetet biztosít a számára fontos értékeknek és közösségeknek. Mivel a kommunizmus szemben állt ezekkel az értékekkel és közösségekkel, sőt kifejezetten az elpusztításukra törekedett, ezért a jobboldal antikommunista volt.
    És habár a liberális demokrácia kezdetben kedvező környezetet látszott biztosítani a jobboldal számára fontos értékeknek és közösségeknek, mára harcot hirdetett minden ellen, ami a jobboldalnak fontos: a kereszténység, a nemzeti gondolat, a családok, az egyéb hagyományos közösségek ellen ..
    A jobboldal tehát szemben állt a kommunizmussal és a kommunizmust az egész világra ráerőltetni kívánó Szovjetunióval, ma pedig szemben áll a liberális demokráciával és erős ellenérzésekkel viseltetik a liberális demokráciát az egész világra ráerőltetni kívánó Amerikai Egyesült Államokkal szemben.”
    https://www.erdely.ma/mi-a-magyar-erdek-az-orosz-ukran-konfliktusban

  25. 26, Van erre egy jó magyar kifejezés: szarfészek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük