(3706) Betekintés

Közreadó: Gyarmathy

Egy szösszenet az intenzív osztály mindennapos életéből…. Feketén fehéren

Szerző: egy COVID ITO orvos

A következőkre számíthatsz, ha Covid Intenzívre kerülsz, ami kéltféle módon történhet:
egyenesen a sürgősségiről vagy egy másik Covid osztályról. Egy a közös, bárhonnan is jössz, már nagyon fulladsz… Előbbi esetén elég nagy megrázkódtatás lesz a környezet, az utóbbiak viszont már sejtik, mi is vár rájuk. Először is kapsz egy szuper ágyat – újabb jó hír (több millióba kerül egy ilyen). Aztán levetkőztetünk teljesen meztelenre, akárhány éves is vagy.

Felragasztunk rád elektródákat, melyekkel a nap 24 órájában nézzük a pulzusod, kapsz egy vérnyomásmérő mandzsettát, kapsz egy csipeszt az ujjadra, (jó lenne, ha nem lenne műkörmöd, mert akkor nem jól működik) amellyel a vér oxigén szintjét monitorozzuk. Majd látni fogod, ez a legfontosabb mérő műszered lesz. Kapsz egy katétert is, mert sajnos az intenzív osztályon nincs WC, amúgy sem lenne erőd kimenni. Ugyanezen okból kifolyólag kapsz egy pelenkát is. Akkor is ha 30 éves vagy, akkor is, ha 70. Ja, hogy Neked AZ úgy nem fog menni? Hát, kénytelen leszel megszokni. Ahogy a mosdatást is ott az ágyban. Aztán kapsz egy artériás kanült valamelyik csuklódba, amin naponta többször vért veszünk. Erről jut eszembe, naponta 5-ször megszúrjuk az ujjadat, hogy megmérjük a vércukrodat, mert a Covid sajnos felborítja cukor háztartásod.. előbb utóbb inzulint is fogsz kapni. (meg ezen kívül rengeteg vitamint, infúziót, gyógyszert – többek között Remdesivirt is, melyet csak tavaly júniusban engedélyeztek és hosszú távú hatásai ismeretlenek, amik miatt annyira de annyira aggódnak az oltásellenesek).

És kapsz egy maszkot az arcodra. Olyan, mint egy búvármaszk. Jó szorosan rögzítjük a fejedre. Ez, ahányszor levegőt veszel, nagy nyomással pumpálja beléd az oxigén dús levegőt. Szörnyen fog szorítani, de nem lazíthatunk rajta, mert akkor ereszti a levegőt, leesik a nyomás. És ezt a gép hangos sípolással jelezni is fogja. Amúgy is minden csipog körülötted éjjel nappal. Nyugi, pár nap után már fel sem tűnik ez a zaj. Ezt a maszkot – NIV maszk a neve – eleinte még kis időre le lehet venni. Óriási megkönnyebbülés lesz, majd meglátod. Ilyenkor ehetsz, ihatsz. Aztán ahogy romlik az állapotod, egyre kevesebb lesz ez az idő… Végül eljutsz oda, hogy egy kanál étel után már vissza kell tenni. Örülsz, ha pár kanál tápszert tudsz enni egy nap. Ekkorra már cserepes lesz a szád, a maszk pántjai kisebesítik a bőröd, bárhogy is próbáljuk ezt kivédeni. És ez még nem a lélegeztető gép. Akkor elaltatunk és nem tudjuk fel tudunk-e ébreszteni valaha…

A drága ágy sem lesz már kényelmes, fájni fog a derekad, pár nap után minden bajod lesz benne. Nem tudsz úgy aludni, ahogy szoktál, mert csak félig ülő helyzetben tudsz létezni. De nem ez lesz a legnagyobb bajod. A legnagyobb bajod az lesz, hogy nem elég a levegő. Szerintem ez az egyik legfélelmetesebb érzés a világon… Amikor nem elég a levegő. Lassan elveszíted az időérzékedet… azt sem fogod tudni milyen nap van… és nem is fog érdekelni, hogy nincs híred a külvilágról, itt nincs tv, WiFi. Hiányozni fog a családod. A férjed, feleséged, gyereked, apád, anyád nem jöhet be hozzád. Max beküldenek egy fényképet vagy egy gyerekrajzot. Gyógyulj meg apa/papa stb. felirattal.

Magányosnak, elveszettnek fogod érezni magad, nincsenek arcok körülötted csak szemek a maszkok mögött. Nem látod a beteg társakat, mert függöny választ el tőlük, csak a hangokat hallod, ahogy ők is küzdenek a levegőért, az életben maradásért. Sajnos tudni fogod azt is, ha a melletted lévőknek nem sikerült… Hallod a család sírását, amikor bejönnek elbúcsúzni. Mert egyszer és egyben utoljára bejöhetnek. Nem látod, de hallod a függönyön keresztül. Nem tudsz elbújni, elmenekülni előle. Ahogy mi sem tudunk. De mi 12 óra múlva hazamegyünk a családunkhoz, és pár órára elfelejthetjük ezt az egészet, ha tudjuk… Te viszont ott maradsz, a félelmeiddel, az oxigén hiányoddal. Csak reménykedhetsz, hogy nem adtad át a kórt idős szüleidnek, a párodnak, gyerekednek. És ott marad veled a bizonytalanság, hogy mi lesz veled…túléled-e.. ki kerülsz-e innen élve.. Imádkozol a neked tetsző Istenhez, még akkor is ha nem vagy hívő. És hiába gondolsz arra, bárcsak ne vettem volna az egészet olyan könnyedén… Már késő.”

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

117 gondolat erről: „(3706) Betekintés

 1. Ezt kellene osztani a fb oltásellenes csoportokban nem a baromságokat a chipről meg Bill Gates-ről. Bár kétlem hogy a vallásos fanatizmussal tagadókra hatna 🙁

 2. Üdv mindenkinek,
  Nagyon jó írás. Nagyra értékelem azokat, akik jól tudnak fogalmazni. Egyébként egy ismerősöm kb pont egy éve, ( amikor még nem volt oltóanyag) ugyanezt átélte. 40 év alatti hölgy. Teljesen egészséges, semmi előzetes betegség.
  És csak kicsin múlott, hogy nem került gépre.
  Utána pedig még hetekig nyengeség, szédülés.

 3. Nekem rögtön Kóbor jutott eszembe, aki most küzd éppen az életéért mélyaltatásban.
  Állítólag ő is megrögzött oltásellenes volt.
  Kívánom, hogy sikerüljön neki megküzdeni, de azért nagyon kíváncsi lennék, hogy most mi a véleménye az oltásról…

 4. 4 – hubab:
  Én nem vagyok ilyen jóindulatú. Kóbor dögöljön meg. A társadalomnak sokkal több haszna van a halálából, mert egy rakás általa megbutított ember észhez térne.

  Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, megdögleni, de nincs jóga másokat becsapni.

 5. 5. Tibor bá’

  Az a baj, hogy jól mondja és helyesen látja Tibor bá’!

 6. Kóbor Jánossal készült riport 2020 júliusában.

  Úgy érezte, hogy rá nem jelent veszélyt ez a vírus.

 7. Az érem másik oldala. Avagy, a tagadókat lehetetlenség megyőzni.

  Ez a konkrét videó megrendelésre készült, PR célokra. Üzleteti alapon, kihasználva szerencsétlen sorsú embereket.
  Ugyanilyen videót le lehetne forgatni minden nap, mondjuk utolsó stádiumban levö onkológiai páciensekkel. Csak arra még nincs oltás.

  Tibor bá’, ezt beszoptad rendezen. Mondjuk, mentségedre legyen mondva, nem vagy egyedül. Ez a videó sok helyen elérte a célját, mert a tényeket és azokból való következtetéseket az emberek nem tudják különválasztani.

  Ez a videó megfelel annak, mint amikor Tom Lantos bemutatta a szenátusban az iraki nagykövet lányát, mint a rezsim áldozatát. Azzal a különbséggel, hogy itt szerencsétlen embereket használtak fel a legaljasabb módon.

  Ez a hozzászólás egy kivétel, mert van ami nálam is kiveri a biztosítékot…

 8. „(3706) Betekintés”

  “Az egészségügyi diktatúra minden készséges cinkosa kijött, hogy ijesztgessen a szkeptikusok ellen?”

  “Gyarmathy”
  “Olvasom, hogy közel 700-an vannak már lélegeztetőn Magyarországon, akikből vagy 600-an fekete zsákba kerülnek több napi vagy heti kínlódás után.”

  Tisztelt “Gyarmathy”
  Ezeket a Covid intenzív osztályokat már rég be kellet volna zárni és azokat akik elrendelték a bevezetésüket az emberiség elleni büntettek vádjával nemzetközi biróság elé állitani.
  Naiv oltottak, elhiszik azt, hogy Ők a kivételek.

 9. “Ezeket a Covid intenzív osztályokat már rég be kellet volna zárni és azokat akik elrendelték a bevezetésüket az emberiség elleni büntettek vádjával nemzetközi biróság elé állitani.”
  Hú de nagy arcod van… Majd amikor téged vinnének intenzívre, akkor tiltakozz, hogy köszi te jól elvagy oxigén nélkül.
  Ahhoz mit szólnál, ha valaki Téged javasolna bíróság elé állíttatni emberiség elleni büntettek vádjával a terjesztett dezinformációid miatt?

 10. 10.Avatar: Ááá, erre a görögre szükség van. Mint a pápa tökére. 🙂

 11. Tibor bá’, Tia
  Én meg úgy vagyok vele, hogy ha már valaminek, annak még nagyobb hatása van a közvéleményre, ha valaki egy látványosan életveszélyes helyzetből nagy nehezen kikeveredik, és erről kell neki számot adni, értékelni utólag.
  Főleg ilyen kijelentések után, hogy” ez a vírus rám nem veszélyes”.
  Nekem az sem tetszik, mikor nyugaton a késelő terroristát a rendőrök egyszerűen lelövik, mikor nem indokolható az adott helyzetben, mert elég lenne lábon lőni, és utána bíróság elé citálni, lecsukni.
  Ennek még nagyobb ellenpropaganda értéke lenne, hiszen egyik terrorista sem vágyik életfogytiglani börtönre, annál inkább vértanúságban megdicsőülésre.
  Tudom, rossz a hasonlat, de szívesen vennék Kóbortól is egy mea culpát, mikor szembesítenék korábbi nyilatkozataival, ahogy az Patakival megtörtént…
  Igaz, “aki valaha” arra is azt mondaná, ezt is csak megrendezték…

 12. 12. hubab

  A tagadókra nem lenne hatással egy “feltámadt” híresség szánom-bánomja. Pont fordítva: egyből az lenne, “hát megmondtam hogy ez csak egy nagy semmi és simán megúszható.”
  Engem nem érdekel Kóbor. Pontosabban az a bajom, hogy biztos vagyok benne hogy ECMO-n van, máskülönben miért pont a Városmajoriban lenne.., na és itt a kérdésem, hogy Gipsz Jakabot is átszállították volna-e oda ha látják mekkora a gond, vagy vállat vonnának hogy hát így járt..

 13. 13: Tia, Gipsz Jakab 90% eséllyel meghalt volna, vannak egyenlőbb VIP betegek az egyenlőbbeknél…!

 14. A szombathelyi kórházban 50 százalékban van leterhelve az intenzív osztály, ami azt jelenti, hogy 17-18 ember van lélegeztetőgépen, egyébként a kórházban stabil a helyzet – mondta Nemény András a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésén, amelyről a Nyugat.hu tudósított. Az összellenzéki támogatással megválasztott polgármester tájékoztatása szerint a Szombathelyen intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak. Nemény kiemelte, a kormányhivataltól hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre. A polgármester sajnálja, hogy a kormány nem ad ki adatokat, pedig azok segítenék az eredményes védekezést.

  Nemény András: A Szombathelyen intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan
  https://telex.hu/koronavirus/2021/11/25/szombathely-intenziv-osztaly-jarvanyugyi-adatok

  Rangos szaklap közölte a szakmailag kifejezetten erős tanulmányt, amely először közöl szakszerűen vakcinákra lebontott magyar adatokat. Az eredmények alapján minden vakcina nagy hatékonysággal véd a megfertőződéstől és különösen a halálozástól. Csakhogy a legutóbbi adatok júniusiak, azaz épp az az időszak nincs már benne, ahonnan csökkenni kezdett a hatékonyság. A vizsgálat egyébként azokra az NNK-adatokra épül, amelyekről az NNK azt állította, hogy nem adatkezelőjük.

  Megjelent Káslerék tanulmánya a vakcinák hatékonyságáról, de fontos kérdésekre nem ad választ
  https://telex.hu/koronavirus/2021/11/25/vakcinak-oltasok-magyar-vakcinahatekonysag-fertozes-halalozas-ellen-adatok-elemzes-tanulmany-kasler-miklos-muller-cecilia-pfizer-moderna-szputnyik-astrazeneca-sinopharm

 15. 13. Tia,

  Az ECMO az, amikor a tüdeje már nem működik, így a vérkeringést kivezetik és egy gép helyettesíti a tüdőt?

  Gipsz Jakabot vagy akárkit közülünk már el is hamvasztottak volna ilyen esetben.

  Bár ha a tüdeje totálkáros, akkor neki is csak időhúzás.

 16. Szerintetek eljut oda ez a rendszer, hogy egyszer csak azt mondja/mondják a kormányok, hogy aki nem hajlandó oltatni magát, az írja alá, hogy intenzív ágyra sem tart igényt, ha esetleg oda kerülne.
  Vagy pár évig eljátszik mindenki a jelenlegi módon, aztán csak kialakul egyfajta nyáj immunitás?

 17. JÁRVÁNYÜGYI LAPOSFÖLDHÍVŐKRE
  nem a tudomány a hatásos, HANEM a NAPONKÉNTI televíziós közvetítés adott magyarországi járványkórházból, //oltópontból, laktanyából, mentőállomásról, területi gyógyszerellátó központból, esetleg víruslaborból, oltóbuszból // – a betegek arcának kitakarásával, egyúttal a szennyvízadatok és mindenféle RÉSZLETES járványügyi adatok statisztikájával…

  Ha nem lesz ilyen hivatalos TV-s kommunikáció, amiben egy NÉPSZERŰ közéleti személyiség érthetően elmagyarázza a LAIKUS LAKOSSÁGNAK, hogy mi várható a jelenlegi adatok szerint, akkor EZ LESZ MÉG ÉVEKEN KERESZTÜL (politikai-gazdasági ártalmaival, társadalmi megosztottságával együtt) és a következő katasztrófákkal is!
  Valahogy úgy, mint az M1 tv-csatornáján a pálcás ember az időjárásjelentéssel!

  10, Avatar:
  eLeS görög állampolgárságú kolléga csak továbbítja, nem gyártja a hamis híreket. Mentségére legyen mondva.
  #Az se világos nekik már második éve sem, hogy a lakosság kicsiny része 24 órában a covidos-embereket fuvarozza, gyógyítja, a vírusokat-és ellenszerét kutatja, függvényt analizálja, oxigénpalackot pakolja, ők meg hátbatámadják a frontvonalon lévőket a felvilágosító közösségi oldalakon…vagy épp tízezrével “blek frájdéjeznek” maszk nélkül a bevásárló központokban is.#

 18. 15 – Python:
  Egyértelmű, a kínai vakcina beszerzése egy óriási fiaskó volt, amit politikai érdekből Orbán el akar titkolni. Hogy ennek mi az ára az irreleváns, mert Orbán nyerni akar.

 19. Én még mindig hiányolom világszinten hogy nincs egy viselkedési kódex (az oltás mellett) amit világszinten nyomatnának főműsoridőben.A fertőzésnek 2 esete van: 1. elkerülhető lenne 2.Nem lenne elkerülhető. Pl ha valaki szalagon dolgozik és vele szemben van egy munkahely és egymást belehellik akkor még maszkban is elkapja a másiik.Vagy pl. Szalagdolgozók utaznak haza buszon maszkban akkor szintén elkaphatja.DE pl én otthon úgy viselkedek mintha fertőzött lennék. Pl.Már régóta a kilincseknek a végét fogom meg egy picit vagy a pulóver végével fogom meg,telibe nem markolom.Vagy otthon ha elmegyek közel anyám mellett akkor a levegőt nem kifújom hanem befelé szívom.(persze most röhögönk ezen) Pl. miért vírusos sok kilincs? szerintem nem azért mert a fertőzött keze vírusos hanem mert amikor nyitja és lefelé néz akkor telibelehelli a kilincset vírussal.Most hogy hideg van jól el lehet szórakotni kint a lehellettel és látszik hogy kilégzéskor jó meszszire elmegy a lehellet.Ilynekor jön rá az ember hogy elhaladva valaki mellett rohadtul nem mindegy hogy kilélegzel vagy be.Ha ki akkor mint egy spray fújod ki a vírusokat.A lehellet ilyenkor egy 20x20x150cm-es sávba megy(meg tovább is) Teafőzés amiből többen iszunk vagy ételszedés szintén fej elfordít, kéz kinyújt messzire vagy maszk felvesz és úgy szedni , önteni.Nem belenézni és telibelehelni.Ha nem megy bele a lehellet szerintem sokat számít . (mármint ha már hordozza az ember a vírust) Közös fürdő wc használat, kontaktok lecsökkentése , kevesebb boltba járás, távolságtartás az oltás mellett sokat segít.Múlt héten voltam mg-i boltban.Maszkot mindenki lehúzta, a manusz izélt hogy nincs is vírus a média felfújja, stb…..Vagy autóban utazni mással most nem ajánlott.Kerüljük a rokonlátogatást stb…Vagy család több tagja sem menjen egy autóban most boltba vásárolni.
  PL azt látom hogy sok ember amikor beszél egymáshoz akkor is közel megy , mintha a hang nem menne el 5 m-re, az hogy még a fejet is elfordítsukk vagy ne egymással szembe dumáljunk meg már exrta luxus.
  Ha globálisan lenne egy vírus viselkedési kódex amit főműsoridőben nyomatnának orrba szájaba és, ÉS ezt olyan fegyelemmel betartanánkmint régen a japánok voltak akkor szerintem a fertőzésszámot a felére ,negyedére le lehetne csökkenteni csak ezzel.

  Persze tudósok sem csináltak még ilyet és sokmindent nem tudnak arról hogy hogyan milyen szituációk milyen valószínűséggel fertőznek.Fingjuk sincs. Az emberek sem fegyelmezettek.
  Persze azt is megértem hogy aki a covid előtt beült a 20 fős baráti körrel 2 hetente egy pest étermebe az nem akar lemondani erről most oltottan.Vagy ahol eddig nagy családi 15 fős lakmározások voltak azok szintén folytatják.Vagy aki eddig teleutazgatta a világot fapadossal az ugyanúgy menni akar. Gondolom tele vannak a pesti éttermek mozik,plázák így napi 12 ezer fertőzött esetén is.Meg a welnessek , hotelek is majdnem fullon vannak mutatta a tv.

 20. 19 Tibor bá’
  Ezt én is így látom, és biztos vagyok benne, hogy a politika mindig és mindenhol belecsempészi a maga érdekeit az egészségügyi intézkedésekbe.
  De ez nem azt jelenti, ahogy ezt az oltásellenesek értelmezik, hogy a vakcinák értelmetlenek, és a kormányok csupán hátsó szándékaik fedezetére erőltetik, hanem azt, hogy a vakcinákat valóban a járvány megállítására próbálják felhasználni, de közben azért az elkövetett hibákat megpróbálják elleplezni, még ha ez többlet veszteséggel is jár.
  És ha változtatnak is a stratégián, azt igyekeznek úgy tenni, hogy ne szúrjon szemet, hogy ez egy korábbi hiba korrigálása.
  Ilyen volt az is, hogy a kínaival oltottaknak javasolják harmadikként a más típusú vakcinákat, de azt kínosan kerülik, hogy hatékonysági problémák miatt, ehelyett arra hivatkoznak, hogy emlékeztető oltásnak legjobb más típusú vakcinát adni, mert így védettebb a szervezet…

 21. 17: BAB:
  Egyértelműen az utóbbira játszanak.
  Nem veszik figyelembe, hogy a gyors mutációk miatt (világszinten mindig lesz egy újabb és újabb gócpont), az oltásokhoz hasonlóan a nyájimmunitással sem lehet ezt a járványt megfogni. Az lene az egyedüli megoldás, ha olyan gyógyszer kerülne közforgalomba, amelynek szedése mellett a kezdetben megjelenő tünetek megállíthatóak lennének. Nem tudom, egyáltalán van -e valós esély arra, hogy ilyen készítményt/készítményeket előállítsanak.

  8:
  A holdfénymentes, felhős, sötét éjszaka, de még a fekete-test sugárzása is messziről ragyogó szupernóva reflektorként tündököl értelmed megcsillantott sziporkái mellett. Ahogy a gyerekek szokták mondani, ha a hülyeség biciklizne, kontrázva száguldhatnál fel a dombtetőre…

  Persze az is lehetséges, hogy csak az önzés és a tehetetlenség kettősének kifejezésére láthattunk egy tankönyvbe illő iskolapéldát!

 22. 5,6@: Hát… igaza volt Jövőnknek, tényleg a védelem a legfontosabb a geddonra való felkészülési tárgyakból, ha most a jó világban is azt kívánjuk valaki másnak, csak azért mert nem oltatta be magát, hogy dögöljön meg. Mi lesz itt, ha valami tényleg húsba vágó dolog fog érinteni mindenkit? Lehet a Walking death csak gyenge matinénak fog tűnni, a valósághoz képest.

 23. azt nem értem miért van szükség az altatásra is. valaki tudja?
  egy éber ember legalább így vagy úgy tud küzdeni az életéért,ha fontos neki.
  de egy altatott ,leszedált az inkább van a vírus kezében. beleszólni nem tud a sorsába..

 24. Köszönöm Tibor bá! Köszönöm Gyarmathy!

  Két oltáson túl vagyok, de nagyon megütött az írás. Lényegre törő és naturális, ezért megrendítő. Úgy érzem most, hogy még jobban kell vigyáznom.
  Nem vagyok oltás ellenes annak ellenére, hogy az első Pfizertől kezdve erős ízületi és izom fájdalmaim vannak. Nem reumás eredetű, ezért nem is tudnak vele mit csinálni.

  Aki szereti a humort, annak: EMBEREK, FIGYELEM című írás
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=2307847276024688&set=g.709908225754219

 25. “A Szent János Kórházban ápoltak kétharmada oltott – ezt mondta el Dr. Horváth Benedek, a Covid-osztály műszakvezető orvosa egy interjúban, ám ez csak a nyomtatott lapban jelenhetett meg, az online verzióból eltüntette a cenzúra. Ez az adatközlés szembemegy a kormányzati hazugságokkal, és az orvos kétszer is elmondja az interjúban, hogy most már nagyjából ez az arány a valós. Az pedig különösen felháborító, hogy az online változatban már nem így szerepel pont ez a két rész, ez is felér egy beismerő vallomással: kellemetlen a kormánynak a valóság, ezért inkább igyekeznek eltitkolni azt” – írja bejegyzésében a Mi Hazánk elnökhelyettese.
  Forrás: https://kuruc.info/r/2/236566/
  A kuruc.infot értelmes ember nem olvassa, pláne nem csatolja.

 26. 26. vidal

  Altatás nélküli intubálás egy trauma lenne. Illetve izomlazító is kell, ami által a harántcsíkolt izomzat ellazul, így a mellkasi izmok is amelyek az önálló légzéshez szükségesek.

 27. 28.SzJ
  Nem tudom mi a valós arány oltott/nem oltott kórházban lévő emberek között.
  Legyen mondjuk fele fele a valós.
  De szerintem az lehet az oka hogy az oltottak már lehet a 4-5 hónapon túl vannak, illetve lehet köztük kisebb százalékban frissebben oltott is de azoknak lehet van valamilyen más betegségük meg gatya az immunrendszerük.

 28. Védekezés szintjén az oltás mellett minden a kockázatcsökkentésről szól.
  PL.
  -múltkor mentem be az albán pékségbe.1 kg kenyér.A török megfogja a kenyeret ,zacskóba teszi szabad kézzel az előttem lévőnek,majd adja vissza a pénzt neki.Utánna nekem is.Mondom neki he vírusba nem kéne ezt! Aztán válaszként mosolygott és mondott 2 értelmetlen szót , de nem akartam vele vitázni…
  -ma a coopban sajtot akartam venni.Mondom veszek 15 dekát. Az eladó orráról a maszk lehúzva.Ugye mikor vágja a sajtot a kilégzéskor jön a spray hatás.Persze mondhatnám húzza fel a maszkot de ha előzőleg már belehelte(és hordozó) akkor mindegy ,helyi boltossal meg nem akarok összeveszni mert oda járok vásárolni.
  -pl. munkahelyen is akik szedik az ételt tányérokba folyamatosan sokszor az orrukon nincs maszk teljesen,namost elég ha belelehel.Továbbmegyek elég ha a konyhára 1 ember beviszi a vírust (mert mondjuk otthon nem tartotta be az andrew féle vírus etikettet 😀 ) az továbbadja ezeknek a kajakiszedő embereknek akik naponta 1000 embernek szedik ki a kaját és kész a baj
  -pl. munkahelyen (1000 fő felett) nem ebédelek inkább hazaviszem a kaját és a lehető legkevesebb időt töltök ott mert ugyan az asztalok el vannak plexizve de akkor is 11 és 13 óra között 1000 tüdőből jön ki a levegő, és kajáláskor nincs rajtunk maszk
  -pl giroszsonál most (napi 12 000 fertőzöttnél) nem veszek giroszt mert amikor a salátát és a paradicsomot vagdossa össze biztos isten hogy nincs rajta maszk és a spray hatás itt is jelen van.A gyomorsav vagy szétmarja a covidot vagy nem 😀
  -anyám ment múlt szombaton disznótorba rokonokhoz,mondom nem kellene most mert 2 aktívan dolgozóval egy légtérben húst metélni ahol száll a pára…jó szerencsére nem volt köztük beteg, de lehetett volna,de ő ment mert megsértődnek.
  A risket csökenteni kell.
  Szerintem sok apró dolog van amire nem is gondolunk.
  Meg kíváncsi lennék hogy a napi 12000 fertőzöttből mennyi a gondatlanság és mennyi az ami megelőzhető lenne?
  Persze még erre sincs egy rohadt kutatás európában. Adnék 1000 emberre fejkamerát és egy kutatócsoportnak nézni kellene hogy mondjuk 100 megfertőződő ember mi a szart csinál.Visszanézni hogy mit csináltak.Elkapni a pillanatot.Szerintem az esetek nagy része az idióta vírustagadók, vagy amit Tiborbá is írt az értelmi analfabéták (tényleg rengetegen vannak) , erős Józsibák kelet magyarországról akik sosem lehetnek betegek,de van köztük pubokba beülő bulizgatók, karácsonyra vásárolgatók, családban továbbadók mert nem követik az etikettet.Talán a másik fele olyan aki nem tehet róla: például tömegközlekedésen munkába járók, építőipari melósok akik kisbusszal járnak dolgozni (bár lehet tehet róla mert nemigen vesznek fel maszkot:D )

 29. Tisztelt Tibor’bá!

  Sajnálattal olvasom amit amit “SzJének” írt “válaszként” a 28. alatt.
  Annyival elintézni egy igen fontos tartalmat, hogy “értelmes ember nem olvassa”, az számomra egyet jelent azzal, hogy az értelmes ember homokba dugja a fejét, ha valami nem egyezik az elképzelt világával.

  Nagy hiba, mert úgy látom, ezzel zárjuk ki a párbeszéd lehetőségét, és esélyét annak, hogy tiszta vizet tudjunk önteni a pohárba.
  Ennek a szemléletnek köszönhetően látom úgy, hogy a blog hatalmas látogatottsága ellenére, 4-5 egyet fújó emberen kívül, más már meg sem mer szólalni, egy igen fontos ügyben.
  Finoman szólva is elszomorító…

 30. 27,Kacor
  A magyar humornak NINCS párja. Hülyére röhögtem magam a linken, az egyik legmulatságosabb humoreszk, amit az utóbbi időben olvastam, most is törölgetem a könnyeimet.
  Le a kalappal a megosztásért.

 31. 32. Gyurma,

  Bedobtok egy féknyúzt, aztán folytassunk róla párbeszédet?

  Megnéztem a kurucinfót, nem mutatja a Hegyvidék c. újság teljes oldalát, csak kivágást, ami állítólag a lapszámban volt. Miért így van bemutatva, miért nem a teljes oldal? Ha már a kivágás megvan, akkor gondolom a teljes oldal is, de azt valami miatt nem fényképezték le. Ez így nem bizonyíték. Keresd meg a November 2.- án kiadott nyomtatott lapszámot és nézd meg tényleg benne van-e.

  Szinte biztos, hogy ez egy hamisítvány, melyet vagy a kurucinfó gyártott vagy valaki más és a kurucok csak rácsaptak.

 32. “Kóbor dögöljön meg.”
  Nem tudom megítélni mennyi IQ kell ehhez.Az én legutóbbi IQ tesztem hál’Istennek negatív volt . 🙂
  Emberileg,erkölcsileg(az meg mi?)viszont ez már minősíthetetlen…
  Egy beoltott.

 33. 35: Buda:
  Ezt úgy értelmezd, hogy ilyen az, amikor az értelem megunja az ostobaságot és elpusztítaná, sőt elpusztítja azt. A jövőben sokat fogunk még hallani ilyesmiről, s nem csak a covid és hasonlók esetében, hanem a mesterséges intelligencia kapcsán is.

  Tudod, amikor pl. egy orvos azt mondja valakire, hogy dögöljön meg, akkor annak súlyos oka van/lehet. S, ha pl. a kardiológus 8 órán át foltozza Gipsz Jakab koszrúereit, majd magához térve stikában ismét rágyújt, mi a fenét lehetne kívánni neki, minthogy mielőbb vigye el az ördög…

 34. Érteni vélem, hogy Tibor bá és Tia miért írta azt a Kóborra amit. Ezt pedig Bányai Gábor képviselő úr példáján keresztül fogon érzékeltetni. Jobban mondva leírom mit hallottam különböző forrásokból, olyanoktól akik kicsit tűzközelebbiek mint itt az átlag fórumozó. És a végére talán érthető lesz Tibor bátyám hipotetikus felvetése.

  BG benyalta a SARS-CoV-2 -t, de hát nem nagyon figyeltek érdemben a Fideszesek a járványügyi intézkedések szigorú betartására az idei esztendő elején, és maszkot a többségük azóta is csak elvétve hord. Az egyházi oktatási intézmények farsangi báljai, rendezvények, stb.! Meg is lett az eredménye BG szűkebb családjában és tágabb ismeretségi körében is lettek COVIDO-ok. Volt is soron kívül meglátogatni a kkhalasi Járvány Kórházban az édesanyját, ahová egy képviselő azért hamarabb bejuthat soron kívül NER érában, mint egy átlag ember. Hogy ott vagy még korábban fertőződött meg nem tudni, van ilyen meg olyan pletyka is.
  Aztán elég gyorsan romlott az állapota, be is került a kkhalasi mobil kórházba, ahol ripsz-ropsz jött a lélegeztető gép. Van a képviselőnek egy fiatalkori egészségügyi problémája, egyes források a tüdő bajokat említik mások szívre utalnak. Pontosan nem tudni, de van korábbi krónikus betegség. A képviselő úr állapota gyorsan romlott, hamar lélegeztetőre tették. És innentől jön az amit Gipsz Jakab nem fog megkapni! Hozzáteszem ezek pletykák és több forrásból származó félinformációk lesznek.

  Le akarták venni elég rövid idő után BG -t a lélegeztetőgépről, mert javult az állapota, viszont itt félrement valami, vissza is került és annyira romlott az állapota, hogy már le akarták kapcsolni. Itt ment a feleség telefonja, egyesek szerint közvetlenül OV -nak, mások szerint Kövérnek, megint mások szerint a Miniszterelnökségre. Nem is ez a lényeg, hogy pontosan kinek, de nagyon fentről leszóltak közvetlenül a kkhalasi mobilkórházba, hogy nem vehetik le a képviselőt, és meg kell menteni. Még aznap át is vitték a szegedi klinikára mentőhelikopterrel, ahol vastüdőre tették. A súlyos eseteknél a vastüdő tud segíteni, mert már a lélegeztetőgép sem elég, de ha van kb. 20 db működőképes vastüdő az országban, akkor lehet, hogy sokat mondtam.
  És mivel a kétharmad nem szűnhetett meg a parlamentben egy Fideszes képviselő halála miatt, egy külön orvosi team csak a képviselő úrral foglalkozott Szegeden hónapokig. Állítólag x százmillióért még Svájcból is hoztak specialistákat a csapatba!

  Túlélte, de a fotókat elnézve egy emberi roncs jött ki a szegedi klinikáról testileg és mentálisan is. Amit meséltek, hogy utána Balatonfüreden kellet bő 1 hónapos fizikai rehabilitáció mert annyira elsorvadta az izmai, a pszichológiai rehabilitáció még mindig tart.
  De a képviselő úr azóta kicsit elszállt magától, ő találkozott Istennel és beszélt vele, ez és az érte szervezett körimádságok segítettek a gyógyulásában, mentették meg az életét, stb.! Maszkot azóta is csak mutatóban hord, és mivel túlélte nem a szembenézés és önvizsgálat irányába fordult, hanem előjött a kb. félisten vagyok így kvázi sérthetetlen attitűd.

  Ebből következtetek arra, hogy Tibor bátyám miért is írta azt Kóborról amit…!

 35. 37 – Python:
  Kóbort százezrek hallgatták, imádták, egy fajta vélemény formáló volt. Amilyen kárt vakcinaellenes szövegével okozott, azt részben visszafordítani csak a halála tudná. A halála ezreket mentene meg a haláltól. Acél rideg logika szerint Kóbor halála a logikus. Különben meg is érdemelné.

 36. 32 – Gyurma:
  Az én világom nem elképzelt, az én világom a tapasztalt valóság. Néhány alkalommal volt szerencsém olvasni a kruc.infot. A rövid véleményemnek ez adott alapot.

  Különben, tapasztalataim szerint, ha szélsőséges hülyeség ellen szólok, a válasz mindig az, hogy itt csak az van megengedve, aki helyesel nekem. És ezzel el van fedve a hülyeség. Az eltérő véleménnyel nincs bajom, ha az nem üti meg a lapos Föld szintet.

 37. Csongor !
  Én szóltam :
  Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam kommunista.
  Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam szakszervezeti tag.
  Amikor a szocialistákat bezárták,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam szocialista.
  Amikor a zsidókat bezárták,
  csendben maradtam,
  hisz nem voltam zsidó.
  Amikorra engem vittek el,
  nem maradt senki,
  aki tiltakozhatott volna.

 38. 34. Gyarmathy

  Nem konkrétan csak a cikkre kihegyezve írtam amit írtam. Összeségében!
  Sajnálom, hogy nem érzékeled ezt a hatalmas egyoldalúságot.
  Azt, hogy e tekintetben, már nincs lehetőség széles körű beszélgetésekre, “vitákra”, azaz a lényegét temeti maga alá fórum korlátoltsága, ezernyi értékes információval,
  Igazán sajnálom! 🙁

 39. 39. Tibor’bá

  Értem én a fenntartásait, de úgy gondolom, hogy egy információ értékét a tartalma határozza meg, nem feltétlen annak elérhető forrása.
  Ha mindent csak úgy csípőből elutasítunk ami szembemegy a “hivatalos” tájékoztatással, akkor soha nem leszünk okosabbak.
  Kényelmesnek kényelmes az irányított gondolkodás, (média) de lássuk be, ha az ember rendelkezik még némi egészséges kritikával, akkor könnyedén érzékelheti, hogy igen sok sebből vérzik amit elénk tárnak.
  (Nem konkrétan a vírushelyzetre, összeségében értem!)

 40. Gyarmathy

  Itt egy videó, csak neked, féknyúznak sem bélyegezhető, de még hamisítványnak sem nevezhető:

  https://youtu.be/4bLhDcVoPKA
  (A @ törlendő a link elejéről, úgy tudod megnyitni.)

  “Talán 42-ből, 3 vagy 4 volt oltatlan”

  Ezért gondoljuk sokan, hogy kissé árnyaltabb a lefestett kép..

 41. Bele se gondolok, hogy mit érezhet az az oltott, aki mindezt a felelősségteljes (?) viselkedése után éli át.

 42. 44 kamionos
  Az azt fogja érezni, hogy ő mindent megtett ennek elkerülésére, nincs miért szemrehányást tenni magának, pechje volt, hogy azon kevesek között van, akiknek nem segített az oltás sem..
  Aki viszont oltás nélkül kerül ide, az valószínűleg nem fog tudni elszámolni azzal, hogy kihagyott egy esélyt, ami számára is rendelkezésre állt volna, és ami nagy eséllyel megmenthette volna…
  Itt az egyedi esetek semmit nem bizonyítanak, csak a nagy számokból készített statisztikák.

 43. kb. 15 másodperc volt rátalálni az eredeti nyilatkozatra.

  Dr. Horváth Benedek a 28. SzJ linkjén olvasható állítással ellentétben az alábbit nyilatkozta.
  ” -A kezdeti időszakban a betegek többsége oltatlan volt, most viszont már sajnos vannak köztük oltottak is.”

  – most viszont nagyjából kétharmaduk kapott már valamilyen koronavírus elleni védőoltást- szöveg krucinfos költészet.
  Kell a párbeszéd, de az ilyen hírhamisítások azt csak akadályozzák.

 44. 44, Kamionos:

  és azt is tudja már, hogy feledékeny az IMMUNMEMÓRIÁJA.

 45. 9. L.S. A lecsonkitott hozzászólásom folytatása:

  * Hihetetlen nyilatkozat Margaritis Schoinas E.U. bizottsági alelnöktől: Vannak jóváhagyott gyógyszeres kezeléseink a Covid-19 ellen, de nem vásároljuk meg azokat, mert megállapodásokat kötöttünk a vakcinákról és 2023-ig vakcinákat kell értékesíteni. pronews.gr

  * A Görög haditengerészet vezérkarának a hadihajók legénységéről szóló dokumentuma elsőként és hivatalosan is állami szolgálati bélyegzővel bizonyítja, hogy akik megbetegednek a Covid-19 virustol a beoltottak többek, mint az oltatlanok! pronews.gr/ygeia/1035083

  Tisztelt “Gyarmathy”
  Vajon miért nem a Covid terápia protokolljainak a forditását részesítetted előnyben a mai téma helyet?

 46. 28 SzJ
  Na ezek az olyan adatok, amik semmit nem mondanak, mert a két csoport nem az azonos kockázatúak közül kerül ki.
  Az idős, és krónikus betegségben szenvedők túlnyomó többsége oltott, így nem csoda, hogy közülük sokan még oltással is kórházba kerülnek, de sokkal kevesebben, mint oltás nélkül.
  És még közülük is sokkal kevesebben halnak meg, mint az oltások előtti időszakban.
  A nem oltottakban meg sokkal nagyobb arányban szerepelnek a fiatal, egészséges emberek, akik közül sokan oltás nélkül is jó eséllyel meggyógyultak volna könnyen.
  Kivéve, aki mégsem…

 47. 49: Mi a férjemmel tegnap kaptuk meg a 3. oltást. Kérdeztük a háziorvost, mi a helyzet a körzetében? Azt mondta, eddig 8 betege halt meg Covidban, ebből 7 oltatlan volt, egy pedig egy 140 kilós cukorbeteg nő, aki hiába kapott 2 Astrát, mégis elvitte a Covid. És úgy látja, ez a delta+ megtalálja szépen mind az oltatlanokat, kicsit túl jól sikerült abban a kínai laborban. 🙁

 48. Vörös riasztás
  A legújabb COVID-19 variáns (Dél Afrikai) a legújabb jelentések szerint nem csak gyorsan terjed, de tüske fehérjéje annyira megváltozott, hogy a jelenlegi vakcinák hatástalanok. (talán a kínai vakcina kivétel). Ez azt jelenti, hogy újra védtelenek vagyunk. Kezdődik minden elölről, de egy sokkal agresszívabb változattal. Kilátásaink nagyon rosszak. Komoly gazdasági hátrányokra is számítani kell.

 49. 51. Tiborbá
  Majd ez is úgy lesz mint anno az első koronavírus breaking news posztod. Na ez ha elterjed még nagyobb bajban leszünk.Márpedig amit így bejelentenek az általában biztos hogy elterjed.Hiába hogy afrika és azt hinnénk nem jön el de vagy valamelyik migráns vagy valamelyik kínai behozza akinek afrikában van üzlete.Lehet tavasszal már itt is lesz.Ez hiányzik még.Ugy néz ki a delta variánstól akkor nemsokára megszabadulunk , helyette jön ez a durvább változat valószínűleg.
  Utánna mi lesz még ?Újabb variáns ami visszajön a csatornából a bűzzáró rétegen is és elér minden háztartást majd? 😀
  Ha ez durvább lesz gazdasági vonatkoásban is biztos meg fog minket szivatni.Ja majd nem 300%-os áremelések lesznek hanem 5-600%.Na de nem menjünk annyira előre.

 50. 52: A tőzsdén már pánik van emiatt az új szupervariáns miatt, kezdik leállítani a légiközlekedést Izrael, Európa és Afrika között.

 51. Re:52
  Ezek a fránya afrikai vírusok…
  Csak úgy dől onnan ki minden fertőző betegség, főleg ha némileg segítenek rajta, ami persze összeesküvés elmélet…

  Úgy látom tövig nyomták a gázt a nemlétező konsprirálók, hogy végre legyen már egy jó kis globális lezárás, és egy szép gazdasági reset, mert a számításaik nem jöttek be…

  Nem tudom emlékszik-e valaki e az egy lábú székes hasonlatomra, most rúgják ki alólunk.
  Ideje lenne más módszerekre is koncentrálni, mert ebből orbitális pofára esés lesz.

  Természetesen mindezt a véletlen evolúció eredményezte, nincs itt semmi látnivaló…

 52. Kinyitom a portfolio.hu-t és ez jön szembe:

  “Itt az igazi fekete péntek: zuhanás a tőzsdéken, tarol az új szupervariáns”

  “Megremegtek a tőzsdék, menekülnek a befektetők, szabadulnak szinte mindentől”

  “Rendkívüli ülést tart a WHO”

  “Jönnek az utazási korlátozások, zuhannak a légitársaságok”

  “Aggódik Németország a szupervariáns miatt, már a légierőt is bevetik”

 53. Itt az újabb veszedelem.
  Töltsük fel zsákjainkat humorral és babkonzervvel! Szükségünk lesz rá!

  Nagyon tolják a szart! Övet már bekötöttem, most kicsit szorosabbra is húzom.

 54. 54 dajtás
  Szerintem bármilyen természetes folyamat esetén képes vagy meglátni az ördögöt mögötte… 🙂
  A vírusok bizonyos típusai igen hajlamosak a gyors, változatos mutációra, a korona is ide tartozik, de az influenza vírusok is, nem véletlenül használnak egyedi koktélokat minden évben ellenük.
  Az biztos, hogy itt versenyfutás lesz a vírus és a vakcinák között, de ehhez nem kell gonosz kutató a laborjában…
  A természet meg ebben a globális nagy laborban rengeteg kémcsőben keveri a löttyeit párhuzamosan…

 55. 56. Balázs,

  Hát nem tudom, ha ez komoly, akkor érdekes 2022-nek nézünk elébe(egyébként is, de így méginkább).

  Az eszméletlen mértékű pénznyomtatás, ami folyt az utóbbi másfél évben megakadályozta a gyors katasztrófát, megmentette a tőzsdéket, cégek, vállalkozások millióit és a munkavállalók százmillióit. De azt nem hinném, hogy mégegyszer el lehet játszani.

 56. 54.dajtás: egy új varias létrejötte nem evolúció, hanem mutáció ez csak lehetővé teszi az evolúciót.
  Egyébként ennyi karakterrel akár mondhattál is volna valamit

 57. 58:
  Mármint az elmúlt 15 évre gondoltál 🙂
  Sürgősen kezdjetek valamit a pénzetekkel, mert reális az esélye, hogy csak gyújtósnak lesz jó. A mostani reális infláció olyan 100 és 200% között van, meglátjuk mi lesz ha megint betolják a lezárogatósdit.

 58. Afrikában rengeteg a HIV fertőzött és AIDS beteg legyengült immunrendszerrel, bármelyik vírus számára egy mutációs kincsesbánya egy ilyen szervezet, a SARS-CoV-2 sem kivétel.

  Egyébként a B.1.1.529 mutáció megjelent Izraelben is. Abban a dél-afrikai körzetben ahonnét a riasztás jött kb. 1 hét alatt az újonnan detektált fertőzöttek kb. 90% -a már a B.1.1.529 (feltehetően mű lesz az elnevezése…) variánsból kerül ki. Szóval a delta után megint kapunk egy kb. 50-60% -al fertőzőbb új variánst ami dominánssá válhat a világban. Ha ez a hipotézisem igazolódik, akkor ez már a kanyaró virulenségi szintje lesz, és a csak oltunk módszer egy légúti vírus esetében nagyon nem lesz elegendő megoldás, de az oltás+maszk sem! Itt a világon rövid idő alatt kb. 95-98% -os átoltottságot kéne elérni, mert akkor 1 év múlva megint jön egy 50-60% -al fertőzőbb variáns, és olyan légúti vírussal még nem találkoztunk…!
  https://www.jpost.com/breaking-news/south-african-variant-of-concern-discovered-in-israel-687074

  De, hogy legyen egy jó hír is mára az ezek legalább tudnak kormányozni frázis keretein belül. Nem, nagyon nem tudnak felelősen kormányozni…!!!

  Az Európai Bizottság egyik szóvivője az Euronewsnak megerősítette, hogy Magyarország mégis részt vesz az EU harmadik vakcinavásárlási szerződésében, amelyet a Pfizer–BioNTechkel kötöttek – írja a lap. Korábban a Telex is hasonlóan értesült, próbáltuk is megerősíttetni, de a Bizottság magyarországi képviselete a kormányhoz irányított, a kormány pedig nem válaszolt, míg a Bizottság szóvivője későbbre ígért választ.
  https://telex.hu/koronavirus/2021/11/26/unios-vakcinabeszerzes-magyarorszag-pfizer

  https://hu.euronews.com/2021/11/26/magyarorszag-visszakeredzkedett-az-unios-vakcinabeszerzesbe-hogy-pfizerrel-olthassak-a-gye

 59. 2020 tavaszán azt írtam: Az emberiségnek annyi. Meg is kaptam érte a magamét. Most kiderült, hogy igazam volt.

 60. Re:55
  “Aggódik Németország a szupervariáns miatt, már a légierőt is bevetik”
  Erre csak fekete humor jut eszembe:
  Még jó hogy kell a légierő, le kell fújni az egész országot fertőtlenítővel, konteósoknak magával a botswanai vírussal… 🙂

  Mivel túl dehonesztáló szegény derék botswanai emberekre, legyen ennek a borsnak a neve Covid 1000

 61. 59. Csont.
  Dajtás mondott valamit…sokat is. Csak te nem akarod elhinni.
  Komoly időszaknak nézünk elé…a tél nagyon hosszú, sötét és fagyos lesz. A hangulat is.
  Sajnálatos, hogy semmi szándékosságot nem láttok ebben az egészben.
  Egy napja fedezték fel az új mutánst és a tőzsdén pánik van?
  Biden hozzányúl a stratégiai olajkészlethez és pánik van?
  Az eon németországi vezetője bejelenti, hogy a teljes villamos rendszer összeomlásának elkerülése érdekében szükségesnek látja, hogy egy egy nagyvárost lekapcsoljanak a hálózatról.
  …miközben mindenki az oltással, a napi fertőzéssel…napi halálozásokkal van elfoglalva, szépen kihúzzák a szőnyeget alólunk. Kapaszkodj!☺

 62. Re:59
  Ha csinálsz valami stiklit, akkor fogd rá a nyuszira, és akkor moshatod a kezedet.
  Ha nem esett volna le, akkor a nyuszi a “szegény koszos HIV fertőzött négerek”
  Ez a bomba hír pont egy decemberi világszintű akció szervezésének elkezdése után történt. Persze el lehet hinni, hogy ez csupán a véletlen műve, de eléggé kilóg a lóláb.

  Re: Tibor bá’
  Nem lesz annyi, inkább a mortalitás fog megnövekedni többszörösére, de bűzlik nagyon ez a történet, és egy irányított média pánikkeltés is van benne. Nem akarózott menni az oltatlanok teljes elzárása, most csináltak egy okot, hogy rávegyék az embereket arra, hogy önként kalodába hajtsák a fejüket erre hivatkozva.

 63. Belgiumban is azonosították a koronavírus B.1.1.529 nevű variánsát, amelyet nemrég Botswanában, illetve Dél-Afrikában fedeztek fel – írja a Guardian. Az érintett személy egy fiatal nő, aki nem volt beoltva, és akinél enyhe, influenzaszerű tünetek jelentkeztek tizenegy nappal azután, hogy Törökországon keresztül Egyiptomba utazott. A beteg Dél-Afrikában nem járt, és a kontinens más, déli országaival sem volt kapcsolatban. A Guardian cikke szerint a családtagjai közül senkinél nem jelentkeztek tünetek.

  Európában is felbukkant a koronavírus legújabb variánsa
  https://24.hu/kulfold/2021/11/26/koronavirus-del-afrika-b11529-varians-belgium-europa-felbukkant/

 64. 65 – dajtás:
  Addig nem férsz a bőrödben, amíg nem kerülsz egy lélegeztető gépre, ahol kilehelheted a lelkedet és egyesülhetsz a teremtőddel.

  😀

 65. 60 Pride

  Ha mindennek felmegy mégtovább az ára akkor gond lesz.3mm vaslemez 12.000ft-ról felment 37.000 Ft-ra.Persze vissza nem megy hiába indult be az ipar.Namármost 37000ft-ért még megvettem , szívtam ugyan a fogam.De ha felmegy mondjuk 74000 vagy 100.000 ft-ra egy tábla akkor otthagyja az ember a picsába.És nemcsak én hanem 10-ből 9 ember.Tehát nem az lesz mint most hogy drága a vas mégis sorban állnak érte hanem a többségnek arra már nem lesz pénze mert a fizetés nem követi.Tehát majd ott állhat a vasárus aki eddig szarrá kereste magát, majd ottállhat úgy hogy a kutya sem megy be 1 szál vasért sem.

  Ezesetben pedig valóban lehet egy nagy válság mert nemcsak a vasnál hanem sokmindennél nem fogja tudni megvenni az árut senki.És jöhet az mint 2008-ban.Eküldések csak majd nem úgy mint most hogy elküldönek és bárhová elmegyek 2 nap alatt mert nem lesz bárhová.Ilyen esetben jöhet jól egy nagy kert , kézpénz amiből pár évig lehet élni.Mert ha bedől minden és elbcsájtások lesznek egy erős vírussal megspékelve akkor tényleg nem lesz az hogy majd holnap elmegyak kőművesek napi 30 ezeré.Max. marad az otthoni kert és az élelemtermelés úgy ahogy írtam ,meg mellette pár évi kézpénz tartalék.És max. jó esetben lehet pár szép éve az embernek.Na de ne menjünk még ennyire előre mert korai 😀

 66. 54. Bandi:

  Mondd már nekem, hogy ezzel a konteó-szemlélettel, hogy kerültél be egy elvileg tudományos csoportba, abban az időben?

  Fél disznót vittél nekik vagy valami
  vákuumenergiás házierőművet?

 67. 67. Tibor bá’

  Mind egyesülve vagyunk a teremtőnkkel.😉
  Ja, hogy meghal.
  Mind meg is halunk.
  ——————————-
  Véleményem szerint előbb-utóbb elgyengülnek a társadalom tartópillérei, és ez a cél is.
  A folyamatos és fokozatosan növekvő pszichikai nyomás amit gyakorolnak, ugyanis erre irányul.
  Ha mindenki ma kikapcsolná a tv-t, meg az interneten nem a “besza-behu”híreket olvasgatná, akkor még nyernénk egy kis időt.
  Mert valójában az eleve hibás rendszer valós megroppanása csak és kizárólag a természeti rendszerek -mint játszótér-megroppanásából fakadhat. El kéne mennie a falig.
  Azonban mivel még van kőolaj, még bírja az ökoszisztéma is, ígyh osszú elnyúló haláltusa lenne az, ráadásul mindent vinne magával.
  Ezt nem szeretnék megvárni azok akik a folyamatot sokkal, de sokkal pontosabban látják, mint mi.
  Irányított összeomláson dolgoznak, már nagyon régóta.
  Nincs kontrolljuk mindenen, csak befolyásolási hatalmuk van, de az rendkívüli.
  Már sokkal nyíltabban mozgatják a szálakat, mint tették.

  A COVID -mint betegség- hatástalannak bizonyult kezdetekben. Mivel járvány alatt oltanak és mindenféle immungyengült csoportokba szétspriccelik, így erősítik a vírust, ill. erősödik magától is. De a gazdaságnak meg kell feküdnie, ez a legfőbb cél.
  A médiában még elkendőzik, de már egy kis idő és teljes lesz a bizalomvesztés. Úgy is jó, mert ugyanazt eredményezi.
  Az nem jó, ha mindenféle önsegélyező csoportok kezdenek létrejönni(mert kezdenek).

  Akkor jön a földi pokol, ha globál ellátórendszer megfekszik. Nagyon érzékeny egyensúlyban van.
  Nemzetállamok fele fog tendálódni a dolog.

  A sokkoló hírek befolyásolják a cselekvőképességet, szétzilálja a világképet.

  Utálom a pszichopatákat, így Orbánékat is, de pl. azért a NER-nek most ki lehet adva az államkötvény vásárlás, mintegy féknek.
  Különben a forint így is nagyon bezuhant. A hibrid háború minden platformon zajlik.
  Bele se merek gondolni mi lenne,ha a másik pokolfajzat társaság ténykedne.

  A szándékosság már egyenesen szembeötlő, így az egyszerűbb emberek is konteóra hajlanak.
  Nagyon élesedik a helyzet, érik a füles.

  Az emberiség min. 80 százalékának
  annyi, de lehet mindenkinek.
  Mert sajnos az önrendelkezés katonai erőtől függ. Ott pedig van egy pont mikor atomjoz nyúlnak.
  Ez sem biztos, mert egy kisebb USA elleni megelőző atomcsapással szintén ki lehet húzni az eszkalálodó “méregfogat”.
  Kb.abban a helyzetben vagyunk, mint a polgár a rendőrséggel. A tőle való félelem tartja meg a rendet. Ha a valós erejének kéne biztosítani a rendet akkor kb. seperc alatt bedőlne és anarchia lenne.
  Ez előtti pillanatokban vagyunk, persze, hofy ez menni idő?
  Nem sok lehet. Talán pár év, talán pár hónap???

 68. 45. Hubab

  44 kamionos
  “Az azt fogja érezni, hogy ő mindent megtett ennek elkerülésére, nincs miért szemrehányást tenni magának, pechje volt, hogy azon kevesek között van, akiknek nem segített az oltás sem..”

  Az egyénnek csak 100%-os statisztika létezik!

  Az édesanyám három oltással van Covid osztályon. Azon a részen, ahol már lemondanak az emberekről. Még ő van a legjobban a többiek közül. A normális reakció, hogy azt érzi, hogy át lett verve. És ezt is érzi. Mikor elkezdte az első oltást, azt mondták, hogy nem kerülhet kórházba, ha felveszi. A harmadik oltás után azt mondta a sok celeb doki, hogy ha kórházba is kerülhet, akkor sem lesznek súlyos tünetei. Ehhez képest…
  Mondhatnánk, hogy egyedi eset. De 5-en vannak a kórteremben és mind oltott. Egy középkorú is van köztük. Ez persze még mindig lehet statisztikai véletlen, de az ígéretektől mindenképpen messze van a valóság, azt azért leszögezhetjük.
  A vicc az, hogy oltásellenésként én tartom benne azzal a lelket, hogy nyugodjon meg, mert be van oltva, csak hogy csökkentsem benne a pánikot és a halálfélelmet. Van az életnek egy beteges humora azt meg kell hagyni.

  Oltatlanként, aki bekerül, az vállalta, hogy esetleg pechje volt. De persze egészen biztos, hogy lesznek olyanok, akik kihagyott lehetőségről fognak morfondírozni, illetve, hogy jól döntött-e. Ez természetes.

  Azért írtam ezt le, mert én már csak első kézből származó információkat vagyok hajlandó elhinni. Mind oltáspárti, mind oltásellenes oldalon durva túlzások és hazugságok terjednek. A hazugság pedig nem válik igazzá attól, hogy jó a marketingje.

 69. 47. János

  “és azt is tudja már, hogy feledékeny az IMMUNMEMÓRIÁJA.”

  Azokra az emberekre emlékeztetsz, akik a tőzsdén miután bevásároltak, mindig találnak egy okot, hogy miért fog emelkedni az árfolyam. Túlságosan érintett vagy a Covid sztoriban, hogy tisztán láss. Ez a véleményem.

 70. Elképesztő sebességgel bukkannak fel újabb és újabb koronavírus-variánsok a világban. A koronavírus fertőzőbb, delta variánsa és delta plusz variánsa már Magyarországon is megjelent; most pedig egy 32 mutációt tartalmazó új szupervariánst azonosítottak Dél-Afrikában. Az új szupermutáns máris dominánssá vált az afrikai országban egyes helyeken: van olyan régió, ahol az új esetek 90 százalékát okozta szerdán. Összeszedtük, mit érdemes tudni a hirtelen színre lépő delta plusz variánsról és az új szupervariánsról.

  A szupervariáns rátörte az ajtót a világra: minden, amit tudunk a delta pluszról és az új szupermutánsról
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/a-szupervarians-ratorte-az-ajtot-a-vilagra-minden-amit-tudunk-a-delta-pluszrol-es-az-uj-szupermutansrol-512566

  Izraelben vészhelyzeti intézkedéseket vezetnek be a koronavírus eddigieknél is fertőzőbb afrikai változatának a megjelenése miatt – jelentette a katonai rádió pénteken.

  Szupervariáns: drámai bejelentést tett Izrael miniszterelnöke
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/szupervarians-dramai-bejelentest-tett-izrael-miniszterelnoke-513082

  Felfüggesztheti az Európai Unió a légiközlekedést azon országokból, amelyekben elterjedt a koronavírus új, Dél-Afrikában detektált variánsa – nyilatkozta korábban a Reuters szerint Ursula von der Leyen egy ezzel kapcsolatos tanácskozás kezdete előtt, megerősítve ezzel korábbi Twitter-üzenetét. Ennek apropóján alaposan felgyorsult az esés az olaj piacán, két számjegyű mínuszokról beszélünk.

  Bezárkózhat Európa a szupervariáns miatt, zuhanórepülésben az olaj ára
  https://www.portfolio.hu/uzlet/20211126/bezarkozhat-europa-a-szupervarians-miatt-zuhanorepulesben-az-olaj-ara-512944

 71. Erről az oltott, oltatlan problémáról mindig a Tücsök és a Hangya jut eszembe: A tücsök egész nyáron csak hegedült, henyélt, a hangya meg mindent begyűjtött, szorgoskodott. Ősszel aztán megdöglött mindkettő. Tanulság: a többit megbeszéljük az intenzíven…, azért némi reményt ad, hogy Tibor Bá szerint megint végünk van és a jóslás eddig neki sem igazán jött be …, persze kellő kitartással végül igaza lesz, ez nem kérdés. Ja… és azt rebesgetik, hogy a Kóbort az Omega variáns gyűrte le, így hát nincs mit tenni, bevégeztetett. A konteósoknak ajánlott: https://informatialibera.ro/hu/oltasi-botrany-lehet-szloveniaban-a-covid-vakcinak-kapcsan-az-oltoszerum-uvegcsein-egy-oltokozpontban-dolgozo-fonover-szerint-placebo-vax-vagy-kill-shot-kodszamok-szerepelnek-vide/

 72. 74 – Garatai:
  Te szerencsétlen! Nem vetted észre, hogy a forrás: Hall Turner Radio. A világ első számú féknyuz gyártója.

 73. Az új variáns egészen eddig a B.1.1.529 néven volt ismert, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mai ülésén végül az Omikron nevet kapta (az omikron a görög ábécé tizenötödik betűje). Egyből be is került a legveszélyesebb variánsokat gyűjtő, az aggodalomra okot adó kategóriába, amibe a WHO jelenleg az alfa, a béta, a gamma és a delta variánst sorolja. Ugyan részletes adatokkal még nem rendelkezünk róla, de annyit már tudunk, hogy az Omikron elképesztő számú mutációval rendelkezik, ezek a feltételezések szerint növelik a terjedési képességét, és meg is kerülik a vakcinák által nyújtott védelem egy részét, bár nem az egészet.
  https://telex.hu/koronavirus/2021/11/26/del-afrikai-varians-omikron

  https://444.hu/2021/11/26/who-para-az-uj-varians

  Mind a 27 EU-s tagállam megegyezett abban, hogy utazási korlátozásokat vezetnek be a dél-afrikai régió hét országára. Ez azt jelenti, hogy ideiglenesen felfüggesztik a beutazást a következő hét országból:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/utazasi-korlatozasokrol-allapodtak-meg-az-eu-tagallamai-a-szupervarians-miatt-513104

  Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot – mondta a német BioNTech szóvivője pénteken.

  Lehet, hogy a szupervariáns miatt módosítani kell a Pfizer-vakcinát
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/lehet-hogy-a-szupervarians-miatt-modositani-kell-a-pfizer-vakcinat-513106

  Kimutatták a B.1.1.529 új “dél-afrikai” variánst Izraelben egy Malawiból visszaérkező személynèl, másik kettőnél gyanítják. Mindegyikük oltott volt – írja Dobson Szabolcs szakgyógyszerész a Facebook-oldalán. Mint Dobson megjegyzi, az izraeli fertőzöttek közül az egyikük 3 Pfizerrel, másikuk két AstraZeneca-val, a harmadik két Jansennel (ez utóbbit Izraelben nem használják).

  Oltottak voltak azok a fertőzöttek, akiknél Izraelben kimutatták a szupermutánst
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/oltottak-voltak-azok-a-fertozottek-akiknel-izraelben-kimutattak-a-szupermutanst-513054

 74. 75. Tibor bá’
  A hitelességről csak annyit, hogy ez a poszt témáját adó névtelen levél is facebook-on terjed. Talán még a Ripost szennylap foglalkozott vele egyedüliként. Elvetemült középiskolai tanárok a diákjaiknak osztogatják útravalóul.
  És ugye ha már orvosként mások halálát kívánjuk, azt tegyük névtelenül. Ennyi a nagy tanulság.

 75. Hej, de kíváncsi lennék, ha az itt megnyilvánuló oltásellenesek és szkeptikusok kerülnének felelős döntési helyzetbe egy egész ország felett, akkor milyen intézkedéseket tennének, mikor az intenzív osztályok elkezdenének telítődni…
  Számomra teljesen irreális elképzelés az, hogy a kormányok szándékosan félrevezetnék a lakosságot, és kockáztatva saját egzisztenciájukat, és egészségüket szándékosan vezetnék országaikat a gödörbe.
  Ugyanakkor hülyébbeknek sem képzelem őket, hogy ne látnák tisztábban a lehetőségeket szakértői háttérrel, mint mi, laikusok…
  Az más kérdés, hogy hibát mindenki követhet el, főleg egy bonyolult, kiismerhetetlen helyzetben, amit persze igyekszik elmismásolni, de szurkolni nem fognak a szupervírusnak, hogy ugyan taroljon már le bennünket…

 76. 79. hubab

  Szerintem jó lenne ha elolvasnál egy-két az összesküvés elméletről cikket, vagy magát az elméleteket.
  Csak azért mondom, mert egyik sem állítja, hogy a kormányok csinálják.
  Sőt!
  A problémát pont az okozza hogy a kormányok, különféle intézmények -a háttérhatalom szempontjából- önjáróak. Magyarán nem egyértelmű, magától értetendő az elit szándékainak megvalósulása.
  Mivel itt a létszám, -hm hogy is mondjam- nem egyforma így csak befolyásolni igyekeznek, nem kivitelezni a dolgokat, mivel az lehetetlen.

 77. 64. Valaki, (és dajtás, Balázs)

  “Biden hozzányúl a stratégiai olajkészlethez és pánik van?”

  Valószínű, hogy most egy darabig nem kell már hozzányúlnia, mert ma több mint 10 dollárt esett az olaj, azaz kegyetlenül visszaesett a kereslet.

  Egyébként ha szándékosságot feltételezünk az új variáns megjelenése és a nyomában járó események mögött, akkor mivel vagyunk előrébb?

  Az emberiség történelme egy nagy káosz, sodródás, botladozás, érdekcsoportok ütközése, harc a befolyásért, hatalomért, gazdagságért. Mostanra sokan lettünk, mindjárt 8 milliárdan vagyunk és a káosz is sokszorosára nőtt.

  De fogadjuk el, hogy van benne szándékosság. Ha így van is, befolyással erre nem lehetünk, úgyhogy számunkra ez tök mindegy.

 78. 64. Valaki,

  “Az eon németországi vezetője bejelenti, hogy a teljes villamos rendszer összeomlásának elkerülése érdekében szükségesnek látja, hogy egy egy nagyvárost lekapcsoljanak a hálózatról.”

  Erről nem találok infót, tudnál linkelni valamit hol olvastál erről?
  Nem értem miért állítják le az atomerőműveiket, ha nagyvárosokat akarnak lekapcsolni áramhiány miatt.

 79. 79 Hubab.
  Hogy mit tennék?
  Beltéri maszk(n95 hatósági árral…sőt ingyen)…nem pedig a 400Ft/db-os tavalyi aldi-s áron.
  Eü dolgozóknak azonnali fizetés emelés….év végi bónusz. Nem csak ígérgetni.
  Nem leépíteni(-9000), hanem bővíteni a létszámot…akár önkéntesekkel, akár nyugdíjas ápolók, orvosok visszahívása, nyugdíjon felüli fizetéssel.
  Konténerkórházak létesítése…nem útfelújítás meg stadion.
  A vitaminok árainak drasztikus csökkentése….lassan(?) meg sem tudja venni a bérből élő.
  A nem létfontosságú boltok/létesítmények bezárása, állami támogatás mellett.
  Az élelmiszerboltok nyitvatartási idejének meghosszabbítása.
  A mintavétel működhetne betanított önkéntesekkel vagy lehetett volna céget nyitni, nem kellett volna a mentősökre rálőcsölni.
  Folyamatos tesztelés, kontaktkutatás.(5millárdnyi teszt kukás+200 millió a megsemmisítés)
  Betegellátás működtetése…nem távgyógyítással!
  ŐSSZINTE tényközlés a felelősöktől…nem részigazságok és titkolózás.
  Nyilvános párbeszéd kezdeményezése a járványkezelésről….folyamatos tájékoztatás HITELES szakértőkkel….nem müller, merkely féle…nem akarok káromkodni.
  Ösztönözni az embereket, hogy otthon töltsék a szabadidejüket…tudomisén…reklám blokkok idejének lerövidítése, ingyen netflix…stb.
  Ahol megoldható, ott homeoffice.
  Amikor ez megvan, jöhetett volna egy teljes lezárás….akár határlezárással.

  Nyilván ki lehet egészíteni sokmindennel, de nem vagyok szakértő, csak egy józan gondolkodású ember.
  Szerintem így kellett…ismétlem, kellett volna. De ez a vonat már elment… de volt nekünk egy jelmondatunk, ami mindent vitt:”csak az oltás”

  84. Gyarmathy.
  https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/eon-birnbaum-stromabschaltung/

  Egyébként a kérdésedre válaszolva, semmivel nem vagyunk előrébb, ha elhisszük egyik másik “összeesküvés-elméletet”. Pár éve még lehetett volna(?) változtatni, de már késő.
  Ja…
  “Csak egy őrültnek van szüksége a rendre, a zseni uralja a káoszt.”

 80. Re: Tibor bá’
  Be vagyok oltva “pandapisivel”, pont azon okok miatt, ami most felbukkant. Lehet hogy rosszabb hatékonyságú, de cserébe nem annyira specifikus “villás kulcsot” gyárt az immunrendszerem, szemben a vektor/mRNS oltásokkal…
  Amúgy ha beüt a gebasz, arra is fel vagyunk készülve, és elővesszük a “taktikai atomfegyvert”, és módszeresen szétrobbantom magamban a vírust(Csongor hónapokkal ezelőtt megkapta a szakirodalmat hozzá).

 81. Re:69
  Fokszi-makszi egyetemen végeztem konteó szakon, nem is tudtad? 🙂
  Ennél sokkal vadabb konteókat is tudok írni, ez egészen visszafogott, de elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy az ember ne lássa, hogy itt már rég nem értünk, hanem ellenünk folynak a dolgok.
  Most akarják levágni a maradék közép réteget, akik még bírják erőforrással, és kitartással, és ha majd ők is elvéreznek, akkor jövünk mi a plebs…
  A vírus csak egy eszköz a mai társadalmi és gazdasági átalakulás kikényszerítésére, meglátjuk hova fog kilyukadni a dolog…

 82. 86: Dajtás:
  “Csongor hónapokkal ezelőtt megkapta a szakirodalmat hozzá”.
  – Így van. Azóta is figyelemmel kísérem az orosz vírushelyzetet, ahol élesben vetették be ezt a technológiát, ill. tesztelik a “csodadoktorok csodafegyverét”.
  Várom a világot lenyűgöző hatást, s a magamfajta örök kétkedők, és a tudományos kerékkötők pofára esését. Várom… 🙂
  https://index.hu/kulfold/2021/10/04/thor-elektromagnes-sugarzas-technologia-keszulek-koronavirus-oroszorszag/

  Kontroll:
  https://www.portfolio.hu/uzlet/20211011/koronavirus-sulyos-a-helyzet-oroszorszagban-ingyenes-tesztelopontokat-alakitanak-ki-504626

  A realitások talaján maradva ezzel kapcsolatban ma nagyjából itt tartanak:
  https://infostart.hu/tudomany/2021/03/21/ultrahang-uj-szuperfegyver-a-koronavirus-ellen

  Konteósoknak:
  https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/oroszorszag-technologia-5g-tavkozles.723203.html

 83. 83. Gyarmathy

  “De fogadjuk el, hogy van benne szándékosság. Ha így is van, befolyással erre nem lehetünk, úgyhogy számunkra ez tök mindegy.”

  Egyáltalán nem mindegy!
  Azzal, hogy nem segíted szekerüket a szakadék felé tolni, már egyénileg is sokat tehetsz/tettél!

 84. Átrágtam magam a hozzászólásokon.
  Talán Balázs véleménye áll legközelebb a történésekből kikövetkeztethető (vélelmezhető!) valósághoz.
  Nem akarok senkit oltogatni, de fel kell tenni a kérdést : Mi van akkor, ha a “vírust” és a bökő löttyöt is ugyanazok csinálták?
  Bogár tanár úr már rájött. Bogár naplója utolsó rész.

 85. 83. Gyarmathy

  Valójában igazad van. Nincs semmi különbség esetünkben.
  Az elit úgyanúgy a saját magába zárt “buta” világ mint jóskapista a facebookon. Csak az egyiknek van lehetősége magánál is butábban tartani a másikat saját céljai miatt. Ami persze úgyanúgy egy butaság, csak eggyel magasabb szinten. Azért butaság, mert csak egy hosszútávon működő társadalom életképes.
  Hatalmuk maga is fugázi.

  Azért az sohasem rossz tudni, hogy hol van az ellenség, feltéve ha tenni akarsz vakamit.

 86. Meséltem tavaly a macskák koronavírusáról és az abból következő FIP-betegségről, illetve hogy a mutálódás a gond, valamint hogy az oltás a macskáknál alig használ..stb..
  Sőt arról is írtam hogy lehet majd olyan variáns ami az embert nagyon hamar földbe teszi.
  Most úgy nézd szépen kezd beérni amiket akkor leírtam.
  https://hvg.hu/itthon/20211127_koronavirus_jarvany_covid19_szerval_allatkert?fbclid=IwAR2BpteRD4_YnyuVSGgvpCYzJlQl6F6C2sIyaljUjciSEwYu6lR6-qPycQQ

 87. 93: Tia, mivel a SARS-CoV-2 zoonózisra képes, egyáltalán nem meglepő ez a hír sem sajnos. Pont 2-3 hete volt hír, hogy az USA -ban egy ott őshonos őzfajtában találták meg a COVID19 -et okozó vírust, és nagyon jól érzi magát bennük. Nem lesznek betegek az állatok, de terjesztik a vírust. 🙁

 88. Az elmúlt héten nem következett be a 4. hullám tetőzése, de most már nem lehetünk nagyon messze tőle – írja a Portfolio-nak küldött elemzésében Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője.

  Koronavírus: Magyarország egyre közelebb lehet a járvány tetőzéséhez, fájdalmas időszak vár ránk
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211127/koronavirus-magyarorszag-egyre-kozelebb-lehet-a-jarvany-tetozesehez-fajdalmas-idoszak-var-rank-513108

  Csehországban és Németországban is találtak gyanús eseteket, az egészségügyi hatóságok az új szupervariánsra, az omikron névre keresztelt koronavírus-mutációra gyanakodnak. További tesztekre van még szükség, hogy bizonyított legyen a variáns jelenléte.
  https://www.portfolio.hu/global/20211127/breking-magyarorszaghoz-is-nagyon-kozel-lehet-mar-a-szupervarians-513146

  Két nagy-britanniai páciens szűrővizsgálatának leletében a koronavírus új, omikron nevű variánsát azonosították – közölte szombaton Sajid Javid brit egészségügyi miniszter. Brit járványügyi szakértők egybehangzó nyilatkozatai szerint ugyanakkor nem kell attól tartani, hogy katasztrófát okozhat az új koronavírus-változat felbukkanása.

  Nagy-Britanniában is megjelent az új szupervariáns
  https://www.portfolio.hu/global/20211127/nagy-britanniaban-is-megjelent-az-uj-szupervarians-513158

  Magyarország is csatlakozik a dél-afrikai régióból érkező légiközlekedés korlátozásához – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben szombaton az MTI-vel.
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211127/magyarorszag-is-lepett-a-szupermutans-miatt-513150

  Zsiday Viktor szerint nagy baj is lehet, ha igazak a hírek az új vírusvariánsról. Az elemző úgy véli, hogy akár nagyobb lezárások és gazdasági visszaesés is lehet. Ennek azonban ellenkezője is történhet, olyan kevés információ ismert még az új variánsról. Zsiday éppen ezzel a bizonytalansággal magyarázza az utóbbi napok tőzsdei esését

  Zsiday Viktor: nagy baj van, ha igaz, amit az új vírusvariánsról gondolunk
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211127/zsiday-viktor-nagy-baj-van-ha-igaz-amit-az-uj-virusvariansrol-gondolunk-513148

 89. Dobson Szabolcs írta az imént: “Az új omikron nevű dél-afrikai variáns (B.1.1.529) egyelőre enyhe tüneteket okoz, úgymint 1-2 napig tartó izomfájdalom és fáradtságérzet. Ezidáig szaglás- és ízérzetvesztést nem észleltek. Enyhe köhögés előfordulhat. Nincsenek prominens tünetek. Dél-Afrikában állítólag oltott emberekben nem mutatták ki az omikron variánst. A kórházak nem teltek meg ilyen betegekkel. Minderről a Dél-Afrikai Orvos Egyesület elnöknője, Angelique Coetzee nyilatkozott. ” Link: https://sputniknews.com/20211127/south-african-medical-association-says-omicron-variant-causes-mild-disease-1091062923.html

 90. * Monoklonális gyógyszerek ( Görögországban ): megjelenésük után 14 hónappal és az EMA jóváhagyása után 9 hónappal tesztelték meg végre.
  A kormány szerint az oltásokon kívül nem volt más megoldás. – andreopoulos@pronews.gr

  75. Tibor bá’
  https://www.pronews.gr/ygeia/farmaka/1036742_hamos-sti-slovenia-nosokoma-paraitithike
  – dailytelegraph.co.nz/covid-19/crisis-in-slovenia-whistleblower/ – CRISIS IN SLOVENIA?

  * Mind a 4, Botswanában észlelt eset Távol-Keleti diplomaták voltak, akik teljesen beoltottak voltak a Covid19 ellen! dimpenews.com/2021/11/26/μποτσουάνα-αγάπη-μου/

  * „Egy olyan kultúra hajnalán járunk, ahol a halál elkerülésével kapcsolatos aggodalom arra készteti az embereket, hogy elfelejtsék az életet.” (Gustave Thibon francia filozófus)

 91. Phaahla elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a variáns genetikai összetétele miatt fertőzőbb lehet, de megjegyezte, hogy a vakcinák még mindig hatékonyak a variánsból eredő súlyos Covid megelőzésében. Joe Phaahla dél-afrikai egészségügyi miniszter pénteken kijelentette, hogy indokolatlan, hogy más országok utazási korlátozásokat vezettek be a Covid-19 egy erősen mutálódott változatának hazájában történő kimutatása miatti aggodalmak miatt.

  Dél-afrikai egészségügyi miniszter: a vakcinák még mindig hatékonyak az új variánssal szemben
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211126/del-afrikai-egeszsegugyi-miniszter-a-vakcinak-meg-mindig-hatekonyak-az-uj-varianssal-szemben-513116

  Joe Biden amerikai elnök arra kérte a WTO-keretében jövő héten asztalhoz ülő államokat, hogy állapodjanak meg a vakcinaszabadalmak védelmének feloldásáról, mivel a Dél-Afrikában azonosított szupervariáns aggodalomra ad okot – írja a Reuters hírügynökség.

  A szupervariáns megjelenése odacsaphat a vakcinatitoknak is Biden friss bejelentése után
  https://www.portfolio.hu/global/20211127/a-szupervarians-megjelenese-odacsaphat-a-vakcinatitoknak-is-biden-friss-bejelentese-utan-513142

 92. Re:88
  Nem ismerem az orosz tudományos életet testközelből, de abból kiindulva, hogy az orvos társadalom mennyire szeret szokatlan, általuk nem ismert technikai módszereket alkalmazni, nem csodálkozom a számaikon…
  Máskülönben ha teljes zöld utat kapna a technika, akkor is eszközkorlátba ütköznének azonnal, és hónapok, míg fel tudnák futtatni a gyártást, és mindezt hadigazdasági szinten vezényelve. Nagyon sok eszköz kellene, nagyon sok helyre, és ezt valakinek kezelnie is kell, erre évek kellenének, és ezt is úgy, hogy senki sem fekszi keresztbe szakmai inkompetencia/féltékenység/szakmai gőg okán.

  Én a hazai viszonyokat ismerem, és azok nem túl rózsásak. Rendkívül feudális az orvos társadalom, és a magán akcióknak gyakorlatilag nem engednek teret. Amennyire látom csak fű alatt folynak in vivo tesztek, nyíltan senki sem vállalja fel, vagy ha fel is vállalja, akkor jelzik, hogy ne ugráljon nagyon… A szakmai anyag írója bő 1 éve felajánlotta a segítséget, csak laboridőt kért, és kontroll méréseket. Szerinted adtak neki lehetőséget? 😉 (megvolt a szakmai renoméja, nem bokorugró senkiről van szó)
  Közeli ismerősi körömben volt oltatlan, és oltott(Pfizerrel) teszter is, utóbbi sokkal hamarabb jött ki belőle, de végstádiumosokon ez sem segít már, mert hatékonyan az elején lehet jól elkapni. Egy szétroncsolt szervezetet ez sem tud helyreállítani, nem is arra való.

  Szóval ma még a vakcinákba lehet hivatalosan kapaszkodni, esetleg a gyógyszeres kezelésben, és minden más “egzotikus” kezelés pálya szélére van tolva, mert abban nincs annyi pénz.

 93. Re: Tibor bá’
  Tisztelettel kérdezem, melyik résszel van bajod?
  “Fokszi-makszi egyetemen végeztem konteó szakon, nem is tudtad? 🙂 ”
  Ezt viccnek szántam, még a 🙂 jel is ott van.

  “Ennél sokkal vadabb konteókat is tudok írni, ez egészen visszafogott, de elég naívnak kell lenni ahhoz, hogy az ember ne lássa, hogy itt már rég nem értünk, hanem ellenünk folynak a dolgok.”
  Annak fényében, hogy elég nagy eséllyel laborszökevény a vírus, és élő adásban a vírusra hivatkozva(mindegy hogy joggal/jog nélkül) korlátozzák az alap emberi jogokat, amit elfogadnak az emberek jelentős része zokszó nélkül, amit békeidőben lehetetlen lenne lenyomni a torkukon.

  “Most akarják levágni a maradék közép réteget, akik még bírják erőforrással, és kitartással, és ha majd ők is elvéreznek, akkor jövünk mi a plebs…
  A vírus csak egy eszköz a mai társadalmi és gazdasági átalakulás kikényszerítésére, meglátjuk hova fog kilyukadni a dolog…”
  Középréteg kivéreztetése elég rég óta folyik már, és az is elég nyilvánvaló, pl
  Klaus Schwab nyilatkozataiból, hogy itt bizony a vírusra hivatkozva komoly átalakításokat akarnak. Ezzel a megállapítással mi a baj?

 94. Ezt az Omikront állítólag ma már megtalálták Ausztriában is, most analizálják. Vki aki Dél-Afrikából repült vissza pár napja. 2 oltása van, a 2. oltást 9 hónapja kapta. (akkoriban még csak az egészségügyet és az időseket oltották, szerintem nem idősről van szó)

 95. Re:101 Tibor bá’
  Melyik “ötletem” ütközik occam beretvájába? 😉

 96. Dajtás:
  Itt a lényeg, Te írtad (a többi rizsa, rizsa, rizsa, majd egyszer meglátjuk…):
  “Közeli ismerősi körömben volt oltatlan, és oltott(Pfizerrel) teszter is, utóbbi sokkal hamarabb jött ki belőle, de végstádiumosokon ez sem segít már, mert hatékonyan az elején lehet jól elkapni. Egy szétroncsolt szervezetet ez sem tud helyreállítani, nem is arra való.
  Szóval ma még a vakcinákba lehet hivatalosan kapaszkodni, esetleg a gyógyszeres kezelésben, és minden más “egzotikus” kezelés pálya szélére van tolva, mert abban nincs annyi pénz.”

  Az ultrahangos módszerben bízhatsz, arról még fogunk hallani, mert már Öveges Tanár úr is megmutatta, mire képes Heki és egy síp szava.
  Az EMS-el meg tessék legalább a saját házad táján valami eredményt felmutatni, vagy várd meg csendben, hogy az igazi tudósok tegyék a dolgukat és tervezgesd a jó üzletnek bizonyuló napelemes rendszereket azoknak, akik jómódúként beveszik és belevágnak a “zöldenergiás bolygóvédelembe”!
  ——————————————————————————

  Ezt a drága jó emberi fajt csak önmagától kell megvédeni! Számomra hihetetlen, hogy bizonyos egyedek folyamatosan mozgásban vannak, repkednek a Föld körül és minden szart nekik köszönhetően a nyakunkba kapunk (a kínai vacakoktól kezdve, a glob. felmelegedésen át a koronavírusig, tényleg mindent). Ezeket és az egyre nagyobb számban előforduló fajtájukat kéne megfékezni végre és megmenekülhetünk önmagunktól!
  ———————————————————————–

  Amikor korábban a “káosz új formájának” megjelenéséről írtam, pont valami olyasmire gondoltam, mint ami jelen poszt hozzászólásait végigolvasva (mondjuk 92-től 104-ig), egy ide tévedő gyanútlan látogatóban kialakulhat! 🙂
  Már nem a blog, vagy az egyes hozzászólók miatt, hanem a rendelkezésre álló információk és azok megosztása miatt.

  Tényleg. Most akkor veszélyes az új variáns, vagy sem? Hamarosan megtapasztalhatjuk… Én már lassan leszarom és megértem azokat, akik ugyanígy éreznek. Persze ettől még nem kell ész nélkül eldobni mindent!

  Kóbort meg pofozzák már helyre, még el akarok egy Omega-Scorpions koncertre menni! Nem az eszéért és nem az infektológiai ismereteiért szeretjük/tük…

 97. Omikron – az afrikai szupermutáns

  Klikk a “Megtekintés a YouTube-on”-ra. 🙂 😮

 98. 104. Horváth Csongor

  Nem az a kérdés hogy ez az Omikron veszélyes-e vagy sem. (Illetve csak annyiból kérdés hogy most fordulunk fel, vagy csak majd.) Hanem az a gond, hogy jöhet egy valóban veszélyes, ami hamar földbe teszi az embert. A macskáknál az történik: 4-5 létszámú vagy ezen csapatszám felett plusz 1-2 macskát ha közéjük raknak állatmentést gondolva, máris ott a FIP-pé mutálódott koronából kiinduló, végzetes betegség.
  Igen, arra várunk, hogy szelídebbé váljon végre egy mutáns ami legyőzi a többit, de a macskáknál sajnos nem ezt láttam..

  Igen, a röpködésből sok gond van. Ezért gondoltam végig hogy kik lehetnek Ausztriában a 9 hónapja másodszor oltottak.

  Ne csak Kóbort pofozzák helyre, hanem minden Gipsz Jakabot is, akit esetleg csak szimplán azért szeretünk vagy akár nem szeretünk, mert van és legyen továbbra is. Ehhez pedig fel kell fogni a helyzet súlyosságát, és egyénileg is mindent megtenni, hogy legyen kapacitás az elvárt minőségű életmentéshez, mindenki számára.

 99. Re:104
  No látod, te magad élőben bizonyítottad azt, amiről beszéltem… 😉
  Akkor is ugyan azt mondanád, ha mikrobiológiai kísérlettel lenne alátámasztva a mondandóm(megtettem már régen…), de mivel a fejek kellően meg lettek dolgozva, így marad a dobozon belüli gondolkodás, és az ebből fakadó megoldhatatlan problémák.

 100. A Ciprusi Egészségügyi miniszter Michalis Hadjipandelas kijelentette: nem vezetjük be az egészségügyiek kötelező védőoltását, mert láttuk az eredményeket azokban az országokban, ahol bevezették. Nem helyes kiutasítani azokat, akik az első vonalban harcoltak. Világjárvány esetén ez az intézkedés kontraproduktív!

  – dimpenews.com/2021/11/23/υπ-υγείας-κύπρου-δεν-πάμε-σε-υποχρεωτι/

  “Fényt az alagút végén látni” hiszen december végén, január elején jönnek a terápiás tabletták, amelyek segítenek a Covid 19 betegek kezelésében.

 101. 104: Csongor, akkor ezt is ajánlom a figyelmedbe.

  “A nagy probléma ott adódik, hogy miként is tervezzünk hosszú távon ezzel a járvánnyal? Az látszik, hogy a világszintű adatokban 3-4 hónapos intervallummal hullámzik az esetszám, szóval a szezonalitás még felejtős, illetve helyi szinten ettől jelentősen eltérő mintázatok is láthatóak. Röviden: a vírus kiszámíthatatlan módon jön-megy. Az várható volt, hogy azért a lakossági ellenállás nőni fog idővel, ez pedig az amúgy sem rózsás védekezési rendszert ki fogja kezdeni. Azzal lehet számolni, hogy hullámról hullámra csökkenni fog a védekezési normákat követők száma. Ez viszont az új (potenciálisan akár veszélyesebb) variánsok megjelenése mellett az ellátórendszer túlterhelését is eredményezi, ami miatt egyébként a másodlagos, ellátórendszeri kapacitás-hiányra visszavezethető halálozást is emelni fogja.

  Gyakorlatilag az elmúlt 100 évben az emberiség nem találkozott ilyen léptékű járvánnyal, ez így nemcsak emberéletekben számolható veszély, hanem egyfajta társadalmi sokkhatás is fellépett. Én a jelenlegi helyzetet látva azzal számolok, hogy a járványügyi intézkedések nem beleivódnak a társadalmi normarendszerbe, hanem pont ellenkezőleg, a nyílt elutasítás felé tartunk. Akár sikeres lesz ez a lázadás, akár nem, a társadalom egésze ezen nagyot fog bukni, ez emberéletekben, társadalmi hatásokban és gazdaságilag is mérhető lesz a kár.

  Nem olyan rég, még volt egy elképzelésem, hogy most az emberiség találkozik a járvánnyal, és az eddig megszerzett tudását józanul felhasználva kezeli a helyzetet. Francokat… bár eszközeink vannak, emberileg egy centivel sem vagyunk előrébb, mint a nagy középkori pestisjárvány idején.”
  https://alimento.hu/covid-osszefoglalo-2021-11-26/

 102. A terápiás tablettákról meg annyit, hogy a Merck már a korábban prognosztizált 50% -os hatékonyságát a héten levitte 30% -ra, mivel Angliából a most kezdődött gyakorlati felhasználás során nem hozta az előzetesen elvártakat. És majd meglátjuk, hogy a Pfizer féle tabletta előzetesen kalkulált kb. 89% -os hatékonysága hogyan is fog alakulni a gyakorlatban.

  https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2021/11/04/uk-approval-of-molnupiravir-may-create-new-and-more-dangerous-covid-19-variants/

  https://www.axios.com/merck-covid-pill-molnupiravir-efficacy-fda-d27932f8-9f4e-4e4c-b41b-deea1a587ea0.html

 103. A negyedik járványhullám még felfutóban van Magyarországon, a várakozások szerint ugyanakkor hamarosan a tetőzése is elérkezhet. Közben viszont egyre több jel utal arra, hogy a történelem ismétli önmagát: ahogyan 2021 őszén ugyanazt látjuk mint 2020 őszén, ugyanúgy előállhat, hogy 2022 tavaszán is újabb hullámot kell átvészelnünk, elég csak arra gondolni, hogy épp most jelent meg egy újabb aggasztó vírusvariáns. A kormány is egyre inkább azon az állásponton van (feltételezhetően szakértői véleményekre alapozva), hogy nem zárhatóak ki újabb hullámok, így akár egy 5. hullám. Bemutatjuk, milyen tényezők vezethetnek az új hullámhoz.

  Ötödik járványhullám Magyarországon? – Micsoda? Mégis hogyan és miért?
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211128/otodik-jarvanyhullam-magyarorszagon-micsoda-megis-hogyan-es-miert-513122

  Csaknem két év eltelt a koronavírus-járvány kitörése óta és még mindig pusztít a vírus a világban, most épp Európában állítva hatalmas kihívást elé az egészségügyi rendszert, ráadásul megjelent egy új szupervariáns, ami aggodalommal tölti el a szakértőket. De eljöhet hamarosan az az idő, amikor már nem csak az oltásokkal, hanem gyógyszerekkel is felvehetjük a harcot a Covid-19 betegség ellen. A közelmúltban ugyanis jó hírek érkeztek, a kedvező klinikai vizsgálati adatok után két amerikai gyógyszergyártó óriás is benyújtotta az engedélykérelmet a felügyeletnek a koronavírus-gyógyszerére.

  Már nem kell sokat várni: új fegyvert kaphatunk a kezünkbe a koronavírus ellen
  https://www.portfolio.hu/uzlet/20211128/mar-nem-kell-sokat-varni-uj-fegyvert-kaphatunk-a-kezunkbe-a-koronavirus-ellen-512868

 104. Végül is az van, hogy visszaestünk egy évszázadot. Megérni a tisztes idős kort kifejezetten szerencse kérdése. Azzal a különbséggel, hogy mire valaki 50 éves a többszörös fertőzés és kigyógyulást követő visszamaradt szövődmények miatt többnyire emberi roncs lesz. Ezt a vírust kiirtani sose fogjuk.

 105. 115: Sok ember ismerek, aki átesett a betegségen – kisebb-nagyobb tünetekkel – és ma semmi baja nincs.

 106. 116 – Camelia:
  Több mint 33.000 honfitársunkat ez már nem tudja megnyugtatni. (engem se).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük