USA atomfegyvereket telepítési szándéka

Atomfegyvereket telepítene Európába az USA: kőkemény üzenetben reagáltak az oroszok

Oroszország reagálni fog, ha Amerika hozza az atomfegyvereket / Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Oroszország reagál majd, ha Amerika atomfegyvereket telepít Angliába / Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Oroszország ENSZ-képviseletének tagja válaszlépéseket ígért, ha beigazolódik, hogy az Egyesült Államok atomfegyvereket telepít Nagy-Britanniába.

„Közelről figyeljük az eseményeket, és természetesen, ha úgy alakul, Oroszországnak ennek megfelelően kell reagálnia” – fogalmazott Gennadij Gyatlov, Oroszország ENSZ-képviseletének tagja. Szerinte Amerika nem csupán Nagy-Britanniába, de Lengyelországba és a balti államokba is telepíthet nukleáris fegyvereket – írja a Portfolio a Newsweek cikke alapján.Emlékeztetnek, hogy a Telegraph pár napja szellőztette meg, miszerint az Egyesült Államok nukleáris fegyvereket készül Nagy-Britanniába telepíteni, egy, Londontól 100 kilométerre északra található légibázisra Az USA egyébként 2008-ban kivonta nukleáris csapásmérő képességét az országból.

 

Régi alapelve a NATO-nak, hogy nem erősíti meg és nem is tagadja nukleáris fegyverek jelenlétét egy adott területen

– kommentálta a sajtóhíreket a brit védelmi minisztérium.

Rishi Sunak brit miniszterelnök röviddel ezelőtt beszélt arról, hogy szerinte az Egyesült Királyság képes magát megvédeni az orosz haderő fenyegetésétől, Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig elvesztette az ukrajnai háborút.


 


18 gondolat erről: „USA atomfegyvereket telepítési szándéka

 1. Mégis minek szellőztet ilyet egy Telegraph? Nyilván nem maguktól jöttek rá, nyilván nem is hozhatnák le, ha nem engednék meg nekik. Ha a britek erősíteni akarnák a nukleáris arzenáljukat amerikai darabokkal, (minek is? hiszen van sajátjuk?) megtehetnék csendben is.

  Tehát egy ilyen szellőztetés nem arról szól, hogy valójában mi történik, hanem magával a szivárogtatással van valami céljuk.

  Aki okosabb nálam, annak biztos van valami megfejtése, hogy ez kinek és mire jó, nekem nincs.

 2. Ah, azok a „kőkemény oroszok”. Ha az USA nem emeli fel őket, ma a helyükön volnának.

 3. Pavel.
  Az első világháborúban az oroszok belépése okozta az osztrák magyar monarchia vesztét.
  A második világháborúban az oroszok megtámadása okozta a német birodalmi álmok vesztét. Az bizonyos ideig igaz volt, hogy az USA és Anglia szállította a fegyverek egy nagy részét az oroszoknak. Sztálin nem számított a hitlerrel kötött egyezmény egyoldalú felrúgására. Hitler hozzá nem értését az angliai légi csata is bizonyítja.
  A világ akkori újrafelosztása bizonyítja a legjobban, hogy az atombomba meglétének biztos tudatában sem merte az USA az oroszokat piszkálni. Vajon miért? A második világháborúban az USA a kereskedelmi hajói állandó kilövése után állt hadba. Azok a kereskedelmi hajók fegyvereket is szállítottak. A német, kontinens béli teljes lerohanás után Anglia állta a sarat egy évig. Egymaga. Aztán miután az impotens Hitler azt hitte hogy egyszerű tizedesként ellavíroz egy egyébként rendkívűl hatékony hadsereget, rossz döntés született. Annyi légierővel,u-bottal, akkora erőfölénnyel röhögve be lehetett volna venni Angliát. Könnyebben mint az orosz területeket mínusz negyven fokban. Persze Hitler el volt foglalva a hülye árja szemlélet miatti logisztikai őrültséggel, és a deportáló táborok kiépítésével is. Hitler őrült volt. Sztálin is, csak neki jóval több IQ jutott.
  Az USA most sem meri közvetlenül piszkálni az oroszokat. Vannak kardcsörtetések, de az USA is tudja, hogy Kína a legnagyobb hitelezője. És az USA vezetése is impotens. Van egy szenilis elnök, aki egy adócsalót követett, és ez az adócsaló röhögve indulhat az új elnök választáson. Azt az országot a titkosszolgálatok vezetik mióta Megölték az egyetlen igaz elnöküket.

 4. Nagyon előreszaladtunk, bár a jelenlegi Steadfast ill. a Quadriga korridort épp használhatják arra, hogy atomtöltetekkel menetgyakorlatozzanak Lengyelországba vagyy épp a Baltikumba…

  Emmanuel Macron pedig igazságosan eloszhatja a az EU Keleti-határon, a kis miafrancokat…sőt felpörgeti majd a jól fizető hadianyaggyártást is, ha Ursuláékkal egyetértésben átállnak a kollektív hadigazdálkodásra, ha már kitakarították őket Afrikából.

 5. Dan

  Nézőpont kérdése, az oroszok végülis nem értek el különösebb eredményeket az első világháborúban, a németek fél kézzel visszaverték őket (a másikkal a többieket próbálták volna). 1918-ban gyorsan ki is léptek. Az oroszokat megverni nem volt akkora hadművészet, a nyugati front volt kemény dió nekünk. A második világháborúban a németek természetesen úgy haladtak mint kés a vajban: Nemcsak a technikai civilizáltság fölénye miatt, hanem – amennyire a tizedes festőművész engedte – a tábornokok haditudománya, pallérozottsága miatt is. Még az 1943 utáni visszavonulásuk is úgy megizzasztotta az oroszokat, hogy a győzelmük veszteségek szempontjából felért egy alapos vereséggel. Érdemes ránézni pl. az 1944-es hortobágyi páncéloscsata statisztikájára, a mindenben szűkölködő németek vs. az USA által bőven támogatott, és számolatlan emberanyaggal rendelkező oroszok közt. Az oroszok egyszerűen túl buták voltak ahhoz, hogy ésszel tudjanak harcolni, ellenben óriási lerabolt, bekebelezett, leigázott területek és lakói fölött rendelkeztek, mégpedig orosz módon (= mértéktelen brutalitás). Sztálin sírva rimánkodott a nyugati front megnyitásáért, ismerjük, nem emberbarátságból. Érdemes olvasni német katonák visszaemlékezéseit, bizony az orosz teherautók fele Ford volt. Az oroszok soha semmiben nem voltak a szellem emberei, a második világháború után német tudósok dolgoztak nekik és általában minden szellemi kincset úgy loptak, ld. atombomba, de a sort a végtelenségig lehetne folytatni a ZIL teherautóig ami GMC. Az oroszok általában minden erkölcsi gátlás nélküli állandó expanzív politikájukból éltek a környező népek rovására: primitív elmaradottság igénytelensége + birodalmi tudat és embertelen szervezettség egyszerre, leoroszosítással: orosz nyelv, félelem, alkoholizmus. Nem az oroszok, hanem a nyugatiak írták meg a Cocom-listát, ugyebár. Nem a nyugatiak szorultak az orosz mikroelektronikára (stb-stb-…-stb.) és általában a szellemi tőkére, hanem fordítva. Az orosz márcsak ilyen népség. Nekik a hatalom, a győzelem, a birodalom minden más szempontot felülír: Így lehet megérteni azt, hogy a ma Oroszországában hogy lehet az együgyű néplelket a sztálinromantikával megnyerni. Ők soha nem fognak vég nélkül tépelődni -mint a németek Hitler néhány éve miatt örökkön-örökké- egyetlen leradírozott és megsemmisített nép miatt sem, pedig jópár nép örökre eltűnt a csizmájuk lépte nyomán. Otthon a négy fal közt ez természetes közege Putyinnak, de mikor a nyakatekert érveléseit halljuk pl 1956 kapcsán (tankönyv, amivel sok-sok millió kis orosz agyát mossák ma), akkor végigfut a hideg a hátunkon. Nem tudom olvastad-e a friss interjút Putyinnal, hát nem sok jót ígér számunkra az amit mondott. Furcsa kalapos nép….

 6. Én már most nem tudok ehhez hozzászólni. Egyik elemző azt mondta hogy a világháború esélye 3 %.Egy másik műsorban egy másik elemző meg azt hogy közelebb vagyunk mint bármikor.
  Tulajdonképpen eljut oda az ember hogy akármennyit olvas nem tudni mi fog történni. A helyzet elemezhetetlen. A híreket követni pedig érdemes mert ha van valami nagyobb mozzanat akkor izgalmasabb mint egy akciófilm.
  Én már úgy fogom fel hogy ha el kell menni akkor el kell menni.
  Még nem hallgattam végig a Putyin interjút de annyit mondott hogy ha amerikai katonák jönnek ukrajnába akkor ki fog szélesedni a háború. Meglátjuk amerika meddig mer elmenni.

 7. Pavel.
  Én nem vagyok elfogult oroszbarát. De Amerika barát sem. 56 ban konkrét hangfelvétel van róla, hogy az USA megvéd minket. HAHAHA.
  Nagyon be voltak tojva az oroszoktól, hidd el nekem. Az orosz, egy világgazdaság rendkívül sok nyersanyaggal, és emberanyaggal. A nácik anno rendkívül buták voltak, ha úgy tetszik idióták. Egy világrend ellen indítottak háborút. A zsidóságot tették felelőssé a gazdasági válság miatt, meg más miatt is. Az USA minden előrelépését tudományos és harcászati szempontból, zsidó származású tudósoknak köszönheti. Akik a nácik elől menekültek. A rakéta programjukat meg egy kimenekített német zseninek, aki egyébként ugyan úgy részt vett közvetett módon a zsidók gyilkolásában. Az USA legalább annyira bűnös, mint az oroszok, a világ újra felosztásában. És bármennyire nem tetszik, nem az USA diktálta akkor a feltételeket….

 8. 5./ Pável
  Nekem úgy tűnik mintha valamit összetévesztettél volna
  a valósággal. = „”Az oroszoknak a második világháború után
  német tudósok dolgoztak . . . .”” Tudtommal az amerikai
  hadsereg elsődleges tennivalója az volt a német területen,
  hogy a német tudósokat, kutatókat, hadiipati szakembereket
  begyüjtse és amerikába szállítsa. — Gyakorletilag ez a
  szürkeállomány alapozta meg az USA jelenlegi hegemoniáját.
  NEM MELESLEG, az idézett mondatodtól eltünik a realis
  szemléleted, megjelenik viszont a kimondottan oroszellenes
  véleményed.

 9. Dan,

  az oroszok is „antiszemiták” voltak a XIX sz. végefelé. Így lett nálunk 6%. Hitler természetesen hülye volt hiszen neki most az a dóga hogy hülye volt legyen, mert a jelen világrendszer arra épül hogy Hitler ety hüjje. Meg gonosz. Meg ilyenek. És milyenlyó hogy nem győzött, hála. Még Putyin is nácizik mikor indokolni kell. Az USA miért is lépett volna be a háborúba fegyverrel, míg Európa ki nem vérzik? Minek neki egy önálló Európa? Ellenben Roosevelt már 1934-ben (!) lepacsizott Sztálinnal. Az oroszok pedig 1956-ban annyira fostak az USA-tól, hogy háromszor is megkérdezték, nem lesz-e baj belőle, mire bátran be mertek vonulni. Érdekes, Franco tábornok nem félt volna a ruszkiktól, 200.000 katonájával… (csak nem ő is hülye volt? 🙂 ) Az USA tartotta magát Jaltához, miért is ne tette volna? Mi haszna származott volna holmi Magyarország felszabadításából, mikor a csillagháborús programmal később az egész keleti blokk (is) puskalövés nélkül hullt a kezébe, ruszkistól. Miért ne zavarta volna az utcára Amerika Hangja Magyarország tökösebbjeit a biztos halálba, és miért lett volna fontos neki egy nemzeti lelkületű réteg élvemaradása? Sőt. (Hiszen a kádári rendszer bomlasztását is a liberálisok végezték el aztán).

  Barna Mihály

  Az oroszok is és az amerikaiak is vadásztak a német tudományra és tudósokra, mérnökökre, szakemberekre. Mindkét oldalon ment a hajsza. Csakhát az USA-ban lehet saját neve pl. egy Braun professzornak, míg a gulágtáborokban legfeljebb max. sorszámuk meg fejadagjuk. A véleményem kimondottan oroszellenes, ha a nyugati világban való mélységes csalódásunk nyomán felderengő oroszromantika fényében/árnyékában olvasod. A csalóka lelki inga átlendült, mint mikor 1994-ben önként szavazott az érzelgős nép a pufajkás MSZP-jére. „Csalárdabb a szív mindennél”. Csakhogy a ruszkikat egy csöppel sem tette jobbá az, hogy a szabadság szobor kezében kialudt a fáklya. Ugyanaz a (…) nép mint mindig is volt.

 10. Pável, mielőtt az oroszokat en bloc leírnád, jusson eszedbe, hogy orosz volt Tolsztoj, Bulgakov, Szolzsenyicin, Csajkovszkij, Sztravinszkij, Rahmanyinov, Mojszejev, Pavlov, Cserenkov is, és még sokan mások, akik sokat adtak az emberiségnek.

 11. 2024.02.17.-én állítólag amerikai szakemberek fognak személyesen Budapestre utazni, hogy meggyőzzék a magyar kormányt a svéd-csatlakozás miatt.

  Mert különben hamar eljön a gazdasági atombomba, mint haddelhadd…a januári nyírmártonfalvai szemlélődés volt a bemelegítés?

 12. 11 Mért a kormányt? A parlament akadályozza…

 13. A finn népi hadseregből kilépett 2023.-ban 1650 fő és az idén februárig (!) már 1435 fő tartalékos is és bizonyos – mondhatni polgárvédelmi képzésekre ill. beosztásokra jelentkeztek.
  A finn védelmi minisztérium már erősen dolgozik azon, hogy a tartalékosok – hazafiatlan – leszerelését a jövőben megtiltsák…

  forrás: helsingin sanomat, yle.fi

 14. 4. hozzászólásom folytatása:

  Már írja is Brüsszel központi sajtótájékoztatása, hogy javasolják az EU gazdaságának átállítását hadigazdálkodásra:

  ## https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_24_1321 ##

  Németország szuverén államiságát mikor fogják javasolni? Szűkül az amerikai fegyerpiac ill. finanszírozás és a háborús kedvű EuNato országoknak emiatt Donald Trump már most is az ellenségük?

 15. 15 „Már írja is Brüsszel központi sajtótájékoztatása, hogy javasolják az EU gazdaságának átállítását hadigazdálkodásra” – mondjuk ennek van értelme. Azt nem értem csak, mért nem két éve lépték ezt meg – legkésőbb. Meg hogy mire várunk az általános sorkatonaság bevezetésével.

 16. „Szuperkedd úr” az idei nőnapon egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnökünkkel az én fantáziám szerint

  kb. arról,

  hogy Donald Trump békét fog javasolni Ukrajnában, olyan áron, hogy az oroszok álljanak meg és cserébe az ukránok leteszik a fegyvert…na ez nem fog menni orosz részről, így a franciák közben ismét megpróbálkoznak Afrikában az orosz Wagner – sereg kifárasztásával és eközben az EU – NATO (zsiványul felerősödve az új belépőkkel)
  hadak pedig beszivárognak kelet – Ukrajnába…szóval, hogy a magyarok szeretnének kimaradni ebből a beszivárgásból. Hogyan maradjanak ki, mi lesz a megváltás ára?

  Joe Biden úr magától is apránként eszkalál, Donald Trump elnökjelölt meg az oroszt kényszeríti eszkalációra.

 17. A „kis miafrancok” Kelet – Európai területekre való letelepítésének eredménye:

  && https://dorzeczy.pl/opinie/577650/gen-samol-prawdopodobnie-bedziemy-poswieceni-na-oltarzu-bezpieczenstwa-usa.html &&

  Észak – afrikai migráncsok helyett a belső európai (lengyel) menekültek befogadásával és teljes ellátásával meg tudnánk magunkat váltani az egzisztenciális háborútól?

  Ursula von der Asszony mikor találja már ki a személyekre vonatkozó dezertálás megbüntetését? Az országokat már csapkodja a szankciókkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük