EP szavazás

Gyorsítja a szavazást az EP a választások előtt

Ünnep a legutóbbi EP-választás után Brüsszelben, 2019. május 26-án
Írta: Kiss Gábor

 

Kulcsfontosságú jogszabályokról kell szavaznia az Európai Parlamentnek, például a migrációs paktumról és a mesterséges intelligenciáról szóló törvényről.

Az Európai Parlament felgyorsítja a jogalkotást ciklusa vége előtt, annak érdekében, hogy az európai választások előtt minél több törvényt lezárjon. A választásokat június 6. és 9. között tartják, de a Parlament április végén bezár. Ez azt jelenti, hogy az európai parlamenti képviselőknek mindössze 4 hónapjuk lesz arra, hogy több mint 140 jogalkotási aktáról szavazzanak.

A parlament most fel akarja gyorsítani a megbeszéléseket a Tanáccsal, és további szavazási üléseket is beiktat.

„Igaz, hogy itt Strasbourgban plenáris ülések lesznek, ahol sok kérdésről kell szavazni. Általában azt lehet tenni, hogy például délutánra beiktatunk egy szavazóülést, hogy ne szavazzunk több mint két-három órát egyhuzamban, és a képviselők képesek legyenek koncentrálni. Nem lehet órákon át szavazni” – magyarázza Jaume Duch Guillot, az Európai Parlament szóvivője.

A Parlamentnek olyan kulcsfontosságú törvényekről kell szavaznia, mint a migrációs paktum, a mesterséges intelligenciáról szóló törvény és az unió új költségvetési szabályai. Brüsszelben sokan úgy vélik, hogy a szélsőjobboldali és radikális erők választás után valószínű megerősödése áll a jogalkotási roham mögött, mivel az komoly akadálya lehet az ilyen törvények jövőbeni jóváhagyásának.

A Zöldek frakcióvezetője úgy látja, a migrációról és a zöld megállapodásról szóló legújabb uniós javaslatok veszélyes kísérletek arra, hogy a szélsőjobboldal kedvében járjanak.

„A Zöld Megállapodás terén még mindig sok az akta. Ott van ez a hírhedt menekültügyi és migrációs paktum is, amelyről van egy egyezség, ami nem fog megoldani semmit. És ez alapvetően a radikális jobboldal nyomdokain halad, ami szerintem szintén nagy hiba. Ha azt nézem, hogy mit fog tenni a képviselőcsoportom mostantól a ciklus végéig, akkor azt mondanám, hogy az a védekezés lesz. Védekezni fogunk. Úgy gondolom, hogy a nagy többség katasztrófába sodorja az Európai Uniót. Ezt meg kell akadályoznunk – mondta Philippe Lamberts belga EP-képviselő.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a szélsőjobboldali és radikális erők némileg erősödhetnek az Európai Parlamentben a júniusi választásokon, míg a mainstream pártok és a zöldek mandátumokat veszíthetnek.

 

46 gondolat erről: „EP szavazás

 1. Végre valami jó hír! De attól tartok, hogy kevés lesz ez a jobboldali erősödés – megint. Ahhoz, hogy Európának legyen esélye megmenekülni a totális iszlamizációtól, nagyon gyorsan nagyon határozott intézkedéseket kellene tenni. Ha csak annyit lennének hajlandók megtenni végre a hatóságok, hogy a szó szerinti bűnözőket lecsukják, és kihajítják a kontinensről, az most már édeskevés. És még ez se látszik, hogy el akarna jönni.

 2. „[…] Ha azt nézem, hogy mit fog tenni a képviselőcsoportom mostantól a ciklus végéig, akkor azt mondanám, hogy az a védekezés lesz. Védekezni fogunk. Úgy gondolom, hogy a nagy többség katasztrófába sodorja az Európai Uniót. Ezt meg kell akadályoznunk.”

  A brokkoli mintha ezt mondaná: Büdös a demokrácia! Okos, bölcs kisebbség dönt, a radikális, fasiszta többség nyal!

 3. 2 Ezek a mondatok adnak reményt nekem is. Ha ezek így kétségbe vannak esve, akkor valami jó készül!

  Az mondjuk elképesztő, hogy szerinte az a „katasztrófa”, ha Európa elkezd végre védekezni a bűnöző hordák ellen. És nem az, amit ők idéztek elő, ami kibontakozóban van. Megpróbálom elképzelni, mi lehet ezeknek az embereknek a fejében, és őszintén: kudarcot vallok.

 4. 5 – A lelkiismeretük szavát, na azt kétlem, hogy akármennyire is érzékelnék, különben nem rombolnának le szisztematikusan mindent, ami értékes ezen a kontinensen.

  „Talán azt remélik ezzel a magatartással előmozdítják azt, hogy a világ egy jobb hely legyen.” – Ebben lehet valami, csak az ő elképzelésük a „jobbról” valami egészen furcsa, kifacsart szörny kell legyen.

  De még fel is teszem, hogy valaki tényleg ezt a csomagot gondolja jónak, amit ők, akkor sem értem, hogy nem veszik észre, hogy önellentmondásban vannak: a pátyolgatott LMBTQ embereiket a pályolgatott muszlimjaik fogják tömegesen felkoncolni az első adandó alkalommal. Valami egész durva tagadásban kell legyenek, hogy a legalapvetőbb tényeket nem hajlandók észrevenni.

 5. 5 Tref, neked mit mond a lelkiismereted szava, amikor ilyen videókat látsz?:
  9gag.com/gag/a8qRKKe
  9gag.com/gag/a2K329D

 6. 8 – Ezek nem politikai reklámok. Az egyiken egy fiatal nő számol be róla, hogyan sikerült megmenekülnie egy nemi erőszakból és rablásból. A másikon erőszaktevő afrikai migránsokkal beszélget egy ember, és próbálja rávezetni őket, hogy a megerőszakolt nőnek esetleg lelkileg rossz lehet, hogy megerőszakolják – lepereg róluk. Látszik, hogy az együttérzés mint olyan, nem létezik számukra.

  De rákereshetsz arra is, hogy hogyan zajlottak a szilveszteri ünnepségek Európa nagyvárosaiban. Vérfagyasztó.

  És a probléma az, hogy de, sajnos ezek a képek azok, amik reprezentálják Európa mai állapotát.

 7. 5. treff

  Nagyon úgy tűnik, hogy nem lett jobb a világ attól, hogy boldog-boldogtalant beengedtek Európába. Itt sok minden rosszabb lett, és a kibocsátó országoknak se lett jobb. A rászorulókon nem így kell segíteni

 8. Ábel!
  A hosszú évek során még nem sikerült Neki elsajátítani. Csak henyél, és várja ,hogy este legyen.

 9. 8 Nem mondod! Kinn él Barcelonában ki tudja hány éve, és csak magyarul beszél? Ezt el se tudom képzelni. Én rosszul érezném magam. Még talán félnék is egy kicsit, ha nem beszélném az ország nyelvét, ahol élek. Hogy vásárol? Hogy éli a mindennapi életét? Értem én, hogy nyugdíjas, henyélhet, de még henyélni is jobb, ha csinál valamit az ember.

  Ráadásul kubai a felesége, már csak az ő kedvéért is meg kellett volna tanulni, már a házasság első öt évében legkésőbb.

 10. Rugdalni azt, akinek befogtátok a száját szerintetek elegáns dolog ?

 11. 10 – Nem érzem magaménak a megjegyzésed. Én szívesen beszélgetek vele, ha nem is értünk egyet, Éva tiltja ki újra meg újra – amivel nem értek egyet, de mégis övé a blog, ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem.

  És 9-es megjegyzésemet nem tartom rugdalásnak, hanem jogos és racionális, visszafogott kritikának.

 12. Olyan témában, amibe valakinek semmi belelátása, ismerete nincs, kár okoskodni. Az elegáns viselkedést illetően nagyon eltájoltátok Magatokat. Rossz helyen keresitek.
  Egyébként, Tibor’bá tiltotta ki.( Meg volt rá az oka.).
  A témát kérném hanyagolni, mert gusztustalan. Ha egy kicsit is tiszteltétek Tibor’bá-t, az emlékét ne sározzátok be.

 13. Igen.
  Tibor ba’ 20- szor kitiltotta és 19 – szer visszaengedte.
  A 20. visszaengedést már nem tehette meg …………..

 14. Melike!
  Az eseményeket illetően jól le vagy maradva, de nem baj, azért csak mondd a magadét.
  Tibor’bá halála előtt legalább 2 hónappal már minden próbálkozása elutasítva, VÉGLEGESEN.
  Sajnos a tények komoly , kellemetlen dolgok. Ne próbálkozz dolgokkal, ismeretek nélkül, hasra ütéssel, csípőből.
  A téma lezárva, stornírozva a további ostoba fejtegetés.

 15. Értem, őszintén sajnálom igen a halál végleges.

 16. Melike!
  Korábban kellett volna ilyen aktívnak lenned a honlapon.
  Tibor’bá-nak nagyon megváltozna a Rólad alkotott véleménye, ha olvasná a mostani hozzászólásaid. Lenulláztad Magad.
  Ezzel befejezettnek tekintem a Veled való kommunikálást.

 17. OFF (Elnézést amiért ide írok de nagyon fontos.)

  Tisztelt Fórumtársak!

  Sürgős segítségre lenne szükségem! 72 éves édesanyám kovidos lett, és nagyon rosszul érzi magát. (Eddig sikeresen elkerülte, vigyáztunk rá, de most sajnos beleesett.)
  Komoly alapbetegségei vannak, cukor, magas vérnyomás..
  Itt, a fórum hozzászólói között volt néhány ember aki hatékony gyógyszert és vitaminokat említett. ( „dajtás” fórumtársunk nevére határozottan emlékszem)
  Kérném a segítségetek, hogy mik is voltak azok a vitaminok stb amit nagyon ajánlottatok a hatékonysága miatt.
  Nagyon köszönöm mindenkinek!

 18. Milyen gyógyszerek , gyógymódok kívánatosak akkor ha valaki kovidos lett ?
  ChatGPT
  Fontos megjegyezni, hogy a COVID-19 kezelése egy komplex folyamat, és mindig szakorvosi tanácsadásra van szükség. Az egyéni esetek eltérhetnek, és a kezelés a tünetek súlyosságától, az egyéni egészségi állapottól és más tényezőktől függ.

  A COVID-19-kezelés az alábbiakat foglalhatja magában:

  Pihenés: A pihenés és az alvás segíthet a szervezetnek az immunrendszer erősítésében és a gyógyulási folyamat felgyorsításában.

  Folyadékpótlás: Fontos elegendő folyadékot fogyasztani, különösen akkor, ha láz vagy egyéb tünetek miatt a szervezet veszít folyadékot.

  Lázcsillapítók: Paracetamol vagy ibuprofen használata láz, fejfájás vagy izomfájdalom esetén. Azonban mindig konzultáljon az egészségügyi szakemberrel a megfelelő dózis és gyógyszer kiválasztásához.

  Oxigénterápia: Súlyos esetekben, amikor a betegség tüdőgyulladást vagy más légzési problémákat okoz, oxigénterápia vagy lélegeztetés lehet szükséges.

  Antivirális gyógyszerek: Bizonyos esetekben az orvosok antivirális gyógyszereket is felírhatnak, különösen azoknak, akik súlyosabb tüneteket tapasztalnak.

  Antitest terápia: Bizonyos esetekben a betegeknek monoklonális antitesteket is adhatnak, hogy segítsék az immunrendszer működését.

  Azonban minden eset más, és a kezelést mindig az orvos dönti el a konkrét klinikai helyzet alapján. Az öngyógyítás vagy a gyógyszerek szedése előtt mindig konzultáljon az egészségügyi szakemberrel, különösen a COVID-19 esetében. Az egészségügyi szolgáltatók személyre szabott kezelési tervet készítenek a betegek számára az aktuális állapot és szükségletek alapján.

 19. 17.

  Milyen vírusellenes gyógyszerek hatékonyak covid 19 ellen ?
  A ChatGPT válasza
  A COVID-19 elleni vírusellenes gyógyszerek kifejlesztése és jóváhagyása folyamatosan zajlik a kutatások és klinikai vizsgálatok során. A vírus elleni gyógyszerek között szerepelnek olyanok, amelyek közvetlenül a vírus ellen hatnak, valamint olyanok, amelyek a betegség tüneteit kezelik vagy az immunrendszer működését befolyásolják. Azonban fontos megjegyezni, hogy egyes gyógyszerek hatékonysága még mindig bizonytalan, és a COVID-19 kezelésére nincs egyetlen egységesen elfogadott gyógyszer.

  Az alábbiakban néhány gyógyszer, amelyekről a kutatásokban és klinikai vizsgálatokban szó van. Fontos azonban megjegyezni, hogy az információk változhatnak, és a hatékonyságról további kutatásokra van szükség.

  Remdesivir: Egyes vizsgálatok azt mutatják, hogy a remdesivir bizonyos esetekben csökkentheti a COVID-19 kórházban töltött időt.

  Molnupiravir: Ez egy orális gyógyszer, amelyet a korai szakaszban fejlesztettek ki a COVID-19 ellen. Klinikai vizsgálatok folyamatban vannak.

  Antitestkészítmények: Monoklonális antitesteket is vizsgálnak a COVID-19 kezelésére. Ezek a szerek a vírus elleni harcot segíthetik elő.

  Favipiravir: Egyes országokban használják ezt a vírusellenes gyógyszert a COVID-19 kezelésére, de hatékonysága még nem teljesen bizonyított.

  Az egészségügyi szakemberek és kutatók folyamatosan figyelemmel kísérik az új kutatási eredményeket és frissítik az ajánlásokat. Ha valaki COVID-19-tünetekkel küzd, fontos, hogy az orvosukkal konzultáljanak a legmegfelelőbb kezelési lehetőségekkel kapcsolatban.

 20. Re:17 Gyurma
  Ivermectin ha gyógyszerről van szó.
  Többi megoldás itt „kuruzslásnak” számit.

 21. Re: 17 Gyurma

  E körül a gyalázatos betegség körül rengeteg a ködösítés, a titok, és főleg a gyanús intézkedések tömkelege.
  Viszont van egy olyan tény (!), amire jómagam nagyon késve jöttem rá: a félrekezelés!!!!!
  Én is voltam ugye kovidos (2020 december – majd 2022 február) és a párom is (2021 okt.). Én nagyon sokáig folyamatosan lázas voltam. A háziorvos nem adott antibiotikumot, mert hát az az irányelv – divatos szóval élve a narratíva – hogy vírusos betegségre nem adunk antibiotikumot!!!!! És miután folyamatosan – több mint egy hétig 38 fölött volt a lázam – reggel, délben, este, éjjel, vagyis 7/7 és 24/24 – a családorvos kolléganője írt fel antibiotikumot, nevezetesen Azitrox-ot. Ez a felső légutak bakteriális fertőzésére volt kifejlesztve! Jelzem, Erdélyben élek, nem tudom, hogy Magyarországon mi az Azitrox megfelelője…..
  És láss csodát!!!! Miután elkezdtem szedni, a láz nagyon hamar el kezdett csökkenni, és szép lassan helyrejöttem.
  És ugyanez megismétlődött a párommal is – csak neki nem volt annyira magas a láza.
  Manapság rebesgetik, hogy a kovid egyik „jellegzetessége”, hogy ezzel a módosult vírussal kezdődött, majd átment bakteriális eredetű tüdőgyulladásba!!!!! És ha nem antibiotikummal kezelték, akkor nagyon könnyen kampec lehetett a vége….
  A mi esetünk ezt látszik igazolni.
  (Azóta mindig van itthon Azitrox)
  Hát drága fórumtársak!
  Egy szó mint száz, mert 100 szónak is egy a vége: gyalázatos, hazug világban élünk, gondolom, ebben megegyezzünk.
  És a szomorú az, hogy a viharfelhők nem hogy oszladoznának, helyt adva az éltető napocskának, hanem egyre csak torlódnak, a dörgés-villámlás csak fokozódik!!!!

 22. 17. Gyurma

  Amit a fórumtárs tanácsára használtam, az az allergodil allergia elleni orrspray, ami visszaszorítja a nyálkahártyán szaporodó vírust. Ezt nem orvos írta elő.
  Amit az orvos nálam alkalmazott.
  Antibiotikum a legyengült szervezet bakteriális felülfertőződésének veszélye miatt.
  D3 vitamin. Mivel hányigerig fokozódó száraz köhögésem is volt, köhögéscsillapítót írt még fel.
  Ez a protokoll nálam vált be. Hangsúlyos, hogy ezt nálam alkalmazta az orvos, ismerve egyéb betegségemet. /Vérhigítót szedek/

  Ebből a protokollból arra jutottam, hogy a doki nem a koronaírust tartja veszélyesnek, hanem a legyengült szervezetet megtámadó bakteriális felülfertőződést.

 23. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, Évának is, hogy teret adott ennek!

  21. dajtás
  Engem nagyon érdekelne a „többi megoldás”, nézeteidet ismerve fogékony is vagyok rá.
  Hálás lennék ha lenne néhány perced megírni nekem.
  nyomaskapcsolok…kukac…gmail…pont..com
  Köszönöm.

 24. Re:24 Írok majd este.

  Re:25 Moda
  Nagy blődséget akartál írni, de beletrafáltál a közepébe. Az LCD TV-k polarizált fényt sugároznak, és ha tele képernyős piros képet raksz rá, akkor egy bazi nagy Bioptron lámpát kapsz a végén. Tonnányi szakirodalom van a fekélyes sebek, és más traumás sérülések fényterápiás kezeléséről, szóval a delikvens ölelgesse csak azt a TV-t… 😁

 25. „A daganatos sejtek 99%-át elpusztította egy új rákterápia
  Kutatásaik szerint ha az aminocianin-molekulákat infravörös hullámhosszhoz közeli fénnyel stimulálják, akkor azok szinkronban kezdenek el rezegni, ennek hatására pedig sérül a daganatos sejtek membránja.”

 26. 26. dajtás

  Ez egy ikonikus mondat volt „Gyurcsók” doktortól, de ugy látszik nem fogtad!
  Sajnos nem sok maradt a neten a létezéséről, pedig lenne min röhögni!
  .

 27. Re:28 Moda
  Dehogy is nem értettem, sőt még emlékszem is a hőn szeretett Gyurcsók TV-n keresztüli gerincműtétjére is.
  A fickó odáig eljutott, hogy kikiáltotta magát egy dunai hajón Magyarország királyának, igaz tavaly nyár óta van egy önhatalmúlag magát megkoronázó királynőnk is, szóval nehéz esetből van bőven… 😃

 28. 29 – Érdekes, ez nincs fenn róla a wikipédián. Szerintem nem is volna rossz visszatérni a királysághoz e helyett a bolhacirkusz helyett. De akkor már adja magát, hogy az a királyi család adjon királyt, akik az elmúlt 500 évben uralkodtak…

 29. Re:30 Ábel
  Nem véletlenül nincs fent, a cenzorok egyből törölnek egy ilyen bejegyzést, mert a végén elgondolkodna az egyszerű” pógár”, hogy mit is jelent az interregnum kifejezés.
  Habsburg vonalat felejtsük el, még egy ilyen kártékony királyi családra nincs szükségünk. Magyar Szent Korona tanban amúgy sem feltétel a vér szerinti leszármazás, elég lenne ha az alkotmányozáskor kiválasztanák a megfelelő személyt.

 30. 31 – Nekem gyanús, hogy a Habsburgok „kártékonysága” túlnyomórészt felforgató propaganda, ami begyűrűzött az oktatásba is. Sok lépésük, amit a magyar nemesség nehezményezett, arról szólt, hogy ők nem a magyar érdekre optimalizáltak, hanem magasabb szinten, az összbirodalmira – amiért nem tudom őket kárhoztatni, ha objektíve nézem, igazuk volt benne.

 31. Re:32 Ábel
  Azért ki nem mosdasd már a Habsburgokat, akik módszeresen pusztították az ősiségünket, és kitaláltak nekünk egy teljesen fals múltat, ami mind a mai napig uralkodó… Plusz bizonyíthatóan ők barkácsolták meg a Szent Koronát, lerombolták a várainkat, több háborút vívtunk velük, Mária Terézia idejében kiszervezték a magyarországi aranykitermelés koncesszióját kitalálhatod kinek, stb, stb.

  Van nekünk elég nemesi leszármazottunk(még ez sem feltétel a királysághoz), nem kell import a nyakunkra.

 32. 33 „lerombolták a várainkat, több háborút vívtunk velük” – hát igen, és itt van egy komoly összefüggés. Minek háborúzik egy nép a saját királya ellen, különösen amikor az alternativíta a muszlim szomszédnak való teljes behódolás? Nem csoda, hogy egy idő után megunták tartani a várakat, és inkább lerombolták őket, hogy a helyi rebellis uracskák ne tudják bázisnak használni a felkeléseikhez.

  Azzal viszont egyetértek, hogy azt nagyon elcseszték, hogy eladósodtak a vörös cégérnek, és leköteleződtek feléjük. Még azt valahol értem, hogy kellett a pénz, és onnan lehetett kölcsönkérni, de azt furcsállom, hogy Európa legnagyobb uralkodócsaládja gyakorlatilag hűbéresévé válik egy pénzcsaládnak, ahelyett, hogy megoldaná kreatívan a tartozást erővel…

 33. 33 „Plusz bizonyíthatóan ők barkácsolták meg a Szent Koronát” – Olvastam én is ilyen könyvet, ami ezt írta, de hogy ez mennyire tekinthető bizonyítottnak, az nem tudom. Azt viszont igen, hogy a sérülést, ami miatt a kereszt ferde, Habsburgellenes magyar nacionalista antiroyalisták okozták, és őnekik köszönhető a palást rossz állapota is – elásták az egész ládát valami nedves helyen, ha rajtuk múlik, hagyták volna az egészet elrohadni a földben.

 34. Ki is vitathatná,hogy a Szentkorona állapota, sorskérdése a Magyar Népnek ?

 35. Re:35 Ábel
  Ha csak a ferdén álló kereszt lenne a probléma, amit megjegyzem pont IV. Károly koronázása előtt cineztek meg, mert klattyogott több elem rajta, és ez a húzásuk minden ötvös szakmaiságot felrúgott, mert aranyat tilos lágyforrasztani, mert szétmálik tőle egy idő után a forrasztott arany, így a korona érintett részei is.
  Nem csak ez a baj, hanem az is, hogy jól láthatóan leszedtek róla képeket, és felgányoltak rá „újakat”, és köveket is cseréltek(loptak) benne, erre ötvös szakvélemények vannak. Plusz a kereszt szintén rábarkácsolt elem, nem eredeti, mert a kereszt csavarral van ráfogatva hátulról, és a méretei metrikusak, a korona pedig hüvelykben van méretezve. Szóval ez módszeres „átalakítás” a Habsburgok sara és nem a magyar nacionalistáké. Állítólag Szálasi akarta feldaraboltatni, de a királyi koronaőrség inkább elmenekítette, és végül átadták az amerikai tiszteknek Ausztriában.

 36. 39 – Dehát a CGS-t csak a XIX. század végén vezették be! Annál biztos régebbi a kereszt, még ha a Habsburgok hozzányúltak is.

 37. Re:40 Ábel
  Nem, 1790-es évek végén már volt méter etalon.
  „A méteretalon első munkapéldánya elkészült sárgarézből, amelyet a Konvent 1795. augusztus elsején fogadott el.”
  https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ter
  Ezeket nem én szoptam ki a kisujjamból, egyszerűen lemérték a Koronát és metrikusban volt kerek számú a kereszt, és hüvelykben kerek számú a korona, ergo nem lehet eredeti a kereszt. Egyébként nem véletlenül nem vizsgálják meg pl XRF spektroszkópiával a Koronát, mert kibukna minden simlizés, hogy mi eredeti és mi nem rajta, és ami a legfontosabb, kiderülne a valós készítés ideje és helye is.
  (Rég megbukott teória pl a római és bizánci külön-különálló korona összeépítés, és valószínűleg régebbi is, mint ahogy ma gondoljuk.)

 38. 35 Ábel
  „Azt viszont igen, hogy a sérülést, ami miatt a kereszt ferde, Habsburgellenes magyar nacionalista antiroyalisták okozták, és őnekik köszönhető a palást rossz állapota is – elásták az egész ládát valami nedves helyen, ha rajtuk múlik, hagyták volna az egészet elrohadni a földben. ”
  Kossuth és a hozzája csatlakozott hazafiak menekülésük közben magukkal vitték a kincstár megmaradt vagyonán kívül egy 1608-ban készült ládában a Szentkoronát is a tartozékaival. Viszont mivel elég súlyos, nyűg volt ennek szállítása, Orsova térségében 1849 augusztus 23-án a Cserna folyó völgyében, a mocsárban Szemere Bertalan miniszterelnök és a kormánytagok egy csoportja elásta. Osztrák nyomozás után 1853. szeptember 8-án Titus Karger hadbíró százados találta meg a magyar relikviákat. A mocsári tartózkodás nem tett jót ezeknek, 1853. szeptember 15-i mintegy 50 fős bizottsági szemle jegyzőkönyve mutatja a rongálódás mértékét.. Például, mivela faláda beázott, a koronázási kard teljesen elrozsdásodott, Szent István híres – eredeti – palástja pedig kifakult.

 39. Sziasztok!
  Nem teljesen passzol a témához, de valahol mégis.
  Vonatkoztassatok el a beszélgetés készítőjétől ….. lehet szeretni, lehet nem szeretni…
  a mondandó szerintem elég értékes ahhoz, hogy megosszam veletek.
  az első néhány perc tisztelet kör után beindul a dolog.
  ..az is nagyon jó, hogy a kutatót, nem tudja provokálni, nem tudja megzavarni.

 40. 42 – Köszi, erre gondoltam. Régebben olvastam, csak nagyjából emlékeztem rá.

 41. Cordyceps szedése napi 2 .Ez egy természetes antibiotikum.

 42. Cordyceps szedése napi 2 .Ez egy természetes antibiotikum. Nincs más!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük