Breaking news

New Covid-19 strain found in UK spreads FASTER, is already in nearly 60 local authority areas – health secretary

A rapidly spreading strain of the coronavirus has been identified in England, adding more than 1,000 cases to the UK’s total count, the health secretary said, after confirming London is entering the top tier of Covid-19 measures.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

88 gondolat erről: „Breaking news

 1. Akkor gondolom ez aszt jelenti,hogy a járvány még jó sokáig megboritja a napi életünket és a lezárások még tovább fognak tartani..

 2. Remélhetőleg nem annyira más ez az új változat, hogy az oltás ne adjon immunitást ez ellen is. A britek már oltanak, hamar ki fog derülni.

 3. 2 – Apofis:
  Még nem tudni, mit jelent. A kérdés az, hogy a vakcina hatékony-e ellene.

 4. Meg lehet tenni a téteket, hogy mennyire lesz hatékony a vakcina!
  Én nem lepődnék meg ha nem, és ez az egész elhúzódna 2023-ig.

  Ha a jelenlegi vakcinák nem jók, és az új törzsre újabbat kell fejleszteni, és ennek megjelenésekor megint újabb törzs bukkan fel, akkor már lehet el kellene gondolkodni azon, hogy ez nem csak véletlen, hanem szándékosság van benne, avagy az evolúció se nem céltalan, se nem véletlen, hanem tervezett.

 5. 6 – dajtás:
  Elég ha te elgondolkodol ezen. A mutáció azóta létezik, amióta az élet elindult a Földön, ami különben a véletlenre épül. Egyébként javasolnám olvass valamit az evolúcióról, mer ismereteid ezen a téren rendkívül gyatrák.

 6. Re:7 Tibor bá’
  Ezen már sokszor rágódtunk közösen, és mindig ugyan azokat a köröket futjuk újra.
  Te a véletlennel operálsz, én a tervezett evolúcióval, egyszerűen azért, mert a „véletlenre” se idő, se reprodukálhatóság nem áll fenn. Arról nem is beszélve, hogy sok biológiai gép modern mérnöki megoldásokat vonultat fel(millió évek óta használják az előlények), ami már annyira szembe tűnő, hogy nagyon nehéz nem észre venni. Avagy a véletlen, pláne ilyen kicsi időablakban nem csinál kitin alapú fogaskereket, vagy kavitációs puskát egy ráknak, stb,stb.
  A véletlen alapú evolúció már a kezdetek kezdetén megfekszik, mert nem ad választ arra, hogy mitől lesz valami élő. Tudom tudom, az anyag erre van predesztinálva, de ha összeöntök fél kiló szénport, és felütöm kénporral, majd ezt jól nyakon öntöm egy kis kálisóval nem lesz belőle más, csak puskapor… 😉
  Nem a tudásommal van a baj, hanem az elmélet anomáliáival, amit szeretnek nem észre venni.

 7. 7 dajtás
  A mutációk folyamatosak, és szükségszerűek.
  A vírusoknál a legdinamikusabbak, ezek állandóan új törzseket hoznak létre, és egyeseknél ez olyan tulajdonságokra is erősen kihat, ami a vakcinákra történő reakcióikat illeti (lásd influenza), másoknál meg kevésbé, vagy lassabban, mint azoknál, amelyek ellen még mindig hatékonyak az 50 éve bevezetett oltások.
  A Covid 19-et még nem igazán ismerjük ebből a szempontból.
  Nem baj, figyeljünk a britekre, majd csak kiderül valami.
  És most esett le nekem is a tantusz, mire gondoltál, mikor az irányítottságról írtál, először azt hittem, már te is a Bill kezét látod az események mögött, de valójában magasabbra nézel… 🙂

 8. Re:9 hubab

  Amikor kap az ember egy pofont, feláll újra, és megint kap egy pofont, és újra felállva megint kap egy pofont, akkor illene elgondolkodni azon, hogy valamit rosszul csinál az ember…
  Bill ember, minden előnyével és hátrányával egyetemben. Ő a nagy játékban csak egy figura, ahogy te, Tibor bá’, az összes olvasó, és én is. Nem a szereplőket kell nézni, hanem az összjátékot, abból sokkal több kiderül. 😉

 9. Mielőtt újra temetnénk magunkat, a mutáló vírus törzsekkel kapcsolatban és gyártanánk az analógiát az influenzával, ajánlom mindenki figyelmébe a következő cikket:

  „Az influenza elleni védőoltást minden évben egy kicsit át kell tervezni, hogy lépést tartson a vírus által összegyűjtött új mutációkkal, és hatásos legyen a várhatóan leginkább elterjedő variánsok ellen. Amihez persze találgatásokba is kell bocsátkozni, és sosincs garancia arra, hogy az előrejelzések minden szempontból bejönnek, vagyis valóban azok lesznek a leginkább fenyegető törzsek, amelyek ellen az aktuális oltóanyag védelmet nyújt. (Ettől függetlenül a védőoltás nagy százalékban működik, aki pedig rendszeresen beoltatja magát, azzal is számolhat, hogy a korábbi években kapott, más vírusvariánsokra adott koktélok mérsékelten hosszabb távon is védelmet nyújtanak, az influenza változatainak szélesebb körét fedve le.)

  Az ideális persze egy olyan oltóanyag lenne, amely univerzálisan hatásos minden, vagy a legtöbb influenzatörzs ellen, mivel azok specifikus részeit célozza meg, olyan részeket, amelyek általánosságban jellemzők a vírusra. Az MIT, a Mass General és a Harvard kutatói is egy ilyen oltáson dolgoznak. Nemrégiben közzétett tanulmányukban arról számolnak be, hogy rájöttek, hogyan lehet egy olyan fehérjedarab ellen mozgósítja az immunrendszert, amely univerzálisan jelen van az influenzavírusokban, nagyon ritkán mutálódik, de alapvetően nem vált ki immunreakciót.”

  #ipon.hu/magazin/cikk/fontos-lepes-az-influenza-elleni-univerzalis-vedooltas-fele

  #news.mit.edu/2020/universal-flu-vaccine-1007

  #www.cell.com/cell-systems/fulltext/S2405-4712(20)30335-5

  10.dajtás:

  „Nem a szereplőket kell nézni, hanem az összjátékot, abból sokkal több kiderül.”

  Nem tudom olvastál-e arról korábban, hogy a nagyobb populáció denzitás (analógia monokultúra), nagyobb fertőzési lehetőségeket hordoz.
  Amikor a természeti analógiák működnek a társadalmon is.
  Nem kell ehhez sem Bill, sem Soros, sem a háttérhatalom.

  Ajánlás pl. Jared Diamond könyvei.

 10. Akkor fogadjunk:
  Lesz 20 féle vakcina. Ezek közül lesz, amelyik a mellékhatásairól és a kényelmetlenségeiről fog inkább elhíresülni. Erre külön nem fogadnék, de talán a Szputnyik lesz ide a befutó. Lesz, amelyik ígéretesnek bizonyul, s akár 6 hónapig is védettséget ad majd, a járvány ezekkel (pl. Pfizer) pár hónapra visszaszorítható lesz. De nem is kizárólag a vakcinázáson fog múlni a dolog! Mert lesznek olyan országok, akik megtehetik, hogy nem térnek vissza a globális vérkeringésbe, s így egész korrekt feltételekkel, ill. járványmentesen folytathatják tovább az életüket. A fejlettnek kikiáltott, ostobák gyülekezetéből álló, valogán 2 napig megmaradni nem tudó népségek viszont pár hónapos (látszólagos) nyugalmat követően szembesülni fognak a 2021-es nyár elejére a járvány harmadik hullámával. Naná, hogy Magyarország ebben is az élmezőnyhöz fog tartozni! Mert az várható, hogy szervezetlen, tájékozatlan, s nem utolsó sorban bizonytalan és bizalmatlan tömegek közül csak igen szűkös arányban fogják vállalni az emberek az oltást, amihez már oktatófilmekkel sem lehet a bizonytalanokat megnyerni. Maximum egy állami diktátum, kvázi kötelező oltás és a nyári szünidő ismételt hazai eltöltése segíthetne, ami viszont úgysem következik be.
  Tehát jönni fog az újabb és újabb hullám, néha több, néha kevesebb áldozatot magával ragadva. Plusz érkeznek majd a hírek a szövődményekről, amiket csak legvégső esetben fognak elismerten a covid számlájára írni. Orbán pedig már most letolta magáról a felelősséget, hiszen a vírust nem ő állította elő, s itt csak a pénz számít, az ész (és az ezen keresztül érvényesíthető felelősség) már fel sem merül. Pénz lesz, a sok oktondinak meg úgyis kizárólag az kell, rövidtávú orgiák, a hosszútávú célok feladásával, jövőtlenséggel, és sodródással az aktuál-világpolitika, valamint a társadalmi igénytelenség pill. felmerülő szükségleteinek vizén…

  Sztem, aki azt gondolja, hogy januártól jönnek a vakcinák és márciustól hallani sem fogunk a covidról többet, rendkívül nagyot fog csalódni! Persze hallani nem is kell róla, de a veszély nem múlik el, maximum a társadalmi közöny felemészt mindent, ami még működik, ahogyan mára a politikai közöny az aktuálpolitikát felemésztette.
  Ahogyan ma értelmetlen politizálni, ugyanígy értelmetlen lesz pár év múlva a vírus elleni védekezésről beszélni, noha a hatásai itt maradnak velünk, majd szép lassan hozzászokunk. Egy év is nagy idő, s lám, hogyan beletörődött mindenki mára abba, amiről jó egy évvel ezelőtt azt mondtuk volna, hogy képtelenség.

  Kell még pár nagy pofon, az talán kicsit felrázná a körvonalazódó tehetetlenséget…

  8: Dajtás:
  Sztem. az ilyen tudatlanságodat reklámozó gondolatokat (evolúcióról) másol próbáld hasznosítani!

 11. 12 – Horváth Csongor:
  Talán azt hagytad ki a számításból, hogy jó nagy pofonra a hülyék is fel szoktak ébredni.

 12. Még annyit, hogy
  sztem. lesz magának a betegség kezelésének megfelelő, a mainál sokkal hatékonyabb eljárása, de az ahhoz szükséges anyagokat és műszereket egyszerű halandók nem fogják időben megkapni! Itt egy újabb betegség a rák és az autoimmun francok után, ami elsősorban a szegényeket (azok közül is leginkább az időseket és az alapbetegséggel küzdőket) fogja tizedelni, nem akármilyen hatékonysággal. Hiszen sokan itt is ezt szerették volna, hát kérés – parancs, meglesz. De azért szar lesz ám abban a világban élni, az átvett javak pedig hamar elkopnak és feledésbe is merülnek majd…

  12: Tiborbá:
  Felőlem eltapsikolhatnak, csak nehogy úgy ébredjenek fel, hogy éppen ők akarjanak majd megmenteni bennünket, mert akkor tényleg vége lesz a világnak! 🙂

 13. 14. Horváth Csongor,
  „(azok közül is leginkább az időseket és az alapbetegséggel küzdőket) fogja tizedelni, nem akármilyen hatékonysággal. ”
  Elképzeltem, ahogy jönnek mennek a nyugdíj előtt állók és ahogy véletlen körülnéznek rádöbbennek, hogy nem látnak idős embereket, eltűntek és a felismeréskor döbbent rémület lesz az arcukon, mert pontosan tudják, hamarosan ők következnek. Azok a boldog nyugdíjas évek helyett, azok a boldog nyugdíjas napok várnak rájuk.

 14. Ahogy olvasom a hozzászólásokat,be kell látnunk,hogy az általam fabrikált közmondás igaz:”Semmit sem tudunk csak tévedni!”Fecsegünk ,fecsegünk,verjük a mellünket,büszkék vagyunk,de hogy ki áll legközelebb az igazsághoz azt soha sem lehet tudni.
  Szerintem sokkal hatékonyabb lehet az a fajta védekezés,ami nem hosszútávra ad védettséget,mert ezzel az immunrendszerünk alszik el-pl vakcina is ilyen-hanem az adott fertőzéssel szemben a tüneteket képes annyira visszafogni,hogy a fertőzöttnek ne keljen belehalnia.A tudomány képviselői elkövetik azt a hibát,hogy egy irányban indulnak el-mint most is kizárólag a vakcina előállításán fáradoznak.Pedig minél több irányban indul ki a kutatás ,annál valószínűbb a siker.A legtöbb felfedezés is mindig véletlen szerű volt!
  Ilyen szempontok alapján lehet,hogy a tudomány ártott éppen a legtöbbet a világnak,az emberi életnek!

 15. 16: sandor55:
  „Fecsegünk, fecsegünk, verjük a mellünket, büszkék vagyunk, de, hogy ki áll legközelebb az igazsághoz, azt soha sem lehet tudni.”
  – Ezt kinek szántad? Mert szerinem leginkább az alábbi felvetésed esetében áll meg:
  „Ilyen szempontok alapján lehet,hogy a tudomány ártott éppen a legtöbbet a világnak,az emberi életnek!”

  „Szerintem sokkal hatékonyabb lehet az a fajta védekezés,ami nem hosszútávra ad védettséget,mert ezzel az immunrendszerünk alszik el-pl vakcina is ilyen-hanem az adott fertőzéssel szemben a tüneteket képes annyira visszafogni,hogy a fertőzöttnek ne keljen belehalnia. A tudomány képviselői elkövetik azt a hibát,hogy egy irányban indulnak el-mint most is kizárólag a vakcina előállításán fáradoznak.”
  – Ezzel egyetértek, de az nem igaz, hogy a kutatások csak egy irányba folynak, nem is olyan régen, itt is volt olyan poszt, ami igazolja, hogy dolgoznak a kutatók más megközelítéseken és védekezési lehetőségeken is! A véletlen bármikor és bármiben bejöhet, az mindig ott van a pakliban, mint JollyJoker…

 16. 16 – 17:
  Az egész világon az orvosok kísérleteznek mindenfajta létező gyógyszerrel, nem alkalmazható-e? A legutolsó gyanús drog egy arthritis ellen rég bevált gyógyszer. Nem igaz, hogy ülnek a babérjukon, már csak azért se, mert hatalmas pénz lenne benne.

 17. Re:12 Csongor
  Szögezzük le, hogy nem tagadom az evolúciót, azonban a véletlen evolúciót nem fogadom el, mert számos természetben alkotott példa mutatja, hogy ehhez már a véletlen baromira kevés. A véletlen amúgy is nagyon vékony jég a tudományban, mert erre hipotézist, pláne elméletet nem szoktak alapozni. Kitinből fogaskerékre milyen evolúciós magyarázatot adsz? Unalmában fogaskerekűre koptatta a kabóca a lába tövét, és ezt átadta a leszármazottjainak DNS szinten? Vagy a pisztolyrák addig szórakozott az ollójával, hogy rájött hogy kavitációs puskával le tudja lőni az áldozatát? Ugyan már Csongor, ordít róla a tervezettség, de belemehetünk megint ugyan abba a mederbe, hogy a véletlen evolúciót is csak egy hipotézis, mert akárhogy is erőlködtek, nem korrekt magyarázat az evolúciós ugrásokra.
  A dogmatizmus bizonyos esetekben nagyon hasznos, mert információt tart meg, egyben hátrány is, mert képtelen tovább lépni egy elavult nézeteken, és magát a tudományt kezdi el hátráltatni.

  Elolvastad a fénytani mérési jegyzőkönyvet?

 18. 16 sandor55
  A tudomány képviselői nem kizárólag a vakcina kifejlesztésén fáradoznak. Csak a többieket – sokan vannak – „valami miatt” nem halljuk (pedig keresik sokan a gyógyítás és a megelőzés lehetőségeit…)
  (Kirúgás, letiltás, internetről az újságcikkek eltüntetése, youtube videók demonetizálása, törlése, Twitter törlés, feljelentéssel fenyegetés stb.)

  https://hirklikk.hu/kozelet/europaban-magyarorszag-lehetne-az-elso-ahol-a-covid-fertozes-kezelesere-bevezetik-az-ivermectint/374002

  Pl.: Dr. Kory amerikai szenátusi meghallgatása, Peru, Uttar Pradesh, India, Ziverdo, BCP

 19. Dajtás… Az életnek semmi sem bonyolult, mert adott egy fizikai, kémiai környezet, amihez számtalan formában alkalmazkodik. Ezért sokszínű.

  Van egy tűrés, ami meghatározza melyik éghajlaton mennyit visel el egy élőlény a környezeti változások tekintetében, és ha az a változás százezer vagy millió éves időtávlatban fokozatosan megy végbe, az élőlény alkalmazkodik, ha hirtelen, akkor kihal.

 20. dajtás
  A véletlenek és az azokból válogató szelekció képes arra, hogy különböző kiindulópontokból nagyon hasonló végeredményt hozzon ki, még akkor is, ha nincs köztük egyenes leszármazás.
  De hogy mégsem tudatos tervezés eredményei, azt jól mutatja, hogy finomszerkezetük már teljesen eltérő lehet, mert véletlenek alapján képtelenség ugyanazt az evolúciós utat bejárni.
  Jó példa a gerincesek és a puhatestűek, lábasfejűek szeme, amelyek ránézésre nagyon hasonlóak, de belső felépítésük teljesen különböző.
  Viszont minden gerincesnek azonos a szem felépítése, és minden lábasfejűnek is, de másképp, mert a saját evolúciós vonalukon más leszármazási lánc köti össze őket, önállóan fejlesztettek. 🙂
  Ahelyett, hogy a főtervező adaptálta volna a jól bevált szemet a másik állattörzsnél… 🙂

 21. 19: Dajtás:
  Megint elkanyarodtunk a témától!
  Válaszoltam részletesen, majd Tiborbá átengedi és később olvashatod…

 22. Senkinek sem kell beszarni, nem lesz teljes kihalás. Igyekezni kell, mert a modern Noé most is megépítette a bárkáját és az arra érdemesek, helyet kapnak rajta. Dajtásnak már foglalt helye van a fedélközben! 🙂
  „Aki kardot ragad, az kard által vész el” – Denevérek reszkessetek!
  Mi az igazság?
  Az, hogy úgy játszanak velünk mint szél a falevéllel és ez ellen nem véd meg semmilyen vakcina.

 23. 19. dajtás,

  Érdekes, amit írsz erről a kitin fogaskerékről.

  „A fogaskereket Kínában találták föl az i. e. 4. században, a Csou-dinasztia idején.” (Wikipédia)

  Ezek szerint mégse!
  És hogy miért fontos a fogaskerék a kabóca lábában?

  A fa-pajzsoskabóca lárvája mindössze kétezred másodperc alatt képes 3,9 méter per szekundum sebességre felgyorsulni, így a gravitációs erő közel kétszázszorosa hat a testére. Egyetlen szempillantás alatt képes eltűnni. Ahhoz, hogy így tudjon ugrani, mindkét hátsó lábával pontosan ugyanakkora erőt kell kifejtenie, méghozzá ugyanabban a pillanatban. Ezek a fogaskerekek lehetővé teszik, hogy amikor a rovar ugrik, mindkét láb tökéletesen egyszerre rugaszkodjon el. Ha ez nem így történne, akkor az ugrásból irányíthatatlan pörgés lenne.

  De mondod „… nem tagadom az evolúciót, azonban a véletlen evolúciót nem fogadom el…”

  Milyen az a nem véletlen evolúció?

 24. Re:21
  Ne vedd magadra, de ez nesze semmi fogd meg jól válasz. 😉
  Ha nincs egzakt magyarázat arra, hogy mitől van evolúciós egységugrás, mitől lett a szervetlen anyagkupac élő, és hogyan dolgozik az információs entrópia ellen egy élő rendszer. Az a fő gond hogy a feltételeid nem elégségesek, kísérletileg bizonyított, hogy ideális körülmények között nem jön létre a spontán „élet”, valamiért hiányzik belőle az X faktor. 🙂

  Re:22 hubab
  Varietas delectat
  Túlélés kulcsa a redundancia, legyen az gyökeresen eltérő struktúrájú is…

  IT-s hasonlattal élve, tökönlövés tipikus esete ha egy márka egy típusát használod adatmentésre, minimum 2 gyártó eltérő típusát kell használni, még ha műszakilag nem is azonos színvonalúak. Teljesen logikus tervezési elv, innen ismerszik meg igazán az Intelligencia. 😉

  Szerintem itt abba kellene hagyni mert teljesen elvisz a témát! 🙂

 25. 25. Gyarmathy

  hát például vannak olyan elméletek is, hogy az evolúció csak olyan irányba fordulhat, amire fel van készülve. Nem tudsz alkalmazkodni egy teljesen eltérő környezethez, mert nincs meg benned az ehhez szükséges képesség. Kicsit sem.
  Mert mi az evolúció a mai definíció szerint? A változó körülmények esetén azok az egyedek maradnak életben, amelyek alkalmazkodni tudnak. Mi az alkalmazkodás előfeltétele? Hogy legalább valami kis hajlandóság / képesség legyen az új körülmények elfogadására. Ezért aztán az evolúció úgy nem működhet, hogy a kezdetkor volt valami, nevezzük az egyszerűség kedvéért „egy”-nek, és abból ágazott el a „sok”, ráadásul „különböző”, mert ha az „egy”-ből elveszünk valamit, az már nem teljes, és ráadásul sokféleséget kialakító kezdet ebből nem lehetséges.
  Ezen elmélet szerint az evolúció kezdetekor volt jelen a „sokféleség”, amelyből azok az ágak váltak ki, amelyekben az a tulajdonság volt domináns, ami épp kellett a megváltozott körülményekhez.

  Tehát az evolúció során információ vesztés lép fel. Valami olyasmi, mint amikor a kutyát túltenyésztik bizonyos tulajdonságokat szem előtt tartva, és ezzel sokkal fogékonyabbá válik a betegségekre. Ugyanez érvényes a növénynemesítésre is, búza, stb.

 26. 19: Dajtás:
  Nem egy nyelvet beszélünk…
  „Unalmában fogaskerekűre koptatta a kabóca a lába tövét, és ezt átadta a leszármazottjainak DNS szinten?”
  „Ugyan már Csongor, ordít róla a tervezettség, de belemehetünk megint ugyan abba a mederbe, hogy a véletlen evolúciót is csak egy hipotézis, mert akárhogy is erőlködtek, nem korrekt magyarázat az evolúciós ugrásokra.”
  – Tehát tagadod az evolúciót. Kreacionista vagy. Pedig számtalanszor mondtuk már, hogy olvasd el Dawkinstól a Vak órásmester c. könyvet! De csak hajtod tovább a mantrát…

  Igen, áttanulmányoztam a mérési jegyzőkönyvet. Sajnos nem tudom olyan módon értelmezni, hogy az egzakt azt az igazolást hozza ki számomra is, amit a cikk végkövetkeztetésként megfogalmaz. Tény azonban, hogy maga a mérés eredménye elgondolkodtató. Egyelőre annyit tudtam meg belőle, hogy van olyan terület, ahol nyitva vannnak lehetőségek, de ez nem igazolja számomra azt, hogy ez bármiféle gyakorlati haszonnal is kecsegtet. Interferencia, amit azóta tudunk, hogy az anyag részecskéje viselkedhet hullámként is. Ettől még célzott felhasználása nem mutatkozik, egyedül a kvantumos információtovábbítás esetén van közeljövőben alkalmazható gyakorlati jelentősége. Millió magyarázat lehetséges, amivel sajnos nem szolgál a cikk (végtére nem is ez volt a feladata). Látsz egy mutatványt, ami mögött lehet trükk, trükkösen viselkedő jelenség, és természetsen egy új felfedezés, új törvényszerűsége is. Annak igazolására viszont az információ kevés, valahogy úgy, ahogy a vízben villanyfűrésszel hadonászó ürge csodatevő mutatványa esetében is felmerül, amire egyébként egzakt magyarázat is létezik. Félek, hogy ez itt is fel fog merülni majd. De nem vetem el annak lehetőségét, hogy egyszer használni tudjuk gyakorlatilag ezt a rendkívül érdekes jelenséget. Tényként hivatkozni rá -véleményem szerint- még nem szabad.

  Az a baj, hogy hasonlóan vizsgálod a világot, mint azok az emberek, akik az alábbi trükknek gondolkodás nélkül bedőlnek. Tisztában vagyok vele, hogy mérnökként ezt konkrétan nem vennéd be, de mégis hasonlatként felhozom, mert nem tudom jobban szemlétetni, ahogyan nem vagy hajlandó elfogadni a „vak órásmestert” a létező sejtautomata programok működése ellenére sem.
  https://www.youtube.com/watch?v=JjzKFJP2Z_8

  Amikor információt kértem, én inkább ilyen jellegű kutatási irányvonalakra és szemléltetőkre gondoltam, az ilyen bemutatókkal lehet valamit kezdeni:
  https://www.youtube.com/watch?v=QmA4g8wu8gs

  https://www.youtube.com/watch?v=gZiZJJoOVY0

 27. Dajtás: Senki nem állította, hogy értenél valamit az evolúcióból, nem kell ezt visszatérően cáfolnod. Elégedj meg azzal, amire számítasz, hogy a jelenlegi tudományosság rövidesen porba hullik és MAJD AKKOR jelenlegi művelői vak majmokként nyüszítve csikorgatják fogaikat kínjukban, hogy nem képesek megérteni a világ részleteit sem. Ne légy türelmetlen kivárni azt a csöpp időt, amíg a világegyetem igazodik elképzeléseidhez, hisz láthatod a közönség jelentős része csak valami csőlukbúgásnak hallja tanításod. (Ha akarod: ? )

 28. Re:28 Csongor
  Nem megyek bele a topik szétoffolásába, szerintem nem érdemes most a tervezett/véletlen evolúciót tovább firtatni, ha Tibor bá’ ezzel kapcsolatban ír majd posztot, akkor ott majd egymásnak eshetünk… 🙂

  „Interferencia, amit azóta tudunk, hogy az anyag részecskéje viselkedhet hullámként is.”
  Ez a mérés a maga korát megelőzve bizonyította be, hogy az anyag nem kompakt, és nem két fekete lyuk összecsapódása kell ahhoz, hogy detektálható legyen az „álló” anyag önálló hullámtere. Ez a mérés nettó gravitációs lencse effektus, ami „csak” arra jó, hogy bebizonyítsa, hogy nem kell kozmológiai hókusz pókusz az optikai gravitációs jelenségekhez. Megjegyzem ennek kitaláltam egy módosított változatát is, ami a vákuum beli fénysebességet manipulálja, persze ennek sincs sok gyakorlati jelentősége, csak az SI rendszer azon része dől össze, ami a fénysebességre alapszik… 🙂
  Ez a primitív mérés egy alapmérés, ennek lett egy tisztán elektronikus szenzoros változata, ami irányérzékenyen „látja” maga előtt a tömegeket, kvázi egy gravitációs távcső, amivel pl az égi objektumok detektálhatóak, és a legfurcsább benne, hogy a fekete lyukak adják a legnagyobb jelszintet, mert nekik van a legnagyobb tömegük. Ez az irány teljesen új fajta szenzorikát jelent, mert nem optikai a „kép”, hanem gravitációs hullám alapú, mindezt kb 15 évvel ezelőtt kivitelezve…
  Persze ez sem ér „semmit” csak át lát mindenen, és a mélység élesség állítással az is megmondható hogy ott milyen anyag van…
  Amiről tudok, az pl egy talaj analízis műszer, ami mikroelemekre bontva megmondja a föld tápanyag tartalmát. Egy gazdának baromira nem mindegy, hogy mennyi tápanyagot szórjon ki, mindezt no contact eljárással, és ez csak egy a sok alkalmazási lehetőségek közül.

  Most komolyan ilyen bazári marhaságokkal traktálsz? 🙂 Ezt akár sértésnek is vehetném! 🙂
  17 évesen repülő ionhajtóművet építettem, nem azon törtem a fejemet, hogy hogyan csaljak a Youtube-on.

  Re:Csont
  Még nem döntöttem el, hogy ez irónia, vagy nem az részemről. 🙂

 29. 31: Dajtás:
  Nem forszírozom tovább, csak egy utolsó megjegyzés:
  „Megjegyzem ennek kitaláltam egy módosított változatát is, ami a vákuum beli fénysebességet manipulálja, persze ennek sincs sok gyakorlati jelentősége, csak az SI rendszer azon része dől össze, ami a fénysebességre alapszik… ?”
  – Ha ez így van, miért kényszerülsz arra, hogy ilyen fórumokon „publikálj”, hogyan lehetséges, hogy nem milliárdosként ülsz egy toronyház teraszán, s élvezed az „új fizika” adta varázslatos jelenségek felhasználásából beömlő bevételeket (sokan kisebb eredményekkel, ennél gyengébb ötletekkel is így jártak el, lásd E. Musk)? Esetleg Robin Hoodként segíthetnéd a nincsteleneket az SI összedőléséből adódóan megnyíló lehetőségek biztosításával… De minimum, a Nature hasábjain már ismet lennél. Vagy ez csak olyan kis hobby részedről? 🙂 Sokat látott ember vagyok, ismerek rengeteg kártyatrükköt, de tény, hogy nem mindegyiket! A gravitációs lencsehatás ismert fogalom, felhasználása szintén. Ha ilyen egyszerű lenne a képlet, vajon miért nem terjed legalább a garázsprofesszorok körében? Rég le kellett volna pipálniuk a nagy intézeteket, hiszen -ahogy korábban írtam- egyesek már génmódosításra is képesek saját otthonaikban (mert az tényleg lehetséges). Egy ilyen lehetőséget meg kihagynának? Nekem ez nem logikus…

  Csont ironizált, ebben is biztos vagyok. De nem részedről, hanem részedre! 🙂

 30. Re:32 Csongor
  Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy az alapkutatásokért vagyonokat lehet kaszálni. Ha csókos vagy lehet, de mivel nem tagozódtam be sehova a függetlenségem okán, ezért max a partvonalról tudok reklamálni, amúgy is elsőnek ellopják, ha azonnal apró pénzre lehet váltani. Anno hivatalos fórumokon ez a kör le lett már játszva, teljes hallgatás volt az végeredmény, miközben tudtuk a belső visszajelzések okán, hogy lázasan visszamérik…
  Ne hogy azt gondold, hogy a kutatási szcéna nem tud erről, a nyitottabbak tudnak, de a dogmatikusok kígyót-békát dobálnak rá, mert pozíció és kemény arvcesztéssel járna, ha az eddig tanított dogmát revidiálni kellene.
  „Magyar” tudományos élet amúgy is rendkívül feudális és dogmatikus, nincs azon semmi meglepő, hogy így reagálnak rá.
  Az elküldött mérést tudomásom szerint az ELTE-n is megcsinálták, ahogy az akkori OMH is. Ott az optikai laborvezető napokig tipródott a mérésen, mert nem hitte el elsőnek a mérési eredményt. Szóval ez nem csalás és ámítás, de mivel gyökeresen más gondolat, ezért most még a mellőzöttség
  az osztályrésze. Tudomány történet tele van ilyen esetekkel, erre ékes példa maga Semmelweis, akit a saját kollégái „nyirtak” ki, mert rájöttek arra, hogy nők halálának százai tapad a kezükhöz.

  A fény sebesség manipulálásos mérést eddig két fizikussal beszéltem át, mindkettő aktívan benne van a szakmájában. Elég alaposan átbeszéltük a mérést, javítottam is a koncepción a kifogások okán, de egyik sem merte bevállalni, és a nevet adni hozzá.
  Nos itt tartunk, ezért van erről ilyen veleményem…
  Ha ismersz egy nem félős fizikust, van rutinja a nemzetközi publikációk írásában, akkor ne tartsd magadban, ezzel a méréssel kellően javulna az impact faktorja. 🙂

 31. Csongor, szerintem ne itt floodoljuk szét a topikot, intézzük el privátban, ott senkit sem traktálunk ezzel. 😉

 32. Re:36 Tibor bá’
  Bedugulok, ezért írtam Csongornak, hogy ne itt folytassuk.
  Tudja a levélcímemet, írni fog, ha szeretne.
  Részemről lezártam a dolgot.

  Se te, se más ne vegye személyes sértésnek a véleményemet, senkivel semmi bajom, pláne nem Csongorral, vagy veled. 🙂

 33. Dajtás:
  Sajnos nem ismerek munkára fogható fizikust, még egy jó műszerészt is alig találtam!
  Magam részéről a tanításhoz értek, s rettenetesen kevés a szabadidőm, így most nem tudok komolyan foglalkozni a témával. Ordít belőled a sértettség, így legalább számos korábbi megnyilatkozásodat érintően tisztult bennem a kép Veled kapcsolatban. Biztosíthatlak arról, hogy megértelek, de segíteni sajnos nem tudok. Ha olyan helyzetbe, vagy olyan körökbe keverednék egyszer, emlékezni fogok rád is, és a fénysebesség manipulálására is!

 34. Re: Csongor
  Igazából nem vagyok sértett, max azon húzhatom fel magamat, hogy mennyire bigott dogmatikus a tudományos vezetés idehaza.
  Ennek is meg van a maga oka, igazi ínyenceknek való konteó, de mivel nem az alapkutatásokból élek, max kicsit temperamentumosobban fogalmazok, ezt látod rajtam. 😉

 35. Holnaptól kb. 30 millió ember kerül teljes zár alá az UK-ban. (Gyakorlatilag minden bezár az élelmiszerboltok és patikákon kívűl és nem lehet menni szinte sehová, nem lehet belépni más házába és még külterületen is egyetlen személlyel lehet találkozni).

  A karácsonynak úgy nagyjából kampec. Nagyon váratlanul érte az ünneplésre készülő tömegeket.

  Ki is tört a balhé:

  https://www.youtube.com/watch?v=BSCDXFbMMuc

 36. Re:41
  Furcsa, mert már oltanak UK-ban.
  Nekem inkább olyan szaga van, mintha a Brexit balhét akarnák elkerülni, nehogy az utcára menjenek a népek…

 37. dajtás
  2020-12-19 – 22:25

  „Furcsa, mert már oltanak UK-ban.”
  Ahogy a mostani posztban is le van írva, a vírus mutálódik,
  https://444.hu/2020/12/19/ugrott-a-karacsony-sok-angolnak-kijarasi-tilalmat-rendelnek-el-holnaptol-londonra-es-delkelet-angliara
  „…az új koronavírus-mutáció egyrészt sokkal fertőzőbb a korábbiaknál,…”
  és ezek szerint a vezetők sem bíznak a vakcina hatásosságában.

  Ez nem lehet(ne) új gondolat, mert itt, ezen a blogon, januártól, szinte mindent leírtunk erről a járványról.

  Gyorsan terjed.
  https://444.hu/2020/12/20/hollandia-nem-fogad-tobb-repulojaratot-nagy-britanniabol
  „A holland kormány felfüggesztette vasárnaptól minden, az Egyesült Királyságból érkező repülőjárat fogadását, miután Hollandiában találtak valakit, aki a koronavírusnak a szigetországban terjedő új törzsével fertőződött meg.”
  Mea… Ez a mutáns keresztbe tehet OV tervének.

 38. 43 – n/a:
  „Szakemberek szerint ugyanakkor egyetlen vizsgálati adat sem utal olyan változásokra, amelyek az Angliában a hét elején azonosított, de már más országokban is észlelt új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések előidézésére tennék alkalmassá, és semmi nem utal arra sem, hogy az eddig kifejlesztett védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben.”
  A „semmi se utal” nem cáfolat. Legrosszabb sejtésem kezd valóra válni.

 39. Tibor bá’
  2020-12-20 – 09:13

  Az árnyalt gondolkodásodat tudom értékelni!

 40. 44.
  „Legrosszabb sejtésem kezd valóra válni.” Mik a legrosszabb sejtéseid Tibor bá?

 41. 46 – Apofis:
  Már a tavasszal megírtam: Az emberiségnek annyi, amit a vírus karakterisztikájából hámoztam ki: mutáció, újra fertőződés, rövid ideig tartó védettség, egész évben terjed, hosszú lappangási idő, tünetmentes fertőzés, szervek károsítása, maradandó károsodás. Kérdés: a vakcina pontosan mi ellen véd? Ha nem véd a mutánsra, akkor a kör bezárult.

 42. Nem lehet még tudni pontosan mi történik. Az biztosnak látszik, hogy jóval fertőzőbb, tehát könnyebben terjedő változatról van szó, de lehetséges, hogy cserébe gyengébb és nem okoz annyi súlyos beteget és halálos áldozatot.

  De hogy tovább súlyosbítja a társadalmi problémákat, gazdaságot érő csapásokat és az emberek mentális gondjait, az biztos.

 43. Én a kivárásra szavazok.
  Nem akarok elköteleződni sem az oktalan optimisták, sem a világvége várók mellett.
  Kulcskérdés valóban, hogy az új változat hogyan reagál a vakcinára, hogy igaz-e a szakemberek állítása, miszerint a vírus mutációja sokkal lassabb, mint az influenzáé, és várhatóan mindegyik ellen hatásos lesz a vakcina, valamint mekkora lesz a védettség átlagos ideje.
  Ezekre a kérdésekre egyenlőre a szakemberek is csak óvatosan találgatnak, az erre vonatkozó adatok még túl kis esetszámot és időtartamot fognak át.
  Akkor fogunk tisztábban látni, ha az első országokban letelik az az idő az oltásoktól számítva, amikor már meg kell látszani a hatásnak, mennyi fertőzött lesz az oltottak között, hogyan változik a betegség súlyossága náluk, illetve később, hogy mennyi idő múlva, milyen valószínűséggel, és milyen súlyossággal fertőződhet meg aki már oltva volt.
  Mert egyes esetekből nem lehet kiindulni, a régi, sikeres oltásoknál is voltak ritkán olyanok, akik újra elkapták a betegséget.
  Szóval nem zárom ki a legrosszabb forgatókönyvet, de azért még nem dobom be a törülközőt, hogy mindennek vége… 🙂

 44. Re:43 n/a
  Ahogy elküldtem a hsz-t, nekem is eszembe jutott az új törzs, amire így reagálnak.
  Egyik nagyon közeli rokon éppen tegnap lépte volna át az UK határt, és jött volna haza, de vissza kellett menniük, mert műszaki hibás lett az autójuk.
  Most ott fognak maradni…

 45. 47:

  Ha nem lesz hatékony a vakcina akkor is előbb utóbb lesz gyógyszer, amivel kezelni tudjuk a betegséget.
  Azért ha a szövődmények nagyobb részét el lehet kerülni akkor nem lesz más mint anno pl a rettegett tbc.

  Valahogy be fog ez épülni a további életünkbe. Az élet megy tovább.

  Lehet hogy némi gazdasági válság is lesz ebből, de az meg úgyis időszerű. Ráadásul rá lehet fogni a nyuszira, mert akkor nem derül ki most hogy a király meztelen.

 46. 52. ödön,

  Hajajj, bizony. Jól széthordják most nálunk a nyavaját, mert hát nekik ne mondják meg, hogy ne menjenek a rokonokhoz, haverokhoz karácsonyozni, bulizni.

  De látom, hogy Nyugat Európából ömlenek haza a vendégmunkások, a határoknál 6-8 vagy még több órás sorok vannak.

  Hiába a lezárások, szigorítások, januárban jön a harmadik hullám.

 47. Az egészségügyi miniszter azt mondja, hogy az új covid törzs nincs kontroll alatt.

  Tegnap Johnson bejelentette, hogy London és környéke órákon belül lezárásra kerül, nincs karácsony, a hármas veszélyességi skálán bevezetik a 4.szintet(!!) erre a milliós tömeg összezsúfolódott a pályaudvarokon (illetve bedobáltak gyorsan az autóba) és kirajzott szerte az ország minden szegletébe és külföldre. (Sokan elrepültek bárhová, ahová még jegyet kaptak).

  Nagyszerű. Többet nem is lehetett volna tenni az új törzs szétterjedéséért.

 48. 47.Tibor bá’:
  „Az emberiségnek annyi, amit a vírus karakterisztikájából hámoztam ki: mutáció, újra fertőződés, rövid ideig tartó védettség, egész évben terjed, hosszú lappangási idő, tünetmentes fertőzés, szervek károsítása, maradandó károsodás. ”

  Nos, az emberiségnek nem annyi szerintem:

  „Február 6.: Tünetmentes megfertőzött: 345.000, tünetes: 3.600.”

  „Innentől kezdve a járvány nem fékezhető meg teljes karantén nélkül legalább a Világ nagyvárosaiban. Itt következik be a teljes gazdasági összeomlás és a széles körű pánik. ”

  „”Február 15.: 253.697.000/2.204.800

  Február 16.-tól kezdve a világ egészségügyi rendszerei összeomlanak. A korházak túlzsúfoltak leszek, képtelenek teszteket végezni és a pácienseket ellátni.

  Innentől kezdve az elhalálozási arány 65 %-ra ugrik a fertőzöttek körében.”

  https://www.antalffy-tibor.hu/3083-beszaras

  Hmm, azért ez még mindig nem jött be.
  Pedig teljes lezárás a világ nagyvárosaiban nincsen.

  Tehát:

  Van legalább van 56 vakcina, különböző fejlesztési fázisban, amit a WHO nyilvántart.

  #www.who.int/publications/m/item/draft-landscape-of-covid-19-candidate-vaccines

  1.) Ezeket le kéne tesztelni az új mutációra.

  2.) Ezek közül nagy eséllyel az mRNS vakcinák könnyen módosíthatóak, egy olyan fehérje szakaszra, ami közös a régi és az új vírusban.

  Korábban, már írtam, de újra beidézem:

  „Az influenza elleni védőoltást minden évben egy kicsit át kell tervezni, hogy lépést tartson a vírus által összegyűjtött új mutációkkal, és hatásos legyen a várhatóan leginkább elterjedő variánsok ellen. Amihez persze találgatásokba is kell bocsátkozni, és sosincs garancia arra, hogy az előrejelzések minden szempontból bejönnek, vagyis valóban azok lesznek a leginkább fenyegető törzsek, amelyek ellen az aktuális oltóanyag védelmet nyújt. (Ettől függetlenül a védőoltás nagy százalékban működik, aki pedig rendszeresen beoltatja magát, azzal is számolhat, hogy a korábbi években kapott, más vírusvariánsokra adott koktélok mérsékelten hosszabb távon is védelmet nyújtanak, az influenza változatainak szélesebb körét fedve le.)

  Az ideális persze egy olyan oltóanyag lenne, amely univerzálisan hatásos minden, vagy a legtöbb influenzatörzs ellen, mivel azok specifikus részeit célozza meg, olyan részeket, amelyek általánosságban jellemzők a vírusra. Az MIT, a Mass General és a Harvard kutatói is egy ilyen oltáson dolgoznak.

  Nemrégiben közzétett tanulmányukban arról számolnak be, hogy rájöttek, hogyan lehet egy olyan fehérjedarab ellen mozgósítja az immunrendszert, amely univerzálisan jelen van az influenzavírusokban, nagyon ritkán mutálódik, de alapvetően nem vált ki immunreakciót.”

  https://ipon.hu/magazin/cikk/fontos-lepes-az-influenza-elleni-univerzalis-vedooltas-fele

  A cikkben benne vannak az angol nyelvű MIT hivatkozások is.
  MIT,Harvard nem indiai, kínai preview cikk.

  Nos ha, az influenzára lesz univerzális megoldás, akkor ennek analógiájára simán lehet a COVID-19-et okozó vírusra is.

  Van piac, van nyomás arra, hogy erőforrásokat allokáljanak a kutatásra, hogy felgyorsítsák azt.

  Egyébként nagyon nem értem, hogy miért játsszuk el a klasszikus kérdést:
  Mi fáj jobb az egérnek, ha egybe vágják le a farkát, vagy több részletben, „hogy ne fájjon neki annyira”?

  A vírus elfogadott lappangási ideje 14 nap.

  Tehát egyszer kockáztatunk egy szigorú 14 napos karantént országosan, vagy b@szakszunk a részmegoldásokkal hónapokig (mert hogy ne károsodjon a gazdaság), amik szemmel láthatóan részleges eredményekkel járnak.

  Ha összehasonlítjuk a két verziót, a 14 napos karantén kevesebbe kerülne szerintem, mit ez a több hónapos tökölés.

  A kínaiak valami hasonlót csináltak.

  Ez se 100%, a kínai adatokról sorra jönnek a cáfolatok, de a nagyját megfogták vele.
  Utána jöhet, a finomhangolás, az óvatos újrakezdés.

  Egyébként egyes vakcinákról már jöttek le adatok, hogy elég hosszú védettséget adnak, azaz erős lesz az immun válasz.

  54.Gyarmathy:
  Közben Hollandia és Belgium már nem fogad angol gépeket, Franciaország és Németország fontolgatja, de már szülik az egységes EU-s választ.

  Az emberi reakció a Wuhanira emlékeztet.
  Teljesen normális.

 49. 56. Idegen,

  „Franciaország és Németország fontolgatja, de már szülik az egységes EU-s választ.”

  Már késő, számos repülőgép leszállt már tele emberekkel. Hollandia két napja lépett, az még időben volt, de a többiek elkéstek.

  „Tehát egyszer kockáztatunk egy szigorú 14 napos karantént országosan, vagy b@szakszunk a részmegoldásokkal hónapokig (mert hogy ne károsodjon a gazdaság), amik szemmel láthatóan részleges eredményekkel járnak.”

  Erről a brit járványügyi szakértő jut eszembe, aki sokat nyilatkozott tavasszal (nem jut eszembe a neve). Nagyon aggódott a vírus miatt, 400 000 halálesetet jósolt az UK-ban a covid miatt, járványügyi intézkedéseket sürgetett, miközben még nyitva voltak az iskolák és szinte semmi komolyabb nem történt. Miután meghozták a full lockdown-t (többek között, hogy más házába nem lehet belépni sem) kiderült, hogy a professzorunk titokban a titkos szeretőjéhez járt a szigorú lockdown alatt. Ha ő megtette, akkor mire számítsunk az egyszeri polgártól?

  Szóval igazad van, le kellene zárni teljesen, (szerintem nem 14 napra, hanem mondjuk minimum egy hónapra) viszont sokan kikerülnék, nem tartanák be, akár éjjel osonva megszegnék.

  Kína komoly eredményeket ért el, de ezt iszonyat szigorral tette, ami a nyugati világban egyelőre elképzelhetetlen.

 50. 56 – Idegen:
  „Egyébként egyes vakcinákról már jöttek le adatok, hogy elég hosszú védettséget adnak, azaz erős lesz az immun válasz.”
  Ezt hogy csinálták, csak most kezdtek oltani?
  És ehhez mint szólsz?
  „Tüskeellenes monoklonális antitesteket szűrtek COVID-19 betegekből, és megállapították, hogy az NTD elleni antitestek egy része drámaian növelte a tüske ACE2-re kötődési képességét, így növelte a SARS-COV2 fertőzését.”

 51. 58.

  Akkor csak a demokratikus napalm bomba a megoldás Angliának..dobják magukra ..

 52. 59.Tibor bá’:
  „Ezt hogy csinálták, csak most kezdtek oltani?”

  Vannak olyan vakcina készítők, akik betartották a 3 fázist, ami nem mindegyik vakcináról mondható el.
  Abból már lehetnek kb. fél éves adatok.
  Az immun válasz nagyságát meg mérni lehet.

  Akik nem tartották be, azok az még élő kísérleti (emberi)nyulakat is vizsgálhatták. 🙂

  „“Tüskeellenes monoklonális antitesteket szűrtek COVID-19 betegekből, és megállapították, hogy az NTD elleni antitestek egy része drámaian növelte a tüske ACE2-re kötődési képességét, így növelte a SARS-COV2 fertőzését.””

  Én általában meg szoktam adni a forrást, ezt te is megtehetnéd, ha már hiszel a tudományos módszertanban.

  Utána majd nyilatkozom.

 53. BBC-nek nyilatkozik egy szakértő:
  Az új virusvariáns kimutatása az eddigi
  covidtesztekkel elég megbizhatatlan !
  Rosz, nagyon rosz jel !!!
  🙁

 54. 54 Gyarmathy: Nekem az ebben az elképesztő, hogy hogyan véthet egy egészségügyi miniszter ilyen rettenetes, amatőr szarvashibát, hogy bejelenti a lezárást, még mielőtt a rendőrség fizikailag lezárt volna minden utat, pályaudvart és repülőteret.

 55. Tibor bá’
  2020-12-21 – 08:52

  Te is regisztráltál az oltásra, és még propagáltad is.

  Mennyire változott meg a véleményed?
  (Halkan, L- S- is mondott hasonlót, de mindenki átlépett rajta, vagyis nem értették.)

 56. Alakulgat, amire jó fél éve legrosszabbként számítottam…
  Nem fogunk kipusztulni, ez is édeskevés hozzá! 🙂
  De érdemes készülni, mert -úgy tűnik-, 2021 sem lesz a táncdalfesztiválok éve!

  Azt, hogy tényleg baj van -e, vagy csak hírértékű fellángolás, hónapok múlva fogjuk csak megtudni. De arra egyértelműen látható lesz.
  Teljesen megbízható információkra sehonnan sem számíthatunk, ezt is kalkuláljátok bele!

  Kíváncsian várom a korábbi leírásokban szerepelő szövődmények tekintetében lesz -e tömeges visszaigazolás? Hamarosan eltelik annyi idő, hogy -amennyiben ezek tényleg olyan súlyosak- jelentkezniük kell a hatásoknak!

  A hihetetlen mértékű negatív gazdasági hatások az emberek vásárlási kedve alapján számomra nem igazán látszanak… Ellenben a vírus pusztítása, a halálozások, és az egyre több elvesztett ismert emberen keresztül -a statisztikai trükkök ellenére is- már egyértelműen, tapasztalati úton megfogalmazhatóak.

  A legújabb „trükk” a mobil hulla-hűtőházak alkalmazása. Ha ezek nem lennének, már nem bírnák a temetői szolgálatok az iszonyatos terhelést. Egyenlőre ez a módszer teszi lehetővé, hogy idehaza elkerülhessük a tömegsírok látványát és a hullahegyek kerülgetését…

 57. 65 – n/a:
  Én amint lehet zokszó nélkül beoltatom magam. Ezt követve éppen úgy fogok védekezni, mint előtte. Amerikában 300.000 oltásból 6 allergiás roham született. Ez gólyafing, nem kockázat. Korábban is minden évben oltattam magam influenza ellen. Most nem, mert nulla kontaktusom van. Én mindent leírok, ami tudomásomra jut. Mindenki úgy dönt, ahogy kedve tartja. Az Angliából kiáramló új törzs szívás lesz. Még nincs tiszta kép, de szomorú vég lehetősége benne van.

  Jó lenne, ha idősek vakcinájába tennének adjuvánst. Talán majd valamelyik zseninek az eszébe jut.

 58. Van ám pánik, a franciák minden UK felőli forgalmat letiltottak. Még a teherforgalmat is, amire – ha jól emlékszem – tavasszal sem volt példa.

  Viszont a kirajzás már megtörtént. Budapest legalább 5 menetrendszerinti repülőjáratot fogadott tegnap, ami innen indult. Ma 7 járat lesz (vagy lenne).

  „Nem okoz súlyosabb betegséget(mint az eddig elterjedt covid változat) és amennyire ezt tudni lehet, a vakcina is hatásos ellene.” Mondja a brit kutatóorvos.

 59. Tibor bá’
  2020-12-21 – 11:37

  Megfontoltságot érzek a szavaidban, ez jó, de…
  Már vagy fél éve olvasok aggodalmakat a vakcinával kapcsolatban, így ezek az újabb hírek csak ismétlések.
  Nincs konkrét, jól megfogható ellenérv, mert senki sem lát tisztán.

  Ahogy mondtam:
  http://www.antalffy-tibor.hu/3379-statisztika#comment-270700
  Igen, jó a grafitos példám. Akkor NEM tudtak valamit az oroszok, ugyanakkor USA-ban tudták, látták a történéseket, és dörzsölték a tenyerüket.
  Össze is omlott az akkori politikai rendszer Oroszországban.

  Most egy egész világ fog összeomlani.

 60. 68 – Gyarmathy:
  Vigyázni kell, mert ilyenkor előtébe kerül a vágy-vezérelt gondolkodás.

  69 – n/a:
  A tisztán látás sose könnyű, különösen most, amikor hatalmas a tét.

 61. Budapest, érkező oldal(mai napra):

  01:25 Birmingham Wizz Air W62218 2B Leszállt 01:24

  11:35 London LHR British Airways BA868 2B Leszállt 11:12

  12:10 London LTN Wizz Air W62202 2B Leszállt 12:22

  14:15 London STN Ryanair FR8445 2B Várható 13:50

  16:50 London STN Ryanair FR1670 2B Várható

  18:40 London LTN Wizz Air W62206 2B Várható 18:40

  19:50 London LGW EasyJet EZY8427 2B Várható

  23:45 Manchester Ryanair FR8358 2B Várható

 62. 71.Gyarmathy:
  Nem ismerős ez a lassú reagálás a tavaszi kínai járatokkal kapcsolatban?

  Mivel nem érték, hanem érdek alapú külpolitikát folytatunk és britek haverok az EU ellenesség és a Brexit miatt, elnézünk nekik ezt a kis fertőzési lehetőséget.

  Mondjuk az esetlegesen Nagy-Britanniából repülővel hazatérő magyarok is szívnak.

 63. https://444.hu/2020/12/21/szentestere-felfuggesztik-a-kijarasi-tilalmat
  „A Dél-Kelet Angliában megjelent koronavírus-változat miatt ma éjféltől nem érkezhetnek repülők Magyarországra az Egyesült Királyságból, beleértve az üzleti céllal érkező magángépeket is. A teherforgalom viszont továbbra is biztosított a két ország között.”
  Vagyis kamionnal még behozható néhány tonna vírus.

 64. 72. Idegen,

  Sok magyar eddig is úgy ment haza, hogy repülővel átment egy európai városba, aztán autóval kimentek érte (értük, ha többen mentek) és simán beautóztak Magyarországra. Így kikerülték a karanténkötelezettséget is.

  Persze ez nem újdonság, mivel a közúton érkező magyar rendszámú autókra szartak(szerintem most is ez a helyzet) a magyar határőrök (határzár ide vagy oda).
  Magyar vendégmunkások szeptember óta is vígan járnak ki – be az országba nyugat és kelet felé egyaránt. Gyakran egy autóba/mikrobuszba összeülnek különböző helyekről jött emberkék tizenórákra, aztán mennek a munkahelyeikre, az ottani közösségbe, szállásaikra, ahol gyakran többen együtt élnek, majd néhány nap vagy hét után visszafelé ugyanez és mennek haza a családjukhoz.

  A szigetországból való trükkös hazaérkezés csak hab a tortán.

 65. Iszonyatos a szívás Dover-nél (bizonyára a többi kikötőnél is hasonló). Teljesen leállt a személy és áruforgalom.

  Ma Johnson összehívja a Cobra bizottságot vészhelyzeti tanácskozásra.
  Azthiszem nem árt elmenni bevásárolni.

 66. 76.Python:
  Köszönet a linkért.
  Érdemes megnézni a képet és lapozni a bal oldali nyíllal.
  Nagyon informatív más a témával kapcsolatos infók jönnek elő.

 67. 64. Tibor bá’
  OK, processzálok.

  Na akkor:
  „Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója kedden bejelentette, a cégnek „tudományos bizalma” van azzal kapcsolatban, hogy a Nagy-Britanniában azonosított új koronavírus-mutáció ellen is hatékony az általa kifejlesztett vakcina, írja a Deutsche Welle.

  Mint fogalmazott, a mutálódott vírus fehérjéi 99 százalékban egyeznek a korábbi változatokéval.

  Hozzátette ugyanakkor, körülbelül két hétre van szükségük ahhoz, hogy az oltóanyagot teszteljék az új variánssal szemben.

  Annak valószínűsége, hogy a vakcinánk működik az új mutáció ellen is, relatíve magas

  – közölte sajtótájékoztatóján.

  Közölte azt is, hogy ha a vakcinán mégis szükséges változtatni, akkor arra a BioNTech hat hét alatt képes lesz. Ez viszont azzal is járna, hogy a felügyeleti hatóságoknak ismételten be kellene vizsgálniuk az oltóanyagot.

  https://24.hu/tudomany/2020/12/22/koronavirus-mutacio-biontech-vakcina-fejlesztes/

  Ugye, ez egy mRNS vakcina.
  Mint korábban is írtam, ezzel könnyen megy egy új változatot előállítani.

 68. „Mindössze minden hatodik-hetedik megkérdezett biztos benne Magyarországon, hogy beoltatná magát, ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn publikált közvélemény-kutatásából.

  December első hetében a válaszadók több mint egyharmada volt elutasító az oltással kapcsolatban. 14.9 százalékuk válaszolta azt, hogy él a vakcina lehetőségével, egyötödük pedig egyelőre nem tudja vagy nem kívánt a kérdésre válaszolni.

  Az oltakozási kedv tehát egyelőre meglehetősen alacsonynak tűnik, mert ahhoz, hogy érzékelhetően sikerülhessen visszaszorítani a járvány terjedését, legalább a társadalom 60 százalékának kellene megkapnia a vakcinát.”

  https://24.hu/belfold/2020/12/22/koronavirus-jarvany-oltas-magyarorszag-kutatas/

  „Amikor beoltanak valakit, a mellékhatás nemhogy veszélyes, hanem kötelező, ugyanis egy aktív immunizálást végzünk – mondja Falus András.

  „Ha nem alakul ki egy helyi kis gyulladás, ha nem fáj a szúrás helye másnap és pirosodik meg, netán nem lesz hőemelkedés, akkor sikertelen az oltás. A sejteknek ugyanis meg kell tanítaniuk az immunrendszert emlékezni – a szónak az immunológiai értelmében – arra, hogy itt egy veszélyes kórokozóval áll szemben. Készenlétben tartva a memóriasejteket egy következő baktérium vagy vírus megjelenésére az eredményes védekezéshez” – magyarázta a szakember.

  Az az enyhe nem kívánt mellékhatás, amikor a beoltott személynek egy kissé jobban fáj, nem bírja felemelni, hosszabb ideig tart a gyulladás, esetleg a nyirokcsomók is megduzzadnak, átlagosan 50 emberből 1-nél fordul elő.

  Ennél súlyosabb mellékhatás, mint mondjuk átmeneti érzéketlenség az érintett területen, a magas láz, nagyjából minden 10 000-dik emberből 1-nél jelentkezik,

  de olyan, hogy valakinek allergiás, életre is veszélyes tünete legyen, az 5 millióból 1 esetben fordul elő.

  https://24.hu/belfold/2020/12/22/koronavirus-oltoanyag-vakcina-a-mellekhatas-kotelezo-ezzel-vegzunk-aktiv-immunizalast/

 69. Matt Hancock, a brit egészségügyi miniszter szerdán délután tartott sajtótájékoztatót. Hancock bejelentette, hogy két beteget is találtak az országban, akiknél a koronavírus Dél-afrikai mutánsát diagnosztizálták. Dél-afrikai és brit virológusok szerint a Dél-afrikai mutáns még annál a néhány napja felfedezett új brit koronavírus-mutációnál is gyorsabban terjedhet, ami miatt az európai országok gyakorlatilag teljesen felfüggesztették a Nagy-Britanniába vezető légi és vasúti útvonalakat az elmúlt napokban.

  Az új dél-afrikai koronavírus-mutáns még gyorsabban terjedhet, mint az új britt
  https://telex.hu/koronavirus/2020/12/23/koronavirus-kulfold-egyesult-kiralysag-london-del-afrika

 70. 80.

  Tehát akkor ez azt jelenti,hogy most jön még a java az az még nagyobb korlátozásokra kell számitani?

 71. 82.

  Eddig se a normalitás vezérelte hanem a pillanatnyi érdeke.Szerinted az Angolok még tovább fognak szigoritani ?

 72. 83 – Apofis:
  Nem tudom, de szeritem most azt jön, hogy szép lassan rájönnek, akármit csinálnak a vírus szép ütemesen terjed. Akkor pedig le van szava, élvezzük az életet. Abból lesz társadalmi feszültség, hogy a pandémia nem egyformán veszélyes valamennyi korosztály számára. Nyugalom akkor fog eljönni, amikor rádöbbennek a fiatalok, hogy egész szépen visszamarad maradandó változás. Egy kis meghülyülés, stb.

 73. 84: Tiborbá:
  Ha a sejtésem beigazolódik, a vírus -úgy pár év múlva- magától el fog tűnni!
  Nem őrültem meg. Ha ez egy beépített ökológiai szabályozó, automatikusan visszaszorul, amint elvégezte a dolgát. Védekeztünk ellene, így alkalmazkodik, egyre durvábban támad. A célja, hogy visszaszorítsa a zsúfolt térségek létszámát a fenntartható szintre. Nem tanultunk meg fenntartható módon élni, hát rákényszerülünk, igen komoly áldozatok árán!

  Ha tévedek, az emberi faj tényleg ki fog pusztulni! Így mindenkinek szorítania kell, hogy igazam legyen… A korábban ismert civilizációnak annyi. Van még, aki ezt vitatja? Sajnos a szemléletmód a régi. Na ez most egy igen sürgető feladat (de sztem. nem lehetetlen küldetés)!

  Alkalmazkodni kell a vírus jelenlétéhez. Ugyanis a kiirtása lehetetlen, ahogyan a szúnyogokat, kóros baktériumokat, és egyéb kártevőket sem tudtuk végleg eltüntetni… Ez nem is lehet cél. Az „eltaposlak tajga!” felkiáltást ideje kicserélni „megtapsollak tajga!”, vagy hasonló elvre.
  ———————————————
  Pillanatnyi helyzetben, a tavaszihoz hasonló erőteljes szigorítások hozhatnak egyedül eredményt. Európa egyértelműen ezt az utat fogja járni, mert a szakemberek tanácsára hallgat.

  A magyar következmények is egyértelműek… Ismerjük Orbánt. Ne legyenek illúzióitok! „Miniszterelnök Úr nem tehet semmiről, Ő csak végzi a dolgát” (by D7) 🙂

  Végleg elcseszni az ostoba emberek tudják. Sajnos elég sok van belőlük szerte a világon, s leginkább a döntéshozó pozíciók környékén tobzódnak (tiszt.kiv.).

 74. 85 – Horváth Csongor:
  Nagyon sokan, és egyre többen, „normális” életet akarnak élni, és fognak is. Ezt ne hagyd ki a számításból.

 75. 86: Tiborbá:
  A szelekció nem is ártana, de sokkal nagyobb hullámokat fog vetni a védőoltás „kötelezővé tétele”. Valószínűleg 2021 ezt fogja hozni a világnak, s itthon ugyanígy meglesz, csak a szokásos átpolitizált, hazudozós, kényszerítős formában. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha cukorkákat osztanának érte, egymást taposnák a népek, hogy oltakozzanak… 🙂

 76. Tibor bá’
  2020-12-24 – 10:08

  „Nagyon sokan, és egyre többen, “normális” életet akarnak élni, és fognak is.”

  Ezt másképp fogalmaznám meg.
  Nagyon sokan, és egyre többen, “normális” életet akarnak élni, de ez nem sikerülhet.

  Megbeszéltük, az régi életünk nem térhet vissza. Ez a járvány véglegesen megváltoztat mindent.
  A tömegek elfáradnak, megpróbálnak majd ismét korlátozások nélkül élni, akár szembemenve a hatósági szabályokkal, törvényekkel is, ez pedig a járvány még nagyobb mértékű elszabadulásához vezet majd, vagyis jövő időt az összeomlás szó írja le legpontosabban.

  http://www.antalffy-tibor.hu/438-tibor-ba-blogja
  „Egészen pontosan, „valaminek” a hatására a társadalmat összetartó rend felbomlik és a jelenlegi társadalom összeomlik. ”

  Így látom…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük