Az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban.

KÖZÉLET

A The Wall Street Journal szerint Lengyelország fontos tényeket titkolt el az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban

A nyomozók szerint a lengyel tisztviselők lassan szolgáltattak információkat, és kulcsfontosságú bizonyítékokat tartottak vissza a robbanást kivitelezők állítólagos lengyel földön való mozgásáról.

A lengyel hatóságok fontos bizonyítékokat rejtettek el az európai nyomozók elől az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban – közölte a The Wall Street Journal január 8-án. „Az ügyön dolgozó európai nyomozók szerint a lengyel tisztviselők megtagadták az együttműködést az Északi Áramlat szabotázsával kapcsolatos nemzetközi nyomozásban, és nem hoztak nyilvánosságra potenciálisan fontos bizonyítékokat” – olvasható a cikkben.

Balti-tenger, 2022. szeptember 29. A svéd parti őrség felvételén földgáz bugyog fel az Északi Áramlat 2 csővezetékből a Balti-tengeren, svéd felségvizeken 2022. szeptember 28-án. Négy nap alatt ez a negyedik hely, ahol megsérült az orosz gázt szállító Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték. A négy lyukból kettő Svédország, kettő pedig Dánia kizárólagos gazdasági övezetében van. Svéd szeizmológusok 26-án két robbanást észleltek a vezetékpár nyomvonalán. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Svéd parti őrség
Fotó: MTI / EPA

A nyomozók megjegyezték, hogy a lengyeleknek rendkívül sokáig tartott, hogy válaszoljanak a megkeresésekre, és kulcsfontosságú bizonyítékokat hallgattak el a szabotőrök állítólagos országszerte történt mozgásáról. A kiadvány világossá teszi, hogy ez a folyamat megnehezíti azon régóta fennálló feltételezésük bizonyítását, hogy a támadást Lengyelországon keresztül, Ukrajna területéről hajtották végre.

A nyomozók most abban reménykednek, hogy a decemberben hivatalba lépett új varsói kormány segít rávilágítani a támadás részleteire.

Különösen Varsó együttműködésének megtagadása miatt nehéz megállapítani, hogy a lengyel kormány tudott-e a gázvezetékek tervezett felrobbantásáról. Az újságírók szerint Lengyelország kitartóan akadályozza a nyomozást, ami az incidensben betöltött szerepével és indítékaival kapcsolatban is kérdéseket vet fel.

Tavaly szeptember végén norvég kutatók új információval szolgáltak az Északi Áramlat gázvezeték 2022. szeptemberi felrobbantásával kapcsolatban. Ez az első nemzeti testület, amely nyilvánosan elismerte a két másik robbantást is. A gázvezetékek szivárgását 2022 szeptemberében fedezték fel. A svéd szeizmikus központ képviselője, Björn Lund akkor elmondta, hogy a vészhelyzet idején két erős víz alatti robbanást regisztráltak a csővezeték szivárgásának területén. Ezt követően a baleset helyszínén robbanóanyag nyomait találták.

Nemrég nyugati médiumok, elsődlegesen a hamburgi Der Spiegel és a The Washington Post (WaPo) összeálltak, hogy a végére járjanak az Oroszország és Németország közötti Északi Áramlat 1–2. tenger alatti gázvezetékköteg három csöve felrobbantása körüli közvélemény-manipulációknak. A kulcs Németország volt – derítette ki a vizsgálat, amelynek kiindulópontja a holland hírszerzés figyelmeztetése, amely hónapokkal a 2022 szeptemberében végrehajtott robbantás előtt jutott el a nyugati szolgálatokhoz.

Találtak egy ukrán titkosszolgálati ezredest, Roman Cservinszkijt, akit okkal gyanúsítanak a robbantássorozat gyakorlati irányításával. De azt sem zárják ki, hogy Cservinszkij nyakába akarják varrni az egészet, mondván, az ukrán politikai-nemzetbiztonsági vezetés, Zelenszkij elnökkel együtt, mit sem tudott az egészről. Viszont bemártották Valerij Zaluzsnijt, az ukrán hadsereg főparancsnokát.

Seymour Hersh amerikai újságíró tavaly február elején publikált vizsgálatának eredményei szerint az Egyesült Államok is részt vett a vezetékek ferobbantásában. Hersh azt állítja, hogy a gázvezetékeket amerikai búvárok aknázták alá a Balti-tengeren még 2022. júniusban, a Baltops gyakorlat során, és a norvégok aktiválták a robbanóanyagokat.

 

24 gondolat erről: „Az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban.

 1. Kíváncsi vagyok hogy cseppfolyósított gáz behozatal hogy megy a németeknek.Vészes gyárleállások szerintem még nem voltak, de a biztos gyengült a német gazdaság emiatt.A héten pedig a német gazdák tüntettek mert behozzák az olcsó ukrán gabonát hozzájuk.Szerintem ugyanaz az érdekcsoport robbantotta fel a vezetéket mint aki el akarja árasztani olcsóbb ukrán gabonával a németeket.A német törvényhozók is a német nép ellen vannak
  láthatóan.Ha az usa csinálja ezt akkor szépen tudja csinálni hogy így beszivárog a német politikába: támogatja az ukrán háborút, a német gazdáktól meg elveszi a pénzt.
  Kíváncsi vagyok hogy a tüntetések hatására engednek e a tüntetőknek.
  Ami az északi áramlatnál fontosabb az a hozmuszi szoros.Emlegette a média hogyha ott lesz valami gebasz akkor az olajár jelentősen megemelkedhet.A történelemben még eddig nem volt erre példa
  de a hatása az európai energiaellátásra drasztikus lenne főleg ha nem 1-2 hetes történésről lenne szó hanem egy elhúzódó dologról.Az esély még szerencsére nem nagy hogy megtörténik de az izraeli háború is elhúzódik
  így a lehetősége fennáll.Sőt ha amerika ebből hasznot tudna húzni akkor lehet hogy kiprovokálja hogy balhé legyen a hozmuszi szorosban.

 2. Szerintem az ukrán gabonával egyszerűen el lehetne bánni: rendőri kíséretet kellene adni minden szerelvénynek, amíg fel nem pakolják az egészet egy Afrikába induló hajóra. Minden európai kormányt kiver tőle a frász, mégis csak töketlenkednek vele.

 3. andrew: “ Ha az usa csinálja ezt akkor szépen tudja csinálni hogy így beszivárog a német politikába”
  Igen, usa volt a végrehajtó, több részletes leírás elérhető róla.
  Ugyanazok tervezték és hajtatták végre a robbantást, akik a kovidot, a klíma idiotizmust, az ukrán háborút, az iszlám csőcselékkel való elárasztást menedzselik. A németekhez nem kellett beszivárogni, mert ‘45-ben elfoglalták és azóta is gyarmati státuszban van tartva. Éppen most nyírják ki őket, mivel már nincs rájuk szükségük, ahogy a gondolkodó, keresztény európai népességre sem.

 4. 3 – Azt írják több helyen, például ebben a posztban is, hogy az ukránok voltak, lengyel falazással. Akkor most melyik?

 5. 4. Ábel: Megy a maszatolás, az ukikra mutogatás, de ezt cselekményt a báb, Bidé rendelte meg és az ő különleges, mélytengeri búvárosztaga hajtotta végre. Az ukik ehhez a szinthez képest, kőbaltás előemberek.

 6. Kedves fórumozó pajtások!
  Itt van egy nagyon hihető magyarázat, egy hiteles elemzőtől:
  youtu.be/ITmD91Qzhpw?si=y5jT2Icx26m632op
  Azt hiszem, hogy ennek a meghallgatása után, úgy nagyjából érthetővé válnak az indítékok és a lehetséges elkövetők kiléte is.

 7. 3. hanyi

  nem hazudtoltad meg magad! :))
  … covid, klima, ….blabla marhaságok ,
  ennyire tompa logikát azért ritkán látni, még netszerte is!
  .
  5G-vel mi a helyzet, az már smafu? :))

 8. Csak röviden;
  Természetesen az USA robbantotta fel a gázvezetékeket.
  Ukrán gabona meg nincs. A gabona – meg nt termény- azé, akié a termöföfd
  Értjük, ugye?

 9. 6. modi
  Látom, nem léptél szintet a gondolkodást illetően, egyed csak azt, amit eléd tesznek!
  Szerinted ezek elszigetelt történések? Szép álmokat kívánok, de azért ne egy 5G torony közelében próbálj tovább aludni! 🙂

 10. 9. Hanyistok
  Ha a mobil adatátvitelt nézzük, akkor volt már 2G, 3G, 4G.. ezekkel miért nem volt gond, hiszen sugároznak.. Most itt az 5G a fekete bárány..

  De mi lesz később, a 6G, 7G , 8G .. stb korában?

 11. Re:10
  Mert teljesen más hullám sávban van az 5G.
  Em hatása a testre valós veszély, és közel sem kell ionizáló hatásúnak lennie, hogy problémát okozzon.

 12. Re : 11
  Miért lenne teljesen más sávban?
  Az Európai Unió általánosan a 700 MHz-es és a 3600 MHz-es kötzötti sávot jelölte ki az 5G „úttörő sávjainak”, amelyeket az elsők között szabályozott 5G bevezetésre alkalmas

  Jelenleg Magyarországra kiadott 5G frekvencia engedélyek:
  700 Mhz, 2100 Mhz, 3600 Mhz.
  4 G hálózat:
  700 Mhz, 800 Mhz, 900 Mhz, 1800 Mhz, 2100 Mhz, 2600 Mhz.

  Miért lenne ez egészen más frekvencia tartomány? Erre szól az engedélyünk..

  Ezenkívül a teljes mikrohullámú tartományban állandóan ezzel sugároz be bennünket a nap, igaz hogy normál esetben ez alacsonyabb egy frekvencián figyelve mint a rádió forgalmazás energiaszintje, de ősidők óta nyomja az energiát, mint érzékelhető.
  A mostani mobiltelefon vételi szintjét egy erősebb napkitörés vagy napfolttevékenység által érheti el – talán… Ez ellen is tiltakoznunk kellene, hogy kapcsolja ki a mikrohullámú sugárzását a teljes sprektumban? Mert annak összetett hatásának elviekben nagyobbnak kellene lennie mint az 1- 2 fix frekvenciás sugárzásnak..

 13. Én emlékszem, hogy már az 1G-nél is voltak aggodalmas hangok.

  Én nem tudom, mit csinál velünk ez a sok mikrohullám, de jót nem tesz, az biztos. Az a módszer pedig, hogy nem vizsgáluk a hatását, aztán azt mondjuk, hogy nincs ismert következmény, egyáltalán nem megnyugtató.

  Tele vagyunk civilizációs betegségekkel, ki tudja, ebből mennyi a mikrohullám hatása?

 14. Ábel 13.
  Aggodalmas hangoknak, média általi népijeszgetésnek (hisztiztetésnek) mindíg kell lennie. Ez úgy működik hogy 10 – 20 % igazságot kell becsomagolni hazugsággal hogy a nép azt könnyen be tudja nyelni. Ha ez nem volna, a népek üres idejükben miről beszélgetnének unalmukban, tán a romló életszinvonalról, az állandó reálbér csökkenésről, a szociális védőháló szétszakadásáról, nyugdíj korhatár emeléséről? Khmm és hogy ezzel kapcsolatban párt és kormányváltásokra lenne szükség? Ezt megelőzően nesztek itt egy gumicsont lehet rágódni rajta..

 15. 14 Itt sikerült két olyan témát összevetned, ami mindkettő arról szól, hogy a nagy rendszer, a pénztőke, a nagyvállalatok elnyomják a kisembert, aki ez ellen vajmi keveset tud tenni, azon túl, hogy nyavajog kicsit itt-ott. Az 5G-t és az életszínvonalcsökkenést egyaránt nem tudom egyszerűen elkerülni.

 16. Színes forradalmak egész sora jön Nyugat-Európában, egészen addig, míg Ukrajnát életben tartják ( önellátó védelmi ipari bázis ), de legalább még 10 évig.

  Most Németországban zajlik a főpróba, a német gazdák és az agrárium ettől függetlenül megy a levesbe?

  Társadalmi-gazdasági-logisztikai feszültségek újból kinevelik Eurázsia újrafelosztásának igényét…hacsak az EU nem marad amerikai-brit gyarmat.

  Hazai Vasfüggöny (kerítés+légvédelem) Projekt és a középiskolai drónpilóta tantárgy esedékes.

 17. 16 János, ez nagyon érdekes, de sikerült olyan homályos utalásokkal megfogalmaznod, hogy fogalmam sincs, mit akartál mondani.

 18. A pénteki orosz olajdepót ért támadást követően kialakult tűzvészt ma meg ez követte:

  #https://www.youtube.com/watch?v=KO0_AVlaUhM

  Vagyis az Ukrajnától kb. 900 km-re lévő egyik legnagyobb orosz gáz és olajkikötőt érte brutális támadás.

 19. 17, Ábel

  azt is szerettem volna mondani, hogy a Rettenthetetlen 2024 haditorna mellékzöngéje az lehet, hogy megkísérlik az orosz erőket elvonni Ukrajna területéről…és a Balti-flottát felizgassák.

  A hatvanhatosoknál pedig izzani fognak az optikai kábelek…ahogy megmonitorozzák a közösségi médiákat is.

  Mibe kerül ez nekünk, hogy Svédországot felveszik a Nato-ba?

 20. 19 – A hatvanhatosok az valami titkosszolgálat fedőneve? Ők már biztos értik – én még nem. Na, nem baj, valami titoknak is kell maradnia…

 21. Talán ide illik:

  -A vörös tengeren növekvő feszültség a huszik támadása miatt. Úgynéz ki nem záródik le a dolog hamar.A konténerszállítás megdrágult igaz a covid alatt 1000Eur ról 10 000-re , most csak 4000Eur-ra kb, de a helyzet még fokozódhat

  -Észak korea is továbbra is fenyegetőzik ,

  -az ukrán háború is folytatódik.Az egyik legnagyobb szabású Nato hadgyakorlat van/lesz.És a németek is lehet be akarnak szállni az oroszok elleni háborúba pár éves távlatban

  -svédek nato csatlakozását is elvileg megszavazták így az orosz medvét tovább idegesítik

  Tarjányi Péter az Ostrom adásban legutóbb azt mondta hogy számára is meglepő a kialakult helyzet és szerinte a világháború előtt vagyunk az eszkalálódáshoz nem sok kell, most már neki is az a véleménye.(pár hónappal előbb ő sem gondolta volna)
  Ukrán háború, közel keleti feszültség, Észak Korea és Kína-Tajvan.-Ha ezek éleződenk akkor lehet majd mondani hogy éleződik a harmadik világháború.

  Közben meg USA bejelentette hogy lehet hogy nem szállít majd LNG-t németországnak. Az is lehet hogy a németeket irányító elit pont ezt akarja hogy a németeket belevigye a háborúba.Például Olaf Solz is az ukránokat támogatja miközben gazdatüntetések vannak.Szóval elég ha a német politikába beszivárgott elitből pár ember bele tudja vinni a németeket a háborúba. Olaf Solznak is van korrupciós botrányai.
  Szóval a képlet egyszerű: lefizetni pár német politikust akik döntési pozícióban vannak és szépen belevihetik akár németországot a háborúba és európának is annyi lenne.

  az ostrom adását érdemes végighallgatni youtubon:
  Tarjányi: eszkalálódott a helyzet | OSTROM 2024.01.19.

 22. 21, andrew

  Nyugi még ezzel az újjabb 30 éves háborúval.

  A hexogéngyártás felfuttatása, legalább 2 évig tart mire győzni tudják a „normál* ukrán lőszerutánpótlást és saját raktárra ill. kiképzési célokra bőven elegendőt tudnak gyártani.

  Persze az se baj, ha közben a stratégiai létesítményeink légvédelmet is kapnak és vasfüggönyt építenek az országhatárokra, a nagyszámú eu-s menekültek miatt.

  No meg honvédelmi ismeretekre is rágyúrunk olyan – a repülőorvosit megjárt – marketingesekkel a közép – és felsőoktatásban, akik 2015M ruházatban oktatnak…

  Arany fizetőeszközzel, afrikai üledékes kőolajjal (Doba, Kavango), afrikai menekültek helyben maradásra bírásával kiemelkedhetnénk a gyarmatországok kollektív sorsa közül…

 23. …talán kiemelkedhetünk Európa kollektív sorsából?

  Ha az új török gázközpontot mégis megépítenék, akkor a létesítmény biztonsága érdekében, Ukrajnát el kell-e vágni a Fekete-tengertől?

  És az ukrán földgáztranzit vezeték sorsa így minden bizonnyal megpecsételődik? A katari LNG egyébként holtbiztos?

  friss hír:
  Az orosz kormány 2040. december 31.-ig meghosszabbította a jamali cseppfolyósított földgázt gyártó üzem LNG-ellátási engedélyét a német gázimportőr és – kereskedő SEFE számára. forrás: slovgas.sk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük