(659) Angol humor XVII.

Magyar-amerikai humor verseny

Az amerikai nevezés: Tony Blair világkörüli Irán ellenes kőrútja során megérkezett egy amerikai Dakota Rezervátumra, ahol egyórás előadást tartott a világot fenyegető terrorista veszélyről. Az indián hallgatóság az egész előadás alatt csendes éberséggel figyelt, egy pisszenés se hangzott el. A befejezés után azonban hangos rivalgásba törtek ki. A bölcsek tanács a megbecsülés jeléül Tony Blairt tiszteletbeli dakotává avatták, és neki adományozták a Walking Eagell, azaz a „Mászkáló Sas” indiánnevet. Az ünneplés után az egyik szemfüles riporter megkérdezte a bölcsek tanácsának szóvivőjét, hogy miért adták Tony Blairnek a Mászkáló Sas nevet? Az öreg indián így válaszolt. Amikor egy mohó sas halálra zabálja magát, a belei teli vannak szarral, képtelen felszállni, már csak mászkálni tud.     

A magyar nevezés: Magyarországon egy eddig ismeretlen madárfajra bukkantak. A megfigyelések szerint a „Felcsúti Szarka” ideiglenes elnevezésben részesült madár a következő ismérveket elégíti ki: A Felcsúti Szarka egy kis termetű, ám felettébb szemtelen, pökhendi és erőszakos madár. Járása, fejtartása peckes. Főleg kőbányák és a tokaji szőlők környékén terjedt el, de a felcsúti buckák között vagy akár a budai hegyekben is megél. Nagyobb embertömegek láttán érthetetlen izgalomba jön. Ilyenkor mély hangon, szaggatottan és hangosan rikácsol, sőt viselkedése is agresszív lesz. Remek improvizátor, gyakori ballépéseit utánozhatatlan leleményességgel magyarázza meg, amit a hipnotikus készségével magára hangolt emberek hatalmas lelkesedéssel fogadnak el. Egyes ornitológusok azt is feljegyezték, hogy szeret az Uniós zászlókra és a saját fészkébe szarni, amit erénynek tüntet fel. Territóriumán belül más madarat nem tűr meg, kivéve néhány, feltűnően alázatos szarkát. Ezek a Felcsúti Szarka láttán lelkes “VIKTOR-VIKTOR-VIKTOR” csivitelésben törnek ki és közben ütemesen összeütögetik a szárnyaikat. E jelenség okait még nem sikerült megfejteni, de azt már feljegyezték a kutatók, hogy a Felcsúti Szarka ilyenkor átmegy szuper-dominánsba, és önelégültségében sasként kezd el viselkedni. A népi bölcsesség szerint a Felcsúti Szarkából sose lesz Berlini Sas, de még csak Gall Kakas sem, csak erről a Felcsúti Szarka nem tud. Egyébként ritka és védett állat, kilövését egyenlőre Lázár János sem indítványozta.

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

 

7 gondolat erről: „(659) Angol humor XVII.

  1. A Felcsuti Szarkában minden kétséget kizáróan felismerhető a „Mászkáló Sas”is 😀 Csak Ő jővőre szeretne elrugaszkodni 🙂

  2. 1:
    Ha az elrugaszkodásánál el tudja érni a szökési sebességet, akkor a Hárs-hegy előtt meg se áll. 😀

  3. 4:
    Fűzfa poétának aranyos a szája,
    A jutalma pedig, az anyaja pi…… 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük