(452) Tibor bá blogja – Kormányváltás alatt a munka zavartalanul folyik

önarcképMilyen munka? Kérdezheted ártatlan arccal. Nos, miért akarnak oly sokan politikus lenni? Hogy lopjanak, pupák! Nem igaz, hogy nem tudtad. Az elmúlt 20 év alatt az ország egyre nagyobb szarba került, egyre többel tartozunk. Most már tényleg kell valamit csinálni. Fogunk is. Vége a dáridónak. Csökkenteni kell a nyugdíjakat, emelni a nyugdíjkorhatárt. Emelni kell a gáz és villamos energia árát. Emelni kell az úthasználati díjat. Csökkenteni kell a gyógyszertámogatást, és a kórházi költségeket is…… Sorolhatnám tovább, de nem fogom. Íme a körkép saját pici pátriámon belül. A rendszerváltás előtt ingyen volt a víz, a csatorna, a szemétgyűjtés, az úthasználat, és nem volt telekadó, házadó. Ezenkívül, évente egyszer volt ingyenes lomtalanítás és karácsonyfa elszállítás január végén. Nos ezek sorra mind megszűntek. Utoljára a házadó lett bevezetve, ami az én esetemben évi 25.000 forint. Mert voltam olyan barom és építettem magamnak egy szép nagy házat. Ha csak egy apró fészert húzok fel, akkor most egy fillért se kellene fizetnem, és évente százezreket nyalhatnék fel segély címén. És akkor jönnek azzal a baromsággal, hogy megbecsülik a közösséget építő embert. —- Oké, ez a hajó már elment, tehát megszorítások. De tessék mondani, nekik nem kell? A Blikk beszámolója szerint (bizony már a bulvárlapoknak is sok):

Balsai István Fideszes képviselő fia: Megbízási szerződés alapján végez ügyvédi tevékenységet a Köztársasági Elnöki Hivatalban (KEH). A Blikk információi szerint ifj. Balsai István nyílt pályáztatás nélkül jutott a közpénzes megbízáshoz. Nem ez az első eset: a fülkeforradalommal eljött a politikus rokonok ideje. Balsai szerint nincs probléma azzal, hogy fia a KEH-ben dolgozik, mert közintézmény is választhat bizalmi alapon ügyvédet. Szeptemberben egyébként úgy módosították a közbeszerzési törvényt, hogy jogi szolgáltatások esetén az állami intézményeknek nem kötelező közbeszerzési pályázatot kiírniuk. Tehát törvényessé tették azt, ami törvénytelen volt. A KEH egyelőre nem válaszolt a Blikknek arra, hogy milyen feladatokat és mennyi pénzért lát el a politikus fia, honlapjukon pedig nem frissítették a gazdálkodásukról szóló adatokat. Mi ezzel a probléma? – kérdezett vissza a Fideszes Balsai. A Fideszes kormánytöbbség szeptemberben tényleg úgy módosította a közbeszerzési törvényt, hogy jogi szolgáltatások esetén nem kötelező közbeszerzést kiírniuk az állami intézményeknek. A megbízást firtató további kérdésekre a politikus azt javasolta: kérdezzék meg Schmitt Pált! A Blikk megpróbálta megkeresni a KEH-et; egyebek közt arra voltak kíváncsiak, pontosan mekkora összeget kap a politikus fia, és milyen feladatai vannak, ám nem kaptak választ. A Blikk megpróbált a KEH honlapján a közérdekű adatok között is utánanézni a Balsai fiú megbízásának, ám sajnos a gazdálkodásról szóló adatokat Schmitt Pál hivatalba lépése óta nem frissítették.

Pálffy István felesége: Hosszú a sora a politikus rokonoknak, akik közpénzből élnek. Olyan cég kapott pályáztatás nélkül negyedéves, 10 milliós megbízást sajtófigyelésre és elemzésre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, ahol korábban Navracsics Tibor tárcavezető unokaöccse és felesége is dolgozott. A szerződést a nagy sajtóvisszhang után nem hosszabbították meg 2011-re. A Blikk derítette ki azt is: pályázat nélkül vette fel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egyik háttérintézménye Pálffy István (KDNP) képviselő feleségét, Tóth Juditot kommunikációs és marketing munkatársi állásra. Az ügyben a képviselő nem akart megszólalni.

Orbán Viktor unokatestvére Vitézy Zsófia, ő a Magyar Nemzet kultúrarovatát cserélte minisztériumi irodára, jelenleg a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szóvivője és sajtófőnöke. Az ő féltestvére, Vitézy Dávid pedig a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Vitézy Zsófia közvetlenül a miniszter irányítása alá tartozik, politikai főtanácsadó beosztásban, vezetői megbízatással látja el ezt a posztot. A kinevezésekor hatályos törvény alapján a vezetői megbízással rendelkező politikai főtanácsadót nem szükséges pályáztatni – közölték a NEFMI sajtóosztályán.

Schmitt Pál unokaöccse: Schmitt Pál Péter tavaly szeptember óta dolgozik kormánytisztviselőként a Miniszterelnökségen, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő beosztottja. A megbízáshoz pályázaton neki sem kellett részt vennie. Schmitt Pál Péter a nemzetközi titkárságon dolgozik, végzettsége és nyelvtudása alapján választottuk ki – mondta a Blikknek Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy nem vezetői munkakörről van szó, és hogy a Miniszterelnökséghez mindenfajta pályázat nélkül is nagyon sokan jelentkeznek, a jelentkezők közül pedig ő volt a legalkalmasabb. Petykó Adrienn könyvvizsgáló asszisztensként dolgozott, mielőtt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) költségvetési főosztályának vezetője lett. Ő egyébként Petykó Zoltánnak, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya. Az ő 2010-es főosztályvezetői kinevezése azért is keltett némi meglepetést, mert mindössze három évvel korábban, 2007-ben végezte el a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karát. – A VM nem írt ki pályázatot a költségvetési főosztályvezetői posztra, mert a törvény nem írt elő ilyen kötelezettséget közölték a Blikk-kel a tárcánál. Mint írták, végzettsége és tapasztalata alapján esett rá a választás, amikor főosztályvezetőt kerestek.

Kontrát Károly Fideszes képviselő lánya: Kontrát Nóra a Köztársasági Elnöki Hivatalban (KEH) lett osztályvezető. – Nem került sor pályáztatásra, mert a szervezeti és működési szabályzatában nincs olyan munkakör, amelynek betöltéséhez pályáztatás lenne szükséges – közölték a Blikk-kel a KEH-ben. – A törvény valóban nem ír elő minden kinevezésnél pályázatot, de a piacon még a legfelső vezetői pozíciókra is általában több jelöltet meghallgatnak egy cégnél – mondta egy munkaügyi szakértő. Egy munkaadónak a legfontosabb a hozzáértés és a tapasztalat lehet, ez a közigazgatásban sem működhet másképp – tette hozzá. Aki részletesebben akar „ezekről” olvasni: http://bit.ly/gBvonW

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

45 gondolat erről: „(452) Tibor bá blogja – Kormányváltás alatt a munka zavartalanul folyik

 1. Ezek a hölgyek és urak képességeik szerint becsülettel helytállnak a forradalom viharában. Mindezt miértünk. 😛

 2. 1: Nagyon nem kellett megerőltetni magukat, amire a forradalom elé csatol „fülke” ragadványnév a bizonyíték. 😀

 3. Mindennel egyetértek, talán csak az alábbi mondat nem állja meg a helyét:

  „Nem ez az első eset: a fülkeforradalommal eljött a politikus rokonok ideje”

  A rokonok ideje ugyanis nem a „fülkeforradalommal” jött el, előtte sem volt jobb a helyzet, egy centivel sem…

 4. Hát igen, ugyan ki gondolta volna, hogy eztán másképp lesz?
  Én még abban a „2/3”-ban is erősen kételkedek.

 5. 4. A 2/3-ról: a választások első fordulójának estéjén az a több órás törvényen kívüli állapot, amikor a máshol szavazók miatt nyitva maradtak a szavazóhelyiségek, valószínűleg elképesztő számítástechnikai műveletekre adott lehetőséget – az összes parlamenti párt egyetértésével és közreműködésével. A 2/3-ra kötelezhették a FIDESZ-t a gazdái (mellesleg minden pártnak azonos a gazdija). Az elmúlt 10 hónap indirekt módon adott bizonyítékokat erre a feltételezésre, a direkt bizonyítékok sem sokáig váratnak magukra (kilakoltatások, betelepítés, nyilvános szimbiózis Izraellel – „újdualizmus”).

 6. Ugye a fülkének rokonértelmű szava a páholy?
  Mert akkor nevezhetnénk „páholyforradalomnak” is…

 7. Sokan vannak akik 21 éve főállású politikusok. Az átlaghoz képest kiemelten jól keresnek. Nagyon sokan ezt haszontalan munkának tartják, sőt egy részük kifejezetten károsnak. Ennek ellenére ez a 21 év, és hozzá még kit tudja mennyi bele fog számítani a nyugdíjukba. Az átlaghoz képest kiemelten jó nyugdíjuk lesz.

  Most kéne pár jó szót szólni a munkájuk hasznossága mellett is.

 8. A családbarát kormány:D Magyarország új államformája:Családi Vállalkozás 😀

 9. Ezeket apolitikusokat valakik megválasztják, úgy kerülnek oda.
  Hogy mennyire hasznos a munkájuk, az már más kérdés. De egy általános iskolai osztályt is kell valakinek vezetnie, ugyanúgy egy országot is. Hogy mennyire végzi jól a munkáját az iskolát vezető tanári kar vagy akár az országot vezető politikusok, az már más kérdés. De ugyanezt levetíthetjük a társadalom legkisebb egységére a családra és a családfőre is.

  Vagy az elveszett patkószögre, patkóra, elesett lóra, csatára és háborúra. Minden az egyes embereken múlik vagyis csak saját magunkon kezdve változtathatjuk meg a világot.

 10. 2: De a forradalom áldásos tevékenységük kapcsán már 97%-osra terebélyesedett. 100% után aztán következik a terror. 🙂

  Számonkérhető politikusi felelősség hiányában nem kell csodálkozni a viselkedésükön. Korábban tisztességes emberek egy egy parlamenti ciklus során igazodnak a többiekhez. Sokakat megbolondít a pénz és a hatalom. Ez jól mérhető volt az előző szoclib parlament előjogokhoz való ragaszkodásában, miközben az őszödi beszéd (meg az elszúrt gazdaságpolitika) után az mszp, mint párt hosszútávon csak nyerhetett volna a parlament feloszlatásával. Miközben így lehet, hogy évtizedekre kiszorulnak a hatalomból.

 11. 9. „100% után aztán következik a terror”

  Chemtrails érzés

  Ne kerteljünk – Németh László-i évek jönnek

  Bűn, Iszony és Gyász – Irgalom nélkül.

  Az eget karcoló gépek – Kocsik szeptemberben –

  Már az Emberi színjáték végső felvonását hírdetik.

  A gyufa már ott serceg Égető ESZTER kezében.

  Statikus

 12. 11: állítólag valaki a rendszerváltás után a szavazófülkében azzal fejezte ki az egész politikai berendezkedés iránti ellenszenvét, hogy kitörölte a seggét a szavazólappal és úgy dobta az urnába. Azóta vannak ilyen nem teljesen zárt fülkék…

 13. Miért, ha van lábbalfestés meg szájjalfestés, akkor miért ne lehetne seggelfestés? Valószínűleg még csak gyakorolt az illető de a szavazófülkében mivel ez egy jeles alkalom, már a frissen tanult módszerrel akart szavazni 🙂

 14. Aki kicsit is ismeri a történelmet, az tudja, hogy a diktatura 99,7 % után következik….. Később a O,3 %-ot felakasztják. 😀

  Na most fiúk. Nekem is meg kell valamiből élni. Mit vagytok hajlandók összedobni, hogy ne adjam ki az adataitokat, amikor kérik? 😀 😀 — mert ez így működik ám!!!

  MÁskülönben a diktatúra egyik indikátora, hogy elviccelgetenek vele a zemberek (kínjukban).

 15. Mit vártatok? Hogy a Fidesz-kormány majd előadja azt, amit a Gyurcsány-kormány ellopott??? 🙂

 16. Azért valljuk be, néhány újkeletű politikus (pl. Darvas Iván), amikor látta, mit nem szabad észrevennie, bedonbta a törülközőt.

  16: Nem vártunk semmit. Pontosan tudtuk, hogy mi fog történni, de ez nem jelenti azt, hogy befogjam a pofámat.

  Különben az első komoly csalódásom Gyurcsányban, nem az öszödi beszéd volt, hanem amikor nem oszlatta fel a parlamentet a hetedik évben, amikor a frakció kifarolt mögűle. Ha a hatalom nem veszi el az eszét, akkor tudta volna, hogy ez az egyetlen logikus lépés. Bár lehet, hogy ő is büntetni akarta az MSZP-s képviselőket. 😀

 17. 17.-re Szerintem Gyurcsány mellékfeladata volt (a főfeladatot láttuk a tv-ben, megéltük a mindennapokban), hogy az MSZP-t a megszűnés lejtőjén mozgásba hozza, hogy a jelenlegi FIDESZ 2/3 meglegyen, ne veszélyeztesse semmi! Amikor elkezdte letartóztatni saját környezetét, hogy leszoktassa a tőzsökös szoci-szavazókat a beidegződéseikről, előre vetítette a jelenlegi állapotokat. Az SZDSZ ennél elegánsabban öltötte magára a láthatatlanság köpenyét – persze ők homogénebb csapat voltak, csak egy füttyszó kellett és bebábozódtak.

 18. 18: Szerintem az SZDSZ nem pusztította ki magát. Reinkarnált LMP néven.

 19. Úgy csinál Tibor bá most mintha nem tudná,hogyha valaki nem zsidó,vagy nincs zsidó hátszele,akkor nem tud haladni,falnak ütközik.És ez most nem antiszemitizmus,ez a gyakorlat maga..Legfeljebb díszgój lehet..Ez eddig is így volt valahogy ,ezután is igy lesz,és a zsidókkal minden képpen egyezkedni kell valamilyen módon,mert anélkül semmi sincs.Kiabálhatunk,senkit nem érdekel..

 20. 19. persze, csak liberális nagyágyúk helyett elöltöltős puskaként. Az LMP most olyan kis ragadozó fióka jelleggel működik, mint a többpártrendszer kezdetén a FIDESZ.
  Sokáig szorgalmas olvasója voltam Csurka Istvánnak. Igen jó elemzéseket tudott írni a pártokról, még a FIDESZ-ről is meg volt az egészséges – radikális – véleménye anno…Amit jelenleg a Jobbikról mond, hellyel-közzel megállja a helyét, de hogy miként tudott fülig FIDESZ-hívővé válni, az egy kicsit rejtély marad a számomra. Ilyen pálfordulással az irodalmi munkáit is kidobhatja az ablakon, hisz ha lesz még magyar jövő, az csak tiszta értékrendű lehet, abban pedig nem fognak jó szívvel megemlékezni a kaméleonokról…

 21. Melike, ne hozd Tibor bá-t kellemetlen helyzetbe.

 22. 25: Oké, de ez csak rád, vonatkozik. 😀

 23. 23: „Melike, ne hozd Tibor bá-t kellemetlen helyzetbe”, és ne told le a bugyidat. 😉 🙂

  Utálom, amikor valaki félmunkát csinál! 😀

 24. Márpediglen Magyarország sikeres lesz hosszú távon még ha a magyar ember bele is döglik.
  Mit nekünk energiaválság, olajcsúcs.
  Azért jó lenne halkan megsúgni az embereknek hogy kell megfogni egy ásót vagy lóval felszántani egy darab földet, ha baj van még jól jöhet.

 25. 27!
  Húú már azt hittem komolyan veszi Tibor bá a mondandóm.. 🙂
  Anonymous-2 ne hozd rám az infarktus.. 🙂

  22:Hát Tibor bá nyiltan nem írtad ki,de ezek a képviselők és társaik biztos nem maguktól vannak ott ahol.És a megszorításokat is ugyan kin hajtanák végre?Talán magukon? :O
  itt állandóan az országot kell építeni,már 2000 éve,és mindig elviszik valakik.. 😮

 26. Én csak azon röhögtem egy jót, mikor a választási vereségük estéjén Lendvai Ildikó könnyes szemmel lemondott…. 🙂
  Ehhez képest, még most is ott púposkodik, és osztja az észt…

 27. 32: Valóban, de ez a komment mihez kapcsolódik? Már csak azért, mert Lendvai Ildikóról nem volt szó. Persze, ha nálad menő a csaj, az egy egészen más tészta. 😀

 28. Valóban nem a legjobb helyre szúrtam be, de a Magyar parlamentről csak Hofi régi vicce jut az eszembe, miszerint a verebek ülnek a fán, és ha odavágsz közéjük, akkor felröppennek, majd kicsivel később visszaszállnak, ugyanazok a verebek, csak mos már más ágon ülnek….
  Most az MASZOP-os verebek ülnek az alsó ágakon, a FIDESZESEK foglalják el a felsőket, a pereputtyaikkal egyetemben….
  De aki már egyszer fenn volt a fán, az többé már nem akar a földre leszállni az istennek se…

 29. 34: Ezzel csak egyet lehet érteni (sajnos).

 30. Ejj, a régi szép idők…
  Amikor Lendvai Ildikó (sipolyka) elsipította magát :
  ” Nem lesz gázáremelés! ” – a kamrában elcsattantak a három literes uborkás üvegek… 🙂

 31. Hofi azt is mondta .hogy nálunk mindent garanciával csinálnak aztán lemutatot a nézöközönségre:ˇ”Drágáim Ti vagytok a garancia” 😀

 32. 36: Ez a „Nem lesz gázár emelés” extra hülyeség volt. Kurva jó alap a támadásra. Mert, ha történetesen 20 évig nem emelnek, de akkor igen, már meg is szegték. De hülyeségért a másik oldal se megy a szomszédba: „1 millió munkahelyet teremtünk.” Akkor rádöbbentek, hogy ebből gáz lesz, gyorsan hozzátették, „tíz év alatt.” De még ez is gáz, mert januárban nettó 90.000 munkahely szünt meg.

 33. Az egy millió új munkahelyre én is nagyon kíváncsi vagyok. 🙂
  Egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy mit fognak csinálni az új dolgozók egy elhúzódó túltermelési válságban.

 34. 38: a mesében három nap egy esztendő, OV-nál esetleg 3 ezer nap lesz…

  Ez a januári adat honnan van???

 35. „miniszterelnöki szóvivő beosztottja” ez meg mi?

  Ok hogy van egy OV, akinek van egy szóvivője (ami/aki ezek szerint egy külön „csapat”), de még annak is van beosztottja? 😀 És a beosztottnak nincs egy titkárnője véletlen? A titkárnőnek meg egy gyakorlaton levő segítője? 🙂

  Már csak azt nem értem, hogy erre hogyan futja az adónkból, hiszen „mindenki” minimálbéren van, vagy feketén dolgozik…

  Esetleg a kenőpénzekből ki tudják egészíteni a fizetéseket.

 36. 40: Két helyen olvastam és a TV-ben is szó volt róla.

  41: Gondold át a ÁFÁ-t. Bármit veszel a kifizetett összeg minimum 20 százaléka az államé (alkohol, dohány, benzin, stb. esetében jóval több)

 37. 42: Hihető. Maga a kormány is lefarag, (a helyezttes szóvivők titkárainak segítőitől eltekintve) és a vidéki önkormányzatoknak is kiadták az ukázt, hogy kevesebb pénzük lesz, tovább eladósodni meg tilos, azok is lefaragnak. Ennek következtében csökken a vásárlóerő, tehát a magánszektor is lefarag. Ez egy ördögi kör, egyrészről nem mehet tovább az adósságból élés, másrészról, ha véget akarnak ennek vetni, takarékoskodni kell, a takarékosság pedig halálos méreg egy fogyasztásalapúvá tett gazdaságban.
  Kiút nincs…

 38. 43: Az nyilvánvaló volt, hogy a munkanélküliség felszámolására tett igéret egy hatalma blöff volt. Vagy simán csak hülyék.

 39. 44: egyrészt OV szívbaj nélkül megigér mindent bármikor. Másrészt talán komolyan is gondolta, és akkor nagy eséllyel hülye is. Harmadrészt az összeomlás után alapvetően nem lesz segélyrendszer, tehát munkanélküliség se. Csak a létszám kérdéses még.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük