(3657) Oltás ötletek

Tibor bá’ fordítása online

 

2021. A 89. év

Az oltáselleneseket nem különösen érdekli, hogy miként vannak az oltáshívők, csak őket hagyják békén. Ezzel szemben, az oltáshívőket erősen idegesítik az oltásellenesek, mert biztonságukat féltik tőlük. Álláspontjuk szerint, miattuk nem érhető el a nyájimmunitás, ami feltétele a normálisélet visszahozásának.

Felmerült a kérdés, hogyan lehetne megváltoztatni az oltásellenesek álláspontját. Amerikában összegyűjtöttek néhány esetet, amikből lehet tanulni. Íme:

1)

A nővérem azt mondta, ő beoltatná magát, de nincs ideje az ügyintézésre. Jelentkeztem helyette, közöltem vele a megjelenés helyét és időpontját, ami előtt egy órával felhívtam telefonon, hogy ne feledkezzen meg róla. Nem tudott kifogást találni, azt hogy fél a szúrástól nem vallhatta be.

2)

Legidősebb lányom nem akarta beoltatni magát. Jidise-mama stílusban felajánlottam neki 100 dollárt a beoltatásért. Hónap végén, amikor kifutott a pénzből, jelentkezett az oltásért és persze a 100 dollárért is.

3)

A barátom nem akarta beoltatni magát. Közöltem vele, hogy addig nem megyek fel a lakására, amíg nincs beoltva. Másnap hozta az igazolást.

4)

A barátnőmet megállás nélkül „nyúztam”. Folyamatosan küldtem nekik az SMS-eket, E-maileket, amiben kifejtettem: mennyire biztonságos a vakcina, milyen szörnyű a COVID-19, mennyire önző a magatartása, milyen sokan halnak bele a fertőzésbe. Végül kötélnek állt, mert „nem volt képes elviselni a nyaggatásomat.”

5)

21 éve élünk együtt. Egy nap közöltem a pasimmal, hogy nem engedem be az ajtón, ha nem lesz beoltva. Sőt megszakítom vele a kapcsolatot. Szerelemből beoltatta magát. Most, hogy át van oltva, mindenkinek dicsekszik vele, és másokat is rábeszél az oltakozásra.

6)

A férjemnek esze ágában se volt beoltatni magát. Én átoltattam magam. Egy szép napon Bob elkapta a vírust és nekem is átadta. Szörnyű beteg lett. Ezzel szemben nekem olyan volt, mint egy megfázás. Bob a végén kigyógyult belőle, és észlelve a két lefolyás közötti különbséget, oltáshívővé vált.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

81 gondolat erről: „(3657) Oltás ötletek

  1. A dohányzás ellen is sok nyomós érv van. Halálosan káros, drága, büdös, aki nem szívja annak is árt. Mindennek tudatában sokan mégis dohányoznak/még terhesen, gyerek mellett is/
    A posztbeli példák is megerősítik azt a nézetem, hogy nem észérvekkel és elrettentéssel lehet hatni a megmaradt oltatlanokra. Persze lehet további hatalmi erőszakot alkalmazni, de az sok jót nem ígér. Vannak akik beleragadtak ebbe az oltatlan állapotba és vannak akiknek macerás ez az egész eljárás. Regisztrálj, foglalj időpontot, menj egy oltópontra, kieshet egy nap a munkából, három hétre ismét időpontot foglalj, megint kieshet a munkából és még mellékhatás is jöhet. Van akiknek ez sok. Egyszerűsítéssel többre mennének.
    Minden emberek shoppingól? Igen. Akkor az áruházak parkolójában kell felállítani az oltóhelyet. Még egy száz forintos vásárlói kupont is adhatnának az oltást kérőknek.

    Nem értem a regisztrációhoz ragaszkodást. Inkább halljon meg az oltatlan, mert ennek a kitételnek az az üzenete,hogy regisztrálni még az életünknél is fontosabb.

  2. Az a baj, hogy az oltások esetleges negatív hatásai sokkal jobban befolyásolják az emberek hozzáállását, mint a pozitívak.
    Ugyanis bármilyen kis számú is az, akinek problémái lettek az oltástól, ez mindig össze lesz kapcsolva összes rokonáénál, ismerősénél azzal, hogy ezt az oltás okozta.
    Az viszont soha nem lesz látható, hogy valaki az oltás segítségével kerülte el a fertőzést, vagy súlyos betegséget, mert senki nem tudja, mi lett volna, ha nem kapja meg a vakcinát.
    Egyedül a statisztika képes megmutatni a vakcinák hatását, abban meg kevesen bíznak, főleg nem az oltásellenesek.
    És ezt nehéz kiküszöbölni, mert nagy valószínűséggel valamennyire mindenki kozmetikázza az adatokat valamilyen szempontok szerint, kérdés, hogy ez milyen mértékű.
    Szerintem a tendenciák mindenképp leolvashatók belőlük.
    Izraelben most az látszik, hogy a napi fertőzöttek száma meredeken esik, miután egyre többen megkapják a harmadik oltást.
    Szóval úgy néz ki, hogy a harmadik oltás hatásosan feltuningolja a korai oltások lassan lecsengő hatását.
    Viszont ott is sok a szkeptikus, a teljesen beoltottak aránya még mindig csak 64% körül van, már vannak ennél sokkal jobban átoltott országok Európában is, a kezdeti előnyt nem tudták jól kihasználni az izraeliek…

  3. Egy dolog kimaradt a felsorolásból, a felelősségvállalás!
    Rám akarnak tukmálni egy olyan dolgot, amiért senki nem vállal, nem mer vállalni felelősséget. Ez azért nem furcsa?
    Az oltatlanok fele, jómagam is, elmennénk, ha lenne legalább egy szerv, gyártó, forgalmazó, egyészsegügy, aki felelőssen ki merne állni az oltások következményeiért. Ugyan miért nem oldják meg akár biztosítási alapon is!
    Ugyan miért?

  4. A tegnapi – (3656) Nyerhetünk-e időt – poszthoz is kapcsolódik:

    „Humans appear to be mainly concerned about any one issue at a time, and while COVID-19 is claiming the lives of millions Homo sapiens appears to be increasingly oblivious to the growing threat to billions of humans and to nature, including the inhabitability of large regions and extinguishment of habitats.”

    Úgy tűnik, hogy az embereket főként egy-egy kérdés foglalkoztatja, és bár a COVID-19 milliók életét követeli, a Homo sapiens egyre inkább figyelmen kívül hagyja az emberek milliárdjait és a természetet fenyegető növekvő veszélyt , beleértve a nagy régiók lakhatóságát is és az élőhelyek kioltását.
    http://arctic-news.blogspot.com/2021/09/on-borrowed-time-how-long-to-a-miocene-like-tropical-4c-world.html

  5. 3 – Ciki:
    Miért nem kéred az autógyártókat, garantálják nem lesz karambolod? Meg van adva mekkora az esélyed, hogy komoly mellékhatásod lesz. Te döntesz, hogy kell-e vagy sem.

  6. Mennyivel egyszerűbb lenne, az oltásmizéria helyett, egy gyógyszert kifejleszteni – bár véleményem szerint ez rég van, de valahol csücsül….
    Hogy ebből nem lehetne eladni 3-4-5 és még ki tudja hány szériát?!? És mindenkinek?!? Hát igen- ez gyógyszeriparéknak tényleg nem mindegy!
    Pedig egyszerű mint a faék….

  7. 2. hubab
    Ha közelebb vinnék az emberekhez és egyszerűsítenék az oltást, meggyőződésem, hogy sokan beoltatnák magukat.
    Nem tudom mi az oka, hogy ezt, a korházi ápoláshoz képest plusz költséggel alig járó lépést nem teszi meg a döntéshozó.
    „Izraelben most az látszik, hogy a napi fertőzöttek száma meredeken esik, miután egyre többen megkapják a harmadik oltást.” Kiegészítem azzal, hogy az oltottak korházba kerülésének száma csökkent. Vagy nem csak az övék?
    A harmadik oltással kapcsolatos állítás, hogy a járványt visszaszorította az a 37% akik megkapták a harmadik oltást. Ez a 65%-nak a 37%-átjelenti, az az 2.4 milliót.

    Angliában csak szeptember közepén kezdték a harmadik oltást. Ennek ellenére Izraelhez képest elmaradt az oltottak körében a meredek emelkedés és oltott angol alig került korházba.
    Mindkét országban a delta variáns fertőz.

    Izraeli helyzetre visszatérve. Ha megáll az a kijelentés, hogy a 2.4 millió harmadik beadott oltástól meredeken esni kezdett a fertőzöttek száma, akkor a fertőzés legfőbb terjesztőinek az oltottaknak kellett lenniük.

  8. 3 Ciki
    Azért gondold végig, mennyi komplikációval járna egy ilyen biztosítás a gyakorlatban.
    Ez feltételezne egy oltások előtti átfogó egészségügyi vizsgálatot, mert különben mindenki fejőstehénnek nézné a biztosító intézményt, és rányomnának minden egészségügyi problémát, ami már az oltás előtt is fennállt.
    És ki viselné a költségeit egy olyan átfogó egészségügyi vizsgálatnak, amely lefedné az összes szervi vizsgálatot, amelyet érinthet a koronavírus, és amiben vannak elég szubjektíven megítélhető tudatállapoti változások is?
    Garantáltan bukta lenne a társaságnak.
    Ezért marad minden kormány annál a gyakorlatnál, hogy ismerteti a statisztikai helyzetet, és ez alapján rábízza a döntést a polgárokra.
    A statisztika pedig kegyetlen dolog, az egyén nem érdekli, csak a tömeg, és a kisebbség a vakcina elutasításával dönt a súlyos betegség nagyobb kockázata, vagy a ritkábban előforduló káros mellékhatások között saját értékítélete alapján.
    A kormányok itt lemondanak a károsuló kisebbségekről a többség érdeke mentén, mert fordítva még több lenne az áldozat.
    És ehhez nem kell semmiféle háttérhatalom, ez puszta, hideg logikai döntés vezetői szintről, te sem tennél másképp az ő helyükben…

  9. A biztosítás az, hogy bármi bajod lesz, legyen az akár az oltástól, akár mástól, ellát az állami egészségügyi rendszer. Úgy, ahogy képes. Időnként meglepően gyorsan és jól, időnként későn és borzasztóan. De hát ezt mind ismerjük, nem?

  10. Itt már a premissza is hibás: „Álláspontjuk szerint, miattuk nem érhető el a nyájimmunitás, ami feltétele a normálisélet visszahozásának.”
    Kérnék egy valós érvet arra, hogy egy oltatlan közvetlenül veszélyesebb egy oltottra, mint akár egy oltott.

  11. Nekünk, Magyaroknak van Béres Cseppünk, van elérhető C és D vitamin, ezek rendszeres szedői jelentik a legkisebb veszélyt betegség terjesztés szempontjából. Az oltás ehhez képest időszakos, speciális, kétes hatékonyságú.
    Amúgy az immunítás nem azért lesz majd jó, mert valahány embert beoltottak, a dohányzás, helytelen táplálkozás, hibás agyi működés okozta stressz okozzák a bajokat, de egyébként meg jogom van elkapni a vírusokat, mert ez tréningezi az immunrendszeremet, aki parázik azon, hogy mások mit, hogyan, az nem azzal foglalkozik, ami a saját dolga 🙂

  12. Apám 85 éves, felhívta a háziorvos, akar-e oltatni, az öregem azt mondta, inkább természetes halállal akar meghalni… ( még egész jól van ), én meg nem befolyásolom se ellene se mellette.

  13. 5. Tibor bá’

    „…. Te döntesz, hogy kell-e vagy sem….”

    Na úgy néz ki, hogy pont ez nem igaz, ezért ez az összehasonlítás értelmetlen.

  14. 5. Tibor bá. Igaz, de az autógyártókat kötelezik hogy biztonságos autókat gyátsanak és a „mellékhatások” is mind ismertek! Rajtam áll bevállalom vagy nem. Az oltakozás viszont egy oroszrulett! Ha probléma adódik magamra vessek. A közegészségügyre nem számíthatok, annyi pénzem viszont nincs, hogy valami „mellékhatás” gyógyítását magánúton finanszírozni tudjam.

  15. 6 mackómuki

    Vírusellenes gyógyszert (főleg mellékhatások nélkülit) sokkal nehezebb csinálni, mint oltást. Meg sokkal jobb megelőzni valamit, mint elkapni, és gyógyszert szedni rá.

  16. 14 Ciki, mért nem számíthatsz a közegészségügyre? Munkanélküli vagy? Egyébként ott van az elektromágneses csodamasinád, azzal kigyógyítod magad bármiből, nem?

  17. 10 – malleusorbis
    Ha az emberi viselkedést szemlézed, akkor nem a valóság az
    ami számít, hanem, amit egy csoport gondol.

  18. 16. Ábel. Jó látod, csak túl a 66-on és az e.ü.színvonalat látva jobb elkerülni.
    A masina jól működig, csinálta nyolcat eddig, szétosztottam a családban, már használják szorgalmasan, gyorsan elmúlt a szeptikusságuk. 🙂 Pedig eleinte még a saját fiam is csak azért nem nevetett ki, mert jól nevelt. 🙂
    Az eddigi tapasztalatok jók a vírusok ellen, csak még nem sikerült kiterjeszteni a hatását baktériumok ellen is, mivel kellene hozzá egy frekvencia generátor ami legalább 1 MHz ig tud jelet generálni. Van ilyen csak pénzkérdés.
    Egyébként ez nem gyógyít, csak megszünteti a betegségek kiváltó okát, mint azt már írtam korábban is.

  19. A cikk felsorolása naív és lenéző. Az oltatlanok többségének határozott elképzelése van arról, hogy miért nem oltat és nem igen lehet benne megingatni néhány zaklató sms-el, vagy kicsinyes zsarolással.

    Csak hogy tisztában legyetek ennek erejével egy személyes példa. Elébe mentünk a dolgoknak. Mindketten kiléptünk a munkahelyünkről, mert a feleségemet ki akarták rúgni az oltatlansága miatt. Múlt hét óta áruljuk a 4 éve saját kezűleg épített házunkat és lefoglalóztunk egy tanyát, ami az új otthonunk lesz. Ha ott sem hagynak békét, akkor elhagyjuk az országot. Mindezt két kisiskolással.
    És a többség közülünk ennyire elszánt!
    Ennek fényében remélem belátod, hogy vicces, naív a felsorolásod, a Covid lottó, az ingyen sör az oltásért stb.

  20. 19 – Kamionos:
    Én az eredeti cikket jópofának tartottam, ezért fordítottam le.
    De most találtam némi ellentmondást. Ezt Írod: „nem igen lehet benne megingatni néhány zaklató sms-el, ” Dehogy nem, téged ház eladásra, tanyára költözésre kényszerített.
    Áruld el nekem, mi kényszerít ilyen mértékű oltásellenességre.

  21. Re:20
    Mert ez egy biológiai háború, és valahogy Kamionos nem nagyon akarja azoknak a szavát elhinni, akik valójában elindították az útjára a vírust(big pharma).

  22. Ennyi butaságot összehordani majd két tucat komment között… Kár belétek – értetek minden!
    Tiborbá:
    Szörnyű, hogy már mekkora hangja van az idiotizmusnak! Az olvasástól is elmegy az ember kedve… 🙂

  23. Facebukon van egy Columbo kép: ” Bocsánat, még egyetlen kérdés: Önök tényleg azt állítják hogy az oltatlan ember fenyegetést jelent az oltott ember számára, azért mert megfertőzheti olyan betegséggel, amivel szemben az oltott ember oltva van?”
    A másik ami tetszett: „Azt hiszem elvégzem az orvosit… ,azt az egy betegséget csak meg tudom tanulni. ” Meg van egy doki is aki elég hosszan nyilatkozik… nem teszem be a linket, nincs értelme, de a lényeg: Egy kicsit gondolkodni kéne, nem minden propagandát benyalni.

  24. Re:8
    Ez szépen és jól hangzik, de felteszek egy kérdést:
    Más klasszikus oltások esetén miért tud a gyártó felelősséget vállalni a készítményéért, és itt miért nem?
    Sokaknál ez veri ki a biztosítékot, mert tartós/súlyos egészségkárodozás esetén mind az állam, mind a gyártó felteszi a kezét, hogy bocs.
    Naná, haszon privatizált, probléma társadalmasított(fizesse a plebs).
    Ezek után csodálkozol, hogy sokak nem örömmel és dalolva akarják magukat oltani?

    Megjegyzem ez az egész covid dolog úgy bűzlik, mint annak a rendje.
    János arról beszél, hogy az emberek miért fordulnak az alternatív médiák felé, ami gyakran fake és hülyeség. Erre mondom azt én, hogy eljátszották az emberek bizalmát a vezetők, aminek most isszák meg a levét, hogy a „buta nép” nem kajál már meg mindent. Klasszikus pásztor és a farkas tanító mese esete.

  25. Bizalomvesztés ide, vagy oda, attól még nem kell hülyének is lenni.

    Gartai:
    Ezek a Faszbúkos marhaságok poénnak jók, de komolyan csak az veszi, aki sík hülye ahhoz is, hogy egy komplex problémát egyben is értelmezni tudjon, ne csak darabjaiban… Eszerint igen kevesek képesek erre!

  26. 24 Gartai
    Már rég nem erről van szó, az oltás megvédi az oltottak túlnyomó többségét a súlyos betegségtől és haláltól, aki veszélyeztetett, az az oltatlan.
    És a veszély az, hogy ha sok oltatlan súlyos beteg lesz, akkor túlterheli az egészségügyet, és így az az alapfeladatait nem tudja jól ellátni.
    Persze járványügyi szempontból az lenne a célszerűbb, ha az oltásokon kívül mindenkire vonatkozó korlátozások is lennének, de abból meg gazdasági összeomlás lenne, dönteni kell, kire kevésbé veszélyes, ha működteti a gazdaságot, az oltottak, vagy az oltatlanok, mert keverni őket a legrosszabb stratégia…

  27. Re:26
    Nyilván mindenki sík hülye, aki bármit is posztol a facéra…
    Fönt vagy te is? 😉
    Én nem. 🙂

  28. Re:27
    Nagyrészt ezért akadozik, vagy egyenesen döglődik a modern high tech ipar, mert távol-keleten a dolgozók nagy része nincs oltva, és ha valaki covidos lesz, akkor karantén vár rájuk, és ennek okán nagyon fluktuál a munkaerő mennyiség, ami végül csökkenő gyártói kapacitást eredményez. Ennek hatására pánikvásárlás tör ki a megrendelők részéről, még kisebb kapacitás van a megnövekedett megrendelésekre, és ma ott tartunk, hogy elektronikát nem lehet fejleszteni/gyártani, mert nincs miből(félvezető, PCB, kondenzátor hiány van már).
    Erre jön még a kínai amerikai félvezető csörte, amitől a gyártói kapacitások megint bezuhantak, és el is jutottunk a „modern világ” kapitalista apokalipsziséhez, mert vevő az lenne dögivel, csak nincs mit legyártani… 🙂

    Bálint gondolatával élve, kellet minden gyártást átvinni távol-keletre a profit maximumra élvező managereknek…

  29. Minden pénzben lemerném fogadni, hogy az oltásellenesek 2020-ig ha megbetegedtek elmentek a kőrzetishez, aki felírt valamit, amit kiváltottak, és elkezdték szedni anélkül, hogy elolvasták volna, milyen mellékhatásai vannak a felírt gyógyszernek. Ezek most mind hisztériásan támadják a covid vakcinákat. Így jár az, aki iskolázottság helyett a közösségi médiból „tanul”.

  30. 7.Károly
    …” akkor a fertőzés legfőbb terjesztőinek az oltottaknak kellett lenniük…”
    Rossz irányban vagy a harmadik oltás izraeli erdményeit nézve.Vannak ugyan harmadjára oltottak is a kórházakban, de ezek legnagyobb része 75, vagy akár 80 éven túli ember , négyszázhuszonöterkilencszáztizenöt háttérbetegséggel.Az ugyanis már ismert, hogy a virus a háttérbetegségekre hajt,minél idösebb a páciens, annál jobban, függetlenül az oltások mennyiségétöl.
    A helyzet az, hogy a harmadik oltottak sokkal jobban és hamarabb lábolnak ki a kezelésből, és kevésbé súlyosan élik meg a fertözést, mint az oltatlanok, vagy csak a kétszer oltott páciensek, föleg, ha nincs semmi komolyabb idült betegségük.

  31. 28. dajtás

    Én sem. De ha ilyenekről maradunk le, akkor még az is lehet, hogy meggondolom magam…

    30. Tibor bá’

    Tibor bá’, ez a megszólalásod olyasvalami, amiről valamikor úgy véltem, hogy méltóságon alulinak találnád ilyen szintre lealacsonyodni.

  32. 32/30: Mondod te, aki jól érzékelhetően a béka segge alatt vagy… 🙂

    De jól elvagytok az ökörségeitekkel egymás között. Sajnos ez lett a sorsa az információ szabadságának! Ugyanaz a csapda, mint a politikai demokrácia esetében. A sok hülyének kell egy szép segg a nyelve alá és egy láb, ami a nyakát tapossa. Ellenkező esetben jódolgukban mindent elbaltáznak. De persze ezt a végsőkig tagadják, miközben egymás vállát veregetve tovább erősítik az idiotizmus terjedését. Gyomorforgató, nem csoda, hogy csak mindig ugyanazokat a hangokat hallani (a hülyeség hangját – Facebook, Instagram, Twitter, és az összes bulvármédia, valamint rengeteg szabad látogatottságú internetes fórum)!

  33. „Felmerült a kérdés, hogyan lehetne megváltoztatni az oltásellenesek álláspontját.”

    „A SKAI újságírója, Aris Portosalte új javaslatot tett a kormánynak az oltási arányok növelésére.”
    „Az újságíró – valószínűleg más rendszerekre gondolva – azzal érvelt, hogy a kormánynak csak a beoltott állampolgároknak kell nyugdíjat adni, így megoldja a 60 évnél idősebb oltatlan állampolgárok kérdését.
    https://www.defencenet.gr/politiki/mme/911073_friki-syntaxi-mono-gia-emboliasmenoys-apaitise-o-aportosalte
    Nagyon ismerös ez a pofa. Vajon kire hasonlit? Talán a Nácik egyik volt vezetőjére?
    Ajaj, újra köztünk élnek?

    Tibor bá
    Amerikában végre eljött az idő a Fema táborokat alkalmazni.
    Görögországban a stadionok helyett a lakatlan szigetekre vigyék elszigetelni a „hülyéket”.

  34. Anonymous:
    Kicsit elszaladt veled a ló! A hozzászólásaid alapján inkább te vagy a béka segge alatt. Mesterséges szelekció zajlik és ha így folytatod te is mész a levesbe a többi “tudós” után.
    “ Higgy azoknak,akik az igazságot keresik,de óvakodj azoktól,akik azt hiszik megtalálták. (Andre Gide)”

  35. 32 – sleeper:
    Valamikor az valamikor volt. Most ez van. Megdöbbentő az emberi butaság, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Ismétlem, megdöbbentő.

  36. 35 – Hanyistók:
    Aki keres, az talál. Erről valahogy megfeledkeztél.
    Különben ne keverd össze a filozófiai igazságot, a tudományos valósággal, mert hülyeséget találsz mondani, ami persze téged nem zavar, de engem nagyon.

  37. 36, Tibor bá’

    lehetséges hogy egy ideje újabb online médiamunkás szerepel a hozzászólók közt, akit a Demokratikus Koalíció szépen megkörnyékezett….
    (most már nem a négyszáznegyvennégy egyik jótollú kollégája ír a honlapodra)

  38. 31. balint
    Nem mond ellent a következtetésem annak, hogy az idősebbek kitettebbek a fertőzésnek és az oltás náluk életeket ment.
    Az ellentmondást a közzétett számok és eddig hivatalosan értelmezett folyamatokban látok.

    Elkezdték beadni a harmadik oltást, mert meredek emelkedésnek indult a fertőzöttek száma és az oltottak is egyre nagyobb arányban kerültek kórházba. Azt kommunikálták, ez azért van, mert sokan még nem oltatták be magukat és gyengült az oltás hatékonysága is.
    Majd mikor beoltottak 2-2.4 millió embert a lakosság 20%-át harmadszor is, idézet hubab-tól ,”Izraelben most az látszik, hogy a napi fertőzöttek száma meredeken esik, miután egyre többen megkapják a harmadik oltást.”

    Itt a fertőzés reprodukciós üteméről irányáról van szó .
    Bőven 1 fölött volt a reprodukciós ráta a harmadik oltás kezdetekor. Majd mikor beoltanak 2-2.4 millió embert a harmadik dózissal, meredeken 1 alá csökken a reprodukciós ráta úgy, hogy jelentéktelen számban nőtt az oltottak száma.
    Ha nem nőtt az oltottak száma, akkor mégis mitől ment át a meredek emelkedés, meredek csökkenésbe a reprodukciós ráta, ha nem a 2-2.4millió harmadik oltottól?

    Az oltatlanok mégsem terjesztették olyan mértékben a delta variánst, hogy miattuk a ráta 1 fölé menjen.
    Ha ez így van, akkor az a következtetés is megálla a helyét, a hivatalos adatokból kiindulva, hogy a delta variáns 65% átoltottságnál a reprodukciós ráta 1 alatt marad. Vagyis nem terjedhetne a delta variáns.
    Arról nem tehetek, ha a hivatalos tájékoztatás sérült. Attól sérült lesz a következtetés is.

  39. Az első kettő amit a Facebookról beírtam, nyilvánvalóan tréfa volt, a harmadik komoly, de azt meg nem linkeltem be, mert a cenzúra kivette volna, bár Ő egy német országban élő magyar sebész orvos. Az hogy valami a közösségi médiában is megjelenik, még nem határozza meg a tartalmát, vagy az értékét, azért teszik oda, mert ott sokan látják. Ami meg a gyógyszerek leírásának elolvasását illeti, én mindig elolvasom őket, de szerencsére eddig kb. 5 levél gyógyszert ettem meg életemben, s nem is akarok nagyon ezen változtatni, csak ha nagy a szükség. Ami meg a tájékozottságot illeti, amióta megjelentek ezek az oltások, meg a covid, azóta kutakodok, próbálok mérlegelni ,viszont ezek alapján a véleményem csak kevéssé módosult, biztos máshonnan tájékozódom mint itt a többség ( ez nem egy forrás sohasem ). Pl. sok egyéb mellett elolvastam a dr. Malone nyilatkozatát is, aki kifejlesztette az mRNS technológiát, s láss csodát alkalmatlannak és károsnak ítélte erre a célra ( hát én hittem neki ). Amúgy a facebukon a Pfizer mellékhatás csoport 97 ezer+ tagú, ennyi fake news egy rakaton, arccal ,névvel ,fényképekkel, részletes eset leírással… ,szörnyű szorgalmasak ezek a trollok.

  40. 39 Károly
    Azt hagyod ki a számításból, hogy az oltásokat az alapján sorolják, hogy ki kapta meg az előző oltásokat a legrégebben.
    Tehát a harmadik oltással pont azokat kapcsolják ki, akik már újra jó eséllyel nem lettek volna védettek.
    A többi oltott nagy része még védett, tehát elég az oltottak kis részét újra oltani egy adott időtartományban, a többit meg majd sorban, és már ez is jelentős csökkenést tud okozni, sokkal többet, mint a részarányuk a lakosságban….

  41. Az oltás kérdésénél jobban izgat,PCR teszt közben,miért vettek tőlem DNS mintát?

  42. 41. hubab
    Ez még inkább ráerősít arra, hogy döntően a kétszer oltottak terjesztették a delta variánst. Azért én emlékszem arra, mikor elkezdett a delta terjedni Izraelben, azt mondták, hogy a 35% oltatlan miatt van. Csak később jött a képbe, hogy az oltottak védekezése gyengült.

    Hivatalos hírekből az tudható, hogy a delta variáns nagyobb fertőző képessége miatt 90% fölé tették az átoltottságot, ami 1 alá szorítaná a reprodukciós rátáját.
    Izraelben 65% körüli az átoltottság és 35% oltatlan. Terjednie kéne a deltának, de nem hogy nem terjed, hanem visszaszorulóban van.

    Egy picit most Angliáról.
    Ugyan úgy 65% az átoltottság és a delta variáns okozza a megbetegedések zömét. Épp mint Izraelben.
    Az Angolok kb. 1-1.5 hónapos csúszásban voltak a tömeges oltások elkezdésével Izraelhez képest. Ők szeptember 14-vel kezdték a harmadik oltásokat. Szeptember 14-n az Angoloknak ott kellett volna tartaniuk, mint Izraelnek egy hónappal korábban.
    De náluk Izraelhez képest huszadannyi oltott került korházba. Nekik nem csökkent az oltás hatásossága?

    Magam részéről azért rugózok az ellentmondásos állításokon, mert közelebb szeretnék kerülni egy csipetnyit ahhoz, hogy ténylegesen mi a helyzet.
    Nem elégszem meg azzal, hogy csak oltasd be magad és menj utadra.
    Itt van az a tényadat is függőbe (Anglia), hogy a második oltást megkapók közül a rákövetkező 21 napon belül 7500-n haltak meg, míg az oltatlanok közül ugyan azon a 21 napon belül 5400-n.
    Ezekkel az anomáliákkal kezdeni kellene valamit.

  43. 44 – home defender:
    Aki nem gyilkol, annak nincs félnivalója, ha leveszik a DNS mintáját.

  44. Tibor bá az eszedbe sem jut hogy esetleg vissza is élhetnek a génmintákkal?

    Arról már nem is beszélve hogy nem adott rá engedélyt a vizsgált személy.

    Tételezzük fel hogy elmész egy rutin műtétre de ha már ott vagy beléd ültetnek egy jeladót amivel ezen túl ismerni fogják a tartózkodási helyed.

    Aggódnod nem kell mert ez a te érdekedben történt és te becsületes állampolgár vagy.

    Részedről ez is rendben lenne?

    Annak idején volt egy posztod amiben leírtad hogy szívműtétet javasoltak neked de te ezt nem fogadtad el.
    Több orvosnak is ez volt a javaslata de te mégsem akartad inkább utána jártál és nagyon okosan másként oldottad meg az egészségügyi problémádat.
    Ha jól emlékszem az orvosokat egészségügyi szakmunkásoknak nevezted.
    Ezek az orvosok joggal nevezhettek tudatlan okoskodó páciensnek?

  45. Kamionossal értek eggyet én is oltásellenes vagyok és a család IS! Ugyanis miért ez az eröszakoskodás?

    Nincs semmi c19 normál öszi tavaszi influt A vagy B verzióját nevezték ki annak mert a globalisták a világállamot akarják az emberek hátán létrehozni…ráadásul az az 1% milliárdos család sokkalja az emebriséget…lásd gates swab merkel és eugenista tsai nyilt mondókáit. És végül a geiorgiai tornyok több nyelven felvésett üzenete. Népességritkitás van csak sajnos nem sajátmagukkal kezdik holott ök a paraziták élösködök a jónép nyakán a majd 90% os tulajdonoslásukkal a javaknak és a maradék 10% a 7 milliárdé. Swab kijelenti nem lesz tulajdonod kocsid de ruhád se majd mindent bérelni fogsz.
    Hajrá naponta vajh adnak 1 tiszta bugyit???

    Be kell látni ez háboru csak nem puskával hanem oltással lönek a maradék javakért mert ennek a móhó bandának a hatalom ugy kell hogy az ö engedélye nélkül egy xaros gatyája se lehessen az embereknek.

  46. Marhák!
    A félelmeiteket ténylegesen megvalósító hatalomra szavaztok,
    istenítitek azokat, akik belőletek élnek,
    be vagytok szarva mindentől, ami szűkös tudásotokon túlmutat,
    s elhisztek mindent, amit mások is elhisznek.
    Ti akarnátok megtalálni az igazságot és ti akarnátok megfordítani a történelmet? 🙂
    Egyetlen jogos és elfogadható érvetek a kétségbeesés! Az erre adott válaszotok azonban elfogadhatatlan és még inkább korlátozni fog benneteket (is).

    Kékavian:
    Ezek a félelmek jogosak, de ok-okozati értelemben nincs összefüggés az oltással/oltottsággal. A coviddal lehetne összefüggésbe hozni, de annak leküzdésére tett erőfeszítése a világnak éppen ellenkező irányba mutat.
    Nyugi, Ti lesztek azok, akik önként és dalolva összehozzátok azokat a problémákat, amikkel aztán lehet majd önigazolni, de nem ennek okán, hanem ostobaságotok eredményeként! Biztos lehetsz abban, hogy nem a covid elleni oltóanyag fog rabszolgasorba taszítani.

    46:
    ” inkább utána jártál és nagyon okosan másként oldottad meg az egészségügyi problémádat”
    – Látod, ez a lényeg! Ő utána járt, nem is akárhogyan… És Te is utána jártál?? Az itt olvasható érveidet kellene a Tiborbá által „Szeretném, ha sokáig dobognál” című könyvében megfogalmazottakkal összevetni? Ajajajaj!

  47. Sok helyen kezdenek furcsán számolni.
    Németeknél csak az az oltott, akit beoltottak és nincsenek tünetei. Ha oltott de vannak tünetei, akkor oltatlannak minősül.
    Izraelben a kétszer oltott nem oltott, a háromszor oltott félig oltott, a négyszer oltott az oltott.
    Persze mindez azért, hogy oltatlannak lehessen minősíteni a kórházakban vergődő oltottakat.

  48. 49:
    Bizony, a végén mindenki meggyógyul, teljesen felesleges mizéria ez az oltás.
    Vagy mindenki meghal, akkor meg főleg!
    Ráerőszakolják szegény emberekre ezek a (kik is?)…

    Álljatok már le a baromságaitokkal itt!
    Két dolgot fogadunk el: 1. tudományos bizonyítékot, ebben az oltás kikezdhetetlen. 2 személyes tapasztalatot hiteles, névvel vállalt emberektől (ezidáig itt is az oltásnak áll a zászló).
    A többi faszságot olvasgassátok, emésztgessétek, felőlem be is pippenthettek otthon, de ne toljátok itt, mintha értelmes emberhez ez illene. Irány a Facebook oltásellenes csoport, vagy készítsetek saját blogot, ahonnan kitilthatóak a szűk látókörű, buta oltáspárti emberek…

    Tele van a hócipőm, hogy mindenütt az egyszeri ember véleménye jelenik meg kikezdhetetlen igazságként, legyen az egy tudományos tényállás cáfolata (laposföld, örökmozgó, vízzel hajtott autó, stb.), egy fantasztikum világába tartozó gondolat tényként történő bemutatása (pl.: gondolat távgyógyítás, energiakinyerés lehetőségei), a vallás birodalma, amelyben a mese habbal megdönthetetlen premisszaként van beállítva és amelynek elemzéséhez mindenki ért (mert ott volt és látta, és tudja), s most már napi szinten a közösségi döntések gerincét is ez/ek adják akár országos vagy világszintű döntések kivitelezésében (lásd kamu klímaváltozás, felesleges környezetvédelem). Ahogy érkezik egy cikk valaminek a megerősítésére, jönnek az idióták és bizonyítják ország – világ előtt, hogy nincs semmi baj. Ráadásul most már a véleményüket figyelembe veszi a populista politika is (nemzeti konzultáció formájában).
    Amúgy kezdem érteni miért rettegnek az AI-tól a kutatók. Ha az elszabadul, tuti kiirtja az emberiséget, mert ennyi hülyét egy nem emberi lény nem fog, nem tud elviselni! 🙂

  49. Az vajon megvan a pánikkeltő „újságíróknak” és önjelölt netes szakértőknek, hogy már október van, nincs kánikula, megvolt az eucharisztikus kongresszus ahol oltottak és oltatlanok voltak vegyesen egymás hegyén-hátán, meg ugyanígy lementek az augusztus 20-ai rendezvények is országszerte? Plusz a vadászati világkiállítás.

    Hónapok óta nem hord maszkot szinte senki, nyitva van minden, leszarják a távolságtartást, mindenki kezet fog, ölelkezik puszilkodik. És sehol a „delta variáns”, ami a hivatalos közlés szerint május 28. óta, tehát egyharmad éve jelen van Magyarországon.

    Bocsánat, kikívánkozik: Hol van a hatszor fertőzőbb, fiatalokat tizedelő, kánikulában is mészárló delta variáns, a qrva anyátokat

  50. 51:
    Te Caput Anus!
    Nézz rá a friss adatokra, felfutóban van a járvány.
    Rengeteg a beteg ember és a beteg gyerek is. Egyetlen szerencse, mert a hülyéknek mindig szerencséjük van, hogy nem olt ki annyi életet!
    Talán az oltások magas aránya és a fertőzésen átesett, de meg nem gebedt lakosság jelentős aránya miatt? Talán meg kellene köszönni valakiknek, hogy például a pedagógusok átoltottsága 85% feletti, a diákoké 50% közeli, s így a legjelentősebb gócpont kiiktatva? Talán nem tudtad, hogy az ide látogató külföldieknek maszk valóban nem kellett, de a beutazáshoz -légi úton történő érkezés esetén- komoly előírások betartása kell/kellett? Az időjárás alapján az ősz még csak 1-1 napra kóstolt bele a magyar anyaföld nagy részébe, vagy nem itt élsz? Az édesapád fa-át, hogy csak vagdalkozol, de semminek nem nézel utána!

  51. Felére csökkentette a kórházi kezelések és a halálesetek számát a koronavírussal fertőzött betegeknél a Merck & Co. új tablettája, a Molnupiravir – közölte a gyógyszercég. A Merck hamarosan kérelmezni fogja, hogy az Egyesült Államokban és más országokban is engedélyezzék a tablettát.

    Hamarosan forgalomba kerülhet az első, koronavírus elleni tabletta
    https://www.szabadeuropa.hu/a/hamarosan-forgalomba-kerulhet-az-elso-koronavirus-elleni-tabletta/31487783.html

    Molnupiravir: coding for catastrophe
    https://www.nature.com/articles/s41594-021-00657-8

  52. 52. Anonymus
    „Az édesapád fa-át, hogy csak vagdalkozol”
    Te vagy az, aki vagdalkozol, igazi trollhoz méltóan az írományaid egy nagy nullát érnek, a stílusod pedig ennek megfelelően a béka segge alatt van. Te is csak egy vagy azon „értelmiségiek” egyre növekvő táborából, akik miatt az ember egyre inkább azt érzi, hogy idegen társaságban legszívesebben letagadná „a sok hülye” előtt azt, hogy ő is értelmiségi.

  53. 53:
    Vajon erre mit találnak majd ki? Ebben nem lesz mikrocsip, esetleg kiirtás céljából belekevert méreganyag? Ha minden kötél szakad, a „mocskos gyógyszerlobby” érv csak előjön?
    Vagy tényleg csak a tűszúrás a problémájuk? Ha önszántából megeheti, a hambi mellé vajon beszedi?
    Talán erre van esély, mert ahogy Tiborbá fentebb írta, ugyanezek halomra szedik a táplálékkiegészítőket testépítés céljából és a különféle varázsszereket megelőzés céljából.

    54:
    Ó jaj, de szégyellem most magam! 🙂
    Az azért elkerülte a figyelmedet kedves „igazi értelmiségi”, hogy ez válasz volt az 51-ben elhangzó „kurva anyátok”-ra.
    Tudod Proton, ebben az általad felvetett kérdéskörben Kalotaszeginek van igaza. Az a fajta értelmiség, ami 20 évvel ezelőtt, vagy inkább 80 évvel ezelőtt létezett már megsemmisült, befolyásuk nincs.
    Lehet „mindent rózsaszínben láttató szemüveget” felvenni, s lehet korrektnek maradni, nem lealacsonyodni, de ha mindig ez történik, az ostobaság győzedelmeskedik. Bizonyára emiatt nem szólsz hozzá gyakran, inkább hallgatsz, mint a sír. Most fontosnak érezted, hogy engem kritizálj, pedig csak annyi történt, ha a sok marhaság idekerülhet, akkor Anonymusnak is szabad nem úriemberként viselkedni!

    Akar a hóhér ma „értelmiségi” lenni! Viszont értelmes dolgokat szeretnék magam körül látni és olvasni, nem értelmetleneket. Fel kéne ébredni végre, hogy a drága ÉRTELMISÉG FELELŐS azért, hogy ekkora méreteket öltött az ostobaság, hiszen szabadon terjed, mert szabadon terjedhet, az ifjak pedig semmi muníciót nem kapnak ezen a téren az élethez.
    Mert az értelmes emberek hagyják. Ugyanaz, mint a migránskérdés esetében, önként vállalt önpusztítás… Gratulálok és további kellemes hallgatást kívánok! Azért ezt a hsz-t még megköpdösheted a tartalmáért, mert ugye „anonymust” nehezebb jobb belátásra téríteni.

  54. Az anonymus jelenségre:
    Azoknak, akik kikérik maguknak, de ők nem értelmiségiek, nehéz megérteni micsoda frusztrációt szül az, ha egy tanult, tapasztalt embernek le kell nyelni a tudatlanok életveszélyes butaságait, amire még fel is vágnak, és szabadon terjesztik a facebookon, mint a celebek meztelenül vonagló fényképeit. A frusztráció levezetésére igen jó eszköz a nyelvi durvaság. Ezért nem lépekm fel ellene.
    Az én időmben is voltak buta, tudatlan egyedek, akik tanulás, ismertet bővítés helyett a kocsmát választották. Ők rakták ki a vagonokból a szenet éjszaka, de ezek csendben maradtak. Újabban divat hülyének lenni, és teli pofázni hülyeséggel az étert.
    Akinek nem inge, ne vegye magára!

  55. 56. Tibor bá’

    Szívemböl szóltál! Teljesen egyetértek veled!

    Tényleg nagyon bosszantó olyan embereket olvasni, akik belebotlottak egy cikkbe az interneten, vagy a wikipédiára hivatkoznak, és ettöl mindentudónak érzik magukat. Önbizalommal eltelve fennen hirdetik igazukat, és ha valaki vissza próbál kérdezni, vitatott vagy nem teljesen tisztázott részleteket kiemelni, azt személyes sértésnek veszik.
    És amikor elfogynak az érvek, akkor jön az anyázás, s másik hülyének kikiáltása, olyan durva kifejezéseket és fordulatokat használva, ami azelött automatikusan tiltást eredményezett.

    Elöbb vagy utóbb, mindig ugyanoda jutunk el: ha elfogynak az érvek, támadd az érvelöt, ha nem tudsz belekötni, akkor nemes egyszerüséggel nevezd olyan hülyének, akivel nem is kell foglalkozni. Ha elég teret kapsz arra hogy ezt sokszor elismételd, az emberekben ez tudatosul ( bónusz: a végén még te is elhiszed ) – ez a propaganda alapja, a tények nem érdekesek, ha elégszer tudod elöadni a véleményedet.

    Szóval igazad van, elég agyzsibbasztó tud lenni a parttalan vita, de hát a remény hal meg utoljára, nem igaz?

    🙂

  56. 57:
    Ok., de nem az emberekben kellene tudatosulnia, hanem pl. benned!
    LÁSD:

  57. 58. Anonymus

    Értelmező olvasásból elégtelen, leülhetsz!

    Te állítasz dolgokat, te vagy annyira biztos a dolgodban, én pedig az vagyok, aki kérdez.
    És ha neked nincsenek érveid, csak másokat pocskondiázol.

    Én megértem a félelmedet. Nem vagy egyedül. Itt, ezen a fórumon is osztják a véleményed néhányan. De ha legyőzöd a frusztrációdat, könnyebb lesz a Te életed is.

  58. sleeper:
    Sok választ kaptál már itt, de nem igazán hasznosítottad. Nem tudtad, vagy nem akartad, mindegy is. Amíg velem foglalkozol, legalább nem írsz újabb hülyeségeket, már ezért megéri!

  59. 60. Anonymus

    Ez szánalmasan gyengére sikeredett. Mint úgy általában…

  60. 61:
    Sajnálom, drága Gyurma!
    Ugye azt azért láttad, hogy ez személyesen sleepernek szólt az ő személyes megjegyzésére. De hát ki tudja, ki kicsoda itten? Gyurma – sleeper, egyre megy?
    Arra válaszolj inkább -kérlek- , amit a másik poszt alatt személyesen Tőled kérdeztem, nagy tisztelettel!

  61. 62. Anonymus

    Teljesen mindegy, hogy hozzászólásod konkrétan kinek címezted, a véleményem meg van róla, amit közöltem is veled.
    Kérdésedre a választ, a megfelelő helyén találod.

  62. 63:
    A választ amott köszönöm, nagyon érdekes megközelítés az előzmények tükrében.
    A Trevoros snitt sem tetszett? 🙁
    El vagyok kenődve teljesen! 🙂

  63. 55. Anonymus
    Nincs okom köpdösésre, ez a válaszod teljesen rendben van…
    Úgy gondolom, hogy a legtöbb látogató nem véleményt mondani és vitatkozni jár ide, hanem azért, hogy információkat szerezzen, viszont a sok lehülyézés, mocskolódás nagyon sok embernek elveszi a kedvét attól, hogy hozzászóljon, így nagyon sok információ nem kerül megosztásra a blog felületén, szóval emiatt tartottam fontosnak, hogy kritizáljalak. Nem kerülte el a figyelmemet az 51.-ben leírt „qrva anyátokat”, home defender éppen egy ilyen régi hozzászóló, akibe régóta belefojtjátok a szót, és most a mondanivalójával együtt kirobbant belőle az állat is… Amúgy én azt gondolom, hogy még a legnagyobb guruk is mondanak néha hülyeséget, ezért nem várható el egy blogtárstól sem, hogy mindig értelmes dologgal traktálja a többieket, szóval nem kellene leordítani senkinek a fejét ilyen esetben, főleg, hogy a hülyeség határvonala elég relatív és szubjektív…
    Több oka van annak, hogy ritkán szólok hozzá: legtöbbször olvasni is alig van időm, nemhogy hozzészólni; nincs hasznos információm a témával kapcsolatban, vagy azt már megosztotta valaki más; egy jó ideje nem szeretek vitatkozni, többre tartom az eszmecserét (mindenki elmondja a tapasztalatait, nézeteit, senki nem akarja meggyőzni a másikat, hogy az a tuti, amit ő gondol).
    Én sem szeretem az ostobaságot, de legtöbbször néhány szó után felismerem és továbbugrok az olvasásban, keresve a (számomra) értékes információkat a következő hozzászólásokban, és általában nem érdekelnek az információkkal kapcsolatos vélemények, következtetések, értelmezések…
    „Az a fajta értelmiség, ami 20 évvel ezelőtt, vagy inkább 80 évvel ezelőtt létezett már megsemmisült, befolyásuk nincs.”
    Nem semmisült meg, viszont valóban nincs befolyásuk, ugyanis megszűnt az anyagi és társadalmi elismerésük és megbecsülésük, és ez nem véletlenül történt így, és nem az ő hibájukból, ez egy évtizedekig tartó alapos agymosás eredménye, amit az uralkodó osztály szolgálatába szegődött szajha értelmiségiek hajtottak végre a pórnépen, az eredmény pedig egy teljesen kiszolgáltatott rabszolgamassza, melynek minden egyes tagja abban az illúzióban él, hogy ő legalább annyit ér, mint egy értelmiségi, lehet véleménye, és a „demokratikus” választások lehetősége miatt övé a hatalom.
    „az ifjak pedig semmi muníciót nem kapnak ezen a téren az élethez”
    Az én lelkiismeretem tiszta, a nagyobbik (16 éves) fiamnak már atomarzenálja van, és használni is tudja…
    „Mert az értelmes emberek hagyják.”
    Először is senki nem szereti, ha valamiről meg akarják győzni, ez támadás az egója ellen (Mi az, hogy nem úgy van, ahogy én tudom?)
    Másodszor, senki nem szereti, ha lehülyézik, ez támadás az emberi méltósága ellen.
    Szóval, ha valamit is változtatni akarsz a jelenlegi helyzeten, akkor át kellene gondolnod a stratégiádat, mert ez így kontraproduktív.
    „Ugyanaz, mint a migránskérdés esetében, önként vállalt önpusztítás”
    Itt van egy kis gubanc az axiómával… a zemberek szilárdan meg vannak győződve arról, hogy a politikusok a nép érdekeit szolgálják, és ebből kiindulva valóban abszurd a migránspolitika, viszont ha abból indulunk ki, hogy a politikusok legfőképpen az uralkodó osztály érdekeit képviselik, akkor már értelmet nyer az egész: az oligarchák lassan és fokozatosan le akarják cserélni ezt az igényes, kényelmes, beteges rabszolgahadat egy igénytelen, szívós és életerős rabszolgahadra, azok a nyugati polgárok (főleg értelmiségiek) pedig, akik ezt az egészet támogatják, azok csak szerencsétlen, agymosott emberek, akik azt gondolják magukról, hogy ők felvilágosultak, modernek, és humánusak.

  64. 65:
    Köszönöm soraidat!
    Pontosan az ilyen minőségű kommentek hiányoznak nekem a blogról évek óta!
    Csak sikerült kierőszakolnom, így anonymusnak megéri provokálni. A butaság meg -tudom csak rövid időre-, de ahogy nézem, most elhallgatott.

    A felvetésedet értem, bár ez kissé olyan, mintha a blog gazdájától várnánk, hogy teret adjon a saját erejéből létrehozott érték ilyen módon történő, ellentételezés nélküli hasznosítására. Nyilvánvaló, hogy egy alterrnatív tűzgyújtási szokásokat ecsetelő kérdéskörben sokkal több új információ hangozhat el, mint például a jelenlegi mRNS vakcina témában. Amit szeretnél, s ezek szerint amit a blog látogatói szeretnének látni, az csak úgy lenne megvalósítható, ha párhuzamosan jelennének meg posztok. De ahhoz az kellene, hogy mindig legyen olyan látogató, aki bevállalja, hogy egy minőségében értéket képviselő rövid értekezést állít össze adott témakörben és azt utána menedzseli is. Ez ugye munka. Mint egy összejáró értelmiségi kör, ahova minden tag bevisz valamit a sajátjából.

    Az ellenben nem működőképes és nem is várható el, hogy úgymond bárki ide járhasson lopkodni az értékes információkat, hogy aztán azokat hasznosítva még kritizálja is azokat a személyeket, akik időt és erőforrást áldoztak annak érdekében, hogy egyáltalán tere és helye legyen ennek a lehetőségnek. Nem egy esetben derült ki a közelmúltból, hogy egyre több „érdeklődő” szinte kiköveteli magának a számára hasznos információt, cserébe pedig csak oktondiskodik, sőt aláz. Ezt én úgy gondolom, nem szabad következmények nélkül hagyni, mert úgy járunk, mint az értelmiség a mai elittel szemben!

    Nyilvánvaló, hogy a változásokhoz itt is alkalmazkodni kell, s ezt Tiborbának kell majd megfontolnia, hiszen változatlan formában nem fog zökkenőmentesen működni ez a fórum, ismét -ahogyan történt az a kezdetekkor is, többször-, módosítani, újítani szükséges, nehogy a „net-evolúció” magával sodorja ezt a talán utolsó lehetőséget is.

  65. 65 – 66:
    Egyedül tehetetlen vagyok. Amikor valaki „megtámad” azonnal jelentkezik 2-3 hozzászóló, aki helyesel. Amikor fegyelmezek, vagy kifejtem ellenvéleményem, senkik nem áll mellém. Ebből a gyanútlan látogató azt szüri le, hogy nincs igazam.

  66. PYTHON:

    van valahol egy másik magyar nyelvű fórum vagy helyszín ahol tőled lehet kérdezni nyilvános online térben vagy valamelyik közterületen?

    Tibor bá’ segítenél nekem ebben, ha az ég is úgy akarja?

    Köszönöm szépen.

  67. 68: János itt tudsz kérdezni, csak bátran.

  68. ok.
    2019. óta egy merőben másfajta harci technika végeredményét láthattuk itt-ott…., az Öbölben, a iráni létesítményekben, Libanon határán…
    Ez vajon az az innovatív harcmodor lesz, amit a fokozódó terrorveszély miatt is majd néhány koalíciós partner el fog sajátítani?
    Ez tartalmazza többek közt a kiterjesztett közös virtuális valóság-térképet, szájberhadviselést, önirányító neuromorf technológiát használó eszközöket is ?

    Ez a szemlélet fogja a pontot feltenni a Zrínyi 2026.-ra?

  69. 72: Ha nem is pont úgy, ahogy írod, de kb. ez a realitás a nagy- és középhatalmaknál. De ez már vagy tízen éve így van, az hogy az átlagpolgár mostanság értesül ezekről, az egy dolog. A kiberhadviselés nem lesz önálló, de MI támogatott már most is. Az önirányítás annyiban valós, hogy az előre vagy útközben betáplált célkoordináták között tud az MI autonóm módon válogatni az épp aktuális repülési profilok számításba vételé alapján, ez jellemzően a drónokra és az öngyilkos drónokra igaz, de mindig megmarad az emberi irányítás. Nálunk a digitális „okos” katona van terítéken, amivel ugye kb. 10-15 évvel kullogunk a nagyok mögött, és az is olyan amilyen. Kisebb, savanyúbb, meg nem narancs, hanem citrom, de a miénk…! 😛
    Viszont a drónok bővítése és a harci drónok beszerzése is komolyan felmerült idén az azeri-örmény konfliktus idején, mert előtte csak kb. fantáziálgatás volt róla, hogy pár éven belül majd be lesznek szerezve.
    De ezek mind olyan nyilvánosan is elérhető információk, amiket bárki megtalálhat némi keresgéléssel. De én bő huszon éve voltam utoljára egyenruhás, szóval ha aktuális információ morzsákra hajtasz akkor most is aktív vezérkari tisztektől, főtisztektől, vagy a védelmi beszerzések környékén mozgolódó kormánypárti politikusoktól kellene információ morzsákat begyűjteni.
    Ezekről a korházban szolgálatot teljesítő szerződése (legénységi, altiszti – egykoron tiszthelyettes) és hivatásos (zászlósi, tiszti) állománytól kvázi 150%, hogy nem fogsz kb. semmit sem megtudni, mert ők sem tudnak semmit. Néha hallanak némi pletykát, de az kb. pár nappal előz meg a sajtóban megjelenő információkat.

  70. 65-66-67:
    Párját ritkító gondolatfolyam, ahol mindenkinek igaza van. Én is információért járok ide, és van egy csomó terület, amiről nálam okosabb emberek összeszedett véleményét olvashatom, INGYEN, több, mint tíz éve. Ezért elismerés a bloggazdának, nem kis dolog egy ilyen platformot létrehozni és fenntartani. Tibor bá saját szerzeményei közül a VM sorozatot, a régi praktikákat, valamint az asztrológiai és filozófiai fejtegetéseket szintén szívesen olvasom. És itt jön a ‘de’: valószínű pont a blog hosszú fennállása miatt, egyszerűen elfogyott a téma. Ez régóta érezhető, nem is baj, sőt, szerintem természetes. Pár éve valaki poénból bedobta, hogy a szokásos heti menetrend 4 ‘mindmeghalunkaklímamiatt’, 1 szex, 1 vissza a múltba, 1 vicc poszt. Ezzel még mindig nincs baj, sőt azzal se, hogy három klímából ‘mindmeghalunkacovidtól’ poszt lett.
    És innentől az én személyes véleményem: tudom, hogy mivel ingyen olvasok, igazából nem kéne beleugatnom, de a coviddal kapcsolatban annyira el tud gurulni egyesek gyógyszere, beleértve a bloggazdát is, hogy néha nem bírom megállni, és hozzászólok, hogy legalább egy kicsit egyenesítsek a mérleg nyelvén. Volt már ilyen, pár éve volt egy vérre menő csörte azzal kapcsolatban, hogy igazi hülye, aki gyereket vállal erre a kis időre. Nem esküszöm meg rá, de saccra a londoni olimpia előtt volt, konkrétan emlékszem, hogy volt egy poszt, ami azt taglalta, hogy az volt az utolsó olimpia, több már nem lesz. Akinek van kedve, keresse vissza. Nos, az lassan tíz éve volt. Ha csak ugyanakkorát tévedtek most, az akkor vállalt gyerekek már nagykorúak lesznek. Én akkor is azt írtam, hogy csínján bánnék az ilyen típusú kinyilatkoztatásokkal, ugyanis nem venném a lelkemre, ha adott esetben miattam nem alapítana valaki családot. Szóval mikor csokorba szedem a túlzásokat és a nem megvalósult jóslatokat(amiből valljuk be, nem egy, nem kettő volt), azt nem támadásnak szánom Tibor bá személye ellen, egyszerűen a józan ész hangja próbálok lenni a (szerintem) hisztériában. Aki szerint normális amit covid kapcsán művelnek, az vessen egy pillantást például Új-Zéland beutazási szabályaira: két oltás ÉS három napnál nem régebbi negatív teszt ÉS ezzel együtt is két hét karantén. Már elnézést, de ne szopjunk le még három talicska aprómajmot is, hogy átléphessünk egy kurva országhatárt, miközben egyébként makk egészségesek vagyunk? Józanság, legalább egy kicsit, könyörgöm 🙂

  71. 73 – Pride:
    A jeleket, eseményeket, kilátásokat nem egyformán értékeljük. Azért fejtjük ki a véleményünket, azért egyeztetünk, hogy okosabbak lehessünk. Amikor ez a blog megszületett (14 éve) amikor megírtam a „van-e jövőnk” könyvemet. Magyarországon szinte senki se ismerte a témát. Ma már közhely, hogy globális melegedés miatt vannak a szélsőségek, és ezek miatt veszélyben az emberiség élelmiszer ellátása. Már milliók aggódnak az északi sark jegének olvadása miatt. És bizony a COVID haláltól is. A gyerekvállalási kedv erősen visszaesett. Nem azért mert szerintem nincs érelme, hanem mert tömegesen ugyanerre az eredményre jutottak. Mindent összevetve, a blog nem tökéletes, de az iránta való érdeklődés nem csökken.

  72. 74: Hogy a gyermekvállalási kedv általában visszaesett, azzal nincs is baj. Van még bőven tartalék a rendszerben, míg a nyolcmilliárd fenntartható szintre csökken, és a tömeghalálnál még mindig jobb a meg sem foganás.

    Azért valakinek mégis tovább kell vinni a stafétát, mert egyáltalán nem biztos, hogy tényleg teljes kihalás lesz, és nem csak egy összeomlás, amiben valakinek meg kell próbálni túlélni. Nem hiányozhat teljes generáció a rendszerből, az egészségtelen.

  73. 74:
    Igazad van, és mint írtam, nem támadásnak szánom az esetleges cáfolatokat. Mondjuk azt sose értettem, minek idegeskedni valamin, amin esélytelen változtatni, lásd klíma, atomháború és társai, de ha valakinek ez a hobbija, ám legyen 🙂

  74. 73,74
    Lehet nem halunk ki 20 éven belül ez is benne van a pakliba.Ilyen szempontból érdemes lehet a gyerekvállalás, ha kihalunk akkor kihalnak velünk oszt kész nem kell ezt túlbonyolítani.
    A gyerekvállalás ma azért más mert a körülmények megváltoztak.Hülyén hangzik de egy gyerek míg felnő pénzbe kerül.Nem úgy van mint régen hogy volt háztáji és a kaja ingyen volt .Ma 2 gyereknek
    a kaja pénz a boltból kell mindent megvennni.Régen 16-18 éves koráig nevelték a gyereket aki fiatalon segített a házimunkában, ma meg 24 éves koráig supportáld és az udvart egyszer nem gereblyézi össze.
    Iskolatáska, iphone, xbox meg minden szart kell venni neki, de cserébe lehet ha felnő meg sem látogat majd. Nem olyan ez már mint régen na.
    Ráadásul sokszor vagyoni alapon szelektálódik ki ez is már.Pl unokatesóm megvárta még vezető nem lett egy multinál .és 38 évesen szült mert pénzéhes volt és amíg nem lett manager addig nem szült.
    Nem a kihalás miatt nincs értelme gyerekvállalásnak hanem a szétzilált családok és családi kapcsolatok miatt nincs. Persze ha mondjuk 10 éve azért nem vállalt valaki gyereket mert várta az összeomlást és mondjuk tágabb családi körben ezt hangoztatta is akkor ma lehet hogy hülyének nézi a család:D De szerintem ilyen eset nem volt, max olyan hogy valaki elköltözött tanyára és belebukott.

    Azt mondják az elöregedő társadalom egy bomba lesz majd.

    Téma lenne még bőven: vissza a múltba régen volt:D (háborús, szexes, emberi szokások , emberi kapcsolatok, élet a régi világban) Sőt Tiborbá írhatnál egy kisebb „vissza a múltba” könyvet amelyet pénzél árulhatnál de csak a halálod után.Tehát a könyvet megírni >> pénzt előre beszedni a könyvért >> csak a halálod után adni ki.Így pénzed is lenne és különleges is lenne a szituáció.DE reméljük még nyomod vagy 10 évig a blogot :D.
    Aztán meg lehetne hívni külföldi előadókat is vendégposztra hogy ők hogy látják az összeomlást témát , mikor következhet be gazdasági összeomlás , energiaválság, a civilizált világ vége stb…
    Pl A gail Tvailberg az ourfiniteworld honlap tulaját meg lehetne kontaktolni.De biztos vannak még a világban összeomlás mnagyágyúk akik reálisan látják a képet és nem túlzóak.
    Persze persze nem várhatjuk ezt el mert ez nagy munka és sok idő amúgy 😀

  75. 74: Magyarországon speciel a gyerekvállalási kedv nemhogy erősen erősen visszaesett volna 14 évvel ezelőtthöz képest, hanem emelkedett. KSH Teljes termékenységi arányszám adata a 2007-es 1,31-ről 2011-re 1,23-ra süllyedt, de ez inkább a gazdasági válság, mintsem a klímahelyzettől való félelem miatt lehetett, onnantól viszont folyamatosan növekszik, a 2020-as adat 1,56. Persze ezzel se kerüljük el a népesség fogyását (ahhoz kb 2,1 kellene), de az utóbbi években a fogyatkozó termékeny korú nők létszáma ellenére viszonylag stabil a születő gyerekek száma.

  76. Rövid időn belül újra megfertőződhetnek koronavírussal a fertőzésen már átesett, de beoltatlanul maradtak – ezt állapította meg a Yale Egyetem és az Észak-Karolinai Egyetem kutatói által készített tanulmány. A pandémia kezdete óta fontos kérdés, hogy vajon meddig tart azoknak a természetes úton szerzett védettsége, akik átestek a Covid-19-en. A Yale Egyetem Közegészségügyi Karának és az Észak-Karolinai Egyetem charlotte-i intézményének kutatóiból alakult tudóscsoport eredményei szerint a természetes fertőzést követő erős védettség rövid életű. Három hónap vagy ennél is rövidebb idő elteltével újra megfertőződhet a koronavírussal az, aki csak természetes védelmet szerzett, ezért a kutatók szerint azoknak is fel kell venniük a védőoltást, akik átestek a fertőzésen. A The Lancet Microbe című folyóiratban közzétett tanulmány az első, amely meghatározza az újrafertőződés valószínűségét a természetes fertőzést követően olyanok esetében, akik nem kaptak védőoltást – írta a kutatást ismertető medicalxpress.com portál.

    Koronavírus: nem tart ki sokáig a védelem a fertőzésen átesetteknél
    https://www.portfolio.hu/uzlet/20211005/koronavirus-nem-tart-ki-sokaig-a-vedelem-a-fertozesen-atesetteknel-503750

    https://www.thelancet.com/journals/lanmic/article/PIIS2666-5247(21)00219-6/fulltext

    https://medicalxpress.com/news/2021-10-unvaccinated-reinfection-sars-cov-.html

  77. 80. Python
    – Ha valaki gyenge tünetekkel átesett a fertőzésen, annak mi indokolja az oltást?
    – A tanulmányban a megfertőződés alatt mit értenek, meg is betegednek? Köztudott, hogy az oltottak is megfertőződnek.

    -Miért érzem azt, hogy folyamatosan egyoldalú a tájékoztatás?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük